Uite că și în România se poate face publicitate bună.
E mișto spotul ăsta, face un pic de piele de găină, ceea ce cu greu ți se întâmplă la reclamele produse în spațiul carpato – danubiano – pontic unde clientul respinge orice propunere în care nu-și regăsește de minim cinci ori numele brand-ului.
Excelent!
Da, se poate să faci campanii mișto și în Ro…..hai ca am făcut o rimă 😊
Pe alte doua bloguri de basisti crunți s-a declansat aceeasi campanie de publicitate a Emag-ului, adica cetin si zoso!
Oauuu, luati si voi o excursie macar la Paralia-Katerini, piscotarilor, ori va multumiti cu un Aifon 10, de la resigilate??? Ha, ha, ha….
Bai, Mihaie, atata deontologie chiar ma umple de-un respekt vecin c-o diaree cronica, pupa-l-ați in dos pe Șora cât și pe Volga neagră care-i erea repartizată de la partid de Gheorghiu-Dej!
Semnat: un devorator de ANTENA 3, ancorat in realitatea …….reala!
Intrebare de bețiv: Antena 3 e-aici?
Raspuns emblematic: Antena 3 e peste tot!!
Se dezbate încă. Ce zici?11
@Martalog, boss, fii atent. Dacă vrei să afli care sunt articolele plătite de la mine de pe blog (campanii cum le zici tu) te uiți să fie băgate în categoria „Promo”. Dacă nu sunt la Promo, nu-s plătite. Atât de simplu.
În rest, am voie să-mi placă și mie un spot fără să te întreb pe tine? Că dacă n-am, o să-ți scriu de fiecare dată ca să-mi dai acceptul, ce naiba să fac.
P.S. De fapt, ca să nu te mai chinui, uite-le aici pe toate alea platite.
OK ,sheriff, doar ca io nu prea cred in coincidente asa cum nu cred nici in politicieni care nu recunosc c-au luat șpaga!
Oi fi si tu un Adrian Severin neinteles de „masele populare”, hai sa lasam vrajelile astea care tin doar la retarzi, e o campanie in vederea black-ului de pe 15 nov. tre’ sa manance si gura ta ceva!
Doar ca ceva-ul ăla pute a bolsevism feroce emanat exact dintre bucile fetide ale homunculului numit Șora, apropo, stii din ce vila de lux îsi emana bășinile neo-marxiste, vilă data de Gospodaria de Partid acum 60 de ani??
Nu, pe FB cat si-n bula ta n-ai sa gasesti detalii, principialule care iesti tu doritor de „șchimbare” made on Ana Pauker!
Si chiar nu ma intereasa gusturile tale in ale …..orisice, ma deranjeaza ipocrizia neo-marxista care te face sa elucubrezi fara cea mai mica gratie si talent!
Se dezbate încă. Ce zici?12
Dacă tu ai impresia că mi-ar fi rușine să recunosc că iau bani pe MUNCA MEA, te înșeli amarnic. În schimb, mă faci mincinos și asta nu prea e în regulă. Așa că ori îmi ceri scuze, ori e ultimul tău comentariu pe acest blog. Tu alegi.
Frumos… mai erau cele facute (cindva) pe A1 sau A3 (???) la „alegeti stapinii cu grija”.
https://www.youtube.com/watch?v=fcxxaEb8HwQ
https://www.youtube.com/watch?v=oLkQOngEYKQ
https://www.youtube.com/watch?v=vGQ1hjSCMNw
Eu cred ca unor oameni le-a fost usor in comunism deoarece lor le era frica de libertate, de posibilitatea de a alege, de a trai!
Eu au primit niste directive si nu a trebuit sa mai gandeasca daca este bine sau este rau. Mereu ii intreb pe cei care lauda comunismul , dca era asa de bine , de ce incercau tinerii sa fuga? de ce au inchis granita?
Toti imi spun ca atunci aveam industrie, ca exportam ca etc? Asa si? Ce, alte tari care nu erau comuniste nu aveau industrie, nu se dezvoltau?
Filmuletul(deoarece in viziunea mea este un short up, nu o reclama) ma face sa plang gandindu-ma la tinerii care au murit, la durerea parintilor care nu au aflat niciodata ce au patit copiii lor, la frica de a te cenzura ca nu stiai cine este turnator sau nu! Chiar a fost o perioada de intuneric !
Comentariu beton!22
Geamana, depinde ce înțelegi tu, ce înțelege fiecare prin libertate! Întreabă 10 oameni și vei avea 10 răspunsuri diferite! Da, trebuia lăsată granița deschisă ca cine voia să plece, să plece! Nu trebuie să forțezi un om să stea într-un loc, într-un job, într-o căsnicie sau într-o oricare altă situație!
