În fața mea merg agale două adolescente. Sunt blonde, drăguțe și ciripesc întruna. Dau să le depășesc, dar nu pot, că din față vine un cuplu, tot adolescenți. Se țin de mână. Ea duce, în mâna cu care nu-l ține strâns pe el, un trandafir roz. Trec pe lângă noi fără să ne observe. Nici nu puteau, aveau ochi doar unul pentru celălalt.
Nici nu trecuseră bine, că aud din față, de la blonda din dreapta:
– Ce drăguuuț, i-a dat o floare.
Tăcere, din partea stângă. Dreapta continuă:
– Mie-mi plac florile de mor.
Din nou, tăcere. Dreapta pare să se prindă că e ceva în neregulă și se uită nedumerită la stânga:
– Nu-ți plac florile?
Abia acum se sparge tăcerea cu mult năduf:
– Mie nu mi-a dat nimeni niciodată nicio floare!
Dreapta nici nu clipește:
– De parcă mie mi-a dat.
La mulți ani celor care azi își sărbătoresc ziua de naștere sau de nume.
Mă duc să îi cumpăr mamei mele un buchet de flori!
Comentariu beton!15
La mulți ani!
Laaa muuulți aniiii și lu’ frații Petreuș …. se știeee 🤣
@Misule bună idee ai avut. A zis mama: ce băiat… nu îmi vine să cred! Pupe mama pe el de băiat grijuliu și atent!
S-a lăudat la toată lumea cu mine!
@Habar dacă nu bagi și un fără număr, fără număr… nu se știe 😋
Totuși este trist în lume / Floare albastră, floare albastră…
Comentariu beton!13
Azi ești romantic, ă?
Da, numa’ că pe dos ( c-am inversat versurile între ele 🙄). Toate cele bune sărbătoriților de azi!
La metrou nu-i nici o floare,
Ghici ciupercă un’ mă doare ? 😜
HM sare romantismul din tine ….tzup tzup
Capul?
Si mie imi plac florile de mor dar in tineretile mele imi amintesc ca nu mi placea deloc sa fiu asteptata la intalnire cu flori ,bine, daca avea loc intalnirea pe undeva ,aiurea…daca ma ridica individul de acasa putea aduce si o sera.In rest,asa….sa ma plimb cateva ore cu nu stiu ce buruiana in mana nu mi placea si pace.A….si tineretile mele fiind pe vremea impucatului cand nici flori nu se prea gaseau puteai avea surpriza ca musiu sa aduca floarea in ghiveci …..
Comentariu beton!19
fostu’ meu venea cu florile in plasa …deh, ii era rusine cu ele :)))))))))
Comentariu beton!12
Pfff…
De aia e fostu’
Comentariu beton!12
Da’ tu i-ai oferit flori celei mai mișto femei din lume?!
Normal.
Flori de gheață la fereastră
Se topesc că nu-s în glastră,
Blogărul când le oferă
Se topește o emisferă 😜
De căldură și de dor
Că la meteo nu-i ușor.
Dragostea-i o bătălie,
Cine-o simte – sigur știe 🥰
MV detaliază rogu-te, poate se mai inspiră și alții de p’aci🤗. HashTag Biii influiențăr 😜🛴
Comentariu beton!17
Povești cu două (i)ele n-am. Am una cu flori, de la ultima plimbare-n București.
După o ploaie zdravănă sunt nevoită să ies din casă. La câțiva metri-n fața mea o ea și-un el, studenți, se țin de mână și ciripesc veseli. Mă rog… el, vesel, făcea planuri de mers la mare, ea, serioasă, încerca să-i bage mințile-n cap. Restanțele alea nu se rezolvă cu castele de nisip și nici nu-i place agitația din stațiuni. Ajung la o băltoacă mare și se opresc, vrea să o ia în brațe. Fata se uită lung la el, se duce întins în mijlocul apei, începe să sară precum un copil și strigă cu ochii închiși: „vreau la mare, dar ai restanțe, inconștientule!”
