În această viață am fost la o singură conferință de presă susținută de un politician și mi-a venit să vomit, să fac atac de apoplexie și să omor pe cineva, toate astea în același timp. Omul fusese ministru măcar într-un guvern post-decembrist (dacă nu cumva chiar în două), guvern în care n-a făcut nimic în afară de a-și crește averea lui personală, lucru care nu-l împiedica să abereze voios la conferință și sa le explice celor de față cum o să ducă el România pe cele mai înalte culmi de prosperitate și cum, dacă va ieși el președinte, PIB-ul va geme sub propria-i greutate și, pe scurt, va scoate țara din noroi de-or să emigreze jumatate din nemți și-or să vină aici, doar-doar o să-i lăsăm să ne spele wc-urile.
Dar cel mai tare m-am enervat când am văzut că toți, dar absolut toți, cetățenii jurnaliști din sala aia nu mai știau cum să-l pupe-n fund și să-i pună întrebări servite cretinoid, de genul: „Dar nu-i așa că dumneavoastră o să faceți autostrăzi?”. La care ăla clătina din cap și explica savant că „da, desigur, el va face autostrăzi”.
Și tot așa întrebare după întrebare. Unul singur n-ar fi pus-o pe singura care se cerea pusă: „Boss, dar cine căcat te-a oprit să faci toate astea până acum?”.
După care s-a terminat conferința de presă și-am înțeles brusc cum stau lucrurile în momentul în care purtătoarea de cuvând a politicianului a anunțat cu un gest larg:
– Și-acum vă invităm pe toți în sala alăturată, să mâncăm ceva și să degustăm niște vinuri.
Plm, oi fi tu jurmalist, dar cu stomacul nu te joci, că ăla cere zilnic de mâncare.
Well, dragii mei, politicianul era Viorel Cataramă. Același Viorel Cataramă care săptămâna trecută a prezentat 94.000 de semnături false pentru candidatura la președinție. Ai fi zis că, după trebușoara asta, cineva o să-l ancheteze pntru fals și uz de fals, dar ai fi zis prost. Nu numai că nu-l anchetează nici dracu’, dar i-au admis contestația și omul nostru chiar candidează la prezidențiale, cu cele 94.000 de semnături false cu tot.
Dacă nici asta nu e cea mai clară dovadă că în țara asta legile sunt doar pentru pulime, nu știu care mai e.
Pe final, un singur lucru mai voiam să întreb: Domnu’ Cataramă, nu-i așa că dumneavoastră o să faceți autostrăzi?
Mai ai vreo îndoială, Mişule?
Da, sunt un visător.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.5
La cativa ani dupa revolutie vulturul zbura pe spate, picaje, looping-uri, facea spectacol..
Il vede vulpea:
– Auzi, vulture, ai innebunit ? Ce te rupi asa in figuri?
Vulturul raspunde:
– Cumatra, acum e democratie poti face ce vrei!
Cum aude, vulpea incepe sa alerge prin padure in zigzag, sa se dea peste cap…
O vede ursul:
– Ce-ai, cumatra, a dat strechea-n tine?
Vulpea:
– Ursule, e democratie poti sa faci ce vrei!
Aude ursul si spune:
– Asa deci? Atunci ia vino tu incoa!
O prinde ursul si i-o trage bine.
Pleaca vulpea amarata cu coada-ntre picioare, se intalneste cu vulturul si-i spune ce-a patit din cauza democratiei.
La care vulturul:
– Cumatra , democratia e aici sus.. Jos e fu*ere !
Comentariu beton!152
Exaaaaaaaact.
Face, cum să nu facă? Stai să-i aducă secretara cariocile alea bune.
Comentariu beton!42
Purtatoarea de cuvânt, te rog.
Păteitău, pătatău, tot un drac. După 30 de ani de dovezi, lumea încă mai pune botul la abureli.
si nevasta-sa ne face pe toate frumoase pe asigurari????
Clar.
„Plm, oi fi tu jurmalist, dar cu stomacul nu te joci, că ăla cere zilnic de mâncare.” In vino veritas 😜
Jurmalistul este o combinație între jumară și jurnalist ?
Comentariu beton!21
Corect era…jumărist!
Ca să nu mai spunem de Elvila şi nu-mai-ştiu ce titluri pe care le puteai achiziţiona în a doua jumătate a anilor ’90 de la firma (firmele?) lui şi care, ca multe alte scheme de atunci, erau menite să fenteze fraierii. Îmi amintesc că eram undeva pe final de facultate şi începusem şi eu să mă gândesc la a investi bani, chestii de-astea. Şi-am cumpărat nişte titluri de-alea de la firma (firmele?) lui, cu bani puşi că greu deoparte, că – mno! – student şi bani cu ţârâita. Dar mergeam pe ideea că pic cu pic se face mult. Şi, la un moment dat, pleosc! se prăbuşeşte schema lui şi lumea o ia în mână. Dar vine el cu soluţia salvatoare: „de valoarea titlurilor astea, vă puteţi lua produse de la Elvila”. Ce aveam eu îmi ajungea să iau un amărât de radiocasetofon (ştiu, Elvina era magazin de mobilă, dar schemele sunt scheme). Atâta doar că valoarea titlurilor mele depăşea un pic valoarea sculei cu pricina. Zic „nu-i nimic, asta e, pierd diferenţa”. „Nţ!” răspunde firma lui Cataramă. „Dai mai puţin cu un titlu şi pui diferenţa în lei.” Evident că i-am întrebat:
1. De ce să mai scot bani din buzunar? Nu era vorba că voi încercaţi să reparaţi şmecheria făcută tot de voi?
2. Ce plm mai pot lua de titlul care-mi rămâne? (răspuns: nimic)
Este şi o parte bună în toată povestea asta: de atunci, suflu şi-n iaurt ( = nu mai am încredere) la schemele frumoase de afaceri propuse de antreprenorii români (prin urmare, m-am ferit ca de dracu’ de povestea aia frumoasă cu „dormi liniştit, FNI veghează”).
