De data asta ne-a trecut glonțul pe la ureche, este evident că se putea mult mai nasol, să zicem „mersi” c-a ieșit așa cum a ieșit.
Sunt convins că dacă nu se va întâmpla ceva bun în politica românească și mai ales cu politicienii, cred că e ultima oară când doar „ne trece glonțul pe la ureche”. Data viitoare o să-l luăm direct în frunte.
Dacă făceau AUR + POT + SOS peste 50%, acum eram pa, deja puteam să începem să împachetăm sau să ne apucăm de învățat alfabetul chirilic. Ca să nu mai spun ce semnal ar fi transmis pentru ce se va întâmpla duminica viitoare când ar fi urmat să-și înscăuneze en fanfare și maimuțoiul conspiraționist. De-aia zic că se putea mult mai rău.
Cât despre ăia care se întreabă superior de ce a votat lumea din nou PSD, dar și pentru cei care se lamentează pe motiv că ce popor de proști suntem de-am putut să-i votăm din nou tot p-ăia care ne fură de 30 de ani, răspunsul este unul singur: DE FRICĂ.
Oamenilor sănătoși la cap le-a fost extrem de teamă să nu facă extremiștii suveraniști peste 50%, prin urmare au ales sa voteze partidul despre care știau sigur că va face multe voturi. Sunt absolut convins că mulți oameni care acum două săptămâni n-aveau nici cel mai mic gând să voteze PSD și-au făcut acest calcul: mai bine cu hoții pe care deja îi știu, decât cu nebunii care vor să ne scoată din UE.
Singurele partide pro-europene care la o adică ar fi putut să ia voturi multe erau: PSD, PNL și USR. Dar cum PNL aproape că nu mai exista până la mișcarea cu Bolojan, iar pe USR nu te puteai baza c-o să fie votat și-n mediul rural, oamenii au ales singura soluție care le-a mai rămas și despre care știau sigur c-o să ia voturi multe.
Da, prieteni, asta face frica din oameni. Până și eu, care urăsc visceral PSD, am fost tentat să fac asta. Abia la urnă, cu ștampila în mână, m-am răzgândit și-am pus-o pe USR. Și nu pentru c-aș fi vreaun mare admirator, dar m-am gândit c-așa e mai bine dacă iese femeia aia președinte duminica viitoare.
Uite, am o rugăminte, ca să-mi confirm sau infirm teoria. Dacă e cineva pe-aici care a votat PSD fix din aceste motiv, de teama că intră țara asta pe mâinile extremiștilor, îl rog să ridice mâna.
Una peste alta, să știți că în condițiile astea nu-mi pare rău că am rămas acasă. Îmi place să cred că am contribuit și eu, și voi, măcar un pic la ce s-a întâmplat la urne.
Gata, atât pentru azi. Am nevoie să respir un pic, să mă liniștesc, c-am stat în mega-tensiune toată săptămâna trecută.
Cred că și voi.
Dar de miercuri sau joi, revin în forță pe subiect, că mai avem un hop mare de trecut și duminica viitoare: să nu ne trezim cu un preșdinte care bea Pepsi cu nanocipuri și se întâlnește cu extratereștrii.
sursa foto: freepik.com
Usr și eu, pentru că m-am gândit că dacă tot o votez pe Elena Lasconi, să aibă și ceva susținere din Parlament.
Comentariu beton!70
Identic și eu,nu mi-a fost frica și nu voi vota PSD niciodată.
Putini, foarte putini …
Ai dreptate 100%. Si mie mi-a trecut prin cap sa pun stampila pe PSD, fix din aceleasi motive. Am pus-o insa pe USR, dar PSD era urmatoarea varianta.
Nici cu rolul președintelui în toată situația asta nu mi-e rușine. 🙂
Așa că – la mine tesiunea mai stă. :))
Păi și la mine mai stă, dar o să încerc până pe miercuri așa să fiu mai relxat. Sper să și reușesc.
La cum vad ca se prezinta situația si cum a cuvântat aseară Ilenuța noastră despre elite, eu incep sa ma pregatesc psihic cat pot de serios si pentru ipoteza CG presedinte. Ca daca mai bat campii Lasconi si USR si zilele care vin, mai iau voturi in plus de la Sfantul Duh, ca de la electoratul candidatilor PSD si PNL slabe sanse!
Comentariu beton!16
Eu am votat PNL si USR (PNL nu a avut candidat la Camera Deputatilor pt diaspora iar asta spune foarte multe, dar cu PNL is demult, asa ca – ). Da, glontul a suierat tare. Inca ma uit la rezultate si nu inteleg cum atita popor a votat AUR.