El prinde în căușul palmelor florile de tei ce pluteau pe suprafața apei și i le aruncă în păr. Râd amândoi. Râd și eu. Abia atunci m-au văzut.
„La Corbu e liniște” îi zic fetei și-i fac cu ochiul. Am primit și eu o floricică de tei. 😁
Comentariu beton!55
Inconștientule… 😛
E liniște și ar putea să-l ajute să-nvețe. La asta m-am gândit. 😜
Asta-i ceva fază din Liceenii, doamna di… Isoscel ?
@Shoric, din Studenții. 🙂
Ă… și în sala de lectură nu e liniște ? Ce să zică și coana didina, din dragoste, acuma 😜
Hai, fie, treacă de la mine… ai un mare laic.
Au și băltoacele rostul lor 🥴
Zânul bun ești, ce mai încoace, încolo.
@HM, e și la sala de lectură, dar care-i farmecul? 😁
Ai dreptate! Și eu susțin cresterea natalității 😜
@HM, cam tinerei pentru asta, mai au de copilărit. Ar putea exersa mărirea notelor. 😜
Clar, domnu’ @Marius. Am și baghetă magică, minuni fac cu ea. 😜
Didino, referitor la bagheta aia…
Cum faci minuni cu dânsa ?
O tai pă din doo, o prăjești puțin, o freci cu usturoi, o picuri cu ulei d’ăla extravirgin, o îngreunezi cu cubulețe dă cherry, o presari cu oregano, o colorezi cu busuioc … șiiii, șiiii, și ce faci cu dânsa? A?
Ps. Uite așa se zguduie … papilele gustative pă hipstăreală 😜 Brusc … chetă ?
@HM, șiiiii… ăăă… o savurezi pe îndelete? 😏
Ia rețetă pe hipstăreală: tai bagheta, o rumenești ușurel în unt sărat, pui Brie din belșug, prosciutto și felii de smochine. Și-un praf de piper roz, întru împrietenirea ingredientelor.
Aeroportul Otopeni, 2007 or so. Veneam dintr-o delegatie si tocmai gasisem, inainte sa decolez din CH, un ruj care sigur nu imi apartinea in rucsacul de laptop pe care il lua in delegatii si al meu (fost) sot. Care primise tema sa gaseasca o explicatie pe care s-o pot crede pana aterizez …
Asa, Otopeni ziceam. Desi aveam masina mea in aeroport, ma astepta cu un buchet de flori superb. Pe care in fine, l-am luat – ca nu imi place circul – dar fara nici un entuziasm sau apreciere. Am vazut pe cateva fete feminine din jur privirea “what a bitch … ce barbat si uite ea cum se poarta, nici multumesc n-a zis … asta e, fata, astia buni au ghinion numa’ de scorpii”.
Asta asa, ca paranteza. 😀
Comentariu beton!35
Well, cumva, în circumstanțele date, florile alea nu se pun.
Reșița, prin 88-89. Eram acasă la un prieten de a cărui soră eram îndrăgostit in secret! Violeta mi se părea cea mai frumoasă făptură de pe pământ, bruneta cu parul cârlionțat, trup perfect, țițe tari, iar când râdea mă topeam instant. Îl întreb pe tip unde e sora-sa, asta îmi spune că e la plimbare cu băiatul unui mare chirurg, coleg de școală, intr-a 12-a, că o place și vrea să o ia de nevasta. Ăștia, părinții ei erau muncitori săraci și aveau vreo șase copii. Se și vedeau cuscrii cu chirurgul bogătan. Eu, muncitor necalificat și proaspăt seralist,, am inghițit în sec, mi-am zis că n-am nici o șansă și să-mi iau gândul. Ii vad pe geam când a adus-o acasă, manierat i-a sărutat obrajii, a condus-o până la ușa apoi a plecat. Violeta intră pe ușă, trântește florile de pământ, apoi urla către frate-su: ,,alt prost care numa’ mă plimba degeaba de doua luni pe toate străzile!” Vezi doamne numai o plimba și nu o scarpina, că asta voia ea! E…dacă e numai asta, are nenea faiantaru’ leac, și am dus-o și eu la plimbare și am scarpinat-o pe frumoasa Violeta in seara aia și alte câteva până am ejaculat sperma cu sânge! Mă amorezasem tare, dar mi-am dat seama că era un pericol pentru mine, prea ii plăcea…scărpinatul!! . Frumoasă, dar proasta, am întâlnit-o după vreo 22 de ani, are bărbat un alcoolic puturos, trei copii, arata că o gospodina fleșcăită, și regretă că a fost proastă ca nu s-a măritat cu băiatul chirurgului, că ăla a ajuns mare, lucrează prin America, tot medic.
