Că tot am vorbit zilele trecute despre bagaje, hai să vorbim azi și despre ce facem în vacanțele de anul ăsta. Știu c-am mai povestit pe aici despre, dar pe vremea aia nu era nici război, nu existau nici scumpirile astea, prin urmare oamenii se mai sucesc, se mai răzgândesc.
Eu, de exemplu, eram hotărât să duc copiii la Disneyland. Well, mi-a cam trecut după ce am auzit că prețurile la cazări, în Paris, au luat-o complet razna. Să mă iertați, o fi Disneyland-ul o experiență inedită pentru copii, dar la 400 de euro pe noapte, ca să te cazezi într-o zonă cât de cât decentă a Parisului, am concluzionat că mai există și alte parcuri de distracții prin Europa. Mai vedem, mai studiem, la o adică n-au intrat vacanțele în sac și nici parcurile de distracții nu pleacă nicăieri.
Din același motiv încă n-am făcut nicio rezervare pentru mers la mare, la soare. Inițial mi-aș fi dorit să nu calc prin Bulgaria sau Grecia, să reușim să mergem pe zona Italia sau Spania (litoralul nostru iese din ecuație, mai bine nu mă duc la mare). Aceleași prețuri mărite m-au făcut să mai stau să mai chibzuiesc o vreme.
Încă mai analizez, dar până la urmă parca văd că tot în Grecia voi ajunge (deja mi-a dat un prieten niște oferte bune într-un loc care arată bine de tot). Ca să nu mai spun că până la urmă nici Bulgaria n-are râie și este și cel mai aproape. Nfine, mai vedem, cert e că noile prețuri m-au făcut să mă răzgândesc, ceea ce nu mi se mai întâmplase de multă vreme.
Practic, singurul plan care mi-a rămas în picioare este cel despre care încă nu vă pot povesti, pentru că vreau să vă surprind cu el. Și-o să vă surprind bine de tot. Dacă toate lucrurile merg bine, asta se va întâmpla exact peste o lună, adică pe 25 iunie. Nu încercați să ghiciți ce-am de gând, că n-aveți NICIO șansă. 😀
Apropo, mi se pare extrem de tare următorul paradox. Pe de o parte, în fiecare zi vezi știri din ce în ce mai alarmiste despre praguri istorice ale inflației, despre criză, despre prețurile energiei, despre tot ce se întâmplă prin Europa din punct de vedere economic.
Pe de altă parte, vin agențiile de turism și-ți explică despre cum anul ăsta s-a spart conducta cu turism. Nu știu, dar în capul meu ceva nu se leagă sau nu văd eu legătura. Păi ori e criză și inflație și prețuri mari, ori rupem avioanele și plajele în două? Nu zic c-ar fi ceva rău, doamne ferește, doar că în capul meu nu se leagă și sună ciudat.
Mno, acum tare mi-ar plăcea să vă aud și pe voi. Plecați pe undeva în vacanță? Dacă da, unde mergeți? Cât stați? Ați rezervat din timp sau lăsați pe ultima sută de metri?
Dacă nu, de ce? V-ați răzgândit și voi din cauza prețurilor mărite peste noapte? Asta înseamnă că nu mai plecați deloc? Sau mai așteptați să vedeți ce și cum?
Hai că v-ați prins voi ce întreb. Plus că poate mai culeg și eu niște idei ca să am motive să mă sucesc iar.
sursa foto: freepik.com
De-obicei nu prea fac d-astea dar azi sunt rău: da, ai dreptate și ai dreptate. Adică e inflație și e greu dar lumea – din mai multe motive și de-a dreak ce e pielea pă ia – tot pleacă în vacanță. Cu riscul de a se chinui apoi financiar până la … Crăciun.
Comentariu beton!28
Stai așa că nu se știe CARE Crăciun.
Daca nu au bani,fac credit si tot pleaca „la mare”. Cum adica vara fara mare ?
Aveam programat Disneyland în 2020 dar nu s-a mai putut. Acum am vrea totuși să mergem anul acesta dar am renunțat la vară și ne uităm la rezervări în vacanța din toamnă când prețurile sunt mai normale și Parisul mai puțin aglomerat.
Pentru mare am făcut rezervare în Bulgaria, pentru fete – au vrut aqua park!
Au americanii un termen nou – revenge travel – lumea s-a săturat să stea în casă și vrea să calatorească cu orice preț.
Comentariu beton!36
Băi, da, mi-am imaginat și eu că despre revenge travel este vorba, dar tot mi se pare o nebunie ce se întâmplă. În toată Europa, guvernele nu știu ce măsuri să mai ia ca să ajute populația să treaca peste perioada asta nasoală, dar turismul a explodat. Uite am văzut ieri o știre cum că 60% dintre brtianci nu vor putea să-și achite facturile la energie. Pot să pun pe orice că Grecia și Spania vor fi ticsite de turiști britanici vara asta. Ticsite.
Ai mare dreptate, dar tot am plecat vreo 11 zile in Scotia (7 in Aberdeen si 4 in Edinburg). Dar, ca exista si un DAR, am luat biletele in ianuarie, inainte sa inceapa nebunia. Cu siguranta ca m-as fi gandit mult daca sa le iau sau nu.
La fel, in decembrie ne-am luat o masina noua, lucru pe care nu l-as mai fi facut anul asta.
Comentariu beton!15
Croația și Muntenegru, rezervat din decembrie
Eu tot caut ceva resort. Oriunde fara ruși. Ca dacă pana anu’ trecut mormăiam in barba când vedeam grosolaniile lor, știu ca nu ma mai pot abtine începând de anul asta.
Am găsit doar in Cipru asta – însă 2 adulti și trei copii, acolo, bate bugetul disponibil cu mult.
Aveți vreo idee ?
Comentariu beton!19
Zici tu că va fi plin de ruși vara asta? Că io am așea niște îndoieli.
Confirm, am văzut ruși și in Italia și Portugalia. Îi recunoști după opulență și obrăznicie, a și după pașapoarte în aeroport.
în Paphos, Cipru, mi-a părut ieftin. am ajuns acum 3 ani, cazarea prin Airbnb, în Kato Paphos, apartament mare (2 dormitoare, baie) în complex cu piscină. mulți englezi, n-am văzut ruși deloc. am mâncat la Pingouino & Baywatch, prețuri decente, mâncare bună. gelaterii multe, plajă la Alykes, servicii faine. poate aruncați o privire!
Comentariu beton!17
Cipru? Adică ăia care vindeau cetățenie oricui investea 100.000 eur în afaceri sau case? Sigur nu găsești rusi acolo. Nici în zona CY nici în zona TR. Aham.
Da, ceva mai mult de 4 săptămâni in Ro și Spania. Avem rezervate deja zborurile (foarte scumpe față de acum 3 ani, prețul încă 50%, adică $4400 doar Australia – Ro și retur, plus zborurile spre Spania), cazările (la fel, scumpe in draci), și mai am de făcut ceva rezervări pt excursii de o zi, muzee, chestii d-astea. Cazări in Spania (Madrid, Sevilla și Barcelona) clar mai scumpe ca in Paris acum 4 ani, sau Italia acum 3 ani (și am stat in “buricul’ târgului). Mă aștept ca toată vacanța să mă ajungă la vreo $14-15000. Nu avem ce face, nu ne-am mai văzut părinții de 3 ani, și nu se știe cât vor mai fi cu noi.
Comentariu beton!34
@Emil, da’ știi că întrebarea nu era pentru tine, da? chiaburule!
Comentariu beton!34
@Costica, stai liniștit că dacă nu erau ăi bătrâni nu cred că veneam. Găseam vacante mult mai aproape și la prețuri mult mai ok (Bali, Fiji sau Thailanda). Zborurile până in Bali nu mă costă nici un sfert din prețul pt Europa (nici măcar $1000), iar in Fiji sau Thailanda sunt oferte super tari cu zboruri incluse.
Comentariu beton!17
nu te liniștești, văd… 🤣
Comentariu beton!35
august, La Valletta – 8 zile cu partenerul, Airbnb, cam 3000 cazare, Provence – 8 zile cu fie-mea, nu stiu preț, restul lunii – acasă, la Moieciu.
Comentariu beton!14
așa, să revenim.. cum ziceam, pentru Malta, cazarea e sub 3000 de lei, nu vorbim de euro pe-aici, că salariul îl primesc în lei. zborul cu wizz go, bagaj de cală 20kg, troller și bagaj de mână gratuit la bord, un bilet de 437 lei și un bilet cu bagaj de mână gratuit 125 de lei – la dus. la întoarcere, un bilet cu 570 lei și unul cu 250 lei. toată afacerea, cazare + drum, cam 4500 lei. pentru Provence, cazare la o fostă colegă de faculta, bilete wizz go, Buc.-Nisa, dus unul de 1000 lei și unul de 600 lei, întors unul de 650 lei și unul de 220 lei. toată afacerea, cam 2500 lei. + banii de cheltuit prin ambele destinații, aproximativ 8-9000. per total, se apropie de salariul meu pe o lună. așa că nu ne chinuim financiar mai apoi, nici nu sărim calul.. da, au sărit prețurile, comparativ cu anii de dinaintea pandemiei, dar zic eu că noi suntem cumpătați și organizați.. cam asta-i vacanța noastră vara asta. restul anului, mai fugim 2-3 zile la 2-3 săpt.-o lună, drumuri scurte, 2-3 ore cu avionul, în funcție de cum găsim timp comun și nu le pun ca vacanțe, atunci abia îmi limpezesc creierii. în pandemie, rar am putut pleca de la muncă, așa că după doi ani chiar simțim nevoia.
Comentariu beton!14
Nu vreau sa cobesc, dar am feelingul ala din 2007-2008, dupa care am castigat 6 campionate de biliard la munca, asa de ocupat eram.