Dar realitatea e că individul e tot acolo sus, iar eu tot aici jos. 🙂 Fiecare după puteri. Plm.
Comentariu beton!37
Investiția are risc…daca ai renuntat la primul esec, nu e vinovat Catarama.
@Redoo n-am zis c-am renunţat la investiţii şi riscurile atrase de acestea. Citeşte încă o dată ce am scris. 😉
Catarama asta de-acum e altul, pacat ca nu i-au validat semnaturile! 😆
Ca de cand e insurat cu dna doctor, intra periodic in reparatii capitale de resuscitare pana-l face de treij’ de ani.
Si puteai sa alegi alta poza, ca nu-i chiar asa de amarat sa umble cu pantofii tociti in talpa!
Comentariu beton!20
Într-o zi, cu mult inainte sa se minuneze Vasilescu de aceste întâmplări, Sărăcia a prins Moralitatea si a pus-o capră…inca mai dă in ea, cu capul gol, ca la pomană.
Comentariu beton!21
1992, bucătăria fostei socrele, io proaspăt investitor, peri albi de la datoria la bancă şi inflaţia galopantă, dacă nu vindeai repede, adausul comercial fiind plafonat la 20%, puteai ajunge să vinzi în pagubă.
La radio interviu cu Viorel care ne explica doct cum şi-a vândut el tembelizorul Elcrom şi Dacia 1310 ca să pornească în afaceri. De era să-mi las soacra fără radio în bucătărie, la ce dreaci m-or luat.
Despre ziariştii pişcotari povesteşte bine Alex Mihăileanu:
https://www.subiectiv.ro/sint-fripturist-si-nu-mi-e-rusine-da-mi-bai-cadoul-pentru-presa-unde-pleci-cu-el.html
ce e îngrozitor e CĂ CATaramă are afaceri (elvila), da’ uitați’vă la peste 90% din politicienii rromâni care n’au lucrat o zi în privat, au făcut afaceri DOAR cu statu prin interpuși și au ca meserie „politician”
câcatu ăsta de cataramă n’a trăit numai din politică, când îl aud pe câțu că vorbește de economie mă iau dracii, câțu n’a muncit o zi în privat, n’a avut afaceri, da’ își dă cu părerea despre finanțele și economia țării
numai zic de „clubberu” orlando
aseară la 7 la b1tv au râs băieții de cataramă că le e frică tuturor de el și au încercat să’l oprească 😅
concluzia e că sunt politicieni mult mai jegoși decât cataramă, adică aproape toți
catu a lucrat la ING
Florin Citu a fost economistul sef al ING Bank mai mult de 5 ani. Inainte de asta a lucrat la banca centrala a Noii Zeelande si la Banca Europeana de Investitii. Din cate stiu eu, ING e o banca privata, nu?
în 2011 a fost concediat de ing, a lucrat la banca centrală a noii zeelande, a făcut studii în iowa, sua
întrebarea mea e: dacă era bun, de ce nu l’au păstrat americanii, neo zeelandezii și olandezii?
ăsta pare ca mugur isărescu „MANOLE”, un alt dubios
repet, ce afaceri a făcut și de ce n’a fost păstrat de străini dacă e așa bun economist?
Bai, eu cred ca l-as vota pe mult prea fericitu’,😷cu toata scîrba de rigoare. Macar la ala stiu ce are in cap…
Iar asta cu ziarizdii imi aminteste de conferinta de presa cu Metallica. Unde NICIUNUL nu a pus intrebarea magica: Cum comenteaza trupa faptul ca a vindut bilete la suprapret pe secondary market… pretul biletului fiind umflat de minim 8-9 ori..🤐
Ha? Păi și ce treabă avea trupa cu biletele vândute la suprapreț? Că nu mă prind.
@MV – trupa prin managerul ei – practic al cincilea component- a vindut impreuna cu Live Nation bilete la suprapret pe Viagogo (printre altele). Trupa isi lua 40% din incasari – pret oficial de exemplu 100$ – pret vinzare 600$ – 40% din cei 500$ diferenta inseamna 200$+100 initiala – , Live Nation 40% iar restul se impartea…
Btw… vezi care au fost preturile de resale pentru eventul S& M 😉
https://www.forbes.com/sites/quentinsinger/2019/07/20/live-nation-and-metallica-rep-conspired-ticket-scalping-scheme-for-metallica-concertgoers/#32205d473e5f
Treaba asta cu semnăturile false este deosebit de educativă pentru tineretul și copiii acestei țări. „Uite, tată, dacă ești fraier și nu ai spate, ca săracul ăla de la Demos, rămâi pe dinafară. Bagă-te cu tupeu și nesimțire ca Cataramă, și ajungi unde îți dorești!”
Nu-l condamn, omul a încercat și i-a mers. Nici pe jurnaliștii pișcotari nu-i condamn, mănâncă și gura lor o pâine. Am o oarecare problemă cu ăia care l-ar vota pe specimen, dar, în ultima vreme, mi-am dat seama că prostia e genetică, iar fără un minim de educație și cultură, chiar se acutizează.
