Hai cu vara aia odată, că nu mai pot.
- Cum am petrecut 1 Mai muncitoresc în China;
- Articolul despre Băltărețu și viol;
- Se întâmplă lucruri în Asia;
- „Parenting” cu promotori de inepții;
- Copilul meu de 10 ani nu va merge la colegiu național;
P.S. V-am lăsat un video care m-a lăsat cu gura căscată. Am vrut să fac articol separat despre, dar efectiv nu știi cum să reacționezi la așa ceva. Voi vă dați seama ca pentru oamenii de genul fetei ăsteia noțiunile de „mâncat sănătos” sau „mâncat puțin” nu există?
În alt mod n-am cum să-mi explic uimirea de la vederea celor două ouă fierte ale franțuzoaicei, uimirea că se poate să mânănci și fără să bagi în tine până când simți că-ți crapă stomacul. Băi, băi, băi, absolut halucinant. Gizăs fucking craist!
@ancaflorea21 Cum sa mananci la pranz DOUA OUA SI MAIONEZA???😭 Could never be me, y’all stay safe #paris #funny #parisian #fy #fyp ♬ original sound – Anca Florea
Mananci sa sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ? 😀
Mănânci ca să poți bea.
Am vizionat filmulețul. Nu știu despre alții/altele, dar eu (pă persoană fizică, cum ar veni) funcționez după principiul „vreau siluetă, nu mă ridic sătulă de la masă”.
Mă bag la citit, mulțumesc de articole!
ca niciodată aș avea de comentat la fiecare articol, dar chestia cu atmosfera din china și ultimul articol, cel cu tocătorul de copii numit sistemul românesc de meditații și examene, mi-a amintit de alt articol, din care dau un citat:
„În vreme ce sunt școli marginalizate, în care rezultatele la examenele naționale duc spre zero șansele ca acei copii să poată fi recuperați social, economic și cultural, oricât am repudia cultura la categoria moft și lux, în marile orașe copiii sunt compulsiv trimiși la câte trei, patru meditații încă din clasele primare, iar concurența pentru acele școli cotate ca fiind bune, pentru clasa a V-a, depășește și concurența de la Facultatea de Medicină.
Părinții generic integrați în clasa corporatiștilor au intrat într-o competiție disperată pentru a da copilului lor avantajul clasei sociale, adică al posibilității de a cumpăra educația paralelă.
Nu se mai fac meditații doar la materiile de examen, ci aproape la toate materiile, chiar și la educație tehnologică.
Copilul e astfel pregătit pentru a avea, așa cum se întâmplă în China dictatorială (în forma ei originală de dictatură democratică a poporului), un credit social cât mai performant. Pentru că despre asta este vorba, despre o poziție mai sus într-o ierarhie de castă socială.
În acest fel, ia naștere paradoxul deplin: cu cât școala este privită ca autoritate de credit social, cu atât educația este scoasă din paradigma cunoașterii și a formării intelectuale.”
Comentariu beton!25
și link-ul: https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/martea-neagra-a-scolii-de-ce-nici-macar-nu-mai-putem-vorbi-despre-educatie?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2mhSf_HVXJKbaxmZoBGKKCaVqjnBhGsd0tlgaSxAJ4YlsZeL9-XREceow_aem_ASQIiJ_QfKJnBakHOJAavJGg8nXAtaG3XT1XD5kANh6_iTWevFT_yyNbur6FBCOqiqfJUYXrHq8_2kFMggvj–jF
Si io care aseara am dat gata o portie de bigos si pierogii pe care nu i-a mancat fiica-mea si o inghetata si un pahar de visinata. E drept ca am si mers pe jos vreo 2 ore ieri si azi, dar fratiware, nu mai fac asa ceva. Decat alta data cand oi face oprire in Varsovia fmm.
