Înainte de orice, două scurte recapitulări.
Prima
Cum ar fi ca pe perioada în care se află în funcție, premierul României să fie obligat să trăiască din salariul minim pe economie?
Știți, când iei la sfârșitul lunii 1400 de lei, nu prea-ți mai arde de diete, că abia poți să-i împarți pe zile în care mănânci puțin și zile în care mănânci și mai puțin.
Poate așa află în plm cât costă pâinea aia. Și parizerul.
Și a doua
Am vrut să fac o glumă despre ministrul de finanțe care nu știe cât e salariul minim pe economie. După care am mai citit că nu prea înțelege nici care e diferența dintre net și brut. Și m-am liniștit.
Ce kkt de glumă să mai fac, că e ca și cum ai face bancuri la marginea sicriului. Singura problemă ar fi că noi suntem ăia pe care-i îngroapă.
Nu n-am pus întâmplător recapitulări din isprăvile mărețului guvern pnl. Le-am pus pentru că, sa vezi ce, oamenii ăștia sunt cei care conduc în momentul de față această țară.
Așa, acum revenind la întrebarea din titlu, dacă ar fi alegeri generale mâine, pe cine ai vota?
Am vota alti prosti
Comentariu beton!57
USR. Daca sunt altii mai de votat decat astia, luminati-ma si pe mine.
Se dezbate încă. Ce zici?66
A, si daca ar fi de votat un om, nu conteaza la ce, Clotilde Armand.
Am avut hoti descurcareti 30 de ani, acum merg pe nebuni.
Femeia asta a aterizat ca Carol I printre fanarioti.
Comentariu beton!116
Dacă mâine ar fi alegeri … m-aș duce la biserică ☺
Comentariu beton!30
Vin cu tine. Tine telefonul deschis, daca se anunta ceva, te sun si te iau eu ca mi-e in drum.
De ce vrei să ne enervăm așa de dimineață? 😁
Sunt zen… sper să am vreme bună ca să ies cu Troty 🙏
Comentariu beton!16
Buna dimineata.
Cand citeam despre Citu, ma gandeam la declaratia celuilalt, Vilceanu… Apoi am vazut.
Dar nici cu USR nu mi-e rusine.
Asa ca n-as mai merge la vot. Stiu, nu e deontologic.
Se dezbate încă. Ce zici?27
Nu am lipsit niciodata de la voi. Nici la locale, nici la generale. Dar mi s-a cam luat si mie… 😦
Mi-am pus si eu intrebarea asta si am ajuns la concluzia ca pur si simplu nu am cu cine vota: PSD si PNL ies din discutie (ca intotdeauna), iar USR a dezamagit groaznic (cel putin la Iasi) – desi imi place la nebunie Clotilde Armand.
De votat voi vota, dar nu stiu cu cine. Pentru mine, in acest moment, sunt 2 variante: ori un mic partid regional care abia se infiripeaza (dar doar daca exclude legaturile cu PSD si PNL), sau imi voi calca pe inima si voi pune stampila tot pe USR.
Se dezbate încă. Ce zici?17
@Bobses, nu știu ce vîrstă ai dar partidele mici, cele regionale sau pe criterii etnice sunt doar vehicule pentru transportul unora cît mai aproape de ciolan; remember Simirad cu al lui partid al moldovenilor?
Costache, stiu ce spui si, intr-adevar, asa a fost cu Simirad. De aceea inca nu creditez complet acel mic partid regional. Probabil, cum am spus, imi voi calca pe inima si voi pune stampila pe USR, desi indivizii care reprezinta Iasul ar trebui sa dispara din viata politica.
Mai e și Drulă de la USR, care a făcut în un an de mandat mai mult decât au făcut toți predecesorii lui în 20 de ani… Și omul nu pare că se oprește aici. Dacă mai pui că a avut tupeu sa se ia și cu mafia din Metrorex, deja ar trebui sa i se facă o statuie pe undeva. Sa speram că nu scoate AUR prea mult la următoarele alegeri, că altfel nu ne vedem bine.
Comentariu beton!30
Vlad Țepeș?
Din păcate, și nu este doar la noi, calitatea proasta spre execrabilă a politicienilor și îmbătrânirea populației duce la creșterea facțiunilor extremiste cu substrat mistico-naționalist.
Au cam murit ăia de au „beneficiat” de nebunia unor nebuni cocoțați pe valuri populiste. Alte generații însă la fel de manipulabili.
Salariul minim ar trebui să fie 2500 lei. Net. Da, știu, piața liberă, cerere-oferta dar piața aia liberă la noi să înceapă de la 2500 lei net garantat.
Fun fact, veniră unii din Bz de la o fabrică Yazaki, ceva cu cablaje auto, să facă recrutare prin sate si cătune. Si il întrebară pe unu care vine sezonier la încărcat, aranjat baloti de lucernă. Ăla îi întreba cât dau pe lună. 1460 lei net plus bonuri si transport. Păi io iau la lucernă 250 de lei pe zi si masă. Duceți-vă dracu că pun câinii pe voi. Sclavie modernă.
Vrei o țară, planetă ok, rezolvă in plm sărăcia si salariile de căcat.
Nu, nu as mai vota pe nimeni. I-as obliga să stea si să muncească pe 1400 de lei. Apoi le-as da foc.
Comentariu beton!131
Cineva a dat dislike la acest comentariu. Hai să ghicim unde lucrează și de ce credeți că e bugetar.
Ala la lucerna cate luni pe ani face asta? Ce face in restul timpului?
Se dezbate încă. Ce zici?21
@Alin, mai contează? Dacă prinde 30 de zile de lucernă a luat echivalentul pe jumatate de an al salariului ăluia de 1400 de lei. Bine, întrebarea e, prinde 30 de zile de lucernă? Că nu mă pricep.
Ăla cu lecerna are ce face in tot timpul anului dacă vrea.1400 de lei este un salariu inuman. Eu îi platesc tractoristului meu 5500 lei net pe lună.Si spun cu mandrie că am ridicat remunerația in zonă. Si conduce un Deere cu climatizare si gps. In tinpul ăsta șoferul de la primăria din sat ia 3800 de lei.
Nu trebuie să îmi schimb Q-ul sau X-ul anual in timp ce ăia care muncesc pt mine se duc cu doi firfici acasă ca să îmi facă mie pl mare. Că nu împărătesc eu lumea.
Comentariu beton!115
n-o avea “la lucernă” 30 de zile dar un om dispus să muncească, la țară, e aur curat, cîtă vreme e sănătos; iar treabă…
Comentariu beton!44
Ce lipsește la munca la lucerna e contribuția. Daca mâine se îmbolnăvește, o zi de spitalizare îl costa 3 zile de munca. Pt ca ala compara munca la negru cu munca legala. Asa ca e ușor sa o dam în comparații ireale.
Salariul minim e mic, asa e, dar orice specializare cât de cât căutată te duce la 3, 4x salariul minim. Poate învață o meserie, sa zidească, sa conducă o combina etc.
Salariul minim e doar o mizerie impusa de stat. Care nu prea ajută.
Se dezbate încă. Ce zici?18
Eu sunt ”bugetară” și NU am dat Dislike, ba dimpotrivă, am dat Like.
Lucrez la un muzeu, deci în domeniul Culturii, am studii superioare, mai mulți ani vechime în muncă (deși asta nu mai adaugă nimic la salariu, nu mai există de mult timp spor de vechime, doar câteva zile în plus la concediul de odihnă) și am salariul aproape 3000 de lei net, deci nici măcar salariul mediu pe economie, care ar fi estimat la 3400 lei net. Managerul de muzeu, de asemenea, nu are un salariu mare.
Mă cam deranjează chestiile astea cu toți bugetarii băgați în aceeași oală, sunt o mulțime de categorii profesionale, funcții de execuție prin Cultură, prin ministere, prin unele instituții publice care chiar nu au salarii mari, ce să mai vorbim de salariile acelea uriașe despre care se vorbește… 😀
Și încă o chestiune: să lucrezi, să fii angajat într-o instituție publică este una, să fii funcționar public este alta, funcționarii publici sunt o categorie special reglementată, nu se găsesc chiar pe toate drumurile și din câte știu, au salarii mai mari.
Comentariu beton!62
Salariul minim este o garanție. Multi patroni ti’ar rupe cârca pe 700 de lei, de fapt omul ar trebui să presteze zile de muncă va in feudalism. Moca. Sunt orașe care au devenit moarte, știu omul trebuie să se mute, să vândă tot si alte bule. Dar marea majoritate a oamenilor nu sunt povesti de succes de pe net. Eu sunt adeptul unui salariu minim mult mai mare. In majoritatea spitalelor românești contributivitatea este doar o dumă, singura chestie care contează este contribuția la buzunar. Salariul minim trebuie să ii ofere omului minimul necesar să poată fi om, să poată să aibă confortul să poată face un pas mai sus, specializări si alte rahaturi. Când il tii la limita inumanului, pe 1400 pentru 10 ore, vrei ca ăla să devină noul Steve Jobs, să se umple de specializari. Eu consider ca tu ca stat trebuie să îți protejezi cetățenii începând cu cei defavorizați. Să ai cadrul să poată face un pas mai sus.
Comentariu beton!85
Edelweiss, total de acord.
Comentariu beton!16
Eu nu lucrez la stat si nu am mai lucrat la stat de 15 ani. De vreo patru ani lucrez in strainatate, doi ca freelancer asa incat legaturile mele cu statul roman sunt destul de reduse. Vad ca e populara chestia asta cu cresterea salariului minim in Romania. Asa e, sunt multi patroni care exploateaza piata muncii. Pe de alta parte, daca s-ar face 2500 de lei net sunt curios cate firme s-ar inchide si cat ar fi somajul. Nu stiu, poate gresesc eu si nu ar creste deloc, ce sa zic. Probabil ati vazut niste analize, niste statistici care mie mi-au scapat.
0 0
Alexandru, „chestia cu creșterea salariului minim” e populară în toate țările din UE care au salariu minim şi în toate se pune anual problema creşterii acestuia.