Toate bune, local biletele de vacanta pentru bugetari goes brrrr. Aia mai instariti pleaca in grecia sau turcia, doar le mareste acum salariile…
Bănene, ia stai așa, AVEAȚI MASĂ DE BILIARD la muncă? Sau vorbim despre jpcuri pe pc? 😛
Avem si ping pong si darts. Au prafu de 3 degete, nu are nimeni timp
Noi avem pe fiecare etaj masă de ping-pong și fotoliu de masaj iar la ultimul etaj masă de biliard + PS ceva + mini basket.
În afară de juniorii din Call Center nu prea le mai folosește cineva. Chiar dacă managementul de grup ne vrea „cel puțin o zi pe săptămână la birou” nu se înghesuie nimeni.
La noi Grecia e baza. Am mers la mare pe criză sanitară, plănuim să mergem și pe criză economică. Într-adevăr, prețurile sunt mai mari ca în trecut, dar o văd ca pe o compensație pentru prețurile mai mici pe care le-am întâlnit în pandemie. E ok, am pus deoparte, sănătoși să fim.
Se dezbate încă. Ce zici?16
Dabinemă, in ceea ce vă privește eu nu înțeleg de ce nu stați mai mult în Grecia decât în România.
Taci! 😛
@Anduța, vezi mai sus, la @Emil; burjuilor!
Comentariu beton!16
Costică, în capul meu există convingerea fermă că marea face tare bine la sănătate, în special pentru copii. ORL, oase, din astea. Pe seama curelor anuale de mare pun bună parte a lipsei de muci, viroze, îmbolnăviri de genul în familie. Pe cuvântul meu că dacă n-aș putea merge în Grecia (care, din punctul meu de vedere, are cele mai bune ape din toate cele testate) sau pe la alte mări mai curate (chiar Marea Neagră, dar bulgărească), litoral românesc ar scrie pe mine, cu litere mari. Pe care litoral romănesc îl mai frecventez și pe acesta anual, pe intervale scurte. Din nostalgie, din curiozitate, din necesitatea de a exersa și (men)ține în stare elastică limitele îngăduinței… :-))
Am fost în vacanța de Paști a copiilor în Paris 2 săptămâni (am bifat și Disneyland pentru a treia oară și aș mai vrea să merg în august după ce deschide secțiunea Marvel).
La finalul lui august 8 zile croazieră pe Mediterana și vreo 4 zile în Roma (îmbarcarea este din Roma și voi sta 2 zile înainte și două după debarcare).
Acum caut ceva de mers la mare la începutul lui septembrie până la începerea anului școlar. Deci o fi turismul în creștere sau nu?
Sri Lanka & Maldive, la inceputul lunii decembrie (rezervate de anul trecut).
Copilul este destul de mare sa mearga unde vrea (23 ani) dar inclina spre Grecia la vara.
Sri Lanka?
Te-ai mai uitat la stiri?
Comentariu beton!15
In India & Sri Lanka nu m-as duce nici dacă mi-ar plăti ei toată vacanța! 😂
@Emil, zâmbesc la comentariul ăsta. în India trebuie s-ajungi doar până-n 30 de ani, cât încă mai ai inima deschisă și cât mai crezi în viață, când n-ai început să te agăți de ea cu încrâncenare. cultura lor nu prea are nimic în comun cu cea europeană/americană și tot ceea ce ne pare nouă de neconceput, pentru ei e doar viața pe care o știu dintotdeauna. am fost ca studentă într-un stagiu cu Doctori fără frontiere în City of Child, o lume construită pentru copii orfani, lângă Pune. senzația pe care am avut-o la început, când am pășit în India, a fost de neputință, de inutilitate.. că e o luptă cu morile de vânt. la plecare aveam o copleșitoare senzație de liniște, de împăcare, de bine, de bucurie și de încredere în oameni.. atunci am ajuns și în Goa și Bombay. toate acele frânturi de viață au rămas undeva în mine, pentru că, după ce ai văzut&trăit așa ceva, nu mai poți să închizi ochii și să uiți vreodată. și n-aș mai putea repeta experiența, m-ar înghiți complet acum lumea aia..
Comentariu beton!19
@Emil, in India si Nepal am plecat târâta cu forta si m-am intors absolut fascinata. Daca nu ma crezi, citeste aici https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=25849&d=circuite-prin-india–excursii-india
E review-ul de la sosire si dupa el cateva care merg in continuare. Crede-ma, nu o sa iti para rau (sa citesti, zic 😁).
Sri Lanka idem, surpriza f placuta.
Este foarte posibil ca agențiile de turism să facă precum cele imobiliare: să exagereze faptul că există cerere. În ceea ce mă privește, veniturile au scăzut de așa manieră încât concediul iese din discuție. Eventual o sa facem o ieșire prin țară. Primul concediu, în accepțiunea de până acum doi ani, l-am avut la 19 ani după ce am intrat în câmpul muncii, așa că o să supraviețuim. Nu este plăcut, dar trebuie să fim realiști.
Comentariu beton!29
Nu, este reala. Sotia lucreaza de multi ani in domeniu si imi spune ca efectiv sunt asaltati, se arunca cu bani, ca la lautari, fara numar. Si nu vorbim de destinatii si transport ieftin ci premium/lux/exotic.
Comentariu beton!15
@Cristi, dacă nu era așa, n-o luau prețurile razna. Dacă nu există cerere mare, nu cresc prețurile.
Nu este asa,spun din sursa sigura. Nu fac fata cererilor,acum,pe ultima suta de metri !
Păi dacă-i așa…. Înseamnă că problema este la mine 🤷
Eu mi-am rezervat vacanta la agenție la jumatea lui martie , cazare+ zbor. Preț ok, cred. Eu de-abia aștept sa ma întorc în tara mea de suflet dupa multi ani 💜
Îmi vor trebui destui bani și pentru mâncare,etc, dar am zis ca plec oricum, nu am mai fost de mult timp în vacanta. Ma rog sa plec, sa nu se mai întâmple nimic.
Cred ca e un cumul de factori: pandemia si oricecrestrictie/grija au disparut + oamenii mai dispusi sa isi cheltuiasca pe experiente din economii, ca oricum le mananca inflatia.
Si probabil si o gandire mai fatalista de genul: sa ma bucur acum cat pot, ca nu se stie cand mai vine un virus, o criza un razboi, un ceva.
Comentariu beton!34
Da, da, o posibilă explicație logică.
Fix asa cred si eu. Era de asteptat dupa pandemie sa explodeze preturile.
@THE Cristina: sar’na doamna doctor. Mai veniți pe la noi. 🤭
@JT te-o fi pălit doru’ ăl mare, te pomeni 🙊!!
Hai ca viu!
Incearca Gardaland! Zona este bestiala!
@Mi’ai: daca accepti un sfat/părere și vreti și parc de distracții și litoral și Spania, atunci este Portaventura, in Salou, chiar pe malul marii. Iar prețurile sunt mai mult decât decente – mă bătea capul să merg a doua oara,dar am ales până la urmă Grecia, cu mașina (Lefkada). Așa ca de mâine într-o săptămână sunt deja pe drum incolo, vacanță de 8 zile. Iar in Septembrie avem o săptămână pe catamaran, tot Grecia – Ciclade de data asta.
PS: ambele vacanțe ne costa pe la 3000E în total, să nu creadă lumea că-s plin de bani 🙂
Comentariu beton!17
Papi, zi-mi si mie, te rog, detalii despre vacanta pe catamaran, ma intereseaza si poate ai ceva ponturi de dat.
@Oana: noi avem noroc ca avem un prieten in grup cu brevet de skipper; închiriem inca din iarna un catamaran fara pretenții (4 cabine, fara A/C, fara gratar, an mai vechi) la vreo 2500 E, facem cumparaturile online si ne asteapta la barca, apoi avem o săptămână de vis 🙂 4-5 insule diferite, golfuri de vis pentru baie, petreceri, taverne diferite in fiecare seara. Navigam cam 4 ore pe zi, restul e distractie.
Daca nu aveti skipper, se poate inchiria catamaranul cu tot cu skipper grec (+1500 E/sapt) sau puteti apela la organizatorii romani, care fac plecări cu cate 5 catamarane deodată – dar preturile sunt mari: 1250E/pers. Ca si comparatie, noi cheltuim cam 2000E de cuplu, totul inclus: avion pana la Atena, inchiriere catamaran, cumparaturi, banii cheltuiti acolo.
@Oana, cere-i lui Mihai tel meu si iti pot da si eu o gramada de amanunte, e f tare vacanta pe barca, stie Papi ce zice!!
7 nopti Grecia (Rodos). As vrea si eu sa am concediu 1 luna, dar nu se poate. 🙂
Patit la fel in Dublin, nimic sub 1000 de euro pentru 3 nopti in septembrie, in afara de hosteluri. Si in Italia au mai crescut preturile, dar nu in halul asta. Plecarile sunt pentru congrese, deci n-am flexibilitate. Anul asta am renuntat la concediul clasic, de stat cu burta la soare, si voi imbina utilul cu placutul, vizitand orasele unde se desfasoara diverse manifestari. Tre’ sa scot parleala celor doi ani de stat pe tusa, cu ochii in calculator la chestii online, asa ca nu ma uit la bani, deocamdata. Tocmai ce m-am intors din Geneva, urmeaza Praga (destinatia asta o astept din 2005, n-aveam atunci bani pentru o scoala de vara), apoi Padova si Cork in septembrie.
de paștele ortodox am fost la napoli. făcusem o rezervare pe booking pe la început de martie chiar ok, dar eu tot timpul caut ceva și mai convenabil. pe la sfârșit de martie nu se mai găsea nimic în napoli, iar ce se găsea era de la 400 de euro pe noapte.
la vară fac florența și veneția, cu rezervări ok făcute de astă toamnă. ăștia cu avionul mi-au furat o zi de vacanță, așa că am zis să modific datele la rezervarea din veneția: dacă scădeam o noapte de cazare, suma de plată creștea de trei ori, așa că am să le fac cadou o noapte de cazare.