Problema cu admiterea în clasa a 5-a a apărut din momentul în care liceele au devenit altceva decât sunt , atașându-li-se clase de gimnaziu. Soluția este simplă, revenirea la statutul de liceu 100% . În Iași sunt colegii care au grădiniță, clase primare, gimnaziu și liceu și au statut de școală de cartier ( școlarizează copiii din circumscripție, cei din clasele a 4-a trec automat în clasa a 5-a, cel mult cu un test de limbă dacă se face o clasă cu studiu intensiv . Sau se dă testare doar în cazul în care se formează mai multe clase de a cincea decât cele de a 4-a existente, pentru locurile în plus) Și mai sunt câteva colegii de „elită„ unde se dă celebra admitere. Inițial, prin anii 90, în ultima sâmbătă din mai ( de obicei) se dădea testarea în toate unitățile. Apoi, fiecare a început să-și organizeze propriul concurs. Calvarul începea de prin februarie-martie, până în iunie, unii copii participând la toate. În ultimii ani s-au concentrat concursurile în 2-3 weekenduri din luna mai. În câțiva ani, dacă s-ar vrea, s-ar desființa clasele de gimnaziu ( și ar crește numărul celor de liceu), în paralel cu construirea unor școli/săli de clasă în cartierele noi. S-ar reduce mult goana zilnică cu copiii dintr-un capăt al orașului în altul etc. Dar cum pe primar îl doare în cot de educație ( cunosc cazuri de școli care au nevoie de spații suplimentare, care au găsit locații, au făcut proiecte dar care nu au primit finanțare, uneori fiind vorba de doar câteva sute de mii de lei pentru renovare și recompartimentare), nu se va schimba nimic. La marginea orașului vor mai răsări câteva mii de apartamente și câteva sute/mii de părinți se vor alătura ambuteiajelor matinale.
Comentariu beton!16
Zici că scrii de Brașov, unde atât pe analfabetul scripcaru, cât și pe.impotentul.managerial coliBAN i-a durut în organele sexuale de școli, de săli de clasă…..Situația descrisă de tine seamănă la indigo cu ce e pe aici, pe la poalele Tâmpei.
la iași parcă e mai vizibil decât oriunde paradoxul în care un oraș întreg e împotriva primarului – pentru că e prea prost, la propriu, prea leneș și prea nepăsător să facă și să fi făcut ceva -, dar el iese primar în continuare pentru că e votat de 10% dintre votanți. cei care stau în trafic, cei care n-au soluții pentru copiii lor, cei care respiră cel mai poluat aer din țară stau acasă, „că nu merită” să voteze, „nu au cu cine vota”, „toți sunt la fel”. succesul politicienilor incapabili derivă nu doar din ignoranța multora, ci, paradoxal, și din aroganța multora.
Comentariu beton!27
1. diferențele de mentalitate și culturale sunt greu de înțeles de către occidentali.
2. îmi pare rău pt orice femeie care a trecut printr-un episod oribil ca violul. ce mă depășește și nu pot pricepe este cum victima unui viol mai poate face s3x consimțit cu violatorul.
3. sper din tot sufletul să nu se ajungă la un război mondial.
4. dacă am ajuns să înghițim pe nemestecate toate inepțiile..
5. ceva asemănător am spus săptămâna trecută, la articolul d-lui Cismaru.
*duduia a descoperit roata? chiar așa, n-ai cum să nu mănânci până crăpi.
mulțumiri pt selecție, duminică liniștită și-n pace, tuturor!
Comentariu beton!45
2. pentru că victima nu e roboțel, nu se comportă niciodată rațional. creierul caută normalizarea situației, apropierea abuzului de normalitate și se ajunge astfel la acceptarea lui. mai intervin frica, rușinea, presiunea socială (în cazul de față chiar mama victimei a avut o atitudine de genul „dacă l-ai lăsat în casă, ce credeai că se va întâmpla?”) ca să completeze tabloul.
