6,960 cititori

Cum ajungi să puți?

Ieri dimineață când am intrat în metrou am crezut c-am pășit într-o lume paralelă. Vagonul era aproape gol, deși eu nu schimbasem nimic la ora de plecare spre muncă. M-am și dat înapoi doi pași ca să văd dacă n-am nimerit naiba în metroul spre rai sau ceva. Nope, era ăla bun, de Pipera.

Ulterior, când am ajuns și la mega și-am văzut că sunt fix doi oameni la casă, la aceeași oră la care de obicei coada ajunge până în fundu’ magazinului, mi-am zis că sigur-sigur ori este efectul întârziat al lui Velăntaines Dei, ori deja a început lumea să se acundă prin munți de frica lui 1 Martie. Caz în care aș vrea să le transmit că e cam devreme, băieți, ce naiba faceți mai bine de o săptămână pe Jepii Mici, din ce trăiți? Din ce vânați? Foarte dubios, vă spun.

În fine, revenind, că nu despre asta voiam sa vă povestesc. Ziceam c-am intrat în metroul aproape gol, mi-am scos telefonul și-am început să scrolez. Că, na, ce naiba să faci la ora aia și fără potențiale subiecte în jur. Da’ n-am apucat să scrolez prea mult și-am simtit cum mă lovește peste față un damf din ăla de transpirație stătută, de era să mă dea jos din picioare. Bietul meu simț olfactiv l-a perceput fix ca pe un croșeu.

Vă jur că-n primul moment am avut impresia clară că eu put în halul ăla, motiv pentru care m-am și mirosit așea discret pă peste tot. Nu, nu puțeam eu. Și-atunci cine naiba? Moment în care am avut proasta inspirație să mut oleacă nasul spre cavalerul carea atârna gânditor de bară în dreapta mea. Băbăiete, băi, oameni buni, cum să vă explic ca sa fie limpede? Cetățeanul ăla nu că puțea, cam așa ți-ai imagina că miroase dacă te apuci să plimbi groapa de la Glina cu metroul.

M-am mutat mai la stânga, cât sa ies din aria de acoperire a croșeului degrabă ucigătoriu de fire de păr din nas, după care, în siguranță fiind, am început să-l studiez pe cavalerul mirositor. Well, ce să vezi, era îmbrăcat la costum și pardesiu și nu părea deloc neîngrijit, chestie care m-a lăsat mască. Dar știți ce era cu adevărat trist? Că omul era tânăr, după aproximarea mea abia trecut de treij’ de ani. Și dacă m-aș fi așteptat de la un bătrân la o surpriză din asta, p-ăștia în putere să mor eu dacă-i înțeleg cum ajung în halul ăsta.

Bun, am înțeles, există șanse să nu simți că puți. Nu-mi dau seama cum și de ce, dar se poate întâmpla. În schimb, nu mă duce capul să pricep de ce nimeni din jurul omului ăstuia nu-i poate spune: “boss, puți ca un hoit de coiot ucis de bizoni și rămas de opt zile în preerie, vara”. Nu de alta, dar i-ar face un bine și lui și și-ar face și lor. Că am așa o bănuială că nu e tocmai cea mai mișto senzație din lume să muncești în aceeași incintă cu cavalerul nostru. Iar mie, costumul cu care era îmbrăcat, îmi spunea că nu se duce să lucreze la câmp și nici în schimbul doi pe vidanjă, ci fix într-un birou unde are măcar câțiva colegi de suferință.

Mno, ce voiam să-ntreb, voi ce-ați face? Presupunem că aveți un coleg aflat în această delicată și urât mirositoare situație, i-ați spune?

89 de păreri la “Cum ajungi să puți?

 1. La ăștia trebuie sa le dai cadou social:săpun, deodorant și prosop pentru a se spala!

  Sau eventual suferă de o boala cronică și transpiră excesiv…emotiv… nesimțire!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 20 Thumb down 29

  • Transpiratia excesiva nu e un motiv sa puti in halul ala. In general, daca te speli cum trebuie, crede-ma, poate sa curga apa pe tine cum curge niagara in zilele ei bune, de mirosit nu ai cum sa mirosi

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 13 Thumb down 36

  • Una e una alta e alta. Transpiratia excesiva e o boala si in general transpiratia aceea nu pute. Deci boala cronica/emotiv/nesimtire nu au ce cauta in aceeasi propozitie.

   Lipsa de igiena pute. Exemplul cu suporterii venit sa sprijine prima afirmatie nu sprijina nimic. Suporterii miroseau de nespalati nu de emotivi sau ca sufereau de vreo boala cronica.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 2. Una din doua, sau tipul are o boala sau nu se spala. A) Daca are o boala atunci trebuie trimis oficial la medic. Cu ceva ani in urma era o doamna receptioanera la firma la care lucram care facea sa puta tot bloculetul de birouri. A avut de ales intre a merge la medic si a pleca. A mers la medic si cu tratament problema s-a rezolvat. definitiv pare ca pentru ca am mai intalnit-o si nu mai mirosea. B) Daca nu se spala atunci ii spui pe fata sa o faca indiferent de pretentiile persoanei, pentru binele colectivitatii. Cred ca uneori povestea asta cu “politically correct ” ne impiedica sa spunem lucrurilor pe nume. Odata i-am atras atentia la un nene (pe la 40 de ani)la Leroy la casa ca de ce nu mai face si el un dus ocazional. S-a enervat. Imi amintesc de un fost profesor , cred ca de mecanica, care prin anul I l-ea explicat frumos colegilor care stateau in camin si care drept e ca miroseau: mai baieti, a-ti venit la oras, aveti facilitati sa va spalati, folositi-le. Cum ziceam, la modul direct si pe fata.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 17

  • Mai, nene, unde si cine dracu v-a invatat pe voi cu „a-ți”. Bai, nu mai suport!!! Care draxu e faza?!?!?
   Parca in anii trecuti nu vedeam atatea greseli gramaticale pe internet….