Eu o vad asa: la o populatie de 15-18 mil de oameni, in RO probabil ca pleaca in vacanta un 10%, sa zicem, de dragul calculului. Turismul NU este facut pentru 15 milioane ci doar pentru aia care-si permit, deci astia 1,5-1,8 mil de oameni sunt SUFICIENTI sa creeze presiune pe cerere – si in RO (munte/mare) si pentru ce vand agentiile in strainatate.
Daca luam in calcul ca ultimul am normal pentru turism a fost 2019 (20/21 clar a scazut numarul de plimbareti) pai e clar ca 2022 e cu PRESIUNE pe cerere. Plus ca, probabil, sunt si unii (dintre cei care nu pleaca de obicei) care din cauza frustrarii de a sta in casa 2 ani acum fac orice sa plece undeva, oriunde. Deci 2022 va fi un an peste 2019 ca si vanzari pentru agentii/operatorii din turism.
Personal, aveam deja dat un avans pentru Grecia inca din 2019, pentru 2020. Nu s-a mai putut nici 2020, nici in 2021 si pentru ca proprietarul apartamentului ne-a pastrat avansul dar si pretul/noapte din 2019, anul asta am rezervat 10 zile in locul ala inca din ianuarie. Soare & Frappe pe plaja & LINISTE ca sa relaxam neuronul … cam asta e tot ce ne dorim.
Si mai vedem ce/cum facem pentru inca o plecare la final de august/inceput de septembrie.
Anul asta e ultimul, sper, de vacanta „statica” in care stam proptiti intr-un singur(a) loc/tara timp de 10-12 zile. Anul viitor copilul va avea aproape 8 ani si vom merge 100% cu masina la plimbare prin Europa – LegoLand e o tinta – dar nu vom sta mai mult de 1-2 zile intr-un loc. Ar mai fi cate ceva de vazut prin Austria/Germania/Italia plus ca avem si niste prieteni pe care nu i-am mai vazut de 2-3 ani. Nici Croatia/Slovenia nu suna rau deloc.
App de DisneyLand – e adevarat ca e aproape si poate fi facut in regim city-break dar Europa s-a „obraznicit” grav de tot la preturi iar cazarea in Paris in 2022 cred ca se poate transforma intr-un dezastru financiar. De-asta o sa „sarim” primbarea prin Europa anul asta, dupa 2 ani de foame in HORECA cred ca peste tot va fi un jaf la drumul mare.
Si DA, concediul in Romania in 2022 (sau in viitorul apropiat) iese din orice calcul.
Comentariu beton!17
La noi stau lucrurile la fel în ultimii ani. Vara la Corbu, mai venim, mai plecăm, după cum avem treabă. Și pentru că nu mai suntem legați de vacanța copiilor, noi suntem genul de turiști de extrasezon. Ne dorim să plecăm prin Europa o lună, undeva spre sfârșitul lui septembrie. Nimic rezervat, totul spontan. Ne urcăm în mașină și vedem pe unde ne duc drumurile. Sper să fie o lună. Am bate toate recordurile😀. Bine, mizez și pe faptul că împlinim 30 de ani de căsnicie și fac presiuni la colegul de apartament😁.
Comentariu beton!27
@Adina, și cine hrănește fazanul? 😜😂
Îl hrănește vecinul🙂. Dar voi ce faceți cu Charlie când veniți în țară?
@Adina, bună întrebare. Asta este cea mai mare problemă, am vorbit cu niște prieteni sa îl ia la ei.
Treceti prin Bv in Septembrie?
Plănuim să plecăm după 12 septembrie. Dacă veniți până atunci, clar mi-ar plăcea să ne întâlnim.
@Adina, in Brașov din 02 Septembrie până in 16. Pe 17 Septembrie plecam in Spania.
Mămică,m-am trezit (rea)listă, adaptată puternic la condițiile mele.Ma bucur nespus că ai atacat subiectul,nu plec din țară că n-am cu ce,pungă bugetară și mai vreau să fac și investiții în confortul casei.Oricum ,nu plecam prea departe,dar sper din suflet să îmi ajungă cardul de tichete de vacanță pentru un weekend de 5 ,3 adulți și 2 minori,dat fiind că cu copilul cel mare nu pot pleca la distanță ,nu rezistă la drum lung (autism) și orice noutate îl deranjează.
Acum legat strict de bani,m-am mirat ca și tine in weekendul ce a trecut ,de câtă populație alimenta cu bani la restaurante la zilele orașului Ploiești,și nu că am făcut foamea,dar la ce coadă era la peste și fructe de mare ,ai fi zis că exploatăm personal petrolul la Ploiești.
Comentariu beton!16
Interesant ce spuneti, caci eu am ratat zilele minunatului oras. Oameni bogati in Ploiestiul nostru, ce mai.
Am fugit la Sibiu pentru prima oara. Nu a fost cine stie ce cheltuiala enorma, insa a fost mult prea scurt.
Planuiam si eu plecare pentru anul asta, desi tindeam catre inlocuirea Vamii mele de suflet (care oricum nu prea mai exista) cu Corbu. Vom vedea caci am si o deplasare cu munca de facut vara aceasta.
Am fost cu una dintre fete la Disney in Paris, dar am stat intr-un hotel afiliat Disney langa parc. Sunt niste autobuze care trec din 15 in 15 minute pe la aceste hoteluri sa te duca in parc gratis. In Paris ajungeam cam in 30-40 min cu metroul. Vezi si ofertele de acolo, nu sunt ieftine dar nici nu erau foarte scumpe la vremea aceea.
Legat de vacanta de anul asta cred ca va fi Grecia probabil tot Thassos, pe motiv ca e frumos, mai ieftin si mai usor de ajuns. In Thassos inca mai sunt locuri neinvadate de conationali pe motiv ca nu sunt de fitze. Italia sau alte variante ar trebui facute cu avionul + inchiriere masina si costurile cresc prea mult.
Ziceai ceva de recomandari pe Grecia, nu le faci publice? 🙂
Știu de hoelurile alea, dar nu-mi doresc să stau acolo că ești la mama dracului, ajungi greu în oraș. Dacă stai acolo, în afară de parc nu ai alceva de facut. Or eu vreau să merg si prin Paris.
@Mihai: noi am gasit, in Paris, prin Airbnb, la 3 minute de statia de metrou Odeon (adica fix in buricul Parisului), 6 zile, 300 euro pentru doi adulti. Ok. Era extrasezon dar n-avem copii mici sa fim legati de vacante si sa suportam Disneyland.
95% dintre obiectivele turistice erau destul de aproape incat sa mergem pe jos. Am folosit metroul de doua ori plus dusul-intorsul la/de la Gara de Est.
Camera era micuta, dar aveam tot ce ne trebuia ca sa mancam si sa dormim. Dupa cate 20-30 km de bantuit, pe jos, aveam nevoie doar de un pat sa ne tragem sufletul.
Am fost cu fiica-mea in Venetia in martie, ca fetele. Am prins bilete de avion f ieftine si o oferta plus un upgrade la un hotel cu staif. Tot scump a iesit, dar Venetia mereu a foat scumpa.
Iunie in Iordania pt scufundari, dar cu tot ce trebuie pe langa (Petra & co). Cu copilul. Organizat. Nu stiu sa compar fata de alti ani.
Iulie la Milano, dar e un congres, nu am platit eu, dar si aici taxa de inscriere s-a dublat fata de acum 3 ani, iar biletul cu Blue costa cat un Tarom in zona buna.
August inchiriem, ca de multi ani incoace, catamaran si o luam prin insule. Ionice anul asta. Ei bine, daca anii trecuti gaseam cu 5-7000 in mai, hai 8000 un catamaran mai nou, anul asta am gasit (cu greu!) cu 10000 in ianuarie si ne-au presat sa ne hotaram repede. Deci…da.
Daca mai pot pleca de la munca, bag o Malta, daca nu, la anul, ca nu se muta de acolo.
Acum ma uit pt la iarna, dar ma ia cu plans.
@Cristina, mișto pozele din Veneția! Mi-ai făcut poftă, dar anul asta mergem “pă Spania”. 😊👍
In Italia as vrea eu, Milano, Positano, nu știu încă, mai caut. Rezervări, bilete încă nu am luat, dar o sa fac cumva sa iau din timp, sa fie mai ieftine.
Noi ne planuim concediile.in timp ce suntem in concediu:) luna asta Lanzarote, in iunie 3 zile in Sozopol la plimbare pt a 4 a oara (I love that place :)), in august Grecia, in sept Palma de Mallorca, iar in decembrie Malaga. Singura fara bilete luate este Malaga. Doamne ajuta sa fim sanatosi si sa fie pace! 🙏🙏🙏
Am făcut rezervare la începutul anului în Grecia (Samotraki) pentru prima jumătate a lunii septembrie. Acum vreo lună, verificând prețul din nou, am avut surpriza să vedem că s-a ieftinit cu aproximativ 200 E (pt 11 nopți) 🙂
Am luat în considerare pentru prima dată Bulgaria anul acesta, argumentele expuse frumos in articolul de foarte bun simt de mai sus. 2 adulți și 2 copii, hotel 4 stele ( vedem cum o sa fie stelele la bulgari, am auzit că nu sunt așa strălucitoare ca prin vest), 850 euro ultra all-inclusive. Rezervare prin ianuarie, cu 30% reducere pt early booking. Sper sa fie o alegere reușită, prețul mi se pare mai mult decât decent
Fa la noi… Ultra all inclusive daca nu e macar dublu la pret…
Sâmbătă, 21 mai mă aflam în Firenze/Florence. Am pus pe gmaps Grom și m-am dut țintă să-mi iau bibe meritata cea mai bună înghețată (probabil).
Și am facut o aroganță, am mai mers câțiva pași să o savurez privind la Dom. Cum am ieșit de pe străduță m-am trezit într-o mare de oameni. La fel și luni, în Bologna.
