65,645 cititori

Ce n-au înțeles retardații, după furtuna de duminică!

Am făcut întindere la deget de la câte block-uri am dat celor care în timp ce mă înjurau, după postarea referitoare la furtuna din vestul țării, susțineau sus și tare că “n-ai cum să te pui cu natura” și mai ales celor care dădeau ca exemplu uraganul Irma, motivația fiind: “uite, și la americani au murit oameni”. Așa că am să las asta aici. 

N-au înțeles ce înseamnă un uragan și că nu există niciun termen de comparație între ce-a fost în statele unite și ce-a fost la noi. Dacă prin absurd ar trece vreun uragan prin România de astăzi, în urma lui ar rămâne doar stâlpii de susținere de la Casa Poporului. Dac-ar rămâne și ăia.

N-au înțeles că într-adevar și la americani au existat victime, dar asta abia după ce autoritățile au facut TOT CE S-A PUTUT pentru oamenii ăia. 

N-au înțeles că la noi nu s-a dat niciun fel de avertizare ÎNAINTE de furtună, deși există sistemele de observație și aparatura necesară. N-au înțeles că astfel poate s-ar mai fi salvat niște vieți sau n-ar mai fi fost atâția răniți.

N-au înțeles că un panou, care reprezenta poarta de intrare în Tmișoara, panou reabilitat anul trecut, cu nici mai mult nici mai puțin de 60.000 euro, a omorât un om. Iar reacția lui Nicolae Robu, primarul Timișoarei, la adresa jurnaliștilor, a fost: „La revedere! Sunteți penibili! Pe mine să nu mă mai căutați niciodată, bine?!”

N-au înțeles că reacția prim-ministrului, teoretic cel mai important om din stat în situații de acest gen, a fost să se pișe cu grație pe acest popor: „Vreți să dăm o lege să nu mai bată vântul”?

N-au înțeles că nu despre puterea vântului era vorba, ci despre puterea celor în drept de a face lucruri pentru populație. Adică pentru nenorociții ăștia pe spatele cărora câștigă alegerile și de unde-și iau banii. Și pe ăia pentru salarii și pe ăia pentru matrapazlâcuri.

N-au înțeles că țara asta nu e pregățită ÎN NICIUN fel pentru NICIUN fel de calamitate, dezastru, accident sau situație de urgență. N-au înțeles că suntem prinși ca într-o capcană uriașă de șoareci, mai așteptăm doar momentul în care se va declanșa arcul.

N-au înțeles că de fiecare dată trebuie să moară oameni pentru ca autoritățile să înceapă să MIMEZE că fac ceva. Și de făcut vor face tot ce fac de 27 de ani încoace: ne vor pune capră și, în timp ce ne-o trag, ne vor fura și marunțișul din buzunare.

mihai_vasilescu_furtuna-in-timisoara

180 de păreri la “Ce n-au înțeles retardații, după furtuna de duminică!

 1. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 34 Thumb down 52

  • @VictorR, ia, cum?

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 7

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 26 Thumb down 38

  • Mi se pare de foarte de bun simt intrebarea. Si ce daca s-a suparat? Nu asta e problema. Tocmai asemenea intrebari ar trebui puse mult mai des. Treaba unui jurnalist este sa le puna intrebarile ce-i fac sa le sara pepenii, daca sunt putori. Se vorbeste de State aici, exact asta fac in State reporterii si jurnalistii: pun la zid toate neregurile, sifoneaza autoritatile.

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 8

  • @Anca, ai citit și ultima parte a comentariului, sau o ținem doar pe partea care care ne interesează?
   Hai să nu fim ipocriți!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 18

  • Omule. ce treaba are un guvern aflat în funcție acum 9 luni cu situația de acum? Ce relevanță are întrebarea ta in actualul context? Eu vin si plusez la ce ai spus tu: daca era guvernul lui Petru Groza, mai era isteria asta? ce zici?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 19 Thumb down 17

  • @dan, e adevărat că ai memoria scurtă?
   Gugălește tu puțin și, găsește declarațiile miniștrilor “tehnocrați”, la inundațiile din timpul mandatului lor(citez din memorie): guvernul Ponta e de vină!
   Așa că, lasă-mă cu Petru Groza….

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 14

  • @diabolic, hai să-ți răspund eu: nu, nu era aceiași isterie. Știi de ce? Cu toate bubele acelui guvern tehnocrat, existau ceva semne că situația ar putea să se îmbunătățească, că o parte din acei tehnocrați chiar încearcă să facă sau să schimbe ceva. Acest lucru nu se vede la guvernele venite după ei. Da, mă isterizez mai rău acum, fiindcă nu văd la PSD nici un semn că i-ar interesa cumva viața românilor, sub nici un aspect, sub nici o formă. Da, tehnocraților le-aș fi găsit alibiuri pentru furtună. Mizeriilor care ne conduc acum, nu!

   Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 8

  • Sunt pe mobil şi caut de nebun filmarea. N-o găsesc. Revin după masă!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Victor R, chiar dacă este scoasa din context, mie tot un fel de “Mircea, fă-te că lucrezi” mi se pare (știi la ce mă refer, ai prins acele vremuri). Sincer, până când nu se face cu adevarat ceva care să schimbe în bine, nu mai crede nimeni nimic.

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 4

 2. Pe mine mă impresionează lipsa de compasiune și empatie. Mi se pare incredibilă atitudinea arogantă și sfidătoare cu care au încercat toți să se scuze și să arunce vina în neant.

  Comentariu beton! Thumb up 51 Thumb down 1

  • @Anouk, da, frate, măcar să se prefacă, în plm.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • la ce bun să se prefacă?…consum inutil de resurse…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 3. Suntem un popor cu o puternică poftă de autodistrugere și de durere în dos de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. De aceea , în spiritul românismului observ o detașare plăcută, “bine că nu s-a întâmplat la noi, nu a căzut copacul pe mașina mea, nu a murit fratele meu strivit de o construcție plătită dublu pentru că jumătate din valoarea sa ajungă la cine trebuie”. Si bineînțeles, tradiționalul “Doamne ferește!”. Altfel, ieșim în strada pentru Arafat, pentru câinii maidanezi, pentru Roșia Montana dar când mor tineri nevinovați din cauza furăciunilor evidente nu mai ieșim în strada pentru ca nu-i așa, “așa a vrut Dumnezeu”. Suntem o imitație de țară în care se fac slujbe pe camp pentru a stârni ploaia în loc de sistem de irigații, în care doctorii își dau demisia pentru ca le mor pacienții pe masa de operație pentru că nu au niște fire cu care sa închidă membrana creierelor din care au scos tumori, în care educația este făcută la mișto… De fapt suntem Țara stand – up Comedy pentru cei care ar trebui sa facă ceva in plm!

  Comentariu beton! Thumb up 207 Thumb down 2

  • Cu regret îți spun că: ….ai dreptate…doar că, parcă nu-mi mai vine să râd!

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Sebi, tocmai asta este că nu NOI râdem. De NOI se râde! Când ai un președinte al cărui “ghinion” a rămas in folclorul colectiv, îți vine să râzi când auzi “săracu, a avut ghinion pentru că mergea cu mașina liniștit pe un drum și i-a căzut o construcție în cap, renovată acum câțiva ani cu vreo 60 de mii de euro”?
   Eu stau ca prostu’ și întreb, de ce nu a costat 600 de mii de euro dar sa fie prinsă bine?

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • @Georgian… A costat 60k dar probabil 59k s-au dus in buzunare si 1k a costat reabilitarea 🙂 care probabil a fost facuta pe principiul “laso (intentionat scris asa) bah ca merge si asa”!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Nu le da idei, ca urmatoarea poarta va costa un milion si va fi la fel de prost facuta!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Florin, am ceva tangență cu lumea construcțiilor. Ceea ce vezi tu cu numele de “ansambluri rezidențiale” sunt de fapt cavouri.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Georgian, well…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • o sa preiau comentariul tau, daca nu te deranjeaza,. vreau sa-l postez pe pagina mea cu specificarea sursei, evident

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Dana, dacă este vorba despre comentariul meu, îți spun că sunt onorat pentru ca vrei sa-l postezi pe pagina ta. Mulțumesc.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Aurelia, nu de idei duc lipsa. Lor le lipsește conștiința.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 4. Avertizare zici? Pai…crezi c-o lua cineva in seama? Stai ca acum vine viscolul si o sa vezi o multime de viteji cu pantofii de friptura si geaca de piele cum injura ca a stat o noapte prin baragan.
  Si chiar tu ziceai ca romanul e curajos, ca el nu pateste niciodata nimic…doar capra vecinului o trage.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 1

  • @Redoo, da, corect, acesta fiind motivul principal pentru care au murit oameni și în us. Dar asta deja era selecție naturală. Autoritățile trebuiau să anunţe.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • @Redoo, la asta mă gândeam și eu. Ar fi fost bine să existe o avertizare dar probabil că mulți ar fi procedat la fel ca în cazul steagului roșu arborat de salvamari.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Pai daca ignora avertizarea.. cu regret spun..dar isi merita soarta…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 5. Tot ce ştiu este că eu mă adăpostesc la primul strop de ploaie. Şi nu-mi ia 5-10 minute să găsesc un magazin, o scară de bloc ceva. Ştiu că multi se înfurie când aud “mortul e de vină”, dar uneori mai e şi vina victimei.
  Deşi nu e cazul băiatului cu panoul. O să râdeţi/înjuraţi, dar eu chiar cred în “clipa fatală”. Fiecare o avem, aia a fost a lui.
  Despre autorităţi, numai de rău! N-am ce zice de bine.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 6