Altfel, înainte de a dubla salariul minim in România, eu cred că ar trebui să ne clarificăm, ca societate, ce este salariul minim la acest moment vs ce ar trebui să fie. Nu neapărat ca valoare, ci ca semnificație. Aici observ (cu mare bucurie) că suntem o bulă în care considerăm că nu se poate trai cu 1386 lei/lună şi că abia de la 2500 de lei in sus putem vorbi de un trai minim decent. Pe de altă parte, la cârma țării, oamenii pare că nici măcar nu-şi pun problema traiului minim decent (mă rog, sau nu şi al altora), de vreme ce unii nici măcar nu ştiu cât e valoarea salariului minim. Sau dacă ştiu, nu par să şi înțeleagă ce înseamnă pentru un om să trăiască cu banii ăștia. Sau dacă inţeleg, au un discurs de genul „eu am muncit in facultate pe salariul minim şi am avut şi alte 10 joburi pe lângă şi uite că am reușit să whatever. Ia să facă şi alții la fel ca mine!”.
Dar să zicem că am clarificat şi considerăm cu toții (sau măcar majoritatea) că 1386 lei este o mizerie de salariu şi că abia de la x lei putem discuta despre un trai adecvat/decent/demn al unui om.
Observ că te preocupă închiderea firmelor care ar fi obligate să dubleze salariile angajaților. Înainte de a mă intreba ce se va întâmpla cu aceste firme, eu m-aş întreba ce fel de angajator e acela care nu-şi gândeşte (fie din start, fie pe parcurs) planul de afaceri astfel încât toți cei implicați în afacere (angajați şi acționari deopotrivă) să poată avea cel puțin un trai minim decent de pe urma muncii lor, indiferent de rolul pe care-l au in organizație. Şi de ce ar merita să existe pe piață o astfel de firmă/un astfel de angajator.
Comentariu beton!25
@Anduta – Of, „planul de afaceri”? „Antreprenori”? De multe ori salariul minim e platit de „antreprenori” care la randul lor sunt saraci lipiti pamantului, aproape analfabeti si in lipsa de altceva au reusit sa injghebe o afacere intr-un sat.
In al doilea rand, spui tu, ca am ajuns mai multi la concluzia ca nu se poate trai cu 1,386 RON. Se prea poate sa fi ajuns noi la aceasta concluzie dar, daca asta este principiul, eu zic ca se poate mai mult. Parerea mea este ca nu se poate trai fara 5,000 de RON net. Haide sa facem salariul minim 5,000 de RON. E realist? Sigur, exagerez, dar voiam doar sa subliniez ca faptul ca ne dorim ceva nu face acel lucru posibil. Faptul ca un lucru este just nu il face posibil. Viata este plina de lucruri nedrepte si, cand incercam sa le indreptam, trebuie sa fim atenti, precum in medicina, in primul rand sa nu facem rau.
In fine, inca doua lucruri. Primul este ca imi dau si eu seama ca la noi salariul minim este primit de cel putin trei categorii: oameni saraci angajati in firme care abia reusesc sa supravietuiasca, oameni exploatati de firme care ar putea plati mai mult dar pur si simplu profita de pozitia lor mai puternica de negociere si, in fine, ca impozit forfetar pentru oameni care castiga mult mai mult dar la negru si sunt angajati in firme care inseala statul la greu. Stabilirea salariului minim este un echilibru complicat intre toate aceste categorii si interesul societatii este diferit fata de fiecare dintre ele.
Al doilea si ultimul lucru de la final: daca am vrea sa ajunga salariul minim cat mai sus, solutia cea mai la indemana ar fi (asa cum propune USR, si cum este in multe state europene) ca impozitul pentru salariul minim sa fie 0 sau, macar, foarte mic. Asta ar determina automat o crestere semnificativa fara a impacta deloc acele firme care abia isi duc zilele si, in consecinta, fara a creste somajul. Din pacate, asta ar reduce semnificativ incasarile la buget (vezi partea cu impozit forfetar…). Este o dilema dar ramane faptul ca statul roman exploateaza la sange exact oamenii care castiga cel mai putin. Inainte sa plec din Romania am avut PFA la norma de venit o perioada de cativa ani. Venitul meu era foarte mare pentru Romania dar taxele platite (la norma de venit, deci, practic, din nou – forfetar) erau de sub 3,000 RON net pe an. Din pacate, statul roman este foarte incompetent si nu reuseste sa ia bani de la cine trebuie.
Scuze, am scris mult si, cred, nu foarte lejer. Pe de alta parte, asta este una dintre probleme: expediem chestiuni complicate in doua vorbe si, din pacate, asta nu functioneaza niciodata.
hă? blogăre, ce-ai cu mine, cu ce te-am supărat? păi io cerui nește subiecte ușurele, de vacanță, și io-te ce primesc!?
ce dracu’ să votezi în statul ăsta capturat și penetrat în toate modurile de vajnicele noastre servicii? iau o lămîie mare, da’ mare, și ștampilez noua securitate, prezentată publicului ca usereplus; măcar ăștia par să aibă ceva școală și sper că au înțeles că cineva trebuie să producă, pentru ca ei să aibă de unde fura!
PS încă un subiect ca ăsta, în următoarele zile, și m-ai pierdut de mușteriu; mai ales că n-ai plătit nimic pîn’ acu’…
Se dezbate încă. Ce zici?19
Cum sa votez mane? Astept sa se nasca ala pe care l-as vota, sa creasca mare si, pe urma, mai discutam.
Comentariu beton!20
Mesia?
@ Morissey: sau Mos Craciun, sau zana Maseluta. Whoever. Tot un drac.
Nu Moș Crăciun. Că la ăsta, pe lângă așteptat sa se nască și să crească, mai trebuie să așteptăm să și îmbătrânească.
Am o soluție mai bună: duhul din lampă. Direct, fără timp de așteptare.
@Solandi, n-ai cum, s-a angajat la eMAG. 🤭
Hai că mai sunt câțiva: Pulifriciul Padurii, Pulea Spataru sau preferata mea, Ana Sugicraciova
@Danezul: Țepeș nu e bun. N-a ținut cu poporul. Aș vota Ioan Vodă cel Cumplit.
De aia a fost cutremur azi în Lefkada, m.am cutremurat eu la întrebarea ta. Și am și urlat, sa știi.
In UK dam cu sapa, vorba ta.
Pe nimeni, ca nu ma mai duc la vot. Am jurat ca nu ma mai duc cand barna si pnl nu reuseau sa isi imparta posturile sub c*r.
Ne-am dus mereu, la toate, am condus, invoit de la munca, stat la cozi si toate cele.
Dar acum gata, vai ca iar m-am enervat de ma doare capul 🙁
Comentariu beton!24
N-aș vota cu nimeni.
USR nu face decât să se smiorcăie, să acuze greaua moştenire și să ne arate supa călâie ca să vedem noi cât muncesc ei.
PNL… se vede ce fac.
Alții nu merită menționați.
Problema e însă că peste 3 ani va fi exact la fel.
Comentariu beton!29
Din păcate nu am cu cine…. Știu ca din 2 rele îl alegi pe cel mai mic da tot nu mă convinge…
Aș pune-o pe Viorica Dăncilă să-și facă propriul partid și pe ăla l-aș vota!Actualii guvernanți au făcut-o să pară genială în raport cu ei! Glumesc,actuala clasă politică ar trebui pusă la stâlpul infamiei!Iar de votat,cred că aș vota o nouă forță politică, preferabil cu tentă naționalistă! M-am cam săturat de toți neofanarioții ăștia ce se închină cu orice preț la Înalta Poartă UE.
Se dezbate încă. Ce zici?23
@Gabi: deci în capul tău, UE e vinovată de căcatul în care se scaldă România de 31 ani încoace?
Io mă întreb dacă nu ți-e greu să respiri?
Comentariu beton!33
John Temple,dacă o asociație politică internațională cu forță economică așa cum e UE n-a reușit să impună membrilor niște reguli de bună guvernare înseamnă că are și ea o parte de vină, destul de mare,după umila mea părere!Nu pot crede că factorii de decizie unionali nu știu cum guvernează paparudele astea de la noi! Cât despre replica aia de tip marxist,nu e cazul să îți răspund, sunt convins ca n-o să mai folosești așa des astfel de replici, te declasează!
Se dezbate încă. Ce zici?13
@Gabi: nu prea ai treabă cu realitatea, din câte văd eu. Nu poate nimeni forța ca România să-și alinieze legislația și infrastructura la cea a UE, dacă România nu vrea asta, tocmai pentru a putea fura în draci. 🤬🤬🤬
Edelweiss *I-as obliga să stea si să muncească pe 1400 de lei.
Exact.
Fara sa locuiesc in sectorul I, doamna Armand pare mironosita, in fapt circareasa de mare clasa
Se dezbate încă. Ce zici?22
@eu_tu și Roxana, “de mare clasa” PUNCT! Ca tot ma muști de fiecare data. 😜
@all, acum îmi pare rău c-am pus articolul ăsta sâmbata. Ar fi trebuit să-l pun în timpul săptămânii, să se strângă câteva sute de comentarii de genul de mai sus, iar la final să le dau link-ul către articol și ălora de la usr și peneliștilor. Să vadă și ei cam cât de jos au reușit să ducă nivelul de încredere al populației.
Da, știu, fac și ei sondaje de opinie. Aham, aici e cel mai adevărat sondaj, nu ce comandă ei la irsop sau mai știu eu pe unde.
Las’nene că e bun și azi. O să citească lumea și o comenteze, nu te teme. Ba, e mai bine. Să vadă domnii că ne pasă de ei și în timpul nostru liber!
Victorre, vezi că ai un typo; ai scris greșit “leprele”…
Comentariu beton!16
Nu-i problemă, abia rumegăm postarea mai bine.
@Mihai, dacă nu ne treci tu prin toate stările, atunci cine? Yu za boss of blog.
Amu’ nu poți să ne faci doar sa râdem, dar eu cred ca ne asumăm stările din moment ce suntem zilnic aici.
Cât despre vot, nu știu ce sa zic, că îmi creste te siunea când vad cum își bat joc unii de țara asta. M-aș duce în lume.