„And I say Romania is my country…” (Vama Veche). Skip, ignore, delete la „cazul” Cataramă. Ce altceva mai avem în program? 🤣
Cine sunt aia care il voteaza? Eu as fi fost convins ca are sanse sa rupa doar cateva voturi de la votantii Veoricai. Pe de alta parte tu insisti mai jos ca rupe totusi voturi de la candidatul USR. Cine stie, poate ai dreptate, poate cunosti mai bine caracteristicile genetice ale votantului USR.
@ventidius, aia e, că nu prea există caracteristica genetică a votantului usr. Votantul usr în acest moment este ăla care, din diverse motive, nu mai votează cu pnl sau psd (plus partidele afiliate celor două – când zic psd sau pnl mă refer și la restul, alde, pmp, udmr, pro ro și care or mai fi, cu traseiști și politicieni „eterni” ). Bătaia este pe acest votant dubios, aș zice, pe care partidele clasice nu știu de unde să-l apuce. Nu poți face profilul votantului usrplus, oricât ai încerca. Psd are asigurat un anumit procent din electorat (care nu variază cu mai mult de 5% în sus sau în jos, orice ar zice sondajele), pnl, la fel. Usrplus….nu se știe. De ce nu se știe? Pentru că, nefiind până acum la conducere (să sărim peste partea cu guvernul Cioloș, aia a fost apă de ploaie), oamenii nu știu la ce să se aștepte de la ei. Pe nehotărârea asta mizează cei care îi împing în față pe ceilalți candidați.
Eu consider că, în afară de Klaus, Dăncilă și Barna, toți ceilalți au șanse zero de a ajunge în turul 2.
Ei bine, acești outsideri urmăresc două chestii, în funcție de cine îi sprijină și îi bagă la bătaie: să rupă din procentele unuia dintre candidați sau să facă un scor care să îi permită partidului din spate să negocieze niște locuri la anu’. Paleologu este cheia care îi deschide pmp-ului niște uși în Parlament. La fel e Diaconu pentru alde și pro ăia. Asta dacă vor obține un scor decent gen peste 7 – 8% sau mai mult. Ceilalți, în schimb, sunt băgați doar pentru nehotărâții de mai sus.
Tu zici că ar putea lua din votanții Veoricăi. Nu exclud această variantă. Ar putea avea de suferit chiar și Iohannis de pe urma acestor outsideri. Nu exclud nici această variantă. Cum ar fi Dăncilă cu Barna în turul 2? Că prea îl dau toți pe ficus „finalist”. Dar părerea mea, bazată pe ceea ce aud în jurul meu, ce văd și ce citesc (inclusiv aici), este că cea mai mare parte a votanților outsiderilor va veni dinspre Barna. Fiindcă românul (și omul, în general) votează emoțional (pro sau contra), nu anticipează mișcările următoare și nici reacția celorlalți oameni din jur.
Discuție adevărată cu un prieten, acu’ două zile (am scurtat-o și am extras esențialul) :
-De ce votezi cu Paleologu?
-Fiindcă simt că mă reprezintă.
-Păi, unde te va reprezenta dacă nu va ajunge în turul 2? Ești conștient că nu ajunge, nu?
-Da, sunt conștient.
-Atunci de ce nu alegi unul din cei 3 pe care toată lumea îi vede drept favoriți, cel care simți că e cel mai aproape de ce dorești tu?
-Nu-mi place nici unul. Mie îmi place de Paleologu.
-Ok, dacă ai o grupă cu 4 echipe de fotbal, grupă în care se află și echipa ta de suflet, echipă despre care știi că e cea mai slabă din grupa respectivă, ce joci la pariuri? Pe cine mizezi că va câștiga grupa? Pe echipa ta de suflet, cu riscul destul de mare de a pierde banii? Riști în speranța vreunei surprize sau minuni?
-Nu. Bag pe cea care consider eu că are cele mai mari șanse să câștige grupa.
-Are șanse Paleologu să treacă peste vreunul din cei trei? Ai pune banii pe el?
-Nu prea.
-Atunci de ce, plm, votezi cu el?
Înlocuiți Paleologu cu oricare dintre ceilalți outsideri.
Cam așa votează oamenii, și pe asta se bazează cei care împing în față tot felul de candidați fără șanse reale. Nu zic nimic nou, se știe.
Întrebarea este: ar aduce ceva bun o modificare a acestui sistem de votare? (mă gândesc inclusiv la votul pentru primari). Ar schimba datele problemei dacă ar fi mai puțini candidați? Sau mai mulți? (umblând în sus sau în jos la numărul de semnături necesare pentru validarea candidaturii)
Cum ar fi fost să avem doar doi sau trei candidați? Dar vreo 200? Dacă candida și Gică Hagi? Sau Florin Piersic? Sau Simona Halep? Sau Olivia Steer? Sau Vasilescu? Dacă nu aveai decât două nume pe foaie de la început, ceea ce făcea discuția de azi complet imposibilă?
Comentariu beton!19
@Ioane, am avut de gând să scriu un articol cu titlul „M-am hotărât să candidez la președinție”? M-am liniștit când am văzut hemoragia asta de candidați. Da’ oricum sunt convins că luam mai multe voturi decât trei sferturi dintre ei.
