Urmăresc câţiva oameni care au blog pe platforma gratuită „wordpress.com”. Fraţilor, m-am hotărât să vă fac un pustiu de bine. Sunt în toane bune azi şi de-aia. 🙂
Despre ce este vorba? Vouă nu vi se încrucişează ochii în cap atunci când vă vedeţi adresa blogului în browser? Serios, uitaţi şi voi cum arată:
numeprenume.wordpress.com sau denumireblog.wordpress.com
Vouă vă place?
Nu ştiu cum să vă explic, dar eu nu citesc bloguri ale căror adrese arată aşa. Pe cei pe care-i urmăresc îi ştiu de mult, în rest nici nu mă obosesc să dau click. Poate doar aşa, să văd un share de la cineva în care am încredere. Alfel…
Problema este că mai sunt mulţi ca mine, foarte mulţi. De ce vreţi voi să-i pierdeţi de cititori, când aveţi la îndemână o solutie foarte simplă şi uşoară să faceţi să dispară „wordpress” de acolo şi să rămână simplu şi frumos: numeprenume.com sau denumireblog.com?
Acum o să mă întrebaţi cum se poate face asta. Păi nu aveţi decât să plătiţi ăia 18$ pe an pe care-i cer cei de la WordPress pentru şmecheria asta. 18 dolari pe an!!! Adică fix pix. Sunt până într-o sută de lei. Pe an, repet! E imposibil să nu fi observat că se poate. Şi chiar să nu fi văzut, vă întreabă ei măcar o dată la câteva zile dacă nu cumva vreţi asta, că doar au nevoie de „caşcaval”.
Este o soluţie de compromis decentă, până veţi trece pe domeniul propriu.
Am făcut asta din a doua săptămână, pentru că nu mai suportam să văd mihaivasilescublog.wordpress.com. Aşa că voi nu mi-aţi cunoscut blogul decât sub forma mihaivasilescublog.com. Parcă arată altfel, nu? Dă aşa de bine, încât mulţi nici n-au observat când am făcut trecerea pe „.ro”.
Eu v-am zis, voi faceţi cum vreţi.
Foto by Flickr
Bro, toate bune și frumoase, am înțeles ce zici tu acilea, dar dacă nu am blog merge?
@Emil Bobu, :)))) mai ales dacă nu ai blog. :)))))
Mi se fâlfâie, pe bune!… Apreciez că ți-ai rupt din timp să ne ghidezi, dar mie chiar nu-mi pasă cum apare câtă vreme nu am vrut să mă citească lumea, am vrut un blog simplu ca un colț de cameră și-atât. Eu nu am păreri despre nimic, nu mă-nscriu în nu știu ce trend-uri, nu mă erijez în portavocea nimănui, nu câștig nimic de pe urma lui, nu scriu advertoriale, nu sunt lider de opinie, nu-mi doresc nimic din toate astea. Am vrut să fiu doar cu cu mine acolo și praful s-a ales de asta 🙂
Nimeni dintre ai mei nici nu știu că am blog… lasă că ai anunțat tu pe facebook că am 😛 😛 😛
@Andreotti, şi Mihai ăsta, ca o pârâcioasă mică… 🙂
Daaa, unde a dat și-unde-a crăpat :))
@Andreotti, acu’ şi tu… Mi-aş fi făcut procese de conştiinţa dacă nu-ţi ziceam. 😉
Ok, perfect, minunat! Acum, rogu-te, fă-ți alt proces de conștiință că m-ai dat în gât 🙂
@Andreotti, sunt sfâşiat de remuşcări. 🙂
Io când am zis că eşti guru… Am zis!
@krantzro, ce-i drept ai zis. :)))))
crezi ca suntem zoso sa traim din blog? poate ca unii din noi scriu doar din pasiune si li se falfaie de adresa blogului, atat timp ca e gratuit.
ca sa iti obtii un nume de domeniu ai un cost de catevazeci de dolari/euro anual, cost pe care unii nu sunt dispusi sa il suporte.
@speedy.gonzales, am dat un sfat, nu am dat cu parul. Fiecare face cum vrea. Oamenii pe care îi cunosc eu nu prea citesc bloguri aflate pe platforme gratuite.
Am eu impresia sau mă cam cerţi?