USR am votat ultima dată pt Fritz. Mulți îl blamează, bănuiesc ca sunt fanii Robu, dar eu i-aș da și o a doua șansă.
Ca partid, i hate them all. Măcar usere acceptă tineret și idei, poate chiar totuși au o șansă să schimbe ceva.
Știi cum e: Speranța mOare ultima, da’ moare.
Nu, nu e cel mai adevărat sondaj, pentru un motiv cât se poate de simplu, nu cred că cititorii tăi au votat vreodată PSD/AUR sau alte asemenea bazaconii. Cel puțin asa sper.
@Mihaela îmi pare rău că te dezamăgesc însă eu am votat aurolacii. Pe blog. Când a făcut Mhai sondaj anu’ trecut. Îmi place mie să fiu excentricul ăla de pune extremele dintr-o serie aî să iasă rezultatul, mai, aproape de adevăr. 🙂
La vot însă nu am fost deoarece nu eram în circumscripție. Da’ sigur nu punem ștampila pe tâmpiți 🤪
N-aș ști pe cine să votez. Pentru simplul fapt că toți mint în campanie și-apoi se-apucă de hoții. Cât timp în toate partidele promovarea se face pe cumetrii și nu pe realizări, cum ar putea fi altfel în orice structură a statului?
Ne mirăm că unul nu știe cât costă o pâine și altul nu știe cât e salariul minim net. Dar ceilalți știu? Pariez că nu.
Spuneți de Clotilde Armand. Și mie-mi place de ea. Din păcate, nu-i suficient, ne trebuie vreo 500-1000 ca ea ca să se poată face ceva-ceva.
P.S. Și dacă vreți să aflați cum se fac aranjamentele politice în spatele ușilor ministeriale, vă recomand un serial superb: Borgen.
Se dezbate încă. Ce zici?18
Corneliu Zelea Codreanu
Se dezbate încă. Ce zici?13
siktir! și lui czc și adepților
În România nu ai cu cine vota. Poate dacă ar exista câteva sute de Bolojan, Fritz și Clotilde Armand s-ar putea face ceva.
Usere, penele, pesede, udemere sunt toate același căcat, același miros, doar vopsit diferit.
Se dezbate încă. Ce zici?23
Bolojan, Fritz și Clotilde Armand , din ce partid fac parte?
Doar intreb.
@eu_roxana, din partidele din care fac parte și Rareș Bogdan sau Iulian Bulai. Ți-am dat aceste contra-argumente ca să înțelegi că nu poți să judeci un partid întreg după niște excepții. Că excepțiile pot fi și bune și rele.
Poate că or exista cei câteva sute de Bolojani, Fritzi sau Armanzi, dar se pare că stau ascunși, nu vor să se „murdărească” în politică! Ar trebui să aibă mai mult curaj!
Cu riscul de a suna stupid: nu era sectorul doamnei Clotilde plin de gunoaie?
As vota tot cu USRPlus. Din toata ceata de idioti, sunt singurii care imi prezinta in continuare incredere.
Acum trei ani cand i-a votat lumea, se uitau la ei ca la a doua venire a lui Christos. Nu merge asa. Si ei sunt oameni. Si ei fac prostii. Ce le lipseste este experienta politica, pe care nu au cum sa o aiba. De aia vedem declaratii imbecile.
Dar daca ne uitam la ce fac multi dintre ei (vezi Fritz, Drula, Clotilde) eu zic ca suntem pe directia buna.
Pe cine alcineva sa votezi? PsD? AUR? Decat cu astia, mai bine plec din tara!
Ramane PNL, care ne-a aratat ca sunt acelasi rahat ca PSD, varianta light.
Se dezbate încă. Ce zici?28
Când a fost Dăncila premier, am zis că mai rău nu se poate. Uite că se poate.
Partea proastă e că așa mă tem că se prefigurează un guvern PSD-AUR.
Comentariu beton!23
Chiar crezi sincer că e mai rău decât în perioada Dăncilă?
As vota cu Margareta Custodele 🙂 sa mai schimbam putin ordinea de precadere sau prea cadere …
Serios acuma, dupa ce am citit intrebarea brusc am simtit un nod in gat … e de plans
ok, Mihai, dar Rareș Bogdan?
Ce-i cu el?
eu_roxana,
Serios acum, tot nu reușești sa prinzi comentariile pe ramura pe care trebuie?
Nu se înțelege nimic dacă le tot arunci așa haotic.
Comentariu beton!15
@Solandi, las-o așa, ca este mai ușor pentru ea sa numere “i”uri-le din comentarii. 😜
earoxana este un troll, nu-mi dau seama de unde, încă, dar ocupația ei de bază este uniunea bățului cu gardul;
sau, deși nu cred, este f f f proastă…
@Costi, ești generozitatea întruchipată (doar de 3x f). 😜😂👍
Pe rand. Rares Bogdan e cel care a isterizat Romania ca in 30 de zile elimina pensiile speciale. Stiu, stim, stia si el ca nu-i posibil de azi-pe maine. Praf in ochi.
Costica, nu sunt trol si nici proasta (zic eu), dar tu esti prost crescut spunand asta. De la o varsta, oamenii se autoeduca singuri, asa ca nu dau vina pe parintii tai (oricum am o afinitate pentru vasluieni).
@tu_roxana, pe rînd:
– înainte de a asculta ce zice rareș bogdan, papagalache cum l-a numit, extrem de inspirat, Valeriu Nicolae, o scurtă interogare a Sf. Goagăle ne spune cine a fost tăticu’…asta, împreună cu parcursul profesional al ipochimenului, ne arată gradul de credibilitate pe care ar trebui (cel puțin în cazul meu) să i-l acordăm;
– bemicdemînă: cînd mai multă lume îți spune că ești beat, te duci să te culci; nu știu cum aș putea explica, mai clar decît a făcut-o @Solandi, modalitatea de folosire a butonului “Răspunde” decît să fac astfel încît cineva să-ți arate fizic, pe dispozitivul tău, “uite, dă click aici”; așa că zi-mi în ce oraș/sat ești și trimit pe cineva să te ajute, ca să nu mai zici că-s prost; crescut;
Mi-e si frică să mă mai duc la vot…sincer. Pentru că mergi acolo cu ceva idei despre nebunii pe care vrei să pui ștampila și te trezești că ajunge ministrul finanțelor o trompetă de om care nu stie cât e salariul minim si diferența dintre net și brut. Păi în viziunea lui românii trăiesc bine. Pentru ce a scos boul satului pe gură ar trebui în secunda doi să meargă la păscut vacile cu salariul minim pe economie, pt că ministru al finanțelor nu are cum să fie.
Comentariu beton!25
PNL și PSD aceeași mizerie. De la Haur îmi vine să vomit. Probabil aș vota tot USR, cu o tonă de lămâie cum zicea cineva mai sus. Măcar ei mai au câteva excepții mai de Doamne-ajută..
Se dezbate încă. Ce zici?15
Pe lângă cei doi, ar fi trebuit nominalizată și Raluca Turcan. Ministrul Muncii și Protecției Sociale care, în situația în care nu ar putea plăti facturile prea mari la utilități, ar face apel la sprijinul statului, sprijin pe care chiar ministerul ei nu îl oferă… Chiar nu am idee pe cine aș vota sau dacă aș vota. Am fost maxim de dezamăgită după ultimele alegeri.
Aș vota tot cu USR, măcar ăștia nu sunt ticăloși chiar dacă își dau cu stângul în dreptul cu o frecvență demnă de o cauză mai bună. Pentru un om care votează din 96 și niciodată cu PSD, n-aș putea altfel.
Se dezbate încă. Ce zici?16
Solandi, ti-am multumit.
Am văzut. Dar doar din politețe.
În realitate nu ai înțeles cum sa așezi răspunsurile unul sub altul pe o ramură de dialog.
Sau nu vrei, din comoditate. Dar în felul ăsta nu se mai înțelege nimic. E ca și cum ai începe o discuție stănd la o masă, iar apoi te ridici și te așezi singură la o masă goală continuând discuția acolo, singură.
Acolo unde ai scris ceva și ți s-a răspuns, dacă ai ceva de continuat: derulezi puțin în sus și apeși pe primul răspunde întâlnit (va fi al celui care a inițiat conversația, poți fi chiar tu – în cazul ăsta apare ca și cum îți răspunzi ție, dar de fapt înseamnă că nu părăsești subiectul și continui cu ce mai ai de spus acolo – ).
Comentariu beton!15
@Solandi,
Câtă răbdare ai!
Cândva am explicat și eu, dar am fost norocoasă, oamenii au priceput din prima 🙂
Solandi, excact 🙂
Ma aplec inca o data.
Nu te mai apleca! Iar o să pierzi, naibii, din ochi, butonul cu ”Răspunde”.
Comentariu beton!19
@Laura cu punctul după G, 🤣, cum pui tu punctul pe I de fiecare dată 😏😏😏.
Baghera, e Laura cu punctul G.
Stiu, Laura, am comentarii idioate, nu te mai obosi.
@Roxana, nu-i bai, scuzele mele… nu cred că o să fie o problemă, @Laura o să mă înțeleagă și o să mă ierte!
Ce lipsește la munca la lucerna e contribuția. Daca mâine se îmbolnăvește, o zi de spitalizare îl costa 3 zile de munca. Pt ca ala compara munca la negru cu munca legala. Asa ca e ușor sa o dam în comparații ireale.
Salariul minim e mic, asa e, dar orice specializare cât de cât căutată te duce la 3, 4x salariul minim. Poate învață o meserie, sa zidească, sa conducă o combina etc.
Salariul minim e doar o mizerie impusa de stat. Care nu prea ajută.
