Hai c-am avut ce articole să vă las, cât să zicem c-am început anul cu dreptul. Plus un video, cadou din partea mea.
Spor la lectură și vizionare.
- 4 motive pentru care urăsc Revelionul
- Răsuflațiile de Anul Nou
- În vreme ce noi visam libertatea, ei visau bogăţia
- Zodiile la dat zapada (n-aveți idee cât a trebuit să caut până am dat peste sursa originală a acestui text. Pentru că, nu-i așa, când nu te duce capul să scrii nimic, furi de la alții și postezi pe Facebook ca și cum ai scris tu. Sau, cel mult, pui la sfărșit mizeria aia cu „text preluat”. Doamne, n-aveți idee cât îi urăsc pe oamenii ăștia)
- Am urât cu patimă sărbătorile
- Luminițele de Crăciun de la Brăila (nu știu dacă Cismaru s-a inspirat din Las Fierbinți sau nu, dar nici nu mai contează, ăsta e adevărul, asta e țara în care trăim)
P.S. Dacă nu știți la ce mă refer, înseamnă că nu l-ați văzut încă, așa că vă las mai jos discursul lui Robi, polițistul din Fierbinți. Dați play de la minutul 3.00 încolo.
LMA, boss, sa fii sănătos! Ma bucur ca îți respecți programul de postări.
😊 Și mulțumesc pentru selecție 😊
❤
1,2,5 Aceleași vaiete la fiecare sfârșit de an, despre cum sărbătorile sunt nu știu cum și ne ies bube pe noi, nu mai avem aer, ooo pressure și alte dude, don’t worry, va urma o eternitate fără ele.
6.Nu știu, nu mă bag peste alți moldoveni.
Sunt curvă bătrână care și-a luat prea multă ue ca să mai fiu impresionat de discursuri de genul, sunt ca citatele celebre, toată lumea le spune cu lacrimi în ochi, voce tremurândă și fac apoi fix opusul. Mișto ca act artistic.
Multumesc Mihai de muncă.
Comentariu beton!52
Ce, n-a nins, nu se face rapița nici anu ăsta? 🤭
Nu, bossu, este ok.
La ciordeala de la 4 nu’s de acord, sunt leu și muncesc de 2 ori mai mult că ăilalți ca să le arăt ce fătălăi îs și coaie și brand de tanc rusesc am eu. Ceva gen.
bre, care dintre voi a scăpat de heitări, că nu-i nici o mînuță roșie?
să fie @Vasilesco & @Valentin?
sau au constatat ăia că n-au atîția chiloți curați cît să facă față unei întîlniri face-to-face cu @Edelweiss?
Buna Mihai, multumesc tare mult pentru ca ai cautat sursa originala si m-ai gasit. Si eu il tot vad ca “text preluat” de atatia ani si sentimentele sunt exact cele pe care le-ai mentionat si tu… 😦
Astro Alchimista
Comentariu beton!23
am scăpat ieri ocazia de postat pe FB înțelepciune din Osho, Paler sau Dinică, așa că am s-o fac astăzi, aici:
„lume multă, oameni puțini…”
da, știu, v-am schimbat viețile…cu plăcere!
și, @Vasilesco, chapeau pentru perseverență!
Comentariu beton!33
Nu se făcea să încep anul cu chiul. 😉
Măcar sâmbătă să mai lucreze și el ceva. 😏 Mulțumim de efort. 4 e bun-bun! 😁
E scris de vineri. 🤭
Mănuși cu blăniță (pe interior) am, șosete cu inimioare sau cu purceluși am, lopată nu și nici nu cred că găsesc cu cristale 😕. Am trecut acum câțiva ani prin Brăila în drum spre Galați. Am văzut niște case frumoase, dar cam părăginite. Drumul cam prost (plin de gropi). Avea ceva care te făcea să te gândești ce oraș frumos ar putea fi și ceva care-ți lăsa un gust amar. Rezoluțiile de anul nou 🤣. Eu încă urăsc sărbătorile pentru că le petrec cu oamenii nepotriviți, dar încă nu am găsit curajul să spun stop. Și pentru că am mereu senzația că las să treacă viața pe lângă mine din lipsă de curaj… Dar măcar să mă hotărăsc la șosetele cu diamante 🙈
Comentariu beton!17
Asta cu oamenii nepotriviți ar merita detaliată. Dacă vrei, desigur.b
În esență, cred că avem tendința să mascăm lucrurile de care nu suntem mândri, cu lucruri stridente (luminițe, vorbe pompoase, haine lucioase, etc).