  • @Vera, clipa fatală a fost aia în care s-a născut aici.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 5

  • @Mihai eşti nervos/supărat/exasperat şi, de aceea, exagerezi. Ne-am născut în România, ghinion. Ori ne uşchim cu toţii şi închidem uşa&stingem becul ori ne descurcăm fiecare cum putem. Dacă putem. Dacă nu, revenim la opţiunea roit spre alte stupuri mai dulci.
   Plm, treaba e oablă oricum o dai.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Vera, nu-s nici nervos, nici supărat. Realist. Decât.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Mihai well, eu aleg să păstrez o fărâmă de optimism, trebuie să văd un licăr în orice, altfel pun mâinile pe piept, aprind lumânarea şi aştept întunericul.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Vera, eu îmi păstrez dreptul de a fi optmist, DUPĂ ce le dau uie.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Mihai fac rost de un ştromeleag şi te însoţesc cu mare drag şi spor în acest demers.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Aici chiar nu a fost vina victimelor. S-a intamplat foarte-foarte repede si fara niciun strop de ploaie. Ploaia a venit dupa. Si cand spun repede, ma refer la faptul ca oamenii care luau masa in curtea propriei case n-au mai avut timp decat sa o ia la fuga si sa intre inauntru, lasand totul pe masa. In hol era deja plin de frunze si nisip. Poate ati vazut imaginile cu mese si scaune zburand prin aer….

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Anna O. ăia de au lăsat farfuriile şi au fugit la adăpost acum sunt teferi, doar le lipseşte parte de veselă. Mai prost au stat ăia de şi-au riscat cârca pentru 3 furculiţe şi-un lighean. :/

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Asa e, Vera. Dar tanara mama de la Gradina Zoologica si studentul din masina chiar nu aveau in situatia lor nicio vina.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • La Belgrad furtuna a lovit cu 8 ore inainte. Daca trimiteau vestea prin scrisoare, cu trenul si tot ajungea in timp util. Timp sa fie anuntata populatia de posibilul pericol a fost. Sotul meu m-a sunat din Timisoara, in timpul furtunii si in 15 minute a lovit Lugojul. Dar am avut 15 minute sa intru in casa si sa adapostesc animalele. Sa inchid geamurile si sa anunt si vreo 10 prieteni. Daca se stia si anunta FIECARE om alti 10 oameni, se mai intampla ce s-a intamplat?

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 0

  • Tot respectul !
   Comentariul asta l-as insera in articol. Cu adevarat util e doar ce ati facut voi, tu si sotul !

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Vera, comentariul tău mi-a adus aminte de o întâmplare de acum câțiva ani care m-a marcat: un tânăr mergea cu mașina pe autostradă București – Pitesti, însoțit de o fată și dintr-o dată i-a ieșit în față un cal! Un cal intrat pe autostradă! A intrat direct in acel cal, el a murit pe loc, fata a scăpat cu mici zgârieturi. Așa este, soarta a facut ca acel cal sa intre pe autostradă. De fapt, daca existau garduri pe lângă autoautostradă poate că soarta avea treabă în alta parte.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 3

  • @Georgian Noi ne întorceam noaptea de la mare pe drumul vechi (Urziceni) şi cum soţului meu (de pe atunci) nu-i plăcea să conducă noaptea, mergea încet, eram amândoi foarte atenţi la drum. În faţa noastră ne-am trezit cu un utilaj ce ocupa ambele benzi, l-am văzut cu mare greutate doar pentru că mai avea un “ochi de pisică” relativ curat. În rest, zero lumini, zero semnalizări. În întuneric beznă. După ce te opreşti la un metru de un căcat din ăsta, un mastodont de fiare şi furci în care te-ai fi zdrobit fără doar şi poate, altfel apreciezi soarta. Eu chiar cred in clipa fatală.
   Referitor la cazul tău, puteau exista parapeţi, poate ar fi fost doborâţi cu o zi inainte de la un accident, de la un copac putred căzut peste gard, calul tot se strecura etc.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 11

  • Nu vă supăraţ, persoanele d-aţ dat downvote şi acu’ io cică aberez, aveţi şi motivaţie? Adică ce nu v-a plăcut la comentariu? Că ca să daţ degeţelu’ jos e uşor, dar nu pricep ce v-a deranjat. Dacă se puate cu cuvinte, că la deget staţ bine, văd ^^

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Vera, șezi calmă. Mi-am luat și eu degețele joase….pt unii, logica se reduce doar la slogane; jos ăia, sus ai noștrii!
   Chiar dacă spui ceva de bun simț, tot nu o să le convină…..

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @diabolic well, n-am pretenţia că tot ce zic e de bun simţ sau are sens, because, hey, it’s me we’re talking about here! 😀
   Dar să mor de-i pricep uneori (şi nu mă refer la haterii de serviciu).
   Ah well!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Vera, @Georgian,
   Ăștia intră la categoria ”uraganul de pe blogul lu’ Vasilescu” – doar că ”victimele” nu-s reale, ci doar în capul lor…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Vera, îți dau dreptate dar nu trebuie să fii ofticată. Ceea ce ma enervează pe mine este ca majoritatea celor care dau unlike nu comentează, nu dezbat, nu vin cu completări sau contraargumente. Sunt exact ca ăia care nu au ieșit la vot dar se arată revoltați de câte mizerii se întâmplă în țara asta.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Laura G., pe mine nu ma deranjează cei care dau un-like, ma deranjează non-combatul. Este un fel de oligofrenism arogant al celor care cred ca este nedemn pentru ei ca sa intre în discuție.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @diabolic, am citit de mai multe ori și tot “mi-am luat degețele jos” mi-a ieșit… Tocmai mă pregăteam să îți cer amănunte…

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Georgian,
   Curiosule! Vrei să știi ce și cum cu degețelele joase (sau ”jos”, cum zice @diabolic)? Parcă te încearcă un strop de invidie? ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Georgian exact asta mă deranjează: păcănitul sec de Thumbs down. Un argument trebuie să existe, să-l auzim și noi de dragul conversației măcar. Că altfel eu cred că dețin adevărul absolut și triștii care dau cu degețelu’ în jos sunt doar niște invidioși.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 6. Mă întreb ce au păzit ăia de la meteo, eu m-am uitat de câteva ori pe net în cursul zilei, pentru că trebuia să mergem într-o zonă mai puţin accesibilă pe ploaie şi NU a fost niciun cod nici galben nici portocaliu, era anunţată doar ploaie seara. Codurile au apărut DUPĂ. Chiar să nu îţi dai seama că vine un front de aer care să producă o vijelie atăt de mare şi să nu poţi anunţa din timp, mi se pare incredibil.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @Gabil, descarcă aplicația DSU. O să ai avertizări în timp real.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Mulţam, diabolic, dar eu mă aştept să facă ceva şi instituţiile, că de-aia le plătim. Cu bani grei.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Gabil, DSU e chiar a instituțiilor satului!
   Mai mult, ce pot să zic?
   Poate, doar, să reacționeze, în plm, și cetățenii, nu să facă selfiuri în furtună. Doar zic și eu așa, ca unul care a muncit mult la evacuări( cu foța), deszăpeziri, inundații și altele, iar cetățenii, priveau de pe margine și dă deau indicații!

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • DSU a avertizat cod portocaliu din ce am citit pe la Moise Guran. La câte coduri portocalii au fost la care abia a adiat vântul, nu știu dacă le băga cineva cu adevărat în seamă atât de mult încât să o ia la fugă spre primul adăpost.

   Deci oricum nu au apreciat că este de cod roșu, adică pericol maxim. Probabil nici nu aveau cum, se pare că puterea furtunii a fost peste orice s-a anticipat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @catalin fdd, Moise Guran zici? Ăla cu aplicația pt cutremure?!?! ???????????????
   Găsește altă sursă, părerea mea ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

  • Moise a încercat, cu acea aplicație, să compenseze impotența autorităților. Cred că este de apreciat, nu de condamnat. Că nu a ieșit chiar ce trebuia… e altă poveste. Nu a luat bani de la buget, a fost efortul lui personal de a face ceva pentru alții.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • @catalin, nu vreau să intru în polemică cu tine, dar, să-mi arunci în față chestia cu impotența autorităților cu privire la cutremure, și cât de bravă e lupta lui Guran pe banii lui, las-o jos că măcăne…
   Cred că ai auzit de Japonia și de Chile, care au cele mai moderne laboratoare și aparaturi din lume ce se ocupă de cutremure; nenicule, ăia, pot prezice un cutermur, cu maximum 30 de SECUNDE înainte să se producă! Cum plm putea aplicația de kkt a lui Guran, să facă mai bine treaba asta, sau Statul Român, indiferent de cine a fost, este sau va fi la guvernare?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • Diabolic, în țara în care proactivitatea înseamnă “Ferească Dzeu” iar reactivitatea “Așa a vrut Dzeu”, Moise a încercat altceva. Despre asta vorbesc. Că era alertă de cutremur, de sunami, de MIGuri căzute în câmp… el a făcut ceva. Da, nu i-a ieșit și si-a luat-o și peste ochi. Mai bine de alții care au băgat schlafen în timpul ăsta…