Că dreptate ai! 🙂 Mulțumesc de sfat, dacă pot să îi spun așa. 🙂
@mircelaionelailca, avec plaisir. 🙂
Am de gand sa fac asta, dar nu stiu cand. Si de fapt, trec direct la .ro.. dar imi imaginez ca tre’ sa platesc la wordpress pentru redirectionare, nu?
Si chiar nu stiam ca cititorii fug de un URL lung. 😕
@Ashu, nu fug atât de url, cât de faptul că apare „wordpress” sau „blogspot”.
Frate, sunt 18 dolari pe an!!!
Nu de bani e vorba. Doar ca nu credeam ca-si merita investitia, nu sunt asa citit. Dar in curand o sa ma vezi .ro, nu stiu cand, dar o sa ma vezi. 😉
Si, frate, e vreo coincidenta ca articolul ce-l public fix cand termin de scris comentariul asta, are legatura cu apelativul „frate”? 🙂
@Ashu, păi nu ştiu, are? 🙂
Ia vezi, are? E sus articolul. 🙂
Ni ce chestie, ai structurat comentariile pe 3 nivele, cred. 🙂
@Ashu, are, are. 🙂
@Ashu, erau pe 3. Nu-mi permite tema pe mai multe. Da la 4 încolo se văd că naiba.
E si nu e asa…Depinde ce asteptari au bloggerii. Unora chiar nu le pasa ca au blogurile gazduite pe wp sau blogspot, dupa cum nici cititorilor nu le pasa de numele blogului. E destul de usor sa salvezi un link preferat si sa il accesezi direct…
Te invarti in cercuri selecte… 😀
@Vienela, eu vorbeam chiar din experienţă personală.
Indiferent ce aşteptari au, este vorba despre o sumă infirmă. Câţiva lei pe lună. Cred eu că beneficiile sunt mult mai mari.
Mulțumesc pentru sfat, am alungat ditamai musca de pe căciulă! Nu știam că lumea blogurilor e atât de subtilă, habar n-aveam că-mi observă cineva www-ul. 🙂 Oricum, eu voi continua să citesc blogul tău savuros, scris cu vervă și nerv!
@anna c. ronescu, pai de ce să nu continui, că am dat doar un sfat, nu cu parul.
Atenţie! Nu era vorba despre „www” ci despre „wordpress”. În cazul tău ar rămâne „anacronietzsche.com”. 😉
De ce n-ar citi oamenii ceva din motivul ca e pe o platforma gratuita?! cei mai multi habar n-au care-s gratuite si care nu. Valoarea unui text nu este hotarata de nicio platforma din lume. Si, de ce sa nu te obosesti sa dai click decat la cunoscuti de incredere? Nu e plictisitor, de la un punct? Cum poti hotari daca ceva e bun sau prost, fara sa-i cunosti continutul? Doar dupa ambalaj? Cam superficial rationament. Uite, de exemplu, puteam sa nu iti dau confirm la cerere pentru ca aveam un numar infim de prieteni comuni, si nu stiam nimic despre tine. Totusi, am gasit cinci minute sa iti rasfoiesc blogul -si, nu, in niciun caz pentru ca esti „.ro” (habar n-aveam pana acum de toate diferentele astea). Concluzie: articolul tau e bun pentru ca am aflat lucruri pe care nu le stiam si care-mi vor folosi, poate (daca vreodata imi voi face un blog) dar argumentat cu un rationament care nu se verifica, zic eu, in cazul celor mai multi dintre noi. 🙂
@nora, tot ce am spus în articol este din experienta personala. Pot sa numesc cel putin 20 de persoane care nu citesc bloguri aflate pe platforme gratuite. Pur si simplu nu au incredere. Un punct de vedere pe care nu-l întelegeam nici eu, când eram pe wordpress. Si totusi adevărat.
Logica este de partea ta, dar nu tot timpul oamenii întreprind cele mai logice actiuni. Era doar un sfat. Cine vrea sa-l ia, bine, cine nu…
Foarte tare informația asta!
Deci: dacă-ți cumperi domeniu și nu mai ești matildica.wordpress.com, și devii, simplu, matildica.com, începe lumea să te citească. De ce ? Fiindcă ai divorțat de domnul WordPress? Devii, brusc, mai de încredere? Când pui, cum puneai și-nainte, când erai madam wordpress. virgulă între subiect și predicat, acum se numește licență poetică? Nu e tot blogul unei proaste care pune virgulă între subiect și predicat și scrie ”trimite-ți, vă rog, răspunsurile la adresa…” și-ți povestește cum a ”servit” ea cina cu iubită-su la Fratelli și a costat ”decât” 400 de lei? Deodată blogul matildicăi devine citibil?