Comentariu beton!15
Eu mereu aduceam flori…mai ales la meci. Îmi plac alea făcute la ceaun, în untură !
Comentariu beton!14
Cu brânză cedar sau?
Simple !
măi oameni buni, să vă zic eu ce duceam la psihiatru: bomboane de ciocolată scumpe
îi duceam cam o dată la 3 luni și după reacția ei îi plăceau foarte mult
dar cam de un an a început iar să mă sece cu șicane, gen să pună asistenții să îmi facă injecția pe hol și nu în salon și colegă’sa, tot psihiatră, aștepta s’o bag în seamă și să se întâmple rețeta binecunoscută – sex contra pensie
le’am zis părinților să nu’i mai ducem nimic și de ziua femeii i’am dus niște lalele semiofilite și o cutie mică și ieftină de bomboane de ciocolată, ambele cadouri primite de mama de 8 martie
așa că domnilor în loc de flori cumpărați doamnelor și domnișoarelor din viața voastră bomboane de ciocolată fine și scumpe, că fac toți banii 😉
Doar odata la trei luni e cam putin pentru vizita la psihiatru.Trebuia sa duci flori mai des si toata lumea ar fi fost mai fericita.
Comentariu beton!15
eu n’am văzut aurolaci la psihiatrie, doar boschetari
și boschetarii erau aduși că n’aveau unde să doarmă noaptea
deci de unde bani de bomboane?
asta a ieșit din curu bășinos și nespălat al gândirii tale pline de prenandez ș de ce dracu mai inhalezi
NUMAI VĂ DROGAȚI!
NU VĂ MAI DROGAȚI!
Era doar o constatare bro si o deductie ca aia de la comisia de admitere la scoala / „academia” de batausi au avut acelasi tip de psiholog ahtiat dupa „bomboane de ciocolata” si din cand o floare.
Dupa ei potopul cu dinozauri radioactivi din Piata Victoriei …in care inving mereu olgofrenii nedepistati la timp: incompetentii si jandarmii
Oare se mai bucura in ziua de azi tinerele daca primesc flori? Daca da e greu de crezut, daca nu e ceva normal pentru ce se intampla in prezent…
Daca as fi auzit povestioara ta pe strada asa cum ai relatato tu probabil ca as fo ramas masca si m-as gandi daca am auzit bine ce au vb cele doua sau nu 🤔
„Nu mai rupeţ’ flori, copii
Că şi ele este vii
Cum noi suntem pui de om
Ele este pui de …TRA-LA-LA”
s-o dat?!
Pom ?
Arbore?
Plantă?
Ființă vie, suverană?
Ființă vie, suverană, evident!
La timpuri noi, flori noi: pe facebook sau pe whatsapp, după caz. Nu-mi plac deloc dar cum să oferi flori reale în virtual?
În cercurile concentrice în care mă învârt florile înseamnă bani și doar bani. În cel mai fericit caz ți se oferă un ghiveci cu flori, ca să țină mai mult.
Ce m-a întristat mult: la înmormântările la care am participat în ultima vreme ni s-a spus clar să nu aducem coroane sau flori ci să dăm bani. Cam aiurea dar ne-am conformat!