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • Fara suparare, dar eu nu vad oamenii din zonele rurale sa-si instaleze app-uri din Google Play sau AppStore. Cea mai buna abordare ar fi ca aceste avertizari sa vina prin SMS, ca si bunicul/bunica care are telefon de ala cu butoane mari sa primeasca avertizarea, sau sa porneasca in PLM alarmele din cartiere/sate.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Cristian, s-a întâmplat intr-un mare oraș, nu în vârf de munte sau nu’ș ce sat uitatde lume, deci, cade teoria ta!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Comenta cineva oleacă la mișto, dar părerea mea că o nimerise bine… Să dea alerte cu clopotele de la biserică. Sunt biserici la orice colț de stradă și clopotele chiar le funcționează spre deosebire de sirene, că sunt testate în fiecare duminică.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @Catalin, era o vreme cand invaziile se anuntau prin clopotele de la biserica, deci nu e chiar la misto. Pe cei de la sate e mai usor sa ii educi sa fuga la adapost fara sa mai stea sa cerceteze. Noi, astia de la oras, facem intai un selfie cu tsunami-ul si dupa ce postam pe FB poate ne ascundem.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Eu nu prea cred că o să asculte lumea de averizări. Cân e cod roșu la mare ăia se încăpățânează să intre în apă în ciuda tuturor avertismentelor și mor pe capete înecați.
   Dar dacă fenomenul meteo se încadrează acum în anumite categorii și alea nu corespund, schimbă avertizarea sau criteriile de evaluare a pericolului. Nu veni să spui că așa e evaluat vântul de peste 100 km/oră la cod portocaliu pe care oricum îl emiți când nu se mai poate face nimic.
   Ai arbori pe străzi și în parcuri. Nu te juca și nu-ți bate joc și verifică-i pe cei putrezi sau uscați și taie-i.
   Se fac o mulțime de lucrări de construcții (acoperisuri, porți, fațade etc) fără a respecta cele mai simple reguli. Și pe astea le avizează tot primăriile.
   CUM să apari după asemenea întâmplare și să spui că nu e vina ta?!

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • @Anouk, pentru că poți?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Şi dacă DSU e chiar a instituţiilor, cum de nu au ştiut la timp? Hai că eu nu aveam aplicaţia DSU, dar când am văzut ce nori negri vin, puţin înainte de a începe vântul am închis toate geamurile, am strîns umbrela din curte şi m-am băgat în casă. Poate dacă erau avertizaţi, oamenii nu erau surprinşi prin parcuri sau aiurea.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Gabil, ți-ai răspuns la întrebare. Ai văzut norii negrii, te-ai cărat la adăpost.
   Alții au stat la poză și au mierlit.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

 7. Ma ,,doare” fotografia postata …tanarul de acolo are varsta copilului meu.Si tocmai am citit asta http://m.adevarul.ro/news/politica/cum-invadat-beizadelele-psd-institutiile-statului-copii-nepoti-soti-ex-soti-concubini-primit-functii-partid-1_59beb8e55ab6550cb8442a35/index.html.
  Si oare cum naiba facem sa iesim din rahatul asta, cine gaseste solutia sa scapam de ei? Stiu ca cica puterea e in minile noastre, da’ eu ma simt total depasita de ,,oare ce am putea face sa schimbam ceva?!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Din păcate e cam greu sa iesim din rahatul asta, atata timp cat spiritul de războinic iese la iveală abia dupa ce iti iei un sut in oua si deja esti mâncat. Atata timp cat nu iesim la vot degeaba ne revoltam ulterior că bătrânii au votat cu cei care ii prostesc de o viata (pentru ca, na, asa sunt ei obisnuiti, sa fie prostiti). Cei care distrug tara asta oricum urineaza de sus pe toata lumea odata ce s-au vazut calare pe ciolan. Strângem din buci si speram ca ultima experienta va motiva lumea sa nu mai fie indiferenta. Sa facem macar o alegere pe care sa ne-o asumam (buna, rea), nu doar sa ne plângem ca niste virgine pudice pentru ca nu am facut nimic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • Marius U, suntem prea putini noi astia care pricepem de ce trebuie sa mergem la vot, eu dau capace la tot ce misca in casa mea si ma asigur ca se merge la vot chiar daca ai petrecut 48 de ore fara somn… si imi duc si parintii cu masina la urna de vot . Dar suntem prea putini, ,,prostii e prea multi”. Trist este ca desi ma duc la vot aleg raul cel mai mic, inca nu gasesc in listele alea oameni verticali, si stii si tu asta.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 8. Pă retardați i-a durut în cur și continuă să se pișe cu boltă pe români, din 1990 încoace.
  Acest „tratament” va fi administrat mult și bine de-acum încolo, deoarece românul nu mai are coaie. Antonescu a avut ultima pereche. D-atunci…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • @John Temple, să știi că “retardați” i-am numit pe toți cei care au sărit de cur în sus pe motiv că “nu te pui cu natura”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 9. O să fiu fatalist și spun că în România nu o să se schimbe niciodată nimic radical la nivelul cum privesc politicienii populația.
  Primarul Robu, a găsit deja scuza: ”Nu s-au făcut lucrări de consolidare ci de estetizare la panoul respectiv”. Deci de vină, dacă se va găsi vre-un vinovat, va fi constructorul din 1970 sau când a fost făcută construcția.
  Pe de altă parte, și pe români îi doare-n cur de avertizări. Americanii iau în serios avertizările pentru că s-au fript cu Katrina. Înainte de Katrina nu erau așa dornici să plece din fața furtunii. Iar acum, chiar președintele Trump a făcut apel să plece oamenii, doar doar îi convinge.
  În 1970 au avut loc inundații catastrofale prin Ardeal. Îmi povestea bunicul că a venit armata cu camioane să evacueze oamenii și mulți au refuzat să plece, că nu își părăsesc gospodăriile. Au murit înecați. După câțiva ani când s-a repetat istoria și au venit iar să-i evacueze, s-au suit de bună voie în camioane.

  Vestea bună este că, având în vedere câți copaci au căzut, îi vom tăia pe toți și vom planta panseluțe. Alea nu omoară pe nimeni.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

 10. Ce boss, stai linistit, deja am vazut o petitie online pentru instalarea unui sistem de avertizare a populatiei. Odata ce strange aia destule semnaturi se rezolva, nicio problema.

  On the other hand, ar trebui sa ii dam credite si lui Guran care avea avertizare pentru cutremure. Avertizare care alde hackerii de Romania s-au gandit sa o sparga si sa trimita avertizari false cum ca ar fi un cutremur de 10 grade (!) in Vaslui (eu eram la Berlin cand am primit chestia aia, iti dai seama ca m-am cacat pe mine — ma gandeam ca ala ar trebui sa il simt si eu in urmatoarele secunde si ca a mea casa de la Oradea e deja la pamant).

  Ce voiam sa spun cu exemplul lui Guran e ca si daca am avea un sistem similar pt alte evenimente, sigur ar pati la fel, ca deh, de ce nu :))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Mihai, exact ce zic, o să se întâmple ceva DUPĂ ce-au murit opt oameni.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Nu, no să se intâmple….Pariu ca exista 100% probabilitate sa apară un nou caz Colect8v !

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Necazul e că nu înțelegem că suntem toți implicați. Vorba lui @Georgian, Doamne ferește, bine că nu mi s-a întâmplat mie. Ca să am timp să arunc cu pietre în toate chestiile “speciale” care mi se aruncă la nas. Pensii speciale, manuale speciale, indemnizații speciale, mame speciale, familii speciale.Ce ne mai plac specialitățile. Ne doare la bașcheți că nu au copiii manuale, că în spitale nu există nici măcar o budă decentă, că suntem intoxicați cu otrăvuri. Suntem niște babe avide de bărfă și atât. În acest timp în Franța se promulgă legi care sancționează orice fir de corupție. Dar na’ ce contează. Dezbină și condu. Și ar mai fi de revăzut Planeta maimuțelor, de recitit 1984 dar cine are timp.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

 12. Ceea ce nu inteleg eu deloc, este unde sunt toti oamenii astia civilizati si care reactioneza mereu dupa o tragedie sau catastrofa, atunci cand tb sa voteze, atunci tb sa si ceara drepturile, atunci cand TREBUIE !??
  Unde va ascunde-ti concetatenilor?? Comentam, comentam, comentam dar, facem ceva ? Pt ca putem vorbi si in timp ce facem uz de verbul A FACE……?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Se ascund la mama lor in piz….o ard hipstereste cand altii încearcă sa schimbe ceva. Abia dupa dezastru devin vocali, ca asa e cool si fashion si musai sa fie pe Facebook!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 13. 1 S-au dat avertizari ÎNAINTE de furtuna, dar nu s-au dat avertizari de furtună
  Uite ce a spus Robu: ”Am fost înștiințati de o atenționare de Cod Galben la ora 15:07 că va fi furtună cu vânt cu viteza între 55-60 km/h, pe alocuri cu intensificări. Da, e adevărat că la ora 15:25 a fost emis de către ANM un cod portocaliu, dar s-a pornit imediat furtuna”
  https://www.dcnews.ro/mobile/furtuna-timi-oara-anm-nicolae-robu-iata-avertizarea-anm-se-vede-clar-ora_558568.html
  2. Dacă arfi sunat sirenele pizdii, există vreo prelucrare sau educare sau pregatire a populației să interpreteze semnalele acustice. Exista vreun cod ?
  Sunau sirenele ,unii intrau inauntru din cauza furtunii iar altii ieseau din cladiri crezând că e cutremur
  3.Singura soluție pe care o vad e o justiție funcțională
  A murit baiatul ala la intrarea in oras,anchetă cine a aprobat ,avizat ,receptionat, construit. Și bani. Habar n-am cat 10 milioane de euro
  În nu știu ce film in spital umblau pur și simplu avocatii.Ai piciorul rupt, ai alunecat pe trotuar, unde , de ce , hai sa-i dam in judecată

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • Aia cu sirenele e foarte adevarata… toti ar fi crezut, ca intotdeauna, ca e un exercitiu sau un test de functionalitate.

