Care sunteți mai vechi pe-aici deja știți că în momentele în care mă pune necuratu’ să țin cură de slăbire trântesc câte un articol despre mâncare. Nici n-am cum altfel, având în vedere că de dimineață până seara visez numai chestii pe care în mod normal le-aș lăsa la infinit să-mi mângâie papilele gustative. Cu alte cuvinte, în perioada asta funcționez pe sistemul „tot ce e în jur la o adica poate fi transformat în mâncare”.
Așa, ce voiam de fapt să zic, am câteva chestii care mi-au rămas săpate în acidul dezoxiribonucleic mai adânc decât scenele de luptă de pe columna lui Traian, altfel nu-mi explic de ce nu reușesc să scap de ele. Ce înseamnă asta? Păi înseamnă că le-aș mânca oricând și oricum în cantități industriale. Iar dacă aveți impresia ca vorbesc despre cine știe ce specialități gourmet, vă înșelați amarnic, astea după care tânjesc eu sunt din alea cu care practic am crescut. Da’ stați că vi le zice fratele vostru imediat ca să vă facă ziua mai plăcută.
Cartofi prăjiți. Dar nu de la mec, vorbesc despre cartofii ăia șmecheri, cum îi face mama, aurii spre arămii, crocanți, peste care să rad nește brânză dă oaie proaspătă. Brânza, nu oaia. Lângă ei se asortează două ouă ochiuri cleioase și fierbinți, sfârâinde. Se consumă făra pâine, cartofii se înmoaie direct în gălbenuș, după care se îndeasă delicat direct pe esofag. Mno, nu rezist la șmecheria asta nici dacă vin de la masa de crăciun sau de la o nuntă unde, de ăia 100 de euro, am băgat în mine toată noaptea.
Pâine caldă unsă cu pate de ficat. De porc. Iar „unsă” e o descriere aproximativă. În realitate stratul de pate trebuie să aibă minim de două ori grosimea feliei de pâine. Lângă care să tai două roșii pe care pun sare grunjoasă din belșug. Iar dacă nu mi-e poftă de pate, cu siguranță mă apucă jelania după parizer sau cremvurști. Tot de porc, evident. Doar că pe ăștia îi mănânc doar cu colțul de la pâine sau doar cu coajă crocantă. Gizăs, îmi plouă-n gură!
Salată de vinete. Da, tot cu pâine proaspătă și tot cu roșii. Aici am o singura problemă, dar mare de tot. Indiferent pe unde am mâncat, vinetele n-au avut nicio legătură cu cele făcute de maică-mea. Pur și simplu nu se compară. Iar treaba e mai complicată decât pare la prima vedere, în sensul că nimeni n-a reușit să le reproducă vreodată nici măcar sub directa supraveghere a maică-mii. Deci tare mi-e teamă că rețeta se va duce odată cu ea. 🙁
Gata, aveți cuvântul! Să vedem după ce tânjiți voi. Liber la apă-n gură și dezvăluiri de rețete. Sper să supraviețuiesc zilei de azi, că m-a mâncat in fund.
Mâncarea-i fudulie! Băutura-i temelie!
Pâine prăjită pe o bucată de tablă încinsă, unsă cu untură de porc cât e încă fierbinte, să se topească untura și să intre-n pâine, și frecată cu un cățel de usturoi. Merge cu un ceai de tei îndulcit cu miere și la care nu te-ai zgârcit cu lămâia!
Comentariu beton!55
@VictorR, well… a început jihadul… Allah să ne ajute.
Da! E mare și milostiv! Și raiul lui la ora asta nu e ăla cu 77 de fecioare, ci unul culinar!!!
@VictorR Am mâncat ceva asemănător: felie de pâine (ceva mai groasă) perpelită în untura în care au fost prăjiți mai înainte cârnați și apoi frecată cu usturoi. Foarte bun, dar a 2-a zi mi-a fost rău ca după beție.
Comentariu beton!12
Nu știu ce să zic. Bănuiesc că dacă bagi pâinea în untură se îmbibă din belșug și nici sărmanului pântece nu-i e ușor. Eu ziceam de pâinea doar unsă. Untura se topește de zici că nu-i nimic pus pe pâine (nepoții mei, mici fiind, ziceau că-i ”pită cu cuțât”! că vedeau când întindeam untura cu cuțitul pe pâine și-apoi canci! Untura dispărea înăuntru. :P)
Comentariu beton!32
@Victor, după delicatesa asta eu prefer un ceai a la @Paco. :))
😀
@Anouk,cred că îl fac marcă înregistrată.Pacos’tee.
Comentariu beton!13
@Paco, :))))) …pacostee!!!!
Dar reteta de vinete nu o postezi, Te rog? ASA de inspiratie!
@Oana, păi n-am ce. E aia clasică, FĂRĂ MAIONEZĂ.
Fara o maioneza de casa la salata de vinete ?!……veata e pustiu’ .
Comentariu beton!25
Ciupercuțe în maioneză. Sănătate curată, maică…
La mine toata mâncarea merge asezonată cu ardei foarte usturat.Până si in infuzia de plante arunc juma de ardei.
Sa ne tii la curent când poti sa intri in corset.
Astăzi se întâlnesc fetele de aur ale blogului.Sfat pentru oricare bărbat cu mintea la el:nu vă duceti.Mai tentant este sa stai in cu.ru gol si sa te bată ciulinii Bărăganului.Asta dacă vreti sa mai fiti in viata.Prin flanc si pe rând,una câte una,baieti.
Comentariu beton!31
Noi ăștia provincialii oricum n-aveam cum să ajungem…. Dar tot îți mulțumim pentru sfat! 😀
@edelweiss, toată copilăria l-am văzut pe tata care împreună cu nașu-meu își pregăteau licori bețive din alcool rafinat pe care, de obicei, îl aromau cu ardei iute. Erau vremuri în care nu se mai găseau finețuri.
PS-fetele de aur se întâlnesc mâine. 😛
Licorile nu pot fi bețive! Însuși termenul ”licoare” te poartă cu gândul la ceva magic, tămăduitor! Și noi o dăm așa în derizoriu??? Ntz, ntz, ntz! Sunt dezamăgit! 😀
@Victor, daaa, tămăduitoare erau și alea pe care le făceau ei!
Îmi pare rău că ești dezamăgit! :))
Creeed! 😛
Eu i-am propus Verei să ne vedem ca să vază ochiu’ meu (șașiu) dacă chiar are cracii ăia de poveste. Dacă-i are, ce să zic: o să rămână o amintire?. Sau dau cu sacii de pământ și plec acasă plângând.
Comentariu beton!19
Tre să ai dureri mari de cerebel să intri de bunavoie in raza de acțiune a macaralei
Ca și cum te-ai băga la grădina zoologica intro cușcă cu niște leoaice flămânde
Ce discuții, ce analiză, ce tocatura măruntă cu sos de fiere
Ce concluzii…
Dacă e totuși cineva atât de curios și inconștient să participe la marea ciocnire , îl sfatuiesc ca să aibă testamentul pregatit
Nu de alta da s-ar putea să plece de acolo sub formă de piele tabacita ,tocmai bună pentru niște cizmulite in iarna care stă să vină
Comentariu beton!14
I-am zis io lu` Maicăl alaltăieri seară: ”Man, dacă nu reușești să ne-aduni la un loc la un blogbuilding ceva, măcar dezbină-ne cu clasamentul propus de @LauraG!” 😀 😀 😀 😀
„Macara” e Vera, da? Că ea are picioarele lungi. Eu la 1.63 pot fi maxim un scripete.