Cum am fost pe 3 aeroporturi în 4 zile, toate pline, toate exact ca înainte de pandemie, pot să-ți zic că da, lumea s-a reîntors prin vacanțe, ceea ce era și normal.
Și da, am văzut și acolo refugiați de război.
Planuri de viitor: îmi doresc tare mult să ajung în Oradea la noi și mai vedem cu Italia, Spania, Portugalia, hai poate și Belgia la ei. Pe low cost, evident.
Grecia (o saptamana). Ca e… multa. Creta, de data asta. Nord, Heraklion, undeva, dar nu Hersonissos. Am vreo 10 taburi deschise pe laptop cu oferte de la agentii.
Pe motiv de lene am zis sa iau pachet de la vreo agentie, sa nu combin de data asta Booking cu linii aeriene, low cost sau nu, ca odata te pomeni ca schimba/ anuleaza aia zborul si dai din dreapta in stanga sa gasesti o varianta sa inlocuiesti. Am patit-o rau anul trecut cu zborul de dus.
Am fost in Thassos anul trecut si NU mi-a placut. Deloc. Asa ca mai trag o data, in speranta ca o sa iau trifoiul cu 4 foi acum.
Ca idee, voiam chestii nordice pt 2022. Am fost anul trecut in Olanda si mi s-a parut o experienta care a meritat, asa ca gandeam pt acum o Norvegie, Suedie, pe-acolo. Dar preturile nu ne-au ajutat. Asa ca o sa mergem traditional, la greci, zic.
Turcia iese din calcul, ca o sa fie plina de rusi, Mamaia iese din calcul, ca sa nu vedem rachete la orizont – alea trase din Insula Serpilor, Spania e prea fierbinte, iese si ea din calcul, Italia e prea scumpa (in sud) si iese din buget, asa ca o tinem batraneste pe serenitate si, optimistic, mizam pe serendipity…
„parca văd că tot în Grecia voi ajunge (deja mi-a dat un prieten niște oferte bune într-un loc care arată bine de tot)” – eu sunt indragostit de Grecia. Poti sa imi dai ceva detalii? Daca se poate, binenteles…
Publicitatea (ex. agențiile pot face publicitate, correct?) nu trebuie să fie adevărată.
Îl citez pe Naval: „You’re doing sales because you failed at marketing. You’re doing marketing because you failed at product.” ( https://twitter.com/naval/status/1505668279678824448 )
Eu știu că publicitatea negativă e interzisă în România.
Minciunile sunt publicități negative? Încă nu s-a [auto-]sesizat justiția pe care o apărăm™, să știm de o treabă… 🫥
Bosule, eu nu vorbesc aici despre publicitatea pe care și-o fac agențiile de turism. Eu am cunoscuți și amici care lucrează în industria asta. E cererea atât de mare, că nu fac față. Că până la urmă poți să faci tu câtă publicitate vrei, n-o să influențezi prețurile. iar prețurile au explodat EXACT din cauza cererii uriașe.
Bună Mihai, eu zic ca oamenii au mai pus deoparte bani în anii trecuți și, în ciuda prețurilor, caută oferte și tot se duc în vacanță, face bine la căpuț să te relaxezi după un an de muncă. Eu sunt pe căutat si rezervat din timp așa că pot spune că prețurile au sărit în sus dinainte de război. Am făcut rezervări prin ianuarie. A trebuit să schimb ceva acum și sunt mult mai mari decât erau deja mari în ianuarie. Noi am dat o fugă pe la Veliko și un mic city break la Frankfurt (pentru ca îmi era mie dor și copilul voia Grădini Zoo așa cum ar trebui să fie toate). O sa plecăm la vară 2 săpt în Germania, road trip. Ne trebuie cazare și dus-întors pe drum. In Germania vom sta 7 zile într-un camping într-o căsuță, cea ma convenabilă opțiune, plus că nu cred că voi fi dezamăgită sigur într-un camping în Germania (avem cu ce compara doar de la noi și Bulgaria, așa că sigur va fi peste așteptări). Vrem să vizităm orășele mici și draguțe. Apoi vom mai sta pe lîngă Munchen prin Airbnb, abia am găsit un apartament care să aibă… frigider și un preț decent. De obicei noi mergem prin Booking (mai ales in Grecia), dar în Germania a fost imposibil de găsit un preț decent (și nu stăm la hoteluri, preferăm pensiuni mici sau apartamente). Deci da, e scump, dar dacă faci după ce buget ai economisit un an și te organizezi singur nu e chiar așa de rău. Mai vorbim după ce ne întoarcem dacă ne-am încadrat.
„… da’ așa sărac, ca anu’ ista, ca anu’ trecut și ca de cînd mă știu, parcă niciodată n-am fost”; însă dup-aia îmi aduc aminte de Balanța: „românu-i dat în mă-sa! se plînge că n-are de niciunele, da’ se descurcă”…
pentru noi vara înseamnă Grecia (bifată o singură dată cu copila), da’ nu se poate din cauză de drum lung; așa că cel mai probabil o să băgăm o mare bulgărească (my second country), că știu să cer mîncare în limba lor: cernokop, șharan, pastîrva, tivlicichi na scara, mavrud; oameni simpli, nevoi de bază: pește, dovlecei, vin…
Comentariu beton!15
@Costică, ești pe opulentă (atâta mâncare)? 😊😂
si ciuschi nu?
Suma cheltuita difera mult in functie de stilul de calatorit. Eu fiind asa mai pe low cost am petrecut 10 zile faine de tot in Cipru platind o suma mai mult decat rezonabila: 180€/studio dotat cu tot ceea ce trebuie in Larnaca(15 min de plaja), 15€/BlueAir, 4€ max/sens(vizitat toata insula(inclusiv Cipru de N) cu bus). O masa prin porturile alea faine cam 7-10€(bere inclusa).
No, lumea merge dar asta nu inseamna automat ca si cheltuie f mult.
In iunie urmeaza Croatia si Muntenegru 😀
@Stefan superb in Croatia si Muntenegru
Pentru că în ultimii 2 ani nu am fost pe nicăieri (nu se pune o săptămână la Oradea cu vizite în Băile Felix), preponderent din motive de pandemie (dar nu numai), am decis că anul ăsta vom merge undeva, la mare la soare. Încă oscilăm între Italia și Bulgaria (motiv pentru care nu am rezervat nimic încă). Am fi vrut Grecia, dar nu sunt multe zboruri și nu am mașină pe care să mă bazez la drum lung. Este in plan și schimbarea mașinii, dar probabil prin toamnă, deci după concediu. Cât privește paradoxul, mi se pare numai aparent: după părerea mea, e vorba despre revenge travel (cum bine spunea cineva), combinat cu o oarecare inconștiență a românilor și lipsa de educație economică și financiară. Multi nu cred că va veni o perioadă nașpa. Personal, nu am nicio îndoială că va veni, și că în România va fi mult mai rău decât prin alte părți (din motive politice) și bineînțeles că sunt îngrijorat. Pe de altă parte, din cauza unor probleme personale (pe care nu vreau sa le detaliez), simt că dacă nu plec pe undeva sa îmi încarc bateriile o voi lua razna, la propriu. Și gândesc că, in perspectiva vremurilor care vor veni, mai bine sănătos și cu ceva dificultăți financiare, decât să umblu pe la doftori, cu toți banii din lume (nu că i-aș avea, e numai așa, o vorbă)
Oferta de zboruri catre Grecia este chiar larga, n-ai cum sa nu gasesti ceva si la preturi extrem de bune: Corfu, Creta, Mikonos, Lefkada, Santorini, Zakynthos (astea la Wizz) + Corfu, Creta, Salonic (Ryan) + Atena, Kefalonia, Skiatos, Rhodos, Corfu, Creta, Zakynthos, Lefkada, Santorini (Blue).
Poate din București. Din Cluj e subțirică.
Cu inca 20E zbori la București 🙂
Poate o fi greu in economia privata caci in sectorul bugetar, de Stat, criza si inflatia nu prea se simt. Vestea buna este ca una din masurile economice de redresare ale guvernului o reprezinta marirea salariilor bugetarilor , plus bonuri de vacanta, asa ca e ok.
Prostii din privat sa sufere si sa plateasca impozite !
Planul e sa fiu aici in vara asta
https://youtu.be/WR4LsSk9DaE
macar o data la doua saptamani, daca permite vremea.
Europa park suna interesant pentru mine, da mai trebuie sa astept cativa ani, cred. Maimutzoiu are doar 7 ani.
Fiind bugetar de obicei servesc concediu pe baza la voucherele alea. Cum încă e incert dacă și cînd le voi lua, studiind și magnificele oferte ale litoralului romanesc am ajuns la concluzia că mai bine o să facem concediul in Sicilia, vreo zi – doua in Catania + Etnaland( apropo de parc de distracție) apoi undeva in zona Alcamo sau San Vito Lo Capo. Preturi rezonabile, liniște și un pic din farmecul vechilor orașe italienesti. Nu mai zic că vreau sa plec prin Bulgaria- Grecia , feribot iar returul pe partea clasica…. Decât sa îmbogățesc vreun nehalit de patron din Horeca sau un traficant de șezlonguri mai bine plătesc sa fiu tratat că un turist nu ca la noi…
Teoretic & corect, prin lege, toți bugetarii (fără excepții – inclusiv „înalți” funcționari, ofițeri, generali, chestori, comisari, etc.) forțați să facă vacanțele în țară, respectiv să stea acasă + membrii familiilor personale (soția, copilu’…).
Păi ce facem, tova’șe Vlad, subminăm economia națională (PIB-ul, PPC-ul…) în favoarea altora, dându-le valuta prin extra cost, valoare adăugată & conversie dublă? Păi, se poate, să nu avem noi cunoștințe elementare de geoeconomie?
