Am mai povestit pe aici c-am lucrat în asigurări de viață în perioada în care prin România era încă haiducie maximă în acest domeniu.
Dar ce n-am mai povestit este că cei doi ani pe această piață mi-au demonstrat din plin cât de mult suntem obișnuiți să trăim sub imperiul devizei „mie n-are cum să mi se întâmple nimic rău”. Nu-mi dau seama dacă este un atribut specific doar nouă, românilor, cert este că suntem programați să credem că lucrurile rele li se pot întâmpla doar altora. S-ar putea să fie totuși o formă subconștientă de auto-apărare, altfel cine naiba ar mai avea curaj să se urce la volan pe șoselele din România care produc 2000 de decese pe an?
Dar adevărul este că oameni care produceau extrem de mulți bani erau reticenți în a-și încheia o poliță de asigurare de viață. Lucru cu care puteam fi de acord până la un punct, că până la urmă fiecare își cheltuie banii cum vrea. Dar nu mai aveam cum să înțeleg în momentul în care respectivul era cel care aducea cei mai mulți bani în familie.
Degeaba le explicai că dacă li se întâmplă ceva nasol familia rămâne descoperită, că imediat intervenea factorul „mie nu mi se poate întâmpla”. La auzul căruia, tu, consultant de asigurări de viață rămâneai cu gura căscată. Evident, nu toți reacționau așa, că altfel aș fi murit de foame. Erau oameni care înțelegeau pe loc care ar putea fi consecințele și încheiau o poliță în secunda doi.
Poate trăiți cu impresia că asigurările de viață sunt o chestie apărută recent, un moft prin care să ne mai ia banii corporațiile cele veroase. Pentru că, da, am auzit și această obiecție deosebită atunci când mă întâlneam cu potențialii clienții.
Well, dragii mei, primele forme de asigurări de viață au apărut încă de pe vremea când corporațiile nu existau nici măcar în planurile Bărbosului Suprem, adică prin anul 600 înainte de nașterea fiului Bărbosului. Știți, pe vremea aia începuse să se navigheze mult, dar cum mijloacele de navigație nu erau chiar ce trebuie, se întâmpla destul de des ca echipajele navelor să nu se mai întoarcă acasă.
Iar acasă, de obicei, așteptau o soție casnică și niște copii care se vedeau dintr-o dată lipsiți de singurul membru al familiei care producea venituri. Ei, fix pentru astfel de cazuri în multe comunități din Grecia antică și Imperiul Roman se strângeau fonduri comune care erau folosite pentru a susține familiile rămase fără singura sursă de venit.
Am făcut această minunată introducere pentru a vă putea spune că dacă nu aveți o asigurare de viață, sfatul meu ar fi să vă cam faceți. Trăim vremuri ciudate, dar chiar dacă nu le-am trăi, o asigurare de viață înseamnă, ÎN PRIMUL RĂND, că-ți pasă de cei la care ții dacă ție ți se întâmplă ceva. Și nu, nu zic asta ca să vă sensibilizez, ăsta este purul adevăr.
V-ați gândit vreodată cum s-ar descurca familiile voastre dacă voi n-ați mai fi? Ar face față cu cheltuielile? Ar mai crește copiii având aceleași condiții pe care le aveau când contribuiați și voi la veniturile familiei? Sunt două întrebări de bun-simț pe care oricine ar trebui să și le pună atunci când cei la care ține depind și de el.
Lucrez deja de niște ani buni cu cei de la UNIQA și pot să vă spun că ceea ce oferă acum UNIQA, pe segmentul de asigurări de viață la termen sunt cinci pachete de asigurare extrem de echilibrate care acoperă toate nevoile, în funcție de etapa din viață în care te afli.
Mai mult, pachetele de asigurare predefinite pot fi personalizate și prin adăugarea altor clauze suplimentare, pentru ca ofertele să răspundă nevoilor tale reale.
Vi le las și vouă mai jos, cu tot cu beneficiile de bază. Dacă doriți să optați pentru unul din cele 5 pachete de asigurare, intrați pe site-ul UNIQA și știți ce aveți de făcut.