Mie îmi place mult să primesc flori și chiar mă emoționez dar, mai mult, îmi place să le dăruiesc. Iar în ultima vreme am obiceiul să le plantez pe ici pe colo în locuri publice.
La mulți ani tuturor sărbătoriților zilei de azi!
Fii-miu are 20 de fete în clasă. De 1 martie m-a rugat sa iau 19 mărțisoare la fel și unul deosebit. Pentru B. Colega lui pe care o place de 5 ani. Am ajuns la standul cu mărțioare și am început un șir lung de poze. Ăsta? Nuuu! E oribil! Ăsta? La fel…
Nu-i plăcea nimic. Până am văzut o brățărică de argint pe care erau prinse câteva inimioare. Am zis amandoi că „asta e”. I-a dat-o și ea i-a spus „vai, ce frumoasă e! Nu trebuia.” Ba da, a răspuns el. Ea o poartă și acum.
Cazul doi. Sunt tineri.
Ea: ce căutăm aici?
El: vreau să-ți iau un telefon.
Ea: dar am telefon. Ce să fac cu două?
El: da. Dar nu face poze frumoase. Și ție iți place să faci poze.
Îmi plac oamenii romantici. Și îi încurajez să rămână așa.😉
Comentariu beton!27
Cazul 2 e genul ce se intampla in zilele noastre, se pune pret pe valoarea materiala, nu pe valoarea semtimentala
Fiul meu a face 26 de ani azi, a primit doar lucruri de valoare de la prietena lui cu toate ca nu avea nevoie de ele sau avea posibilitatea sa si le cumpere singur daca le dorea, sentimentalul e pe cale de disparitie …
Să oferi și să primești flori e o normalitate, dacă în familia în care ai crescut ăsta era un obicei.
N-am înțeles niciodată jena asta nejustificată (mai ales la bărbați) de a oferi flori.
Cand a nascut fiica mea, m-am dus la spital cu un buchet imens de flori si un ursulet… Ginerele meu si mama lui au aparut cu mana goala dar cu explicatia ~si-asa o sa primeasca o gramada de flori, ce sa-i mai luam si noi…~
Atunci m-a strafulgerat ideea ca ginerele intr-o zi va deveni ~fostul~… si-a devenit…
Comentariu beton!32
Inițial am vrut să fiu răutăcios și să bag un comentariu d-ăla în care să mă leg de alegerile unora în materie de „jumătate”, comentariu care să implice cuvinte ca X5, cocalar, „fă, zdreanțo”, palma peste ochi, și alte asemenea. Dar m-am răzgândit că am dormit puțin în ultima vreme și n-am chef de discuții filosofice pe tema „de ce unele primesc flori, iar altele nu”.
Așa că o să aberez pe lângă temă, ca de obicei.
Am o aversiune față de treaba asta cu dăruitul florilor. Mi se trage din școală (da, pentru cârcotași, am multe sechele din perioada copilăriei 😜). Mama a fost învățătoare. După fiecare eveniment care implica dat de flori, se întorcea acasă cu o grămadă de flori. Mai dădea din ele pe la școală, dar tot îi mai rămâneau. Dacă eram disponibil, eu o ajutam să le care cale de 2 stații de tramvai. Pe jos.
Apoi, alegea din ele și ne dădea nouă, mie și lu frate-miu, ca să le dăm mai departe la școală. Dacă nu avea ce alege, mai cumpăra. Garoafe. 🤣🤣🤣 (aparent, cică garoafele se dau la mort, dar am aflat asta destul de târziu). Problema e că un eveniment de genul ăsta se întindea pe vreo câteva zile, fiindcă nu aveam ore cu toate profesoarele într-o singură zi. Și TREBUIA să dau la toate.