   Si la noi la firma mai suna din cand in cand aia de incendiu, si nimeni nu misca un deget… am muri toti in caz de ceva real :))))

   Apropo de asta, era o poveste faina

   ‘Suna soneria de incendiu la o scoala, toti elevii se ridica in picioare, la care profesoara:

   – Stati jos, copii, azi nu era programat niciun exercitiu!”

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

  • Ai dreptate. Am ascultat-o pe doamna prefect a județului. S-au primit averitizări de furtună. Tărziu, dar s-au primit. Comandamentul de urgență s-a întrunit pe la ora 16,30, trecuse deja urgia. Nu te poți pune cu natura, asta e clar. Dar tare mi-e teamă că tot ce se va face va fi achiziționarea unui sistem informatic de avertizare, care va costa o găleată de euro și care va funcționa din 2 în 3.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Colonele, care judecată? Că de-acolo pleacă totul. Sau acolo se înfundă totul. Când durează cel puțin 5 ani un proces simplu, când justiția dă sentințe aberante și inconstante, când avocații abia se descurcă cu interpretarea legilor…..și când în sfârșit te-ai descurcat cu toate faptele se prescriu….

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 14. Majoritatea romanilor isi merita soarta, e aproape selectie naturala, oricat de urat suna. De ce? Pai in primul rand, astia care sunt la putere, cine i-a ales? Nu omul de rand care s-a multumit cu un clasic pachet format din sticla de ulei si kilogramul de zahar? E si o vorba pe care o putem adapta aici: cat dai, atat face. Si fix de o sticla de ulei si un kg de zahar reabiliteaza astia cladiri si panouri, care la primul vant puternic te zdrobesc ca-n Final Destination.
  Cand tu, ca cetatean, ai ales cu o majoritate covarsitoare pe unii care sunt hoti DEMONSTRATI, nu de ieri de azi, ci de peste 25 de ani, atunci nu poti sa ai pretentii ca alora sa le pese de tine.
  Drept dovada, primeste raspunsuri la misto de la aia care ar trebui sa fie primii pe teren sa vada despre ce e vorba.
  Si mai e o chestie, care nu este o scuza dar putea fi de ajutor: la noi pana si femeia de serviciu are un smartphone, majoritatea romanilor de rand isi fac credite mari sa fie in trend cu ultimele telefoane. Pe telefoanele alea exista, fara exceptie, aplicatii meteo care iti spun aproape la minut cum o sa fie vremea si au o precizie cum astia de la meteo de la noi nici nu viseaza sa atinga vreodata.
  Crezi ca le consulta cineva vreodata? Nope, mai bine tii telefonul ala pentru FB si selfie.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

  • @Alex,
   Exact la asta gândeam când citeam mai sus despre aplicații. Majoritate covârșitoare are smartphone. Cred că nici 10% nu-l exploatează la capacitatea utilă. Aplicații?! ce-s alea? Doar jocuri, FB, selfie și o tonă de vanitate&prostie.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 15. Cu părere de rău trebuie să spun că asemenea dușuri reci sunt necesare. Trebuia să se întâmple asta ca să ne dăm seama că suntem total nepregătiți, de la autorități până la ultimul om. Nu știm ce să facem când se anunță coduri de diverse culori, când se dau avertizări, când sună sirene. Nu știm și nu ne interesează. Tot cu părere de rău trebuie să spun că asemenea chestii trebuie să se întâmple mai des, poate ne-om trezi, dracului, din somnul “cel de moarte”, vorba cântecului, și vom începe să fim mai responsabili și mai pretențioși cu noi, cu societatea în care trăim. Inundațiile anuale nu sunt de ajuns. Colectiv nu a fost de ajuns. Nici furtuna de zilele trecute n-o să fie de ajuns pentru asta. Mai trebuie câteva. Mai trebuie ceva. Mai trebuie morți, mai trebuie răniți, mai trebuie distrugeri, până când vom începe să ne întrebăm de ce ăia de la ANM sunt încă în funcție după ce s-a întâmplat, deși se știa că vine așa ceva (plm, tocmai trecuse furtuna pe la sârbi, cu morți și răniți, și cel mai oligofren meteorolog putea să prevadă că nu se va opri la graniță), până când mișto-ul făcut de prim-ministru se va transforma în urlet de durere, până când Robu va fi alergat pe stradă și pus să repare și să plătească din buzunarul lui pagubele, până când…., până când…..
  L-am luat în râs pe Zoso acu’ ceva timp când a scris despre trusa de supraviețuire în caz de nasoale. Recunosc că am greșit.
  Am prieteni în State, aproape de zonele cu uragane și alte calamități. Făceam mișto de ei când îmi spuneau ce își bagă prin cămară și cum se pregătesc pentru diverse scenarii. Îi credeam paranoici. Recunosc că am greșit.
  Nu mi se mai pare o glumă, mai ales că locuiesc într-un cartier din București unde doar cei din generația mea sunt cam cât toată populația Timișoarei, unde, la cea mai mică ploaie, pică copaci și tencuială de pe blocuri (serios, de 2 săptămâni poliția a împrejmuit o zonă lângă blocul meu din cauza aceasta), unde copacii n-au mai fost toaletați de vreo 10 ani, unde canalizarea e praf, traficul infernal chiar și după miezul-nopții, unde există tot felul de construcții făcute aiurea, fără norme de siguranță, unele fără autorizație chiar, unde oamenii trăiesc exact ca peste tot în această țară, iresponsabil, miserupist, în ignoranță totală față de ce s-ar putea întâmpla cu ei la un moment dat.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 1

 16. Nu am citit (încă) ce ți-au scris unii pe FB, dar îmi pot imagina – este ”tonul” obișnuit al comentatorilor cretini ce se dau interesanți…

  Ei bine, acest tip de oameni reprezintă majoritatea nevăzută online care votează în doru’ lelii. Ne supărăm pe ăia care n-au votat – de ca și cum dacă ar fi votat n-ar mai fi ieșit psd + clica de serviciu. Am convingerea că și dacă ar fi votat 100% din populație, tot cretinii ăștia ar fi câștigat. Pentru că 65-70% din populație ori nu gândește, ori gândește ca ei…

  Așa că, în tonul spuselor de mai sus, n-am speranța că se va schimba ceva în bine în următorii 50 de ani.
  Și nu, puterea NU e în mâinile noastre nici atunci când votăm. E doar o iluzie.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Laura G. dap, pentru că România reală e aia de dincolo de centurile marilor orașe.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 17. Stai sa ne intelegem. Daca ai vorbit de uragan ca “fenomen meteo” ai perfecta dreptate nu se compara cel din state cu asta de la noi. Daca ne referim la uraganul care trece prin bugetul de stat aici cred ca ii batem. :)))

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 18. Nea Sam a invatat ceva dupa Katrina cand interventia post uragan in New Orleans a fost o mare pl.De douăsopt de ani indiferenta noastră si lipsa dă ouă si dă minte le-au permis jegurilor astea,indiferent de partid,sa ne mu.iasca mai ceva ca tiristii cand inghesuie in cabina o curveta de pe centura.Acu ne plângem?Nu bă,plângem ca dupa ce ne-au rupt fălcile ăștia,nu ne-au dat un servetel sa ne stergem la bot.Eu vreau sa fie si mai rău,să-si bata astia joc si mai abitir de noi.Indignarea noastră începe la coltu străzii,se revarsă pe bloguri,se șeruieste pe Facebook și se termina dupa doua zile cu tradiționala durere in pl.Îmi fac treaba mea cât pot de bine,îmi educ copiii,mă bucur de parintii mei cât îi mai am si încerc sa îmi trăiesc restul vietii cât mai plin posibil.Cand se va vrea sa le dam foc la astia atunci sunt in prima linie.Până atunci eu îmi bag pl in aceasta vale a plangerii care se numeste societatea românească.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 2

  • @edelweiss, auzi? Dar tu-ți dai seama cam cum ar fi dacă n-ar exista nici macar canalele astea din online pe care se mai plâng oamenii cu mai mult de doi neuroni?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Mihai, daca nu ar exista canalele astea probabil paharu’ s-ar umple mai repede si i-am pune la zid cu glontu’ in cap mai curand.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Dacă exista net in ’89 se făcea o pl revolutia.Se făcea pe Facebook,daca era si rahatul astă atunci.Acu se refuleaza iobagu pe forumuri,bloguri,așa impersonal din spatele monitorului.Inainte vorbeai cu vecini,cu strungaru de la bancul vecin,vedeai in ochii lui aceeasi ura si durere ca a ta.Ii simteai umărul lângă umărul tau si ii auzeai scrasnitul dintilor.Coasa a fost înlocuită de postarea virtuală.

   Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 1

  • @edelweiss, man, o să-mi permit să pun acest comentariu pe Facebook. Mi-a mers drept la creier, m-a lovit grav.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Mihai,nici o problema dar poate il corectezi.Dupa anul nou o sa vin in Buc special sa iti ofer un butoias de dud cu tuica de pruna de un deca,ca doarme de vreo nouă ani.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @edelweiss, un butoiaș de dud CU CE? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Cu tuica de pruna,bre.Am editat.Textul,nu țuica.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @edelweiss, hai cu revelionul! 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Mihai,spune bre un mail valid.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 19. Chiar de curand aveam o discutie cu un coleg mai intelept(in varsta), despre treaba cu inundatiile. Problema la Americani este unde construiesc, nu au nici un fel de limita, la fel ca in Rombilica tragem cu arcu’ in sus si unde pica sageata acolo construim casa. In Anglia e un pic mai diferit, de exemplu langa rauri, in jurul lacurilor exista flood lands, care mai tot timpul toamna si primavara sunt inundate, acolo nu au voie sa construiasca nimic. In Romania si in America si probabil mai sunt si alte locuri, merge cam asa, “ui ce teren plat fain cu vedere la rau, ia sa imi trag o casa aici, ca da bine” si nu exista nimeni mai rasarit cu capu’ sa te protejeze(cum ar fi guvernu’), sa iti spuna NU, ca s-ar putea sa iti curga raul prin casa primavara cand se topeste zapada, ca doar daca iese banu’ ce mai conteaza.
  Acum poate o sa ziceti, ca da bine da cand uraganu’? Doar ca, cand uraganu’ daca mai ai casa construita si in zona care se inunda constant, problema se cam inrautateste.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @MuciFICATorU, da’ americanii își fac asigurări măcar! Și asiguratorii îi taxează pe prostie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 20. Pe mine m-a dezgustat lipsa de umanitate. N-a cerut nimeni vreo lege impotriva vantului, dar poti manifesta un strop de compasiune ptr victime. N-a fost nicio avertizare. Pe la 14,30 am ajuns de la serviciu – cer senin, cald, stiam doar ca spre dupa masa va ploua. Peste o ora s-a dezlantuit iadul. Sunt curioasa daca toata revolta din online va duce la ceva pozitiv in real. Sau asteptam urmatorul cutremur/ inundatie/ vijelie ca apoi sa fim luati prin surprindere.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @miha s., la ce să ducă revolta din online? Până mâine se uită. În cel mai bun caz, mai ies câțiva în piață să-și facă selfiuri cu cățelul, purcelul și mesaje inteligente. Cam atât.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 21. Am primit avertizare de la aplicația DSU (o aveam instalată de câteva luni) azi la 10:24 de cod galben de vijelie și ploaie. Dau să intru să văd amănunte, și aplicația nu merge. Vă rugăm încercați mai târziu.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 22. @Mihai, cei care ne conduc SUNT o calamitate. Tocmai de aceea ne-au tratat şi ne vor trata în continuare ca pe nişte rahaturi pe care vor să le măture, doar mai găsesc ceva mărunţiş. Şi atât.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 23. Noi cei din vestul tarii am avut si avem o problema cu prognozele meteo (acum despre astea vorbim) de la Bucuresti pentru ca de foarte multe ori nu ni se potrivesc… De la fostii prezentatori meteo care stateau in fata hartii, cu batul in mana si cu fundul pe Banat, pana la Busu care anunta ploi si la Timisoara e soare si cer senin, (sau invers) de foarte multe ori prognozele de la Belgrad sau Budapesta sunt mult mai corecte… E un adevar si cine e din Banat stie ce spun…

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 24. Fiecare eveniment de genul ăsta dovedește că nici autoritățile nu sunt în stare să gestioneze astfel de situații, nici oamenii obișnuiți nu-s capabili să respecte reguli, avertizări, etc.(vezi steagul roșu arborat de salvamari, menționat și de @Anouk).

  Orice fenomen al naturii puțin ieșit din comun ne paralizează o vreme, lumea se revoltă, se cer explicații, după care dăm totul uitării de parcă întreaga Românie ar suferi de Alzheimer. Mă gândesc cu groază ce se va întâmpla într-o calamitate la nivel național, de exemplu mult anticipatul cutremur de mare magnitudine…

  Aș prefera ori să mor cu mult timp înainte, ori să mor în timpul lui fiindcă va fi vai și-amar de cei care vor supraviețui într-o țară care oricum are o infrastructură jalnică chiar și pe timp de pace și liniște…
  ”Colaps total” nu descrie în totalitate ce va urma. Asta e! Am trăit destul, zic eu și oricum n-aș vrea să văd selfiurile diverșilor cretini pe facebook, asta în caz că internetul n-o să cadă și el odată cu blocurile…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 25. Mi-am amintit un gând pe care-l aveam de fiecare dată când mă uitam la ştiri despre uragane/tornade în Americi. Mereu pufneam şi îmi ziceam: “păi dacă-s proşti şi au case din rigips/placaje etc., nu construiesc ei durabil, ca la noi”
  Abia acum realizez că aia au uragane în care vântul are o forţă uimitoare de 300 km/h, iar la noi a fost o furtună de 100 km/h. Şi a făcut terci pe unde a trecut. M-am lecuit de fente de snob prost. Sper.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Vera, păi pe mine de ce ma lua capul când vedeam oameni care ziceau că “și la americani au murit oameni”. No shit, spre norocul nostru n-avem cum să avem uragane pe aici ca să înțelegem diferența între ce-a fost la ăia și ce-a fost la noi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 26. ?… ai scris perfect!!! Asta este cruda realitate, de 27 de ANI, nu se poate face un lucru bine construit si corect in Tara asta. Dar se fura din ce in ce mai mult… se fac biserici, catedrale, dar se defriseaza padurile???

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 27. De acord cu tine, Mihai, in totalitate. Am citit si o parte din comentarii si vad ca a ajuns discutia la vot. Eu merg la toate alegerile, de la europarlamentare pana la cele mai absconse referendumuri. Votez PNL in virtutea a ceea ce a fost partidul Bratienilor. Dar au fost si ei la guvernare post ’89 si n-au facut mare branza. Eu vreau o Romanie curata, spalata, educata, dar pe cine sa votez? Cine ar putea redresa Romania?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @mihaela, o dictatură militară ar mai redresa România. Românașii știu doar de bici și de frică, Pune-l la jug și dă-i apă și bice. Va trage în jug ca nimeni altul dacă îi dai speranța libertății.
   Ieri alaltăieri am avut ceva furtună….aia vine pe nepregătite…aici in 10 minute a venit și a plecat…..ce poți prevedea din timp?

   Mâine poate vine un cutremur…jumate din țară e jos….victime multe…autoritățile depășite…

   Poimâine vine poate un război, până sună vreo sirenă țara e ocupată….aflăm de la știri…sau vom fi indignați că nu este nicio aplicație pe smartphone să ne anunțe din timp…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @ ardei gras, mi-a trecut prin minte și mie povestea asta cu dictatura militară, dar … nu știu ce să zic. Așa ca exercițiu civic, de mâine să se circule prin zonele centrale ale orașelor doar contra cost, o taxă săptămânală/lunară/anuală ucigătoare. Efecte benefice ale reducerii traficului clar ar fi, nu discutăm aici acest aspect. Dar putem băga mâna în foc că mâine ar fi revoluție.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Dictatură militară?
   Ai grijă ce-ți doresti .