Pachetul UNISAFE Exclusiv – dedicat familiilor monoparentale. Oferă protecție pentru:
➡️ Deces din orice cauză
➡️ Deces ca urmare a unui accident
➡️ Invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, cu progresie de 200%
➡️ Intervenții chirurgicale ca urmare a unui accident
Pachetul UNISAFE Family – dedicat celor cu familie și copii. Oferă protecție pentru:
➡️ Deces din orice cauză
➡️ Deces ca urmare a unui accident
➡️ Invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, cu progresie de 200%
➡️ Afecțiuni grave (10 boli critice acoperite pentru asigurat; pentru copii acestuia este disponibilă gratuit protecția pentru 12 boli critice)
Pachetul UNISAFE Start – dedicat tinerilor aflați la începutul vieții de cuplu. Oferă protecție pentru:
➡️ Deces din orice cauză
➡️ Invaliditate permanentă din orice cauză
➡️ Intervenții chirurgicale ca urmare a unui accident
Pachetul UNISAFE Senior – dedicat celor cu experiență de viață, care caută o soluție de protecție pentru a-și menține standardul de viață și la momentul retragerii din activitate în cazul unui eveniment neprevăzut. Oferă acoperire pentru:
➡️ Deces din orice cauză
➡️ Invaliditate permanentă din orice cauză sau invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, cu progresie de 200% (la alegere)
Pachetul UNISAFE Dinamic – dedicat tinerilor plini de energie, independenți financiar și cu o viață activă. Oferă protecție flexibilă și siguranța unui sprijin financiar în cazul unei eveniment nedorit pentru deces din orice cauză și, la alegere, pentru cel puțin două dintre următoarele acoperiri:
➡️ Deces ca urmare a unui accident
➡️ Invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, cu progresie de 200%
➡️ Invaliditate_permanentă__ din orice cauză
➡️ Spitalizare ca urmare a unui accident sau din orice cauză
➡️ Intervenții chirurgicale ca urmare a unui accident sau din orice cauză
➡️ Afecțiuni grave (10 boli critice acoperite)
➡️ Fracturi din accident
Cu speranța că v-am fost din nou util, atât pentru azi.
Al meu si-a facut odată o asigurare de viata…chipurile. Ii luau din card 30 RON pe lună. Faza tare e ca a facut-o prin telefon, nu l-au văzut, nu l-au întrebat nimic de sanatate, i-au zis ca daca moare, îi dau bani🤣🤣🤣 Am anulat-o😁
Ahahahahahahaaaa. Deci practic putea să fie bolnav în fază terminală, că era „asigurat”. Foarte bine c-ați anulat-o.
Ăăăăă, boss, site-ul alora merge ..ca pla. Dupa ce a reusit sa se incarce, primul lucru care mi-a sarit in ochi ar fi unde ma incadrez? ca nu-mi dau seama. Daca se găseste vreo doamna care sa ma bage la seniori, o anunt de acum ca uit ca e post si dau drumul la cainii razboiului.
In rest, numai de bine, am tot asigurat la Uniqa de mai bine de 10 ani, o singura data am avut nevoie de ei si au fost prompti.
Ciudat, am intrat și eu acum pe site. Mi s-a încărcat imediat. Am intrat de vreo patru ori la rând și pare că totul e ok.
Error 404 si la mine…O fi vreun semn, @Marius? 🤔😁
Pfff… Taman când să o bag p-aia cu „normal că nu merge, se uită și ei la fața omului, o fi site-ul protejat contra calamităților”, văd că se pune și @Alina I. la rând. Cum fac să-i dau, totuși, lu’ musiu @Marius M peste dejte, fără s-avem daune colaterale? 😛
Aveț’ grija duamnele, Mniezau nu culcă-te!
A inceput postul, grija mare.
ce bine-ar fi fost sa fi avut o asigurare si seful meu!
ce ramane in urma: o rata la un credit ptr casa pe inca 20 de ani, doi copii de 9 si 5 ani care nici nu inteleg ce s-a intamplat si salariul mic al mamei.
nasol cat de tare se potriveste articolul asta situatiei.
fmm covid
Comentariu beton!22
Geez, mi s-a ridicat părul pe tot corpul când am citit. 😞
…
nu înțeleg cum avea credit la casă fără asigurare de viață; eu așa am, deci dacă dau colțu’, măcar le rămîne casa, o vînd (că nu pot prelua cheltuielile) și aia va fi fost…
în altă ordine de idei, sîmbătă mi-am făcut astra zeneca iar aseară m-au sunat bulgarii că cel cu care mă văzusem joi (afară, cu măști, 20’), are covid; urmăriți-mă pentru alte știri…
dacă nu revin…
Comentariu beton!18
@moatza, daca a murit de guvid, nici o asigurare nu il despagubea. Am consiliat o astfel de asigurare dupa ce a murit verisoara unei colege , asigurarea era facuta acum 5 ani si totusi era prevazut ca nu primesti nimic in caz de pandemie.