Eu susțin existența salariului minim garantat de stat, nu văd deloc acest lucru ca pe o „mizerie”, ci dimpotrivă, ca pe o necesitate, mai ales in România, unde protecția socială nu există şi nici sindicatele nu au forța din alte țări unde nu există salariul minim. M-am bucurat nespus când, anul trecut, s-a dat legea care prevede corelarea salariului minim cu valoarea coşului de consum pentru un trai minim decent, calculată anual de INS. Anul trecut valoarea coşului a fost 2800 şi ceva de lei, anul acesta ar trebui să fie chiar un pic mai mare (in septembrie am înțeles că se va calcula pentru 2021). Practic, la acest moment, salariul minim asigură doar jumătate dintr-un trai minim decent în România. E anormal. Şi mă disperă când îi aud pe Cîțu&co cum caută el/ei o formulă de calcul şi creştere a salariului minim (asta pentru că şi la nivel de UE/Parlament European/Consiliu European problema traiului adecvat pentru toți lucrătorii este una fierbinte), când ea există deja şi e una de bun simț.
Indiferent de munca pe care o faci, într-o societate normală, ar trebui să fii plătit astfel incât să poți avea măcar un trai minim decent. În Romania sunt în jur de 1,4 milioane angajați pe salariul minim, adică vreo 30% din totalul angajaților. A le spune că „specializați-vă in alte munci ca să câştigați mai mulți bani” mie îmi sună cam la fel ca replica recentă a lui Turcan, care i-a recomandat superior unui om ce muncea pe salariul minim să-şi mai ia un part time, pentru a-şi mai suplimenta veniturile.
Comentariu beton!24
Ciucu, Drula, Clotilde, Bolojan, Kovesi,
Se dezbate încă. Ce zici?7
Până la „adevăratele” alegeri e posibil să mai apară un nou partid alcătuit din „cea mai nouă și mai nouă generație imaculată ” de politicieni, cei mai drepți dintre strâmbi 🤪 Iar se va diviza marea masă de manevră a votanților. Și tot așa. Istoria se va repeta!? Un singur lucru este cert : nu mai avem cu cine vota și în cine ne pune cu adevărat speranțele. Vom merge la vot din inerție și simpatie🥲
Comentariu beton!18
Nu cred ca m-as duce la vot, pentru ca n-am cu cine. Dacă, totuși, prin absurd as ajunge in cabina de vot as vota cu ungurii, măcar sa mi-o tragă și ăia, vorba ăluia de-și făcea campanie cu “încearcă și cu un maghiar”
Se dezbate încă. Ce zici?14
Ti-o trag si ei, de vreo 28 de ani din 31, dar pare ca nu te-ai prins. Mai aprinde si tu lumina.
Comentariu beton!18
@Radu,
Păi ungurii ți-o trag de 30 de ani. Dar mai subtil, așa, cu vaselină.
Cum știți dumneavoastră cu subtilul si vaselina, mai rar. De unde, daca nu va suparati?
@Marius Mî,
Am aflat de la ăia ca Tudor 🙂
Asadar lumea e dezamăgită ca USR PLUS, cu pondere de 15-16% in parlament, nu a reparat în mai puțin de un an ce au distrus cei de la PSD/PNL/PDL în 30 de ani ! ? !
Cu asa electorat inteligent nu-i de mirare ca Romania e in rahat până la brâu, si nici nu m-ar surprinde ca un asa electorat sa bage România în rahat până la gât cu o absență la vot care sa permită ceva guvern PSD/AUR prin 2024.
Eu voi vota ca in 2016 si ca in 2020, USR PLUS, si nici macar nu i-as vota ca pe raul cel mic, ci pentru ca oamenii chiar imi arata ca sunt onești, competenti și bine intenționați. In legislatura 2016-2020 USR în parlament a făcut exact ce-mi doream sa facă, m-am simțit reprezentat în parlament pentru prima dată de când votez, din ’96. Acum, în guvern, toți miniștrii USR PLUS mi-au arătat că vor să reformeze România, în ciuda opoziției PNL/UDMR din coaliția de guvernare și a PSD/AUR din parlament.
Sau sa pun diferenta dintre mine și dezamăgiții de USR PLUS pe faptul că nu mai am televizor de vreo 10 ani ? !
0 0
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.11
Bre taica părinte, te rog io nu generaliza 🤪 N-ai văzut că io am scris că dacă mâine ar fi alegeri m-aș duce la biserică. Tu știi ce desene colorate au pe pereți? Păcat că nu sunt animate😜 Cutia milei de ce n-are plata contactless? Când faceți și voi upgrade la altceva dăcât mertzane🤑 ?
Vezi poate îți fac reclamație la superiori 😇😈
Comentariu beton!32
Amin!
Și fără să fie alegeri nu poți merge la biserică? A, odată la patru ani e suficient , te uiti la desene și bârfești, apoi ești gata, poți să o iei de la capăt, păcatele ți-s iertate. Cum să nu, exact așa funcționează.
Tudorele, io cred că Dumnezeu n-are timp de noi că-i în vacanță la Dubai; n-o să-mi zici că doar oamenii au făcut chestiile alea p’acolo…
ah, wait, că ăia nu-s creștini; nici în japonia n-am prea auzit să fie; suedezii am înțeles că au făcut biblioteci sau crîșme din biserici?
hai, mai luminează-ne cînd ai timp, te rog…
dar decît să ne enervăm, mai bine-un cîntec vesel să cîntăm:
scuuulaaaați, voi, oropsiți ai soooorțiii,
voi, ooosîndiți la foame, suuuus
Probabil cu usr, sau mai exact cu plus, dc va fi asta o varianta, din aceleasi motive spuse mai sus. Nu sunt extrem de bataiosi, harnici, asumaţi, competenţi, etc, dar măcar nu par să fie hoţi.
Dar nu le-aș mai face galerie, nu mi-aș mai ruga părinţii să voteze pt ei, nu aș mai încerca să conving pe nimeni că sunt alternativa bună. Iar dc ar avea tot o alianţă cu pnl, sincer, după o viaţă de votat mereu, s-ar putea să merg doar să-l anulez 😞
Tinand cont cat am stat in ploaie (aproape 8 ore) sa il votam pe lenesul suprem, apoi deplasat sute de km pt USR-PLUS si am fost dezamagiti ca parintii de constantinesc…cred ca e clar ca de data asta si sa vina ambasada la mine la usa nu mai votez, nu mai facem minim de efort pentru a merge la vot in Diaspora.
Comentariu beton!23
Nu m-as duce…am votat toti cei 12 ani,deci nu o sa ma mai duc pentru ca e timp pierdut si bataie de joc
Pandemia m-a ajutat sa iau o decizie si anume de a trai civilizat,nu bogat,nu sarac,normal…deci sper sa fiu departe la urmatoarele alegeri sau cel putin cu bagajele facute…pana atunci incerc sa nu imi mai pese,vreau sa ma detasez emitional complet,asta este targetul meu
M-am gândit întâi că aș vota Usr. Apoi mi-am adus aminte cum au scăpat de V. Voiculescu și cum tâmpita actuală de la Sănătate recomandă cinic să se suplimenteze paturile pe ATI la pediatrie. Asta ca să nu supere pe colegii de la pnl. Și asta este imaginea usrplus pentru mine în momentul de față: niște unii care se comportă ca și cum nu ar vrea să-și supere cu ceva colegii de coaliție, ca nu cumva să scape ăia de ei și să-și ia adio de la ciolan. Aaa, că există o Clotilde sau un Drulă… Păi, există și un Ciucu sau un Bolojan, ba există și niște pesediști mișto, dar ăștia sunt doar niște excepții. Deci nu cred că aș mai vota cu ei.
Cu pnl ca partid nu am votat niciodată, cu atât mai puțin acum când demonstrează că sunt aceeași mizerie ca și psd. Și țin cu orice preț să concureze ciuma roșie la orice, inclusiv la prostie, scoțând la interval tot felul de Dăncili care o fac pe originală să pară chiar inteligentă.
Aur? Cam așa apare orice regim totalitar oriunde: cu nebuni, dezaxați, analfabeți și fanatici naționaliști și/sau religioși aduși la putere pe fondul nemulțumirii față de restul clasei politice. Naziști, comuniști, talibani, Orban de la vecini etc.
Concluzia ar fi că, dacă ar fi să votez acum, nu aș vota. Iar în 2024….sper să nu mai fiu p-aici și, egoist cum sunt, să mă doară fix undeva de subiect.
Comentariu beton!18
Eu decat sa nu votez, mai bine votez PSD.
Imi place sa imi asum.
Uite, in turul doi la prezindentiale nu am mai votat de mult. Nu am putut sa aleg intre Basescu si Geoana, nu am putut sa aleg intre Iohannis si Dancila. Dar parca am simtit ca nici nu ma mai puteam plange atunci de Basescu si acum de Iohannis.
Da, sunt dezamagit de multi oameni de la USR (pe de alta parte avem Drula si Armand), da, nu sunt salvatorii Romaniei ( si nici nu are cum sa fie salvatorul Romaniei un partid votat de 14% din 38%, de ce le-am cere asta..), da, nu o sa mai indemn pe nimeni sa voteze cu ei iar eu o sa o fac in liniste, fara vreo mare speranta
Dar voi vota.
Probabil USR…Ca altii mai buni nu’s momentan…
Cu Iliescu, cum cu cine?
Comentariu beton!23
Cel mai tare comentariu 🤣🤣🤣
Pe Iliescu l-as pune in capul listei… celor care ar trebui “tratati cu plumb” pentru unde au adus țara aia in ultimii 30 de ani.
Pe tine, nu candidezi?
Nu e pentru mine politica. Nu sunt diplomat, mă enervez și zic EXACT ce gândesc.
bine așa, sună-l pe Valeriu Nicolae, că-i pe model…
Probabil tot USRPlus, dar cu 0,0001% din increderea si speranta de la votul anterior. Se pare ca ne e destinat sa fim dezamagiti de „bravii” conducatori, indiferent de orientarea lor politica.
Cu orice risc, aș vota orice dar nu USR. Ar trebui să învățăm să sancționăm orice derapaj, din fașă. Nu nene, nu le mai dau nici o șansă, au avut-o, au avut încrederea mea, s-au pi pe ea. Se culcă pe o ureche că nu voi avea vreo alegere mai bună? Toți au făcut așa, s-au îmbătat cu ceva măsuri sociale pe ultimii metri de guvernare și cu speranța că o mușcăm. Eh, să doarmă ei liniștiți că din partea mea vor avea o mare surpriză. O să fac ala bala portocala cu ceilalți și ieși papucule de sub pat și aia e. Dacă ei mă consideră infantilă, măcar să nu îi dezamăgesc.
