4,426 cititori

Ce bine e când sfârșitul lumii pică în weekend

Vineri. Ora șase și cincisprezece minute, dis de dimineață! Bum, bum, bum. Bătăi disperate și apăsate la mine în ușă. Ridic capul ca să aud dacă sunt însoțite și de “poliția, deschide”. Nu, nu sunt, așa că mă întorc pe partea cealaltă, sperând să înceteze. Ți-ai găsit. Bum, bum, bum. Mă dau jos din pat și mă târăsc la ușă pe sistem zombie. Deschid. În prag, adminsitratorul cu o față radioasă:

– Bună dimineața! Ce bine că vă prind acasă! Am venit după întreținere…

Mă abțin cu greu să nu-l trimt să facă o vizită inopinată în locul prin care a apărut pe lume. Nu de alta, dar săraca maică-să n-are nicio vină că e el nesimțit. Sau are? Mă rog, detalii. Și atunci, apare ea, ideea, din senin, ca toate ideile geniale.

– Bună dimineața, zic. Dumneavoastră știți ce zi e azi?

Ăsta rămâne oleacă interzis, în timp ce pe față i se citește un ușor efort de gândire. Apoi își încearcă norocul:

– Vineri?

Îmi lățesc rânjetul pe toată fața:

– Dom’le, azi e sfârșitul lumii și matale îți arde de întreținere? Mai căutați-mă de luni încolo… dacă mai e cazul.

Și, trosc, i-am închis ușa în nas.

Las’ să vadă și el cum e. Dă-l naibii că nu-l suport, nu e niciodată acasă când ai nevoie de el, dar dacă e să vină după bani, apare ca din senin de zici că are o mășinărie prin care se teleportează direct la mine la ușă. Oricum, știu de pe acum că o să se răzbune luni la ora șase și cincisprezece minute dis de dimineață.

mihai_vasilescu_sfarsitul_lumii1

 

8 de păreri la “Ce bine e când sfârșitul lumii pică în weekend

 1. A fost sfârșitul lumii?? L-am ratat și pe ăsta…

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Anca, e al patrulea pe care-l ratez.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 2. Greseala ta Mihai.Ia du-te tu la el sa ii platesti intretinerea.La 1 jumate dimineata.Fa asa vreo 3 luni la rand.Pe urma te mai duci la 11 noaptea sa ii zici ca nu merge liftul.Sau caloriferul.Sau ca ti se pare ca apometrul scoate un zgomot ciudat.Fa asa de 2 ori pe saptamana.Cand o sa ia foc,ca nu rezista mult timp,ii explici frumos ca si tu dormi la 6 si un sfert.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 3. Data viitoare anunta si tu cu vreo doua zile inainte ca vine sfarsitul lumii. Eu mai am niste dorinte si tot zic ca mai am timp pentru ele ☺.
  Apropos de administrator. Io, mai raman restanta cate o luna. Are program de la 17-18.30?. Trebuie sa ma invoiesc de la birou ca sa o platesc.
  Si cand ma duc la plata si am restanta, ma intreaba de fiecare data: “pe toata, doamna elena?”. Zambesc suav si ii spun: nea miercure (asa-l cheama) nu-mi mai pune intrebarea asta ca-ti dau un raspuns intr-o zi, de ma treci la matale cu intretinere. Si tot matale o s-o si platesti.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 4. Unul din micile avantaje cand de administrare se ocupa o firma e ca sunt doua zile de incasare pe saptamana, una cu program 17.30-19.00 si una 19.30-21.00. Ok chiar si pentru corporatisti.
  Nu vine nimeni la usa la 6.15 niciodata.
  Eu personal il trimiteam la mama lui din prima. La mine la usa sambata si duminic se vine la 6.15 doar in caz de incendiu, cutremur sau ceva de genul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 5. Plm….sfarsitul lumii si eu am fost la bere…acu nu mai vad nici luna neagra…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 6. Io l-am dresat/convins pe dl. administrator acum câțiva ani să primească plata întreținerii prin online banking Amin!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.