N-avem multe articole, da’ măcar sunt bune. Oricum, între timp a venit vara, așa că pe cine naibii mai interesează să stea pe interneți?
- Azi am fost bătută în Cișmigiu (dacă aveți timp, vă rog eu să citiți comentariile vajnicilor daci liberi. „Păi nu voiați egalitate? De ce să te apere bărbații?”. Sau „bine ți-a făcut, precis ești vaccinată și mai ai și steagul Ucrainei la profil”);
- Cine plătește, de fapt, salariul minim (din nou, citiți comentariile);
- Am refuzat o ofertă de job „de nerefuzat”: 4 condiții care m-au convins că firma nu caută un angajat, ci un sclav;
- Nihil sine deo. Nici măcar ipocrizia.
- Cum să devii cea mai bună versiune a ta;
Ha ha ha, toata lumea doarme.
Somn usor!
1. Ce mi se pare si mai SF din postarea doamnei este consultatia la medicul legist care costa 38 de lei. Adica esti victima doar daca poti plati?!
2. Lupta de clasa 🙂
3. Mda, oaia cu 5 labe si resursele umane complet deficiente
1. Așa se pare.
Dacă ai făcut prima dată plângere la poliție nu costă nimic. Costă doar dacă te duci prima dată să scoți certificat și apoi să faci plângere.
Comentariu beton!13
aș recomanda și eu, dacă n-o fi cu bănat, un articol:
https://www.contributors.ro/scoala-noastra-ce-am-facut-cu-ea/
Comentariu beton!22
Nu e cu niciun bănat.
@berenger, mulțumesc! articolul recomandat de tine m-a făcut să mă gândesc la Domnu Trandafir al lui Sadoveanu.
„Domnu Trandafir era un om bland, delicat si foarte atasat de copii, carora, pe langa invatatura din carte, dorea sa le ofere si o bogata invatatura sufleteasca, adica sa le insufle dragostea pentru munca, pentru cinste, dreptate, adevar si frumos, dar, mai presus de toate, dragostea de tara. Domnu Trandafir le oferea toate aceste lucruri nu pentru ca trebuia si pentru ca i se platea, dar pentru ca avea un prisos de bunatate in el si pentru ca in acest suflet era ceva din credinta si din curatenia unui apostol.”
câți învățători ca Domnu Trandafir cunoașteți?
de câte ori ați auzit de vreo inspecție (incognito, neanunțată și fără alai mediatic) a unui ministru, într-o școală dintr-un sat uitat de lume?
câți mai citesc azi Domnu Trandafir sau Sadoveanu?
apoi ne mirăm și ne revoltăm c-am ajuns atât de jos…
Comentariu beton!50
Exact așa sunt toate inspecțiile la școală, indiferent de materie sau de nivelul clasei. Sunt piese de teatru regizate amănunțit. Ce învață copiii din asta, că în viață or să se „descurce”, că numai „impresia” contează, să mintă și trișeze și exact asta îi învață școala/rofesorii.
Bună selecția!
1. Citisem articolul și am văzut comentariile rumînilor moralizatori. Ei bine, nu cred că haterii ăștia ar fi sărit să o apere în nici un caz, dar acum și-au găsit scuza. Grețoși rău avortonii, ce să mai zic.
2. Guvernanții dau, că doar nu dau de la ei, nu? Pe de altă parte dacă nu poți da oamenilor un salariu decent ca să trăiască din el, poate că afacerea ta nu e chiar bine gândită……
3. Conducerea incapabilă caută sclavi și chiar atunci când îi găsește poate scufunda toată afacerea bine mersi.
4. Ma întreb și eu cât ii mai răbda Bărbosul pe șmenarii cu sutane.
5. Alt tip de șmenari, cei cu sfaturi de viață. Care au ca scop îmbogățirea lor personală, normal.
In concluzie, feriti-va de toți escrocii și să aveți o duminică frumoasa!
Comentariu beton!16
Legat de 1, in zona unirii s-a adunat un grup mare de drogati, ce noaptea devin violenti. Au mai fost evacuati si niste oameni de pe baia de arama si e complicat.