   Nu dai și un exemplu de țară cu dictatură militară ce a dus-o la prosperitate

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • E prima oara când numele parintelui Turciei moderne văd că e asociat cu ceva dictatură
   E o glumă cumva ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ne trebuie o dictatura bazata 100% pe educatie. Sa invatam ce e ala respect, bun simt, ajutor reciproc, voluntariat etc. Sa fim iar o comunitate, caci suntem vai de capul nostru, singuri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @mihaela, din ăștia de acum mi-e teamă că nimeni. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Asta vreau și eu.
   Merg la vot și îi taxez cât pot, unde pot. Eram 3 leșinați pe stradă care votam cu ecologiștii acum câțiva ani. Era singurul mod în care îmi puteam manifesta revolta.
   Un nene, vecin cu noi, era în comisia de la secția de vot. Numără ei, fac procese verbale. După câteva zile stau de vorbă cu el și mă întreabă ucigător, știu cumva care sunt ăia 3 de pe strada noastră de au votat cu ecologiștii? Nu știu nene, da’ de ce? fiecare e liber să voteze cum dorește; da’ dar ăștia nu au șanse și e risc mare să câștige nu știu care. Aia e. Din start nu dăm șanse unui partid mic. Ce dacă nu are doctrină și nu îi e clar despre ce este vorba? Te pomeni că ăștia de ne guvernează de, imediat 30 de ani, știu ceva. Cele mai ciudate și imposibile mezalianțe ni s-au perindat prin fața ochilor. Ghinion. Nu am fost avertizați 🙂 🙁 Aia e.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 28. Furtuna nu e un fitil care duce intr-un sfert de ora la explozie ci un fenomen gradual ce implica crestere in intensitate,apogeu si deplasare.Toata “instalatia”de detectie a miscarii frontului de furtuna consta in 2-300 de anemometre si cocosi de vant electronici ale caror date sa fie transmise gsm unui operator.Ma indoiesc ca ar costa mult peste 10-15000€ ccu instalat cu tot in vf unei tevi cu un panou solar si o baterie de 3-5 Ah.Se poate tovarasi,numai sa se vrea…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @dudu, 10-15000 de euro? Da parandărătu’, unde e parandărătu’?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 29. Ce sa le zici la destepti… in Miami dupa o furtuna de doua zile cu 200km/h vant au murit doi oameni… in Timis dupa 15 minute de furtuna cu vant de 100 km/h cati au murit… pai atunci ia si fa o comparatie…. nu ca si la aia au murit.. bravo creiere luminate de romani.. in timp ce unii isi umfla buzunarele mor oameni nevinovati din pacate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • ++ exact povestea cu paiul si barna. E adevarat ca nu prea este educatia civica dar si distinsii conducatori fac eforturi sa o adoarma. Ce am inteles eu din comentarii: aia cu legea e ca-n bancul cu untul, doar i-a scapat omului ca el era plin de griji; vina e a celui ce face ceva, o fi zis ceva, o fi gandit cumva; sunt si avertizari pe o platforma la ce are mai trebui anuntate la nivel de mase largi, nu-i nevoie de asa ceva; lasa bre ca si altii au la fel si bagi o katrina, ca si aia construiesc prost din carton si nici nu-si muta populatia in zonele inalte in caz de alarma, nu vuieste media din plin. Si ar mai fi cateva idei pe aici.
   Nu era cumva mai simplu sa spuna ca nu stiau, ca nu au putut prevede intensitatea, ca sistemul de comunicare e limitat ca functionalitate si nu aia cu nu era necesar ca era zonal, ca vir face ceva sa repare, imbunatateasca sau sa schimbe

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 30. Oameni buni stați liniștiți ,totul e īn regulă,verificați facebok-ul ,dacă a revenit la starea normală atunci e OK,nu mai avem nici o problemă.Mie indicile de postări referitoare la evenimentele din viitoarea capitală europeană a căldurii au ajuns spre zero,deci toul e bine,invers proporțional cu indicele de ipocrizie și neșimțire tipic românească.Pălmișoara se va ridica singură din propria cenușă,precum pasărea Phoenix la auzul acordurilor de ghitară ale lui Lae,acest copil mare cu sindromul ADHD.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 31. Si atunci ma intreb,daca guvernul nu face nimic,cine mai ramane pentru a lua initiativa?!!!noi,oamenii de rand,pentru ca in loc sa ne plangem peste tot,ar trebui sa punem mana de la mana sa nu mai lasam sa se ajunga aici!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 32. Ok, retardații, ca retardații, cum zici tu. Dar cetățenii normali din Timișoara, oare au înțeles și ei ceva despre ce și cum se face în astfel de cazuri? Că duminică, după furtună, la TV apăreau doar mîini care ori erau în sîn, ori făceau cruci, ori pozau de zor frînturi de documentare pentru Facebook.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 33. M-am răzgândit: nu mai caut nimic. Pentru că indiferent ce argument aş aduc, tot mi s-ar sări în cap. Reacțiile la articolul de azi îmi aduc aminte de o poveste identică iscată tot după un altfel de articol, poveste în care au curs râuri de sânge printre comentarii. Omul cât trăieşte învață. Eu azi am învățat că e mai comod să citeşti decât să te apuci de scris.
  Respecte!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @VictorR, așa și? Să presupunem că ți-ar sări lumea în cap AICI? Rămâi fără poftă de mâncare sau cu ce te-ar afecta? Că nu mă prind.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Și ce o sa se intample boss?
   N-o să mai dormi la.noapte că ai primit multe unlikeuri ?
   Susține-ți punctul.de vedere și mai lasa dracului la o parte faptul că asta-i deranjeaza pe unii sau pe alții
   Sau pe toti

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 34. Este, clar, o conspirație împotriva dacilor liberi. Exasperate că nu pot distruge prin mijloace clasice poporul din grădina maicii domnului (deși au tăiat pădurile, au otrăvit apele, au înzăpezit drumurile și au incendiat cluburile), forțele oculte au recurs la tehnologii moderne. Au modificat ADN-ul populației, introducând gena Facebook și dansul pinguinului. Experimentul a avut un succes răsunător, rezultând, astfel, o armată bine organizată de războinici înarmați cu taste, vorbe acide, smartphones și internet aproape gratis, gata oricând să ia problema în mână și să dea cu ea de monitor. Cum orice experiment are și o rată de eroare, primăreasa capitalei, miloasă din fire, a promis că va face revoluție în trafic. La fiecare semafor va fi instalat și un loc de dat cu capul pentru cei puțini care mai au, încă, neuronii funcționali. Trebuie doar să avem răbdare să se organizeze licitația.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • @didina, în sfârșit, am râs azi. Foarte tare comentariul tău! ????????????????????????????????

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @diabolic, mulțumesc! Un pic de haz de necaz e necesar, cred eu, ca să nu o luăm razna de tot. Sursa de inspirație a fost un revoluționar de internet care făcea spume la buricele degetelor pe tema manualelor de sport. Când i-am zis că nu văd niciun foc de tabără în fața ministerului educației, reacția a fost tristă. E valabil pentru orice subiect, manualele sunt doar un exemplu.
   Așa că, la taste, oșteni! Rupeți-le fâșu´! Cu grijă, totuși, să nu vă sară oja.
   Ceilalți trebuie să punem osul la treabă, că PIB-ul nu crește singur. Cineva trebuie să îi acopere gaura lui Tudose (aia din buget, nu vă gândiți la prostii).

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @didina, și eu am râs. Cu zgomot.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 35. Ce n-au inteles le-ai spus, dar mai rau este ca nici nu vor intelege. Poate veni si cutremur ca tot pe feisbuc se va lamenta lumea. Chiar nu mai am forta necesara sa scriu despre idioti sau sa le scriu idiotilor. Nesimtirea si sfidarea astora de ne conduc de 28 de ani a atins cote alarmante si nimic nu se va intampla. Pana la sf saptamanii asteia totul va fi dat uitarii. Trecem la firute, olgute si alte personaje “minunate”, avem treaba la guvern cu sanatatea, educatia si economia care este.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 36. ViiictoreR,

  sa stii ca io sunt cu tine, da’ iti fac de aici galerie, ca acolo sus nu ma vede nimeni.

  „Camasa e mai aproape decat haina !”. Sau ca la nemti, „Hilf dir selber !” („Ajuta-ti singur !”).

  Omu’ normal la cap nu are incredere oarba in trecerea de pietoni, mai intai se asigura ca nu vine nimeni in viteza, desi si el, asemeni celui boland, ar putea spune, „E dreptul meu !”. O fi, da’ la ce-ti mai foloseste asta dupa ?

  Da, avertizarea populatiei este treaba autoritatilor, da’ bag mana-n foc ca si daca si-ar fi facut-o, tot la fel de multi ar fi murit. Pentru ca singura actiune de care e capabil romanu’, actul lui reflex, e sa dea vina pe altul, chiar si daca lucrul asta ii este in cele din urma fatal. Nu sa-si ajute singur, sa-si pazeasca pielea cum stie mai bine, sa-si monteze o sirena in comuna (n. b. la altii se verifica in fiecare sambata punct ora 12.00 functionarea ei, chiar daca asta scoala si mortii din groapa !), nu, el doar sa zica „Sa mi se dea !” & „Mi se cuvine !” pana-n panzele albe. Pai daca asa sta treaba, atunci muriti, baaa’, muriti !

  P.S. Daca nu poti fi prezent acasa atunci cand vin instalatorii sa schimbe reteaua de bloc si lasi constiincios cheia administratoarei e CLAR ca acestia iti vor fura tot ce e de valoare in casa (caz trait !), e CLAR ca se vor sparge doar la tine conductele de 3 – 4 ori per an si iti vor reveni „reparatii” la supra-pret (caz trait !), E CLAR ca-ti vor desfiinta scurgerile ca sa-i mai cheme o data (caz trait !), E CLAR ca desi nu locuiesti acolo vei plati ceeea mai mare rata la intretinere din tot blocul, ceva absolut „firesc” daca esti plecat pe afara (caz trait !), e CLAR ca daca apelezi la cunostinte sau prieteni pentru un serviciu ti se va cere dublu, desi ei castiga mai bine ca tine in tara (caz trait !) s.a.m.d.

  In concluzie: romanu’ de la mic la mare fura cum si cat poate si daca va-ncalzeste cu ceva, ultimii, mafia statala, sunt cei mai hrapareti, cei mai fara-de-limita, da’ asta nu-i motiv de eterna stupoare si revolta, sunt si ei exact ca … ghici cine ?

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 37. America e tara tuturor posibilitatilor ? Eu cred ca Romania este! Orice s-ar intampla nimeni nu e tras la raspundere ! Si orice fel de aparatura avem nimeni nu e interesat sa o foloseasca !

