5,780 cititori

Șî acu’?

Scurt, câteva concluzii după #Șîeu, cel mai tare protest la care am asistat în această viață. Și nu mă refer aici la oamenii prezenți la fața locului, ci la modul halucinant în care vedeam ieri cum curgeau mesajele și postările de la oameni care #șîei stăteau, din toată țara. Probabil doar #rezist și #muiepsd se mai pot compara ca amploare, dar acolo este vorba despre cu totul altceva.

Cel mai tare mă amuză (sau mă scârbesc, după caz) declarațiile ironice de genul: Și la ce v-a folosit c-ați stat 15 minute? Ce-ați rezolvat? De mâine o să aveți autostrăzi?

Trebuie să ai probleme serioase de percepere a realitătii înconjurătoare ca să nu înțelegi valoarea unui protest colectiv de o asemenea amploare, protest care a mai pornit și dintr-o zonă tradițional aflată sub control psd. Pentru că, după capul meu, ăsta este cel mai mare câștig după tot ce s-a întâmplat ieri: am demonstrat că se poate, am demonstrat că la nevoie putem fi uniți. Lucru pe care nu-l mai credeam posibil, la cât de dezbinată părea nația asta, și care le-a cam dat fiori reci pe șira spinării minunaților noștri guvernanți.

Iar faptul că am dreptate mi l-a certificat însuși conducătorul nostru suprem, tătucul Liviu Dragnea, prin declarațiile abracadabrante de ieri: “Ei fac circ, noi facem autostrăzi”. Nu ai cum să ieși cu așa ceva în presă, în ziua în care o Românie întreagă protestează, decât dacă ești căcat pe tine de frică. Și este.

Ah, dacă tot a venit vorba despre Dragnea, eu, personal, dacă eram în locul lui, făceam un singur lucru, ieșeam și spuneam atât: sunt alături de susținătorii #Șîeu, pentru că și eu, Liviu Dragnea, și întreg psd-ul, ne dorim autostrăzi. Moment în care decredibiliza pe loc tot protestul.

Și n-o făceam pe 15, o făceam cu o zi sau două înainte ca să fiu sigur că se alege praful. O să ziceți că-i sărea lumea în cap pe motiv că de ce nu le-au construit până acum. Well, dragii mei, cei care i-ar fi sărit în cap sunt tot ăia care-i sar și-acum, simpatizanții psd ar fi stat liniștiți la locurili lor.

Acestea fiind zise, mă duc să bănănăi și io oleacă prin Suceava să vedem de la fața locului cum arată frumusețile Moldovei. Ce-a mai rămas, că multe dintre ele sunt ori la București, ori au plecat la muncă în străinătate.

73 de păreri la “Șî acu’?

 1. Cand l-am auzit pe Dragnea ieri cu vestita replica “ei fac circ, noi facem autostrazi”, boss, am murit! PE BUNE?????? Ce kkt au facut pana acum? Nu pot sa cred cata nesimtire poate sa aiba nemernicul asta! Ar trebui repetat protestul asta in fiecare luna! #şîeu
  P.S. bine ca n-ai fost tu in locul lui Dragnea 😉

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 14 Thumb down 36

  • @v ești irecuperabil dle. În orice căcat vezi un căcat și mai mare.
   Mă scuzi…

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 6

  • Ventidius, să înţeleg că Dragnea are consileri atât de cretini încât nu au fost în stare să descopere pănă acum ,,mărgica,, românilor?

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @HM
   In orice cacat vad un cacat, nu conteaza cat e de mare. In nici un caz nu vad o prajitura. Viitorul apropiat ne va arata cine a a vazut mai bine. Desi cand e vorba de cacat nici nu e nevoie sa il vezi, mirosul se simte mult mai pregnant. Nu e vina mea ca voi aveti simtul olfactiv atrofiat. Am mai trecut prin experienta asta si alte dati. Rolul inutil de Cassandra ma prinde bine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 18