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 5

  • Clar mecanica nu este filologie. 😋😋😋

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • mai tanti , mai si gresim uneori, ce te oftici asa?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 15

  • Silvia B – te rog, cât pot eu de frumos, găsește alt blog unde să comentezi, aici rezumă-te doar la citit. Ai primit aluzii, mai mul sau mai puțin subtile, pe tema asta. Nu te cunosc, nu știu cu ce te ocupi, poate ești o persoană de succes, dar reușești să omori 2 limbi deodată. Măcar dacă scriai corect în engleză acceptam, dar ești blană și acolo.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 10

  • Dr. Acula, te rog și eu cât pot eu de frumos să-mi răspunzi la 2 întrebări:
   1. De ce nu le poate face pe amândouă simultan? Să citească+să comenteze, adică. Tocmai pentru a evolua, prin practică, pe partea de scris.
   2. În ce calitate un comentator precum oricare altul dintre noi își permite să-i spună unui alt comentator să nu mai scrie pe acest blog?
   Pe mine nu mă deranjează în niciun fel prezența ei aici și sper să nu se lase influențată de vorbele tale și de mânuțele verzi care te aprobă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 25 Thumb down 19

  • Măi Anduț-o, tu îți dai seama cât de aiurea e comentariul tău, aici și acum, în legătură cu postarea de azi și întrebarea din final. Doar îi spuneam Siviei B că pute. Ai prins-o pe asta?
   Iar cu privire la întrebările tale, îți spun sincer ca mi se rupe pwla. Ea are dreptul să se manifeste liber și să îmi însângereze ochii, eu nu am dreptul să îi spun că mă deranjează
   analfabetismul ei bilingv?
   Că dacă-i așa, eu zic să ne futem în ele de reguli gramaticale și să ne punem căcat în cap, aia e la liber, opiniile nu. Că așa vrea un alt comentator al blogului… hai că cam puți și tu, a politically corectness cu ipocrizie…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 20 Thumb down 16

  • Dr. Acula, nu îi spuneai Silviei că pute (și ai tot dreptul să faci asta), ci să comenteze în alte părți (și nu ai absolut niciun drept să faci asta).
   Și asta mi-a puțit mie la comentariul tău îndeajuns de mult cât să o spun.
   PS cât despre părerea privind a ce put eu, well…mie nu mi se rupe nimic. Doar nu-mi pasă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 12

  • Dacă cineva pute lângă tine și nu pricepe aluziile, îi spui să se ducă mai încolo, corect? Ce faci, pleci tu, doar pentru că un dihor împute locul care îți place? Succes! Capul plecat sabia nu-l taie, este? Bună gândire și abordare. Și oricum, tu ești ceva avocatul poporului pe aici? Sper că nu semeni cu Ciorbea, în niciun fel.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 14

  • Nu mă fă să caut acum chestii drăguțe despre dihori care să ne facă să ne gândim de două ori înainte să jignim bietele animale prin asocierea cu oamenii. (caută în acest sens articolul cu scrisoarea șobolanilor revoltați de asocierea cu Ponta și Andronescu)
   Nu știu exact ce sunt eu pe-aici, dar am fost privită în diverse feluri, care de care mai simpatice. Dar nu din zona umană, deci avocatul poporului, chiar și precum împuțitul de Ciorbea, tot ar fi o evoluție pentru mine. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 14

  • Mda… ai dat-o la întors, să fie bine, ca să nu fie rău… Aia e. Nici n-are rost. Rămâi cu Silvia B și, nu că vai de mine, dar îți doresc să ai parte și irl (oh fuck, no he didn’t) de asemena specimene retardate și imbecile (ca să nu mai compar cu animale, că pwla mea). Să ți se cace în ochi și urechi cu comportamentele și discuțiile etalate. Ce să zic… succes și la m-ai m-are. Că daca până acum nu comentam aiurea pe aici, daca nu aveam ceva de spus, de azi, datorită/din cauza/due to/because ai sărit ca rața la muci, o s-a sicriu în ce limba vrea pula.mea si cu ce cuvinte vreau io. Ca să înțelegi cât de troglodită ești și ce abordare de căcat ai. Hai să faci dreptate in jeg…. plm. I’m out vam pupat și all the best. Fuking găină

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 16 Thumb down 14

  • Este alegerea ta ce faci pe viitor și cum vei interacționa aici, eu personal te voi neciti cu eleganță, la fel ca și până acum

   Dilema mea e alta – să mă simt sau nu jignită?
   Silvia, tu ce zici?
   Să ne tirăm de pe blog, să punem de-o plângere sau ignorăm și mergem înainte?

   https://mihaivasilescublog.ro/2018/06/08/gata-prea-mult/

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 7

  • @Anduța știi pilda lui Iona ? Oricum jos pălăria. Ții minte când îți atrăgeam atenția asupra faptului că uneori ești toxică și agasantă ? Ăsta e un “uneori”.
   @DrAcula ce limbaj poetic “licențiat” folosești. Ești mândru de tine ? Unde ai învățat atâta mârlănie ? Te-n orașul ăla turistic faimos din țara ta de adopție. Moșule😉 – formă de adresare cu simpatie prin CNRN cândva…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • Andutza – “te voi neciti cu eleganță, la fel ca și până acum” – clar m-ai “necitit” de m-ai umplut de respect…ahahahahha
   Habarnam – saulas

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 10

  • Ia ia …

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Habare, iar mă trimiți la cele sfinte? 😛
   O s-o caut, mama ei de pildă și toxicitate și agașănțenie!

   Sorry, dar la din astea eu chiar nu o să mai ignor. Cine nu e capabil să se integreze și să-i ajute constructiv și pe alții s-o facă, n-au decât să-și vadă de treabă și să se joace veseli în pătrățica lor.

   Dr. Acula, o citesc pe Silvia, că încerc să o înțeleg mai bine. Ca atare, am citit azi și reply-ul tău legat de ea (search după termenul de interes) 🙂 . Scuze, nu am nimic cu tine personal, probabil ți-oi mai fi frunzărit comentarii, doar că nu am reținut eu chestii. Dar nu e ca și cum aș avea cine știe ce memorie…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 4

  • Habare, îmi dai și mie un link către o variantă reader friendly (și dintr-o sursă asemenea) a poveștii lui nenea Iona? Ca pentru troglodiți, așa. Sau chiar pentru copii de troglodiți. ☺️ Dacă nu deranjează sau pute acest lucru onoratului public cititor-comentator, desigur.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 3

  • Amu’ nu îi vrea și audiobook citit de fratele Tudor ?
   Cere și ți se va da … întreabă un popă!!
   Când îi da o gumă și eu o cafea, ‘oi veni cu Biblia dacă se cere exorcizare😏 în mod voit și asumat.
   La mine limbajul e limitat sub 500. Hddu’ mic😋, mă uit în cartea de bucate, mai ales pentru cozonaci🤤