Astfel că eram blocat câteva zile, stând într-un colț de curtea școlii cu buchete în mână ca un popândău pe legale, în loc să mă bag la miuța, leapșa, bătaie sau ce se mai executa înainte de intrarea la ore. Nu puteam să le las din mână ca să nu dispară. Și uram chestia asta.
Îmi aduc aminte că, la un început de an parcă, printr-a 6-a, în a doua sau a treia zi, aveam 5 buchete la mine când ne-au provocat unii din școala veche (era peste drum de a noastră) la un meci de fotbal. Nu puteam lipsi, așa că am aruncat florile într-un tomberon, am chiulit de la primele două ore (oricum era prima săptămână și nu prea se făcea nimic la școală) și i-am bătut p-ăia de le-a sunat apa în cap. Un nemernic de vecin m-a văzut când am aruncat florile, i-a spus mamei, și am luat o mamă de bătaie pe chestia asta…..! 🤣🤣
Asta nu înseamnă că nu am dat niciodată fetelor flori. Am dat, bineînțeles. Doar că nu am făcut excese. 🤣🤣 Și întotdeauna am preferat, mai degrabă, să dau flori în ghiveci decât mortăciuni în staniol. Avem pe balcon o colecție impresionantă de violete, mușcate, kalanșoie (sau cum s-or numi) și alte asemenea care înfloresc tot timpul anului, de arată balconul ca curcubeul aromelor Skittles. Soția ține minte exact data și ocazia cu care i-am dăruit fiecare din ghivecele respective de-a lungul anului și se bucură de fiecare dată când înfloresc. Eu am mai uitat. 😜
E drept că am călcat o dată-n străchini cu fixul meu pentru ghivece (cred că am mai povestit p-aici) . I-am dăruit primei mele iubiri un cactus. De ziua ei. Bă, nu râdeți, că era ceva soi special, care făcea niște flori mari și roșii, adus nu știu de unde de un prieten care lucra la piața de flori din Coșbuc. Mie mi s-a părut deosebit. N-am știut de ce fata respectivă n-a părut prea impresionată de asta, deși o pasionau florile, avea o grădină acasă de care se ocupa. M-a lămurit mama, râzând în hohote (nu prea îi plăcea de acea fată, deci o înțeleg cu hohotele): cică, nu e bine să oferi fetelor cactuși, că nu se mai mărită. 🤣🤣🤣
Habar n-am dacă respectiva s-o fi măritat, dar, dacă nu, sper să nu fi fost de vină cactusul meu.
Comentariu beton!21
Și io aș fi aruncat florile alea pentru un meci de fotbal cu rivalii de la blocul D3. Dacă mai și câștigam, nici nu mă mai interesa câ mă bate mama.
și eu dădeam într’un timp flori la ghiveci și orhidee
până am descoperit că femeilor le plac mai mult bomboanele de ciocolată 😎
@Toni, pune asta la rubrica ”chiar am nimerit-o”. 🙂
Mai Ionut,am ras in hohote nu stiu daca de tine cu ghiveciul sau de una din amintirile mele…..zi rece,ploaie ,intalnire cu un tip ce lucra in armata,il vad asteptandu ma in fata la catedrala din Timisoara cu un ghiveci in mana….incercati un exercitiu de imaginatie …..ofiter ,ploaie ,ghiveci in mana…..SFINTE SISOIE ,ma gandeam….nu e de ajuns ca e imbracat in straiele alea mai sta si cu ghiveciul .Na…..la 20 de ani….nu ma gandeam eu ca ar fi bun de sot ca aia si cutare…..la 20 de ani vezi doar ca e ridicol.Spunea cineva de un tip care aducea florile in plasa….nu stiu cred ca pur si simplu ii era frica de ridicol si adevarul este ca multi barbati arata haios in felul in care tin florile ….asta e….oricum aveti curaj sa fiti ridicoli ca ne plac florile….de la o varsta mai ales alea in ghiveci
Nu știu dacă toate domnișoarele ar aprecia, la ora actuală, florile primite de la băieți. Unele ar prefera să fie „gratulate” cu alte lucruri, iar băieții cam știu asta. Unii, însă, nu au învățat de la tații lor că un buchet de flori deschide cel mai ferecat cufăr: inima unei femei. Alții sunt doar mocofani. Alteori, din nefericire pentru ele și pentru lume, femeile sunt cele care nu merită nici măcar un bolovan după ele.