@Ionut
Nu iti inteleg rationamentele, nici metaforele fotbalistice. Votul in turul I nu imi pare a avea vreo treaba cu pariurile. Nu participi la un concurs cu intrebarea: „Cine crezi ca ajunge in turul II?” la care pierzi premiul ravnit daca nu raspunzi corect. Turul I e ocazia care ti se ofera sa alegi doar candidatul care iti place, spre deosebire de turul II unde votezi de regula contra candidatului mai nociv. Nu poti ajunge la doi candidati fara vot. Altfel cine face selectia? Mie mi se pare ca e foarte bine asa. Interesul meu nu este deloc sa imping in turul II inca un candidat care nu-mi place ci doar sa sprijin cariera politica a unuia care sustine idei cu care rezonez cat de cat. Daca ia doar 1% asta e, insa daca ia 8% e chiar bine, chiar daca rateaza turul II. Daca are o sansa cat de minuscula sa ajunga in turul II e minunat. Iohannis ajunge oricum acolo. Asa ca am cu cine vota, acesta ramane un candidat cat de cat decent, chiar daca nu imi place. In discutie este doar al doilea loc. Nu stiu insa daca Dancila si Barna sunt singurii cu sanse sa castige acest loc alaturi de Iohannis. Nu am vazut sondaje clare si de incredere. Dar chiar daca ar fi asa si m-ar intresa doar cine ajunge ajunge in turul II, logica mi-ar spune ca trebuie sa votez candidatul cel mai slab dintre cei doi, cel care pierde sigur in fata lui Iohannis. Asta pentru ca Iohannis doar nu-mi place, pe cand cei doi urmaritori imi sunt nesuferiti de-a dreptul. Plus ca eu nu vad alt interes rezonabil al PSD-ului in aceste alegeri in afara de provocarea unui conflict de neconciliat in cadrul opozitiei, care sa faca de neconceput o alianta cu candidati comuni la alegerile locale. Ori acest lucru, daca ar reusi, ar fi fatal opozitiei, inclusiv pentru alegerile parlamentare.In concluzie, daca e un candidat pe care nu il doresc in turul II, acela e Barna. Poate nici pe Diaconu, pentru ca nu vreau un nou experiment de tip Oprescu
@ventidius, exaaaact ăsta este raționamentul de masă pe care se bazează strategii campaniei electorale.
Tu, alegător, zici că faci selecția în turul 1 pentru turul 2? Greșit! Selecția este deja făcută de mediul politic și de partide. Tu, alegător, îi ajuți pe ei acum să facă selecția între 3 candidați care au în spate partide destul de puternice în stare să îi susțină și să le asigure un anumit număr de voturi. Cei 3 sunt deja stabiliți. Dar se crează iluzia pentru tine, alegător, că ar putea exista un al patrulea sau al cincilea sau chiar al șaselea. Doar iluzia, fiindcă, în realitate, niciodată nu a apărut un candidat surpriză care să bată tot ce se spunea în sondaje, pe stradă, să învingă mecanisme și aparate de partid. Tot între „favoriți” s-a dat bătălia. Sau, mai bine zis, tot unul dintre favoriți a câștigat la final. Tu, alegător, când votezi pentru altul decât cei 3, nu îi sprijini ăluia cariera politică. Aia crezi tu, fiindcă asta se vrea să crezi. Ți se gâdilă orgoliul că ai fi cumva important pentru persoana respectivă. Îi sprijini, de fapt, pe 2 din cei 3 să ajungă mai departe. Atât și nimic mai mult. Toți cei 3 îți doresc votul. Dar, decât să îl obțină adversarul, preferă să îl „piardă” pe o mână moartă care nu are șanse să îi încurce.
Da, înțeleg că nu îi suporți pe cei 3. Sunt mulți ca tine. Nu pot spune nici eu că sunt prea încântat. Dar consider că votul meu este atât de important încât să nu îl irosesc pe o „mână moartă”, ci pe un candidat care are șanse să ajungă președinte. Sau măcar în turul 2. Și vreau să îl ajut să ajungă acolo prin vot. Poate fi oricare dintre cei 3, nu contează. Aici nu sunt alegeri parlamentare ca să ajuți cu votul tău un partid oricât de mic să intre în parlament. Nici locale să ajuți politicianul preferat oricât de mic să ajung consilier. Aici 3 se bat, 2 ajung în finală, 1 câștigă.
Mai mult de atât n-am cum să explic.
Îmi pare rău că nu îmi înțelegi metaforele fotbalistice. Nici eu nu pot să înțeleg cum e aia cu „sprijin cariera politică a unuia care susține idei cu care rezonez cât de cât”. Să mai zici chestia asta după 30 de ani de dezamăgiri și minciuni….. Unde ai găsit o asemenea persoană? Eu votez pentru a îngropa cariera politică a unora care au idei cu care eu nu rezonez. Ce idei au cei cu care votez? Habar n-am. Sper să aflu și să nu fiu dezamăgit. Nu mai cred în povești spuse în campania electorală.
@Ionut
In primul rand nu ma intereseaza scenariile conspirationiste. Oricata influenta ar exercita clasa politica, oricat de dependent este jocul politic de manipularea maselor, controlul nu e absolut. Orice mecanism care lucreaza cu atatea necunoscute si factori adversi ajunge sa dea inevitabil rateuri. Clasa politica e teoretic adaptabila si ca urmare, atunci cand au loc surprize, sfarseste prin a le asimila in jocul sau, de unde impresia de control. Dar asta nu inseamna ca aceste surprize nu exista sau ca politicienii nu sunt prinsi niciodata pe picior gresit de votul popular. Exemple exista, daca e numai sa ne amintim numai de alegerea lui Trump sau de Brexit, care numai pe placul majoritatii clasei politice nu au fost. De fapt, tocmai pe reactia rezonabila, pragmatica a electorului ingrijorat ca votul sau se iroseste se bazeaza controlul clasei politice, atat cat e. Importanta votului tine de context. In cel de acum, votul meu din turul I il valorific cel mai bine daca il acord unui candidatului preferat, cu sanse putine. La fel s-a intamplat si acum 5 ani, cand i l-am dat lui Macovei. Iohannis e supapa de siguranta in turul 2, unde ajunge oricum si fara votul meu, care nu conteaza pentru el in acest prim tur, neputand schimba nimic. Cat priveste Dancila si Barna ei nu beneficiaza oricum de nici un credit din partea mea, daca prin absurd ar ajunge amandoi in turul 2, m-as abtine.