Comentariu beton!23
mi-a plăcut: „Ar trebui să învățăm să sancționăm orice derapaj, din fașă”. Doar așa vor învăța că nu merge cu fofârlica. Doar așa putem ieși din cercul ăsta vicios, în care noi îi votăm, iar ei se culcă pe o ureche, considerându-ne infantili
De la USR îmi place numai Drula, deși mare lucru n-a făcut nici el, cu greva de la metrou nu s-a întâmplat încă nimic, e acuși un an și nicio sancțiune. Am văzut anul ăsta si Oradea si da, dacă vine Bolojan si candidează la București ia primăria fluierând. Cât despre Clotilde, serios? Câți din ăștia care o plac chiar stau in jegul din sectorul 1?Eu stau in 4 unde e f curat (da, știu, pesedist si mafiot, no problem, la cum arată sectorul 4 față de restul, ăsta nu mai pleacă în veci) dar școala copiilor mei e in 1,la vreo 15 minute de Kiseleff. E jale ce e acolo, faci slalom printre sacii de gunoaie pe trotuar, când a dat căldura cei mici nici n-au mai făcut sportul afară ca pute si le vine rău, eu sper sincer să se strângă semnăturile si să scăpăm de tuta aia până nu murim de norovirusi sau ciumă!
Se dezbate încă. Ce zici?15
,,Eu stau in 4 , dar școala copiilor mei e in 1.”
@Anduta, ești pe recepție? 🧐
Comentariu beton!14
Ahahahahahahaaaa. Unde ești Anduțaaa?
E școală privată, n-are nicio legătură cu domiciliul, dacă aveam flotant pe 1 votam acolo, ca la mine in 4 iese oricum cine este, pentru ca face treabă.
@Mihai, stai că ne-a stricat Lia gluma, cu explicația ulterioară. Pff…
Pfoai, adică aşa mă vedeți voi, să sar la…concluzie greşită, fără să pun măcar o întrebare inainte? Pfff. Pfff.
@Solandi, jur că a fost primul lucru la care m-am gândit când am citit comentariul 🤣🤣🤣. Oare ce părere are @Anduța despre turismul acesta școlar? Pe urmă m-am desumflat…
Râdem, glumim, dar să vedeți ce frumos e când mă mai roagă câte cineva să „ajut” cu o viză de flotant. Anul trecut am avut o solicitare (din fericire doar in scris), anul acesta două, ambele face to face. Noroc că stau tot mai bine cu zen-ul, că altfel nu ştiu cum reacționam .🤭
Drula n-a facut nimic cu privire la autostrazi.
Da, ai dreptate. Cu privirea, nu avea cum sa facă ceva la autostrăzi! 😉😂
@Emil ,dvs. cumva stați în Australia? 🤭
Pai, sa nu incepem cu SF, contracte, etc. Dar cu ce vreti sa incepem? Ce ati fi vrut sa faca in 8 luni? Sigur, sa-i dam sansa lui Drula doar 8 luni, PSD-ul a avut 20 de ani, PNL-ul 10 ani dar pe asta sa-l schimbam dupa 8 luni ca nu a rezolvat tot.
Sunt multe site-uri cu diverse stiri pe tema asta, puteti consulta: http://www.130km.ro/stiri.html, e doar un exemplu.
Sa stiti ca exista cateva reguli generale care nu pot fi incalcate:
– ceea ce nu e inceput nu se poate termina inainte de a incepe;
– timpul de proiectare, licitatie si executie pentru o autostrada depaseste cu mult opt luni.
Eu as vrea sa ramana, pentru ca as vrea ca Romania sa arate din punct de vedere rutier altfel peste 5 – 10 ani. Dar daca oamenii asteapta miracole in sub un an, suntem condamnati la subdezvoltare.
0 0
Emil, vezi ca se poate? Fara greseli, ma refer. Ne-am mai intalnit pe la O.Herta, altfel nu-ti atrageam atentia.
P.S. Sa nu intelegi gresit: nu te corectam.
@Emil, în Aussie, sunt si canguri? 🙃🙃🙃
@BaGheRa …. dăcât cangurițe 😊
@Habare, 🤣🤣🤣🤣
Si nu incepeti cu SF, PT, termene de achizitii…
O mare mana verde pentru Mona
Mana cereasca acest comentariu …
… Pocăiți-vă, SPAM-ul vine! 🤪🤣
ai pierdut, din nou, butonul de reply, dar te încăpățânezi bine 🙂
MARIAN MUNTEANU. Da. L-as vota cu milioane de maini. Singurul care merita increderea asta. Il iubesc pe omul ala.
PSD 😁
Stiu ca imi voi atrage ura si dispretul, dar eu am incheiat capitolul vot. Experienta ultimelor alegeri mi-a demonstrat clar, ca pe oricine as vota, lucrurile merg din ce in ce mai prost in Romania.
As vota USR. Da, si eu sunt dezamagit si nu-mi place de Barna. Pe de alta parte, sunt mult mai dezamagit de PNL, de Orban, de Catu si de tot ce se intampla acolo. De PSD nu mai vorbesc. Cred ca procentul cel mai mare de oameni decenti este in USR si, pana la urma, pentru mine, asta conteaza. De asemenea, au fost la putere doar jumatate de an pana acum, nu aveau cand sa realizeze foarte multe lucruri si, cel putin, pot sa spun despre ei ca incearca sa faca ceva, e adevarat cu multe esecuri. Mi se pare, procentul este desigur doar o impresie personala, ca au realizat cam 5% din ce ar fi trebuit. Este foarte putin. Avand in vedere, insa, ca procentul PNL este unde la minus 10% (mergem inapoi) iar procentul PSD undeva in bezna negativa, USR reprezinta varianta cea mai buna.
P.S. Nu am mentionat AUR. I-am ascultat pe cei de la AUR. Colectie mai mare de tampenii nu am auzit niciodata. Ii invit pe cei care ii plac sa ii si asculte putin, dincolo de declaratiile sforaitoare.
Cu bunele si relele lor, tot USR as vota. Orice s-ar spune, generatia lor sunt cu cel putin o clasa peste generatia crocodililor batrani (care le-au fost chiar parinti unora dintre ei) care au dus tara asta (direct si activ sau indirect prin complacere si complicitate) in mizeria de azi.
Dar „unii sunt copii de scuristi!”. Asa, si?
Nu toti securistii au fost personaje negative. Pentru unii a fost o meserie ca oricare alta.
E bine ca USRistii au mai multa scoala, mai multa deschidere, mai multa viziune despre societate, economie, tehnologie decat a avut generatia parintilor lor.
Nu ma astept la minuni, nu ma astept la Mesia, nu ma astept sa fie puri ca apa de izvor. Daca misca lucrurile 5 minute mai mult in directia buna decat a reusit generatia anterioara, eu zic ca au meritat votul meu.
Știu că o să dați cu roșii. Pe nimeni nu aș vota. Această țară nu mai are nicio șansă. Doar dacă ne ia cineva pe semnătură și să pună la bătaie un plan de salvare special gândit pentru firea românilor.
@Alina, cum adică să ne vindem țara??? Mi-a spus multă lume că „nenorocitul” ăsta de Iohannis a vândut-o deja la nemțălăii lui 😁😁😁
@BaGheRa, Ce bine ar fi fost ! Dar n-avem noi norocul ăsta …😁
@Alina, extrapolez puțin… și dau exemplu naționala de „folbal” sub bagheta unui antrenor neamț. La unul dintre antrenamente i-a pus să tragă un autocar singuri… Nu au reușit! I-a pus pe toți să tragă ca o echipă autocarul… Au reusit. Concluzie: ce suntem noi catâri sau jucători de fotbal.
Chiar dacă printr-un absurd, România ar fi cumparată de nemți… mentalitatea noastră, șmecheria, ADN-ul, you name it nu s-ar adapta la rigorizatea și legislația nemțească, aici… pe plaiuri noastre mioritice. Că acolo în Germania toți românii se comportă exemplar!
De votat, aș vota în continuare. Probabil (iar) USR plus, nu am avut mari așteptări de la ei și nici nu am. Când am văzut lista candidaților din diaspora și cum au procedat cu desemnarea ei, m- am resemnat. Sper să mă înșel, dar România acestor vremuri nu mai are nici o șansă.
Este întâia oară când mă decid să comentez pe aceste meleaguri. Iar asta se întâmplă deoarece acest subiect, pentru mine cel puțin, este un subiect de interes. E drept. Existența mea nu se învârte în jurul său, dar se învârte suficient cât să mă mențină la un nivel de informare. Nu ştiu cum sunt alții. Însă, pentru mine este important să ştiu ce se petrece în jurul meu. Setea de cunoaştere îmi conferă o stare de bine, de siguranță. De siguranță, că nu mă îndrept cu paşi repezi către acea stare de ignoranță de care foarte mulți oameni dau dovadă. Ei bine eu nu doresc să fiu unul sau una dintre acei oameni ignoranți.
Eu sunt o tânără. O tipă simplă în esență.O tipă care a ajuns la nivelul la care a ajuns pe propiile forțe, pe abilitățile şi pe skill-urile pe care le deține. Nu am avut relații, cum de altfel nu am avut pile sau vorbe bune şi puse la fel de bine la locurile de muncă. Cu privire la subiectul în cauză treaba stă în felul următor. O să vorbesc strict din perspectiva mea. Şi vreau să fie foarte clar, căci de aceea am scris din capul locului aceste cuvinte, că eu nu mă aflu aici ca să mă contrazic cu unu şi cu altul despre cum ăla e mai bun decât ăla şi cum ăstuilalalt îi curg mucii mai mult decât celuilalt. Nu despre asta e vorba, nu acesta e subiectul şi nu asta e problema la nivel colectiv. Aşadar conform nivelului meu de înțelegere votul de încredere întotdeauna l-am acordat cu o foarte, foarte mare grijă.