Sărbătorile, de toate felurile, sunt frumoase când simți atâta bucurie că vrei s-o împarți cu ceilalți.
La nr. 4 am râs. Pare destul de adevărat.
Mulțumesc de articole!
Zi frumoasă!
Pare să fie. Ziua, zic. Că aici e soare. 😉
Mulțumim de selecție!
De când mă știu am petrecut noaptea dintre ani acasă. O singură dată am fost plecați la munte, nu am mai repetat experienta, o pot face oricând în restul anului. Aveam o tradiție, la toate sărbătorile și în prima zi a noului an, ne vizitam părinții. Era de neînțeles pentru mine cum copiii petreceau, bine mersi, eventual cu pregătirile făcute de părinți, iar acestora nu le dădeau măcar un telefon. În condițiile în care stăteau în aceeași localitate.
Sunt din Brăila,prin adopție. Cel mai „roșu” oraș /județ, cred. Lucrurile se mișcă greu tare, mai mult nu se mișcă. A fost la putere, pentru muuult timp, un individ pe care nu au reușit să-l dovedească, deși totul era cât se poate de evident. Procese, procese, circ… o pedeapsă simbolică. Era și înainte de ’89 pe val. Acum e bine, mersi. Actualul nu știu dacă are afaceri necurate, dar lucrurile merg atât de prost. Acum doi ani, au decopertat o stradă pe care treceau toate ambulanțele. A stat așa 6 luni, apoi au asfaltat-o. De ce, cum să lași lucrurile chiar așa, în voia sorții? Bazinul olimpic trebuia să fie gata de mulți ani. Cică mai e puțin de vreun an, dar tot nu e gata. Vizite peste vizite, promisiuni, apoi din nou uitare. Între timp, bazinul de la 100 de metri mai încolo, din curtea liceului, este într-o stare avansată de degradare, iar acolo fac orele de înot copiii de la grădiniță până la a XII-a.
Strada Mihai Eminescu, plină de clădiri istorice, este în ruină. Ici, colo câte una renovată. În rest, acoperite cu pânză, dacă nu vedem, nu există.
Toți își pun acum nădejdea în pod, pentru relansarea economiei orașului. Mda…
În scurtele perioade când a câștigat alegerile cineva de altă culoare, nu a putut face mai nimic pentru că nu avea majoritate în consiliu…
Nu cred să se schimbe ceva prea curând câtă vreme persoane tinere, care ar trebui să aibă altă mentalitate, gândesc, votează și acționează ca înainte de ’89. Și îi ridică osanale primarului pentru mărețele realizări și minunatele luminițe de sărbători, care sunt foarte frumoase, dar cu ce preț!
Presa… Dacă încearcă câte cineva ceva, ori este ignorat total, de toți, și se lasă păgubaș, ori își „schimbă” discursul.
Între timp, străzile sunt pline de mașini fițoase, conduse de indivizi care nu știu cu ce își câștigă existența (bună). Am avut mereu în clasă copii ai căror părinți aveau o situație materială foarte bună. Și nu aveau nici unul din familie serviciu. Acum nici nu mai avem voie să îi întrebăm cu ce se ocupă. Nu că m-ar interesa.
Ps: @Edelweiss, Brăila este în Muntenia, nu în Moldova. Pe hartă.