18 dolari pe an te costă să pari comestibil, dezirabil și clickuibil, indiferent cât de inepte îți sunt postările?
Atunci eu prefer sau ”mai bine prefer” să rămân o asistată social a domnului WordPress și să mă citească numa’ Andreotti și ăilalți 2-3 homleși care n-au domenii de 18 dolari.
p.s.: cu toată stima și considerația, Vasilescule, articolul ăsta miroase a advertorial sub acoperire. Probabil că nu e.
Dar ești dator cu o explicație: de ce plătitorii de 18 dolari pe an sunt mai de încredere? O fi atât de simplu răspunsul, că mintea mea complicată și naftalinizată nu reușește să-l dea pe goarnă?
@Renata Carageani, advertorial platit de cine, de cei de la wordpress? Loool, hai să fim seriosi.
Explicatia am dat-o chiar în articol. Eu, personal, cunosc oameni care nu dau click pe bloguri aflate pe domeniu gratuit. Si nu doi-trei ci multi. Prin urmare, ca sa vezi că „matilda”, despre care zici, pune virgulă între subiect şi predicat, trebuie mai inainte de toate sa intri pe blogul ei. Ceea ce, in cazul celor despre care iti vorbesc, nu se va întâmpla. Sunt potentialul cititori pierduți? Sunt.
Sper că am explicat suficient de clar.
Până la urmă, asa cum am explicat şi in articol, este doar un sfat bazat pe experienta personala. Îl aplică doar cine vrea.
Nu, nu… explică afirmația NU E DE ÎNCREDERE: Fiindcă e sărac sau de ce ?
Bun. Să înțeleg că tu n-o să intri niciodată la mine pe blog, nici măcar ajuns acolo din greșeală, fiindcă mai întâi filtrezi – să nu fie blog gratuit?
Cu da sau nu.
@Renata Carageani, am intrat. Si nu doar o dată. 😉 Am spus şi in articol că am câţiva oameni pe care-i urmăresc.
Auzi, dar vreau să ştiu şi eu cum de un sfat, menit să ajute, s-a transformat în ceva rău? Pentru că intenţia mea a fost lipsită de conotații negative? Doar din pricina tonului?
Da. Din pricina tonului și din criza de argumente. Fiindcă, altminteri, mie, pe persoană fizică, mi se pare că un domeniu privat e mai ca lumea ca unul găzduit. Înseamnă că te implici mai mult în munca de blogger. Îț pasă ce scrii. Mai ales că nu pierzi decât 18 dolari pe an.
În ceea ce mă privește, ar trebui să trec prin mizeria ”deschide un cont, ocupă-te de el…”, când de fapt, grija mea principală e să duc la bun-sfârșit cartea numărul trei. Când editorul se strâmbă la mine că nu vreau s-o scriu.
@Renata Carageani, am crezut că argumentul „se pierd cititori” este arhisuficient.
Atentie! Nu devine domeniul tău privat. Îţi dispare doar particula „wordpress” din denumirea blogului.
Cred ca se pierd foarte putini cititori si nu tocmai importanti, daca sunt genul de oameni ce se impiedica de lungimea linkului… 😉
Sigur, un .com sau .ro suna mai bine, insa exista si oameni care nu cauta neaparat succesul in blogosfera si care scriu intr-un mare fel, fara sa le pese ca linkul blogului e BiBaBumBumBamBriBumBiBum SA.wordpress.com. :))
@Vienela, ooook.
@Renata Carageani, ah, baftă cu cea de-a treia carte!
Să te audă Responsabilul Cu Scrisul!
Dacă mai riști o dată să te vâri pe blogul meu, cere NONO pe Elephant. Ți-i plătesc eu, la prețul de librărie, dacă n-o să-ți placă.
@Renata Carageani, o au şi în format electronic?
Ai posibilitatea sa pui reclame dacă elimini acel wordpress?
@Andreea, dacă-mi explici ce înseamnă „să pui reclame”.
Adică să câștigi ceva de pe urma acelor reclame.
No one cares about your blog, blogarasule
@Gogu, s-ar putea să ai dreptate, dar zi-le tu asta celor care au lăsat aproape 200.000 de comentarii, că eu nu mă înteleg cu nebunii și tot insistă să intre aici zilnic.
Foarte Frumos! 😀