Comentariu beton!20
Ciudat
Din poza de profil apari cu cel puțin 1,75
Ori e furată ?
Esențele tari se țin în sticluțe mici!
Sau ți-am mai spus asta? Nu știu, tot uit! De exemplu nu mai țin minte dacă nevastă-mea a zis ieri că pot să beau o bere și să fiu acasă la zece sau pot zece beri și să fiu acasă la unu!!!
Comentariu beton!22
Boss, păi în poza de profil îmi vezi doar capu’. Și probabil par înaltă că p-ăla îl am mare, că-s dășteaptă.
Comentariu beton!28
@Victor, am văzut-o pe doamna în poze. Eu zic să o mai întrebi odată ce trebuie să faci. Eventual i-ati notițe și recitește? că nu te văd bine.
Băieți, de craci lungi vă e vouă teamă? Io zic că mintea lungă e mai periculoasă… de-aia să nu vă duceți 🙂
Comentariu beton!18
@Laura, chapeau!
@Elena, ce zic uaminii ăstia acilea? Ce ciulinii Bărăganului, ce leoaice? Să vorbește dă noi? Ce naiba facem mâine, informați-mă ca să stiu cum mă îmbrac.
Cu cracii la vedere @Vera. Restul nu mai contează!
Comentariu beton!13
@Vera, io zic să facem niște poze măine și le punem aici. Sâmbătă o să răspundă doar fetele???
Comentariu beton!13
@Elena, daaa. Bărbații o să aibă la ce să viseze!
Oooookkk, deja mă loviră toate anxietăţurilii. Mai calmaţi-vă, uaminilor, că nu ie întâlnire de şefi de stat. Nuş ce aşteptări îs şi de la cine, io viu să aduc o paporniţă de lucruşoare pentru copii. Şi să fumez o ţigară cu @Elena şi @Georgiana. Cine sughite mâine seară, înseamnă că e special. Mai mult ca sigur @Mihai, că ie suflet bun. Năsimţit, da’ bun, că înlesneşte nişte treburi caritabile.
Comentariu beton!12
@Vera, nuș’ ce să zic de @Mihai. Cred c-a murit sau a leșinat că nu-i p-aci azi.
P.S. țigara de după, da?
@Elena P, nu e pă naiba. Doar că-i e frică se se uite la comentarii. 😛
Uite,vedeți băbaeti.Am postat eu,a postat si Colonelul si Victor,asa subtire.Si au început,fetele de șoc,fără număr ca salam.Dacă scriu de nu încap comentariile într-o basculantă,va inchipuiti cât pot vorbi?Cum mă sa te duci,cum?Tine-ti bă la viata voastră si stati departe.Nea Vasilescu se scurge pe garduri de foame,nu-i mai arde lui de replici.
Comentariu beton!20
@edelweiss, m-am scurs deja. Acum mai am un pic și mor.
Mihai is like…
https://imgur.com/sQFq4sd
@Elena, Vera, Anouk si restul fetelor. Mamaaaa ce va mai invidiez, cat as vrea sa fiu si eu in zona sa va cunosc. O intalnire ca aia e ca cireasa de pe tort. Sa fiti iubite fetili sa va distrati ca sigur or sa fie niste chestii reusite din atatea minti si craci lungi.
Mai Mihai, iti comentez rar, spre deloc, dar zau ca azi m-ai enervat. Despre mancare?! Really! sunt la cura, mananc, ce sa zic, salate nah ca tre date jos ultimele kg dupa nastere, dar dupa ce ai scris de cartofii aia prajiti cu branza si oua…. da-o incolo de treaba! da’ zau asa! simt ca lesin de pofta!
Comentariu beton!16
@crissim, ăăă… poftă mare! :)))))))
2 tipuri de mancare:
1. mancare de cartofi, tip iahnie nu stiu cum dracu sa ii zic, cu carnati. la fel, si dupa cea mai a dracu masa, tot rad un castron de asa ceva.
2. paine data prin ou si prajita si cu zahar deasupra. asta nu am mai mancat demult si a mea consoarta nici nu a auzit de asa ceva, deci nu vreau sa o sperii.
in rest, numai de bine. Spor cu dieta de slabit, sper sa treci cu bine peste azi. :))
Comentariu beton!12
@Tioc Alexandru,
Știu cum e 2. Eu o fac cu ketchup iute în loc de zahar 🙂
Nu ma dau in vant dupa ketchup iute. De fapt, cam nimic iute. Cu zaharul, ehe, friends for life:))
Painea prajita cu ou, simpla, my love. Si cu ceai de zahar ars.
Mama si cu ceai. Sa mor eu, maine execut. Am douajde oua, am paine. Vad ce dracu o iesi. Musai paine taiata felii de mana ta din paine proaspata!
@Alexandru, vrei să zici frigănele, da? 😀
Ase bre, ase. Ca imi statea pe limba ca pofta.
@TiocAlexandru
1. Lângă mâncărica (tocănița) de cartofi, obligatoriu castraveciori acri. În saramură! Cu frunze de visin in borcan.
2. Friganele. Cu mâncărică de mazăre verde, d’aia prospătă. Fără carne și cu mărar in ea.
Eu tot ce am zis aici merge cu orice. Astea sunt garnituri, feluri principale. Pe dracu, merg si ca desert pentru mine! :))
Bunicii mei erau din Suceava, asa ca multe obiceiuri alimentare le-am capatat acolo, intre cei 17 verisori cu care ma intalneam in vacante si cu care concuram la mancatvitezapananusetermina. Cartofii aia pe care i-ai descris si oul ochi se mananca musai cu destele. Am avut un adevarat soc cand, pe la 14 ani, intr-o vizita selecta impreuna cu familia mea mi-am dat seama cu stupoare ca nu prea se face sa imi var degetele in oul ochi din farfuria mea…l-am mancat cu furculita si nu avea nici o legatura cu ochiul ala pe care il mancam cu toata fiinta mea.Si astazi afirm ca acesti cartofi prajiti au alt gust cand ajung in gura mea impreuna cu degetele din dotare, sa pot amusina si ultima picatura de savoare.Mi-l amintesc pe sotul meu, crescut in oras, prima oara cand a intalnit gasca de verisori care-si lingeau degetele si le varau temeinic in tocanita de ciuperci a bunicii, privirea lui era priceless.In legatura cu vinetele, baiatul meu afirma acelasi lucru, ca nimeni nu prepara vinetele ca mine…e ca in povestea aia cu mamaliga arsa, daca o viata intreaga ai mancat mamaliga arsa a mamei tale , aia e etalonul de gust dupa care vei tanji mereu
Comentariu beton!35
Am dat unlike din greseala 🙁
Cu destele se mananca cel mai bine. A incercat maica-mea sa ma dezvete, dar nu a reusit. Acum e prea tarziu.