  • @Marna
   Margica autostrazilor e una scumpa. Nu o arunci asa, cand poti sa-ti faci treaba cu un fleac mai ieftin. Plus ca atata timp cat DNA statea la panda era riscant sa construiesti in Romania. A venit in sfarsit vremea margicii asteia. Fiecare margica are pretul ei, profitul trebuie sa fie insa pe masura. Aici intervine provocarea lui Mandachi adresata romanilor: cat sunteti dispusi sa dati pe o margica? Ca Dragnea atat asteapta, sa va o ofere. Pe bune, chiar crezi ca Dragnea nu v-a facut pana acum autostrazi, asa de-al dracu? Ca daca obtine pretul potrivit nu vi le face? Nu trebuie sa scoata bani din buzunar pentru asta, doar sa si-l umple.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 16

 2. Hai să fim serioși! Nu-l mai ia nimeni în seamă pe dragnea. Excepție fac cei care au ceva de câștigat și pe care îi doare în măciucă de alții și cei care-s că.ca.ți pe ei de frică.
  Am intrat pe pagina lui de fb ieri. Avea o postare de lma pentru 8 martie. Mori de râs ce comentarii îi lasă lumea. Tot ce sper eu, e să nu ne fi rămas doar umorul. Adică să nu rămânem râzând ca muta din poveste.

  P.S. și noi ne-am oorit ieri din muncă. A fost mișto pentru că ne-au cerut asta clienții.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 2

  • Nu-l ia nimeni în seamă pe Dragnea până vin alegerile. Că mai există și România de dincolo de facebook care votează.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • Aț avut oO de v-aț’ oorit ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 9

  • @habare, Ă?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 15

  • Eleno  😋 pentru a fi în asentimentul #șîeu.
   Ps. Fomică? Am observat că blogărul a corectat, pesemne s-a îndopat cu ceva poale-n brâu moldovenești 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

 3. ” întreg psd-ul, ne dormim autostrăzi” hahahaha make my day. Câtă dreptate involuntară ai 😋
  SV ? Cauți de bănănit ? Mmm … speram că de nășit 😎
  Sper că ai luat șî giaca di chielii 🤘

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

  • Și blujii, Habare. Și tre’ să știe și bătaie. Nu merge pe bucățele, ori tăt pachetul, ori deloc. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • P-aia di cheli am lăsa-o acasî. 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Pfoai, poate ți-o zgârie 🐈

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 4. Până acum mi se păreau discursurile lui dragnea bine construite, special să prindă la ăia care sunt votanții țintă. Ieri nici măcar discursul nu l-a mai ajutat. A răspândit doar sentimentul de disperare.
  Sunt circumspectă cu ce se va întâmpla la vot, dar sper să ne mobilizăm toți, din țară și din afară și să ieșim o dată pentru totdeauna din mocirla asta.

  PS-#șîeu am oprit lumea ieri la ora 15. Și colegii mei au fost bucuroși că le-am amintit.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • Stai că vedem acuș, pe 26 mai, cum stăm cu adevărat.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 5. Având în vedere că ”noi facem autostrăzi” e o minciună – și o glumă proastă de care ar trebui să râdă toată Europa, atunci e clar că ”Ei fac circ” e o abureală în care nici el nu crede. Dar atât l-a dus mintea să zică.

  Cât despre frica lui, am o temere: nu există. De 2 ani tot aud că-i e frică, dar văd că ne ruinează cu mult curaj.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • Vedem noi la alegeri cum stăm de fapt.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai,
   Asta e, o să vedem până o să orbim.

   Punem pariu că iese tot PDS (+ALDE, +…) majoritar? Și știi ceva? Îmi doresc mult să câștigi tu pariul, dar nu prea cred.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 6. Și aia, că ei deja construiesc primii km de autostrada în Bacău, prin așa renumita centură? M-a spart.
  Mama lor de hoți.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Și aia că mai bine dădea Mandachi banii investiți în această campanie unei case de copii? Mind blowing.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • Centrură pe care doar se prefac c-o construiesc. Nu au prevăzute în buget fondurile pentru construcția ei.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Lasă că a donat terenul cu tot cu metrul de autostradă unui ONG.
   Păi n-au buget, îți dai seama.
   Licitația a câștigat-o Umbrarescu. Dacă e să aloce buget, ăla o construiește, de aia nu-mi fac probleme.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 7. Adevărul e că și eu am fost un pic surprinsă, deosebit de plăcut, de valul de #șîeu–ri din lista mea. Mult, muuuult peste #rezist și #muiepsd. O fi însemnând și asta ceva, mă gândesc.
  Cât despre Dragnea, omul e în delir, mi-e și teamă de ce mai poate fi în stare.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Cum de ce e in stare? Pana acum a fost omul care a furat dar macar a dat. Acum va deveni si omul care a furat, dar macar a facut. Exact ce le trebuie romanilor. Normal ca valul a fost mai mare, postacii PSD au contribuit si ei la greu, si nu sunt putini. Doar pregatesc sanctificarea lui Dragnea cel mare, viitorul ctitor de autostrazi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 14

