A sosit vremea să vă povestesc ce isprăvi au mai făcut oamenii care se ocupă de proiectul meu de suflet.

Apropo, înainte să încep, vreau să vă spun despre ceva ce m-a impresionat. De fiecare dată când scriu un articol în care recomand un produs sau un serviciu, absolut de fiecare dată se vor găsi niște cetățeni care să critice fie produsul sau serviciul respectiv, fie pe mine, pe motiv că „iar faci publicitate”. Voi nu le vedeți mereu comentariile, pentru că pe multe dintre ele le bag direct în spam. De ce? Pentru că pot.

Ei, m-a suprins foarte tare că nimeni niciodată n-a sărit cu hate la articolele mele despre BRIO. Nimeni, nimic, niciodată, nici hate la adresa produsului, nici la adresa mea c-am scris despre. Iar lucrul ăsta mă bucură extrem de tare, îmi spune că chiar am ales să mă implic în promovarea unui produs mișto pe care oamenii îl înțeleg și-l apreciază. Nice.

Revenind, oamenii de la BRIO se pregătesc să le strice vacanțele copiilor voștri. Glumesc, desigur, dar nu foarte tare. Pe scurt, dacă ai un copil bun la matematică, până să înceapă pandemia asta nenorocită te puteai lămuri într-un singur fel dacă copilul tău chiar e bun sau doar ți se pare ție: mergea la olimpiade sau alte concursuri. Iar acolo totul devenea limpede. Și la ce nivel e față de alții, și cum rezistă în condiții de stres, și dacă face vreun progres de la o olimpiadă la alta, știți voi exact ce zic.

Doar că anul ăsta, nexam olimpiade, că, înainte de toate, am cam vrea să scăpam de corona. Așa că ce s-au gândit oamenii de la BRIO, băi, dacă tot e școală online, de ce n-ar fi și o olimpiadă la mate tot online? Prin urmare, doamnelor și domnilor, copiii voștri au la dispoziție prima olimpiadă digitală la mate, din Univers, un concurs recomandat chiar de Societatea de Științe Matematice.

Pe scurt, principalele beneficii, că pe lung, le găsiți și singuri la BRIO pe site:

➡️ Concursul este dedicat elevilor din clasele 2-12

➡️ Se pot înscrie și elevii direct, dar îi pot înscrie și părinții sau profesorii

➡️ Copilul poate să dea câte teste vrea mușchiul lui de matematician în miniatură, că în competiție îl înscrie p-ăla la care a obținut cel mai bun punctaj. Chestia asta mi se pare foarte tare, pentru că-i va ajuta enorm pe copiii mai emotivi. Desigur, în Etapa Finală nu se mai poate așa, după cum o să vedeti singuri în regulament, dar e foarte important că prin sistemul ăsta pot ajunge în Etapa Finală și copii care se acomodează mai greu cu atmosfera de competiție. Cine a fost vreodată la o olimpiadă, sau a dat vreun examen scris, știe exact despre ce vorbesc.

➡️ La înscriere primești 2 credite gratuite, adică are posibilitatea să dea gratuit 2 teste. După care, poți să optezi, fie folosești sistemul de abonament, fie îți cumperi pachete de credite special gândite pentru olimpiada asta digitală. Adică astea:

👉 Pachet de 10 credite (unde 1 credit = 1 test) – 25 lei

👉 Pachet de 20 credite (unde 1 credit = 1 test) – 40 lei

👉 Pachet de 50 credite (unde 1 credit = 1 test) – 100 lei

Nu știu ce părere aveti voi, dar mie mi se pare foarte tare ideea. Dacă aveți copii buni la matematică, sfatul meu e să le ziceți despre olimpiada asta digitală. Da, știu, e foarte posibil să-mi spuneți c-or să vă sară în cap, pe motiv că li s-a luat ca de mere acre de școală online, de tablete, de calculatoare și, în general, de învățat pe net.

Well, s-ar putea să nu mai fie așa vioi cu săritul de fund în sus, când o sa le arătați care sunt premiile: trotinete electrice și iPAD-uri. Nu de alta, dar s-ar putea să fie mișto să te prindă primăvara viitoare cu o trotinetă d-asta acasă. Zic și io, nu dau cu parul.

P.S. E posibil ca pe copiii voștri să-i pasioneze matematica exact cum mă pasionează pe mine situația meteo din Kuala Lumpur. Dar cu siguranță au în clasă colegi pe care-i pasionează și care chiar ar avea șanse reale la premiile astea. Rugămintea mea ar fi să dați articolul ăsta pe grupul de whatsapp al părinților din clasa copilului vostru, că poate faceți cuiva un cadou frumos.