Comentariu beton!28
Raspunsul este foarte simplu. Poporul asa zis credincios (ortodox,penticostal…etc) a votat masiv un partid(partide..SOS,POT) care sa-l sustina pe Georgescu in cazul in care ajunge presedinte. Nici nu va inchipuiti ce mobilizare a fost in randurile cultelor ! N-a fost un vot pe motiv economic.A fost un vot pe motiv ideologic. Au votat contra LGBTQ, a propagandei UE in privinta asta, stiti chestia cu „parinte 1, parinte 2…etc ! Pacat ca nimeni din media n-a scos in evidenta asta. Nici la nivelul UE nu-i pasa nimanui ca valul asta anti woke,lgbtq,politically corectness se transforma intr-un tsunami in toata Europa. Vezi Italia,Austria,Germania,Franta…si vor mai urma !
Comentariu beton!19
PNL nu a avut candidat la Camera Deputatilor pt diaspora iar asta spune foarte multe, dar cu PNL is demult, asa ca – nu au avut ca is prosti si nu au pus decat barbati pe buletin. Ceea ce e interzis
Din câte se vede va fi foarte greu duminica viitoare. Cu cât se mediatizează C.G. în sens negativ, cu atât va avea mulți susținători. Se înmulțesc pe zi ce trece. Numai azi-dimineață am auzit câțiva în jurul meu
Comentariu beton!27
Am votat USR, dar azi dimineata devreme calculam pe telefon cu ingrijorare, daca face PSD majoritatea cu PNL și UDMR.
Sa nu aiba majoritate AUR+SOS+POT, eventual +USR.
Si atunci mi-am dat seama ca ar fi mai bine sa votez PSD direct data viitoare.
nu concep cum USR ar putea face aliante cu aur sos pot.
azi psd-ul ar trebui sa spuna pe cine sustine in turul 2.
Comentariu beton!22
moatza, chiar acum l-am auzit pe Ponta spunând că nu a auzit pe niciun psd-ist că ar vota cu Lasconi. Și că nu crede că va auzi. Declarație mai clară decât asta nu există, după părerea mea.
Comentariu beton!24
V-ati gândit ca UDMR ar putea intra în alianță cu AUR+SOS+POT?
Ponta nu este o voce autorizata in psd, cred ca era doar o parere personala.
udmr face aliante cu oricine ii promite 1-2 posturi in guvern.
Comentariu beton!13
Ponta se razbuna pe cei care l-au debarcat. Ii sticleau ochii aseara si zambea satisfacut ca USR+PNL au ajuns la mana PSD.
@Cappuccino, pesedeu’ este în stare să facă alianță cu oricine, numai să fie la putere. Inclusiv cu Haur și Pot. N-am să votez cu ei niciodată.
Din pacate eu vad partea rea a situatiei: NE-AM BULGARIZAT!!!
Avem in Parlament 7 (sapte) partide, din care trei suveraniste si patru pro-occidentale. Niciunul cu un scor care sa il faca lider ferm al unei coalitii pro-Vest. Partide care vor avea ca principala grija nu cum sa guverneze, ci cum sa se profileze mai bine in ochii electoratului cu educatie si venituri medii si ridicate, acolo unde este bataia pestelui. Asa ca vor lasa populatia cu vulenarbilitati sociale, economice si financiare la cheremul suveranistilor.
Estimarea mea este ca vom avea o guvernare de tipul „Racul, broasca si o stiuca”. Sunt destul de sigur (si de suparat) ca voi castiga pariul pus acum vreo sase luni, ca vom avea un guvern instabil, pe maxim doi ani, iar criza care va veni ne va duce pentru prima data dupa 1990 la alegeri anticipate.
Asa ca la ora asta am un singur gand: Dumnezeu cu mila!…
Comentariu beton!39
Din păcate????? Din păcate???? Democrația înseamnă „din păcate”??? De fapt, democrația înseamnă că oricine votează altceva decât bula este ori prost, analfabet, needucat politic (oximoron intenționat), ori neomarxist elgebitichiulangiu. 7 partide înseamnă „din păcate”. Unul înseamnă dicatură. Două înseamnă democrație serioasă, că altfel n-ar mai practica farul democrației gerrymanderingul. De la trei în sus ne apropiem de bulgarizare.
Comentariu beton!15
Don’ Cornel, nu stiu care este ocupatiunea dumneatale de baza, dar a mea are de-a face cu managementul belelelor, de multi ani. Decenii, mai precis. Cu regret, dar nu mai am de mult fior de simtire si pasiune cand vorbesc despre chestiuni de genul acesta. Doar cinism si calcule.
Comentariu beton!16
Fara ultima propozitie,as fi fost total de acord cu ce ai spus. Tocmai „Dumnezeu” (cei care sunt credinciosi practicanti) au adus valul asta de „suveranism”. Cauza votului n-a fost economica. A fost ideologica.Contra valorilor „progresiste” ale UE. Stiti chestia cu „parinte 1, parinte 2″…etc !
@Constantin B
Am spus-o si la alta postare, zilele trecute. Cunosc indivizi din lumea asa-zis intelectuala (cu patalama, inclusiv din marile universitati publice si din institute de cercetare ale Academiei) cu mult mai rafinati decat CG si care, ca si el, isi compun Dumnezei proprii, credinte personale si bat campii facand melanjuri aiuritoare intre crestinism, stiintele hard si religiile orientale. Am auzit pe unul candva auto-definindu-se ca ortodox practicant si trei minute mai tarziu vorbind senin de karma nu stiu cui.
