Data trecută când am povestit aici despre Kärcher-ul care tocmai ajunsese în posesia mea, am rămas cu falca picată când am văzut câți dintre voi au câte ceva de la Kärcher pe-acasă.

Mi-e lene să caut, dar cred că mai bine de trei sferturi dintre cei care au comentat aveau măcar câte un device. Ori acasă, ori la casa de la țară, ori la firmă, dar aproape toată lumea a zis „am și eu”. Treabă care, repet, mi s-a părut foarte tare.

Apropo, nu cred că v-am mai zis asta, dar, de când am Kärcher, să știți că graurii de la mine din cartier sunt mult mai puțin deranjați la stomac. În sensul că a scăzut mult de tot cantitatea de găinaț pe care o găsesc pe mașină.

Păi înainte de Kärcher, dacă lăsam mașina nemișcată două zile, o găseam „pictată” toată. Și nu glumesc, am la activ o mașină cu portbagajul pictat, de grauri, într-un mod în care n-a mai putut fi curățat. Poate nu știați, dar găinațul este acid și coroziv, dacă nu e curățat la timp, trece prin vopseaua mașinii cum trec eu peste partea de „salate” din meniurile restaurantelor.

Acum, când m-am întors din Spania, după 14 zile de staționare, exact în locul unde a stat întotdeauna, adică locul preferat pentru găinățare al tuturor graurilor din Sectorul 1, abia dacă erau trei „plăcințele” pe plafon și una pe parbriz.

De altfel, m-am și enervat când am făcut videoul de mai jos, pentru că voiam să vă arăt cum ia jetul de apă găinațul, din prima. Care găinaț, de unde? După două zile de stat nemișcată, mașina n-avea nimic pe ea.

Cred că i-am făcut psihologic pe grauri sau ceva. 😊

Acum, că v-am băgat în subiect, o să vă spun că în cele din urmă am făcut upgrade de la Kärcher K5 la Kärcher K7. Adică am trecut la cel mai puternic aparat cu presiune pe care îl au oamenii ăștia în gama de uz casnic.

Dacă o să aveți curiozitatea să dați un play videoului de mai jos, o să înțelegeți exact de ce-am făcut această mișcare dibace. Pe sistemul, o imagine face cât 1000 de cuvinte, aveți un întreg volum comprimat într-un minut și jumătate.

Dar dacă nu vreți să vă uitați la video, o să vă spun pe scurt cele patru motive care m-au determinat să fac trecerea:

Unu. E mai puternic, fără vreo urmă de îndoială, are 180 de bari față de 145. E ca la mașini, mereu vrei mai multă putere.

Doi. Este smart, la propriu. Tot sistemul K7 este smart, de la lancea care acum are touchscreen, până la aplicația care se conectează prin bluetooth. Oi fi eu bătrân, dar încă mă atrage tehnologia. N-aveam cum să rezist la așa ceva.

Trei. Jetul plat pe care îl produce capul multijet 3 în 1, efectiv ai impresia că poți curăța orice cu el. Apropo de capul multijet 3 în 1, are trei duze diferite care fac fiecare altceva (în sensul că fiecare scoate un jet de apă diferit), dar foarte șmecher e modul în care schimbi cum să fie jetul printr-o simplă rotire. Mai simplu de atât efectiv nu se poate.

Ah, să nu uit să vă zic de furtun, că n-am mai văzut așa ceva. K7 vine cu un furtun lung și flexibil care te ajută foarte tare pentru că-ți dă libertate de mișcare. Dar cel mai și cel mai tare este că furtunul ăsta e făcut cu tehnologie anti-îndoire și nu face noduri din alea enervante care te încurcă și mai scad și debitul de apă. Nu știu dacă e o tehnologie nouă sau nu, dar eu acum am văzut-o pentru prima oară.

Toate astea apar și-n video, dar pentru că nu vreți să vă uitați, va trebui să mă credeți pe cuvânt.

N-am avut cum să filmez tot, se făcea prea lung,  dar să știți c-am spălat toată mașina cu găleata aia. Ceea ce mi se pare incredibil.

Patru. Garanție extinsă de 5 ani. Nu cred că mai e nevoie să fac vreo completare, cred că înțelegeți exact cam ce înseamnă asta și cât e de important.

Cam astea ar fi cele patru motive principale pentru care acum am un K7 în loc de un K5. Dar dacă vreți să vedeți tot ce știe și tot ce poate aparatul ăsta, băgați un ochi aici.

Iar acum vă las cu videoul în care nu spăl elefanți în urechi, dar aș putea s-o fac.