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Să înțeleg că p-aci comentăm doar dacă suntem licențiați la Litere? 🤣🤣🤣
   Io când ziceam de dinozauri, ei nu că Batman…. 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • HM hm mmm… mi se pare mie, sau tocmai ce m-ai alungat și tu în…. biserică??? 😬
   Deci gata, pân-aici, plec!!! Rămâi cu netoxicii și neagasanții tăi, eu voi citi Biblia din scoarță-n scoarță și-o voi comenta cu Preafericitul. V-am pupat și io! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 3

  • Mulțumesc de zâmbete 🤗

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 3. Bă, poate omu era un hamal si dupa tura de noapte mergea la un interviu pt un post de CEO prin Pipera…sau un hipster carui i se stricase trotineta electrica si dupa ce impinsese la ea coișpe kilometri, renuntase si se bagase omu la metrou..
  Acu ceva multi ani am nimerit intr-un metro relativ aglomerat…un rand de banci liber. M-am asezat cu gamdul la proștii de se ingramadeau in picioare cu atatea locuri libere. E, cum m-am asezat, m-a lovit asa o duhoare de kăkat de numa numa..M-am uitat subtil pe talpi..nimic. Apoi m -am ridicat si m-am inghesuit cu restu…atunci la m vazut pe boschetaru de sub banci..

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

 4. Caz real ,aveam un coleg la informatica, fix ca cel descris azi. Imbracat bine, omul avea un bun simt aproape nemaiintalnit în ziua de azi. Și nu, nu aveam curajul să îi spunem că după ce pleca, noi scoteam sprayurile si deschideam geamurile. Într-una din zile, omu’ se afla ghemuit sub un birou, așa ca unul dintre nefericiții titulari a crezut ca își terminase treaba și a început plin de năduf , să spună: ,, băi da nevasta-sa nu îl vede, el nu simte ca pute, a facut o facultate da’ nu a aflat importanța săpunului, etc…toată lumea încremenise,și evident de sub birou a apărut timid și capul împricinatului. Cert e ca astăzi omul încă lucrează, are acelasi mult bun simț, dar nu mai pute deși a aflat cam agresiv despre problema lui.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 1

 5. Imi aminteste de gluma aia:
  Ce frumos mirosi! Cu ce te-ai dat, cu bicicleta?

  Comentariu beton! Thumb up 89 Thumb down 1

 6. E o situatie delicata… cum naiba sa-i spui… cert e ca nu cred sub nicio forma in teoria conform careia mirositorul nu-si mai da seama ca miroase… ca se obisnuieste cu propriul parfum si nu si-l mai percepe. Nu exista asa ceva, doar daca in urma unei operatii pe creier i-a fost atins nervul olfactiv (am cunoscut asa o situatie). Mno, vb lui MV, n-or fi toti operati pe creier…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

 7. Asta cu bolile…nush boss… Eu am născut 2 copii, după fiecare naștere, datorita amalgamului de hormoni, aveam bufeuri, călduri infernale și transpiram în locuri în care nu mi-am putut imagina ca pot transpira… Dar, cu 2 dușuri le zi și un deodorant banal, am ținut situația sub control și niciun nas nu a fost agresat de-a lungul acestui proces. Deci, cam asa. Când ajungi sa puți a transpirație statuta, de obicei is și hainele de vina. Ca iei pe tine camasa bleu și picatele roz, asuzi in ea, se impute, sta o zi doua, transpirația aia împuțită se impute exponențial cu fiecare zi care trece, apoi peste 3 zile te trezești hmmm camasa bleu cu picatele roz, ce idee buna! Și o iei pe trupul nu f curat și asa ajungi subiect de articol pe blog! Cum nu își simt propriile mirosuri cetățenii ăștia, e însă peste puterea mea de înțelegere 🤔
  Apropo, am avut și noi o colega in liceu care putea. Crunt. Grav. Mortal. Am discutat cu prietenele ei, au decis fetele sa ii ia cadou de o martie un set de ala cadou cu deodorant, gel de dus, lapte de corp. Ați prins ideea, produse de desputit și întreținut. Ce ziceți ca fata cu pricina a mulțumit frumos, rosind cast, apoi a replicat cu inocenta: vai, va mulțumesc mult, dar eu nu folosesc! No shit!

  Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 2

  • Am avut și eu o colega in școală, profa de fizica a amenințat-o ca o duce la et 5 sa se spele dacă mai vine mirosind.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • wtf. un fel de pute pute dar ii caldut.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Aaa, ce era la etajul.5? 😮
   Spalatorie fara pereti?!?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 8. hiperhidroza – asa s-ar putea numi si poate fi despistata cu usurinta de un medic endocrinolog. am avut o colega in liceu si inca mai am un vecin care sufera de asta. ce e nasol in cazul acestei afectiuni, este ca oamenii astia simt ca transpira (adesea trece si printr-o haina groasa), dar nu simt niciodata mirosul. in momentul in care (mai ales in cazul vecinului) gasca a ales sa ii evite, eu am ales sa fac pasul in fata si sa le spun. Fosta colega a apreciat – stia deja ca are aceasta afectiune, stia ca este posibil sa nu constientizeze mirosul si a ales atunci sa apeleze la interventia medicala (care aduce cu sine alte neplaceri). vecinu’ s-a suparat rau. le-a spus celorlalti ca’s rea si aia s-au amuzat, au continuat sa-l evite si sa-i decline invitatiile, dar nu i-au confirmat – era mai simplu asa. se mutase recent in Bucuresti asa ca, am prins un moment cand i-a venit un var in vizita si l-am abordat si p’ala mizand pe faptul ca o sa inteleaga altfel de la un apropiat. Si varu’ a ras, il mintea ca are treburi si iesea cu noi, gasca lui. omu’ nu era rau, nici acum nu e, dar e in continuare evitat de altii si, din pacate, desi am inteles ca i-au spus si la munca cativa, a ales sa creada ca suntem noi rai si avem ceva cu el. E greu sa-l faci sa te creada, cand el nu-si simte propriul miros.
  La polul opus, mai exista o categorie: colega care isi dadea linistita cu spray dupa antrenamente, direct peste pielea transpirata desi existau dusuri, apa calda si geluri sau sapun. Si ei i-am spus. Si ea s-a suparat, dar in sport e mai simplu: intr-o zi, dupa un meci dupa care urma sa iesim sa sarbatorim, i-am ascuns spray-ul cu fetele si am bagat-o imbracata in dus. Nu mi-a fost clar cat a inteles, dar o perioada n-a mai putit (ca de mirosit, i se poate intampla oricui la un moment dat). N-a tinut mult, dar a fost bine cat a tinut.
  Da, eu aleg sa spun si, daca mi se intampla fara sa-mi dau seama (nu stiu cum, dar nu exclud), prefer sa mi se spuna.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 14