Da, cei care l-au votat pe CG sunt in marea lor parte asa. Insa, indiferent de practicile lor religioase personale, oamenii acestia nu sunt crestini si cu atat mai putin ortodocși. Pentru un ortodox sadea (lucid si echilibrat ori fanatic si irational, asta chiar nu conteaza!) CG nu este decat un eretic jalnic si, pentru ortodoxie, periculos.
Cat priveste motivatia votului pentru adeptii partidelor suveraniste, marea majoritate au votat in primul rand pentru un minim de demnitate si impotriva bataii de joc a clasei politice fata de romanul de rand. Ca asta vad oamenii obisnuiti cand unul intra in politica rupt in kur de sarac si in patru ani are averi consistente, in cele mai multe cazuri prin diversi interpusi. Chestiunea cu sexul si altele sunt absolut secundare si irelevante pentru cei mai multi, pana in punctul in care „progresistii” o iau razna complet. Insa asta vrea in primul rand romanul mediu, cu educatie asa si-asa si activ economic (25-55 de ani): sa nu mai fie luat de prost si politicienii sa nu mai faca averi prin furtul banilor publici.
Cat despre prostiile „progresiste” ale birocratiei UE, cu „parinte 1, parinte 2″…etc !
1
„Cat despre prostiile „progresiste” ale birocratiei UE, cu „parinte 1, parinte 2″…etc !”
si iaca voturile pt KG
idioti utili care au auzit ei o stire pe vreun canal d-asta extrem, da le-a ramas lor in cap ca asa se intampla peste tot. Vine aia de la UE si nu iti mai zice mama ci „parinte 1”.
@animaloo
Eu am vrut sa subliniez ca prostiile „progresiste” ale birocratiei UE, cu „parinte 1, parinte 2″ nu intereseaza decat in mod cu totul si cu totul secundar alegatorii de acum doua duminici ai lui CG, si din tara, si, mai ales, din diaspora. Cine a vrut al naibii de tare ca acest electorat sa fie atent la asemenea bazaconii, CA MIJLOC DE DEFLECTARE A ATENTIEI SALE DE LA FRUSTRARILE SI PROBLEMELE REALE ALE ACESTOR CATEGORII DE POPULATIE, au fost in primul rand propagandistii PSD. Care si-au dorit ca electoratul cu acest profil sa nu vada politicienii mainstream cand fura din greu bugetul statului, cand isi dau legi slabe, care ii fac scapati pana si pe cei mai fraieri dintre ei, care din eroare sunt prinsi furand etc.etc..
Think a little bit about it!
pai da patroane. Idioti utili care au auzit niste cuvinte d-astea cheie, niste idei atat de nisa incat is irelevante, pentru orice om normal, dar care ii sperie. Mama…parinte 1. Am belit-o.
Si daca ar fi reala faza, intrebarea mea ar fi: asa si?
cum era poata. Romanii is mai speriati de o pula in cur decat de o mana in buzunar. Desi buzunaru e al lor dar curu nu.
Comentariu beton!11
Alphas, CG nu e rafinat, este orice dar nu rafinat; este pervers, destul de grav alienat, parșiv la modul diferit de pervers, evident un beneficiar al tuturor sistemelor pe care le-am trăit mulți din bula de aici și este atât de convins că de fapt el este cel mai bun-valoros dintre toți, nu toate, încât mesianismul este doar starea lui firească, cu ghilimele. Felicitări altfel pentru estimare și opinii!
Nu votez PSD, never!
USR și eu, din același motiv. Pentru Lasconi. Dar nu mai cred în nimic pozitiv. PSD-ul n-o va susține niciodată, iar fără ei șansele sunt nule.
Altminteri, cei care au votat “din principiu și crez politic” cu partidulețicuțe desprinse din fostul USR pot să fie mândri de ei. Au izbutit o treabă rotundă.
(Da, și eu voiam să votez SENS, dar după duminica trecută mi-am dat seama că nu e momentul, Lasconi având nevoie de sprijin cât mai puternic. Dar na, atâta s-a putut 🙄)
Comentariu beton!42
Eu i-aș zâși lui @costicămusulmanu ceva în dulșili grai moldovinesc pe tema realismului de partid și de stat, da’ cred că la ora asta își zâși și sângur…
ba nu, nu-mi zic; io am votat usere, da’ nu văd nici un motiv pentru care le-ai lua dreptul de alegere celor de 20+;
da, poate nu era momentul, da’ democrația-i democrație! cît o mai fi…
Comentariu beton!20
Îi, nu zic. Încă. Doar că uneori merge un sfat către tineret despre cum există un timp al viselor și un timp al deciziilor și cum nu întotdeauna coincid și că toată șmecheria e să știi care când e.