Am intervenit de vreo 2-3 ori pentru diversi oameni care erau clar ca o sa fie agresati/ intimidati. Nu sunt vreun zmeu, insa de cand au aparut mai multi la fiecare plimbare de seara a cainelui, am spray in buzunar la indemana.
Nu ajuta sa ameninti cu politia sau orice altceva. Atunci devin si mai violenti. Mai degraba trebuie ignorati.
Mi se pare insa ca oamenii sunt mult mai reci si nepasatori pe strada.
Comentariu beton!21
1. Adică fix în buricul târgului…
Fix acolo, pe langa singurul non-stop ramas in zona. Eu evit zona si e trist 🙂
M-a pus dracu sa te ascult si sa citesc comentariile, promit ca nu mai fac.
Cred ca procentul ala de analfabeti functional este mult subestimat si creste in fiecare an. Traim intr-o jungla si e tot mai greu sa te feresti de prosti si hiene…
Comentariu beton!15
1. Acum vreo 3 ani, în fix centrul Clujului, vara, la oră de vârf, o namilă căra pumni unei amărâte de vreo 1,50 și 45 de kile. Aia se băgase într-un colț și se chircise, că poate scapă. Băi, absolut nimeni n-a intervenit. Nici femei, nici bărbați. Unii chiar și-au scos telefoanele să filmeze. Nici măcar un gest să cheme poliția n-au făcut. Eu reacționez fără să gândesc la chestiile astea, dat fiind trecutul, așa că i-am sărit ăluia în spate până a apucat amărâta aia să fugă,după care m-am dat jos și am ușchit-o și eu. Cred că de surprindere ăla n-a mișcat în front. Am mai zis, cred că noi, ca nație, avem o problemă cu empatia. Sau cu lipsa ei. Iar bolii ăsteia (că e boală) îi zice cumva.
Comentariu beton!38
Eu mi-am luat o geantă în cap. De la agresată… 🤷♂️
Îți pot explica de ce, dacă vrei. Been there, done that.
Comentariu beton!12
@Ligia „Îți pot explica de ce, dacă vrei. Been there, done that.” Da, trebuie explicat de ce, poate intr-o postare. As incerca sa o fac si eu, insa tu te pricepi mai bine. Pt. ca mi se pare ca e nevoie, nici macar unii oameni, de la care te astepti sa o faca, nu inteleg. Caile acestor reactii sunt intortocheate tare, insa nu de neinteles. Psihologic vorbind sunt foarte de inteles, dar nu au cum sa se puna in acea piele, in acea situatie de cale lunga, care-ti modifica total perceptiile si, care, iti activeaza toate simturile de supravietuire, printre care si aceasta reactie. Si nici macar nu este doar sindromul Stockholm, este mult mai nuantat
@IoanaS, ” in acea situatie de cale lunga” la care faci tu referire, stiu ca-i greu si implica riscuri, dar ar fi mai bine ca femeile sa ceara ajutor specializat impotriva abuzatorului…
@IoanaS,
L.E Exista fundatii, care se ocupa de protectia femeilor abuzate, oferind adapost si mijloace de subzistenta, pentru cele aflate in nevoie, inclusiv cu copii mici. Asta, intr-o discretie absoluta, (locatia locuintelor secreta) fara ca (boul) abuzatorul sa poata sa-si gaseasca victima…
@Tavi, Ahhh, astea sunt chestii noi, nemaiauzite, le spui de parca aduci lumina pe Terra. La fel, dar mai rau, cum ai spune unui fumator sau alcoolic ca nu e sanatos ceea ce face si ca are mecanisme ale statului care sa-l sustina. Daca nu intelegi mecanismele psihologice de dedesubt, dar nici nu pari sa-ti doresti, iti sunt suficiente „experienta si autoritatea in psihiatrie”. Deci multumim, de sofisme, sabloane, stereotipii, clisee etc. am auzit cu totii. Daca nu poti ajuta cu mai mult e bine sa stai deoparte
@IoanaS, scuzmii pentru deranj, informatia era pentru cele care nu stiu, dar daca tu ai vorbit cu toate si stii ca toate stiu, treci peste ce am scris ca n-am dat cu paru…
Iar de ajutat, fac si eu numai ce pot, fara sa fiu vreun specialist in psihologie. Am (sponsorizat) renovat un asezamant din asta, dupa ce am aflat ca exista (habar n-am avut pana acu’ 3 ani) si dau informatia mai departe.