Ironia sorții e că după ’89 mulți români au fost constrâși să plece din țară iar acest fenomen este unul cu puternic impact , fix ca fenomenul comunist. Alte valențe dar în esență puternice amândouă situațiile.
Eu prin libertate înțeleg cultură. Cât am putut, m-am cultivat. Puțin, după părerea mea dar destul cât să mă ajute să rezist.
Superb..Unii stiu sa faca reclama indirecta, mai ales pana mai avem cu cine ! Respect,dle Mihai Sora !
Pentru ce îl respectați pe Șora, că nu am înțeles? Ăsta e un altfel de Iliescu! V-a păcălit pe toți că e un bătrânel simpatic.
E trist că individul ăsta e propulsat în față, mi se face greață..
Comentariu beton!18
din păcate, la putere în rromânia se află tot comuniștii sau bastarzii lor
în academia de poliție în anii 2000 comandanții se bazau tot pe:
1) frica de a fi dat afară și pus să plătești școlarizarea
2) foame din cauza mâncării proaste și puține
3) frig – în anu 2 n’am avut ușă la dormitor din septembrie până la revista de front din aprilie, iar ușa dădea fix în casa scării
iar în jandarmerie s’a continuat sistemu și din câte știu din 2013 până acum nu s’a schimbat nimic
De ce au stricat un filmuleț atât de mișto punând „emag-ul” ăla la sfârșit? 🤣🤣🤣🤣
Comentariu beton!28
:)))))))))))))))))))))))))))
Vocea, clipul, muzica totul e…
Dar când șterge copilul ala „fericirea” de pe tablă, atunci am simțit cum mi se strânge pielea.
Comentariu beton!19
Totul e mișto până la sfârșit. Libertate nu înseamnă a putea putea cumpăra în…rate.
Comentariu beton!29
Nu ar trebui comercialului sa i se permita folosirea , bagatelizarea istoriei . Este ca si cum ai purta perle la maturat de strazi .
Pur si simplu , unele lucruri ar trebui sa fie tabu. Pentru a nu le aduce in desuet.
Comentariu beton!29
desuet = invechit. poate vrei sa spui derizoriu
Comentariu beton!14
Da’ chiar, se fac anul acesta 30 de ani de când în România a început să se pună problema de a avea libertate fără a se mai intra la închisoare.
Interesant reminder. 🙂
Totul frumos pana la… Mihai Sora.
Comentariu beton!20
Super-clip, un comunist autentic, actual neo-marxist sorosist,diferit rău de socialist, reîntors din Franța ne-comunista in Romania anului 1948, lucrând pt. Ana Pauker în Ministerul de Externe, ne spune nouă că ce, mai exact? N-am prins esența! Îmi poate traduce cineva din hastag#cacat in româneasca pură??
Comentariu beton!34
Bre, hotaraste-te odata, ori neo-marxist, ori sorosist ! Nu cred ca poate sa fie amandoua.
@martalog, Sora s-a intors din Franta ne-comunista, el fiind membru al Partidului Comunist Francez. Se da mare anticomunist pentru ca da bine la popor.
Comentariu beton!17
Până vine cineva din hastag#cacat să traducă în româneasca pură, eu vreau să zic ce înțeleg eu din acest clip, într-o limbă română care sper să nu ridice probleme: Mihai Șora spune că avea vârsta de 30 de ani când a pierdut ce îi era mai aproape de suflet, adică – libertatea. Și că după 42 de ani a recâștigat-o și că, de atunci, o sărbătorește în fiecare zi. În plus, ni se mai oferă prin viu grai și imagini câteva detalii referitoare la perioada 1948- 1989. Desigur că la toate acestea, fiecare dintre noi poate rezona total, parțial, sau deloc, în funcție de diverși factori, precum propriul mod de a vedea lumea, inclusiv pe Mihai Șora, Emag, torturile cu frișcă, cămășile albe, sau mai știu eu ce. A, și mai transmite urări de la mulți ani celor care, ca și dumnealui, sărbătoresc 30 de ani de la recâștigarea ”libertății”. Care ”libertate”, la fel ca și modul de a trăi/vedea/simți, are sens diferit de la om la om.
Pe scurt, esența de-am prins-o eu e că și anul acesta vom avea libertatea de a cumpăra ceva, sau nu, de Vinerea Neagră (și nu numai), de la Emag. Și/sau de la Mihai Șora, desigur.