  • Mai, la hiperhidroza înseamnă că transpiri în draci, dar dacă te speli nu ajungi sa puți a transpirație statuta! Și sa te schimbi zilnic de haine! Aia care put a statut deja au o problema. Iar la faza cu “tu nu simți ca mirosi” am mari dubii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 9

  • De altfel, cunosc oameni cu mulțime de probleme de sănătate, oameni obezi, cu probleme de tiroida, cu hiperhidroza. And guess what… Nu put. Stii de ce? Pt ca se spala și se schimba 😁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 17 Thumb down 8

  • mai, eu n-am spus ca oamenii puteau a transpiratie statuta. ai raspuns la ce am scris eu sau ai combinat raspunsul meu cu articolul lui MV? 🙂
   nici n-as tinde sa generalizez dupa cum imi vine sau nu sa cred pentru ca exista acest factor numit “particularitate” si d’aia aceeasi afectiune se poate manifesta sau resimti diferit in functie de organism.
   cu comentariul doi… nu-mi dau seama. ma certi? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 20

  • Pt ca am avut acest neajuns, hiperhidroza, confirm ca puți cand iți e lumea mai dragă. Baie, imbracat în haine proaspat spalate, în 5 min puțeam ca un dihor. Cumnata mea imi spunea ca daca nu m-ar fi vazut , ar fi spus ca nu m-am spalat de o lună. Deși nu existau pe atunci șervețele umede, deodorante, ma plimbam cu o batistuță în buzunar si mă spalam la baie de căte ori simțeam pericolul. Deci, nu, nu au nici o scuză.
   Și inca una, cand copiii trec prin pubertate , din cauza schimbărilor hormonale, pot trece prin asta. Da, am fost nevoită să lupt , atragandu-i atenția asupra fenomenului mirositor dar și asupra schimbărilor din corpul lui de cate ori afost nevoie.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

  • Si eu cred ca am hiperhidroza, dar simt orice urma de miros, de-al meu sau de-al altcuiva. De aia dusul si antiperspirantele sunt la loc de cinste la mine 😆

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • @MAS , cum ai reusit sa scapi de hiperhidroza?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Alina I, nu am scapat, am invătat sa controlez fenomenul. Singurul antipespirant care functioneaza pt mine este cel de la amway. Orice alt antiperspirant nu face față, e anihilat . Dimineața obligatoriu amway, hainele nu le port de 2 ori, de duș nu trebuie să-ți spun…si in poseta am mereu servetele umede. Dar deodorantul ala nu lipseste din casa, si e suficienta o singură aplicare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 9. În primul rând există (din punctul meu de vedere) ceva mai rău decât mirosul de la Glina. Am lucrat un an în Popești-Leordeni și vara, e cumplit mirosul de Glina amestecat cu mirosul, purtat de vânt, de la Protan.
  În al doilea rând aș găsi o modalitate directă, dar nejignitoare de a spune persoanei respective că are o problemă pe care trebuie s-o rezolve urgent.
  Am întâlnit cazuri medicale de oameni care miroseau urât indiferent de cât se spălau, se parfumau și se îngrijeau de igiena și sănătatea personală. Dar astea sunt cazuri rare.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

 10. În unele companii, la cursurile de management, se prezinta această situație și modul de abordare a acestor persoane, sub forma unor filmulețe. Cele trei variante de abordare sunt: direct față în față fără alți martori, bilețele scrise lăsate pe birou/în vestiar sau oferirea unor cadouri cu produse de igienă.
  Merg pe ideea că față în față este cea mai puțin jignitoare (da, e o situație jenantă de ambele părți). Și am și procedat odată așa. Am tras aer în piept, i-am spus că vreau să-i spun ceva și că o să fiu directă pentru că nu știu cum altfel să împachetez situația și nici nu pot să o fac altfel. Dar trebuie să înțeleagă că ne-a disperat și că eu sunt vocea tuturor. E altceva de atunci.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 1

 11. 1. profa de biologie in scoala. doamneeeee! nu respiram unul la ora ei. De miros, nu de alta.
  Nu putea sa ii spunem nimic, noi niste “mucosi”, ea doamna profesoara.
  2. la munca, aveam o colega de asta, clar de nespalat putea. si mai dadea si cu parfum peste, ceva deosebit. Sefa a luat-o intr-o discutie unu la unu si fata a inceput sa aiba ceva grija de ea. dupa care a plecat din echipa.
  3. iar la munca, si zau daca inteleg: fata tanara, aranjata, machiata, haine bune si ingrijite. Dar mirosul de transpiratie…. e ceva… M-am gandit sa o abordez, dar e f mandra si nu cred ca i-ar pica bine deloc.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 12. Delicat subiect. Am avut un coleg care avea astfel de probleme si pt ca nu a inteles aluziile a fost mutat discret din centrala intr-o sucursala. Este intr-adevar o problema sociala, de care daca nu esti constient pierzi.
  O zi cu miros de zambile! 😉

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 13. Eu am lucrat niste ani cu muncitori de constructii/betoane amprentate, rasini si alte minuni filosofice. Vreau sa va zic ca am stat si cu ei in camera ca na, camere de 10 oameni santiere etc…
  Cum sa puti bre daca te speli, sigur dupa o zide munca mai pute omu, da se rezolva cu dus nu putem fi exagerati. Oamenii se spalau se imbracau frumos sau nu si mergeam sa mancam dupa munca, chesti din astea…
  PE de alta partea am o boala maxima pe astia care sunt hipsteri sau ce or fi si dupa ce ca put se umplu de o tona de parfum ieftin din aala intepator amestecat cu sudoare…Mi se face rau instantaneu…

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

 14. Oooooh…daaaaaa!
  Am avut o colega ce putea infernal! Era atat de scarbos mirosul😨😨😱😱😰😰ceva intre ceapa calita si haznaua garii,incat ….. unei colege ii lacrimau ochii de cum intra sconcsul in birou, ca asa i ziceam:sconcs! Bietul animalut…n avea nicio vina!
  De ziua ei i am cumparat ,pe langa altele, produse de curatat! Frate! Nu s a prins! A doua zi putea la fel! Atunci…eu si inca o colega am chrmat o afara la tigara si am vb cu ea!
  Niciodata n o sa i uit privirea aia plina de ura…

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

 15. Spun, da. Delicat și musai între patru ochi. Nu s-a supărat nimeni pe mine până acum, chiar dacă jena a fost mare de ambele părți.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 16. Dacă ar fi vorba de o persoană/coleg etc cu care ar trebui să interacționez des, da, i-aș zice. Cum, depinde de persoană, dar vreau să cred că fără să o jignesc. Asta dacă nu o face altcineva înainte, desigur. Nu a fost cazul până acum, însă.