În principiu pentru că am înțeles că acest vot se acordă cu simț critic, se acordă pe fapte concrete, pe lucruri obiective şi mai puțin spre deloc din considerente subiective.
Am înțeles că votul popular este mai mult o responsabilitate decât o obligație pentru că iată, poporul i-a oferit domnului nostru preşedinte încă un mandat de cinci ani.
Pe ce considerente i s-a acordat acest mandat? Nu mă întrebați. Pe mine ma depăşit alegerea votanților. Alegere pe care nu am de gând s-o dezbat. Eu în schimb, domnului preşedinte Iohanis nu i-am acordat votul cum de altfel nu l-am acordat nici doamnei Dăncilă. De ce? Simplu. Pentru că eu la momentul respectiv am considerat că stimabili nu-mi apară interesele pe plan internațional, nu luptă pentru drepturile şi libertățile mele, nu luptă ca eu cetățean să mă simt aparată, să simt că statul lucrează cu mine, pentru mine şi nu împotriva mea. De la momentul celor 18 primăveri împlinite am înțeles ce este votul. Cum să votezi şi pe ce considerente. Iar pentru asta trebuie să-i mulțumesc profesorului de educației civică pe care l-am avut în liceu. Un domn care ne-a explicat, mie, nouă, colegilor mei şi pe înțelesul nostru care-i treaba cu votul. De ce să nu este de încurajat votul pe alte considerente cum ar fi: să votezi în scârbă, să votezi cu ură, cu nepăsare sau cum am mai auzit de foarte multe ori citez, ” de-al dracu l-am votat pe x ca să nu iasă y „. Consider că dacă noi ca nație în continuare vom să vota pe considerentele acestea niciodată nu o să putem vorbi despre diverisificare politică, iar prin acest lucru este lesne de înțeles că nu o să putem vorbi nici în viitorul apropiat despre schimbarea pe care la nivel declarativ cu toţii ne-o dorim, dar pentru care noi nu facem nimic ca să obținem ceea ce ne dorim. Îmi aduc aminte votul din 2004. Am fost unul din acei oameni care nu l-au votat pe Băse. Nu mă întrebați de ce nu l-am votat. Pur şi simplu nu m-am convins de el.
Ştiți acel moment când faci cunoştință cu cineva pentru prima oară, care deşi îți zâmbeşte şi se comportă frumos ție totuşi îți pute a ceva naşpa? Ehhh… cam aşa a fost pentru mine Băsescu. Satisfacția a fost şi mai mare pentru mine cu acel referendum prin care se cerea demiterea lui. Însă, crunta realitate are grijă să-ţi dea una peste scăfârlie. Aşa a fost pentru mine deznodământul acelui referendum, care mi-a readus aminte de ce este important să şti ce se petrece în jurul tău. Pentru că iată, cum un moment de inerție colectivă, de nepăsare şi de miserupism pe termen lung îți poate f**e viitorul la propiu şi la figurat fără lubrifiant.
Speranțe pentru mai bine eu nu mai am. De votat fireşte că am să votez continuare, însă, o voi face pe acelaşi considerente de la care nu voi face rabat.
Eu niciodată nu voi pune votul de încredere pe cineva care are în agendă alte planuri ce nu-mi servesc interesele. Eu cam atât am avut de zis şi de scris. Te salut Mihai!
Stimată domnișoară tânără @Andreea A,
Cu tot respectul aleg să vă adresez acest comentariu. Țin să spun că vă contraziceți grav în multe chestii pe care le afirmați. Dumneavoastră votați… așa ați afirmat, dar nu ați atribuit votul nici lui Iohannis nici bolovancei. Păi dacă nu ați votat pe niciunul înseamnă că ați mers degeaba la vot. Am dreptate? Țin să vă spun că nu cunoașteți atribuțiile președintelui, ca să știți cu ce vă poate ajuta, dar vă lăudați sus și tare cu cultura civică pe care o aveți. Nu ați votat cu Băsescu pentru că nu ați fost convinsă de acesta? Îmi puteți spune cum ați fost convinsă de Mihaela dragostea mea? Scuze de Bombonel, ați spus de 2004 și m-am gândit la 2009. Sunt mai purisan oleacă, mai te lasă una alta…
Votul de încredere… mă faceți să râd… păi pe oricare politician îl doare la bașcheți de nevoile oamenilor de rând, individuale sau nu…
Nu am vrut să îmi expun părerea până acum pe subiect dar m-ați stârnit d-vs.
1. Dacă votul schimba ceva, cu siguranță nu ne mai lăsa nimeni să votăm. Nu știu al cui este citatul, dar mare om și mare caracter ăla de a spus-o.
2. Vă sună cunoscut sloganul pleacă ai nostri, vin ai nostri! La TV se spurcă de mama focului și în spatele camerei fac afaceri împreună și dezvoltă caracatițe de care noi nu avem habar.
3. După fiecare vot toți ăștia mai mari, ajung prin America… De ce oare? În mod sigur nu ca să îi felicite președintele american 😁.
4. Iliescu, urmat de Băsescu sunt, după părerea mea, cei mai tari politicieni din 1989 până acum și la un moment dat chiar au făcut front comun. Băsescu avea de băgat la bulău o balenă cu care să facă valuri în lupta lui anti-corupție: Iliescu sau Bombonel. De ce credeți că nea Nelu și Bombonel nu își mai vorbesc? Din păcate Bombonel a tras paiul mai scurt. Ambii, nea Nelu și Băse, au făcut măgarii pentru care alții primeau pușcarie pe viață.
Cu cine aș vota? Sincer mă cam doare undeva… citeste încă odată punctele unu și doi de mai sus…
Singurele alegeri care cu adevărat contează și la care încerc să nu lipsesc, sunt alea de la parlament.
Vă salut și vă urez toate cele bune!
Semnat o pisicuță!
@BaGhera
Am spus eu cu subiect şi predicat că nu mă aflu aici, pe aceste meleaguri, că să mă contrazic cu unul şi cu altul? Am spus. Bun. V-aş ruga să vă abțineți cu atât mai mult cu cât eu NU am vreo obligație față de dumneata sau față de oricine altcineva să mă justific sau să explic deciziile pe care le-am luat.
Ne cunoaştem cumva de ne permitem să relaționăm cu o necunoscută ca şi cum ne tragem de şireturi? Ei bine nu. Nu ne cunoaştem suficient încât să venim cu o astfel de atitudine. Atitudine, pe care de altfel eşti liber s-o pui în aplicare cu cine doreşti tu, dar NU cu mine. Că nu-ți permit eu. Simplu, scurt şi la obiect.
Sper că s-a înțeles da? Bun. Alte întrebări, nelămuriri şi carne la frigider poate cu altă ocazie. Până atunci, însă, sper că treaba e destul de clară. Dacă nu asta e! 🤷♀️
Se dezbate încă. Ce zici?6
🙂 bravo! Avem sperante in noua generatie! Ca, uite, aia veche, vine doar cu barfe, pasiv agresiv, pe stilul „domnișoară tânără”, pisicuta etc. Va felicit pt raspunsul adresat domnului BaGhera
@VladS
De la mine este mănuța verde. Nu vreau să zică lumea că sunt rea. 😐
@Andreea Alexandrescu,
Hai că m-ai făcut să râd… din nou! Ești comică! Te rog eu din suflet să mai comentezi, nu te limita doar la aceste comentarii. Aici, în bloc, fiecare poate cumpăra un apartament, nu trebuie să stai doar cu chirie!
Draga mea, aici pe mihaivasilescublog.ro, atunci când îți exprimi o părere, butonul „răspunde” există tocmai pentru a ți se atrage atenția când sau dacă ceea ce ai spus sună a parodie, este incoerent sau pare o elucubrație.
Aici nu este Facebook să ne expunem o părere și să oprim dreptul la comentarii.
Vezi că te-ai urcat singurică… pe un mic piedestal cam mult prea sus, și acolo SUS aerul este cam rarefiat pentru că îți dai prea multă importanță. Nu cred că eu am 2 clase ca trenul și tu ai vreo 10 doctorate și nu stiam eu.
Auzi la ea, nu ne tragem de sireturi… că nu ne cunoaștem… păi să îți spun pe șleau, nu cunosc pe nici unul dintre cei cu care interacționez prin comentarii pe acest blog.
Nu-mi permiți? 🤣🤣🤣🤣 Măi Leana Ceaușescu, mai aveai puțin și îmi ziceai și hai sictir 😁😁😁😁. Unde te crezi @Andreea în comunism?
Atunci când cineva îți spune că te contrazici și vine și cu exemple ar trebui să îti dea puțin de gândit.
Când cineva îți spune că ar trebui să citești care ar fi atribuțiile președintelui ca să știi la ce să te aștepți de la el, cu ce te poate ajuta… ar trebui să te duci să le citesti. Fix chestia asta m-a activat și m-a făcut să apăs butonul ăla de răspunde. Fără asta te ignoram…
Când cineva îți spune că ești beat te duci și te culci!
PS. Atitudinea ta față de acest comentariu este mult mai agresivă față de atitudinea mea față de comentariul inițial!
PS2. Hai să ne cunoaștem mai bine bine poate data viitoare te vei da jos de pe piedestal și vom comunica altfel. Sunt un băiat fin și bărbatul ideal: gras, chelios și știrb! 💪 Ce să mai o comoară!
PS3. Te pupă pisicuța!
PS4. @Vladuțe vin și la tine 😏. Stai să mai recitesc odată ceea ce am scris că abia m-am trezit!
@VladS, recunosc că anul acesta este pentru prima oară când, conștient fiind și în deplinătatea facultăților mintale, dau un dislike, fără să fie pe motiv de degete butucănoase. Eu, personal, dacă nu sunt de acord cu ceea ce spune cineva, vin cu un comentariu, nu dau niciodată mânuțe roșii.
Ai citit ceea ce am scris… dar cu siguranță nu ai înțeles nimic din cuvintele așezate frumos… unul după altul în proporții în comentariul pentru @Andreea.