Se dezbate încă. Ce zici?20
@Anduta, pai cum si-a pierdut libertatea la 30 ani (adica in 1946, cand inca era in Franta, eliberata de nazism si cu inceput de democratie)? El la varsta de 32 ani – adica in 1948 – revine in Romania condusa de comunisti neaosi – aia spalati rau pe creier -, ca sa ce? In conditiile in care era casatorit si avea familia in Franta? De ce te-ai intoarce in Romania comunista, daca spui ca te-ai lepadat de ideologia comunista franceza, aia care era mai soft decat cea din Romania, unde se stia ca exista epurari politice, crime, incarcerarea elitelor.
Daca ce-i de la Papaya doreau sa puna o persoana cunoscuta, puteau sa o aleaga de exemplu pe Ana Blandiana. Sau sa gaseasca o alta personalitate care chiar a avut libertatile ingradite in regimul comunist.
Insa, cred ca persoanele implicate in aceasta campania – atat de la agentia Papaya cat si de la emag – sunt tineri care s-au nascut dupa ’90 si nici nu au studiat putina istorie. L-au luat pe Sora pentru ca apare la diverse proteste si pentru ca este activ in social-media. Iar astia nascuti dupa ’90 – ’93, isi i-au informatiile numai de pe facebook, twitter, radio si TV.
Comentariu beton!25
Marin, inadvertența matematică am sesizat-o și eu, că știam în ce an e născut dl Șora, dar am luat-o ca pe o licență publicitară, de dragul impactului cifrei 30 și mesajului reclamei. Și am auzit într-un interviu cu el și povestea/motivul venitului său în țară în 1948 și interdicția de a o mai părăsi, dar sincer nu o mai țin minte.
Altfel, ce trebuia sau nu să facă Papaya în acest caz, sau Șora, sau Emag, sincer nici nu știu, nici nu mă interesează, eu mă uit la reclame doar ca la niște creații artistice/filme, iar la acest film mie mi-a plăcut în mod special ideea că libertatea merită sărbătorită zilnic. Cine?, ce?, cum?, când?, de ce?, eu deja am și uitat.
Nostalgia si lacrima de crocodil apar si rostogolesc dramatic pe pielea aia ca de găină apărută când vizionezi un clip alb negru, narat cu glas grav ,de un comunist jegos ca Șora, care ne învață el cum era cu zidurile,cu libertățile,cu alea.Kim jong-un nu a vrut o asociere de imagine cu Emagu,prea ocupat cu focoase,cu alea? Dacă se grăbeau putin faceau un clip memorabil cu Vișinescu.
Comentariu beton!39
@Edelweiss, majoritatea in Franta pe vremea acea cochetau cu comunismul(la fel cum o fac si in zilele noastre). Cred ca dupa ce l-au oprit in tara, s-a lecuit si de comunism si de socialism. Nu stim prin ce a fost obligat sa treaca si ce a trebuit sa indure in acea perioada. Cred ca fiecare a incercat sa lucreze cu ce a putut.
Noua acum ne este usor sa ii judecam pe unii, deoarece nu ne pune nimeni in balanta siguranta noastra sau a celor dragi. Bunicul meu a fost obligat sa intre in partid, daca mai dorea sa aiba o sluja sau sa nu ajunga prin „alte parti”..
Se dezbate încă. Ce zici?10
Bunicul meu a făcut pușcărie.Că chiabur.Copiii lui,printre care si mama,au fost adoptati de rude cu origine „sănătoasă”.Asta ca să poată merge la scoală.Ca bonus mamaie si copiii ei au fost dati afara din casa doar cu hainele de pe ei.Tot ca bonus,bunicii au avut minunata sansa să isi lucreze pământul,ala confiscat,ca sclavi ceapisti. Eu m-am judecat cu statul comunist român,ala postdecembrist,ca să iau înapoi alea patrujdehectare ale bunicului.
Asa că permite-mi să vomit sonor la explicațiile tale inalbitoare la adresa unui paukerist ca Șora.Nu mă obliga să te înjur,asa cum meriti.
Comentariu beton!35
Nu cred ca merit nici o înjurătură mai ales de la cineva care nu ma cunoaște sau nu cunoaște istoria familiei mele. Acum eu personal nu o sa pun semnul egal între toate nedreptățile din comunism pe umerii unei singure persoane și anume Sora. Poate a făcut lucruri nașpa în comunism, dar poate a avut și timp sa le intrepte. Poate.
M-am uitat, da. Dar nu, nu mi se pare mișto. Mulți români au suferit în timpul comunismului, mulți au murit. Mulți români au suferit după comunism și iată că împlinim îndată treizeci de ani de acest p(ro)st comunism!
Să folosești toate aceste (re)sentimente în scop comercial nu mi se pare în regulă.
Și nici să amesteci valori mari cum ar fi libertatea, cultura, fericirea- valori spirituale- cu cumpărăturile care reprezintă valori mici, materiale!