  Copiilor, de exemplu, când erau mai mici și veneau de la școală/afterschool transpirați și răvășiți, mai ales după ora de sport, și îi vedeam că bănănăie nonșalant prin casă fără un scop anume, sau cu scopuri incompatibile cu regulile de igienă, le aminteam că îi așteaptă de urgență dușulețul.

  Din mijloacele de transport în comun, 2 faze împuțite îmi amintesc.
  1. În autobuz, pe scaun, lângă mine se așază un om al străzii. Toată populația se răspândește care-ncotro, ca potârnichile, eu mă blochez și mă deblochez abia la destinație. E adevărat că era prima dată când foloseam acest mijloc de transport, după o lungă perioadă de mers exclusiv cu mașina, acum probabil aș fi tot una dintre potârnichi. Că doar nu l-oi lua la mine acasă să se spele. Și să-i dau și haine curate de schimb.
  2. În tramvai, cu fie-mea, urcă tot un om al străzii cărând după el un sac mare și negru care scotea sunete metalice. Ea fiind cu spatele, exclamă brusc ”pfiuuuu, mami, dar ce miroase așa urât?” și gesticulează corespunzător cu o mână la nas și una la gură. Noroc că ne apropiam de stația de coborâre, prelungesc momentul explicațiilor luând-o la o plimbare prin tot tramvaiul, în direcția opusă sursei mirosului pestilențial. Copila a încercat un pic de rezistență la această plimbare, întrucât stăteam chiar lângă ușă, nu mai știu ce motiv i-am dat, cert e că am insistat să evit a lovi omul cu vorbele noastre mai mult decât mi-am imaginat că o făcuse viața deja.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 17. Multinațională, țară vecină şi prietenă. Managerița, 40 de ani. Mirosea de te rupea în două, te lovea în moalele capului. Nu i-a spus nimeni niciodată nimic despre asta (mă rog, subordonații ei nu-i spuneau nimic niciodată nici atunci când abera, şi făcea asta destul de frecvent). Am plecat de acolo acum vreo 4 ani, femeia creştea în funcție liniştită, mirosind a „primăvară” în continuare.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 18. Am avut un astfel de coleg. Mirosul lui neplacut, însă, era problema cea mai mică – cel puțin pentru el. Suferea și de o afecțiune locomotorie, și de depresie. S-a sinucis.

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

 19. https://www.miraiclinical.com/product-category/what-is-nonenal-or-aging-odor/
  Așa-zisul ”miros de om bătrân”, care poate apărea chiar și de la 40 de ani, cauzat de nonenal. Evident că japonezii l-au identificat și au creat o linie de produse de igienă care să lupte cu monstrul.
  Eu pentru oamenii în vârstă care au acest miros am înțelegere. Este incredibil cum îți afectează mirosul personal cele 4 medicamente pentru inimă și cele 5 pentru sistemul respirator pe care trebuie să le iei zilnic, altfel mori. Dacă-s hainele curate, schimbate zilnic, casa curată, totul e ok.
  Că toți care o s-ajungem la 60+ o să mirosim așa.
  Mai trist este cu mirosul ăla dulceag pe care-l răspândesc unii diabetici sau, în general, cei cu boli interne.
  Teroarea mea sunt cei cu afecțiuni dentare netratate. Vorba aia că gura bate curul are mai multe sensuri. Sisoie, care n-aveți parte de colegul cu probleme dentare ignorate, căruia i-a murit un sconcs matur în gură, considerați-vă norocoși.
  Sincer, prefer de o mie de ori mirosul de grajd al celor care vin de la țară și mirosul produselor de la motanii mei vara miasmei pestilențiale a unei guri neîngrijite.
  Putoarea de nespălare e alta. E aia care zice că nu te-ai spălat de 3 zile, că ai luat aceleași haine, în care poate c-ai dormit. La aia mi se încrețește părul din nas.
  Că pe lângă colegul-sconcs, mai este și colegul/colega care toarnă pe el/ea un litru de aftershave/parfum. Chiar dacă se spală, nu mai contează.Sufocant. Nor toxic verzui.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

  • sa vezi la sala de sport de fite . pute pute dar cu parfum. combinat cu transpiratia proaspata , parca te loveste trenul.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

 20. Acum 25 de ani am stat o perioada in acelasi apartament cu fratele sotului si sotia lui.Bai frate, mirosea femeia aia a transpiratie din aia statuta, fermentata, de-ti muta nasul! Si avea obiceiul ( curiozitatea) sa intre in bucatarie exact cand eram la masa facandu-se ca ii trebuie ceva si niciodata nu gasea asa ca intra de cateva ori. Imi pierea pofta de mancare instant. Dar aratam asa bine…slaba…trasa prin inel.:) Uneori chiar voiam sa intre sa isi faca de lucru prin bucatarie ca sa nu golesc oalele pe acolo si sa imi stric frumusete de silueta.:)) Intotdeauna ne-am intrebat si cum naiba reusea sotul ei sa se apropie de ea. Intre timp am aflat din discutiile lor ca nu reusea. Pentru ca nu avea loc de altii care mai mult ca sigur nu aveau simt olfactiv.:)) Dar asta este alta poveste. S-au mutat dupa ceva timp si din cauza aceasta am inceput sa ma ingras.:))) Cre’ ca m-a blestemat cumnata sa ma imbolnavesc de glanda :)))))) Si intre timp a disparut si scoancsa din peisaj…dar din nou…alta poveste.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

 21. Pe mine nu mă miră că era îmbrăcat normal, adică nu locuia pe stradă. Apa Nova e de vină, au pus prea mult clor în apă, de aia nu se mai spală lumea. Când a fost treaba cu apa cu prea mult clor, o mulțime de cunoștințe s-au crucit de faptul că am făcut duș zilele alea, ba încă am comis blasfemia să las și copilul să se spele. Nu vă dați seama ce m-am crucit eu, când mi-am dat seama că nu glumeau și că ăștia chiar nu au mai făcut duș câteva zile!