Comentariu beton!24
Ai descris excelent situatia de la Braila.
Eu sunt braileanca prin nastere si, dupa 50+ de ani, am decis ca am obosit de luptat cu morile de vant. Un oras mort, care invie din cand in cand la inmormantarea vreunui interlop taiat cu sabia de alt interlop. Tii minte cum au blocat tot orasul cand l-au taiat pe Catzali?
Eu am avut elevi ai caror parinti erau victimele decesului spectaculos al Combinatului de la Chiscani. Iti era mai mare mila vazandu-i cum se chinuiesc sa supravietuiasca dintr-o palma de pamant pe care nu prea crestea nimic (e multa saratura in zona). Mai era si un primar mandru ca el n-a facut prea multa scoala, asa ca, la ce ne agitam atata sa scoatem ceva din copiii aia?
Bine ca au pus luminite, sa se uite lumea in sus, la ele, sa nu mai vada gropile din asfalt sau piatra cubica de pe Independentei, veche de pe vremea lui Pazvante.
@Edelweiss: Braila este in Muntenia, nu in Moldova.
1 și 2 au dreptate, wtf e doar o noapte, ce atâta presiune?!
3 Și avem toți ceea ce am visat.
4. Eu sunt aia chill cu îngerii în zăpadă.
5. Rezonez cu stresul curățeniei generale, mi-au trebuit ani de zile să renunț la ideea că înainte de Crăciun „trebuie” să…o grămadă de lucruri. Și la noi împodobește copilul bradul
6. Cred că e valabil pentru toate orașele
Jeannie, p.6 nu e valabil pt toate orașele. In Oradea,pt că aproape toate arterele principale sunt in șantier, s-a împodobit (ca niciodată) doar strict zona centrala, unde totul e finalizat. Deci cheltuieli mult mai puține pe zona împodobitului, și maxime pe zona investițiilor pe termen lung.
@Elisa Claudia Ai dreptate. Tot uit de Oradea că e excepția care întărește regula❤️. În ultimii ani Oradea a evoluat incredibil
Se pare că e la modă să zici că nu îți plac sărbătorile. Ca și cum e o rușine să îți placă.
Mișto aia cu zodiile, la berbec m-am gândit automat la Edelweiss. 😄
Sunt Leu și m’am născut fără răbdare.
Atunci nu se potrivește horoscopul ăsta, nici eu nu organizez pe nimeni, prefer să muncesc singură. 😁
@Edelweiss: și io-s leu, dar am răbdare. Io nu m-am grăbit niciodată, nicăieri. Nu-mi place să mă grăbesc.
Nu mai contează @JT zodiile când ești ardelean.Tu nu ești Leu, ești ardelean. Dacă te grabeai erai oltean, muntean sau chiar moldovean.
Comentariu beton!19
Ahhh și io care credeam că Edel e zodia Topor cu ascendent în chilot de torpedou 🤭
De zodia lui JT nu știu ce să zic .. încă 😜
Leilor … greilor 🤪
Care bănuiește fără a știi ce zodie ardelenească mi-s io ?
Ps. A se remarca că n-am scris nimic despre orașul situat în cele 2 provincii istorice cu punctul de delimitare stabilit la Mec – patria dietelor 😜
@HM: A trecut perioada din an când trebuia să fiu mai bun. Mai bun decât sunt acum nu mă mai fac și nici nu mă mai abțin. Așadar : târgul șela di cari pomenești îi oraș? 😛
@Edelweiss: las’ că-i bine așa cum e.
Io nu pot cu agitația olteano-moldovenească. Am mai zis c-am rezistat în București doar două săptămâni. M-am simțit ca și cum Vali Vijelie mi-ar fi cântat manele în urechi non stop.
Stai liniștit Victore, am vrea noi să avem mai mulți moldoveni dar i-a luat Brașovul pe toți.Cu asta v-ați mai ridicat și voi. În sfârșit aveți și voi femei frumoase și care știu să gătească.