Te oparesti de parca ti-am furat ciolanu’ din fasole si vorbesti si-n numele mai multora. Agresivitate gratuita… bea un ceai.
Oooo…..
1. Nu are legatura cu faptul ca e femeie. Lumea/societatea s-ar fi purtat la fel si daca era barbat sau copil. Pt mine raspunsul e simplu: asta e cultura si civilizatia produsa de noi ca natie. Si ar fi bine sa mai lasam comunistii in pace. Suntem la 34 de ani dupa. 34 de ani in care am putut vedea si asimila civilizatie. Atat putem noi ca si tara/societate.
4. Fara a fi o persoana religioasa, incep sa fie plictisitoare acest tip de articole.
5. Fuga asta dupa a fi mai bun incepe sa fie o boala…cronica. si totusi cand o sa fie bine sa fii asa cum esti si sa te bucuri de ce ai in acel moment? Carpe diem!
Comentariu beton!19
@berica. Comuniștii au dorit faurirea omului multilateral
dezvoltat. A ieșit un monstru fără bun simț și empatie, care si-a educat urmașii sa fie tot așa. Comuniștii nu trebuie achitați de responsabilitate, zic eu.
Sa intervii sau nu in asemenea situatie nu se face pe baza de empatie. Se face pe baza de instinct de autoconservare: ce mi se poate intampla mie daca intervin? Are un cutit? Are o bata? Iau si eu o bataie? Am acasa 5 copii. Risc sau nu? 99% nu intervin. Ci fac ce s-a intamplat acum: 112.
Problema e ca nu trebuie sa ajungi in aceasta situatie. Iar sa nu ajungi aici o faci prin cultura si civilizatie.
Comentariu beton!11
1. Andreea a fost agresata pentru ca e femeie. Daca nu ar fi fost asa, individul s-ar fi dus la unul dintre barbatii de pe banci. Tulburat sau nu, nenorocitul si-a ales persoana cea mai vulnerabila. E o chestie psihologica cu genul asta de agresiuni masculine indreptate spre femei necunoscute, poate vrea cineva sa explice. Lucrul asta nu se intampla doar la noi, diferenta e ca la noi se intampla mai des! Si e de speriat ca nu primesti ajutor chiar daca e lume in jurul tau.
Si nu, nu comunismul ne-a facut asa, fara simt civic, fara empatie, comunismul a existat ca sistem politic dar nu a ajuns la majoritatea pentru ca fost aproape inexistent ca propaganda, deci nu a existat o indoctrinare, in schimb perioada de dupa comunism este de vina cand s-a produs alienarea tarii prin a fi distrusa unitatea si coeziunea noastra ca popor.
P.S. Diabolica ideologie si conducere comunista merita condamnarea si punerea la zid dar se pare ca e imposibil asa ceva pentru ca mafia comunista detine in continuare puterea.
Comentariu beton!23
@Tia. Nu e vorba de propagandă comunistă, ci mai degrabă de exemplele concrete date de marii conducători comuniști care aveau discursuri umflate cu vorbe mari, dar de fapt li se rupea de popor. Nu le păsa de nimeni din clasa muncitoare, „viermii” puteau să stea nemâncați și bolnavi cat voiau. De handicapați nu mai vorbesc…. Asta era „grija față de om” , roadele le vedem și in ziua de azi. Mă rog, cine vrea sa le vadă.
@berica, aici era vorba de empatie.
Erau 4 bărbați. L-am văzut pe agresor la știri. Nu era vreun culturist. Oricum, nu cred că avea cineva pretenția să îl calce în picioare. Puteau să zică ceva și să sune la poliție. Doamna s-a simțit singură și speriată în fața agresorului.