Ca să lămurim o chestie, și sper să nu mă înșel, dar dacă domnișoara @Andreea a votat în 2004… adunat 20, împărțit la 2, înmulțit cu 4, împărțit la 2 și scăzut 20, cred că suntem cam de aceeași vârstă. Sau în orice caz, diferența de ani dintre noi cu siguranță nu este mare. Asta ca să lămurim diferențele de generație!
Că tot o dăm sus și tare în această conversație începută de @Andreea, pe subiect și predicat îmi explici și mie, te rog, unde sunt bârfele alea de care amintești tu, în comentariul meu inițial? Cu ce am fost agresiv? Care este stilul „domnișoară tânără”? Ce ai cu pisicuțele chiar dacă este una mai mare așa ca mine?
Aștept răspunsurile dumneavoastră cu mare interes, dragă domn @Vlads.
@AA chiar cu riscul de a te enerva o să răspund: mai trebuie să lucrezi puțin la logica frazei scrise. Nu e ca la bârfa mica dintre fete să treci dintr-o idee în alta.
@ BaGheRa 🙂
Pe mine m-a amuzat ,,Eu sunt o tânără’ – am crezut că e vorba despre un adolescent care a participat pentru prima dată la vot… urmat apoi de ,,Îmi aduc aminte votul din 2004. Am fost unul din acei oameni care nu l-au votat pe Băse”. Asta înseamnă că @Andreea Alexandrescu are între 35 şi 38 de ani, dacă în 2014 a fost prima oară când a votat. Dacă nu a fost prima oară, poate avea chiar 40 de ani.
La vârsta asta te aştepţi ca cineva să înţeleagă dinamica unui blog, să înţeleagă că dacă scrie ceva public, vor exista oameni care îşi vor spune părerea în legătură cu ceea ce au citit.
Dar, dacă ea nu vrea să o audă, atunci poate trebuia să ţină pentru sine ceea ce a scris. Sau să nu răspundă comentariilor ulterioare.
După ce am văzut cu câtă înverşunare îl taxează pe @BaGheRa, eu aş vrea să o rog, ca pe viitor, să scrie de la început: ,,Nu mă interesează părerea voastră, nu daţi replică, am scris pentru mine.”
Şi, cu siguranţă, nu mă voi mai obosi să îmi pierd timpul citind un comentariu lung, cam dezlânat şi fixist.
@danezul,
De ce să o enervezi?
Eşti liber şi tu, la fel ca şi ea, să vă scrieţi părerea (decent) faţă de ceva (inclusiv faţă de un comentariu al cuiva).
Iar tânăra are opţiunea de a ignora ce i-ai scris tu.
băăăă, da’ ce frumos a fost azi p’aci și eu am stat la citit despre brașov și tractoare…
@pisicuțo-pis-pis-pis, te-am visat az-noapte-n vis, păi bre panterule, tu ne faci nefăcute d’astea? ia, zi-mi unde stai, vin să-ți văruiesc un perete bright white și începi discuțiile cu el; cînd mă sună zidul c-ai ajuns la zen levăl 42, capeți învoire la discuții cu subiecți gen AA; under surveillance at the begining, că nu vrei să-ți crape fo venă la cap, dară…
@ Costicămusulmanu
Eu ce am avut de zis am zis. Restul pentru mine este irelevant. Nu simt nevoia de a extrapola, de a dezbate sau să încep să fac epopeea vieții prin comentarii cu unu şi cu altu. Ain’t nobody got time for that!
Îhi … ain’t … no time 🤣🤣🤣 memorabilă intrarea în rândul comentatorilor MVB. Welcome😄
@HM
E legendară replica acestei femei.
N-ai cum să nu o foloseşti în vreun război al comentariilor de *pă interneți.
P.S Mulțumesc ptr primire, însă, eu nu plănuiesc să fiu activă pe aceste meleaguri. Singurul motiv ce cumva ma îndemnat să scriu aici a fost subiectul. Atât. Nimic altceva. Iar de scris opinia mea am scris-o.
Aşadar, din moment ce am isprăvit ceea ce mi-am propus găsesc că a mea prezență este în plus. Şi nici nu aş mai avea ce să spun în plus față de ceea ce am scris deja.
@costicămusulmanu, dacă ai fi citit primul comentariu de ieri… ai fi venit încoa’… dar tu nu batman, batman! Vrei să te faci expert în tractoare „Jon Diru” din alea fără pilot.
De multe ori asemenea comentarii trebuie să le ignori… Și am spus mai mereu că trebuie să stau în zona mea de zen. Dar uneori nu ai cum… M-am mai activat în trecut fix pe același subiect, adică de la președinte, indiferent care e numele lui! Când cineva o arde pe cultura civică… și afirmă sus și tare că ce a făcut președintele X pentru el/ea mă voi activa de fiecare dată. Păi, cum vine asta, tu nu știi care sunt atribuțiile președintelui, dar te lauzi că ai cultură civică? Sunt 7 atribuții mari și late, nu ai mult de citit! Cel mai tare mi se pare punctul în care se menționează: semnează acte oficiale cu alte țări negociate de guvern!
Să revenim. Băi ce mă fac eu acum, toți pereții mei sunt de culoarea aia, dar promit că te chem când o să am nevoie să îi revopsesc.
Mergem vorbim cu peretele pentru a pune în aplicare planul tău și dacă ție îți răspunde… fac pariu cu tine că… peretele acela, te va suna mai repede decât crezi. Răman totuși câteva întrebări. Cine o să mă supravegheze ulterior? Tre’ să ridic două degete, ca la școală, când pot să vorbesc sau… ? 😏
PS. Eu nu te-am visat deloc…
PS2. Știu că toți ne plângem de lipsa timpului, dar dacă fata a citit care sunt atribuțiile președintelui și a văzut ce poate face pentru ea, eu unul sunt mulțumit. A observat probabil că nu poate face nimic pentru ea și că este doar un pretty face.
@BaGheRa, io ieri comentariul tău l-am cetit, da’ eram pe plajă, cu niște valuri așa frumoase încît am preferat să ascult rîsul fie-mii decît… internauții, sorry man; în plus, eu am AA-ul propriu, pare-se, în persoana celei pe care încearcă s-o educe @Solandi, și nu-mi permit mai multe fronturi; da’ am zis să-ți scriu, că ne place de tine și să nu pați, Doamne feri, f’un AVC…
@costicămusulmanu, credeam că ai venit acasă. Eu ți-am zis că pe mulți i-ai băgat în ceață cu Ciornâi more! 😁
Eu nu am nimic cu nimeni… doar am încercat să fac lumea să citească ca să își dea seama singură. Ca dacă îi spuneam eu… nu mă credea și nu prea îmi place să dau chiar mură-n gură.
Tu nu vezi că @AA nu vrea să mai comenteze… îmi pleacă jucăria 😁. În schimb @AA-ul tău nu este doar al tău. Trebuie să-l împarți cu @Emil, cu @Laura…
Uite din cauza noastră, a celor care comentăm pe aici, nu mai vin comentatori noi… că îi luăm în pleasnă de fiecare dată când spun chestii pe lângă.
Poate ne trezim cu bonusul de comentarii tăiat.
PS. Hai concediu plăcut în continuare și să te întorci cu bine!
@BaGhera
Deşi mătăluță înfoiat precum un cocoş fiind am să spun doar atât. Înainte să treci la prezumții, impresii şi supoziții, eu mai degrabă te-aş încuraja să citeşti cu atenție ceea ce scrie un om lăsând la o parte proiecțiile de natură SF pe care ţi le creezi tu singur. Ai putea să încerci acest exercițiu şi prin acest exercițiu să observi cum comunicarea şi relaționarea cu alte persoane devine mult mai uşor de isprăvit. Chiar şi în situația în care tu şi x vă aflați la poli opuşi.
Mai departe….
Spuneai că eu nu cunosc atribuțiile preşedintelui corect? Eu parcă aşa îmi aduc aminte. Vezi tu… dacă ai fi citit cu atenție comentariul meu ai fi dat de aceast paragraf care spunea aşa citez: ” nu-mi apară interesele pe plan internațional, nu luptă pentru drepturile şi libertățile mele, nu luptă ca eu cetățean să mă simt aparată, să simt că statul lucrează cu mine, pentru mine şi nu împotriva mea „. Am încheiat citatul.
A se observa că nu am scos din context nimic da? Bun. Din umilele mele cunoştințe civice pe care tu susții că nu le am, eu ştiu că preşedintele şi atribuțiile lui se axează mai mult pe plan internațional. Pe relațiile internaționale cu alte țări, prin fructificarea acestor relații prin diferite acorduri and so on. Acestea fiind doar o parte din atribuțiile unui preşedinte. Eu am scris foarte clar că eu nu simt că interesele, drepturile şi libertățile mele sunt apărate pe plan internațional.
Mă rog… poate nu am spus-o aşa pe şleau ca aici, dar ideea/esența acelei noțiuni am subliniat-o atât cât am putut eu de bine. Faptul că tu din neatenție, din comoditate sau pur şi simplu din orgoliu nu ai dibuit să citeşti şi acest paragraf well… asta nu mai e problema mea, ci este problema ta.
Există câteva subiecte de interes pentru noi toți pe care preşedintele cumva în teorie ar fi avut obligația să le rezolve. De altfel ar fi avut obligația tot la nivel teoretic, căci pe partea practică n-are rost să discutăm, să aibe o comunicare cu publicul despre stadiul acelor chestii de interes care sunt după cum urmează:
1. Aderarea României în spațiul Shengen – adică, ce se întâmplă, care este stadiul acestor tratative etc.
2. Ce se întâmplă cu rețelele 5G?
Sunt nişte probleme legat de acest aspect. Deoarece China deține această tehnologie iar UE din ce m-am informat a dat o directivă prin care să nu se folosească tehnologia lor în materie de 5G. Din nou, nu s-a mai zis nimic, nu s-a mai menținut o comunicare cu privire la acest aspect.