  • Venitidius, eu mă refeream la ce e în stare prin prisma evenimentelor din 10 august. Înțeleg ideea ta, dar ce le trebuie acelor români îmi provoacă doar milă și tristețe, nu frică.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 8. Mau bine 15 minute îșî țînea(u) respirația … încî nu îi târzâu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 9. #sieu am luat recomandata pauza de 15 minute.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 10. Nu se astepta “tac-tu” la asa mobilizare. Normal ca trebuia sa manance ceva cacat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 11. Ei, imi place ca a aparut un lider, chiar daca nu vrea sa intre in politica stiu ca indemnu lui de,, ( pe cai ) la vot ostenii mei” va avea un impactt suficient de mare incat galetile lor sa faca fix 2 lei in mainile bunicilor nostri. Poate citeste blogul asta, Stefane te rog eu, urmatorul indemn fa-l pt oamenii marunti, care nu merg sau nu cunosc insemnatatea autostrazilor dar care inca pot fi cumpărati cu o galeata. Sicevenii sunt harnici si gospodari, un mesaj corect ii poate schimba.Fa un teledon, platesc si eu o galeata sa o dai celor sensibili la asa ceva. Hai sa schimbam culoarea politica din sate, sa ii invatam ca toaleta in curte nu inseamna nivel bun de trai.Si maine merg sa mananc la Spartan , sa ai bani pt inca o tura.Bunicii mei sunt suceveni (Udesti Comanesti) acolo langa metrul tau de autostrada. Si-s tare mândrî di tini.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 14

  • @ventidius,
   Când o să am un dușman, pe tine te chem să-l nimicești. Stăpânești perfect arta distrugerii 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @ventidius ceva de bine vezi în tot ceea ce înseamnă și reprezintă România ?
   Ps. Dacă tot arunci în toate părțile cu căcat … hai să vedem ce părere de bine ai că de rău m-am lămurit.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @HM
   Sigur ca vad, e bine ca e o tara locuita si nici nu e sub dictatura, inca. E a doua oara aici cand sunt luat la sentiment pe tema asta. Pe bune? Cu alte cuvinte ma intrebi daca sunt mandru ca sunt roman? Sper ca e o gluma! Se pare reflexele PSD-ste zac in fiecare dintre noi. Tara e plina de rahat, atat de plina, ca poti usor sa te faci ca nu-l mai simti, sa te minti ca e mirosul natural. Nu e nevoie sa arunc cu el, e peste tot, nu murdaresti rahatul cu rahat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

 12. Șî acum? Păi, vine paștele, apoi 1 mai, apoi încep concediile, vine vacanța etc.
  S-a mai bifat un protest, inedit și neașteptat într-adevăr, și cam atât. E o vorbă: “câinii latră, ursul trece.”
  Prezența la vot va fi la fel de mică ca în 2016, psd va defila, autostrăzi tot nu vom avea și aia e. Iar la prezidențiale și la anu’…..hehe……alea nu vor mai fi nici alegeri, nici libere. Și, pe zi ce trece, sunt tot mai convins de asta, fiindcă m-a surprins numărul mare de oameni care, deși se pretind inteligenți și anti-psd, s-au apucat să-i caute pete în soare lui Mandachi, de parcă ăsta ar fi trebuit să fie Mesia, și nu un simplu cetățean care s-a săturat și a ținut să semnalizeze altfel acest lucru.
  Sincer, am văzut mai multe atitudini de tipul “mă piș pe el de vot” în ultima vreme decât am văzut în ultimii zece ani.
  Așa că, nu vă ambalați prea tare. Dragnea și psd sunt mai siguri de putere ca oricând, lumea e la fel de plictisită de politică ca și înainte, iar asemenea gen de proteste dau bine la impresia artistică și atât.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 5