@MAS, nu e o regulă, e fix în funcție de ce tip de asigurare îți faci.
Mihai, tocmai de asta am pus intrebarea de mai jos, in istoric. Poate ne raspunde Uniqa punctual la aceasta intrebare, care sunt excluderile.
@MAS, mă îndoiesc c-o să ne răspundă UNIQA la o întrebare al cărei răspuns se poate găsi pe site.
@mas, nu stiam.
si eu am crezut ca are asigurare, dar mi-a spus sotia lui, care mi-e colega de birou, ca la prima casa nu era obligatorie. si n-a facut, creditul oricum era doar pe numele lui.
Same here. Creditul pe numele lui, eu co proprietar.
Asigurarea nu era obligatorie. „Eh, la ce sa facem..suntem tineri.” Ihi. Pana anul urmator
În afară de „mie nu mi se poate întâmpla…”, mai este și „am plătit degeaba 3-4 ani, nu mai fac” ceea ce e total greșit. Încă nu am asigurare de viață, am altele, dar prefer să plătesc degeaba, să nu se întâmple nimic, decât sa se întâmple și să nu am asigurare. De una am și beneficiat!
Dadadada, când de fapt „am plătit degeaba” înseamnă „ce bine că sunt sănătos și n-am avut nevoie de asigurare”.
Boss, am doua locuinte asigurate full la Uniqa. Nu le fac reclama, asa s-a nimerit. Toti rad ca platesc de ani buni degeaba, eu zic ca mai bine platesc degeaba si stau linistit decat sa ma folosesc de asigurarile alea. Cunosc caz cand s-a renuntat la asigurare pe principiul asta, ca si asa o platesc degeaba si in anul urmator au avut parte de un incendiu nasol. Cine isi dadea cu pumnii in cap ca s-a kkt pe el pentru vreo 200 lei si n-a facut asigurare, paguba fiind muuult mai mare?
@Mariuse, exaaaaaact. Am la povești din astea de când lucram în asigurări de nu-mi ajung firele de păr din cap să le număr. Bine, mă rog, nu-mi ajungeau. 😜
Asa radeau toti de mine, cu lacrimi, ca am CASCO la un junghi de Solenza (avea 30 000 km dar tot junghi era). plateam 700 lei/an (in 2014), era evaluata la 8600 lei.
Cine a ras cand am pocnit-o intr-o bordura de s-a indoit pana si puntea spate?
A fost devizul 6000 lei, am platit fransiza 500 lei.
Marius M, eu am asigurate două case, bine, la una am credit și sunt obligat, dar la cealaltă plătesc asigurare de vreo 15 ani, fără să am vreun credit. De fapt din 2006, de când Dunărea a inundat
localitatea Rast (Dolj), eu fiind din zonă, atunci am luat hotărârea să fac asigurare. Prefer să plătesc în continuare degeaba, da’ „să fie bine să nu fie rău”
Fix înainte să aflu că sunt însărcinată cu primul copil, aveam programat un salt din avion. Nu singură, ci în tandem, cu instructor profesionist, dar orișicât. Cine avea curiozități legat de o potențială nasoală, inclusiv moarte, primea răspunsuri la mișto de genul: ”motto-ul meu în viață e: live fast, die young and leave a beautiful corpse behind” sau alte din astea. După ce am aflat de copil, mi-am schimbat un picuț optica și mi-am pus problema asigurării de viață. Am lălăit-o însă, abia după ce s-a născut și al doilea copil am făcut niște asigurări, doar că tot nu de viață, ci de studii, cu rentă lunară. Abia când a luat soțul primul contract în afara țării, în Irak, și-a făcut în secunda doi asigurare de viață. Acum avem amândoi, dacă moare vreunul din noi, din punct de vedere financiar și/sau alte condiții materiale, restul ar fi ok. Din alte puncte de vedere, doar sper că ar fi ok.
Din experienta vietii dar si pt ca probabil cei de la Uniqa citesc azi aici. Intrebare pt ei : la rubrica ,,deces din orice cauza” care sunt exceptiile, scrie undeva acolo cu minuscule sau majuscule ca nu esti protejat in caz de pandemii sau razboaie? Ca vreau sa stiu daca pot merge in Irak in liniste.