Inca mai mananc cartofi prajiti cu oua cand merg de sarbatori la ai mei. Atat. In rest, ma cantaresc si constat ca NU. 😉
@MAS, și? Mai mergi la Suceava?
Da ,merg… si de fiecare dată sunt umilită de ospitalitatea lor …sunt asteptata cu muuulta mâncare si prăjituri, se pregătesc din timp si suna mereu sa vada la ce poarta m-am împiedicat de nu ajung la ei.
Ah, pe mine m-ai prins. Între o pereche de pantofi de piele și o ceafă de porc cu cartofi prăjiți+salată verde cu iaurt, aleg întotdeauna o pereche de converse.
Bun. Oricând, oriunde și în orice poziție rămâne ceafa de porc. Urmează cartofii prăjiți tăiați mari cu mărar și brânză veche de oaie, parizer țărănes de porc cu muștar și pâine proaspătă, salată de vinete DOAR cu maioneză și roșii de grădină, pomana porcului făcută în tuci, cu usturoi și mămăligă.
Iar acum am pus în două tigăi încinse niște șnitele de porc și niște chifteluțe. Așa de iarnă.
Comentariu beton!29
@Elena, aș vrea să mori. Azi, dacă se poate. 😛
@Mihai, ce pot sa zic. Jumătate din mine a murit deja când am rupt chifteluță aia în două și a ieșit aburul din ea. Iar șnitelul cred că o să-mi omoare cealaltă jumătate. Abia acum am mușcat din el.
Dacă nu mai apar p-aici să știți că v-am iubit?.
Comentariu beton!24
Tocmai ce am „aspirat” un sandwich cu carnati de la Mega. Nu e ceva mai bun, as manca la orice ora.
Te sustin cu salata de vinete (eu o prefer pe cea cu maioneza), nimeni cu o face cum o facmamele noastre. Daaaaar, o varianta acceptabila tot la Mega gasesc, cea de la raionul de vrac.
@Ana,
De la @Elena P. am aflat zilele trecute despre sandwich cu carnati de la Mega și i-am încercat. Super-buni la numai 4 lei (mersi, Elena!).
Să probez și salata de vinete, merită?
Salata de vinete cu maioneză e acră. Am testat-o eu. Nu știu aia simpla cum e.
Mai au bună supa de roșii cu crutoane. Eh, mă mai întrebați dacă vedeți ceva. Că în afară de broccoli am testat tot.
@Elena,
Supele le-a încercat și super-apreciat bărbate-miu (îi place și crema de legume cu crutoane).
Iar de la @Vera am aflat și încercat gofrele simple (M.I., au și la Lidl). Le mănânc unse cu un pic de miere și unt de arahide. Un deliciu! 🙂
Da’ broccoli de ce nu?N-au ceafa?:))
@Marius, broccoli mă face verde. Și cu capu’ meu mare combinat cu verde aș semăna cu un extraterestru?
Comentariu beton!12
Mie îmi place salata de vinete cu cartofi prăjiți și felia aia unsă cu pate neapărat cu castraveți murați.
Dar ce mănânc eu fără să mă pot opri sunt tigaie picantă (nu mănânc tigaia; sunt fășii de carne și legume trase la tigaie cu usturoi și ardei iute) și pui Shanghai. Din cauza asta nici nu fac prea des. :)))
Ce bine că în timp ce citeam mâncăm niste pate de porc pe pâine prăjită….? Si pateul pus bineînțeles cu simt de răspundere! Cartofii descriși de tine Mihai, i-aș prefera oricând unei mâncări „fensi”.
înghețată de mentă cu ciocolată (d-aia bună, doar lapte și ouă, fără amidon și alte excreții)
@oaiea, pfff… amatoare… păi dacă începeam cu dulcele mai terminam joia ailaltă. 🙂
Vad ca nu sunt singurul nebun care saliveaza toata ziua cand e la cura. Eu sunt atat de deplasat incat ma uit seara doar pe tv paprika si food network. Simt ca oarecum ma ajuta sa trec mai usor. Practic cred ca e un bun drum catre gastrita. Dar sa revenim la cele lumesti:
Jumarele de rata….cartofi prajiti in untura de rata cu 2 oua ochiuri peste. Sandwich montecristo varianta mea…adica luam 2 felii de paine, le ungem cu crema de branza. Punem felii de mezel preferat, apoi multe felii de cascaval afumat, apoi inca un rand de felii de mezel si inca un strat de cascaval normal. Apoi scaldam sandwichul in oua batute cu parmezan si il prajim in unt pe ambele parti. Offf doamne…nu-mi mai suport viata. Si cand ma gandesc ca azi am la cina o portie de fasole verde cu 3 oua de prepelita, ma apuca jdjfjhdjekdycyhejebrhrhh.
Comentariu beton!26
Ca și la tine, cartofii prăjiți cu ochiuri și brînză (poftă de cartofi îmi este permanent, chiar și la restraunte cu menu diversificat și interesant 🙂 ). Apoi hribi cu smîntînă și mămăligă și gălbiori cu usturoi (Bucovina style). Și mereu pastramă de oaie/berbecuț cu mămăligă.
Ptiu, drace!
Comentariu beton!11
Băinene, io bălesc, zilele astea, după ghebe cu usturoi…..???
În rest, tot ce e afumat și carne de la garniță.
Frățică, sccesuri la cură!?
Deci cartofii ăia cu ochiuri ”moi” …. citind descrierea ta au devenit preferații mei. Ba nu, erau dintotdeauna preferații mei dar fără brânză. Eventual cu puțină mozzarella. Nu că sunt fițoasă, dar din lipsă de telemea dinaia bună cum se găsea o dată prin magazine, vândută la calup mozzarella a devenit preferata mea.
Aș mânca zilnic budincă de paste cu brânză la cuptor, cum făcea maicămea și cum mie nu îmi iese, probabil tot din cauză la telemea, nu că aș fi eu praf la gătit. Deci, paste scurte fierte al dente (sau nu contează, ies bune oricum ar fi ele fierte) + telemea de oaie răzuită (cu cât mai multă cantitativ cu atât mai gustos) + ouă + linguri de zahăr tot atâtea câte ouă. Toate astea se amestecă într-un lighean încăpător (trebuie să aibă consistență cremoasă, adică să fie suficiente ouă și telemea) apoi se toarnă într-o tavă pentru cuptor. Fără foaie de copt, doar unsă puțin cu ceva, pastele maronii lipite puțin de tavă sunt și mai gustoase :)). Se dă la cuptor până se rumenește puțin și se face auriu pe marginea tăvii și până când ouăle sunt vizibil coapte (dacă scuturi tava nu se mișcă compoziția ca o gelatină). Acum mă duc să plâng puțin că nu am telemea și că vreau cartofi prăjiți cu ochiuri moi.
Comentariu beton!19
Ciorba de burta, pastrama de oaie si salata de vinete as manca si după ce ies dintr-un allyoucaneat la care am plătit io și-a trebuit sa crăp in mine de toți banii. Si caras prăjit, crestat in așa fel încât sa i se topească oasele. Si scriu asta acum, in timp ce merg spre Stefany’s sa ridic niscaiva plăcinte. Nuuuu, nu mi-e poftă deloc. Si nici foame, clar? 🙂
Comentariu beton!11
Te urasc :)))
Imi ploua in gura si eu nu pot manca.
