A inceput.

Misto povestea lui Manafu. Si-a adus aminte cum le-a cazut curentul la chiar prima editie Webstock. Si n-a plecat nimeni din sala. Bun asa.

Primul invitat: Steven van Groningen. Omul e foarte, foarte tare. Nu stiu cum ii ajug cele 24 de ore ale unei zile sa faca tot ce ne-a spus. Va spun asa in mare: Presedinte de Banca, Blogger, participant la Iron Man, functii in diverse alte Board-uri si inca vreo cateva pe care nu le mai tin minte.  Il gasiti si pe facebook.

gro

A vorbit Razvan Exarhu despre aplicatia Taste of Romania. S-a dus in Delta sa descopere traditiile, pe cand dezvoltau aplicatia. Unde a aflat ca cel mai consumat peste este… pieptul de pui. De la Metro. 😉 Si asta a fost un fel de concluzie la faptul ca traditiile noastre, incet, incet, se sting. Povesteste un pic si despre cum ar fi sa creasca si in Romania conceptul de Slow Food.

Stiati ce e ala geamblac? Mda, eram sigur. Dar ca vine de la James Blake? Numele companiei care fora dupa petrol in Prahova.

Misto si making-off-ul aplicatiei.

.

Andrea Rossini de la Vodafone (ce-mi place engleza cu accent italian) ne-a explicat cum oamenii petrec din ce in ce mai mult timp pe mobil si din cauza asta au nevoie de tehnologie si performante din ce in ce mai bune. Astfel au ajuns sa dezvolte SuperNet-ul. Si o chestie interesanta despre cum a evoluat consumul de date odata cu telefoanele din ce in ce mai inteligente.

vf

Ultimul invitat din prima serie: Catalin Nastasoiu. Ne vorbeste despre un pixel. Concept pentru promovarea Romaniei.

Tre’ sa fumez. Acum! Revenim cu „transmisia”.

Hai ca am fumat.

Partea a doua a inceput cu Emi Gal (Brainient), antrepenor roman la Londra. Vorbeste despre start-up-uri.  „Investitorii vor sa obtina bani, nu sa investeasca de amorul artei, ca altfel s-ar duce sa doneze”. 😉 Emi mi-a placut cel mai mult de pana acum, no offence.

emi

Vorbeste Sergiu Biris (Zonga. Ah, si eu care tocmai mi-am anulat abonamentul la Zonga. Tre’ sa re-evaluez. „Cu cat incepi un business la o varsta mai frageda, cu atat esti dispus sa-ti asumi riscuri mai mari”. Prin urmare, primul lui business a fost sa vanda sonete in liceu. Dupa care a urmat primul si ultimul interviu pentru angajare:

biris

Ne zice Mihai Sfrijan (King). Care sunt cei care au creat Candy Crush Saga. Adica mult „cascaval”, da? „Datorita tehnologiei, este cel mai potrivit moment pentru a-ti pune ideile in practica”.

Si cea de-a doua sesiune se invheie cu Florin Dobre, fashion designer. Iar eu plec sa fumez. Din nou.