Vecinul meu de dedesubt, care este și proprietarul casei în care locuim, are ca obiect de activitate construcția de case. Mai precis, construiește case la cheie, pe aici, pe lângă București, și le vinde. În aprilie-mai, în plin lockdown, sâmbata și duminca mai ieșeam în curte la câte un grătar, mai stăteam de vorbă, mai puneam țara la cale, mai ascultam o muzică de dor și jale, d-astea.

Nu mi-a ascuns niciodată că era foarte îngrijorat pentru criza economică pe care toată lumea o anunța ca fiind inevitabilă. Și pe bună dreptate, pentru că mai trăise o dată dezastrul unei crize economice, în 2009-2010, el fiind tot în domeniul imobiliar și pe vremea aia. Evident, atunci a pierdut tot, prin urmare acum avea toate motivele să fie și acum foarte îngrijorat.

După care s-a ridicat lockdown-ul și-a început să meargă din nou la muncă. La vreo săptămână după ce dăduse din nou drumul la treabă, ne-am întâlnit într-o zi în poartă, eu intram el ieșea, și tocmai pentru că-l știam foarte îngrijorat, l-am întrebat care e situația, cum mai stau lucrurile, ce se mai aude.

Ar fi putut sa se vaite, să se apuce să-mi explice că e greu, că urmează timpuri dificiel, că blablabla. Dar mie tocmai asta-mi place la el, că e genul care-ți spune în față ce gândește, ce e-n gușă și căpușă. S-a uitat la mine și mi-a trântit-o franc în față:

– Mihaie, o sută de case dacă aveam, o sută vindeam.

Pentru că, da, fraților, pandemia asta blestemată ne-a schimbat în multe feluri pecepția despre viață, dar și prioritățile. Dacă până anul trecut cei mai mulți ne doream să locuim cât mai aproape de centru, de zona zero a orașului, de locul de unde se dă ora exactă, acum pentru mulți dintre noi a devenit mult mai tentantă o casă, într-o zonă liniștită, o casă unde să ai curtea ta, dacă se poate cât mai aproape de pădure sau măcar de ceva zone cu verdeață.

Am făcut această minunată introducere ca să vă pot spune că, dacă aveați cumva în plan să vă mutați la casă în viitorul apropiat, s-ar putea sa am pentru voi o opțiune pe care să vreți s-o luați în considerare: Liziera de Lac.

Și-acum o să vă expun, pe scurt, argumentele pentru care o să vreți s-o luați în considerare:

➡️ Este un proiect Liebrecht & wooD, care au deja în portofoliu Victoria Park Office Center, Militari Shopping Center, West Park Retail Militari, Fashion House Outlet Militari. Așadar, avem de-a face cu un dezvoltator mare, cu putere financiară, lucru care contează mult în economia unui proiect de acest gen. Cred că știți și voi de ce.

➡️ Vânzările caselor încep în martie 2021, iar primii cumpărători se vor muta în toamna aceluiaș an.

➡️ Liziera de Lac este localizat în Frumușani, pe malul lacului Tătaru, la un sfert de oră de stația de metrou Anghel Saligny și la 35 de minute de Piața Unirii. Cele 35 de minute sunt măsurate în condiții de trafic decent, ca să n-avem vorbe.

➡️ Lucrările au început deja. În primă fază vor fi construite 94 de case cu suprafețe cuprinse între 77 mp și 127 mp utili, iar prețul unei case începe de la 106.400 eur + TVA.

➡️ Jumătate din suprafața proiectului o reprezintă zonele verzi.

➡️ Deja este construit drumul de acces către Autostrada A2, la fel și infrastructura energetică: gaz și electricitate. Deci totul este pregătit pentru când vor fi gata casele din Faza I, în toamna lui 2021.

➡️ Vor exista și facilitățile necesare traiului de zi cu zi, cele fără de care tot ce-am scris mai sus sunt doar vorbe goale (toate disponibile încă din prima fază a proiectului): grădiniță, un complex cu piscină, terenuri de basket și tenis și zone pentru activități sportive, un Community HUB cu spațiu de co-working și întâlniri, restaurant, magazin, cafenea, farmacie și cabinet medical, petshop, piste de biciclete, promenadă în jurul lacului, parcări individuale și comune, stații de încărcare a mașinilor electrice, pază permanentă.

➡️ La final, în decurs de 10 ani, proiectul va avea aproximativ 4.400 de locuinţe și se va întinde pe un teren de 170 de hectare.

Gata. V-am pus ce-am considerat eu mai important, adică lucrurile după care m-aș uita și eu în primă fază. Dacă vreți să aprofundați subiectul și să găsiți tot ce v-ar putea interesa, intrați chiar la dezvoltator pe site, www.lizieradelac.ro, și le găsiți acolo puse frumos, pe categorii. Iar dacă vă interesează ceva anume și nu găsiți nici măcar pe site răspunsul, lăsați întrebarea aici și mă voi ocupa eu să-l primiți.