Da, mananc cele descrise mai sus fix asa cum le mananci si tu, cu exceptia pateului care trebuie sa fie in strat subtire si pe un pat de unt sarat, yummy! Si, cartofii sa fie prajiti in untura dupa ce, anterior s-au aruncat niste bucatele de carnita de porc impanata binisor.
In cantitati industriale pot baga lejer zacusa home made, de preferat productie proprie, sarmale, sorici, slanina autentica cu ceapa, carnati afumati si cruzi – am o slabiciune pt astia dar doar din surse sigure. Imi ploua in gura la salamul Victoria dar nici un brand nu mai e ce a fost, eclerele e viata mea :)) si ii chinuie pe toti si pastele in orice combinatie.
Mi’ai facut o foame de lup. Zici ca te apuci de cura? Las’ ca o sa te chinui zilnic cu poze :))))
Comentariu beton!14
Cum spunea batranul chinez de la mine din sat, din viata rămâi cu ce bagi in gura si ce tragi in….piept . Cand vine vorba de papila, sunt animal…nu-mi refuz nimic.Sincer, acum tanjesc după niste scovergi cu dulceață de smochine…dar numai maine nu e sâmbătă
Comentariu beton!14
@Redoo, face Elena scovergi?
1. Atenşăn, moartea ficatului: un pat de ceapa călită, din aia moale, dulce şi aurie (musai presărată cu puţin zahăr brun pt extra caramelizare) peste care odihneşti vreo 3 ouă moi (eu nu mă încurc cu albuşul, gălbenuşul e viaţa), sare, piper şi fulgi de chili să fie. Musai cu pâine caldă ţărănească, densă.
2. Pulpe superioare de pui/curcan ţinute de cu seara în lapte bătut, apoi tăvălite în pesmet făcut în casă (din pâine stropită cu ulei şi presărată cu sare, piper, fulgi de chili, busuioc , un praf de usturoi şi apoi uscată în cuptor), puse într-o tavă unsă la cuptor şi rumenite. Deci combinaţia dintre carnea fragedă şi suculentă şi crusta crocantă şi condimentată… mănânci şi plângi, plângi şi mănânci!
3. pe partea mai light, nu zic nu: unui sote de fasole verde, trasă în unt cu sare&piper, fulgi de chili şi usturoi; unui sote de mazăre perpelită în unt cu sare&piper şi mărar proaspăt; unor rădăcinoase caramelizate la cuptor (cuburi de ţelină şi sfeclă rosie, morcovi, albitură, toate stropite cu unt topit sau ulei şi presărate cu sare&piper şi ierburi); unui piure pufos cu unt şi lapte (eu fierb şi un căţel de usturoi odată cu cartofii).
4. Dulce: musai o Albă-ca-zăpada (făcută de je), bine acrită, bine vanilată, cu parte de lămâie înlocuită cu lime (inclusiv coajă rasă de lime) şi făcută cu cel mai scump şi bun unt (face diferenţa, I swear).
5. când nu e timp/chef de gătit, ce mă scoate din foame întotdeauna e o coajă de pâine caldă/chiflă caldă, fără miez, unsă cu unt bun şi presarată cu sare.
P.S. menţiune pentru jumările alea făcute la ceaun când tai porcu’.
Mai am de scris tone pe subiect, dar mă opresc aci, că deja mă furnică toate cele de poftă!
Comentariu beton!21
… si s-a trecut la artileria grea.
@grA$ Crede-mă, pot vorbi despre mâncare ore în şir, cu patimă şi bale-n colţu’ gurii. Mai mult decât să vorbesc despre mâncare, îmi place s-o gătesc şi apoi să pun oameni la masă şi să le număr dumicaţii să văd dacă le plac bucatele mele :))
Ma inscriu!La masa aia la care pui oameni si le numeri dumicatii.Sunt om.(desi uneori mi se spune porcule si magarule).
Da, daaaaaa… oualeeee cu ceapa calita :))) si o ceapa sparta langa ca sa fie bine :))) si o tarie mica langa ele.
Păi acu’ vorbeşti de mâncare, naşule, acu’ după ce am prins ofertă la Siviero Maria şi de o lună mânc la cină numa’ îngheţată cu pişcoturi şi am constatat că mă strâng TOŢI blugii???!!! Şi trebuie să trec urgent pe salate şi seminţe. Eşti un sadic, zău!
Siviero Maria is The Înghețată. 🙂 (Cu cireșe confiate pt mine, vă rog)
Da, e grozavă aia cu cireşe, da’ io mi-am luat de toate felurile şi am mâncat-o cu pişcoturi şi cu langues de chat (langues de chat făcute de mine)
cred ca toata lumea e moarta de pofta dupa cartofi prajiti cu ochi 🙂
Ar mai fi slanina pe bat care se perpeleste pe jar si in timp ce se face se picura pe o felie de paine proaspata cu ceapa taiata marunt.
Pateul de porc dar de ala in mat facut la macelarie care e valabil 48 h nu 48 de ani, parizerul de porc si polonezul de Scandia,
Si ar mai fi cartofii copti, serviti cu branza de burduf, ceapa rosie, slanina, tuica fiarta si o cana de moare de varza.(asta iarna) si vara salata de rosii de gradina cu ceapa verde si cu branza rasa.
Ești din zona Sibiului? Sau măcar din Ardeal? 😀
Sibiu
Eu sunt din Avrig și numai prin zona Sibiului și prin Sibiu am auzit să se mănânce cartofi copți cu moare de varză, de asta întrebam 🙂
Eu vreau prajitura cu crema de biscuiti,dar n-am visine din visinata asa ca pana sap dupa ele prin camari de babute pofta la cui.Cum e asta?E cam asa.Un blat de pandispan se unge cu dulceata.Am incercat cu mai multe dulceturi,dar cel mai bine da cu cea de caise asa ca am ramas la ea.Crema se face din biscuiti rasi.Eu ii dau prin masina de macinat nuca fiindca nu am prea multa rabdare.Nuca macinata,stafide,coaja de portocala rasa, cacao,unt taiat in cuburi,esenta de rom,zahar pudra(se topeste mai repede),visine din visinata tocate marunt.Toate astea se oparesc cu lapte si se mixeaza bine pana ce obtii o crema destul de consistenta.Apoi deasupra glazura de ciocolata in care pui la un pahar de zahar doua lingurite lapte si o lingura de unt,cacao si cateva patratele de ciocolata.Se pune la foc mic si se amesteca bine pana ce se dizolva bine zaharul care de data asta e zahar normal.Apoi se aranjeaza frumos toate pe blat si se taie in ziua urmatoare.Daca-i graba se insiropeaza blatul putin.Si gata.
@Diana, tocmai am tras vișinata în sticle. Am eu vișine de dat.
La ochiuri si cartofiori prajiti merge si-un castraviete murat in saramura, asa-i? ?
neatza!
pită scursă cu clisă friptă la foc si ceapă roșie tocată peste. N-am idee dacă stomacul mi-ar mai rezista, dar aia e…
Fasole frecata cu sos de ceapa calita + slanina prajita+varza murata stropita cu putin ulei; Paine de casa cu unsoare si ceapa verde…in rest can-can
Am uitat ce era mai important…fasolea aia musai cu mamaliga :)))…
Bai,ca slanina pusa pe tepusa deasupra focului , picurata pe o felie de paine proaspata si cu o ceapa…nu-i nimic pe lume:)
@ileana, toate astea la un foc pe plajă!
