Sunt fascinat de modul în care omuleții ăștia din generația Z (sau cum s-o numi ea) se raportează la oamenii din jur atunci când vor să-și facă un selfie sau să se filmeze. Mai bine zis, cum NU se raportează.

Jur că mă uit cu admirație cum nu-i interesează absolut deloc că sunt la mall, în autobuz, la metrou, pe stradă, sau într-un loc mega-ultra-aglomerat. Dacă atunci le vine lor să-și facă selfie sau să se filmeze, apăi atunci își scot telefonul și încep să se pregătească pentru cameră.

Se aranjează, își caută unghiul, se strâmbă, întind mâini sau picioare, se contorsionează, fac orice le trece lor prin cap c-ar da bine la poză. Și toate astea, repet, fără să-i doară nici la bască de locul în care se află sau de vreunul dintre oamenii din jur.

Păi eu, dacă vreau să fac un selfie, trebuie să mă aflu într-un mediu cât se poate de controlat, gen să fie prin zonă cât mai puțini oameni spre deloc. Dar dacă totuși mai e cineva pe acolo, imediat mi se face rușine și trăiesc cu impresia de nezdruncinat că absolut toată lumea din jur gândește un singur lucru: „nțțț, uite-l și p-ăsta, om în toată firea și-și face selfie-uri”. Iar marea mea problemă e c-aș fi crezut același lucru și dacă aveam 20 de ani, nu juma’ de secol.

De-aia îi admir. Mă rog, nu numai de-aia, dar ăsta este unul dintre motive: toată viața m-am uitat cu respect și invidie la oamenii dezinhibați. Iar chestia asta mi se pare unul dintre marile atuuri ale generațiilor care vin din urmă: sunt complet lipsiți de inhibiții. Treabă care o să-i ajute enorm în viață.

sursa foto: freepik.com