Comentariu beton!13
De ce s-a mai babardit cu el dupa viol ? Sper ca nu „de rusine si presiune sociala”.
Mulțumesc,Mihai pentru toate articolele.Să zic de școala copiilor, că acolo sunt interesată maxim.
Da,e adevărat,ca să treci copilul de la o școală de cartier la un colegiu de renume în oraș trebuie să dea un examen,am auzit la un vecin dezamăgit că nu a reușit copilul treaba asta.
Dar , până una alta,pe cine trimit la școală,copilul sau părintele? că în mare parte copilul pare sătul de atâta carte de mic,pare să nu fie interesat de meditații, face totul că e obligatoriu dar nu are nici o tragere de inimă.Nu mai bine mă gândesc să am un copil sănătos la cap ,care învață de plăcere?mai mult decât atât,asta cu școli de top are și reversul, zilele astea se plângeau in presa locală că unii părinți vor să facă daruri valoroase profesorilor la sfârșitul anului ,iar ceilalți se simt nedreptățiți, că banii nu se culeg din pom,nu?
Cam asta zic azi.
1. Șeful meu și cei doi colegi care au fost în China cu treabă nu for fun, au venit șocați de controlul strict: au coborât la altă stație și au fost luați pe sus de o brigadă de poliție și cam interogați despre scopul „greșelii”, au preferat să meargă pe jos (erau curioși) și au fost urmăriți 😂 șef a spus că preferă să găsească altă variantă de a încheia contracte cu ei.
2. Situația este complicată și văd că lumea își pune întrebări doar vis a vis de reacția fetei ceea ce este trist și îngrijorător
3. Băieții ăștia dacă nu își umflă mușchii nu se simt bine și dacă pot distruge ceva bun se simt și mai bine, complexul ălora cu oo mici sau lipsă care compensează cu violența
4. Ferească Bunuțu’ de părinții care au nevoie de ghidare spirituală, copiii se nasc buni și deștepți iar pentru o dezvoltare armonioasă/de succes ( așa cum înțeleg părinții defecți) au nevoie de atenție și iubire nu doar de haine, hrană și meditații.
5. Ca părinte trebuie să pui în balanță câteva lucruri de bază dacă îți iubești copilul: baza solidă de cunoștințe, abilitățile copilului, timpul pe care îl pierde până la școala aia nemaipomenită și înapoi și costurile implicate de „pregătire” . Dacă după toate astea copilul iese practic din ecuație e bine să te gândești dacă nu cumva faci toate astea doar pentru confortul tău să poți spune „am făcut totul pentru el dar…nu vrea frate, nu vrea” nu, copilul ăla clachează la un moment dat și tu ești nedumerit și furios că i-ai oferit și luna de pe cer iar el nu a făcut față presiunii. Iubește-ți copilul și ascultă-l!
@Adriana, in ce perioada au fost in China?
@Keepcalm, după pandemie
@Adriana, am stat in 2009 cred mai bine de o luna in China, nimic din spui acolo nu am vazut, sa si intamplat ceva ciudat cand am fost sa vizitam Beijing-ul, in drum spre Marele Zid ne-am oprit si la Stadionul Olimpic sa il vedem, cu poze si alte prostii ce am mai facut acolo sotia unui coleg si-a uitat poseta agatata in poarta stadionului, ghici ce avea in poseta, pasapoartele lor cu vizele de intrare in tara unde munceam si cateva mii de euro bune, dupa jumate de ora de la plecare doamna respectiva si-a adus aminte ca nu si-a luat poseta din poarta, am intors si inapoi la Stadionul Olimpic, am vazut din sensul opus inca poseta agatata in poarta si un chinez statea jos langa poarta si citea ziarul, nimeni nu a miscat poseta, bucurie pe toata delegatia pentru ca si-au gasit pasapoartele, nimeni nu era ingrijorat de bani precum de pasapoarte, ne-am continuat drumul spre Marele Zid si dupa la Piata Tiananmen, Orasul Interzis si ce mai era de vazut, singura chestie de securitate ce ne-a atras atentia a fost la intrare in piata, in rest nimic.