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

 22. Io le spun direct: bă, spală-te că puți.
  Dacă-mi zice: vai, sunt bolnav, îl invit să viziteze un doctor să se trateze.
  Mă doare-n cur de PC & shit.
  Dacă nu simți că puți, înseamnă că ești nesimțit.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 23. Sincer nu stiu cum as ridica problema daca un coleg ar mirosi. I-as spune ca are probleme dar sincer as lua-o dupa casa, dupa masa pana sa ajung la problema mirositoare. La prieteni este mai usor, pur si simplu ii dau deodorantu sau spary-ul si ii comunici ca al lui nu este prea bun etc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 24. am un amic care povestea despre un fost coleg de muncă. cică mai aveau puțin și cereau spor de lucru în condiții toxice. în cele din urmă i-au zis. omul le-a povestit că are nu știu ce boală, s-a dus pe la 100000 de medici, dușuri de mai multe ori pe zi, deodorante peste deodorante, produse peste produse, inclusiv medicamente. omul făcuse chiar mai mult decât era omenește posibil. tot miroasea. amicul meu a plecat la un moment dat de acolo, nu din cauza mirosului.
  am avut la un moment dat o colegă, fată bună, curată, dușuri zilnice, deodorant, etc. eram și prietene. purta într-o vară niște încălțari din alea, nu mai știu cum le zice, aduc a pantofi, dar sunt fără toc (deloc) și dacă-i porți mai mult de 2 zile arată ca niște bărcuțe eșuate. na, vară, cald, îi purta pe piciorul gol, cam miroseau. o simțeam și eu, care stăteam la vreo 2 birouri distanță. i-am zis între 4 ochi, nu s-a supărat. a spălat încălțarile la mașină, s-a terminat cu mirosul. ulterior cred că-i spăla frecvent, că n-au mai fost probleme.
  eu am pățit o belea d-asta la un moment dat. trebuia să merg la medic, trec p-acasă, fac un duș, plec, mă întorc c-am uitat ceva, deja sunt întârziere, era relativ aproape de casă, nu m-ar fi luat niciun taxi, uber, nimic, am mers pe jos mai repede. vară, cald, mers repede, tiroida mea cam scârțâie. am transpirat crâncen. nici n-am avut timp acolo să trec pe la baie, aș fi avut bluza udă, dar măcar n-aș fi puțit, nu cred că m-am simțit în viața mea mai jalnic/jenată.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

 25. Sunt doua situații aici:
  -Oameni îngrijiți de fel, care la un moment dat, pe parcursul zilei miros a transpirație- le şoptesc la ureche problema. Şi o rezolva.
  2. Am un coleg de ani de zile, coleg cu probleme de transpirație excesiva. Acum ceva ani a venit la muncă cu mirosul după el. Lucram lângă el şi la un moment dat am vomitat la propriu. Şefa de atunci l-a luat în altă cameră la o discuție atât de duioasă încât astăzi este cel mai curat băiat. Mai mult decât atât, acum, dacă se mai întâmplă să apară vreun coleg cu astfel de probleme,el se duce şi le spune.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 26. puahhh…. ce articol mirositor ….se duce naibii si aroma de cafea.Exista pe toate meridianele mirositori de astia.N ai ce face…lume si ei…..Daca nu stau langa mine intr un spatiu inchis gen birou …treaba lor….Daca ar trebui insa sa i suport zi de zi 8 ore le as zice si gata. Ce atata political corect ….as fi mai ipocrita daca as vorbi cand nu e de fata .Plus ca as mai face si hepatita.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 27. wtf. un fel de pute pute dar ii caldut.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Am avut un coleg din specia puțitorilor. Vară, iarnă, puțea de mureai. Avea vreo 27-28 de ani. L-am luat deoparte și i-am zis cât am putut de frumos, să nu se simtă omul prost. S-a uitat la mine sau prin mine și a zis calm ok. Îmi părea rău pentru el, îmi era și jenă… Eram sigură că lucrurile se vor schimba. Aiurea! Omul a continuat să ne asasineze cu damful lui. I-am zis din nou, de data asta ceva mai dur. Și atunci mi-a zis că el își face baie DUMINICA (Avea o zi fixă. Doar una!) și hainele le spală maică-sa o dată pe sezon, că altfel se uzează. Sincer, am rămas fără replică. Noroc că am schimbat jobul repede.
  A, tipul terminase automatică, iar părinții erau profesori. Atât.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

 29. Nu înțeleg de ce nu i-ai spus tu? Ar fi fost mult ma bun articolul dacă ai fi făcut asta și ai fi scris ce reacție a avut.
  La un fost job, toți eram îmbrăcați la costum. Aveam un coleg care făcea duș (din spusele lui) de trei ori pe săptămână vara, și de două iarna, pentru că sistem imunitar. Nu puțea, dar i-am spus de multe ori că e retardat – nu numai pt asta, omul chiar era înfiorător de prost. Nu s-a schimbat nimic.
  Altă dată, tot acolo, un coleg s-a lăudat că a cumpărat nevastă-sa (vegană) ceva piatră cu care să înlocuiască anti perspirantele clasice, pentru că chimicale… După un timp (2-3 zile) l-am simțit că i se stricase sub brațul – i-am spus direct că piatra aia e un căcat. A trecut înapoi pe chimicale din fix seara aia.
  La actualul job am avut un sconcs din ăsta, și, pentru că eram nou nu am.zis nimic, 3 zile, după care l-am tras de atenție (aproape civilizat) – a remediat problema. S-a uitat urât la mine vreo lună, dar privirile nu îmi afectează nasul, așa că, încă o victorie.
  Toți cei de mai sus aveau, la momentul întâmplărilor, sub 30 de ani.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • Haha…am incercat si eu piatra aia; char e de tot cacatul…tot chimicalele functioneaza 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 30. Huh, simt o duhoare în jurul meu. Sniff, sniff.
  Sunt singur în mașină că nu îmi permit metrou.
  Aoleu, oare transpir de la atâta primăvară ?
  Gata, m-am liniștit. E poluarea capitalistă!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Ha, poluarea capitalista ne-a adus direct din India multi colegi indieni. Desi pareau curati, hainele lor noi ( geci si paltoane de iarna …) erau imbibate cu miros de gateala prelungita cu mirodenii. Au reusit sa mute nasul la toate celelate natii din companie, am facut plingere la managerii lor si situatia s-a remediat temporar pina au aparut urmatorii proaspeti adusi din India. Li se face “cultural training” ca vad ca nimeni nu isi maninca prinzul la birou (miros), dar au uitat sa adauge un capitol despre mirosul personal.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 31. Am o prietenă care, din păcate, avea o astfel de problemă. Fiind apropiate, i-am atras într-o zi atenția. Evident că știa, dar nu găsise o soluție. Tatăl ei era la fel.