O,Doamne! Azi voi tot face trafic in bula ca sa tot citesc ce va place sa mancati. Imi faceti pofta, si ce pofta, dar parca ma si hranesc . Nu stiu daca voi patiti sa cititi si parca sa si mancati ce cititi…
Lista mea contine toate listele voastre. Am in plus niste chestii italienesti dar cu tot resepctul pentru bucataria lor, a noastra o bate.
Când e vorba de cură, absolut orice îmi face poftă, dar n-aș putea să zic că e vreo mâncare pe care aș manca-o și după ce m-am ridicat de la o masă cu 7 feluri. (Știu, blasfemie). Dar, așa cum le-am zis colegilor în prima zi de muncă, acum 10000 de ani, dacă refuz dulciuri să știți că sunt bolnavă.
Tocmai am adus pt picnicul de la birou o negresă în care am scăpat o dușcă zdravănă de lichior de portocale și un pumn de coajă de portocală confiată. Yumy.
M-am tot gândit, dar nu prea găsesc una singur fel pe care l-aș mânca la nesfârșit că după ce-am mâncat de două ori, nu-mi mai trebuie o lună-două-trei felul respectiv.
Totuși printre chestiile care îmi stârnesc cele mai aprige pofte ar fi:
– pâine moale cu salată de vinete proaspătă, imediat după ce e făcută, cu sau fără maioneză, doar să nu fie rece-rece, cu telemea umedă și roșii
– pâine moale cu zacuscă și aceeași telemea
– pâine moale cu unt și sare
– pâine cu unt și salam de Sibiu
– (asta e foarte nou-descoperită că n-am crescut cu așa ceva) pâine prăjită cu avocado pasat, sare și un ou deasupra prăjit sau poșat, peste care rad niște parmezan
– tort de ciocolată cu rom (rom în blatul de ciocolată, rom în crema de ciocolată, rom și în glazura de ciocolată dacă se poate 😀 )
În viața reală, mănânc pâine cam 2-3 felii max toată săptămâna, iar torturi de câteva ori pe an, adică la sărbători 🙂
Pâine neagră, prăjită pe tigaia grill, cu avocado tăiat felii, stropit cu zeamă de lămâie, sare și piper. Bine că mi-am amintit că am avocado copt în frigider, că leșinam. Da’ pân-diseară e vreme multă.
Şi maică-mea face salata de vinete tot fără maioneză. Tocmai ce am mâncat nişte pâine prăjită cu salată de vinete, un ou ochi cleios (şi-ăsta de ţară) şi gogoşari puşi la borcan tot de inculpata sus-menţionată. Parcă am simţit că eşti la dietă :))
Mie până la 12 îmi este poftă doar de cafea cu lapte; multă cafea şi mult lapte. Deci până la ora aia sunt imună la tot ce citesc aici. Apoi închid fereastra şi revin mâine. Nu de alta, dar ziceam să încerc şi eu un mic regim înainte de Crăciun.
De dragul discuţiei (doar): nimeni nu mai face salată de vinete cum făcea bunica şi nici plăcintă de dovleac cu foaie groasă adunată în sus, pe mijloc, cum făcea ea. Dar spre bucuria mea mama face (nu i-a ieşit din prima, s-a întâmplat după ceva zeci de ani) cozonac şi fasole iahnie la fel ca şi bunica. Tot de dragul discuţiei să nu uit de pâinea caldă scoasă din cuptorul de pământ din curte înmuiată în vin cu zahăr (călăvii îi spune prin zona aceea).
Ora 12 n-a venit, ‘Omul Negru’ a sosit! Cred că zic pas aici, deşi e doar ora zece, gândul la delicatese îmi anihilează văd tabieturile… cafeaua începe să piardă teren mult prea devreme…
Hello,
Individule, de ce ma faci sa urlu la luna in plina zi? :)))) Sunt la regim de mancare sanatoasa, adica manac bine, fara restrictii la mancare sanatoasa, doar ca ce ai pomenit tu in articol sunt trecute la vesnica pomenire pana in decembrie. 🙂
Eu am pofta de pita de spanac, pita de praz, pita de branza sarata, mancare boiereasca cu oua, rosii si branza, placinta de lapte, toate sa iasa din mainile bunica-mii. Asa sa o tina anii.
Bine ca au venit ai mei in vizita 🙂 mai domolesc dorul de casa.
Sa aveti o zi scurta si lipisita de prosti. 🙂
Off-topic, pentru fete: @Elena: de când s-a inventat fuga n-am mai luat bătaie. Nu de alta dar până şi eu ştiu că bătaia doare!
@Vera: Pentru mâine să le-asculți pe fete, da? Mai exact de detaliul cu lungimea/scurtimea fostei!
Iar aia cu băieții care să tacă sâmbătă….Mai întâi să vedem pozele! Că eu sătul de minciunelele mele darămite de altele!
@Victor fustă?! Mâine îs vreo 10 grade şi aplicaţia meteo arată ploaie… Mă duc în treling, şubă şi gumari.
@VictoRe, cred că sâmbătă, dacă se țin fetele de cuvânt, o să zic pas la blogu’ lu’ Mișu Vasilescu! Nu de alta, da’ sunt de caraulă, singur, în pădure…..
@Diabolic: …. dacă! ?
Şi eu care voiam să bag ceva de suflet sâmbătă. Nu sunteți sănătoşi la cap??? aşa că m-am sucit. Mă duc în bucătărie să coc altceva.
@Elena,
Textele de sâmbătă nu ziceai că le coci la baie? ?
@Laura, și și. Alternez. Ca eu mă plictisesc repede?
Aș mânca cu plăcere tot ce s-a scris până aici.
Dar oricând, la orice oră și pe orice meridian nu refuz niciodată cartofi prăjiți, salată de boeuf și mini-eclere (alea faine, nu sărăcii făcute pe genunchi).
Vinete, fără maioneză și călduțe să fie.
Zacuscă la nesfârșit.
Orice cu ardei murați umpluți cu varză.
Cartofi copți cu unt.
Pâine caldă cu unt și măsline.
Nu le visez, le chiar mănânc de câte ori îmi vine pe chelie. După execut sport și deh, mă mobilizez cu o porție de gogoși în gând.
Răsfățul este în weekend de regulă, azi de exemplu mănânc năut. Și mere.
Paine de casa cu cartofi facuta la cuptor cu lemne in curte ,prajita,frecata cu usturoi si unsa cu untura de porc plus ramasite de carne din oala ,de pe fund(fundul oalei,nu al altcuiva).Plus rosii din gradina.Eh…
Partenera mea blondă jumătate moldoveancă și jumătate ardeleancă ,cunoscută aici pe blog drept Doamna,este bucătar șef cu acte în regulă.Asta ca să mă laud.Ajutat de un metabolism spectaculos care nu mă lasă să mă îngraș,îmi permit să mănânc orice .Nu servim masa în oraș pentru că bucătar șef și cunoaște mânăriile din restaurante,deci pas.La muncă face somon cu sos de whisky ,acasă ciorbă de cartofi cu cârnat afumat și smântână.La mine e simplu: zi ce vrei să mănânci și îți fac .De felul meu sunt ciorbar,nu cred că există o ciorbă unde Doamna a dat rateu.Locul unu e ocupat fără drept de apel de salata de ardei copți pe care o mănânc cu pită unsă cu untură.
