După salopeta prăfuită, cetățeanul care e în fața mea la coadă la mega, mai mult ca sigur e unul dintre munctorii care trebăluiesc la lucrările proaspăt apărute pe bulevard.
Scoate cumpărăturile din coș. Masa de prânz, cum ar veni. Fasole bătută, pâine, ardei copți și-o bere la pet. Rece. Tanti de la casă i le scanează rapid, i le pune în pungă și-i cere banii. Dar omu’ nostru dă din colț în colț și parcă nu-i vine să le plătească. Tanti se uită întrebător la el:
– Mai e ceva?
Cetățeanul muncitor aprobă încetișor din cap.
– Berea…
– Ce-i cu ea? V-am pus-o în pungă.
– Știu. Dar nu puteți să mi-o înfășurați în ceva să nu se vadă ce e?
E doar o singură întrebare aici: bun-simț sau frică?
A doua. Cred.
Frica sa nu stie lumea ca bea in timpul serviciului sau frica sa nu ii ceara si colegii din ea? 🤷♀️
Comentariu beton!31
Ha! A vazut el în filmele americane că toți alcoolicii își plimbă licoarea înfășurată. Că și la ăia așa-i legea, să nu se vadă ce e.
Clar că e alcool. Ați văzut voi vreodată lapte sau limonadă ascunse în pungi? 🙂
Păi laptele poa să fie direct la pungă. 😛
Măi, măi… obraznicule! 🙂
Mda, io aștept să apară vaca aia căreia să îi dai prune/mere și să dea direct… aghiazmă 🥴 Ce Mulga sunt 😉
Nenea nu știa sa-și folosească punga deja data? Uite așa ne distrugem viitorul planetei, sunt sigur ca domnul a reciclat sticla de bere după: a pus vin in ea acasă
Că doar nu de nebuni au întețit firmele de construcții controalele inopinate pe șantiere pentru verificarea alcoolemiei angajaților. Alcoolul după masa de prânz e chiar de bun simț, cel mai frumos e când depistezi muncitori băuți încă de la prima oră a dimineții.
Am dat eu de unu într-o locație cu pericol de explozie, unde este toleranță zero la alcool. La intrare erau aleși, inopinant prin sondaj, oameni pentru a li se pune fiola. Era omul de care spuneam… turta!
berea la pet are 2 sau 2,5 litri
o bere la sticlă are 0,5 sau maxim 0,75 litri
cum spunea și @anduța, o bere după masa de prânz e bună, dar doar o bere de 0,5 litri, ce depășește e abuz și alcoolism
muncitoru era sigur un alcoolic căruia îi era frică să nu fie descoperit și dat afară
mentalitate de cetățean rromân, bea alcool la muncă și probabil că umblă și cu șmecherii și țepe
De fapt, eu ziceam că mai rău decât a folosi alcoolul drept aliment la pauza de prânz este să-l folosești drept cafea, la țigara de dimineață…
noi avem si o firma de protectia muncii, in vara asta am cercetat la doi clienti accidente mortale din cauza alcoolului.
unul a manevrat gresit niste comenzi, a provocat o explozie si l-a lovit un capac de canal in piept, al doilea s-a dus in pauza de masa, dupa ce au mancat, la un canal de irigatii sa se racoreasca (lucrau in apropiere). s-a inecat.
ambii aveau alcoolemie, mortu-i vinovat.
iar de la jobul pricipal am povesti scary despre alcool (domeniul energiei electrice), nu-i o chestie ok sa bei la munca.
In Romania ? Ma ” leshi „? Poate …pe alte meridiane! Si desigur nu in Germania : la aia , ” Apa e pentru spalat , pentru baut e Berea ” ( asa am inles eu de la un Fritz sadea acum mai multi ani decat ai mata ( exagerez , sper , dar inainte de revolutie – a lor si a noastra )! Nici in Italia , unde cica te mai afli : aia prefera vinul , ca si frantujii- cand si-l permit ! Si nu-s fani fasole batuta cu ardei copti ! Resetez informatia : e din romanica : unul care a vazut prea multe filme americane; sau un emigrant roman de pe aiurea ! Care e ideea , de fapt ? Zi-i ce vreusesi mata sa intelegem , ca eu , recunosc , sunt grea de cap , si ce am intels am zis .Hai , asuma-ti! 🙂
Unul dintre „munctorii” care n-are abilități de înfășurare dar are pretenții de la casierița de la Mega. Ar trebui să se facă o îmbunătățire a procedurilor MI. Cum ar suna la casă la Mega : Doriți pungă? V-o infășor sau v-o bag ?