Comentariu beton!17
Seladon, nu cred ca foarte multi au copiat atitudinea tovarasilor. Eu am vazut mai degraba reactii adverse si in familie si in societate. Profu’ meu de romana facea chiar glume pe seama tovarasului, desigur foarte subtil.
In ciuda eforturilor de a ne influenta, statul comunist nu a reusit sa o faca in vreun fel, in schimb se face vinovat de o alta mare crima, aceea de genocid.
Raman la ideea ca cei care ne influenteaza sunt fostii trepadusi ai tovarasului.
1. Certificat INML 38 de lei, așa ajung să depună plângere mult mai puține victime după incidente de genul. Sunt convinsă.
2-3. Mi se pare că nu putem disocia problemele cu salariul minim de condițiile de muncă. Nu vorbesc doar de locurile de muncă în producție, ci și de cele în care, după mulți ani de facultate + mulți de pregătiri și certificări musai, ai dreptul la part-time pe salariu mai mic decât minim în contract și ți se specifica verbal muncă full-time + cât mai e nevoie pe zi și în weekend. Pățit anul acesta, plecat frumos către tărâmul în care colaborez cu firme (nu ca precedenta, totuși) și le taxez la oră sau pe proiect. (E greu, nu fac reclama, nu e deloc o soluție pentru toata lumea, în unele luni nu scot nici mizeria de salariu propus atunci, că antreprenoriatul cică e determinat genetic și eu nu am gena, mi-e un pic rușine să cer mai mulți bani pe ce fac, dar momentan îmi permit și sunt sănătoasă la cap și fizic. Another kind of privilege. Vedem pe urmă ce o fi).
Nu mă duce capul de ce se plâng angajatorii de forța de muncă, dar tot condiții de sclavie oferă. Nu cred că toți angajații sunt lepre, nici toți angajatorii. E o disonanță generală.
4. Fenomenul “iubește-ți aproapele, dar urăște-l bine de tot”.
5: am făcut update de la Hamsie 1.7.9 la Hamsie 2.16.1 direct, nu recomand, am bug-uri.
Comentariu beton!12
se vede că ai fost ocupat săptămîna asta, că pe 3 l-ai scos de la sertar…; oricum, mulțumesc;
1. social, suntem în teoria ferestrelor sparte; cu un amendament: clădirea e de-a dreptul devastată, nu are doar cîteva geamuri sparte…
2. ar putea părea că toată lumea are dreptate, dar: un stat care n-a făcut autostrăzi, n-a făcut spitale sau școli, care plătește salariile angajaților împrumutîndu-se, care mituiește biserica pentru ajutorul în conducerea turmei… ; mai are rost?
3. poate (și) pentru că liderii de sindicat s-au comportat precum Coriolan Drăgănescu?
4. huo! antihristu’! grădina maicii domnului!!! domnu’ dan puric!!!
5. periodic mă mușc de un deget! nope, nu devin mai bun…
Hailamulțeanlatoțieleneleșicosticii!
Comentariu beton!13
Nu el, Republica l-a scos de la sertar, asa fac ei, mai aduc articole vechi in prim plan
4. Nu e vina lui Dumnezeu ca omul Il intelege gresit si se foloseste de numele Lui ca sa-si atinga scopurile ticaloase.
Credinta, religia inseamna mult mai mult decat niste chestii ce devin contradictorii cand sunt aplicate de oameni.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Credință =/= religie.
@Tia: dumnezeul tău trebuie să fie Dorel. O făcut un produs fain, da’ ș-o bătut penisu’ de el că i-o interzis să facă update 2.0 (immortality). Ba mai mult, o zis că 969 ani-s prea mulți (Matusalem) și l-o limitat la 120-130.
Adică e exact ca tipul imbecil descris la punctul 1. 😎
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Devin contradictorii când sunt aplicate de oameni? Dar cine sa aplice aceste „instrucțiuni de folosire” , in engleza fachinginstructions, daca nu oamenii?
John Temple, uppdate-ul dorit de tine ar da sansa unui Hitler sau unui Stalin sa distruga omenirea in mod repetat!