Comentariu beton!24
Mai precis avea 32 de ani cand a hotarat sa slujeasca bolsevismul pur, cică frica,foame, frig, el locuind de-atunci si pana in prezent in vilă de protocol, avand abonament la cantina si magazinele partidului, incalzire centrala si Volgă neagra la scară!
Si, da, este membru al Partidului Comunist Francez inca din 1940, de unde nu a demisionat niciodată, deci……
Astept cu nerabdare viitorul clip Emag, avandul pe Augustalin Loazar in rol principal, promovand produsele lor condamnatilor politic din penitenciarul Aiud, pe genul: Cumpără, mă, futu-ți cristoșii ma-tii, de ce nu vrei să cumperi de la Emag, legionarule????
Comentariu beton!29
Martalog, lasă-l pe Hristos deoparte totuși…
Ideea este că acest clip se bazează pe emoții. Generează emoții și se dorește a fi ceva mișto (în privința modului în care a fost conceput) și că, pe viitor, toți cei care îl văd îl vor asocia cu eMag-ul. O să se pună egal între Sora și eMag, între clip și eMag, între istoria de dinainte, reprezentantă de comunism și istoria de astăzi, reprezentanta de libertate (care, normal că este oferită de eMag). Cert este că, pe mine, unul, nu o să mă facă să cumpăr mai mult de la eMag. Așa că, dincolo de a aprecia faptul că este un clip care ne arată că avem ceva oameni cu minte prin zona de advertising, în rest mă lasă rece orice asociere generatoare de nervi, frustrări și „retrăiri din trecut”.
P.S. O singură întrebare am: de unde naiba aveau oamenii aia tort în tren?
E vreo problemă dacă nu-l agreez pe Șora? Din motive de…..comunism. Cine a mai citit istorie recentă știe ce spun. Plus că nu cred că el și-a comandat ceva de la emag, având o venerabilă vârstă. Aici dau dovadă de o prejudecată, e adevărat, dar nu prea cunosc oameni la vârsta lui care să-și achiziționeze chestii de la vajnicii comercianți emagiști (sau emagicieni?). Plus că pensia….
Poate că nu ar fi trebuit asociată ideea de libertate, absolut definitorie pentru OM, cu mercantilismul. Nu putem coborî toate la această lipsă de importanță a lucrurilor. Nu emagul îmi dă libertatea. O am, ca simplă ființă umană trăitoare și gânditoare pe acest pământ.
Clipul îmi sugerează chiar dependență față de emag (doar prin ei aș putea accede la ceva fundamental mie). Și ideea că eu nu mă regăsesc fără obiectele cumpărate prin ei. Say whaaaat???? În comunism UNII oameni erau mai liberi, chiar închiși, decât cei ce vor să-mi exacerbeze dorința de a cumpăra și cheltui bani, recte emag și agenția de publicitate.
Așa simt.
PS: Nu întotdeauna exploatarea emoțiilor are efectul scontat.
Comentariu beton!13
Nu e nici cea mai mică problemă. Nici eu nu sunt fan, dar clipul e bun.
O fi clipul bun Mihai (parcă și lamele Gilette erau, nu?) dar văd că nu îți pasă cine e cu adevărat personajul.
Opțiunea ta, asta e..Pe mine mă dezgustă!
Așa au prins tupeu toți comuniștii ăștia reșapați.
Comentariu beton!15
@M.V…dupa o lunga perioada de bolit la pat iata ca ca incerc sa ajung la zi cu evenimentele. Eu unu cand am auzit de reclama nu mi a venit sa cred iar cand am vazut/auzit o prima data nu mi a provocat decat scarba(si nu,nu e un cuvant prea greu),dar ma rog fiecare cu gusturile lui dar motivele enumerate si de altii mai sus mi s au parut suficiente pt reactia mea de repulsie..
Totusi chiar as vrea sa intreb ce ti s a parut asa de misto pt ca in afara de incercarea generarii de emotie pe fundal de muzica lacrimogena, „reclama” nu are cap,coada,idee etc,samd,s.a,iar alaturarile intre ideea de libertate si comertu online+bomboana „depe” coliva,musiu frantzuzitul comunist venit in Romania ca sa slujeasca tot la comunisti iar in acest mare spot al dlui Tiderle ne este prezentat ca un mare far calauzitor iubitor de libertate,toate la un loc,par cel putin idei cretine insailate de unii care vor sa ia banii pe un pseudo spot publicitar iar in acelasi timp sa provoace putina emotie si manipulare daca se loate(alegeri anyone?)…anyway scuze pt scrisul mai drzlanat dar mi s a urcat sangele in cap si una peste alta chiar sunt curios.
In alta ordine de idei,ma bucur sa vad multe din comentariile de mai sus,nu preaa asteptam si e bine sa te mai surprinda lumea.