Cat destre dezamagiri si deziluzii, astea sunt eternele scuze ale propriei incapacitati. Un votant care se declara dezamagit de 30 de ani nu poate fi decat un prost perseverent. Eu n-am regretat decat de cateva ori votul acordat. De mai multe ori s-a intamplat sa fiu surprins in mod pozitiv. Nu imi imaginez ca votez ingeri sau cavaleri pe cai albi. Doar oameni cu calitati si slabiciuni. Daca nu imi plac ideile sau solutiile unui candidat nu il votez. Indiferent cat de talentat e PR-ul sau.
Face, măi, dar mai la final de mandat așea. În primii ani nu poate, că guvernele de dinainte au făcut prăpăd. Și nu, nu-l întrebați pe el de ce nu și-au făcur ăia treaba, că nu știe. Nu e din localitate.
Ceva fain cu Cataramă, nu e banc, nu e bârfă! Eram la ieşirea din Timişoara, pe Calea Şagului, la capătul podului, cred că suflam în jigler la Dacia mea. Deodată aud un zgomot de tablă lovită puternic, cam la 100 m în spate pe pod. Mă întorc, o Dacia albă se mai învârtea ca linghişpiru cu roţile în sus. Se opreşte şi din ea se extrage încet dl Cataramă! În cămaşă albă cu mâneca scurtă, lovit la cap, cu sângele curgând, privea năuc la maşină.
Am pornit spre el şi l-am întrebat dacă să-l ajut, a dat din mână şi a plecat pe jos mai departe, lăsând acolo maşina cu tot ce era în ea. Cred că de atunci a rămas cam într-o parte de tot candidează!
Eeeee, false! Răutăcizme! Până la urmă câți catindați avem? 😩
Nuș. Vreo 23 parcă. 😀
10! Sau 9, dracu ştie. Poate-l activează şi pe Miron Cozma cu semnăturile alea xeroxate.
Sa nu fie si el parte din galeria de personaje ilustre, gen Voiculescu, Basescu (mai nou) si altii.
Astia care TREBUIE sa cada in picioare orice ar fi … si daca e ordin pe unitate sa candideze, candideaza, nu te pui cu destinul omului.
Doar zic …
Am înțelesc că Viorel Cataramă datorează posibilitatea de a intra în cursa prezidențială CCR-ului, care i-a admis contestația, anulând astfel decizia BEC-ului.
Vorbim de acel CCR care prin deciziile luate a aruncat în aer justiția din România în ultimii doi ani? Legile sunt pentru toată lumea, dar interpretarea lor diferă, iar când garantul supremației Constituției acestei țări a girat vârtos acțiuni mai mult decât dubioase, precum recursul compensatoriu să zicem, de ce am mai fi surprinși de alte dubioșenii?
Sloganul de campanie al lui Cataramă e”Muncești și Câștigi O ROMÂNIE DREAPTĂ”. Nu mersi, e de preferat o Românie strâmbă dacă-i pe-așa.
Bafta noastră, să alegem numai dintre lichele.
Și-apoi suntem învinovățiți că noi i-am votat (care-i votează, și nu-s puțini).
Na! Din toată pleiada de 23 de candidați, minim 20 sunt hoți, mincinoși, ticăloși, mitocani.
Cat despre jurnalism – a 4-a putere în stat, da? Pare-se că-i la fel de incompetentă și coruptă ca și celelalte 3 puteri dinaintea ei. Poate că, dacă jurnalismul ar fi fost unul corect și agresiv, nenorociții ăștia n-ar mai fi avut notorietate și tupeu. Dacă…
Si cam care-ar fi aia trei care merita votati? Ne-hoti, ne-mincinosi, ne-ticalosi? Cu nume si „pronume” te rog.
Din dex. cetire, se spune minimum, niciodata minim, poate decat in opozitie…….cu limba romana!
Si mai sunt ipocriti care se amuza la zicerile Veoricai……
@Martalog,
Hai să-ți răspund, cu toate că mi-e ușor penibil când tre’ să spun cuiva că nu-l duce capul…
1. Din DEX: ”MÍNIM, -Ă, minimi, -e, adj., s. f.” – deci da, e corect cum am spus. Vorbim româna nu latina (din care provine cuvântul).
2. N-am zis că cele 4 puteri se votează. Am zis/sugerat ceva bine-știut: într-o democrație există 4 puteri în stat, a 4-a e puterea presei. Și despre ea spuneam că ar fi trebuit să fie altfel. Nimic despre votat una sau alta.
Zi-mi c-ai priceput. Măcar atât 🙂
@Martalog, vrei să te duci, te rog, în pwla mea, cu dex-ul tău și cu limba română cu tot? Nu mă face să îți zic și de ce.