  • Pentru unii, da, doar s-a mai bifat un protest. Dar la alții s-a plantat o sămânță, la unii poate va și crește.
   Eu cunosc foarte mulți oameni care toată viața lor au învățat, au muncit, și-au văzut de treabă și s-au așteptat ca eforturile să le fie răsplătite cinstit. De către profesori, de către părinți, de către angajatori, inclusiv de către politicienii ajunși în fruntea țării. Este mare lucru pentru un astfel de om, mai ales ajuns la o anumită vârstă, să treacă din starea de haz de necaz, resemnare, bârfit pe la colțuri, poate chiar victimizare în cea de protest. Fie el cât de mic, dar public.
   Cât despre vot, deja am auzit voci care promovează trecerea de la #șîeu la #șîEU, în ideea educării spiritului civic (și în sens mult mai larg), mai ales printre tineri.
   Așa că eu nu mă ambalez, dar recunosc că am tot mai multă speranță.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Ioane, și eu sunt uimit de cum au putut să dea în omul ăsta de parcă se așteptau să fie noul Iisus si, să vezi ce, n-a fost. Vezi mai jos mizeria aia de link lăsată de @Caranthir.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Anduța,
   Sunt la fel d epesiminstă ca și @Ionuț.
   Tocmai zici despre mulți oameni cu mulți ani (de viață, școală, experiență).
   Unde erau oamenii ăștia în urmă cu 2 ani, cu 4 ani, cu 8 ani? Că mizeria nu-i de ieri, deci…

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Laura, mulți au avut probleme cu vezica urinară. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Mihai, era de așteptat să dea în el. Doar nu crede cineva că “tabăra adversă” doarme la faze d-astea. Au bătut și gazat oameni degeaba, doar nu crezi că vor trece cu vederea asemenea derapaje. Trebuie să ai spate tare, ca privat, pentru a face așa ceva și a rezista apoi atacurilor.
   Ce mă dezamăgește grav este cum a fost preluată “mizeria aia de link” de oameni gen Zoso, Cetin și alții care, ori au (dez)interesul ca lucrurile în țara asta să rămână fix cum sunt, ori sunt de-a dreptul proști și nu înțeleg că, în al treisprezecelea ceas în care suntem acum, nu mai merge cu “hai să fim corecți, onești, să vedem paiul din ochiul nostru înaintea bârnei din ochiul lor” și alte căcaturi de acest gen.
   Oamenii ăștia, influensării pwlii mele, par să nu înțeleagă că nu mai e timp de nuanțe și analize: e albă sau neagră. Punct. Și dacă în mai nu va fi albă, ne așteaptă al dracu’ de mult negru în viitor. Așa că orice campanie, orice slogan care e pentru “mai bine” decât acum, trebuie sprijinite, chiar dacă sunt inutile sau inițiate de oameni aparent dubioși. Un român, psd-ist sau nu, vrea autostrăzi în țară. Ce, pwla mea, e greșit în asta??!?!
   Pe principiul ăsta, eu sunt la fel ca Mandachi: am părinți care votează cu psd, am rude apropiate care au afaceri cu actuala putere sau care depind de oameni din actualele structuri pentru a putea funcționa. Așa, și? Faptul că eu vreau altceva în această țară, cât încă nu am pus piciorul pe scara avionului, nu e credibil din cauza rudelor și familiei? Faptul că primesc sprijin de la niște susținători psd îmi interzice să zic “mwie psd” și să votez/susțin usr plus sau să vreau autostrăzi, spitale, școli etc.?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • @Ionut
   Deci toata viata te-ai lafait pe banii parintilor tai PSD-isti, te-ai spart in figuri pe banii lor fara nici o jena si in continuare te bucuri de averea si toate avantjele la care ceilalti nici nu pot visa. Si acum, fara sa ai decenta macar sa-ti exprimi cea mai mica jena, ca nu isi inchipuie nimeni ca ai putea sa renunti benevol la atatea beneficii, vii sa ne dai lectii pe motiv ca te-ai saturat de atata PSD. Pe bune? Si vrei sa te iau in serios? Ce-i asta, cultul inchinat ipocriziei?
   Daca imediat ce ar fi realizat cum sta treaba, omul ar fi plecat in lume sa se descurce singur, fara banii parintilor, ar fi pornit-o de jos si ar fi ajuns unde i-ar fi permis vocea si talentul, ai avea dreptate. Omul chiar ar fi meritat un altar. Nu e cazul insa. Omul e un profitor PSD ca oricare altul, care si-a periat un pic imaginea, prezentand doar partea care il avantajeaza, trecand sub tacere tot restul. In toate interviurile sale a bagat mizeria sub pres, ziceai ca s-a nascut odata cu Spartan. Ce mai, e un ipocrit si jumatate. Cu asa adversari PSD-ul are viitorul asigurat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 12