Haha, și eu sunt leu și n-am răbdare, ca și @Edel. Pentru ca-s și moldoveanca. Si decat sa aștept sa facă alții ceva, pun mana si fac singura
Io-s la munca, singura in birou. Deh, trenurile de marfa n-au sarbatoare.
Mi-am pus perlele negre, care nu se potrivesc deloc cu sveterul de pe mine dar nici ca-mi pasa sa-si happy.
Dupa un an mega mega aiurea si foarte plin de tristete, speram la unul mai bun.
Multumesc pentru toata munca ta.
Comentariu beton!17
La mulți ani, Vasile(scu)! La mulți ani, tuturor!
@Ruxandra, da, țin minte multe. De exemplu, moartea frizerului interlopilor la care a fost mobilizare generală.
Încerc să schimb mentalități, deși e al naibii de greu. Ba mai sunt privită și chiorâș.
Avem ceva neprețuit, teatrul Maria Filotti. Abia aștept primul spectacol pe 2022.
@ilenutza, sper să fi rămas ceva bun la teatru, după plecarea lui Lucian Sabados. Cum ar fi mentalitatea.
@Anouk, nu cunosc dedesubturile, dar atâta timp cât văd spectacole bune, sunt mulțumită. Iar clădirea este o bijuterie! Stagiunea 2021 au încheiat-o, pe 19 decembrie cu „Bădăranii”, cu o interpretare de zile mari.
Bune articole!
Cel mai mult mi-a plăcut 2.
6. Am crescut în Brăila. Un oraș frumos, păcat că-i păstorit aiurea.
#eramprecis ca ai crescut in Brăila. Ce briceag ai?
1. Exact, multă frăsuială pentru o bășină răsuflată.
2. & 5. Cum am zis ș-aci: mai lung, mai gros, mai baban…contul din bancă. Restu-s detalii.
3. No bine. Visați tovarăși, visați.
4. 😅😅😅
6. E atât de românească asta cu poleiala rahatului. Frumi di tăt.
7. Tradiționalul „LA MULȚI ANI!!!” tuturor. 🥳🥳🥳
4. Foarte bun. Eu sunt peste (nu ca meserie, din pacate 🙂 ), asa ca voi astepta cu drag ninsoarea 😀
4 motive pentru care urăsc Revelionul
Nu prea suntem de țară să „sărbătorești” Revelionul.
Ai deja vârsta în care deja intuiești ce/care e localul dubios (legături cu infractori) sau e din ăla unde arunci banii degeaba la suprapreț.
Nouă ne-a dispărut chestia aia cu hanurile. Nu le mai avem. Acum avem patronate de localuri care dau mită pe unde pot (sau sunt organizați și dau mită la polițiști), mai cu seamă de unde își iau aprovizionările + banii pe care îi vor să-i câșige în buzunar și uite așa ai numai locuri groaznice în esență. Rămâne fie să pleci în sud, fie o faci „în familie”, cam ăstea-s opțiunie.
Lăsând pandemia de o parte, bineînțeles.
Iar prețurile… până când nu rezolvăm clientelismul instituțional-partidocrat, rămânem blestemați cu prețuri umflate, că mitele/taxele de protecție au rolul lor.
Oricum, noi am renunțat la revolte, proteste…
Răsuflațiile de Anul Nou
Galoș nu zice ceva nou dar rămâne corect ce a scris.
În vreme ce noi visam libertatea, ei visau bogăţia
Ce-aș vrea să se renunțe la poza aia cu ăia doi și mesajul ăla. Ăia nu mai locuiesc aici, în Europa.
Nu uita articolele lui Cornețeanu. Cam toți încep să-l repete oarecum, cu excepția istoricilor (ăia puțini) care au început să mai demitizeze din minciuni.