Comentariu beton!26
Hai că a rezolvat @Ionuț cu DEX-ul, nu reușisem să găsesc o formulare cât de cât elegantă. 😂
Comentariu beton!18
@Martalog ești rău intenționat. DEX admite ambele forme. Ca să nu lungim vorba.
Și-n plus, dacă un om zice că din ”23 de candidați, minim 20 sunt hoți, mincinoși, ticăloși, mitocani”, asta înseamnă că restul ”merită votați”? Ce fel de logică e asta, Martalog.?
Ce elegant ești, Victore. 🙂 Omul nu știe conjugarea verbului „a avea”, dar flutură DEX-ul p-aci.
Acum mi-am dat seama că omul se referă la ceilalți 3 candidați (și nu la celelalte 3 puteri) 🙂
Ceilalți 3? Poate sunt ok, poate nu sunt, dar 20 sigur sunt ticăloși. Și de ce ți-aș da cu nume și prenume? Am spus la modul generic, iar asta nu înseamnă că nu-i o realitate. Tristă!
P.S. Băiatu’, apropos de DEX și limba română: ”poate decat in opozitie”?? Nu cumva ”poate DOAR în opoziție”? Ia zi tu cum e corect? 🙂
Laura G- intelegi greu, din pacate. Exact la candidatii aia trei ma refeream, si
minimum-in cantitate, timp,spatiu, cel putin, pe putin, macar(minimum doi)-adverb, deci s-a inteles?
@Martalog,
Am înțeles, să trăiți!
Spre deosebire de tine care n-ai înțeles-o p’aia cu minim/minimum. Eu zic să reclami la DEX, să modifice ăia și să te scape de insomnii 🙂
Nu, de fapt tu n-ai inteles ca adverbul nu-i adjectiv, cat si restul de etcaetera, oricum, sunt obisnuit cu felul asta de gandire hipsteristic-superioara, continua sa folosesti „minim trei, minim doi, minim cinci”, lumea vor râde de tine maxim infinit!
Bine, @Martalogule,
Dacă zici tu că ”lumea vor râde” de mine, nu vreau să te contrazic și să te enervezi. Că faci urât 🙂
Bine macar de-ai prins-o p-aia cu „lumea vor râde”!
Astept sa-mi explicitezi daca-i adjectiv, conjunctiv(ita), gerunziu sau partikipiu!
Greu rau cu fomeile fara simțul humorului, mai ales daca-s si nascute in gura lui! A Humorului, ai prins-o si p-asta, ori iti fac un desen??
@Martalogul,
Permite-mi să zic pas la dialogul cu tine. Pentru că bați câmpii, ești praf…
E, nu chiar praf, doar un pic prafuit, asta ca sa ma alint umpic,dar tu esti o dulce ca mierea, cam ca in viziunea lui Petru Popescu, binenteles!
Ah, ierea sa uit, tomnai am ghicit ăia trei ne-hoti, ne-ticalosi, ne-trebnici care merita votati, si pe care ii tineai tu la „secret”, fii antenă: Politrucu’ aka 6 căși frumoși, Dislexicu’ aka Romania trebuie-ba nu trebuie sa dezvolte relatii economice cu Rusia si China, Toader aka Udrea este o porumbiță!
Hai, sayonara, si mare atentie la adjectivele care ie ele adverbe!
Eu un lucru nu inteleg …poate ma lamuriti si pe mine.Ce i mana pe ei in lupta?De ce candideaza aia 20 din cei 23 ca doar trei au sanse.Hoti,hoti dar nu or fi toti si tampiti sa nu realizeze ca nu au nici o sansa deci de ce candideaza?Ce castiga din a se face de ras?
Mai rup voturi din diverse părți. Să presupunem că Dăncilă și Barna ar fi foarte aproape în sondaje. Nu contează dacă vine un personaj d-ăsta și rupe un 1% sau 2% de la unul din ei? Nu te poți baza pe renumărare sau pe voturi anulate sau incorecte în cazuri d-astea. Trebuie câteva procente puse între doi candidați oarecum egali, ca să nu existe suspiciuni de fraudă. Un 1% de acolo, un 0.5% din partea cealaltă, și se face diferența. Sunt puși să facă asta.
Dăncilă și Klaus au oarecum electoratul fixat pentru primul tur. Deci, de la cine trebuie luate voturi? De la Barna. Cum? Iată cum.
Nu se fac de râs, dimpotrivă, își fac cea mai șmecheră publicitate posibilă. Câți auziseră de Paleologu până la alegerile astea?
Asa e! Cati au auzit de intelectualii lui Basescu pana acum? Cine a auzit de Paleologu, Baconschi, Cristian Preda, Sever Voinescu? Daca Paleologu Jr. era un necunoscut pana la aceste alegeri, cu toate ca a fost ministru, cu tot scandalul cu Prigoana, cum o fi fost Barna pana sa devina candidat? Oricum, e clar ca printisorul de la Spartan nu isi facea publicitate gratis cu metrul de autostrada, in schimb Paleologu are nevoie de asa ceva ca de apa!
@ventidius, boss, mai ieși și tu din bulă. Du-te în primul sat care îți iese în cale, intră în prima cârciumă și întreabă-i p-ăia câti auziseră de Paleologu. Mai vorbim după.
Sunt sigur ca Paleologu are mare nevoie de publicitate prin crasmele satelor. Itii dai seama? Dupa alegerile astea toti drojdierii vor avea dileme existentiale legate de influenta lui Maistre asupra miscarii comservatoare. Nu vor mai putea dormi daca nu se vor inscrie in masa la cursurile lui sau daca nu ii vor cumpara macar eseurile, ca sa se lamureasca.
