Ieri după-amiază am primit mesajul de mai jos. Pe privat, de la un amic, fost coleg de muncă.

Am trecut printr-o experiență ciudată ieri dimineață. Dormeam și a intrat maică-mea în cameră horcăind. Se înecase cu o bucată de pâine și nu mai putea respira. I-am făcut metoda Heimlich. Nu vreau să-ți trezesc amintiri dureroase, dar m-am apucat să studiez procedura abia după ce a murit tatăl tău.

Da, din nefericire, tatăl meu a murit exact așa, într-o zi de ianuarie, acum aproape trei ani, pentru că lui nu a avut cine să-i facă Heimlich. Iar foștii mei colegi au fost aproape la fel de șocați ca mine, când au auzit ce s-a întâmplat. Uite că ieri moartea tatei a salvat o altă viață. Ciudat mai funcționează Universul ăsta.

V-am pus aici un video extrem de explicit cu metoda Heimlich. Uitați-vă peste el. Durează un minut și jumătate, dar vă poate ajuta să știți cum trebuie să reacționați dacă se întâmplă să fiți vreodată în preajma unei persoane care se sufocă din pricina unui bol alimentar. Pentru că treaba aia cu „mie sau alor mei nu ni se poate întâmpla” nu funcționează întotdeauna, după cum tocmai ați văzut mai sus.

mihai_vasilescu_vesel_trist