Bine, te-am pomenit așa, prietenește, matinal, că am luat o pauză de la bătut ce apuc de auriști, suverani, rebeli fără cap și fără cauză și alții asemenea cu care împart același stat și drept de vot.
Comentariu beton!23
Daaa, ai mei au votat PSD, pensionari fiind, că ei nu suportă PNL-ul, iar despre USR, pe care îi îndemnasem eu să voteze, televizorul a zis numai rele. „Măcar pe hoții ăștia îi știm, poate s-au săturat de furat și or face și ei ceva, în sfârșit.” Speranța moare ultima…😟
Comentariu beton!14
Încă nu ne-a trecut pe la ureche. PSD nu-i monolit, au o aripă extremistă. Dacă decid s-o susțină pe bune pe Lasconi și dacă Lasconi câștigă în fața diliului și dacă reușesc să încropească un guvern care nu pică la prima moțiune fluierată de polul rusesc din parlament, putem spune că avem un bun început pentru a lua în piept 2025. Nu progresa, rezista. Va depinde mult și de ce se mai întâmplă la Est și Vest. 2025 va fi crunt economic.
Fără o curățenie la sânge în structuri, cu pârnaie pentru trădare și fără vreo formă nedefinită de minune, gen se duce Rusia în cap, va fi foarte greu să evităm glonțul în frunte în 2028.
Comentariu beton!49
Sunt de acord. Nu a trecut glonțul pe la ureche, a întrat în umăr. Data viitoare va întra în piept. Va îmbătați cu apa rece. Psd nu este un partid de încredere. AUR and co nu este Le Pen și nici Meloni. Este echivalentul Q anon. Nimeni in UE nu a crezut ca Putin ataca Ucraina. Asa si noi. Mi groaza pentru Europa. România nu va fi Bulgaria, va fi Bielorusia, dar de data asta in Europa. Oricine iese, Georgescu sau Lasconi, mărul putred este în coș și va strica toate celelalte mere care îl ating. :(((
Nu știu ce va fi de acum înainte. Imi pare rău ca o spun, dar nu voi vota la prezidențiale…
Optimismul săgetătorului a vorbit/scris. Eu încă mai aud șuieratul, nu cred că a trecut. Mai avem o săptămână de așteptat 😢. Ps. Și io tot săgetător, dar „umpic” mai bătrîn și mai sceptic.
Comentariu beton!13
Zodii ? Exprima aceleasi „adevaruri”ca si ideologia lui”mesia”. Nicio diferenta intre cei care cred in zodii si cei care cred in „mesia”(cu tot ce propovadueste).
@Constantin B: zodiile nu-s vinovate pentru deciziile noastre de a crede în mesia din ăștia fabricați
Fix aceeași tentație am avut și eu. În același timp poziția AUR în clasament ma face sa îmi fie mult mai frica pentru duminică. Ce ma sperie e ca pana acum ceva vreme se vota raul cel mai mic – acum parca intenționat îl alegem pe cel mai mare…
Comentariu beton!17
Am votat usr, fara prea mare drag, de nevoie.
Si eu o voi vota pe “ femeia aia” doar de frica ca iese cg.
Cred ca “ femeia aia” ar fi mai votata daca ar tacea zilele urmatoare.
Comentariu beton!42
Exact așa i-am spus și eu fiică-mi azi noapte. Ziceam că ar trebui să o sfătuiască cineva pe Elenuța să-și scoată un certificat de ceva laringită ca să tacă o săptămână, la sfatul medicului. Da, o voi vota. Da, am votat cu usr la deputați și cu liberalii la senat în speranța că vor găsi printre ei pe cineva care să poată înfrunta (verbal) haita aurie.
USR și USR, mi-a fost teamă să încerc altceva, oricum aur,sosul și potul au prea mult, aur enorm și toate astea după episodul Tâncăbești 🤬
Comentariu beton!19
femeia aia cu copilu-n brațe și salutînd nazist…
și pălis&danjarmeria protejîndu-i în loc (măcar) să taie amenzi, conform legii!?!!!
Comentariu beton!22
@costicămusulmanu, femeia aia m-a secat la suflet, cum măi, cum?! Și in dreapta ei era o altă femeie în vârstă, mama/bunica probabil, și câțiva băieți care nu cred că aveau 18 ani iar poliția și jandarmeria îi păzeau , europarlamentara sos a fost acolo de la început. Toată acțiunea ilegală dar girată de organele de pază și protecție. Coșmar! Ieri până la 12.30 nu a fost umbră de polițist în București 🙄 la primul tur erau câte trei mașini de poliție la 500m
Când eu ziceam de un timp că se dau cam multe reluări de filme din istorie în ultimii ani , îmi ziceau unii că nu se poate, că-s prăpăstios, că NATO, că UE, că 2024… ( nu aici, în general).
Au cam dat colțul cei de-și aminteau vremurile, numărul de oameni tâmpiți sau ușor manipulabili a crescut peste limita critică, istoria e pentru fraieri, se învață din 2 clipuri și 3 meme, nu văd ce ar putea merge prost.