  • @Ionuț, exact la cei doi magnifici mă uitam și eu zilele trecute. Sper că din principiu și din acest acut simț al dreptății și al corectitudinii nu se duc la meciurile echipelor de fotbal românești. Că na, finanțatorii nu-s cei mai curați oameni, doar nu or să-i susțină plătind bilet, să le meargă biznisul, nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Laura, majoritatea oamenilor de care vorbesc eu nu știu unde erau, dar în niciun caz pișându-se pe el de vot, dimpotrivă. Dar doar atât, ceea ce se pare că nu e suficient pentru a ieși din rahatul în care ne scăldăm. Și, presupunând că se întâmplă un miracol și ieșim (noroc că eu cred în miracole, poate de aici și optimismul), nu va fi de ajuns doar să ne vedem în continuare de pătrățica noastră și să votăm când e de votat. Acesta e doar minimul necesar. După capul meu, desigur.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @ventidius, exact asta am făcut toată viața. Și am făcut mișto de proști ca tine care n-au avut avantajele mele provenite de la psd. Și acum, fără absolut nici o jenă, fiindcă m-am plictisit de asta, de atâtea avanataje, averi, chestii la care fraierii nici măcar nu visează, aș vrea altceva. Nu-mi mai place jucăria cu care m-am jucat până acum și vreau s-o schimb. Fără jenă. Cum să-mi fie jenă? Mă lăfăi în continuare pe banii părinților jumuliți de la prostime și arunc câte un “mwie psd” în scârbă ca să pară că mă implic social, când, de fapt, mă doare în pwlă. E bine așa?

   Să pun emoticoane, să nu pun……

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • @Ionut
   Nu e nevoie de emoticoane. Singur te-ai identificat cu personajele respective. Asa ca ti-am transmis raspunsul adresat lor. E problema ta daca tu consideri (sau nu) ca micile avantaje de care ai avut parte (sau nu), te fac (sau nu) solidar cu ele. Eu nu te cunosc.
   Dar ai descris exact mecanismul pe care se bazeaza PSD atunci cand da. Au facut totul praf, dar am primit si noi cate ceva. Sunt de-ai nostri. Suntem la fel.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @ventidius, “.. Eu nu te cunosc.” Dar ai tras imediat niște concluzii pe baza a ceea ce am scris. Fără să mă cunoști. Bine, boss! D-aia nu va avea usr plus sau alții ca ei nici o șansă în țara asta. Fiindcă toți se reped să catalogheze și să tragă concluzii FĂRĂ SĂ CUNOASCĂ despre ce este vorba. Și d-aia toți cei ca Mandachi vor fi luați la mișto: fiindcă nu contează omul și ce face el în acest moment.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Ionut
   Nu am tras nici o concluzie in privinta ta personal. A fost doar un discurs retoric, urmare a faptului ca te-ai pus in pielea lor, sustinand ca situatia ta e identica, desi era evident ca nu e. Se pare ca a fost eficient, pentru ca imediat te-ai distantat, nu ti s-a mai parut ca ideea de fi considerat ca unul care traieste pe banii unor jecmanitori de marca e chiar atat de ok. Pentru ca evident nu este.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Dacă Ștefan Mandachi mi-ar cere votul acum poate m-aș gândi dacă să-l suspectez de ipocrizie și oportunism. Dar omul ăsta doar a atras atenția asupra unei probleme care ne afectează rău și în mod direct pe aproape toți. În momentul ăsta, pentru mine nu contează cine e omul Ștefan Mandachi. E omul care a trezit o mare parte din populația țării din letargia care o cuprinsese. Vom vedea dacă va reuși mai mult, dacă va dori să facă mai mult.
   Cât despre familia lui……să nu uităm că mulți dintre noi încă se străduiesc să-și convingă părinții să nu mai voteze cu PSD.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 13. Nu ai cum să ieși cu așa ceva în presă, zici?