Am urât cu patimă sărbătorile
Eu mă bucur pentru Arhi. Și-a găsit/făcut ce a căutat toată viața să aibă – o familie întregită. La câte a scris despre el, despre trecut, greutățile pe care le-a purtat și unele le poartă, prin lehamitea în țara asta, a găsit un balans pentru câte zile mai are. E bine că se străduie pentru ai lui, că-s încă prea mici.
Luminițele de Crăciun de la Brăila (nu știu dacă Cismaru s-a inspirat din Las Fierbinți sau nu, dar nici nu mai contează, ăsta e adevărul, asta e țara în care trăim)
Hai s-o luăm altfel.
Bucureștiul are 2 milioane de suflete, dintre care (să speculăm de dragul calculului simplu) 1,5 milioane sunt din provincie. Dacă fiecare județ sau zonă ar fi fost pe jumătate sau la fel de [re]construită ca Bucureștiul (industrial, financiar, infrastructură), eu cred că până și tu te-ai fi „certat” ipotetic cu fashionista dacă să vă reîntoarceți la zona ta de acasă sau la al ei.
Întrebarea vine: dacă industria construită la ordinul comuniștilor a fost, pur și simplu, nefezabilă (mi-a rămas în minte vorba istoricului Hodor) din cauza necesității masive de energie să poată fi și să rămână pornită, la ce dracu mai sperăm noi să se „refacă” ceva, vreodată și ever, din moment ce nu e sustenabilă și, practic, așteptăm ca generația asta (55-90) să moară fiindcă sunt un surplus demografic?
Construiesc ăștia, în draci, blocuri și vând la suprapreț (hai să fim sinceri, toți sunt băgați, inclusiv ofițerii de servicii) pentru ăștia care, teoretic, se întorc din Vest… okey și, pe urmă? Așa mă enervează lipsa de transparență, lipsa asta de ce intenții, planificări se fac…
Nu că vreau să-ți provoc criză de existențialitate taman în a doua zi după Revelion dar te-ai gândit la lucrurile ăstea? Ți-ai găsit un răspuns sau două, și dacă da, la ce concluzie/ii ai ajuns?
Aoleu!
Să rescriu? Am pus acolo unde trebuia, nu știu de ce a apărut așa comentariul.
1,2,3,5- întradevăr e presiunea ridicolă de a face sărbătorile ceva magic și fantastic și să fii beat de fericire, care mă enervează.
4- mulțumesc pt doza de râs.
6- hai nu-l critica așa rău pe domn primar. Evident că știe de riscul de depresie din perioada sărbătorilor așa că a făcut un efort sa decoreze cat mai frumos orașul pt cetățenii lui :))
Brăila este orașul vacantelor de vara pt mine. Când eram copil mergeam jumate de vacanta acolo. Mi se părea magic. Puteai merge cu tramvaiul în centru, care centru era verde. Nu era parc cu locuri de joacă, erau spatii imense verzi, cu pomi și umbră. Și lumea se plimba sau stătea pe banca. Și mie mi se părea ca sunt mare dacă fac și eu la fel.
Toate străzile de-a curmezișul duceau la Dunăre. Nu te puteai rătăci.
Și lipovenii… arătau intr-un fel exotic. Cu bărbi lungi și albe și toți cu ochi albaștri. Și toate casele aveau la drum o mica grădiniță, mereu îngrijită și cu flori, ce nu vedeam eu la București.
Și mai erau rușii care veneau la piață cu tot felul de chestii miraculoase: lanterne mici, brichete, sonerii de bicicletă, tot felul de scule și unelte, chei, șuruburi, răzători… eram fascinata de mecanismele alea…
Ai mei stăteau la casă, la strada mare, drumul spre Galați. Era cam ca la București. Nu aveam voie sa traversam, că treceau mașini. Dar ei aveau grădină și mici animale de casa. Mi se părea super deștept sa stai la casă dar totuși în oraș. Sa ai cais în curte și sa te poți sui în tramvai la 2 minute de casă. Nu știam eu prea multe, ma născusem la bloc, înconjurată de betoane, iar spațiul verde era la bătătorul de covoare din spatele blocului.