Comentariu beton!30
Mă întreb de ce „autoritățile” stau cu mâna-n bip și nu amendează. De ce nu întrerup o acțiune clar ilegală. De ce autoritatea pentru protectia copilului nu le explică părinților ai căror copii au fost expuși la ăst tip de propagandă că ar putea fi obligați să-si ducă profiturile la psiholog pentru dezintoxicare.
Pericolul nu a trecut. Calin G. are prima sansa cu Lasconi. Ce premier ar propune un presedinte psiho-pupu? Pe Bolojan? Nu cred. Suntem la mana electoratului PSD, il special 60+. Poate pot fi convinsi sa stea acasa, ca pe Lasconi nu vor pune stampula.
Comentariu beton!15
Eu nu cred asta. 60+ nu sunt nicidecum nostalgici în majoritate. Cred că aici ar fi 50-50 cuvânt greu având primarii. Mai greu e cu generația tik tok, ei au votat majoritar CG. Ei și diaspora (sunt aici, în afară de familia fratelui meu și o fostă colegă nu știu pe nimeni să fi votat altceva decât CG)
Mama va face 70 luna asta. De vreo 7 ani iese din casa doar pe la doctori și e prima care tipa ca CG e nebun. E adevărat că e fan Ciolacu – de la el a văzut o creștere de pensie peste inflație 🤐🤐 și e conștientă ca „se vinde” ieftin
Poate o conta și faptul ca în copilăria ei a crescut cu povești despre „binefacerile” armatei roșii în al doilea război mondial dar e mai pro vest decât mulți tineri.
Comentariu beton!22
Exact. Socrul meu a votat PSD pentru ca i-au marit pensia. USR – ul pentru el e un partid al securistilor si nu o suporta pe Lasconi deci voteaza cu Georgescu (chiar daca stie ca nu are toate tiglele pe casa). In schimb tatal meu nu suporta exremistii si i-au placut mereu femeiile deci din partea lui sper la un vot pentru Lasconi :D.
Comentariu beton!11
La umbra rușinii prezidențiale, am votat aceiași oameni care ne fură de 34 de ani. Mă rog, USR de mai puțin. De minorități nu se pomenește nicăieri, nici la Sens nici la USR, că nu se mai pupă cu cruciulița Lenuței, iar dacă oamenii înțeleg că ăia care sunt puțin încurcați in privința genului sunt ceva mai importanți decât ei, iar pierd votanți. Chiar n-am avut nicio emoție în privința POT-AUR-SOS.
Șefu’, te simt foarte radical așa în ultima vreme, mai precis de la primul tur al prezidențialelor.
Ia spune-ne tu, dar așa ca la proști, cam cum trebuia să votăm ca să nu facă extremiștii majoritate.
Eu sper că problema genurilor fără număr și alte dileme de mimoză a plecat din prim plan pentru o bucată bună de timp. Drepturi de bază, lgb(t) nu-s discriminați cum le place să se dea, următorul subiect că altfel or să ajungă să facă pârnaie, că-i păcat de la Dumnezeu să se frece bărbat cu bărbat.
De asemenea am sperat nițel că doar unul din două partide mici putiniste vor face pragul. Cred că AUR a jucat inteligent și s-au împărțit niște voturi model PSD.
Comentariu beton!14
@Perdehill, io de ceva vreme îl simt foarte speriat de ghei pe @Iulian Moldovan și tare mi-aș fi dorit să aflu cum stă.
A, nu urmărisem subiectul. Sper că încă poate sta așezat.
Comentariu beton!14
Cred ca răspunsul este evident. Extremele se validează reciproc. Votând progresisti este ca și cum ai da o jumătate de vot suveranistilor. Dacă vrei ca Simion & co sa aibă o șansă de a prelua puterea în viitorul apropiat trebuie sa votezi Sens. Gluma aia de pe Tick – Tock cu Votați Sens pentru Cg este chiar reușită, pentru ca involuntar autorii chiar aveau dreptate. De un partid ca Sens are nevoie Cg pentru a avea o șansă să câștige.
Dacă omul e interesat de ce fac alții cu dosul lor, poate ar trebui să se preocupe de ăia care au stat ieri pe el în loc să dea o fugă până la secția de votare, că eu n-am văzut o mare mobilizare față de primul tur. Practic, pe aproape jumătate din români i-a durut fix în dos de alegeri.
O fi vina gheilor că-i doare-n dos.
Domnu Moldovan, te rog explică și proștilor așa ca mine, cu subiect și predicat, CUM A FURAT USR românii.
Alternativ, taci că faci vânt. Și m-am exprimat politicos.
problema genurilor fără număr…in ROMANIA MA???
ba bajeti bah. Mai lasati dracu filmele americane si englezesti si mai priviti si ceva las fierbinti sau ceva mai apropiat de romania. la noi partidu progresist (USR) trimite 90% barbati in parlament si voua va e frica de cote si litere multiple?