La problema cu nr. mare de candidati vad ca se abereaza profund cat si inept!
Nimeni, dar nimeni, nu se duce la esenta, adica de unde vin banii? La o campanie prezidentiala se cer muulti bani. Doar strangerea de semnaturi cere vreun milion de coco. Mai punem bannerele, afisele, mash-urile, panourile,flyere, reclama pe tv, interviuri aranjate, si ajungem la sume ametitoare de peste 10 mil. E!
Doar doua partide isi pot permite pe bune aceste cheltuieli, PSD si PDL, pardon, pnl, restul candidatilor au surse absconse, adica ce s-o mai frecăm pe dudă, de la servicii! Ca d-aia bugetele lor sunt imense, mai mari ca-n Ghemanica ori UK, voi ce credeati ca pt. destructurarea retelelor mafiote? Remember Dinca!
Zicea Mihai de publicitate. Pe bune, boss? Pai, Viorel cu 10 milioane isi face reclama vreo 30 de ani, adica si pe lumea cealalta, ca nu cred ca trece de pragul 75! Il ajuta cumva la CV? Vrea sa se angajeze la multinationala, ca afaceri nu stiu sa mai aibe?
Intrebare de baraj doar pt. hipsterii bazati pă „dreapta”: in care tara civilizata se-ntampla ca voturile sa fie monitorizate de-un serviciu si secret si militarizat?
Castigatorului, un bilet de refacere reumatica cu namol la Amara!
Ha, ha, ha, dixtractiv rau blogul asta, mai ceva ca Lasă fierbințeala, sau asa ceva!
Bre @Martalog, și după ce afli de unde sunt banii, ce faci? Mă faci să râd cu sursele „absconse”. De parcă am fi singura țară unde se face asta. Alegerile se organizează la fel peste tot în lumea asta. Du-te și colonizează Marte și o să-ți faci acolo alegeri fără fraude și bani din surse „absconse”. Aci e cam târziu. Cu vreo câteva sute de ani cam târziu. Și mai lasă dracu’ Antena 3, că ați ajuns să visați servicii peste tot. La cât de prost e neamul ăsta, crezi că mai e nevoie de servicii ca să fie condus?
@Mihai, ăsta e nebunul de serviciu săptămâna asta? Cum procedează? Fac cu schimbul, sau e în funcție de temă?
@Ioane, îmi pare rău, dar n-am putut să urmăresc ce-a scris. Eu când văd comentarii unde apare „destructurarea serviciilor” dau skip. Sunt un om slab, știu.
@martalog: văd că aberezi urât de tot
mi’a atras atenția „refacere cu nămol la amara”
ai fost la tratament la sărăciile ălea? să vezi cum e să îți pună câcaturi de substanțe în mâncare să nu dormi toată noaptea și să ai și crampe? sau să încerce să te intimideze cu țigani? sau la proceduri să aștepți mult și bine? să stai în frig că gazele sunt scumpe? și toți angajații să vrea șpagă, de la doctoriță la asistentele de la proceduri și până la femeia de serviciu?
@tata vasilescu de unde a apărut sărăcia asta?
Bai, chiar e dilaila pe-acilisea, ori poate Kafka?
Unul , dupa ce ma injura bine, imi zice ca peste tot pă planeta alegerile sunt la fel, cu bani de nu se stie unde, si ma trimite pe Marte, altul ma cearta ca vreau sa trimit castigatorul unui concurs imaginar la Amara, ca-i nașpa, pai asta era ideea, hello!
Mihai citeste „destructurarea serviciilor” in loc de „rețelelor”, adverbele sunt adjective, toti candidatii sunt hoti si talhari dăcât(!) in afara dă trei, da’, ie secreti, nu trebuie sa-i stie nimeni ca poate-i voteaza, naibii, toata lumea fericita si cu lacrimi pe obraz!
Deci e foarte tare, chiar mi-am facut ziua, că, doar se stie: o zi fara distractie e ca broasca la cinemascop, distopie maxima!
Nenea ăsta o avea acoperire (protecție) din partea vreunui general de Securitate fiindcă-i pușculiță cu bani
Uite, un alt caz pe care-l trece Mădălin Hodor: https://www.facebook.com/madalin.hodor/posts/395524948027329
Un articol numit „Nară, nară vrem ostași” a fost presat să dispară.
Deci da, legislația e pentru proști, iar șmecherii o folosesc ca port-armă pentru presiune, (auto)cenzură și extorcare șantajoasă (sadic i se spune „pentru daune…”).
@Martalogul: mai citeste si site-uri oficiale că nu mint toate. AEP nu are suficienți oameni să susțină procesul electoral. Nu știu dacă e bine sau bă. Iar ultimul S din STS vine de la Speciale nu de la Secrete. Ca tot te ții de cartea aia …. DEX parcă!
Nu stiu daca sa rad sau sa plang…
A trebuit sa trec de patrujdeani si sa ma satur de treijdeani de mu.ie.
A trebuit sa trec de patrujdeani ca sa concluzionez :psd,pnl adica pdl,usr si toate resturile,probabil am vrut sa spun restul,da’este mai binecum a iesit < ca o durere insignifianta in pu.la.Nu meritati, ba, nimic.Nici vot,nici mu.ie,nici nimic.Nu mai aveti loc in restul vietii mele.
Comentariu beton!20
stai sa treci de 50 sa vezi cate lucruri si cati tampiti nu mai au loc in restul vietii tale
Highway to….hell!