Practic, vă furați banii dacă nu le dați băeților, deștepți/cu relații din sfera politicii/serviciilor, banii lor (ai voștri până la urmă).
Gata, așa ceva nu se mai poate continua, tova’șe Vlad!
Autocritica e programată la cinci fără un sfert. Să nu uiți cafeaua și să nu te pună dracu’ să iei Jacobs sau Lavazza în loc de ceva mai scump, luxos.
Au reprogramat festivitatea de absolvire a fiică-mii (UK) pusă fix în mijlocul săptămânii, în iulie, prețuri prohibitive dacă stai doar 2-3 zile 🥺 așa că îi voi pune banii pe card să îi folosească ea cum își dorește, mor de dorul ei dar nu reușesc să ajung, și nici Scoția anul ăsta. Dacă apare ceva interesant nu refuz, încerc să mă adaptez la bugetul actual, nu sunt genul care face credite pentru vacanțe.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.1
@Pfaff, această cugetare e pe sistemul: „ia mai dă-i și-n plm, dacă n-au pâine, să mănânce cozonac”. Superb, absolut superb să vezi atâta empatie. Apropo, bosule, de curiozitate, tu ai copii?
@Phaff daca taceai … e o vorba sti ce zic? Cum ar fi pe tot parcursul academic al copiilor sa putem previziona ca o sa fie preturi pana la cer sau sa ne mutam dupa ei..Jeez cum ar fi sa se mute familia dupa colegiul, Uni sau master 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@Mihai
Nu.
De ce?
Din același motiv de ce n-aș vrea să plâng după dorul cuiva sau alte pățanii românești ( lipsă de oportunități, bani puțini, patroni/HR/administratori patibulari, securistan ș.a.m.d.; exemplu: https://arhiblog.ro/klaus-vrea-10-presedintie ).
Daaaar… observația mea dată Adrianei nu este eronată (ce e greșit să-i atragi omului că și-a făcut un rău nemeritat, asta nu e empatie? dacă nu i-am zis nimeni nimic, apropo de bule de grup, groupthink…) și comparația cu țața Antoaneta, a lu’ Ludovic al șaispelea, nu se potrivește.
Phaff,Mulțam de sfat, chiar aveam nevoie 🤫 da’ rămâne între noi.
@Gusteasco
Nu s-a suferit în comunism să mă autocenzurez la îndemnul unor platitudini românești epicaricate, luate de tine, ca rețete de viață absolute, la temperatura camerei.
Ar fi indicat să se mute toți, din orașe moarte la orașe universitare, sau nici să stea aici când pot să stea în civilizație, decât cu „pachețelu’” sau cu banii pe card din Romania în Străinezia.
Asta ar însemna empatie reală și planificare să știm de o treabă — în loc ca tine, cu ochii pe bila ASE-ului, înghesuită, la pachet, în barăci redenumite „cămine”.
@Adriana
În loc să rămână între noi, fă-ți o introspecție: ți-ai făcut un rău și nimeni din „amici/amice/prietene/prieteni” nu ți-a spus asta, nici ca încurajare, nici ca sfat, nici ca prevenție.
Asta ar însemna ca un străin are mai multă empatie decât toți pe care îi cunoști din anturajul tău.
Așa că nu, nu, nu trebuie să rămână între noi. 🫠
@Phaff, bosule, ție nu-ți spune nimic faptul că 99% dintre coemntariile tale se duc în „hide”? Nimic, nimic? Adică te uiți așa cum oamenii îți zic să te duci să te cauți, și ai impresia că doar tu ești deștept și toți ceilalți sunt proști? Bănene…
@Phaff mergi si te cauta iar Gusteasco sa ii spui cui iti permite, stiu ca a nu raspunde la passive agressive e calea dar uite ca nu tac. Mergi tu frumusel pe bloguri de hateri si unde poti blow some steam ca aici vb frumos si cu cei 7 ani de acasa!
@Aura, îți pierzi timpul. Oricum, i-am lăsat comentariul (omul e banat la muine pe blog) doar ca să-i pot spune ce i-am zis. Nici măcar faptul că e banat nu-l face să se întrebe „bă, da’ de ce oare?”. Atât poate el.
@MV, @Aura, mă scuzați că intervin în discuție, dar am o nelămurire.. știți, eu am devenit cuvântătoare de curând, dar de citit.. ăhăăă, de multă vreme.. și n-am înțeles niciodată.. mă lămuriți de ce apar atacurile la persoană? adică oamenii ăștia care comentează, nu atacă o idee, nu vin cu argumente/contra-argumente, expuse amical, fără încrâncenări.. vin și folosesc un limbaj suburban, atacând persoane. ce-i mână-n luptă?! că doar nu-s toți cu mansarda prost mobilată sau deranjată.. mersi!
@irina, ba da, toți despre care zici au probleme la mansardă. Intră pe blog si caută-i comentariile cetățeanului ăstuia. O să te crucești.
O saptamana nisa/monte carlo in iulie. 10 zile in corfu august. 10 zile in Langkwaki(malaezia) octombrie. Stiri alarmiste au fost si cu covid, cu razboiul, etc. Daca ai bun simt, respecti reguli, te vaccinezi, protejezi cum poti nu ai de ce sa te panichezi/alarmezi. P.s. Noi la disneyland am stat cazati la ei, 2 zile pentru parc si 2 pentru paris. Poti lua trenul usor din parc si ajungi in oras.
Mi-am luat saptamina trecuta viza de Tailanda (de business ca sunt trimis de firma).
Am ajuns la prima ora si au fost deja aproximativ 20 de persoane inaintea mea. Toti pentru viza turistica. Deci da, se pleaca pe rupte.
Recunosc ca si eu planific o mica excursie cu consoarta pina in Singapore, eventual si Malaezia, Tailanda dar mai spre toamna. Mai vedem cum evolueaza lucrurile.
Italia 2 saptamani cu masina si copiii.Iulie singura in Spania 1 sapt din care 3 zile sunt pt business si daca tot plateste compania extended adica biletul de avion si cazarea voi sta in Cambrills 4 zile.4 zile in Hamburg .Cam atat cu planul si da preturile sunt mult mai mari decat normal.Mai este un aspect rusii care nu mai merg in vacante anul asta( Turcia, Grecia, Spania si Italia) ca una nu ii vrea nimeni doi nu pot plati prin europa..nu ma plang sa mai stea si la ei acasa cu „preaiubitul” conducator.Rusii contribuiau destul la turismul pe vara iar operatorii aveau un castig forecast-at cum sunt dupa 2 ani de pandemie sunt in foame asa ca au marit preturile mult peste inflatie.Ca lumea pleaca inca da, ce sa zic cei care nu au fost in vacante misto in ultimii 2 ani au savinguri si pleaca acum ca sunt saturati de stat pe căsuța.
Turcia este pliiiiina de rusi. In afara de rezidenti, doar acolo mai zboara si ei, nu au restrictii. Daca nu ar fi fost rusi in Turcia anul asta, preturile ar fi fost misto de tot. Iti spune asta unul care a mai lrins vacanta in Turcia cand nu erau certati cu rusii 🙂
@Papi eu nu am fost in Turcia in ceva mai multe vacante.Sapt trecuta am venit din Turcia din business trip si n-am vazut picior de rus mai mult Polat( Mariott chain)era scris ca suntem bineveniti si nu au turisti din Rusia cazati la ei.Eu nu am spus ca nu mergeau eu am spus ca acum.nu mai merg si pt ca operatorii de turism au forecast de 1leu pt 10 turisti acum vor tot 1 leu de la 7 turisti.
Am prieteni chiar acum in Antalia – peste 90% din turisti sunt rusi, zboara chartere in draci din rusia in Turcia. Am cateva vacante facute in Antalia si stiu cum e si cu rusi si fara ei. Atat mai ies si ei in concedii acum, Turcia si Egipt.
@Papi Nu sunt ruși prin toată Antalya, e destul de mare. Plus că au și alte zone frumoase, pe coasta Mării Egee sau tot Mediterană.
Adevarul e că nu sunt decât in Lara, Belek, Kemer, Alania si Side – in Antalya in oras sunt doar rezidentii rusi, care sunt grupați în întregi cartiere de vile. Am vorbit cu oameni care sunt acum cazati in 3 hoteluri din 3 statiuni diferite. Ce este greu de crezut? Antalia era 90% ruseasca si cand aveau voie sa mearga oriunde. Acum cand doar in Turcia si Egipt mai pot merge, de ce n-ar fi? Au crescut preturile la ei cu 40% dar zboara in draci.
Grecia si Spania aici. Dar atit zborurile, cat si cazarile, au fost rezervate din februarie, la niste preturi decente.
Acu 2 saptamani a trebuit sa mai adaug o zi de cazare in Sevilla (multumesc Wizz 🙁 ). Acelasi hotel, dar 50% in plus la pretul per noapte. Decat.
Fost la Constanța weekend-ul trecut. Well, 1 clătită+ 1 vafă+ 1 milkshake = 57 lei. Cea mai ieftină masă (2 adulți+1 pișcoțel) – 125 lei. Nicio bere mai răsărită sub 15 lei.
Am făcut rezervare pentru Thassos, din iarnă pentru august. Un apartament cu 2 camere+1 chicinetă, 600E/10N. Cu mașina, cu o noapte în BG tur/retur. Toată cazarea+taxe (drum/bac/ferry)+benzină ~1000 E.
Bulgaria și Grecia, început și final de vară, câte o săptămână. Grecia la final de vară e tradiție deja, iar Bulgaria a început tot ca revenge travel.
Una rezervată înainte să înceapă nebunia, cealaltă după. Criză va fi și dacă plecăm, și dacă nu plecăm, măcar ne mai deconectăm puțin de la cotidian. Nu de alta dar dacă dă nebunul cu bomba, banii la ciorap nu o să-mi fie de niciun ajutor.