Uppdate-ul daruit noua de Dumnezeu este acela al evolutiei spirituale, un uppdate ce trecand prin generatii ne-ar duce tot mai departe de suferinta provocata semenilor nostri si tot mai aproape de…stele.
Că Hitler și Stalin să nu distrugă omenirea în mod repetat s-a ocupat bunul Dumnezeu cu potopul. O dată și bine.
Kate, normal ca legile date oamenilor sunt aplicate tot de ei, eu doar am constatat ca o fac incorect.
Elvira
Trăieşte-ţi, doamnă, viaţa ta!
Şi-a morţii lege n-o căta!
Sunt crai ce schimb-a lumii sorţi,
Dar dacă mor, ce grijă porţi?
Mai simte-n urmă cineva
Că ei sunt morţi?
Dar ştiu un lucru mai pe sus
De toate câte ţi le-am spus:
Credinţa-n zilele de-apoi
E singura tărie-n noi,
Că multe-s tari cum credem noi
Şi mâine nu-s!
Şi-oricât de amărâţi să fim
Nu-i bine să ne dezlipim
De cel ce vieţile le-a dat! –
O fi viaţa chin răbdat,
Dar una ştiu: ea ni s-a dat
Ca s-o trăim!
„Uppdate-ul daruit noua de Dumnezeu este acela al evolutiei spirituale, un uppdate ce trecand prin generatii ne-ar duce tot mai departe de suferinta provocata semenilor nostri si tot mai aproape de…stele.”
Nu știu ce să zic, văd acest update crăpând mai rău ca o aplicație netestată vreodată. Păcat transmis prin generații, o presupusă răsplată după moarte, idiosincrazii în relația creator-creație. Apreciez structura persoanelor ce reușesc să îmbrățișeze în mod inerent o formă de pariu pascalian, nu foarte mult pe a celor ce susțin sus și tare că au dovezi să le susțină alegerea. Personal, cu cât am citit mai mult despre religie (și, adiacent, influența religiei în istorie), cu atât am devenit mai agnostic. Să-i zicem, „restore to a previous version”.
@Tia: răspunsul tău denotă că am dreptate. Dorel ș-o bătut penisu’ de propria creație lăsând-o neterminată.
Tocmai Dorel, imbecilu’, a facilitat apariția celor precum Stalin, Hitler șamd
@Peredhil: religia este tâmpenie pură.
Peredhil, pacatul transmis prin generatii este de fapt o atitudine negativa transmisa urmasilor si despre care se crede ca dispare prin invatare din prostiile comise si ca pentru asta e nevoie de 7 sau de 9 generatii. Mai exact, de atata timp e nevoie ca sa ne vindecam de prostie si de rautate!
Ma amuza pariul pascalian. Din fericire nu ma caracterizeaza oportunismul. Eu cred pur si simplu. Nu e o lauda. E un sentiment. Mai adaug ca nu ma consider in masura sa cataloghez oamenii in functie de credinta sau necredinta lor. Stiu ca e un lucru ce ma depaseste. Singurele masuri dupa care ma iau in aprecierea semenilor mei sunt bine-rau, adevar-minciuna…
John Temple Raspunsul meu denota exact ce vrei tu sau.. altcineva.😅
Bun Coșbuc. Pariem și la ruleta lui Pascal. Rien nr va plus. Și înainte de judecata de apoi ne supunem judecății celor care sunt infailibil în a alege binele de rău. Nu din laudă ci din sentiment.
Elvira Asa e Cosbuc. Geniu. Nu sunt o jucatoare, prin urmare nu pariez nimic. Ai inteles gresit sau te joci cu cuvintele, eu am spus apreciere, nu judecata. Daca nu as fi in stare sa deosebesc raul de bine, ar insemna ca am ceva handicap mental in sensul ca daca vine unul pe strada si-mi trage o pereche de palme, eu in loc sa zic ca face rau, il aprob spunandu-i ca face bine.
@Peredhil, nu m-aș semeți să polemizez cu domnia-ta, doar caut să-nțeleg. să nu interpretezi ca un atac spusele mele, te rog!
viziunea pe care o prezinți îmi pare mai mult sofism, fără supărare! și voi argumenta.