@Paco demult vreau să te întreb. Adică s-o întrebi pe Doamna daca ar vrea să mă adopte. Să îmi deie de mâncare şi să mă înveţe di tuate felurilii de potol. Mulţumesc anticipat!
Şi să-ţi trăiască Doamna, că tare te mai răsfaţă!
@Vera,nu cred că e o problemă cu adopția.La partea cu mâncatul poate da de mâncare la tot blogul .Defect profesional,gătește mult cantitativ.Am în frigider două kile de salată de vinete.Pe partea cu învățatul nu știu ce să zic.E un fel de Gordon Ramsey în bucătarie .Urlă și înjură ca dementa,ca totul să iasă perfect.Când o iau dracii,inclusiv patronii nu mai știu pe unde să se ascundă să scape de gura ei.
Comentariu beton!15
Văleu, ciorba de cartofi cu afumătură este pole position și pentru mine. Și cu o aromă așa de tarhon.
@Mona ,ești de prin zona Ardealului cred, că acolo se știe de tarhon.Doamna pune tarhon murat cu oțet la borcan ,o nebunie.Eu pun un vârf de lingură în ciorbe ,e ceva de vis.
@Paco, aia e. Murat. Ardeleancă.
@Paco, am aşa un feeling că @Mihai vrea ca şi tu să mori azi, de nu-ți pot descrie în cuvinte. Că m-am înecat în salivă.
@Elena P ,același feeling îl am și eu.De ciudă că împart patul cu un bucătar și că nici de-al dracului ce sunt nu mă îngraș ,stă ascuns și mă mă înjură printre dinți.Și să îi fac în ciudă îi spun și meniul de astăzi:dimineată am mâncat omletă cu cârnați chorizo și castraveți murați,la prânz am ceafă de porc cu sos de ciuperci cu smântână și gorgonzola ,iar pentru seară baghete la cuptor calde cu jamon ,brânză gouda,roșii și busuioc.Na!
Comentariu beton!15
” baghete la cuptor calde cu jamon ,brânză gouda,roșii și busuioc”
Wăăăăăăăăăă, bă, Paco, băăăă :(((((((((
@Paco, ce să zic. Te-ai scos: acum sunt doi oameni care vor să mori?.
@Paco, m-am ingrasat doua kile numai ca am citit meniul. Cum naiba nu te ingrasi? Mananci in fuga?
PS: ai zis mai sus de manarii facute in bucatarie. Ne vinzi si noua niste ponturi? Sa stim de ce sa ne ferim.
Hello,
Mancare preferata carne si carnati de la garnita, prajite in untura si sparte 3 oua pe deasupra cu muraturi asortate in saramura(musai de la Ocnele Mari Valcea).
Ciorba de fasole a la mama cu o ceapa sparta. Icre facute de mama cu ceapa si rosii pe deasupra.
Tu ai aceeasi problema ca mine, de kile in plus scapi usor, da de pofte mai greu.
Cand esti gurmand, gurmand ramai pana mori 🙂
PS: 4kg date jos in ultimele 3 saptamani, inca 6 kg si pot sa incep sa mananc normal.
@MuciFICATorU, i-auzi, bine boss!!!
Bine, Vasilescule, bravo! Așa se duce productivitatea muncii în cap astăzi. După cafea, în loc sa mă apuc de muncă, am executat o porție de cartofi prăjiți cu ochiuri. Să-ți fie rușine… ăăă… poftă, am vrut să zic.
Mie, în general, îmi plac mâncărurile mai ușurele:
– Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură. Musai cu multă smântână și ardei iute.
– Coaste afumate, uitate în cuptor la foc mic până când se desprinde carnea de pe os. Cu sos lipicios dulce-picant, ceapă caramelizată și piure de cartofi.
– Pulled pork în chiflă caldă, cu salată de castraveți murați și ardei iuți
– Coaste picante de miel și cartofi copți cu rozmarin
– Burger de vită învechită (dry-aged beef) cu sos barbeque Jack Daniels
Îmi mai plac pâinea de casă, caldă, cu unt și sare, salata de ardei copți, salata de roșii cu telemea de oaie, pateul de ciuperci cu pâine prăjită, unt, brânză de capră și cimbru proaspăt.
@didina, tu vorbești serios? Chiar ai făcut cartofi???
@Mihai, păi decât să-mi fie poftă, mai bine să-mi fie de bine, nu? Oricum trebuia să bag ceva în fizic, a dat fiică-mea comandă de salam de biscuiți și nu pot să gătesc cu stomacul gol, că se evaporă ingredientele 😀
Comentariu beton!15
Toate cele descrise de tine, le mănânc si eu cu poftă. Tot după mâncarea tradițională poftesc si eu si uneori înfulec din ea fără să-mi pese de kilogramul pus. Eu sunt mai norocoasă: in afara de mama, o mai am si pe sora mea care gătește incredibil de bine. Sa ai pofta!
@Alina, tot ce am enumerat gătim noi, inclusiv pâinea. Soțul meu e artist în afumat carnea, grătare și face cea mai bună friptură de vită. Cuptorul e al meu 🙂
Am mâncat de stau cărăbuş! Aşa să-mi ajute Bunuţu mereu, zic! 😛
Şi, totuşi, mai am vlagă să zic de o omletă cu bacon (sau şunculiţă clasică) şi ceapă verde. Adicătelea rumeneşti bucăţele de bacon în tigaie (fără altă grăsime), deasupra pui ouă bătute în care toci cozi de ceapă verde şi mărunţeşti niscaiva telemea deasupra. Musai cu murături sau o salată de morcov ras+susan+pătrunjel+suc de lămâie.
Castraveții murați!!! Mor după castraveții murați!! În saramură sau oțet!! De vis!?@Mihai, nu întreba, că mi s-a consumat bateria la cântar și încă n-am pus alta, deci nu pot să-ți zic cât mai durează până mi se acrește de castraveții murați.??
Puteți face și zice orice, azi nu citesc comentariile.?
Îmi cumpără mama din Kaufland nişte unii, le zice Crunchy gherkins. Toc un borcan la 2-3 zile. Îi mănânc aşa, ca snacksuri.
@Ionut, tocmai mai pun o serie de castraveți la murat!
Salata de vinete (fara maioneza, ceapa) si pateul facut in casa, ambele preparate doar de a mea madre, le-as manca pana mi s-ar face rau si tot n-as regreta.
Si mai e un fel, tot facut de mama: macaroanele. Am incercat si facute de alte rude, persoane..noooh, alea facute de mama, sunt micul meu dejun, pranz si cina.
si, uite asa, mi-a trecut prin cap ca as putea sa-i dau mamei o ‘comanda’ de macaroane.