Îmi plac florile într-o grădină îngrijită, pe câmp, în pădure, în fine, în pământ. Uneori și în ghivece. Îmi place să le văd, să le miros și să-mi văd de altă treabă apoi. În momentul în care o floare a ajuns în posesia mea deja consider că i s-a făcut o mare nedreptate, mai mare decât cea de-a fi osândită la ofilire înainte de vreme. Aceea de a-și petrece ultimele zile uitată într-un pahar, sau borcan.
Dar mă bucur mereu când văd că mai există și flori care nu sunt sacrificate în van, precum e cazul trandafirului de astăzi, care se pare că a contribuit cu succes la crearea unui deosebit moment romantic. Și a făcut alți 3 oameni să-l observe, să vorbească, sau să scrie despre el. Nice. 🙂
Comentariu beton!17
care 3 oameni?! tu ai numărat acilea câți ne-am converstat de la o amărâtă de floare?! 🙂
Ady, de cei care au văzut și floarea și faza ziceam eu. Dar absolut că fiecare comentariu și conversație pe subiect a adus plus valoare deloc de neglijat și imposibil de cuantificat. 🙂
Comentariu beton!12
Mno, vezi că avem și câte o scamă 😜
Fiecare!!!
Habare, fără cârcoteala ta, comentatul ar fi pustiu. Gata, ești descămat. 😋
Comentariu beton!12
@Anduta de vreo juma de oră mă uit la ultimul comentariu ca la gagica care îmi place și nu am tupeu să mă duc să vorbesc cu ea. Ce naiba înseamnă descămat? Sau ce ai vrut să exprimi?
Aline, e acțiunea de îndepărtare a scamelor, dar mai pe scurt. E un cuvânt nou, nu e in dex. Încă 😊
Comentariu beton!13
După ce am comentat am recitit tot de sus până jos și m-am gândit eu că la asta te refereai… dar aproape exiprase timpul și mi-a fost silă să editez/șterg comentariul 🙂
Două exemple de romantism rupt din realitate:
Acum mulţi ani, în vremea studenţiei, veneam de la gara, eu şi cu viitoarea nevastă. Pe drum ne-am oprit să băgăm la ghiozdan câte ceva şi ne-am umplut, eu mai mult cu bere, ea mai mult cu haleală. Era seară, întuneric, ploua bine, amândoi în fulgarine şi cu o umbrelă, iar eu, matol bine şi galant, cu ditamai sacoşa în mână. Prin dreptul Cantinei 1 Complex (Timişoara), îi spun „stai puţin să schimb mâna”, las sacoşa, pun umbrela în mâna cealaltă, şi când să ridic bagajul dau drumul involuntar la o pârţăială de toată frumuseţea, ea rămâne perplexă şi tot eu imediat cu degetul la gură:”şşşt, să nu ne audă cineva!” Am izbucnit amândoi în râs şi am ţinut-o tot aşa până la caminul ei. Şi acum pufnim în râs când ne amintim.
A doua manifestare a romantismului cam neo, e adevărat, s-a întâmplat ieri dupamiază. Eram la sat, aranjam ceva în portbagaj şi pe trotuarul de vis a vis treceau doua fete cam la 12-13 ani, pe lângă doua biciclete. Nu le-am dat atenţie dar la un moment dat am auzit o parte din conversaţie că vorbeau destul de tare. „Ai văzut? Mai dă-l tu in plm!” „Să-l fut în gură de boschetarul dracului!” Şi râdeau amândouă, scena cu gura repetându-se.
Două epoci diferite?
Ai ratat momentul.
S-a mai zis?