*păcatul transmis prin generații. da, cândva, părea un concept religios. dar, de când Freud a descoperit unele mecanisme prin care traumele călătoresc de la o generație la alta, a devenit o realitate. e felul prin care psihologia transgenerațională progresează în înțelegerea subconștientului uman. psihanaliștii N.Abraham și M.Torok au introdus chiar conceptele de „identificare endocriptică” și „fantomă”, referindu-se la moștenirea fricilor, dependențelor, bolilor, conflictelor etc.
*presupusa răsplată după moarte. dacă nu ne lăsăm prinși în dogme, aș zice că răsplata morții există, e chiar viața. noul de azi devine vechi și va fi șters, făcând loc altei vieți. universul morții e substratul universului spiritual al omului.
*idiosincrazii în relația creator-creație. aici m-am pierdut, nu înțeleg care e idiosincrazia. ce înțeles îi atribui? uite, ca să înțeleg relația Creator-creație, metafizic, dar și etic, eu accept termenul eikon. (nu din grecescul icoană, ci cu înțelesul de a vedea și a cunoaște, din proto-indo-europeanul weid.)
după căderea adamică, omul a pierdut hainele harice și s-a îmbrăcat în hainele de piele, cu toate condiționările trupești.eikon-ul a pierdut, după cum zicea Platon, lumina interioară care-i asigura imaginea după „chipul și asemănarea” Ceatorului. apoi eikon-ul a fost restaurat prin venirea lui Hristos.
*îmbrățișarea pariului pascalian. da, am citit motivul care l-a determinat pe Pascal să reflecteze asupra religiei creștine (vindecarea miraculoasă a nepoatei sale, Marguerite, de o boală a căilor lacrimale, cu un spin din Coroana lui İisus Hristos). dar mie-mi pare că Pascal n-a dorit să convingă pe cineva să opteze pt religia creștină. cred că „pariul lui Pascal” e o chestie filozofică, o metaforă, un pariu existențial, care exclude ideea de neutralitate. e pariul omului cu el însuși, atunci când trebuie să ia o hotărâre, fără să aibă prea multe informații.
și în lumea modernă avem pariul lui Pascal, formulat de un biochimist câștigător al Nobelului. „principiul precauției” a fost formulat de P.Berg și spune, în esență, că lipsa certitudinii științifice nu trebuie să devină motiv pt amânarea măsurilor care să protejeze omul.
trăim într-o realitate dominată de temeri, de neliniști, de hazard, de incertitudini. așa că „a paria” pe varianta „Dumnezeu există”, chiar fără dovezi palpabile, pentru unii e salvator.
din perspectiva ateilor, Dumnezeu nu există pt că nu sunt dovezi empirice ale existenței sale. dar nu putem veni tocmai cu „argumentul ignoranței”, adică absența dovezii existenței unui lucru nu înseamnă că lucrul nu există.
@Tia, dincolo de teoriile religioase, filozofice, dincolo de argumentele cosmologice, ontologice, metafizice, fiecare își definește raportul cu divinitatea într-un mod subiectiv. până la urmă, omul are nevoie de propriile repere.
mintea mea n-a reușit până acum să treacă de o barieră pe acest subiect, caut încă și nu am prejudecăți. însă, mi-au plăcut două răspunsuri… răspunsul lui H.de Regnier („Singurul Dumnezeu adevărat este cel în care crede fiecare”) și răspunsul lui Bertrand Russel (întrebat fiind ce i-ar răspunde lui Dumnezeu, dacă l-ar întreba de ce n-a crezut în El, a răspuns: „Nu au fost suficiente dovezi, Doamne, nu au fost suficiente dovezi!”)
Comentariu beton!36
Malina „Floare alba de malin
Toate-n lume trec si vin”. Vezi ce legat e numele tau de chestii ontologice?🙂
Sigur ca omul are nevoie de propriile repere pentru ca nu-si poate depasi conditia subiectiva. In loc sa urce spre Dumnezeu, omul alege sa-L coboare langa el. Imi pare rau dar pe mine nu ma multumesc nici Regnier si nici Russel.