Bre nea hipstere,este ca toată haleala asta descrisă de sufletele astea miloase o simti ca o tesla-n oo?Nu mai bine gasesti tu o grasă care te uraste si o provoci să-ti dea un genunchi pachidermic direct in zonele foarte moi,poate lesini asa vreo doua zile?Sau o bagi in casă si o pui sa basculeze si te uiti la ea si mori de scârbă?Vomiti,vomiti si lesini ?
Comentariu beton!20
Dacă l-a mâncat în dos, acu’ să ia cu supozitoare!
@edelweiss, m-am înecat cu şnițelul dă porc. Tu nu eşti normal. Jur!
Hahahaaaaaaaaaa
De aia va spun,dacă vedeți un nene cu ochelari, încălțat cu sosoni cu culori inumane si care face iodlere pe linia lu’ 41,el este, Vasili al nostru.Daca vreti sa m-ai aveti ce citi,luați-l in brate,aruncati o pătură pe el si vorbiții cu blândețe.
Comentariu beton!18
@edelweiss, nu e, boss, azi sunt încălțat decent. În rest e valabil tot ce-ai zis.
@edelweiss, mane, m-a mâncat în fuuuuund, nici nu pot să mai accesez blogul de la saliva de pe taste.
Ai grijă, Mihai, că te deshidratezi. Pentru retenția de apă din organism se recomandă aromaterapie cu esențial de palmarosa.
Io cre’ca are o noua pasiune: „culege” retete pentru eternitare!
Salată de roșii cu ceapă, cu mult ulei și multa sare, cartofi prăjiți, dar nu pai, și pulpe superioare de pui prăjite în mult ulei!
Am început să comentez precum Renu!
Să mă anunțați dacă mai scrie, sa nu îl mai citesc!
Cine-i Renu??
RenTăcar!
@Gigi, nu m-aș fi gândit :)))))))
@Elena P, ăăă, că scriu ca el sau….
Bai! zici ca esti frate cu mine!!
Fix, dar fix ce-ai enumerat ma fac si pe mine sa balotez la greu. Oricand! Si daca ma ridic ghiftuita de la o masa si-n jumatate de ora face cineva cartofi prajiti, infulec si eu.:)
La fel pateul pe paine. Gros. Adica, fara exagerare, pe o felie de paine imi pun aproape o cutie mica de pateu. Le fel vinetele, tot in strat gros. Si da, nimeni nu le face asa bune ca mama. Ale altora ba sunt prea uleioase, ba inecacioase, ba nu sunt tocate marunt si au un fel de ate prin ele, ba simt ceapa prea mult.
Asaaa. Pe langa ce-am bifat de la tine, mai am chestii la care nu rezist:
-salata boeuf facuta tot de mama. Cea clasica. Nu cu pui, curcan. De vita. Si fara telina, pastarnac prin ea si ce mai adauga altii. Clasica, nene!
-chiftele. De-astea mananc de la toata lumea, cat timp sunt facute cu carne.
P.S. Si eu tot la o mini-cura, pana in 7 nov cand e ziua mea si vreau naiba sa nu plezneasca pe mine o rochie pe care mi-am facut-o cadou anticipat.:)))
Salutare. Referitor la cartofi prăjiți cu ouă ochiuri și cârnați prăjiți, neapărat înnăbușiți în mujdei de usturoi. D’ăla clasic. La greu. Cu pită proaspătă. O altă mâncare, ciorbă de afumătură (scăriță, ciolan, codițe, etc) cu tarhon, zdrențe de albuș, dreasă cu smântână și găluște de griș. Belea. Și nu în ultimul rând, paste carbonara. Și mai sunt. Cam multe mâncăruri. Dar chiar m-ai vreau să citesc ce scrii.
Cât mai e până taie Colonelul ăi 2 porci???
Nu știu de ce, da incepe să-mi frică să mai intru pă blogu ăsta
Comentariu beton!14
@Colonelul, păi cum şefu, te lăsăm noi să te lupți singur cu ei?!? Venim cu mic cu mare la pomana porcului că văd că sunt mulți amatori de mâncăruri cu grăsimi saturate. ?
@Mona,vorbește cu @diabolic.Oricum o arde gen Supraviețuitorul singur prin pădure.Poate ia un PSL sau un arc și vă invită la un mistreț la proțap,o tocănitță de caprioară sau la un fazan .Joc sau animal,depinde.
https://imgur.com/a/KCRDd
Azi petrecere câmpenească la birou.
Sper să-mi ieșit că e prima oară când pun poză pe imgur pe telefon.
Cam puțină slană! Altfel reușită poza! 🙂
@Victor, am lăsat și la alții, că-s fată bună.
@Vera da’ce au baghetele alea de mă cerți aici de față cu toți?
@Paco, nu te cert! Doar mă zgârii pă retină dă focul baghetelor ălora. O să încerc şi eu ceva de gen diseară, că m-a lovit descrierea ta fix în lingurică, vorba lu’ MV.
@Vera ,ca să fiu băiat salon ,îți dau rețeta:tai o baghetă pe jumătate ,una o ungi cu unt sau cremă Philadelphia și o bagi jumătate de minut la cuptor.O scoți afară ,pui brânza pe dânsa și pac o bagi un pic la cuptor ,până se topește brânza .Pui jamonul(șunca) peste ,feliile de roșii proaspete și câteva frunzulițe de busuioc .Acompaniat de un iaurt ,e ceva de vis.Folosește cuptorul cu microunde,e mult mai practic.Să îți fie de bine!
@Vera ,cuptorul cu microunde pe funcția grill.Am uitat să precizez.
@Paco, am înregistrat, săru-mâna pentru rețetă. O amân pentru mâine seară, că azi am mâncat castraveți acri.
Nu de alta, dar prânzul a fost bogat și m-am decis că nu e cazul să schimb prefixul la kilograme ?
@Paco, dă-o-ncolo, pfff, pâine seara???
@Mona ,da .Îmi permite metabolismul.Ca să moară de ciudă grașii aflați la dietă.
S-a dus pe pustii pofta mea de mancare. Mananc alune si beau apa, din cauza voastra.
Altfel, incerc sa ma feresc de mers la gratare si sa am mustar cu hrean sau picant prin preajma.
Castraveti in saramura mananc ca pe seminte.
Nu sunt eu cand ma transform.
baaaaai, sunteti nebuni.
imi curge din gura de pe la al patrulea comentariu.
si mai am o ora pana ajung acasa.
Păi cam ca tine! Cartofi prăjiți cu ochiuri, salata de vinete cu roşii, dacă se poate din grădină, şi sarmale frate!
Sarmale în fiecare zi dacă se poate!
Alea fără carne îmi plac cel mai mult. ??
Cura de slabire trebuie insotita de miscare.
Un pic ironic venind din partea unuia care oferă spre închiriere mașini ??
Poate mai si impingi la ele.
@edelweiss, poate tu! Eu nu reușesc nici să clatin tonomatul de dulciuri atunci când îmi blochează snickersu’… errmmm… ăsta… iaurtul dietetic ??
@Ren Tă, am devenit fanul tău numărul 1 după acest comentariu. Trolaj așa fin n-am văzut de mult. Rispect, maaan!