+1
ROCK ON!
Am mai zis și mă repet: politichia este cancerul țării, nu știu dacă al oricărei țări dar sunt sigură că al României DA.
Desigur că există explicații, că poate fi înțeles fenomenul dacă-l aprofundăm căci există legea perfectă cauză- efect. Pe asta nu o poate nimeni fenta!
Fricile mele sunt fix astea: semnăturile false, voturile false și, mai ales, că justiția nu e niciodată justă în cazul acestor indivizi falși!
Nu am idee care ar fi soluția. Să nu se voteze? Dar vor fi și din aceia care vor vota și deci care vor decide pentru țară și popor.
Să se voteze? OK, dar cu cine și mai ales cu ce încredere că votul nu va fi falsificat?
Ne învârtim de 30 de ani în cercuri concentrice. În centru rămâne omul simplu, românul simplu care e alegere după alegere fraierit. Dus de nas.
Ceva de genul ..legea este-o barieră peste care sar dulăii, pe sub care trec cățeii și în care se opresc boii! 🤔
”Biroul Electoral Central va face plângere penală împotriva candidaților la care există dubii legate de autenticitatea semnăturilor pe care le-au depus. Este vorba de Viorel Cataramă, Miron Cozma, Alexandru Cumpănașu, Cătălin Ivan și alți doi sau trei candidați, au declarat pentru G4Media.ro surse din instituție.”
Ia să vedem.
Eu mă mir că a trebuit să treacă atât timp și destul de multe evenimente similare ca să concluzionezi asta. Să fiu sincer nu prea contează cu cine votezi atât timp cât pleacă ai noștri vin ai noștri… în rest analiza pe care a făcut-o @Ionut este pertinentă…
Avem 3 candidați cu șanse reale.
Jur ca habar n-am cine candideaza , in afara de Ficus, Veorica, Barna si Paleologu. Din articol am inteles ca si Catarama.Candideaza Cozma, ala cu minerii ? :))))))
Si cine naiba e Catalin Ivan ? Pe papagalul de Cumpanasu il stiu din scandalul cu Caracalul.
Cozma cel cu minerii ar fi vrut și el, dar, ca și lui Cataramă, i-a respins BEC candidatura, pe motiv de semnături false. Vreo 90% din ele cică fotocopiate. Cataramă cu 20 și ceva % a fost chiar băiat fin.
@Toni Montana- Daca o fi sau nu Citu un economist bun, iti pot raspunde numai profesionistii care au lucrat cu el in anii astia. Si nici nu stim ce afaceri are de fapt. Numai ca tu sustineai ca omul nu a lucrat nicio zi la privat. Ori asta nu e deloc adevarat.
Pe de altă parte, a-l judeca pentru că a lucrat în mai multe locuri, nu-i tocmai un criteriu firesc 🙂 Profesioniștii își schimbă serviciul de fiecare dată când găsesc ceva mai bun decât actualul job. Ba chiar e benefic să nu stai douăj’de ani într-un singur loc.
P.S. Asta așa, de dragul conversației 🙂
Nu mă pricep la politică globală dar părerea mea de păreorelog este că preşedintele din România nu este 100% ales prin vot. Parcă tot timpul cineva a avut interesul să fie siguri că au „omul” lor la butonul care aprobă fără să mârâie chestii militare globale şi participă cu bani fără prea multe întrebări sau comentarii la „efortul comun pentru democratizarea şi securizarea unor zone vitale”.
Mă rog, chestii care mă depăşesc,nu le înţeleg pe deplin şi nici nu vreau pentru că mă doare capu’.
Cataramă şi ceilaţi candidaţi trebuie fie şi ei pe acolo să pară că sunt alegeri libere şi democratice şi de asta profită şi ei, cum a zis @Vasilescu, să-şi facă reclamă gratis propriei persoane.
Seară foarte bună! Am trecut să văd ce mai faceți și să dau cu mătura. Să strâng una alta. Cam mult ați fumat, orișicât!
Mi-a luat Shoric din tastă o idee ce o am de multă vreme dar cumva mi-a fost nu știu cum să o scriu aci. Credeam că o să râdeți de mine. Există o teorie a conspirației în această lume minunată, există interese de tot felul, puteri de tot felul, masonerie. Va ieși președinte cine vor alții, nu noi.
*cu mine. E și o glumă la modă acum – ”Două lucruri nu-ți poți alege în viață – neamurile și președintele”. Mă rog, eu aș zice că e un singur lucru, de bebeluși se mai zice și că ei își aleg părinții. 🙂
exact…..daca ar iesii cine vrem noi nu am mai avea drept de vot …Mai ,am inteles asa ca idee ca astia candideaza ptr a rupe voturi de la altii si as face publicitate dar…..DAR…..Paleologul sigur nu si va face publicitate printre aia de la taverna ptr ca i doare n pula de el sigur nu l vor vota nici de acum in 50 de ani iar chestia asta cu publicitatea e cam asa….ma hotarasc io sa particip la un concurs fara a invata nimic si obtin nota 1,00.MI am facut publicitate ca rad aia toti de mn ,aia care se uita pe lista dar eu tot nu am castigat nimic.
Doamne jur ca nu mai pot sa citesc politica.. nu mai suport. Ma imbrac in cea mai frumoasa rochita si ignor toate si pe toti idiotii astia, altfel innebunesc!! Chiar acum mi-am luat de pe https://poshlove.ro/ o rochie la comanda si nu ma puteam bucura de ea ca imi era mintea la toate nedreptatile.. nu o sa mai fac asta!