Articolul cu femeia agresată in parc mă face să fierb. Nu atât prin faptul că nimeni nu a intervenit, se ai întâmplă. După ce vuiește netul și televiziunile despre acest incident poate se „autosesizează” și poliția că ar trebui să patruleze pe-acolo. Ce-mi face greață și-mi ridica tensiunea sunt comentariile. De la haha feminismul la „n-a lovit ăla neprovocat” (ca celebrul „o fi spus copilul ceva”), la „dacă era actrița buna îl făcea pe ăla să plângă” și altele. Și sunt multe femei care se aliază, ce caută aia să citească in parc. Nici nu știu ce e mai greșit să fii in parc sau să citești.
Zicea cineva că este satul de articole anti popi, pastori, rabini și guru ( nu știu pluralul de la guru o fi gururi?). Să vă spun de ce m-am saturat eu ( nu că ar avea importanță, dar ajuta la cea mai versionata versiune a mea) . M-am saturat de postările „privește icoana și spune amin” cu variante. Nu mă obligă nimeni sa citesc dar Facebook mă anunță că o mulțime de prietene ale mele (real friends, nu doar Facebook ) zic amin. Asta mi zice „ați îmbătrânit, fetițo” 😭
2. Sunt un capitalist cu suflet de socialist. Cred în protecție socială aplicată cu cap, cred că extrem de multe probleme s-ar rezolva prin eradicarea sărăciei și o educație de top. Că unul care a oferit salarii peste medie pot spune că dacă tu nu ești în stare să oferi un nivel salarial care să îi oferi o oareșcare liniște angajatului ar fi bine să te cam duci în plm.
Adică io nu mă duc 3 săptămâni în Bali și aia care muncesc pt mine să nu poată să se ducă 3 zile la Costinești.
Dacă statul ar scade impozitul și ar crește procentul de colectare, dacă nu ar mai fura atât, poate ar putea să impună praguri salariale bazându-se pe ceva.
Comentariu beton!31
Dar stim cu totii cum sunt patronii care „le dau la amaratii aia sa manance” si „eu macar am creat locuri de munca”.
Si sa-l dai ca exemplu pe italianul care-si muta fabrica in Banglades sau cine stie unde si face pe victima e doovada de prostie. Hai sa tinem salariile la nivel de mizerie ca sa nu fuga stapanii de sclavi din tara. Hai sa-l scadem la un euro pe zi mai bine, sa duduie economia patriei.
Edelweis, MDM Mare lucru sa tratezi oamenii frumos si corect, sa nu-i exploatezi asa cum majoritatea de la noi o fac. Nu am decat respect pentru cei care gandesc si procedeaza ca voi.
1. Comentariile de la acest articol mi-au stricat ziua. ,, O femeie nu e bătută degeaba”. Vai de noi!
3. Lucrul în condiții de stres, sarcini multiple și agitație duce la boli. Degeaba e salariul mare.
4. Am ținut legătura cu o fostă colegă de școală care are și o fată, cam de aceiași vârstă cu copiii mei.
Ultima dată când am fost la ei, să petreacă copiii timp împreună, noi am stat separat de vorbă.
Ei vorbeau doar despre biserică și înainte nu făceau asta.
Le-am zis că biserica, ca instituție, e subiect închis și nu e același lucru cu divinitatea, bine și rău etc.
După vizită, îmi tot trimitea pe whatsapp materiale religioase. Le-am ignorat inițial. Apoi, i -am răspuns,, nu înțeleg mesajele acestea pur religioase, aștept vești despre voi”.
Mi-a răspuns că ,, e o stare de spirit”.
Azi m-a apucat starea și pe mine și i-am redirecționat acest articol.