@Mas, scrie ce nu se asigura in PID sau in doc cu informatii estentiale, in cazul asta. Toti asiguratorii sunt obligati sa puna la dispzitieacest document, inainte de vanzare….e pe site-ul Uniqa am vetificat.
PS: nu lucrez la ei, doar in domeniu. 🙂
@MAS: depinde unde în Irak. În nord e mai OK, în centru și sud e agitație mai mare puțin, de la căldură. Depinde și cu ce scop: turistic, nordul e OK, sudul e cam imposibil pentru că nu te lasă/lăsau să vezi locurile istorice.
La mine, asigurarea de viata, vine la pachet cu fondul de pensii. Fondul unde mi se duc banii pentru pensie, mi-a facut si asigurare de viata. Nu este o suma super mare, dar i-ar ajunge jumatatii sa plateasca restul de imprumut la casa, si sa mai si ramana cu ceva.
Casa este asigurata full, masina la fel. Singura chestie care nu mi-am facut-o, este asigurarea privata de sanatate. Este foarte costisitoare (pentru noi doi, o asigurare buna, ajunge la peste $500/luna), dar mai mult ca sigur ca va veni si aia.
Daca ajungi sa ai probleme (o proteza in sold sau la genunchi in cazul meu), poti sa apelezi si la sistemul de sanatate de stat, doar ca poate dura si doi ani, doi ani jumate. Asa cu o asigurare privata timpul de asteptare se reduce la un an (din momentul incheierii politei). In cazul unei asigurari bune, mai beneficiezi si de ceva reduceri la dentist (care este extrem de scump). Plus ca aici, salvarea, nu este gratuita. Daca nu ai asigurare privata si chemi salvarea acasa, vei plati in jur de $800.
În afară de asigurările standard, avem și una specială. În caz de copil împiedicat. E pentru situații d-alea în care îi remodează nasul vecinului, cu ușa, sau înmulțește eprubetele din laboratorul de chimie, ne sună de la școală și ne invită să cotizăm.
Ei bine, zilele trecute a fost informat odorul că, începând de la anu’, din motiv de majorat, vom continua să îi plătim noi asigurarea medicală, dar pe asta va trebui să o achite ea. Nu e nimic extraordinar, sunt doar câțiva Euro pe lună, însă devine responsabilitatea ei. Șocul n-a fost că va trebui să plătească, ci că avem așa ceva.
– N-aveți încredere în mine, că mă descurc să nu demolez orașul?
– Ăăă, ba da, mămică, cum să nu? A fost așa… preventiv, i-am zis nedezlipindu-mi ochii de la cele două vânătăi noi pe care le avea pe antebraț.
Comentariu beton!29
Băhăhăăă
Are dreptate copilu’, părinți denaturați. 🤭
Sotu’ pare ok, cu cine o semana copila de i trebuie asa asigurare?
A inceput postul, sa fim buni, zic.
Amin!
@Marius Mî, despre al cui soț e vorba? Al meu a făcut deja degețele pe blatul din bucătărie, de am ajuns la spital cu el (cu soțul, nu cu blatul), și a rașchetat asfaltul cu barba. Nenorocita aia de pistă pentru biciclete a cotit brusc, fără să îi anunțe și pe numărătorii de muște ce intenționează să facă. 😛
Comentariu beton!17
@Vasilescule, tu mai bine ai grijă să nu te zgârii în cioburile de la soclu, am auzit că-s periculoase.
Dacă tot ai pile la băieții ăștia, la asigurări, propune-le să nu se zgârcească și să mai bage un pachet în ofertă. UNISAFE Macho – Răceală și Gripă. 🤭
L-au băgat, @didino, e pachet complet Răceală, Gripă și Stat în Curent. Dar e accesibil doar clienților VIP. 😀
Acilișea, la mine-n urbe, tot la Uniqa-s asigurat, casă, mașină, asigurare de sănătate. 😎
Nu-mi fac de viață că nu vreau să las nimic nimănui. 🤪
Io eram pe principiu că mie nu mi se poate întâmpla nimic, că eu nu fac greșeli etc. Până am făcut o greșeală. Apoi am înțeles că i se poate întâmpla oricui.
Ieri mă uitam la tv și am dat întâmplător pe TVR 1 unde era un superb interviu cu un mare chirurg român plecat în America din anii 90. Un om excepțional. Vorbind cu doamna mea despre el, imi spune că știe că a murit recent. Născut în 67. Mi-a picat fata.