5. În fluxul meu apar zilnic zeci de articole despre educație. „Dascăli” care explică pe larg cât de greu le este, cât muncesc ei și cum e cu copiii din ziua de azi. „Mămici” revoltate că nu știu ce a făcut un profesor. Probabil că autotputernicul algoritm îmi tot vâră pe gât așa ceva din cauză că am citit câteva asemenea articole în trecut. Subiectul atrage sute de comentarii, deci e foarte profitabil. Toți ne pricepem la învățământ și educație, nu-i așa? Auuu, tocmai ce am comis un comentariu despre educație.
P.S. La restaurant nu mă uit în farfuriile altora. I rest my case.
Chm,chm…ieri daca rețin bine, s-a scris despre porții mici (lăsând la o parte ca nu a fost mâncarea pe gustul autoarei) și nu am văzut comentarii precum „trăiești ca să mănânci sau mănânci ca să trăiești).
Acum că e un clip cu o tipă care vorbește despre una care merge la restaurant să mănânce două ouă fierte, ori o juma de avocado, hop, „trăiești ca să mănânci sau mănânci ca sa trăiești”…De ce reacțiile astea? Pentru că are kile in plus?
Care dintre cele două situații este mai „ciudată”, trei feluri cu porții mici, cantitățile fiind însă descrise diferit, aka „cât ar încăpea într-un țoi d-al nostru de pălincă/trei bucățele de carne, fiecare cam de dimensiunea palmei unui bebeluș nou-născut”, sau două ouă și O juma’ de avocado?
Bineînțeles, exclud de aici faptul că e TikTok și că ea are fața de antipatică…
Comentariu beton!23
Nu am inteles cum tipa sustine ca a fost violata, dar totusi, s-a dus si a mai facut sex cu el de 2 ori. Nu inteleg de ce te-ai duce. Dar, la 20 de ani este, intr-adevar, mai necoapta, ca sa zic asa. E posibil sa fi fost asa cum a zis. Dar mi se pare atat de usor sa acuzi pe cineva de viol, imediat ii distrugi viata fara sa prezinti nicio dovada. Ai zis si aia e, e luat de bun.
Referitor la mancare, nu trebuie sa mananci sa te indopi. Dar un avocado ca cina, care are 80 calorii, si 2 oua fierte, ce au 72 fiecare, aproximativ, e o cina ce nu are valori nutritionale tocmai ok. Pentru a slabi sanatos, eu am nevoie de in jur de 1200 de calorii pe zi. Acum la asta lucrez, imi monitorizez mesele. Pai daca eu consum 230 pe 2 mese, restul de 1000 de unde le iau? Din micul dejun? Sa nu zic ca un aport caloric de mentinere e aproximativ 2000. Fata e obeza, poate ea o manca ca sparta. Dar ce a observat ea la femeile respective nu e ok. Cred ca si un nutritionist ar spune asta. Sau cine stie, poate beau vin toata ziua si fumeaza. La francezi, se practica fumatul sa slabesti.
Daca au si mai multe feluri decat a zis tipa, atunci e altceva.
Daca ar fi fost o tipa slaba cu reactia asta, nu mai era problema.
2. Legat de subiect, am o poveste lungă, sper să îmi fac timp cândva să o scriu. Vă spun pe scurt: Sunt o victimă a concepțiilor cu care am crescut și în care am trăit de-a lungul anilor. Am avut 5 relații de genul cărora ar fi putut fi încadrate ca viol și am și reușit sa scap de 2. Nu am făcut terapie, nici nu se știa pe vremea aceea de asta. Cred că sunt de-o vârstă cu șeful la blog!