5. Trebuie să mănânce și coci o pâine. S-a extins așa mult fenomenul că e aproape de escrocherie.
1. Trist.😔
2. Legislația-n vigoare e o labă tristă, iar ăla a făcut ce-a știut el mai bine. S-a cărat.
3. Angajatorul respectiv ar trebui trimis la adunat melci în deșert. Cu numai 0,5l de apă. 😈😈😈
4. Da, are dreptate.
5. Fain.
printre cele 10 porunci de la pct.4 n-am văzut „să nu lovești femei” (bine, aici putem insera și copii, animale, bătrâni, semeni sau strict să nu ridici mâna și să dai). individul o fi fost dat afară de patronul de la pct.2 și-o fi refuzat vreo ofertă de nerefuzat de la pct.3… „bărbații” de pe bănci poate erau în căutarea celei mai bune versiuni a lor de la pct.4 și încă n-o găsiseră. asta ca să unesc toate articolele…
mulțumesc, bine alese!
și, da, te lasă perplex și fără replică unele comentarii.
partea și mai urâtă este că, biata fată, greu va gestiona trauma. acum 5 ani am fost agresată fizic și jefuită aproape de blocul în care locuiam. vara, în jurul orei 8. credeți că a intervenit vreun trecător sau vreun vecin de pe băncile de pe alee? nu! am alergat vreo 2-3 săptămâni să-mi refac actele. și-am rămas și-acum cu o spaimă, mereu mă uit în spate și evit să merg singură pe stradă.
îmi pare rău pt ea, revoltător cum am ajuns!
Comentariu beton!62
1. Am patit-o si eu. Tot in Cismigiu. Studenta, cautam niste colege de camin si nimerisem pe o alee laturalnica, invecinata cu blocurile. Ma abordeaza unul, nu intru in detalii, imi sare la gat sa nu strig dupa ajutor. Eu strig cat ma tin borjogii: AJUTOR!!! El o rupe la fuga si ies la fereastra 2 babe:
Cine a strigat?
Eu.
De ce?
Ca m-a atacat un barbat.
Si esti studenta?
Da.
La particular?
Nu. La stat.
Nu se poate🙄
Am plecat. Nu am depus nicaieri plangere. M-am gandit ca am scapat usor.
2. Cred ca ar trebui incluse si niste ore de cunostinte minime de contabilitate – finante in scoala cum se face prin afara.
3. Am primit si eu o oferta din asta cu ani in urma in România. Trebuia sa stau pana la miezul noptii sa il astept pe sef ca sa pot pleca acasa. Cand m-au sunat sa imi spuna ca nu am fost fericita selectata, i-am spus duduii ca ma bucur pentru ca nu as fi acceptat un astfel de job.
4. Cred ca cei religiosi iau numele Domnului mai abitir in deşert. Mor numai cum aud: Asa a vrut Dumnezeu sau cum o vrea Dumnezeu.
5. Mare porcarie asta cu imbunatatirea de sine. Io inca n-am reusit sa ajung la faza 2.0 sau 3.0🤯
5. Ce conteaza ca zici versiune sau transformare? Ideea e aceeasi si anume sa evoluezi in bine, ca individ, ca grup, ca societate, pe toate planurile si cu mijloace cat mai corecte.
Chestiile astea de dezvoltare personala sunt o idee enervante cand pretind ca pot face din rahat bici dar pe de alta parte sunt si lucruri bune cu ele si anume ca se poate constientiza ca putem fi mai buni decat suntem cu putin efort.
”Oricum, între timp a venit vara, așa că pe cine naibii mai interesează să stea pe interneți?”
Vara o fi venit pe la voi prin Budapesta pentru că pe la noi încă este o tranziție între iarnă și primăvară.
1. O sa va zic io de ce nu se baga lumea. Pentru ca nu e treaba lor. Suna cinic si rau, dar in fond cam pe acolo e viata. Si nu, nu are nici o legatura cu Romania.
In Germania s-a bagat un romanache. A primit cadou un buzunar nou, la purtator. Dupa care s-a chinuit singur sa se repare, ca nu avea asigurare.
Te duci la un d-ala, ii futi un pumn in cap si moare. Felicitari. Ai dosar penal.
Singura solutie e 112. Sau te bagi pe barba ta.
2. E complicat acolo. Cresterea salariului minim, atat de mult, este dureroasa. Dar, „am inchis toata firma ca a crescut salariu minim” e caterinca.
nu prea am mila de aia care traiesc numa platind salariu minim. Aia is la doi pasi peste sclavagism