Primul meu gând a fost, aflând că are 3 copii la școli private in Franța, oare o fi avut asigurare?
Ce fac copiii?
Aici aveți interviul cu el https://youtu.be/N3pU1WABn6o
Btw, in weekend am făcut 1000 km cu mașina prin tara, și la ce nebuni avem, chiar nu strica o asigurare de viață.
Ăștia sunt singurii bani pe care sunt de acord să-i plătesc și de care mi-aș dori să nu “beneficiez” niciodată.
Nu e caracteristic doar românilor să “evite” asigurările, cred că depinde mult și de educație și de experiența de viață. Oamenii sunt reticenți când trebuie să dea bani pe ceva, mai ales atunci când nu “vezi” produsul. Plus că nici firmele de asigurări nu sunt scutite de scandaluri, bine exploatate de presă, așa că treaba e destul de complicată.
@Mihai Vasilescu Treaba cu firele de păr se rezolvă repede, trebuie doar o “excursie” de vreo 3 zile pe aici și…gata. Experimentat pe propria piele, rezultatul e aproape perfect după doi ani.
Mulțumesc frumos de pont. Am asigurare de viață de 24 de ani, sper să prind finalul de 30 😁.
Nevastă-mea de 23 de ani iar fiu-meu de aproape 22, că i-am făcut și lui când avea 6 luni. La altă firmă, că nu știu dacă cei propuși de tine azi existau atunci. Am și asigurare de casă. Văd pe aici că lumea e încântată și de ideea asta deci pot să mă pup singur că ce deștept sunt. 😏😏😏
Mi-am adus aminte, pe subiect: https://youtu.be/yY3hf9zHN68
😁
Exact asa e planul ala pentru seniori:
=Suma asigurata garantata la maturitatea contractului (in caz de supravietuire)=
:)))
Tata avea asigurare de viață. Am văzut anul trecut ce înseamnă.
Platesc de ceva ani o asigurare de viata si alte doua ( una facultativa si una obligatorie ) de asigurare a locuintei . La inceput eram sceptic , ca si majoritatea ( ca exista o majoritate in mod sigur ) m-am gandit ca platesc degeaba , ca mai ciupeste banca ceva .
In ultimii doi ani am avut evenimente care mi-au schimbat optica , m-au facut sa vad utilitatea acestor servicii si mai ales necesitatea lor .
Pana nu se intampla te gandesti exact asa „mie n-are cum sa mi se intample” .
Te-ai trezit hatere, unge-te as pe la bot cu ulei sfintit.
Ca bine zici :))))
E perseverent 😂 asa isi ia gura de viata dimineata 😀
😂👍
Am asigurare din 2009 , cand mi am zis ca dupa 2 operatii la coloana in 11 luni( prima se pare ca nu i reusise dr) e cazul sa iau atitudine si bine am facut, pentru ca in anii astia am mai avut vreo 2 interventii, internari si mi a prins bine.
Sotului i am facut ( eu m am dus la asiguratoarea mea sa discut, ca el nu era interesat) de vreo 6 ani, n a avut nevoie de ea pana acum dar nici nu ma gandesc s o anulez.Daca ar fi dupa mine as asigura sume mult mai mari, dar cu alte cheltuieli etc se aduna, dar ceea ce avem e foarte ok si chiar ma simt mai linistita.
Avem apartamentul luat prin Prima Casa in 2018 (30 ani). Avem asigurarea obligatorie, dar nu si pe cea de viata care era facultativa.
Daca sotul meu avea asigurarea facuta, dupa decesul lui (34 ani), se achita.
Asadar, am ramas eu(29) si cel mic(1.5) sa il achitam pana la adanci batraneti.
Sa invete si altii din greseala noastra!
Eu am încercat să îmi facă asigurare, dar cum deja am avut o afecțiune grava n-au mai vrut să-mi dea 😊
Eu stiu ca pentru alte afectiuni te poti asigura..sau pentru pensie privata de viata( asigurarea mea e medicala dar e si cu acumulare de capital).De exemplu, cand mi am facut asigurarea aveam deja 2 operatii la zona lombara pe o parte, dar daca as avea nevoie de operatie in alte zone ale coloanei pot beneficia de asigurare.Am avut interventii in alte parti ale corpului sau internari pentru tratament si am primit bani.Depinde ce e specificat in asigurare.A mea este la NN( fost Ing).
Trebuie doar sa te informezi bine, ca probabil solutii sunt.Sanatate multa.