  Mama endocrinologilor n-au putut să o ajute. Face minim trei dușuri pe zi, deodorante speciale și are șervețele umede în permanență după ea.

  Să dau de un astfel de coleg, cu toată jena, găsesc o modalitate sa îi spun, altfel, după o vreme mi s-ar bloca butonul de bun simț.

  Însă, exact cum amintea cineva mai sus, greu de suportat e și șobolanul din gura unora.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 32. Am avut 2 colegi asa, una mare head bla bla ce titulatura avea si unul in vanzari, bai, lesinai efectiv langa ei. Tipului din vanzari i-a facut cadou de Craciun un coleg un antiperspirant 🤣 a fost cu show. Aleia de la finante nu ii zicea nimeni nimic ca si asa era nebuna de balamuc si nu era nevoie sa o starnesti cu ceva ca sa te ia in colimator dementa. Stiu ca m-a intrebat nebuna de ce geaca mea, identica cu a ei, e mai deschisa la culoare si i-am zis ca o spal la 2 saptamani maxim. De atunci nici ca a mai venit cu geaca aia la birou. M-a frapat totusi ca isi trantea Chanel no5 peste putoarea aia de transpiratie care accentua si mai mult mirosul de hoit.
  Eu nu stiu cum o fi pe la ei pe acasa ca ma gandesc ca macar asa in cadrul familiei sa le bage cineva o subliminala.
  Sa vezi cum e sa te intrebe cineva daca iti faci dus zilnic, sau iti schimbi lenjeria zilnic sau daca tu iti tai unghiile de la picioare 😂 ce Vrei sa fii miliardar?, astea intrebari de 1000 puncte. Unora nu li se par normale niste reguli basic de igiena, dar cred ca aici vine si din educatia primita acasa.

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

 33. Off-topic:
  Duhorile ambientale. Brăduleții parfumați din mașini, taxiuri, autocare. Combinați cu mirosurile de mașină, tapițerie, noxe de afară îmi provoacă diminuarea dorinței de a trăi.
  Substanțele de curățat folosite la mine pe câmp. Știți mirosul ăla al buzilor de școală comunistă sau de tabără? No, se aruncă peste el o peliculă de parfum de lavandă sau brăduleț și iese o oroare olfactivă insuportabilă pentru mine.
  Mirosul de fast-food. Nu consum. Dar mi-e milă de angajați. McDo-ul nostru răspândește miros de prăjeală pe o rază de 100 m.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 34. Mă consider un om fericit. Din cauza rinitei alergice și a fumatului excesiv (plus cine știe ce alte soluții de la printere, vapori de vopsea, fum de materiale arse, gaze și fumigene de pe stadioane etc. de care am avut parte de-a lungul anilor) am căpătat o super-putere pe care cred că ar invidia-o jumate din eroii lu’ Marvel (jumatea aia care a scăpat de Thanos🤣): nu prea am miros.
  Trebuie ca mirosul să fie deosebit de puternic pentru a simți ceva. De multe ori mi se pare că miros urât a transpirație sau altceva și o întreb pe soție: “A ce miros?” “Miroși a o tonă de parfum și atât! Iar nu simți nimic?” 🤣🤣
  Nu știu dacă e vreo boală sau pur și simplu mi-am paradit simțul olfactiv, dar n-am ce face. Există părți bune și părți rele în chestia asta, dar mai mult bune. 😜😜
  Când eram mai tinerel și aveam încă ceva miros, am avut un șef care avea aceeași problemă. Mă tăvăleam pe jos de râs când mă lua cu el în vreun magazin ca să îl ajut să cumpere un parfum sau spray.
  Acum, ca să răspund la întrebare, nu știu ce aș face în cazul în care aș avea un coleg în această situație. Dacă mi-ar fi apropiat, probabil că i-aș zice într-un mod elegant să se spele, dracului, mai des, sau să se mute din cartierul în care locuiește dacă tot n-au apă de spălat, sau să-și mai cumpere niște haine, ca să aibă măcar două sau trei schimburi în șifonier, fiindcă țoalele se mai și spală din când în când, sau să treacă, în plm, p-acasă să se spele, dacă îi place să meargă cu vacile la păscut înainte să vină la birou etc. etc. Dacă nu mi-ar fi apropiat, aș lăsa pe altcineva să-i zică și m-aș distra privind reacțiile și desfășurarea ulterioară a evenimentelor. 😈😜

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 35. Am avut. In tinerete. Lucram la Bancorex. Era o moldoveanca (no hard feelings, aia era), pripasita la capitala, da’ cu ceva relatii, ca nu intra oricine in Bancorex, asa. Genul bisericos, blajin, cu fusta lunga, pleata prinsa in coada calului. I-am sugerat mai mult sau mai putin delicat ca pute si ca s-au inventat sapunul si apa calda. Degeaba, n-am vazut privire mai candida si lipsita de expresie in viata mea si reactia ei a fost pe masura: nici una.
  Si mai exista sau cel putin exista acu’ vreun an, poate chiar doi, un individ, cu ochi albastri, candizi, bine imbracat, care circula cu metroul de la Piata Victoriei la Dristor 2. Comenta lumea pe langa el, era insuportabil, ucigator dar nu parea prea zdravan la cap, isi schimba locul in permanenta.Sa “beneficieze” toata lumea, ce naiba.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 36. diluantul de la lac omoara orice alt miros
  deci nu am probleme cu asta

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 37. Da, am spus😉! Nu exista scuze pentru mirosul de transpiratie acrita decat lipsa de igiena. Bunica mea , o femeie simpla , seara , imi prezenta ligheanul cu apa incalzita la soare. Nu exista sa ma pun la culcare nespalata desi eu lesinam de oboseala de la hoinarit. Igiena nu are scoala , tine de noi si de cei 7 ani de acasa.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 38. Am avut un coleg care putea. Foarte OK, de altfel, isi facea treaba, respectuos, nu deranja pe nimeni (in afara de miros). Noua ne era cam naspa sa-i zicem verde in fata ca miroase crunt a transpiratie, asa ca l-am luat pe seful de proiect intr-o pauza si i-am zis lui. Nu stiu ce au vorbit, dar cert e ca tot noi ne-am simtit prost dupa aia. Omul nu a mai stat mult pe proiect, oricum, si-a gasit apoi ceva la alta firma. Nu stiu, e foarte delicata treaba asta. Am mai avut apoi un coleg caruia ii mirosea gura a canal. Groaznic. Lui nu i-am zis niciodata nimic. Vad ca si-a facut prietena care e medic, ma gandesc ca ori i-a rezolvat aia problema, ori i-a spus pana la urma cineva de treaba asta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 39. ” În schimb, nu mă duce capul să pricep de ce nimeni din jurul omului ăstuia nu-i poate spune: “boss, puți ca un hoit de coiot ucis de bizoni și rămas de opt zile în preerie, vara”. ”

  Să înțeleg că tu i-ai spus că pute?