In Spania vezi frecvent muncitori pe santier, in echipament de lucru corespunzator, cu casca , vesta, etc, care, in intervalul orar 10-11, au o pauza de masa si mananca un sandvis mare si beau o bere. Fara retineri. Ceilalti oameni, care se bucura in acest timp de cafeaua de dimineata, nu par uimiti. Li se pare ca e firesc. Asa or fi spaniolii
Daca bei bere pe strada imediat te trezesti cu un politist local sau cu un jandarm care iti spune ca nu e voie. Daca e in toane proaste poate iei si amenda. Asa ca omul vrea sa fie safe.
Am sa va spun o poveste adevarata.
Dadeam cu sapa la o firma care construia (inca construieste) service-uri auto pentru toate multinationalele de renume din profil care vand masini noi si asigura servicii de „after sales” .
Aveam un furnizor german pentru sistemul de depozitare piese de schimb.
Patronul ne-a anuntat ziua in care vine neamtul sa supervizeze montajul si ne-a sugerat sa ii oferim tot sprijinul.
In ziua respectiva au aparut mai intai camioanele grele cu structurile metalice, apoi inca doua dube gen Wolkswagen Transporter.
Din una din ele a sarit Klaus un tip de 120 de kg dar comunicativ si jovial pe masura greutatii.
In doua ore am amplasat structurile metalice pe locatiile indicate de neamt apoi in inca o ora sculele care erau in prima duba.
Masina de gaurit 1 in acel loc.Flex nr.2 in locul 2 si tot asa.
La duba 2 ni s-a taiat respiratia.
Toata era plina cu….lazi cu bere.
Klaus ne-a anuntat ca 8 lazi sunt cadou pentru noi si restul trebuie sa le amplasam conform planului:
Doua lazi la pct. 1 de lucru, o lada la punctul 2 de lucru …si tot asa…
Jur….cand se termina berea la pct. 1 de lucru, era gata si berea de acolo….si tot asa pana la final.
Neamtul folosea (cred ca foloseste si acum o versiune de ACAD de prin 2000)
Am ras in hohote de el si de ACAD ul lui antic, dar ce sa vezi ….ACAD-ul nostru actualizat/piratat la zi nu era in stare sa calculeze berea consumata/punct de lucru.
(poate ca din cauza ca noi ne-am baut cadoul de la neamt in doua ore si ne-am trezit a doua zi)
PS :daca nu ma credeti clientul era Dacia Sebastian Brasov si pe neamt si firma lui ii cheama Raucher.
Îs la eforie și ieri 4 persoane am luat 4 feluri diferite de papa și toate au rămas pe masă, mai puțin 3 mici.
Azi am luat de la lidl o caserolă de fasole frecată + o sticloanță de scoth + pepsi + bere, toate într-o pungă.
Incercați si voi o zi de munca pe șantier și poate că o bere, dupa catava ore de munca, o sa vi se pară un pișwaiser. Omul se ferea de seful lui. Poate pet-ul de bere era pt colegii lui. In orice caz, omul a fost politicos. Un profesionist venea cu camuflajul de acasa. Hai să nu-l judecam prea aspru.
P.S. Un meseriaș.
Corect, poate nici măcar nu era pentru consum pe șantier. Poate era pentru a-și spăla părul cu ea la baia de seară, pentru un plus de strălucire. Am citit că berea are acest efect asupra podoabei capilare.
Incercați si voi o zi de munca pe șantier și poate că o bere, dupa catava ore de munca, o sa vi se pară un pișwaiser. Omul se ferea de seful lui. Poate pet-ul de bere era pt colegii lui. In orice caz, omul a fost politicos. Un profesionist venea cu camuflajul de acasa. Hai să nu-l judecam prea aspru.
P.S. Un meseriaș.
Foarte interesant! Vorbesc pardon scriu serios…
Pe mine mă îngrijorează ceea ce spune acest tip de articol:
Bărbații din România 😦 😦 și femeile din Ucraina beau cel mai mult (8,2 unități de alcool și, respectiv, 4,2 unități), arată un studiu efectuat de Global Burden of Diseases, un proiect al Universității Washington, Seattle.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22667800-rba-din-romnia-cei-mai-mari-consumatori-alcool-din-lume-studiu.htm
Meserias