Plecăm pe 15 iunie la un botez in Italia, în septembrie avem rezervare la Turci iar pt iulie, ne gândim la Albania. Ai mei părinți pleacă peste o săptămână în Alpi in Austria, în iulie în Italia, la sf lui August în albania, iar în noiembrie au un tur cu Eturia în Sri Lanka. Bine, toate rezervările astea au fost făcute înainte să explodeze prețurile, acum cazările sunt cam duble peste tot. Piciu de 8 ani vine și cu noi și cu ai mei, dar lui, i-am mai băgat și o tabără la mare de 7 zile de la 1 aug. Piceade 1 an jumate, vine doar cu noi.
Io merg în vacanță-n Austria.
Oh, wait…
Comentariu beton!15
Ahahahahahahaaaa. La Prater. :)))))))
@MV: că bine zici, mai trag o tură la Prater. 🤪
În urma cu 3 săptămâni am făcut rezervare pe booking pt Grecia 15 iulie, 1900 ron – 5 nopți cu mic dejun inclus, exact lângă plajă…. Apoi în luna august cred ca facem turism național pt ca ne doream demult sa vedem unele locuri frumoase din țară despre care tot citeam.
Cu toată inima recomand Europa Park în Rust, Germania.
Pentru noi a fost o vacanta excepțională.
Aterizare în Stuttgart, vazut muzeul Mercedes și visat la greu la mașinile alea, apoi cazare în Offenburg, la câțiva km de Rust.
Europa park, vis pt copii și adulți.
Mers la izvoarele Dunării, peisaje de vis.
Planificam una și la 12 ani când va avea copilul voie în zona de VR!
Nu am auzit încă de Rust deși am fost pe aproape la Strasbourg, my bad. Cred însa că ca ar merita la München. E acolo și muzeul BMW și Technische Museum și altele. Și Englische Garden, părerea mea e că acolo în grădina aia ‘englezească’, pe lângă pagoda chinezească se antrenează pentru Wiesn (Oktoberfest cel real). E cam departe Legoland, dar când e o zi fierbinte nimic nu egalează la Legoland o bătălie semi-navală cu tunurile de apă. E și Nymphenburg etc.
Deocamdata tot ce am rezervat sunt trei nopti in Delta Dunarii, cu excursii cu tot.
In rest Dumnezeu cu mila, sau, probabil, noi cu cortul. De fapt chiar imi doresc un weekend cu cortul la mare.
E drept insa ca noi anul acesta suntem putin prinsi cu primul examen mai important al copilului si pana in iulie inclusiv nu putem programa nimic. Si ce am programat e intre examene + banchet si afisarea rezultatelor.
Eu am fost acu 10 ani la Paris și Disney, deci posibil sa fie modificări: am luat cazare in Paris printr un site care se chema atunci homelidays. Știu că și a schimbat denumirea dar îl găsești. Am aterizat intr un studio foarte parizian, la vreo 400 euro pe săptămână, intr un cartier drăguț, cu boulangerie la colțul străzii și langa gura de metrou. Ne sculam devreme dimineață numai de dragul de a face o plimbare prin cartier. La Disney am fost cu un tren, foarte facil de ajuns, și e de preferat vizita cam de luni până joi, când e tot aglomerat, dar nu chiar ca în weekend . Spor la rezervări!
Probabil Antalya prin octombrie, da’ știu că tu nu ești cu destinații d-astea. Vara, pe lângă casă.
Salut!
Depinde ce așteptări ai de la cazarea din Paris. Ca regulă generală, este cunoscut faptul că majoritatea camerelor de hotel sunt mai mici decât media generală. De asemenea, prețuri pe măsură. Își permit deoarece, dincolo de contextul general, au un sistem inedit de clasificare a structurilor de cazare, mult mai lax decât ce este la noi, spre exemplu.
Dacă te ajută, îți pot recomanda o cazare decentă pentru 2 adulți+2 copii într-o zonă decentă (atenție, Parisul, ca și ”micul Paris” este un amalgam de zone safe/non safe, de tipul 13 Septembrie/Rahova/Ferentari), cu mic dejun decent, cameră ok (dar cine stă în cameră în concediu?) în proximitatea unei stații de metrou, de unde ai conexiuni oriunde.
Ca experiență proprie, cu 2 copii de vârste similare cu fetele, am vizitat Parisul via metrou sau a pied (cu un maxim de 17 km într-o zi, pe care nici n-am/au simțit când i-au făcut).
Ca idee, am avut un executive room (pat dublu+canapea extensibilă), baie cu cabină+cadă, toaletă separată de camera de baie (dar proprie, evident!), MD inclus pt 2 adulți și 2 copii la Novotel Paris 13, undeva la aproape 200 euro pe noapte. Camera foarte bine izolată fonic, nu te speria de bulevardul de lângă…
Sfatul meu e sa nu te arunci neaparat la cazare in interiorul inelului central (zona e destul de aglomerată / pestriță), mai ales că transportul public este extrem de eficient și intuitiv. Ca sfat personal, as evita cazarea în zona de nord, adiacentă Sacre Coeur (Av. Clichy, Bd. Ney, Bd. de la Chapelle) și m-aș uita în sud, în lungul Bd. Peripherique (zona Porte d’Orleans – Porte d’Ivry) pe lanțuri hoteliere consacrate.
Succes!
cand vizitam Parisu stateam in pizdia, undeva in afara cercului, in sud. In 20-30 de minute eram in centru, cu metroul.
Am stat si in centru, ca deh, asa era cazarea, dar nu m-a deranjat sudu.
Am stat, la hotel, la cam 1km de turn. Cea mai imputita cazare din istorie, dar macar era scumpa 🙂
Am fost la mare la noi, în Grecia, Croatia. Vara asta am zis că facem o Turcia ca nu mai vreau să conduc singura de la 12 ore în sus, mă rupe.
Buba e ca zbor direct din Timișoara nu prea găsesc pt Grecia, numai Turcia am găsit, de unde și ideea.
Alanya am auzit ca e fain, 7 nopți all inclusive la 4* parcă, ajunge la 8000 de lei.
Încă ne mai gândim… Nu as vrea neapărat acolo. Mai caut idei aici, că văd că se umblă.
@alinoidul, vezi că avem zbor direct Timișoara-Rodos, Rodos-Timișoara, 2 ore, cu Animawings!
@irina, sar’na. Mă voi informa.
Barcelona in martie, cu bilete si cazare luate in noiembrie. Roma, la sfarsitul lui iunie, cu rezervari din aprilie, cat de cat ok. Saptamana obisnuita in Delta Dunarii inainte sa inceapa scoala la toamna, cu cortul la Vadu in august si daca reusim, circuit de vreo 8-9 zile prin tara (Moldova, Bucovina, Maramures, Transilvania). Aici trebuie sa verific cat de mult au crescut preturile la cazare, ca benzina stiu deja ca o sa ma coste dublu fata de anul trecut 🙁
Nu-mi spune că pe 25 iunie te duci la Sankt Petersburg! 😂😂😂
În afară de kitsch și jeg, n-ai ce vedea-n Petersburg, doar dacă ești văr cu Lenin, Stalin sau Putin. Atunci da, atunci căcatul ți se va părea aurit.
@JT, eu îs cea care a dat mânuța roșie comentariului tău, riscând chiar să te(/vă) supăr! și, nu, nu-s nici neam cu Lenin, Stalin sau Beria, nici pro-putinistă nu-s, doar am bătut la pas Leningradul, vreo 80 de km, într-un sfârșit de iulie. și-aduc și argumente! acum vreo 10 ani am văzut cu ochii mei sculpturile-opere de artă de la capetele podurilor de peste Neva, sculptura lui Michelangelo, cele două picturi ale lui Da Vinci, sălile de pictură flamandă ale Ermitajului, Palatul lui Dimitrie Cantemir – vecin cu palatul de marmură al contelui Orlov, Grădinile de la Petrodvoreț cu liliacul înflorit, porțelanurile delicate de Bavaria din palatele imperiale Pavlovsk, Peterhof, palatul Ecaterinei din Țarskoe Selo, nenumăratele fântâni arteziene și cascade impresionante din cele două grădini ale Petrodvorețului, concertul de muzică simfonică de la St. Petersburg Philharmonia, Biserica Mântuitorului Însângerat, zecile de canale și barcagiii care împânzesc Fontanka, candelabrele maiestuoase și ornamentele de masă cizelate până la cel mai mic detaliu de la Țarskoe Selo.. la primul contact o fi părând opulent și ușor de etichetat turiștilor de-o zi sau două, dar, când îl străbați la pas aproape o săptămână e istorie, artă, copleșitor, emoție!
Comentariu beton!11
@JT, eu am dat mânuța roșie comentariului tău, să știi! niciun parti-pris vis-a-vis de ruși, nu-s putinistă! mi-am motivat decizia, dar văd că nu-mi apare comentariul.. deși n-am scris nimic indecent acolo! zi faină și fără supărare, rogu-te!
@irina: nu-i supărare, dar ce-ai înșirat tu acolo nu-i decât artă occidentală sau un copy-paste după aceasta, iar asta nu face decât să-mi confirme ce-am spus inițial. Mulțumesc.
@JT, dacă tu angajezi un arhitect să-ți facă o casă și apoi arhitectul îmi prezintă și mie un proiect asemănător.. se cheamă că eu voi avea o casă kitsch/copy-paste? 🙂 întreb numai, ca să-ți înțeleg mai bine perspectiva! și mulțam fain că nu-i cu bănat!
Am făcut rezervare pentru la mare în Grecia, din martie. Am luat la finalul lunii iunie. 8 nopți. Preturi decente la cazare, încă nu o luaseră razna ca acum. Am o prietena care cauta în aceasta perioada, cu plecare în august și preturile sunt aproape triple fata de ce am luat eu.
AD 2022 ca orice an vine la pachet cu aproximativ 6 vacante.
