Cum veneam eu azi-dimineata cu metroul la munca, incercand sa ma trezesc, ma uitam ca in jurul meu toata lumea citea. Hai bine, nu chiar toata. Dar din zece persoane, macar cinci aveau ceva de citit in mana (o includ aici si pe tanti care savura un „Cosmopolitan”, ca tot a citit seamana).

Si dintr-o data m-a izbit revelatia: in viata mea de calator prin subteran (destul de lunga dealtfel) nu am vazut vreun adolescent citind in metrou. Bai, dar niciunul! Am facut repede o inventariere mintala si mi-am dat seama ca nu am cum sa ma insel. Daca as fi observat vreun ciudat cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani, citind, mi-as fi notat ziua respectiva cu rosu in calendar. Sau l-as si intrebat cum il cheama, ca sa pot sa-mi botez urmatorul nascut, cu numele lui.

Dar cum nu s-a intamplat nimic din toate astea, revin la concluzia initiala: nu am vazut vreun reprezentant al noii generatii citind vreodata, in metrou. Si atunci cum naiba sa ma mai mir ca se ajunge frecvent la mine pe blog, cautand pe google „cum se scrie sunama”? Si tare mi-e teama ca pe langa metrou, nu citesc nici in alte locuri mai prietenoase cu aceasta activitate. Gen biblioteci, parcuri sau la ei acasa. Mda, cam asta e.

P.S. Ah, da, stiu ca e vacanta si azi oricum nu as fi avut cum sa observ ceva de genul asta. N-are importanta. Azi m-a lovit revelatia. Concluzia e aceeasi.

mihai_vasilescu_urasc_cititul

sursa foto