Dacă cifrele de la adresa de email sunt anul nașterii tale, atunci nu, nu suntem de aceeași vârstă. Ești mai tânără cu 5 ani. 😉
Ai presupus corect domnul Vasilescu! Am zis de vârstă că mă gândesc că știi ce înseamnă o fată la țară cu ,,dosar”. Sunt din Olt, vecin cu Vâlcea! Pentru cei care nu știu ce înseamnă,,dosar” : dacă ai făcut sex cu prietenul tău, următorul prieten nici nu concepe să zici nu, în vremea aceea trebuia să fii virgină la căsătorie!
Si la zoso am comentat despre tipa de la restaurant.
Deci pe bune, mergi la restusramt sa mananci doua oua fierte? Wtf? Atunci la ce mai tw duci la restaurant? Aia poti sa iti faci si acasa. In general mergi sa iti comanzi si ceva ce nu iti faci mereu sau e mai greu de facut. Sa fie clar, nu ma indop nici eu, dar macar ia-ti ceva mai diferit.
Imi odihnesc cazul
Știu că pare greu de crezut, dar sunt oameni care merg la restaurant doar pentru atmosfera de a mânca la restaurant. Să-ți mai spun cât durează să faci maioneză acasă? Și trebuie să faci multă, că nu poți doar cât ai mânca la două ouă. Să nu-mi explic că se găsește maioneză în comerț, că nu pentru astfel de maioneză te duci la restaurant.
Zedicus, mie mi s a ntâmplat sa merg la restaurant și pentru a petrece ceva timp de calitate cu niște prieteni, nu numai pt mâncare.
1. China a fost, este si va ramane un stat totalitar. Si din pacate multi sustin respectivul regim.
2. Nu este nu in orice imprejurare. De cele mai multe ori victimele nu indraznesc sa declare un viol de teama rusinii si acuzatiilor pe care le vor primi. Daca totusi peste ani reusesc sa isi faca curaj si sa povesteasca ce li s-a intamplat, atunci sunt acuzate de ce nu au facut-o la momentul respectiv.
3. Ucraina, Gaza deja, Taiwan urmeaza. Pacea eterna nu exista.
4. What a f-ck? Ce legatura are parentingul cu cancerul si inselatul in cuplu?
5. Numai in România se poate intampla asa ceva. Ma bucur ca juniorul nu da examene pentru intrarea la gimnaziu si liceu.
Tic Toc nu merge pe telefonul meu. Interzis pe motiv ca lucrez la companie de stat.
Dacă vedea că mănâncă fără maioneză, o lovea un AVC. Ma rog, un prânz din jumătate de avocado m-ar face sa râd, dar nu cred că aș face un video pe tema asta.
Mulțumesc pentru articole!
1. Privind din afară este greu de înțeles prin ce trec acei oameni.
2. Poate părea ciudată reacția fetei, dar suntem oameni, nu roboți și până la urmă nu știm cum am reacționa într-o situație similară.
3. Nu sună bine deloc!
4. Când aud de NMG mă apucă dracii. Și sunt atâția care cred prostiile astea și când în sfârșit ajung unde trebuie e prea târziu 😢 factori care duc la asta sunt mulți, inclusiv comportamentul unor distinși colegi de-ai mei.
5. Am citit câteva comentarii care criticau părinții care o lasă mai moale, că vaaai copiii nu se vor obișnui cu concurența! De parcă n-au timp destul pentru asta după ce cresc.
În altă ordine de idei eu am dat examen pentru clasa a 5-a la un liceu cu clase de gimnaziu. Părinții nu mi-ai spus nimic, m-au luat de o aripă și mi-au zis că dacă vreau să scap de școala generală și colegii cu probleme de comportament de acolo, va trebui să dau un test în acea după-amiază. Nu au pus presiune pe mine sau ceva. Am fost de acord instant și am mers la proba de română. A doua zi am avut la matematică. Subiecte decente la care am luat note decente și am intrat la una dintre cele două clase de gimnaziu. Acei 4 ani care au urmat au fost incomparabili cu cei 4 dinainte. Dar în zilele noastre altele sunt motivațiile majorității părinților -prestigiul de a avea copilul la un astfel de gimnaziu și evident capacitatea de a se lăuda în fața altora „nefericiți”. La mine a fost simplu-își doreau doar să îmi fie mie bine.