Februarie – 1 săptămână la coada de restricții pandemice, am fost în Iordania. Prima data pentru copii, o experiență ok pentru ei. Cazare prin booking sau la localnici (avantajul de a cunoaște băștinași), zbor direct low cost la dus, RJ la întoarcere.
Aprilie – 2 săptămâni – inițial gândite pentru Dominicana, din motive de incertitudini legate de Covid plus pocnitorile de la est, am schimbat pe ultima suta de metri cu … România. Full refund pentru Dominicana (rezervate zboruri și pachet printr-o agenție din UK). Surpriza pentru familie în categoria Mastercard.
Mai – 1 saptamana (săptămână viitoare) – adus bunicii în vizita (pentru vreo 3 săptămâni, începând de ieri); eu plec azi la Paris pentru UCL final. Local, nu de alta dar avem o grămadă de lucruri de sărbătorit.
Iulie / August – 6 săptămâni – România. Casa de la munte, chill out & relax. În perioada asta, dacă vrei sa vii pe insula, toată casa e disponibilă pentru prieteni.
Octombrie – 1 săptămână – probabil Scoția.
Decembrie – 2 săptămâni – undeva unde temperatura e min +15C. Fie locuri deja bătătorite (Portugalia, Spania, Maroc, Malta, etc), fie vreo experiență relativ noua (e.g. Cuba). De obicei asta e decisă în prima saptmana de vacanta din iulie.
Nu rezervăm prin agenții, dar prețurile au crescut și în rest, zborurile și mașina de închiriat sunt aproape dublu la preț. E drept, locuiesc într-o țară scumpă. Colegii mei rezervă bilete din Germania sau Belgia, că sunt mai ieftine. La Paris eu merg luna viitoare cu trenul, în interes de serviciu, apoi prelungesc câteva zile, vine și familia, se suprapune cu vacanța școlară. În iulie mergem o săptămână în Florența cât copilul e în tabără, în august trei săptămâni în Fuerteventura, iar în septembrie eu merg 5 zile cu o prietenă în Napoli. Apoi mai leg în Octombrie o călătorie pt serviciu de vacanța școlară câteva zile și următoarea vacanță de Crăciun, pe care o vom rezerva în toamnă în funcție de cum mai e situația, dacă mai avem joburi.
Anul trecut am călătorit doar în Olanda, a fost frumos, dar frig, deși m-am odihnit, nu am avut senzația de vacanță, așa că anul ăsta profit. Faza e că deși situația în lume e cum e, la cum urcă inflația nu îmi vine să strâng bani, că nu o să ajung să mă bucur de valoarea lor, economii avem, nu știu ce altceva aș putea face în afară de a-mi trăi viața atâta timp cât îmi permit și sunt și sănătoasă
io nush unde vezi tu preturile alea, ca bookingu e mult mai pretenos. Daca ai auzit de uichendu asta…am o veste proasta 😀
Altfel: lumea are 2 ani fara vacante. Si cu bani multi. Ce zici, s-a spart teava?
Eu am fost anunțată că nu pot să-mi iau concediu pe vară că e lipsă mare de personal și peste vară cei puțini rămân pe jumătate. În plus persoana care o va înlocui pe șefa mea a zis că are musai nevoie de mine.
Poate în septembrie să pot să-mi iau concediu. Dar în momentul ăsta nu vreau să plec nicăieri, visez doar să zac minim o săptămână legată.
Nu, nu pot să zac în altă parte. Ar însemna deplasare. Deja e prea obositor să mă abat 5 pași de la traseul casă-birou și retur.
Puțin cam foarte ilegal, anunțul ăsta 🙂 Un telefon la ITM face minuni :)))))
@Papi, tu mai crezi încă în Zâna Măseluță, pe câte văd 🤣🤣🤣
In Grecia, însă rezervaarea am făcut-o înainte de război.
Apropo, planul tău include cumva o rulotă? Că e pe trend, așea!
Malaga peste 2 săptămâni. Îmbin utilul cu plăcutul. Congres & mini-vacanță (6 zile). Mai scump decât m-am aşteptat pt un hotel decent. Dar merg cu prietena mea, aşa că împărțim costurile. Altceva nu prea se vede la orizont..
Am fost cu copiii incepand de la 5 ani in Disneyland, Portaventura, Europa Park, Chessington, Thorpe, Prater. Nu suntem cu masina de lux la scara, dar pentru cativa ani am preferat sa construim amintiri frumoase cu ei, asa ca nu puneam bani deoparte, ii investeam in excursii.
Daca ai copiii mai mari de 8-9 ani, atunci magia Disneyland nu mai e aceeasi magie. Asta nu inseamna ca nu este un parc superb, doar ca atmosfera de poveste nu mai are acelasi impact.
Din tot ce am vizitat iti recomand Europa Park, este de departe cel mai complex si variat pentru amatorii de senzatii tari. Iar cu un airbnb ajungi la un cost decent per total.
S-a dus pe p#%%@ cel mai mare plan de a ajunge la nunta unui prieten in US cu doo saptamani pe West Coast. Nu doar ca s-a apreciat $ de a ajuns sa coste cat € acusi dar si preturile peste balta au crescut semnificativ fata de 2019. Deci, ramane varianta Spania-Grecia-Delta cu oprire in Constanta pentru ca nunta. Si da, s-a spart conducta cu turisti pentru ca e primul an fara restrictii la calatorie (deja nici certificatul verde nu mai e obligatoriu in Grecia pe perioada sezonului estival pentru ca se stie ca lui COVID i se apleaca de la atata souvlaki si tzatziki si nu o sa calce pe acolo). In concluzie, saraci am fost si inainte de pandemie, si in timpul, si dupa. Dar parca e mai bine sa te plangi ca esti sarac pe o insula departe decat sa te plangi ca esti sarac si nici sa nu poti iesi din tara.
Am fost acum trei ani la Paris, chiar înainte de pandemie. Aveam rezervare să vizităm Muzeul Louvre, dar trebuia dus și copilul la Disneyland și timpul ne presa, a doua zi plecam. Așa că s-a sacrificat taică-său. Au stat o zi întreagă, din care cam jumătate din timp pe la cozi. Iar noi, restul, din vreo 6-7 ore la muzeu, o oră și jumătate am stat s-o vedem pe Gioconda.
Anul acesta va fi primul din viața mea în care voi merge în vacanță în timpul anului școlar, că de la 1 septembrie voi fi pensionară. Și am ales 8 zile în Iordania, în octombrie,cu rezervarea din februarie. Dacă aș reuși să găsesc și câteva zile în Grecia, în vară, ar fi minunat, e unul din locurile mele de suflet.
Eu am avut deja un concediu in Portugalia și merg la mare in Bulgaria. Și pentru că vreau să fac ceva exclusiv pentru sufletul meu, m-am înscris ca voluntar în cadrul unui ONG pentru a merge o săptămână într-o comunitate defavorizată din țară.
Am rezervat ieri în Thassos. Am tratat direct cu proprietara, că nu-mi permit agenție. Anul ăsta sunt cumplite prețurile prin agenție. Și eu aș fi vrut Rimini, dar până m-am trezit, prețurile au sărit în aer. Plus că nu știu ce au pățit ăștia cu companiile aeriene, dar parcă-s prețuri de Seychelles toate. De curiozitate, am intrat pe niște agenții de turism din UK și mi s-a făcut rău. Am concluzionat că ăia sunt săraki și noi bogați. Chiar, dacă ai timp, dă un ochi pe la vreo agenție UK-ană. 400 de lire/persoană Gran Canaria, în iunie. Doar că trebuie să mergi în Londra, să iai avionul.
Cred ca este o reactie normala dupa 2 ani grei pentru toata lumea.
Noi vara asta mergem (2 adulti plus 2 copii mari – 13 si 16 ani) 9 zile in Spania (in principal Madrid, Valencia, Port Aventura) – bilete de avion luate de Valentines’ Day (4 la pret de 2), bilete de tren Madrid-Valencia luate si ele din timp, rezervari de apartament, hotel si masina facute cu cateva luni in urma, bilete la Port Aventura luate si ele din timp. Apropo, Port Aventura ar putea fi o alternativa foarte buna la Disneyland. Noua ne place foarte mult, am fost acum cativa ani si ne vom intoarce anul acesta. Si langa exista si un Aqua Park fain si, mai ales, un Ferrari Land. Plus ca este in Salou, la malul marii.
Legat de Disneyland, am fost acum mai multi ani si cea mai buna alternativa (raportat la timp si bani) s-a dovedit a sta la un hotel Disneyland. In locul vostru as merge 2-3 nopti la un hotel la Disneyland si restul de zile la Paris. In Disneyland trebuie stat toata ziua (ca sa prinzi si show-ul de seara si ca sa te poti incerca toate atractiile). Noi am avut nevoie de 3 zile pline la Disneyland ca sa putem bifa (cam) tot.
Alte anternative de parcuri ar fi Gardaland (3 parcuri si aici, inclusiv Aqua Park) si Europa Park (de departe cel mai tare parc de distractii din punctul nostru de vedere).
https://www.abritel.fr/search/keywords:disneyland%C2%AE-paris-chessy-seine-et-marne-(d%C3%A9partement)-france/arrival:2022-08-13/departure:2022-08-18?adultsCount=2&childrenCount=2&petIncluded=false
Sper sa te ajute linkul asta daca mai vrei la disneyland.
In general in august parisul e liber, toata lumea e in vacanta, veti fi doar turisti :))
Cadou de la o fost vecina de la blocurile din Nord :))
Eu merg in vacanta la Nisipuri, e prima data.
Serios? Stăteai în Nord? Păi dă și tu mai multe detalii ca să te identific.
Criză nu e (încă). Probabil om ajunge și acolo. Momentan e o supraîncingere a consumului. Avem o creștere a cererii, plus mulți bani de cheltuit, ambele fiind condiții ideale pentru inflație. Iar inflația alimentează și ea dorința de consum, pentru că mai bine cheltuiești acu, mîine va fi mai scump. Deci nu e nicio contradicție, ce se petrece e normal.
