Că tot am vorbit zilele trecute despre bagaje, hai să vorbim azi și despre ce facem în vacanțele de anul ăsta. Știu c-am mai povestit pe aici despre, dar pe vremea aia nu era nici război, nu existau nici scumpirile astea, prin urmare oamenii se mai sucesc, se mai răzgândesc.

Eu, de exemplu, eram hotărât să duc copiii la Disneyland. Well, mi-a cam trecut după ce am auzit că prețurile la cazări, în Paris, au luat-o complet razna. Să mă iertați, o fi Disneyland-ul o experiență inedită pentru copii, dar la 400 de euro pe noapte, ca să te cazezi într-o zonă cât de cât decentă a Parisului, am concluzionat că mai există și alte parcuri de distracții prin Europa. Mai vedem, mai studiem, la o adică n-au intrat vacanțele în sac și nici parcurile de distracții nu pleacă nicăieri.

Din același motiv încă n-am făcut nicio rezervare pentru mers la mare, la soare. Inițial mi-aș fi dorit să nu calc prin Bulgaria sau Grecia, să reușim să mergem pe zona Italia sau Spania (litoralul nostru iese din ecuație, mai bine nu mă duc la mare). Aceleași prețuri mărite m-au făcut să mai stau să mai chibzuiesc o vreme.

Încă mai analizez, dar până la urmă parca văd că tot în Grecia voi ajunge (deja mi-a dat un prieten niște oferte bune într-un loc care arată bine de tot). Ca să nu mai spun că până la urmă nici Bulgaria n-are râie și este și cel mai aproape. Nfine, mai vedem, cert e că noile prețuri m-au făcut să mă răzgândesc, ceea ce nu mi se mai întâmplase de multă vreme.

Practic, singurul plan care mi-a rămas în picioare este cel despre care încă nu vă pot povesti, pentru că vreau să vă surprind cu el. Și-o să vă surprind bine de tot. Dacă toate lucrurile merg bine, asta se va întâmpla exact peste o lună, adică pe 25 iunie. Nu încercați să ghiciți ce-am de gând, că n-aveți NICIO șansă. 😀

Apropo, mi se pare extrem de tare următorul paradox. Pe de o parte, în fiecare zi vezi știri din ce în ce mai alarmiste despre praguri istorice ale inflației, despre criză, despre prețurile energiei, despre tot ce se întâmplă prin Europa din punct de vedere economic.

Pe de altă parte, vin agențiile de turism și-ți explică despre cum anul ăsta s-a spart conducta cu turism. Nu știu, dar în capul meu ceva nu se leagă sau nu văd eu legătura. Păi ori e criză și inflație și prețuri mari, ori rupem avioanele și plajele în două? Nu zic c-ar fi ceva rău, doamne ferește, doar că în capul meu nu se leagă și sună ciudat.

Mno, acum tare mi-ar plăcea să vă aud și pe voi. Plecați pe undeva în vacanță? Dacă da, unde mergeți? Cât stați? Ați rezervat din timp sau lăsați pe ultima sută de metri?

Dacă nu, de ce? V-ați răzgândit și voi din cauza prețurilor mărite peste noapte? Asta înseamnă că nu mai plecați deloc? Sau mai așteptați să vedeți ce și cum?

Hai că v-ați prins voi ce întreb. Plus că poate mai culeg și eu niște idei ca să am motive să mă sucesc iar.

sursa foto: freepik.com