Iar cuconiței de la sfârșit-lăsând la o parte corectitudinea politică- i-ar prinde bine să mănânce și ea doar o juma’ de avocado 🤷
Duminică faină tuturor ❤️
5. @ametist, exact asa am facut noi cu fiu-meu.
trebuia sa ne mutam in alt oras in toamna aia, el urma sa intre intr-a 5-a si i-am zis ca mergem la McD – la noi nu era – si mergem sa vedem si noua scoala.
doar ca scoala aia are un concurs acolo, nu te bagi si tu? nici n-a prea inteles, dar a mers la examene si a intrat al 11-lea din 50.
dupa sistemul de sanatate, cel de invatamant e a doua mare nenorocire a acestei tari.
Mai sunt unii care mânânca doar doo ooă.
https://www.youtube.com/shorts/mnnyA3TFsmg.
La articolul cu gimnaziu la colegiu național am două comentarii:
– fetele mele au învățat la o școală de cartier din Rahova, cu colegi de la cei mai săraci, în sensul că patru frați, de la clasa a doua la clasa a opta, aveau un singur trening, la colegi care își petreceau toate vacanțele în străinătate. Fără meditații, au intrat ambele la colegiu național cu medii peste 9.
– dacă vrea copilul la profilul uman – filologie, dar în clasa a douăsprezecea vrea să se facă medic veterinar ești obligat să îi pui meditații la chimie și biologie, pentru că nu a făcut în liceu.
Concluzia mea: păstrați-vă banii pentru meditațiile din clasa a douăsprezecea!
Sigur, asta este experiența mea, fiecare trebuie să facă ceea ce crede că este mai bine pentru el.
Știu că subiectele sunt grave, dar îmi amintesc de un banc. Când a murit Mao: „o să-l expună în lenzoleu, că în mauzoleu e Lenin?”. Eram copil destul de mic când Mao a anunțat că fiecare cetățean chinez mănâncă o masă pe zi, mare victorie. Știu că i-am reproșat mamei că pe mine mă pune să mănânc 3 mese plus gustarea. Dar cu ceva ani mai târziu Deng Xiaoping a anunțat marea victorie că fiecare chinez mănâncă o masă pe zi. Când au fost sinceri tovarășii? Este un articol bun pentru nostalgici, da la noi n-a fost chiar așa dar și noi am tot anunțat încheierea electrificării. Again, and again and again.
2. Violul este indubitabil o crimă. Cred însă că raportarea violului se face la poliție, nu după ani de zile in presă. Așa fiecare crede pe cine vrea să creadă.
4. Idioți. La fel ca baba care m a certat la ieșirea de la Profi de la colț cu un pachet de hârtie budală sub braț „e păcat să cumperi hârtie igienică duminică” (nu știam, credeam că doar spălatul e interzis) și cum eram prost dispusă am întrebat „duminică mă șterg la c.. cu Biblia?” Apoi i-am spus că e păcat să înjure duminică
5. Mă mândresc că nici unul dintre copiii mei (3 buc.) nu a luat nici măcar o oră de meditații și au intrat la facultăți unde se dădea admitere din matematică. Dar în clasele mici i-am urmărit „pas cu pas” la teme și dacă au înțeles ce li s-a explicat .
Când am dat de primul bufet suedez într-un hotel franțuzesc (prin 2009-2010, cred, la o ieșire plătită de agenție – pe vremea aia încă existau bani în industrie și încă lucram în ea), cred că am avut o surprindere similară cu a domnișoarei.