Miel sau porc mort la cuptor. Si a doua zi inmoi paine in ce-a ramas prin tava. Grasime din aia buna cu usturoi si tot felul. Daca mai ai si-o paine proaspata si un paharut de palinca, viata e vis:).
Da’ cartofii prajiti cu branza, aahh cartofii prajiti cu branza…!!!
Salata de ardei copti cu mujdei de usturoi făcută de bunica. Nu-mi iese la fel nici dacă ma pun în cap, şi borşul (moldovenesc) de primăvară cu urzici şi alte buruieni…..yum
Îţi place sau nu: 0 0
Știe careva dacă mai trăiește Mihai?
@didina, trăiește, trăiește, dăcât n-are curaj să citească comentariile. 😀
Păi ne-ai aţâţat in halul ăsta şi ne laşi aşa :). Plus ca m-am chinuit de numa’ cu blestemata asta de tastatură să scriu cum nu-ţi provoacă nervi :))
@Maria, tu vrei să mor, este?
@Mihai, păi dacă ți-e frică de cucuie, nu mai călca pe greblă 🙂
Da, da, da! Da` azi-dimineață nu te-ai gândit la consecințe, nu? Numa` să ne râdem, nu??? 😛
Practic ti-a scăzut acuitatea vizuală,adica esti chior de foame,tot practic.Daca nu ti-o tremura tie dejtele de foame si m-ai nimiresti din penix tastele.O sa fie un text de genu’:cartofi,paine,ceafă,mânz,slana,viezure,brânză sau ce alte cuvinte calorice visezi tu de foame peste noapte.
Comentariu beton!11
@edelweiss, sau mă duc până la kaufland și rezolv problema imediat. 😛
După dezmățul culinar de azi eu propun să trecem la ceva dulce. Eu am făcut brioșe cu ciocolată și acum fac o cremă de zahăr ars. 😀
@Mihai, șezi blând, că după aia te plângi că nu încapi în rochia pentru revelion
Wahahahahaaa, cum a dat-o @didina! Mă simt răzbunată după o zi întreagă de pohte grele.
Ia cu pâine, MV! ??
Paine cu untura de porc adevarat, presarata din belsug cu boia si sare si, obligatoriu, ceapa verde, proaspat smulsa din pamant, curatata de prima foaie, muscata radacina si stearsa de turul pantalonilor, mai ramane urma de ceva pamant, dar ce conteaza?
Cartofi prajiti in untura de porc adevarat, in tigaie neagra, cu ceva branza rasa si neaparat cu rosii si ardei iute!
Oua sparte in tigaie, vreo 6, peste cateva bucatele de slanina adevarata, amestecate putin si luate imediat de pe foc, sa ramana asa, ca mucii, cu mult piper si ceva telemea de oaie, tot adevarata, cu salata de rosii innegrita cu nelipsitul piper, sare si cu suficient ulei, plus 1-2 ardei iuti foc.
SLANINA DE-O PALMA, CU ROSII, ARDEI SI CASTRAVETI DIN GRADINA SI TELEMEA CARE BEHAIE!
In excursie sau la pescuit, nelipsita slanina crestata si fripta pe jar, cu felii de paine pe care s-a scurs untura in timpul perajirii, stropite cu nelipsitul jinars!
Sa mai amintesc de jumarile cu ceapa rosie sparta cu pumnul si sarea indesata la mijloc?
Tin ceva cura de slabire in prezent, am dat sin 118 kile vreo 5 deja, ca nu ma primeste altfel la RMN! Sa spun ca deja ma uit chioras la nevasta-mea, pentru ca mi-a recomandat doctorul doar carne slaba la gratar?
@didina: Auci! Asta a durut! Tare! 😀
Pate de ficat (de porc, firește) amestecat cu o ceapă barosană, tăiată cât mai mărunt (așa ca pentru icre), o lingură de muștar, sare, piper după gust, o lingură de maioneză… Și mănânci până pocnești!
Oricand si oriunde zacusca de vinete, cartofii prajiti dr care ai pomenit numa ca pe langa ouale alea mai pun niste bacon crocant si jumeri de rata cu salata de varza acra.
Ceea ce faci tu e cruzime. Cumva ar trebui pedepsita. Nu faci asta la oameni care citesc blogul tau. Suntem oameni, nu fiare de calcat, cum zicea Musatescu, nepotul, nu Maestrul. Daca mai ai de gand sa inciti lumea la necuviinte, cum ar fi legalizarea porcului si transformarea lui in bun de larg consum, te reclam. Undeva. Inca nu m-am hotarat unde. Your, sincerely, Tudor
Eu cred ca nu ai avut ce face cu articolul tau. Acum pe bune, zau asa. Eu ti-am spus ca venisi pe acilea. Deci sunt un rasfatat al vremelnicelor vremuri. Ciorba de burta cu hrean, carnati de plescoi adevarati nu foarte iuti. mamaliga cu branza cu ou si unt. lapte batut cu mamaliga mancat cu lingura din castron.Sarmalute, salata de vinete, paine facuta in casa, voiam din aia in „tast”, dar nu am de unde. Am deschis apetitul (care cica il am mereu cand vine vorba de mancare si caprioare) cu o tuica si am stins festinul cu vin rosu. Mai vrei?
eu cred ca majoritatea au descris aici atatea bunataturi in timp ce rontaiau un covrig si sugeau un iaurt degresat. saracilor ! ?
Îţi place sau nu: 0 0
Mihai ce faci tu aici e total nedrept 🙂 – n-am mai mancat de ieri de la pranz asa ca ti-as manca si ochelarii la ora asta 🙂 – cu PAINE
Să-ți spun eu la pateu: merge cu pâine de casă, de-aia făcută în cuptor, iar pateul e bun dacă e făcut tot în casă. Să-mi ajute Dumnezeu să trec bine peste postul Craciunului, că mai adaug și o salată Boeuf și o țin așa până la Anul Nou!
Doar azi am citit articolul, ma intreb oare pe ce planeta am crescut eu de nu am auzit de cartofi prajiti mancati cu galbenus moale?
Dar va zic cu ce m-as delecta eu asa pe categorii:
Mancare: pireu pufos de casa cu mult unt si lapte de la tara, salata de vinete asa calduta cand e proaspat gatita (mancarea mea preferata), hribi/ghebe calite cu ceapa si usturoi neaparat cu mamaliga, bors de fasole cu leustean, ah ma inebuneste leusteanul il caut ca o nebuna pe la piata, salata de boeuf cu multi castraveti murati
Muraturi: pepene rosu murat, salata de varza murata cu ulei si mult piper, gogosari umpluti cu ghebe(murati), salata de sfecla rosie cu hrean
Dulciuri: prajitura alba ca zapada, rulouri umplute cu crema de vanilie dinaia pufoasa si cu gust intens de lapte, dulceata de nuci verzi si de cirese amare, serbet de capsuni si zmeura, lapte cu fidea, gris cu lapte si dulceata, cozonac in cuptor de tara
Gustari: nuci coapte cu sare pe plita, turte facute pe plita si presarate la final cu zahar, alune de padure, mere coapte cu zahar in rola de soba, cartofi feliati copti pe vatra presarati cu branza iute
Concluzia: nu prea ma omor dupa carne dar ma cam omor dupa dulciuri si acrituri
quinoa cu ciolan de porc