  După delirul lui Dragnea din timpul zilei, l-am văzut pe ministrul transporturilor la o emisiune. Fu’ întrebat, printre multe altele, de ce pesedeul vrea parteneriate public private și nu fonduri europene, cum este normal. Răspunsul aproape că m-a făcut să cad de pe scaun: zgârciții ăia ne oferă mult prea puțin, noi avem nevoie de mai mult, o să facem și o să dregem. E adevărat că nu i-am luat nici pe ăia, mă rog, nu noi, ceilalți de dinainte sunt de vină, dar nu contează. Rupem tot, de mâine punem mâna pe lopățele și ne apucăm de construit. De fapt am început deja, dar nu vedeți voi, oamenii răi.
  Mi-am făcut două cruci repede, să nu mă de-a extazul pe spate, da’ n-am apucat să mă dezmeticesc prea bine că a venit decisiva: să fim patrioți și să nu ne mai uităm mereu în ograda altora (Bulgaria fiind dată drept exemplu).

  Un hashtag și un protest sunt mișto de luat pulsul, dar sper ca solidaritatea #șîeu să se vadă și la vot, că altfel va fi nasol tare.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Pai banii europeni nu se pot fura, de-aia nu-i acceseaza Romania😈 da’ asta nu se spune la TV. Ce rost are sa te agiti sa faci cu bani europeni, daca nu iese nici o para-ndarat de acolo?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Alina, exact. Ei nu se agită că nu au de ce, iar pe cei mai mulți dintre cetățeni îi doare în cot sau nu pricep nimic. Numa’ 40% prezență la parlamentare, că ceilalți au fost ocupați. Și tare mi-e teamă că la anu’ procentele vor fi tot cam pe-acolo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 14. Reactia psd #şîcidacî

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 15. Eu sincer imi mai doresc cel putin o data asa un #sîeu, la alegerile parlamentare, tot mai multi sa fie cei care dau cu acest #sîeu cand merg la vot. Ma bucura deja gândul

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 16. Nici nu a fost greu, suntem campioni la stat degeaba.
  (La trashtag ăla n-ai să ne vezi)

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Așa și? Cu ce scade asta din amploarea protestului și din faptul că românii au solidarizat cu o cauză care nu e a lui Mandachi, ci a noastră, a tuturor?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Mie mi-a plăcut mesajul/replica lui Octavian Constantinescu din link-ul lui Caranthir.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Cu nimic, problema e doar care e finalitatea. Nimeni nu se poate lauda ca a facut cine stie ce autostrazi in Romania, ca sa-i poata reprosa lui Dragnea ca nu a facut. Deci nu e un protest anti -PSD. Mie se pare ca singurul capabil sa traga foloase concrete din toata tararsenia e doar Dragnea. El e singurul in pole position pentru a le construi. Iar daca in fruntea miscarii e unul cu bube, creatie chiar a PSD-ului, atunci protestul pare sa spuna: Nu conteaza cine va face autostrazile, sa se faca oricum, cu orice pret”.
   Pentru ca conteaza al naibii cine le face si mai ales cu ce pret.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • Stai un pic Mihai ca eu doar am pus linkul ala care mi se pare ca judeca omul nu cauza, nu mi-am manifestat nicio opinie pro sau contra vis-a-vis de subiect si nici fata de Stefan Mandachi pentru ca nu cunosc toate datele problemei. Si eu vreau autostrazi ca oricine altcineva! Nu va mai grabiti sa presupuneti ca daca am pus linku ala sunt de o parte sau de alta a baricadei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Păi eu nu ți-am zis ție nimic. Am zis de link că e mizerie. Îl văzusem și eu mult înainte să apară la zoso.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Mizerie era doar daca era facatura. Oricum, nu aveai nevoie de link, puteai sa afli informatiile respective si singur, eu am dat peste o parte din ele dand doar o cautare mai insistenta pe net. Ba mai mult, intr-un fel, erai chiar obligat, avand in vedere ca ai facut un interviu cu Mandachi. Tine de documentare. Ori un interviu banuiesc ca presupune inclusiv intrebari pe temele incomode invitatului, altfel tu esti cel care induce o imagine falsa. E drept, daca invitatul e asa, mai nervos si sensibil, risti sa te alegi cu un cap in gura. Poate ca ai procedat sanatos.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 17. Când e vorba de stat, chiar și numai 15 minute, ne înghesuim cu toții. C-așa-i românul… 🍌😎😎😎