Si eu tot USR, si Elena Lasconi din nou, saptamana ce vine. Nu stiu, imi e groaza ca am ajuns sa fiu relativ multumita de rezultat. Si mie mi-a trecut prin minte sa votez cu PSD, desi ii urasc din toata fiinta mea si nu am votat niciodata cu ei. De faptul ca a iesit si Aur nu sunt multumita deloc.
Comentariu beton!14
Ăsta a fost raționamentul meu, aproape cuvânt cu cuvânt, gândind că USR va aduna ceva mai mult, văzând turul 1. Până la urne am întors pe toate părțile situația și am decis în ultima clipă să merg cu trandafirii, e mai mare teama de nebuni decât de hoți.🤣
Comentariu beton!22
Iată. Mulțumesc c-ai avut puterea să scrii asta. Că până acum ești prima care recunoaște.
A, domnul Mishu, vedeți că vă căuta un domn la articolul precedent să vă tragă la rost pe tema PSD, sau ceva, n-am înțeles bine, cred că ați uitat să închideți poarta peste noapte și au scăpat ăștia în procente…
USR am votat si eu, desi oamenii de pe lista sunt niste necunoscuti. Nu am putut sa pun stampila pe Florin Roman, nu m-a lasat constiinta.
Am sperat ca pun umarul sa ii fie mai usor lui Lasconi duminica viitoare.
Comentariu beton!12
Și eu tot USR am votat, fix din același considerent. Dar mie încă îmi este foarte frică pentru turul II al prezidențialelor (asta in condițiile în care CC validează azi primul tur). Apropo, am o întrebare pentru cei care se pricep: anularea turului I și reluarea alegerilor ar fi ceva groaznic? I-ar înverșuna mai rău pe suveranisti? I-ar servi Ciolacului? Ar defavoriza-o pe Lasconi? Eu nu sunt vreo lumină pe domeniu ăsta, de-aia aș aprecia o lămurire. Mulțumesc.
Daca se mobilizeaza primarii PSD cum banuiesc ca au facut-o ieri ar iesi Ciolacu, nu Lasconi. Si eu in situatia asta nu votez in T2, ma gandesc cum sa fac sa plec din tara.
@Elena, reluarea alegerilor ar fi, categoric, in favoarea lui Ciolacu.
Acum, după alegerile parlamentare, ne place sau nu, pilonul central al viitorului guvern va fi PSD. Așa că ciolacu va deveni „votabil” pentru multi care nu prea îl halesc.
Reluarea alegerilor CU Georgescu printre candidați ar însemna că, in afara de pesedisti, pe ciolacu l-ar vota toți cei care s-au pierdut in primul tur in voturi mărunte (Geoană, Diaconescu, Birchal, etc). Posibil sa îl voteze și unii dintre cei care au votat cu Lasconi. Cred că votul s-ar concentra pe Georgescu, Ciolacu și Lasconi, ceilalți nu ar mai lua voturi aproape deloc (poate electoratul UDMR să voteze, din încăpățânare, cu Kelemen și, poate, ceva „simionisti” fanatici să mai voteze cu Simion.
Vot reluat FĂRĂ Georgescu (exclus pe motive de CSAT, tik-tok, afișe, cheltuieli electorale, etc) cred că ar fi periculos, ar putea genera niste tensiuni sociale greu de gestionat. Oamenii care l-au votat sunt imuni la aceste argumente și vor avea senzația (oarecum firească, având în vedere nivelul de educație politica și socială pe care îl au) că „s-au pișat pe votul lor”, că opțiunea lor nu a fost luată în calcul. Nu știu cât sunt de viteji și contondenți când e vorba să treacă la fapte (nu numai sa jignească și să abereze pe interneți) dar…nici nu îmi doresc sa aflu.
USR,dar să sperăm că PSD-ul o va susține pe Lasconi!
Chiar daca anunta sustinerea pt Lasconi (asta insemnand ca au facut pact cu USR) votantii PSD, vor vota cu CG cel putin 50%. Ceilalti vor sta majoritatea acasa.
Si eu tot USR. Mi s-a parut cea mai buna alegere in momentul asta. Daca data trecuta ne miram cum de a luat AUR atata, uite ca de data asta a luat si mai mult. Si pe langa ei au aparut si alte partide de extrema dreapta care au intrat in parlement. O sa se ajunga in România ca in Belgia si o sa se faca un cordon sanitair impotriva partidelor de extrema dreapta.