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 40. My story : In decembrie 2018 am avut niste probleme mai accentuate la ambele axile. Am fost la doctor si mi-a pus in diagnostic tampit la care singura solutie sa scap de problema era o operatie cu extirpare totala a glandelor sudoripare.
  Ei..pana m-am fastacit eu vreo 2 saptamani, daca fac sau nu operatia nu am avut voie deodorant de niciun fel, de epilat nici nu putea fi vorba. In aceste 2 saptamani am realizat ca poti sa te speli si de 10 ori pe zi, daca nu iti dai parul ala jos de acolo si nu folosesti un deodorant.. degeaba.
  Ma spalam si de 5 ori pe zi si chiar si dupa spalat…la nici 10 min pe haina curata miroseam. Am avut noroc si nu am fost nevoita sa ma duc la munca in aceste 2 saptamani, ca altfel era crancen.
  Dupa aceasta experienta am realizat ca spalatul nu este suficient.

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 41. Gata am ajuns la Roma… și am deschis laptopul! Am vazut articolul și mi-am dat seama că trebuie să mă duc la baie… să fac un duș. După baie mă apuc să citesc ce a mai zis lumea p’aci…
  Abia aștept să ajung acasă!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Păi hotărăște-te odată. E baie sau e duș? E înmuiere sau curățire? Oricum ar fi, ai grijă să nu scapi săpunul😋 uelcăm biec!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 42. Ce sa-i faci, daca apelezi la transportul in comun intotdeauna o sa dai peste cate unul din acesta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 43. Nu toți cei care put, nu se spală. Eu fac parte din categoria asta 🙁 am fost la diverși doctori, am luat diverse tratamente, mă spăl de cel puțin 2 ori pe zi și de cele mai multe ori când ajung acasă, tot miros. Varianta salvatoare am găsit-o recent: ghiozdan in loc de geantă și cărat după mine ceva de schimb. Nici așa nu funcționează de fiecare dată… Nu este rea voință, nesimțire sau educație deficitară, pur și simplu nu am găsit o soluție definitivă… încă
  Învățați-mă voi cei care credeți că mirosul e dat doar de igiena deficitară, ce este de făcut…

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Si eu sunt la fel. Nu ies din casa fara sa imi fac dus. Si intotdeauna toate hainele sunt curate, spalate. Dar am un miros, pe care nu pot sa il ideintific concret si/sau de fiecare data, dar imi dau seama de el din reactiile celor din jur. Mi-am dat seama ca sunt “diferita” abia la liceu si atunci a inceput cosmarul vietii mele. In liceu era mult mai rau, traiam si acasa in mizerie si saracie si fum de tigara. Stiu, stiu, sapunul trebuia sa isi faca efectul. La mine nu isi facea. Eram saraci si nu aveam masina de spalat. Spalam manual si dura mult sa mi se usuce hainele, ca nu le puteam stoarce de mana asa bine. Aveam doar 2 perechi de pantaloni, deci nu ma puteam schimba zilnic. Si un singur pulover. Si o singura pereche de incaltaminte pe sezon. Chiar eram saraci. Asta era in ’95. Bucuresti.
   Intre timp viata s-a schimbat, am tras tare sa intru la facultate, sa invat si sa imi dau o sansa. Si mi-am dat. M-am mutat in alt oras, am stat in camin, m-am angajat si mi-am permis si haine mai multe, si incaltaminte si masina de spalat. Mirosul s-a diminuat. Dar nu a disparut complet. El exista si ma bantuie ca o fantoma… se tine dupa mine… in jurul meu 🙂 Eu nu-l simt dar el e acolo….
   Bunica i-a zis mamei ca “mirosim a tigani”. Poate ca asta o fi mirosul pe care nu il sesizez.
   In afara de o colega de la liceu care mi-a spus ca miros urat, nimeni nu mi-a mai spus nimic. La liceu am resimtit nasol pentru ca “stiam” dar eram in plina criza de “rezolvare” mai ales ca nu prea aveam multe solutii….Plangeam des acasa, intarziam la ore doar ca sa evit aglomeratia elevilor de la prima ora de la liceu cand se intra la ore. Si aglomeratia de pe strada. Dupa ore abia asteptam sa ajung acasa, sa ma refugiez… Ajunsa acasa ma puneam iar pe treaba, spalat blugi, pus pe calorifer sa se usuce pana a doua zi, facut curat, facut dus… Ma bucur ca am reusit sa supravietuiesc acelei perioade.
   Am impresia ca ceilalti au impresia ca nu imi dau seama de cum sunt si ambele parti sunt jenate sa zica ceva.
   Nu e de ras… poate omul despre care povestea cineva mai sus s-a sinucis din cauza asta, pentru ca nu poti sa nu intri in depresie cand in fiecare zi te lupti sa fii “om normal” si iti dai seama curand ca… degeaba. Fara prieteni, fara viata sociala. Unii au noroc si intalnesc persoane care “nu au miros”. Revenind, in afara de apa+sapun+deodorant ce as putea face? Nu sunt bolnava de nimic generator de miros…
   Daca chiar vreti sa ajutati persoana cu probleme si implicit pe voi, da, spuneti-i intre 4 ochi, nu o umiliti, nici public, nici cu biletele, nici cu subtilitati – gen cadou sapun… Cine sufera de asa ceva, cred ca s-a prins la un moment dat.
   E pentru prima oara cand vorbesc despre asta. Intre timp m-am resemnat… Stiu asa: “m-am spalat, hainele sunt spalate. Mi-am dat cu deo. Mai mult nu am ce sa fac. Trebuie sa rezist 8h si trebuie sa traiesc si eu. O sa interactionez minim cu voi, ca sa nu va deranjez prea tare.”

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.