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 8

  • @ventidius Daca tu ai impresia că după povestea asta, Dragnea se va apuca de construit autostrazi, te înșeli. El nu are nevoie să facă autostrăzi pentru că sunt suficient de mulți fraieri care îl cred că le va face, atunci când spune asta. E suficient sa ducă oamenii cu zăhărelul in continuare și să mintă cu nerușinare. Chiar daca, sa zicem, că se va apuca de treabă, va face maxim 30 km de autostradă și va fi suficient ca oamenii să îi voteze partidul in continuare, iar televiziunile dedicate își vor face foarte bine treaba sa le repete la infinit ascultătorilor, cei maxim 30 de km de autostradă. Din păcate, asta este ceea ce funcționează, pentru foarte multi romani, pentru că avem o memorie foarte scurtă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Deea
   Sunt destui romani care voteaza PSD asa cum spui, dar nu destui ca sa se eternizeze la putere. Are nevoie de ceva care sa faca diferenta. Iar autostrazile sunt o chestie minunata, aduc si beneficii electorale si financiare din belsug. Nu stiu de ce ai impresia ca PSD si Dranea au vreo jena in a da ceva. Nu dau de la ei ci din buzunarul tau, si isi si opresc o parte consistenta. Au dat salarii si pensii, pot si autostrazi. Eu sunt convins ca s-au hatarat sa joace aceasta carte, dar ca sa o joace aveau nevoie sa pregatesca cumva terenul, iar campania asta e o lovitura de maestru. Daca ieri veneau cu un mare proiect de tara cu autostrazile, toata lumea il lua la purecat, maine insa va fi pasul cel mai firesc. Va conta ca Dragnea face autostrazi la cererea poporului, nu cum o va face. Parca si il vad ca semneaza trei mari proiecte cu firme chinezesti. 2-3000 de km in doi-trei ani, autostrazile cele mai ieftine(si mai proaste desigur), termene si garantii ferme, gaj pe tot ce are Romania de valoare si de interes. Nimeni nu va mai putea zice ca nu se fac, pentru ca nu vom avea incotro. Nu respectam partea noastra de contract, vai si amar, pierdem tot si mai si platim de ne ies ochii. Ecuadorul si multi altii stiu mai bine. Crezi ca ii va sta rau lui Dragnea cu cateva miliarde de euro in buzunar? Chinezii stiu ce e confidentialitatea tranzactiilor, nu va rasufla niciodata nimic.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

 18. Autostrazile si sperantele incep de la vest de Nadlac.
  Treijdeani de somn anulati de cinspe minute de laba’n’cerc.Sau de cinspe labe.Facute pe cinspe.Sau in cinspe.Sindromul romanesc al salvatorului unic.Al brichetei fara de care nu putem aprindem focul.Al luminitei de la capatul tunelului.
  Zece de ani de platit taxe la ei si voi fi cetatean.Nu ma laud,nu injur Romania,nu apalud.Inchid o usa si deschid o alta.

  imi fac tricou cu ventidius.Devin fan.Cu oameni de genu nu ajungeam la al cinspelea congres.Nu batand din palme.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • Mult succes în noua viață, Edelweiss. Și adaptare lină familiei! O întrebare, dacă-mi permiți: știu că pentru a deveni cetățean german trebuie să renunți la vechea cetățenie. Dar până atunci, veți mai vota?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 19. Haide, la acele frumuseți te gândești ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Măi, dar unul nu v-ați gândi la munți, ape și păduri. 😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 20. Pai, a spus:”#Șînoi ne vom opri in 15 Martie la ora 15, 15 minute din furat!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 21. sa curge texte de sange p-aci

  eu totusi mai am ceva nedumeriri

  si pana nu ma lamuresc, nu ma pronunt.

  cand era Ponta prim sinistru si a vrut sa se apuce de autostrazi, Codlea i-a spus ca il aresteaza a doua zi , daca face asa ceva.

  pentru ca ne trebuie bani pentru inarmare..

  eu inca trag din punga si incerc sa inteleg

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.