Pentru mine, legat de concedii, vara asta e grea, pentru că e „vara reporturilor”. S-au adunat bilete la festivaluri și concerte reprogramate din 2020, care au populat agenda verii după cum au vrut organizatorii, printre care am mai făcut și o rezervare la mare, 7 zile în Mallorca, unde prețurile par normale (evident, sînt și locuri scumpe, ca peste tot), dar nu am cu ce să compar, că n-am mai fost acolo. Numai că am rezervat cu doar o lună avans, și abia am găsit cazare pe plajă la un preț uman, fără de care nu avea sens… Insula cred că era rezervată peste 90% la jumatea lui mai, pentru jumatea lui iunie. Acu mă străduiesc să comunic cu o firmă de închirieri auto, tipii răspund greu la mailuri, iar la telefon nu prea cunosc englezește.
Deci, încă nu am renunțat la vacanțe. Și la weekenduri la mare, măcar doo – trei.
Probabil peste vreo 2 – 3 luni începem deja să căutăm cazare pentru schi, să prindem prețurile alea mai bune.
Vacanțe plăcute tuturor!
https://www.abritel.fr/search/keywords:disneyland%C2%AE-paris-chessy-seine-et-marne-(d%C3%A9partement)-france/arrival:2022-08-13/departure:2022-08-18?adultsCount=2&childrenCount=2&petIncluded=false
Sper sa te ajute linkul asta daca mai vrei la disneyland.
In general in august parisul e liber, toata lumea e in vacanta, veti fi doar turisti :))
Cadou de la o fost vecina de la blocurile din Nord :))
Eu merg in vacanta la Nisipuri, e prima data.
ps
si in Paris, asta: https://www.abritel.fr/search/keywords:paris-france/arrival:2022-08-13/departure:2022-08-18/minNightlyPrice/0/maxNightlyPrice/200/minTotalPrice/0/maxTotalPrice/250?filterByTotalPrice=false&petIncluded=false&ssr=true&adultsCount=2&childrenCount=2
Măcar vara asta, cu ce mi-a rămas din vânzarea vilei de la Orşova, pot să pun şi eu de-o vacanţă în Hawaii (e pe „ultimate to-do list”). Bine, dar unde mă duc mai apoi? La staţiunea de la Bala? Cele mai frumoase vacanţe au fost ălea la munte, cu cortul. La 66 de ani, parcă, parcă… Aşa că, zic eu, cel mai frumos concediu e ăla unde nu există o „spina iritativa”. Deci… nu mă nervozaţi! 🙂
Părăsești meleagurile românești în iunie? Definitiv? Am uitat sa scriu dimineața 😁
Io? Nici gând.
😃 okidoki
Nu fac planul dinainte cu un juma de an si nu ma intereseaza cat s-au marit preturile. Aceste criterii fiind eliminate, cred ca o sa merg unde am fost si anul trecut, intr-un loc superb din …Bulgaria. CU cazari misto si apa mica si limpede numai buna sa se balaceasca copiii si sa faca snorkeling.
Sunt convins ca ar fi misto si la turci, dar doamna are pasaportul expirat si daca faci acum programare te primesc aia prin Iulie, aviz amatorilor.
@Mihai Vasilescu pe 25 iunie te insori?
@Aura, aoleuuu, vorbim despre vacanțe aici, da? 😀
Pai insurat deci luna de miere si vacanta.Oricum cu cu minifashionistele si Mara insuratoarea e o continua vacanta 😉😉😉
Tot citesc pe aicișa despre bagaje, vacanțe, și parcă am mai citit că o să avem o surpriză curând.
Io sper să fie un fel de giveaway de la ceva agenție de turism cu 5 locuri cazare pentru 10 cititori de blog pe ceva insulă exotică.
Asta ne face să fim doi care sperăm același lucru. 🤭
@Shoric keep on dreaming si insulele tale exotice la Techirghiol nu va mai place ai 🤪🤪🤪🤪?!!!
Eh, merge și la Sovata 🙂
Da pe principiul du-ma mama la Sovata sa-l cunosc si eu pe tata 🤣🤣🤣🤣
So simple, yet so complicated for some folks.
Pe 25 Nr anunță cum a slăbit 25.
Dar până atunci, apa paie și bătaie, că să poată să facă anunțul :)))
@pai parca era vb de vacante dar da a slabit 25 si pleaca in vacanta 25 de zile sa recupere kilele pierdute.Posibil
Anu’ ăsta facem un concediu in Apuseni si încă un weekend prelungit la sarbi că banii i-am bagat in panouri de apă si curent si foraj…just in case că se mai scumpește ceva😂
Nu m-am prins cum iti pot raspunde in MP, cred ca nu e aici.
Ca sa ma identifici: parintii mei practicau aceeasi meserie ca si mama ta. Cred ca sint ceva mai mare ca tine, dar nu la inaltime 🙂 Mai veneam in vizita pe la Monica, Marius si de la Dali cumparam tigari.
Stateam in fata centralei si a parcului. In ’90 am plecat la.. Paris 🙂
Aaa, și stăteai în blocul D3 (cred că așa-i zicea)? Că dacă da, atunci stiu exact despre cine e vorba. Toți baieții de la bloc erau îndrăgostiti de tine. 😀
N-am comentat mai repede ça eram la volan, spre locatia de mini-concediu. Adica un weekend prelungit pina duminica in Ardèche. Camping, la 5 metri sub terasa mobil home-ului curge raul, pasarile ciripesc…😁😁
Pfff…
@Mihai, stateam in B1-1. Deci nu de mine erau indragostiti baietii :))
@Anca, ba nu, de tine erau. B1-1 era blocul, am confundat eu cu D3 (care e tot acolo, dar peste drum). Dacă mă forțez un pic îmi aduc aminte și numele tău de familie. 😀
Apropo, dacă nu suntem prieteni pe Facebook, și ai cont, dă-mi friend request, pls.
Ha! Mi-am adus aminte numele de familie, începe cu M și termină cu A. 😀
@ Mihai, ti-am dat PM pe FB.
Deci asa, aveam pretendenti la blocul tau 😛 Erai si tu in gaska lor?
Bingo pt numele de familie 😛
Cel mai bun moment pentru a începe ceva era ieri 🙂
Vacanta peste 3 saptamani, cu masina, Venetia+Croatia(la mare si Plitvice).
Rezervari pe Booking, la final de ianuarie, preturile nu au fost exagerate, par similare cu cele de anul trecut.
Republica Dominicana de pe 15 aprilie, rezervarea facuta in februarie , 3 persoane( 2 adulti si un copil de 10 ani ) 3700 euro. Superb, nu am cuvinte, hotel five stars ( nu ca in Europa e drept ) dar foarte OK, all inclusive. Vom reveni cu siguranta, acolo o singura cheltuiala suplimentara, insula Saona, care este fix ce vezi pe wallpaper, insula cu palmieri de vacanta.
Urmeaza in iunie ca in fiecare an , sa nu radeti de mine, Sovata, e singurul loc in care mergem in Romania, Danubius Hotels preluat de unguri care stiu sa faca turism , e superba regiunea, si se face SPA acolo de 5 stele, chit ca hotelul e de 4.
Si in final de vara, in august, Gran Canaria, deocamdata am platit in jur e 1100 euro pentru biletele de avion, pe booking rezervat cu posibilitate de anulare un hotel 4stele cu bungalows, in jur de 900 euro cu mic dejun.
Recunosc am o disperare sa calatoresc dupa pandemie….
În deșert din iulie până-n septembrie…
Noi am facut rezervare din februarie pt Zakynthos in iunie, asa mergem in fiecare an la inceput de iunie undeva in Grecia. Am gasit o oferta f buna din punctul meu de vedere 2 adulti cu copil 4 ani, charter si hotel 4 stele cu demipensiune(1440 euro) cand nu aveam copii nu ne luam niciodata cu masa inclusa, dar acum e indicat. Deobicei mai mergeam si la sf de august undeva la mare insa acum parca nu am curaj sa rezerv nimic, cheltuielile cresc tot mai mult.. chiar nu stiu ce va fi pana atunci. Cert e ca dupa 2 ani grei, oamenii sunt disperati sa evadeze si ii inteleg perfect. Apropo Disneyland este supraapreciat; am fost in tinerete, nu merita banii: cozi interminabile, stai 2 ore la coada sa te dai cu ceva. Mai bine Gardaland in nordul Italiei.
In stilul meu caracteristic, mă întorceam de la un eveniment in familie, îmbrăcat cu sacou, cravata etc, și pe drum drept seara, dau de un Trabant cu Nr CJ 69 NUD ce mergea cu 40. Îl depășesc și după el poliția la pândă, avea linie continuă drumul plm. In Apahida langa Cluj. Mă oprește poliția, mă întreabă de unde vin le zic de la o imormantare a lui bunicu, etc, suspenda permisul pe o luna. După o lună iau frumușel Dacia 1300 cu care făcusem infracțiunea și mă duc frumos sa iau permisul. Cât am stat la coadă am zis 2-3 bancuri cu polițiști de îmi ziceau aia de la coadă să tac că nu ne mai dau aia permisele;).
Am primit permisul înapoi, am urcat din nou în mașină parcată în parcarea poliției și mi-am văzut de drum.
Cred că aveam 20 de ani.
Rezervat pentru Portugalia (Lisabona+Algarve), 13 zile, 2 adulți, bilete de avion (rezervate din martie)+ cazare (cu demipensiune) total 2130 euro. Evident se vor aduna cheltuieli cu transportul local, intrări la obiective etc. Sigur vom face si un tur la munte in Romania, vom rezerva pe măsura ce alegem perioada si itinerariul.
Warner Bros în Madrid seamănă cu Disneiland în plus ai aproape și un parc natural Faunia cu animale păsări pești etc pentru fete e super!!