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Two Lifes, Romania este tara tuturor imposibilitatilor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 38. superb articolul

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 39. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 14

  • @Ghita Dioane, da, boss, cum zici tu. Fix despre căutarea unui vinovat era vorba în textul meu. Plm, știi ce e cel mai rău la un analfabet funcțiional? Că nu știe că e analfabet funcțuinal. Fix cazul tău.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Ești exemplul perfect. Român de nadejde. Daca era copilul tau in masina băi dacule?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Bogdan, omul e ori prost, ori analfabet funcțional (sau amândouă), ori e angajat la primărie în Timișoara.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Sau toate trei! Ar corespunde conditiilor de angajare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Ghita Dioane esti idiot. In mod normal ti- as fi zis sa recitesti textul, dar iti va da cu virgula de fiecare data. Tu cu ce ai ajutat, in general vorbind sau ai ajutat pe cineva dintr-o comunitate pana acum?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 40. Fiecare popor are ceea ce merită. Din păcate România e o fostă țară (poate doar diavolul portocaliu sa mai salveze ceva, desi proști ar fi si americanii sa se mai bazeze pe asemenea popor).
  Remember românii ieșiți sa l apere pe Arafat? Remember românii ce l voiau mort pe Ungureanu la.inzapeziri? O nație de pomanagii ce se vinde pe 10 lei e sortita pieirii.
  Dau pariu cu oricine că maine PSD ar câștiga lejer alegerile. Și corect. 100 de ani e și mult cât a durat țara asta.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Bogdan, ai impresia ca daca maine ar ajunge la putere pnl+usr+udmr, se schimba ceva ?. multi nu pricep ca nu mai sunt profesionisti care sa lucreze in administratie, incepand de la ministere pana la nivel de primarii. stiti vorba aia cu: bai, sa fure, da` sa faca si ceva? Nu mai are cine sa faca si acel “ceva” in mod profesionist chiar si la pret triplu cu tot cu comisioane. exemplu este structura aia metalica care a omorat un om in Timisoara si care a costat 60.000 de euro reabilitarea estetica. sunt sigur ca primaria Timisoarei are ingineri care s-au ocupat de proiect dar oare cat de competenti sunt acei ingineri ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Bogdane,

   nu stiu cum s-o spun mai cu eleganta, mai cu menajament, mai cu mila acolo-asa, da’ mai laasaati-ooo-n killu’ meu cu vina PSD-ului. Este SI vina lui, dupa cum in egala masura este si a PDL-ului (10 ani neintrerupti !), a CDR-ului (mai adauga 4 ani la PD(L)-isti), a tuturor celor care au fost la guvernare sau s-au multumit cu ce “picura” (deeeloc putin !) in opozitie si n-au facut nimic.

   Singurul, repet singurul, care a reactionat firesc si pe bune, intrerupandu-si instant vizita oficiala hat-departe in Nigeria cu un “Haidi pa, ca la mine-n tara e nenorocire !”, ca apoi intors sa dea imediat ordin sa se bage de indata dublul de otel in blocuri, a fost … Ceausescu ! Cei care i-au urmat au fost, rezumand, un “Da-te tu la o parte, ca sa fur eu !”, iar din opozitia sculii un “Da si mie un fief mai micut, mai marunt, un fiefutz, ca sa zic asa sau macar niscai contracte de consultanta ca sa te las sa furi in pace !”. Si toti au avut grija sa-i arvuneasca “mercenarii de serviciu”, sa taca si ei.
   Ce propui acum ? Sa devenim nostalgici, sa-i ridicam din nou osanale ? In niciun caz, da’ va rog io mult, a se scuti de “Vaaai, ce bine ne-ar mai fi fost cu Clotilde !”, cu Ghorghiu, Blaga sau Turcan … 🙂 🙂 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 41. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 8

  • @Ion Catalin, desigur, boss, cum spui tu. Doar ești posesor de adevăr absolut, ce naiba.
   Well, să vezi ce, blogul meu EXISTĂ. Și o să existe multă vreme după ce semi-analfabeții ca tine nu vor mai călca pe aici.
   Sunt sincer, realist, nu cârcotaș. Nu de alta, dar să vii să-mi explici MIE că nu gândesc, in condițiile în care tu scrii “nu ști ce vorbești”, mi se pare foarte, foarte funny.
   Te pup, pa-pa.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Ca e prost.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 42. am vazut niste videouri cu uraganul din SUA unde un semn de circulatie se rotea ca un titirez de la vantoasele alea de 300 de km/h si rezista . ma gandeam ca daca era la noi asa ceva, semnul ala din tabla era infipt in ceva cladire sau mai rau.
  In schimb, am vazut la noi cum o tanti in mijlocul vijeliei, alerga dupa niste scaune de la o terasa si care risca sa moara lovita de ceva .
  Se pare ca nu suntem nici noi pregatiti pentru fenomene extreme si nici autoritatile.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Shoric, problema e că autoritățile nu sunt. Asta nu înțeleg unii, asta încearcă să zică @Mihai. Dacă s-ar fi luat toate măsurile, dacă tot ar fi fost ok, dacă măcar s-ar fi mimat interesul pentru asemenea chestii, n-ar fi avut nimeni nimic de spus, iar oligofrenii gen tanti din comentariul tău ar fi pățit-o pe barba lor. Cam ca retarzii care se duc iarna pe munte echipați aiurea. Dar așa….
   Măi, oameni buni, revin cu ce am spus mai sus: acu’ vreo 2 săptămâni, la un pic de vânt mai serios, din blocul cu 11 etaje în care locuiesc s-a desprins o parte din fațadă și a căzut pe trotuar. Zona a fost închisă cu niște panglici și atât. Asociația a depus reclamații peste reclamații, dosare peste dosare de reabilitare, și asta încă de prin 2007. Degeaba. Data viitoare o să pice un balcon întreg. Acolo e greu de intervenit fără schele și fără echipă de construcții. Păi, să nu le iau morții în pulă primarului și consiliului care o bagă p-aia cu nu au bani, nu sunt fonduri, și pietonii circulă pe mijlocul străzii de frică? E fix același lucru ca și în cazul furtunii: indolență, nepăsare, nesimțire. Pe banii noștri.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Ionut, locuiesti intrun bloc de locuinte sociale care este administrat de primarie sau sunteti proprietari ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 43. Recitesc postarea ,mă uit peste comentarii și mă învârt în jurul tastaturii fără să pot emite o idee sau cel puțin o opinie pertinentă.Ca timișorean nu știu sincer cum să găsesc un echilibru între obiectivismul unui om născut și crescut acolo și între subiectivismul unui individ pe care viața l-a dus pe alte meleaguri.Nu sunt în măsură să judec ,dar unele comentarii frizează ridicolul.Ușurința,lejeritatea ,ingratitudinea și ipocrizia în a emite păreri din spatele unui monitor și a unei tastaturi,pur și simplu mă fac să simt fiori reci pe șira spinării.Două zile am avut tot facebook-ul plin de filmulțe,poze,live-uri cu urgia cazută din senin peste oraș.Azi cerul e senin ,am revenit la flori,fete,filme sau băieți,dă-o în morții măsii că orașul e praf,că au murit oamenii,că sunt oameni răniți în spitale.Important e că am fost Je suis Charlie,doar nu o să fiu prost să pun Sunt cu Timișoara,nu?Nu,eu filmez de pe geam cum zboară acoperișurile,cum zboară copacii din rădacini și număr like-urile.După care cobor în fața blocului,bag trei poze cu pomii rupți și mașinile troznite și urc sus repede să le postez.Tata,El presidente, la 66 de ani a dat adunare generală la vecini la coborăt pe stradă la curătenie(cine comentează ,există riscul să își ia o servă după cap)și luni umbla cu doi vecini cu o dubiță,să cumpere țigle de schimb pentru blocul vecin ,de pe care a zburat o bucată de acoperiș.Nici un moment nu mi-a zis ceva de primar,de prim ministru, de PSD,de vreme,de atenționări.O să îi înjure DUPĂ ce va rezolva problemele comunității unde e de vreo 20 de ani președinte de bloc.Pentru că pe bloc a pus acoperiș din țiglă,nu mansarde din OSB și tablă,a tăiat copacii bătrâni și a plantat arbori ornamentali gen tuia,gard viu și alte ikebana.Se numește prevenție.Mihai V are perfectă dreptate când spune că suntem o țară de ev mediu: vedeți povestea cu drobul de sare .De pe majoritatea clădirilor istorice din Timișoara pică tencuiala la propriu și tu vrei să faci fântâni cu lumini pe canalul Bega?Orașul e sufocat de trafic,e un oraș vechi cu o infrastructură interbelică și tu în loc să îl fluidizezi ,mai montezi câteva sute de semafoare? Azi am văzut un interviu cu primarul Lae,de s-a oprit ceasul la mână ,de câtă aroganța ,nesimțire și mitomanie a putut da dovadă în cadrul unui interviu referitor la evenimentele din weekend.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Paco, cred ca ai vazut cum zburau acoperisuri din tabla montate de “profesionisti” de genu` : lasa ca e bun si ieftin,pentru ca nu ploaie in casa. dar ce te faci cand un acoperis ca ala zboara de pe bloc la o furtuna sau cad tigle si omoara 10 oameni ??. cine raspunde daca lucrarea nu a fost facuta in urma unui proiect cu toate avizele si executata de catre o firma care are angajati niste profesionisti care stiu ce fac ? ai vazut ca Robu s-a tras pe cur cu structura aia metalica care a ucis un om. probabil ca va fi o ancheta si peste 10 ani cineva va fi tras la raspundere pentru neglijenta in serviciu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 44. Imi pare rau sa va dezamagesc, eu am instalat in urma cu un an aplicatia DSU si am fost avertizat. Dovada, poza din aplicatie care am postat-o pe facebook inaintea furtunii!