Acum 4 ani am votat USR, ca și acum câteva luni (pardon, aici viata nu e ritmata de votări, și nici să urmăresc cu „sufletul la gură” politica românească, fiindcă „n-ai ce, domne, asta nu e politică… Iubești candidatul in loc de idei și fapte, mai rău ca-n Africa, dar mai rău…) Am votat Lasconi, cu o prietenă din Rep Moldova, care știe cum trăia in Transnistria, când simpli soldați ruși le închideau școala, sau furau mâncarea scolarilor, pe principiul „davai ceas”. O să votez Lasconi iar, cu spaimă in suflet. Fiică-mea m-a rugat să votez SENS. Mi-e așa frică pentru duminică , încât as vrea sa beau, seara, si să uit (eu nu gust nici șampanie când se ciocnesc pahare…) Niște disperați de sărăcie așteaptă milă de la milionari… Contraspionajul românesc a pierdut firul undeva… Gegescu vorbește ca Putler… Nu doar că are ideile… Auzi, nu vor mai exista partide… Ce vorbești, băi…?
Comentariu beton!16
El vorbește ce le place multor români să asculte. Pentru mulți e obositor doar gândul de a-și decide singuri destinul, darămite să-l mai și pună în practica, însă e mult mai comodă ideea de a avea pe cineva care să-ți spună ce trebuie să faci.
Am ajuns să ne bucurăm când câștigă psd alegerile. Să-ți bagi pwla în ea de țară…
Comentariu beton!44
exact, ”Ciolacu salveaza-ne, nu se scoate din UE”
Eu am stampilat PNL-ul. Ai mei pe PSD pt ca Grindeanu. Tot ziceau ca Grindeanu a facut drumuri si a facut ceva pt Timis/Timisoara. Si ca la PNL era pe lista Vasile Blaga, un mafiot băsist, pd-list. Il tot luau pe Grindeanu in brate. Desi culmea, si ei il adora pe Bolojan ca si mine.
La turul 1 toti 3 am votat-o pe Lasconi si la fel vom face si in turul 2.
Grindeanu, acest posesor de fular pe post de coloană vertebrală… Timișorenii îl știu bine și de mult, cum să îl votezi pe ăsta? Să nu mai spun că tot el era în dreapta lui Dragnea la momentul Ordonanța 13…Scurtă memorie avem!
Si eu am votat USR. Nu am votat PSD niciodata! Ce va iesi, vom vedea, nu e bine! S-au intrebat extremistii cu icoanele de gat si fustele in cap , impreuna cu dezechilibratul mintal de CG de unde va fi alimentat bugetul tarii pentru a face ei ce au promis? Ca Romania este dependenta de fonduri europene, de businessuri ? Primii care le vor sari in cap (la propriu) vor fi votantii lor, dusi de nas, manipulati la modul cel mai ordinar. Dupa mine, FOAMEA face legea ! Primitiv , nu?
Comentariu beton!15
Votat USR, pentru ca este colacul de salvare pentru moment… in rest, analfabetii functionali si-au luat-o cu SENS-ul votat ca cica e cu CG si s-au batut cu propriile arme…Ironia sortii!
Acum 4 ani am votat USR, ca și acum câteva luni (pardon, aici viata nu e ritmata de votări, și nici să urmăresc cu „sufletul la gură” politica românească, fiindcă „n-ai ce, domne, asta nu e politică… Iubești candidatul in loc de idei și fapte, mai rău ca-n Africa, dar mai rău…) Am votat Lasconi, cu o prietenă din Rep Moldova, care știe cum trăia in Transnistria, când simpli soldați ruși le închideau școala, sau furau mâncarea scolarilor, pe principiul „davai ceas”. O să votez Lasconi iar, cu spaimă in suflet. Fiică-mea m-a rugat să votez SENS. Mi-e așa frică pentru duminică , încât as vrea sa beau, seara, si să uit (eu nu gust nici șampanie când se ciocnesc pahare…) Niște disperați de sărăcie așteaptă milă de la milionari… Contraspionajul românesc a pierdut firul undeva… Gegescu vorbește ca Putler… Nu doar că are ideile… Auzi, nu vor mai exista partide… Ce vorbești, băi…?
Nu ne văd bine pentru duminica viitoare. Nu am încredere că PSD va vota Lasconi. Ponta a dat un semnal în direcția asta. Încă nu pot să înțeleg cum oameni, care știu să citească, pot vota lista aur, sos, pot
Am votat USR – din punctul meu de vedere, este singurul partid care s-ar putea opune corect PSD+PNL, indiferent câte bube au și ei.
Va fi guvern PSD+PNL+USR+UMDR? Ca să combată cele 35 de procente ale mizeriilor extremiste. Nu m-am gândit niciodată la un astfel de guvern, dar… futu-i mm…
Sau asta, sau nenumărate scandaluri care, în final, vor duce la alegeri anticipate, în urma cărora estimez că extremiștii anti-europeni vor avea mai mult decât acum.
Oricum, iar au ajuns în Parlament aceleași hoarde fomiste de la PSD și PNL. Aceiași oameni, bă… Ambele partide au nucleul lor dur care îi va vota indiferent de ceea ce fac.
Voturile pentru REPER și SENS? Aruncate în vânt. Nu ar mai trebui votați altădată – au indus lumea în eroare că au 7% în sondaje și au scăzut dramatic șansele unei reale opoziții la PSD+PNL. Ori lasă orgoliile deoparte și se unesc într-un singur partid (USR+REPER+SENS+DREPT), ori să dispară, căci rup din voturile utile contra corupției.