3. Roaming-ul. Un alt aspect ce ţine tot de relațiile internaționale, drepturi şi libertăți o are serviciul de Roaming. La nivel declarativ domnul nostru preşedinte ne comunica la un moment dat că România este în tratative ca noi românii să nu mai plătim servicii de Roaming atât timp cât călătorim şi ne deplasăm în țări ce fac parte din uniunea europeană. Acu… ce s-a întâmplat cu acele tratative, dacă au picat sau nu, dacă încă se mai negociază sau nu. Nu se ştie nimic. Aşa cum am fost înştiințați ca hau, că bau tot aşa a dispărut şi subiectul.
4. Vizele pentru Canada. Eu aş fi interesată să ştiu ce a făcut domnul nostru preşedinte actual ca noi Românii să nu mai călătorim cu viză în Canada. Sunt curioasă ce a făcut sau mai degaba ce face domnul nostru preşedinte în acest sens.
Acestea sunt doar câteva example care ar intra în fişa postului unui preşedinte pentru că toate aceste example au la bază relațiile internaționale. Iar facilitarea şi fructificarea acestora în intereseul Romaniei intră în fişa de responsabilități şi de atribuții ale unui preşedinte.
Acum că am stabilit şi nivelul meu de cultură civică poate acum ai să dormi mai bine pe a ta pernuță pufoasă. De asemenea, ai face bine să citeşti cu atenție ceea ce am scris şi să te bucuri de atenția pe care ți-am acordat-o. Pentru că alt comentariu n-ai să vezi din partea mea. Motivul este unul foarte simplu.
Spre deosebire de tine eu nu-mi petrec viața şi nici nu-mi desfăşor existența pe pagina de blog al unei alte persoane la secțiunea comentarii. Sper că s-a înțeles da?
Dacă nu te încurajez să reciteşti până ce ai să înțelegi. Cu puțin spor sunt încrezătoare că ai să reuşeşti în cele din urmă. Pwp! 😗
@BaGhera, aoleu, era la mișto, man! 🙁 Mea culpa, se pare că n-am mai dat salvează la editarea cu emoji la capăt, așa că văd și eu acum cum pare comentariul meu, exact pe dos ( insert here emoji care se prăpădește de râs). Cineva sa-mi arate și mie cum găsesc mai ușor emoji de ăia de inserat ușor că, iată, până i-am găsit eu nu am mai putut edita comentariul și a ieșit viceversa. Aștia-s singurii pe care-i știu din cap ăsta 🙁 și ăsta 🙂
@AA, m-am gândit destul de mult dacă să îți dau un răspuns la monologul pe care l-ai expus aici. Mă gândesc, cumva, că esti actriță în viața de zi cu zi, deoarece prea l-ai dus la extrem. Vorbești de dialog, dar tu nu faci decât să îmi însulți până și singurul neuron de care crezi că dispun, încercând să explici ceea ce ai transmis în comentariul inițial. Bravo!
Am ales să o fac. Și desi nu îmi place, o să ți spun mură-n gură la ce m-am referit când am spus ceea ce am spus, că se pare că aluziile fine nu au avut spor. Diferența dintre noi doi, este că eu am înțeles de la început, ceea ce ai vrut să transmiți, spre deosebire de tine care nu ai înțeles nimic din ceea ce subtil ți-am sugerat să faci, pentru a îți da singură seama unde și de ce greșești. Spre sfârșitul comentariului voi da un link, pentru că e greu cu internetul ăsta, deși informația este la un link distanță!
Dacă ai fi citit care sunt atribuțiile președintelui, ai fi văzut cam ceea ce poate face un președinte conform unui document numit constituție nu se numără citez: „trebuie să apere interesele pe plan internațional bla bla bla bla…” până la am încheiat citatul.
Umilele tale cunoștințe de cultură civică legat de job description-ul unui președinte al României, nu se pupă absolut deloc cu atribuțiile pe care acesta de fapt le are. Știi tu, că tot am amintit de teatru, atunci când primești un rol, principala atribuție este să înveți replicile și să mimezi grimasele aferente lor. Tu ai scris doar ceea ce crezi tu că ar trebui să facă un președinte, gândindu-te probabil că ceea ce ai gândit este egal cu ceea ce chiar ar trebui să facă. Poate dacă mi-ai fi urmat sfatul și ai fi citit, ai fi văzut că esti într-o mică eroare. Pentru că băi nu prea se pupă ceea ce gândești tu că ar trebui să facă cu ceea ce chiar ar trebui să facă.
Dacă ai fi citit comentariul meu de dimineață… lucru pe care tu nu l-ai făcut, sau poate l-ai făcut dar nu ai înțeles nimic, cel de la 7.21, a doua chestie bolduită (cuvinte evidențiate) este o atribuție legată politica externă. Punctele tale 1 și 4, enumerate frumos, despre ceea ce crezi tu că te afectează, cam sunt combătute de articolul 91 aliniatul 1 din constituție. Punctele 2 și 3 sunt niște chestii nice to have, care te dor, care ne dor pe toți, dar din păcate nu țin de președinte.
Legat de ultimul aliniat din comentariul tău, crede-mă că dorm destul de bine pe pernița mea pufoasă. Ar fi bine dacă mi-ai ura în fiecare seară, la culcare noapte bună, dar asta este nu le poți avea pe toate!
Îți sugerez fix același lucru, citește, trece prin filtrul gândirii, studiază dacă ai impresia că cineva aruncă cu noroi, asigură-te că ai dreptate și apoi retează gâtul cocoșului înfoiat și fă-l borș. Repet asigură-te că ai dreptate înainte.
Legat despre mine, ți-aș sugera să nu îmi porți de grijă. Eu sunt bine merci, la fel ca tine, crescut pe picioarele mele… băiat de mamă săracă… alea alea. Noi să fim sănătoși!
Nu face greșeala de a știi cu cine ai de a face doar citind câteva comentarii… De cele mai multe ori aparențele înșală!
Deci:
1. Citește
2. Încearcă să înțelegi
3. Documentează-te
4. Încearcă să dialoghezi fără să îți dai prea multă importanță…
Și vei avea parte de un dialog savuros pe alocuri. Cuvântul cheie din această seară este dialog.
PS. Ți-am promis link-ul: https://www.google.com/amp/s/m.zf.ro/amp/politica/ce-atributii-constitutionale-are-presedintele-potrivit-constitutiei-13487540
PS2. Eu te mai aștept… pe la noi prin parcare așa în ceas de seară. Cred că voi dormi mult mai bine cu un pupic de noapte bună! 🤝.
PS3. Te pupă pisicuța!
PS4. @Vladuțe vin și la tine 😁
@VladS, altceva man, altceva!
@Andreea Alexandrescu, ți-am răspuns și ție, dar a intrat comentariul în moderare din motive de constituție.
AUR, boss. E vreo problema cu nationalistii?
nue, bouss, trăi-ț-ar famelia!
Mersi, Bouss, stiam ca musulmanii tind spre nationalism si credinta, la fel ca noi!
nu te supăra frate da’ naționalismul să sugă melu; singurul “naționalism” pe care îl recunosc este obligația newcomer-șilor de a respecta legile țării de adopție, atît; iar credința, și eu sunt ortodox, trebuie să aibă drept corolar ce a scris N Steinhardt în Jurnal: “ Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi”; asta m-a învățat(deși nu l-a citit pe NS) bunica, acum hăăăăt pazăcidiani!
Pe oricine în afara de PSD AUR UDMR. Cu salariul minim e discuție lungă și complicată. Lucrurile sunt strâns legate între ele.. tragi de un fir și se mișcă o rotiță în capătul celălalt.. Voi ați plăti, ca „angajatori” de ocazie, pe un electrician cu 100 de euro că vă montează o plafonieră.. că na.. așa e in Franța, Germania etc
@Caracas: dacă tu, ca mascul feroce, nu poți monta o plafonieră, atunci electricianul merită cu prisosință cei €100. 😎
As vota exact ca in ultimii ani, prin eliminare… Din pacate
– PSD – NU. NU și NU (da, cu majuscule);
– PNL – l-am votat multă vreme (sub diferitele lui forme – PNL, DA, PDL) pe ideea că ar fi o alternativă la PSD; până la urmă, am acceptat crudul adevăr – nu sunt, iar ei se bazau tocmai pe sloganul „votați-ne pe noi, ca să nu iasă ei”; singurele plusuri pe care le au față de PSD sunt că sunt mai pro-europeni și că, la modul general, iar orașele mari conduse de ei arată mai bine decât orașele mari conduse de pesediști; în rest, aceleași apucături mafiote, de stăpâni pe plantație, cumetrii, traseism politic, aroganță etc.;
– USR Plus – 75% din votul meu pentru ei a fost un vot anti-PSD și anti-PNL, 25% a fost pentru că am sperat că, poate, chiar vor fi altfel; nu sunt; au aceleași metehne – promitem până ne vedem cu sacii în căruță, înlocuim oamenii lor cu oamenii noștri, cine nu-i cu noi e împotriva noastră; plus că și ei par a se baza nu pe competența lor, ci pe „votați-ne pe noi, ca să nu iasă ei”;
– UDMR – nu, sunt doar un PSD în roșu-alb-verde;
– AUR – nu, doamne feri!
Dacă ar fi acum alegeri, ordinea opțiunilor mele ar fi:
1. anulez votul (da, incompetența USR Plus m-a convins că nici ei nu merită să le mai dau girul, iar pe altcineva nu am pe cine să votez).
2. votez USR Plus, doar pentru că mă tem de ce ar însemna ca AUR să ajungă mai sus decât este.
3. nu merg la vot, că sunt scârbit.
4. votez PNL, pentru că mi se pare că singurele opțiuni care au mai rămas sunt de a alege între un rahat cu iz naționalist și un rahat cu o urmă de occidentalism.
PSD.Restul nu merita nici macar efortul de a pune ștampila pe ei.
PS oricum sunt de stânga, dreapta ma lasa rece, singurul partid care mar convinge ar fi unul conservator, eurosceptic si nationalist. Cum nu avem…iar restul sunt niste sociopati trădători de tara aleg fix pe aia care eu cred ca nu subt asa. E alegerea mea si nu accept critici. Ca eu nu reproșez votanților celorlalți de ce au ales asa, e democratie.
PS puie multa lu ala de la cotroceni. Ptr ca o merita. Din cauza lui il regret sincer pe base