Oamenii stăteau în fata curții și sporovaiau, povesteau ce au mai făcut, ce mai gatesc, ce mai mesteresc, ce au mai găsit la ruși. Era viu orașul și avea ritm. Suna „la uzina” de 3 ori pe zi când se schimba tura și știai cam cât e ceasul în funcție de asta.
M-am reîntors în Brăila după ce s-au prăpădit buncii mei. Mi s-a făcut sufletul mic. Orașul era pustiu și degradat. M-am simțit străină, în sensul de ne-primita.
Nu mi-am dorit decât sa plec de acolo cât mai repede, sa nu mi se amestece în cap imaginile noi cu cele vechi.
Chiar dacă e trist articolul, mie mi-a evocat amintiri frumoase. Mulțumesc.
Comentariu beton!28
Mulțumesc pentru selecție!
Ăia de la 1, 2 și 5 ar trebui să se uite mai des la filmul ăla cu Grinch.
Miorlau, sărbătorile de iarnă sunt nașpa, smiorc, Revelionul sucks, vai, e doar o zi din an, of, consumerismul și poleiala falsă…. Înțeleg că e la modă să fii anti, dar se cam exagerează, iar energiile astea ar fi bine să fie îndreptate spre ceva mai constructiv. Devine obositor și enervant pentru toți din jur să fii Grinch de sărbători.
3. Skip. Au trecut mai mult de 30 de ani. E timpul să trăim în prezent și să pregătim viitorul, nu să tot plângem în trecut.
4. Mișto ca idee, dar nu prea se pupă cu presupusele caracteristici ale zodiilor.
6. M-am născut pe lângă Brăila, am copilărit în Brăila, n-am mai trecut de vreo 15 ani p-acolo. Ultima oară când am fost orașul mi-a lăsat o impresie jalnică. Înțeleg că nu s-a schimbat mare lucru.
Dar asta cu hate-ul sărbătorilor chiar pare deja o modă. Bah, mie-mi plac. Pt că nu ma ucid cu mâncăruri grele, sa stau 3 zile ij bucătărie ca să am ce arunca;nu fac curățenia aia cruntă fix inainte și nu îmi pasă ce fac alții. Îmi place să vad bucuria copilului când face bradul, când ascultăm colinde. Am o tradiție pe care o clădesc împreună cu el, să facem turta dulce de Ajun.
Zăpada…. Măcar de ar veni… Prin părțile astea mumu. S-a bucura vecinii :))))))))
Revelionul nu este despre oameni, despre rezoluții, despre curățenia generală, despre mâncare, petreceri, petarde și etc, ci despre mișcarea de revoluție a Pământului. Mă enervează deopotriva super entuziaștii (pe bune, unii zici că au făcut ei înșiși înconjurul Soarelui), precum și cei care minimizează grav semnificația acestei perioade (totuși, reușita rotației ne afectează pozitiv pe toți, parcă nu se cade indiferență).
Cand e de dat zăpada, săgetatorul își va pune căștile în urechi, va da drumul la muzica preferată, va activa noise cancelling și se va bucura de work-out. N-am văzut sagetatori care să filosofeze la dat zăpada. A, înainte sau după, da. Totusi, viața muștelor e un subiect fascinant. Pentru săgetatori. Mă rog, pentru unii. Pentru săgetatorii pur sânge, nepervertiți de influența ascendentului, probabil. Pe unii săgetători am observat că soarta muștelor ii cam lasă reci. Mă includ, cu tristețe. Voi, cei de aici, ce fel de săgetatori sunteți? Ce fel de relație aveți cu muștele? 😁
Feriți, iar e nevorbită!
@Marius M se crede croitoraşul cel viteaz azi.
Nevorbită-tă – tăcere Șșșșt Când se filosofește nu se hate-uiește!
