Am mai povestit pe aici c-am lucrat în asigurări de viață în perioada în care prin România era încă haiducie maximă în acest domeniu.

Dar ce n-am mai povestit este că cei doi ani pe această piață mi-au demonstrat din plin cât de mult suntem obișnuiți să trăim sub imperiul devizei „mie n-are cum să mi se întâmple nimic rău”. Nu-mi dau seama dacă este un atribut specific doar nouă, românilor, cert este că suntem programați să credem că lucrurile rele li se pot întâmpla doar altora. S-ar putea să fie totuși o formă subconștientă de auto-apărare, altfel cine naiba ar mai avea curaj să se urce la volan pe șoselele din România care produc 2000 de decese pe an?

Dar adevărul este că oameni care produceau extrem de mulți bani erau reticenți în a-și încheia o poliță de asigurare de viață. Lucru cu care puteam fi de acord până la un punct, că până la urmă fiecare își cheltuie banii cum vrea. Dar nu mai aveam cum să înțeleg în momentul în care respectivul era cel care aducea cei mai mulți bani în familie.

Degeaba le explicai că dacă li se întâmplă ceva nasol familia rămâne descoperită, că imediat intervenea factorul „mie nu mi se poate întâmpla”. La auzul căruia, tu, consultant de asigurări de viață rămâneai cu gura căscată. Evident, nu toți reacționau așa, că altfel aș fi murit de foame. Erau oameni care înțelegeau pe loc care ar putea fi consecințele și încheiau o poliță în secunda doi.

Poate trăiți cu impresia că asigurările de viață sunt o chestie apărută recent, un moft prin care să ne mai ia banii corporațiile cele veroase. Pentru că, da, am auzit și această obiecție deosebită atunci când mă întâlneam cu potențialii clienții.

Well, dragii mei, primele forme de asigurări de viață au apărut încă de pe vremea când corporațiile nu existau nici măcar în planurile Bărbosului Suprem, adică prin anul 600 înainte de nașterea fiului Bărbosului. Știți, pe vremea aia începuse să se navigheze mult, dar cum mijloacele de navigație nu erau chiar ce trebuie, se întâmpla destul de des ca echipajele navelor să nu se mai întoarcă acasă.

Iar acasă, de obicei, așteptau o soție casnică și niște copii care se vedeau dintr-o dată lipsiți de singurul membru al familiei care producea venituri. Ei, fix pentru astfel de cazuri în multe comunități din Grecia antică și Imperiul Roman se strângeau fonduri comune care erau folosite pentru a susține familiile rămase fără singura sursă de venit.

Am făcut această minunată introducere pentru a vă putea spune că dacă nu aveți o asigurare de viață, sfatul meu ar fi să vă cam faceți. Trăim vremuri ciudate, dar chiar dacă nu le-am trăi, o asigurare de viață înseamnă, ÎN PRIMUL RĂND, că-ți pasă de cei la care ții dacă ție ți se întâmplă ceva. Și nu, nu zic asta ca să vă sensibilizez, ăsta este purul adevăr.

V-ați gândit vreodată cum s-ar descurca familiile voastre dacă voi n-ați mai fi? Ar face față cu cheltuielile? Ar mai crește copiii având aceleași condiții pe care le aveau când contribuiați și voi la veniturile familiei? Sunt două întrebări de bun-simț pe care oricine ar trebui să și le pună atunci când cei la care ține depind și de el.

Lucrez deja de niște ani buni cu cei de la UNIQA și pot să vă spun că ceea ce oferă acum UNIQA, pe segmentul de asigurări de viață la termen sunt cinci pachete de asigurare extrem de echilibrate care acoperă toate nevoile, în funcție de etapa din viață în care te afli.

Mai mult, pachetele de asigurare predefinite pot fi personalizate și prin adăugarea altor clauze suplimentare, pentru ca ofertele să răspundă nevoilor tale reale.

Vi le las și vouă mai jos, cu tot cu beneficiile de bază. Dacă doriți să optați pentru unul din cele 5 pachete de asigurare, intrați pe site-ul UNIQA și știți ce aveți de făcut.

Pachetul UNISAFE Exclusiv – dedicat familiilor monoparentale. Oferă protecție pentru:

➡️ Deces din orice cauză

➡️ Deces ca urmare a unui accident

➡️ Invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, cu progresie de 200%

➡️ Intervenții chirurgicale ca urmare a unui accident

Pachetul UNISAFE Family – dedicat celor cu familie și copii. Oferă protecție pentru:

➡️ Deces din orice cauză

➡️ Deces ca urmare a unui accident

➡️ Invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, cu progresie de 200%

➡️ Afecțiuni grave (10 boli critice acoperite pentru asigurat; pentru copii acestuia este disponibilă gratuit protecția pentru 12 boli critice)

Pachetul UNISAFE Start – dedicat tinerilor aflați la începutul vieții de cuplu. Oferă protecție pentru:

➡️ Deces din orice cauză

➡️ Invaliditate permanentă din orice cauză

➡️ Intervenții chirurgicale ca urmare a unui accident

Pachetul UNISAFE Senior – dedicat celor cu experiență de viață, care caută o soluție de protecție pentru a-și menține standardul de viață și la momentul retragerii din activitate în cazul unui eveniment neprevăzut. Oferă acoperire pentru:

➡️ Deces din orice cauză

➡️ Invaliditate permanentă din orice cauză sau invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, cu progresie de 200% (la alegere)

Pachetul UNISAFE Dinamic – dedicat tinerilor plini de energie, independenți financiar și cu o viață activă. Oferă protecție flexibilă și siguranța unui sprijin financiar în cazul unei eveniment nedorit pentru deces din orice cauză și, la alegere, pentru cel puțin două dintre următoarele acoperiri:

➡️ Deces ca urmare a unui accident

➡️ Invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, cu progresie de 200%

➡️ Invaliditate_permanentă__ din orice cauză

➡️ Spitalizare ca urmare a unui accident sau din orice cauză

➡️ Intervenții chirurgicale ca urmare a unui accident sau din orice cauză

➡️ Afecțiuni grave (10 boli critice acoperite)

➡️ Fracturi din accident

Cu speranța că v-am fost din nou util, atât pentru azi.