Noi luaserăm o porție sănătoasă de mâncare, francezii de lângă doar două croissante cu ceva gem, unt și fructe (și, bineînțeles, cafea). Paișpe ani mai târziu, eu sunt ăla cu croissant-ul, fructele și cafeaua care se uită ciudat la românii care au basculat jumătate de restaurant. Cumva, mă așteptam la mai multă conștiență de sine la generațiile tinere :))
Comentariu beton!15
Pe la cârciumi prin Paris există niște ouă umplute, miammmm, bune rrrrrau! Umplutura e ceva de vis. Eu oua fierte + maioneza n am văzut pana acum, da’ or fi, nu știu. Bag de seama ca eu nu am fost in același resto cu duduia asta frumos creionata.
Iar jumătatea de avocado umplută cu creveți, sosuri de enshpe feluri și cine mai știe ce alte bunătăți are și ea adepții ei. La fel, nu știu câte restaurante murdăresc farfuriile pt o juma de avocado.
Apoi, mie mi s a ntâmplat sa mănânc binișor la prânz iar seara sa am loc si chef pt ceva mai frugal. Și nu sunt o silfidă. Bine, nici duduia cea observatoare la masa din dreapta nu i 🙂
Încă o chestiune legată de duduia care se minunează la cele două ouă și la jumătatea de avocado. Am mai scris, mi se pare de tot penibilul să mănânci o jumătate de avocado, chiar și două ouă, dar până la urmă nu e treaba mea ce mănâncă alții. Chiar daca mergi la restaurant de dragul atmosferei, tot nu mergi pentru o jumătate de avocado. Deși de dragul atmosferei poți merge la o terasă unde servesc doar masline. Nu înseamnă că cine mănâncă o friptură, un șnițel sau o ciorbă, e un porc și merită o indigestie. Că faci un video pe tema asta, atăt se poate. Dar, apropos de video, pentru că aici e ceva care miroase puțin a ipocrizie și a aplauze de plenară de partid, toată lumea care a râs și s-a identificat cu articolul despre restaurantele de fițe de la care pleci direct la McDonald’s e rugată să ridice mâna în sus. Ok? Gata toată lumea? Acum toți cei care ați fost de acord cu zisul articol, iar acum sunteți de acord cu jumătatea de avocado, cinci minute cu fața la perete și o lună de terapie contra gândirii colective (de turmă). Păi ce facem? O zi suntem fani Big Mac și râdem de corcodușe in aspic, altă zi nu ne mai place găleata de sarmale și suntem fani prânz din juma’de avocado, după cum e majoritar pe blog? Când scrie o cunoștință (fie ea și virtuală), făcând satiră de bazaconiile alea de fițe, suntem toți la un gând cu indigestia și cu Mecdonalțu’ cel otrăvitor, iar când se trezește o piți să facă mișto de ăia care mănâncă juma’ de avocado la prânz, dăm cu huo după ea, că ce-i aia să te scoli satul de la masă. Rușinică. Să vă gândiți la ce reacție ați avut, când vă îndopați cu prima pizza XXL, când sorbiți delicat a doua strachină cu compot de porc cu borș și leuștean sau când sacrificați nește mici și dați drumul la curea să mai intre o bere. Sau mai bine, când ne pune Mihai poze din cârciumi și vă curg bale pe cravată.
Referitor la viol, am o nelămurire. Mă rog, aș avea mai multe, dar asta e pivot: înțeleg că sunt victime ale violului, care nu raportează de rușine. Nu înțeleg cum mai faci sex in continuare cu violatorul. Spui că ai fost traumatizată toată viața, dar se pare că nu îndeajuns de tare încât să te oprești din a face sex cu violatorul. La polul opus stau victimele cu adevărat traumatizate, care inca nu suportă să fie atinse de alte persoane, că despre a face sex cu violatorul nici nu poate fi vorba.