2. Nu mi-am fixat niciodată rezoluţii.
4. Sunt zodia taur şi nu pot să spun că se potriveşte. Dar e haios per total.
5. Nu urăsc sărbătorile. Dimpotrivă, cele de iarnă îmi plac în mod deosebit şi mi au plăcut de când mă ştiu. Poate pentru că nu fac nimic deosebit în acea perioadă, doar brad şi stau cu familia.
6. Au într-adevăr în fiecare an aranjamente luminoase faine în Brăila. Şi da, bine că e noapte şi nu se vede ce în jur. Păcat de numeroasele clădiri vechi ce se deteriorează de la an la an. E oraşul căruia i se potriveşte bine sintagma ,,un ochi râde, unul plânge”.
Comentariu beton!17
Idem 🤐
Multam de consecventa 😁😁😁Chiar asteptam articolele de duminica.Mi-au plecat musafirii acasa la ei in Danemarca dupa 10 zile cu 4 copii in casa( 2 ai mei 2 ai prietenei mele) pot sa respir 🤣🤣🤣🤣 si sa citesc linistita.LMA si mda ma vadeam cu maturicile in urma vecinilor sa corectez ce nu au facut bine dar de ceva ani m-am.oprit in a fi atat de critica si obsedata de ordine si curatenie…
Mulțumesc pentru articole!
1,2: Mie îmi plac sărbătorile de iarnă. În copilărie mergeam la bunică-mea la Braşov, de cele mai multe ori în 24. Curățenia era făcută, mâncarea idem, uneori şi bradul era deja cumpărat, mă aştepta să-l împodobesc. Într-un an îmi aduc aminte că am dus bradul de la Piteşti sus pe capotă. Era o perioadă magică pe care încerc să o recreez şi acum.
5. Ca o continuare la primele 2 articole: uneori ajungeam cu o săptămână înainte de Crăciun la bunică-mea şi ajutam la pregătiri, nimic exagerat. Rulam împreună covorul, îl duceam la bătător şi îmi aruncam toată furia în el cu ajutorul unei palete împletite din nuiele. Apoi aduceam un vas cu apă, săpun de casă şi un burete să-l spăl. Dacă ninsese era şi mai bine, scăpam uşor trântindu-l în zăpadă. Bibelouri nu spălam, o singură dată am făcut-o în vara diagnosticului care mi-a schimbat viața, ca să-mi iau gândul de la prostii de autovătămare.
Ajutam la prăjituri, îmi plăcea enorm să decupez fursecuri cu diverse forme: Moş Crăciun, brăduț, stea, semilună. Bunica le făcea pe cele complicate până târziu în noapte. Ea credea că dorm demult, dar de fapt stăteam trează să gust din ceva proaspăt. Într-un an am tăiat un molid din grădină (eram la liceu atunci), crescut de când aveam vreo 7 ani. Îmi pare rău pentru cei care nu au avut parte de sărbători plăcute şi sper că se pot bucura măcar acum ❤
3. Trist dar adevărat
4. Mi-a plăcut 😂😂
6. Pot face o comparație cu oraşul în care îmi trăiesc tinerețile: Tg Mureş.
Străzi neasfaltate, trafic haotic (mai ales între 7-8 şi 14-17), autobuze pentru care plăteşti bilet să le împingi tu, industrie care se bazează pe bomba cu ceas Azomureş, per total schimbat mult în rău faţă de când m-am mutat aici 😢 lumea pleacă şi o voi face şi eu. Dar avem 3 malluri şi aveam pre-pandemic n concerte bogat sponsorizate de primărie, de apăruseră şi glume: „Holograf ştie deja toate denivelările din podelele scenelor”. Csf, ncsf. Decât run, Forrest, run!
Duminică seară faină şi o primă săptămână din an senzațională!
Foarte bun nr.3.
Io-s balanta, da’jur ca nu port manusi cu blanita, de fapt nicio manusa, nu port diamante, nici cristale si , pe cuvant, ca ma duc in mall, rar, cumpar rapid si plec. Hotarata,parol ☺