  Deci instalati DSU!!!
  Merge si pe android si pe ios!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Pera, nu e vorba de dezamăgire.
   Sunt bătrâni ce nu au telefoane deștepte sau nu știu să-și instaleze aplicația respectivă.
   Nu toate persoanele stau conectate în permanență.
   Recenziile la aplicația aia nu sunt grozave, dar hai să zicem că să s-ar putea îmbunătăți.

   Varianta sms-ului e și ea cu dus și întors, se poate bloca rețeaua.
   Sirenele ce ar putea suna în caz de calamitate ar trebui să aibă un cod, ceva, adică de unde să știu dacă urmează cutremur și tre să ies din clădire sau uragan și mai bine mă adăpostesc?

   Nu crezi că mai simplu ar fi un program minim de instruire a populației în caz de calamitate? Și programul ăsta să fie difuzat la TV și online astfel încât cea mai mare parte a populației să aibă acces.
   Bine, ideal ar fi fost să încep cu implicarea instituțiilor bla, bla. Și cu organizarea și comunicarea informațiilor în cel mai scurt timp și din timp, nu după desfășurarea unui eveniment. Dar acum chiar vorbesc vorbe. S-a fâsâit Colectivul, ce mai contează o vijelie?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 45. COLECTIV.A mai auzit cineva ceva despre pedepse aplicate?Mai stie si-i mai pasa cuiva din politica autohtona ca exista supravietuitori care poate au nevoie de ajutor?Astia ar merita sa se trezeasca intr-o dimineata cu tara goala,pustie.Sa vedem atunci din ce traiesc si din ce mai strang averi?

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 46. Dacă victima era ruda cu edilul Timisoarei ori cu cineva din staful PSD …sa fi fost aceeași reactie?
  Doar ma gandeam… oamenii de rand si cei din politica si tot ce tine de aceasta sunt doua lucruri total opuse…ca sa nu ma exprim altfel.
  Iar noi stam pe wc si comentam.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 47. ” Retardat ” e doar pretinsul ce se crede atotstiutor :))) mai un pic si e Pomohaci de vina pentru crime ..imbecili

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 48. Adevaru asta e. Nu ai cum sa te pui cu natura. Daca esti prost, esti de la natura.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Cosmin 100% corect!
   (Am pufnit cafeaua pe nas ?)

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 49. Esti pe langa grav . America este construia din carton aproape toata . Lemn si carton . Numai abera cu daca trece prin Bucuresti raman stalpii ….esti un habarbist maxim !!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

 50. Toti stim ca in Romania se fac lucruri de cacat, de la autostrazi pana la poarta aia de intrare. Atat timp cat dam spaga la controlori in tramvai nu are niciun rost sa mai comentam. Poarta aia a cazut pentru ca din cei 56000 €, 6000 s-au folosit pentru poarta si restul s-au folosit pentru alte porti…la niste vile, de exemplu. Ce m-a surprins pe mine e ca am vazut oameni care incercau sa isi protejeze bunurile materiale, in toiul furtunii. Pai, americanii cand a venit uraganul s-au bagat in plm in beci! Nu doar ca nu suntem pregatiti, la nivelul autoritatilor statului, dar nici noi, ca indivizi, habar nu avem cum sa ne protejam in caz de calamitate. Sa te tii cu putere de umbrela de la terasa sa nu ti-o ia vantul…si sa mergi cu masina pe avarii in mijlocul furtunii nu mi se pare prea intelept din partea unora care se plang ca nu au auzit sirena. Nu am fost in Timisoara, poate nu ar trebui sa vorbesc, dar serios acum, cand o sa incepem sa ne judecam si pe noi? Institutiile statului in Ro sunt de cacat. Nici macar nu mai merita efortul de a vorbi despre ele. Hai sa vorbim despre noi!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 51. Retardat ești tu cu mă-ta ba pisatule. Cioban prost fără creier, nu comparati cu america uraganele se vad cu câteva zile inainte, plus ca sunt zone unde se întâmplă asta anual. Se așteaptă is pregătiti ma pisat fără creier. La noi a venit prea din senin. Dar na se găsesc toti ratatii încuiați la minte sa comenteze!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

 52. Cel mai important lucru care nu s-a inteles este ca protestul e o forma de a-ti face viitorul si de a-ti castiga respectul puterii. Romanii cand protesteaza se scalambaie la putere, face poezii cu mustața lui Liviu sau fizicul lui Boc.. Si e normal ca puterea sa se pise pe roman…
  Revenind la furtuna..
  Eu locuiesc in Houston. Acum 3 saptamani ma luptam cu uraganul Harvey. Autoritatile au anuntat din timp unde vor fi deschise adaposturi pentru evacuati. Au anuntat din ora in ora unde cresc apele si e pericol iminent de inundatii. Trump nu a venit sa il ia la intrebari pe guvernator. Guvernatorul nu a venit sa il ia in ștanga pe primarul din Houston. Primarul nu a luat la misto pe nimeni, si a oferit respect comunitatii, nu jeturi caldute de pisat… Asta e diferenta !!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 53. Intre 1990 si 1994 a fost o furtună poate mai mare decat acum ….. atunci am pierdut 2 colege pe podul michelangelo ( …. făceam scoala la generala 25 …. ) ani de zile nu a deranjat pe nimeni balustrada îndoită de pomul care lea omorât pe fete ( nici pe Timișoreni nici pe primar ) …. slăvit fie facebookul că acum se revoltă toți din fotoliu …. Înafara de Cei apropapropiati Nu Lea plans nimeni …. eu si acum de care ori ajung pe pod ma uit din reflex la coltul podului unde sa intamplat …. nu va mai cacati pe voi nesimtitilor (bărbați si femei ) vreti sa schimbați ceva începeți cu ăla pe care il vedeti in oglinda …. iesiti afara si puneti osu la treaba … si Dumnezeu va da (de mancare) dar nu va băga in traistă….. sau cine stie …. asteptati sa va bage …. poate asa ne mai împuținam si noi …. putorilor mie sila de voi
  Cine se simte lezat de opinia mea … să meargă la IML
  Primarul semnează si taie panglici in baza ,,EXPERȚILOR” pe care ii trimite pe teren sa verifice ….. tu = cine angajezi o firmă sa iti ridice o casa (reabiliteze) … după trimiți 1 sau mai multi experți care zic ca e ok ….. după cativa ani nu toata casa …. să zicem intro camera iti doarme un prieten peste care pica tavanul si moare omul …. cine e devină ? Constructorul ? Tu ca esti proprietarul?…. Mortul ca a dormit acolo …. sau expertul ? Scuzatimi parerea asa lunga….

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 54. La Suior au stat oamenii blocati in telescaun peste trei ore…un bebe a intrat in hipotermie!!!
  TREI ORE!!!
  Nu am treaba cu oamenii aia care au intervenit. Aia’s salvamontisti voluntari. Pana i-au adunat de-pe-cine-stie-unde…a durat!
  Eu am treaba cu faptul ca dupa un dezastru…esti singur! NU te ajuta nimeni!
  Sa nu vorbim de persoanele vulnerabile din societate…copii, femei insarcinate si batrani…ca o iau razna!

  PS: intre-timp un nene va face inchisoare pentru ca nu a declarat un contract de inchiriere, in ciuda faptului ca a platit prejudiciul imens de 72 de lei si si-a recunoscut fapta. In schimb, Mazare la 115 milioane de euro evaziune e bine-merci prin Brazilia sau Madagascar sau …
  Mi-e sila si mi-e scarba!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 55. Ai perfecta dreptate..Si probabil 99% din populatie gandeste la fel dar majoritatea sunt obisnuiti sa nu faca nimic.Toti stiu cat se fura in tara asta..stiu ca nimeni din guvern nu face nimic in privinta asta..si probabil toti spera sa apara unul cinstit pe acolo pe sus sau sa castige alegerile partidul care-i favorizeaza pe ei ..de furat oricum toti fura

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 56. O singură obiecție aș avea, nu cred că un uragan ar face la noi daunele din America, având în vedere că ăia toți au casele din „carton”…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 57. Dovada clara ca mentalitatea comunista n-a murit. “Noi ii ajutam pe oameni, tinandu-i flamanzi ! Nu vezi, n-avem datorii” . Acum este “Noi ii ajutam pe oameni, lasandu-i sa moara ! Nu vezi ca n-avem datorii” (fata de ei). Traiasca mentalitatea groteasca de roman prost, incult, imbecil si mai usor de manipulat decat un sobolan. Barem ala fuge daca vrea cineva sa il prinda.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 58. Bineînțeles că știau că vine furtuna. Dar la noi se merge pe principiul: „lasă bă, nu-i mai speria. Cre`cî ocolește.”

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 59. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 18 – 24 septembrie 2017?

 60. Problema cea mai mare este ca nu a acordat ajutoare pentru Timisoara, decat o suma infima si nu au existat nici atentionari. Daca ar fi avut loc in Bucuresti, in mod sigur ar fi fost si atentionari si bani, pentru Bucuresti s-au putut da atentionari. Asta este dispretul Bucurestiului pentru asa-zisii oameni din provincie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.