N-am mai apucat să editez: sau, după redistribuire, ar putea fi PSD+PNL+UDMR, iar USR își va salva fața.
Am votat USR si voi vota Lasconi. Nu as putea sa votez vreun Marcel (daca ar mai fi cazul) sau un nene care vorbeste cu extraterestrii si cu rusii. Ca o nota personala, cred ca fie-mea si viitorul sot s-au hotarat sa plece in Elvetia. Eu o sa ii sustin cat voi putea, nevasta-mea inca nu crede asta. Oricum si eu am lalait-o cativa ani cu gandul acesta, sunt niste prieteni care ne cheama in Franta, din anumite puncte de vedere pentru mine ar fi mai simplu sa ma car si eu
Comentariu beton!15
Franta? In Franta si in cele mai multe din tarile vestice (incluzand Germania, Italia, Austrial fostele tari din lagarul comunist, poate si Spania si Portugalia) in 5-6 ani situatia va fi asa de nasoala, ca Romania DE AZI va parea un rai!
Elvetia, in schimb, poate ca da. Daca ai o meserie ori o afacere care iti aduci destui bani ca sa traiesti decent, la preturile elvetiene de azi, da, acolo poate ca va merita sa traiesti si peste 7-8-10 ani.
cand viata in franta si germania va fi rea…tu crezi ca romania o sa o duca mai bine.
Vreau si io ce fumezi, pare bun.
lasa=ma sa ghicesc. Gay, transi si imigranti, aia e teama, nu?
@animaloo
Calaresc un laptop de vreo 10 zile, 16 ore pe zi, ca am de predat niste materiale, sa iau si eu niste gologani. Din cand in cand mai bag o geana si prin presa si, din toate blogurile din lume, doar pe aici. Dar n-as zice ca sunt cel mai atent, nici la ce citesc, nici la ce scriu aici.
Poate ca am fost si eu cam ambiguu, mai sus, dar nici tu nu ai fost cel mai atent om din univers. Reiau inca o data termenii comparatiei.
Eu am zis ca in Franta si in cele mai multe din tarile vestice (incluzand Germania, Italia, Austria si fostele tari din lagarul comunist, poate si Spania si Portugalia) PESTE 5-6 ANI viata va fi asa de nasoala, incat, comparand-o cu viata din Romania DE AZI, ce si cum traim noi AZI va parea un rai! Regret ca nu am precizat si ca ma refeream la situatia romanilor din diaspora, asa cum o vad eu peste 5-6 ani, in plina criza social-economica in mare parte din tarile din Vest. Nu ca as zice ca la noi pe vremea ceea va fi mai bine. Dar romanasilor nostri de prin cele tari le va fi al naibii de greu. Mai ales celor la care se referea Ciolacu. Nu foarte politically correct, dar just!
Cat priveste teama de gay, transi si imigranti, da, normal ca astea sunt temele cu care naucesti poporul, deflectandu-i atentia de la prestatia ta jalnica, cand tu, ca guvern, nu poti performa economic si social si nu poti livra ce asteapta lumea si ce are nevoie cu adevarat.
Tii minte cum ziceau taranii lui Creanga? Lemne la trunchi sa fie; slănină şi făină-n pod ; brânză în putină; curechi în poloboc, slavă Domnului! Numai de-am fi sănătoşi! Crezi ca omul cu buzunarul plin si fara grija zilei de maine chiar este ori poate fi facut interesat cine, ce si in a cui si-o baga, cata vreme nu-i si el in ecuatie? Insa daca-i criza si facturile se aduna-n teanc pe mese, orice explicatie si, mai ales, orice vinovat din afara persoanei lui sunt binevenite
stau corectat. e si luni, nu creste iarba, io nu citesc toate cuvintele. Da, daca nu se schimba lucruri exista riscul sa patim mizeria asta. In Suedia au inceput astia sa miste. Da e mai usor, lume mai putin, imbecili mai putini.
Europa de vest, urmeaza sa vedem ce e cu ei. Au si ei o gramada de infiltrati de la rusnaci. Acum, cu masinile electrice, isi mai iau si o bata in dinti. Motivu e destul de simplu: la fel ca si aia din america, la un moment inovatia s-a oprit si tot ce au putut sa gandeasca au fost numa cacaturi contabile. Hai sa scoatem butoanele fizice, hai sa punem inca 100432 senzori inutili, dupa care sa se planga „dar vai, de ce vreti numa electrice”.
plm, VAGu cica si-au facut divizie de electrice si se mira ca nu au destui cumparatori in zona aia de saraci 60-90de mii de euro. Cred ca de vina e UE 😀
si, nu dau edit, ca sa fie clar. cand zic mizerie este „sa fie mai bine in Ro de azi decat atunci”. Pentru ca ar fi cam nasol sa fie asa
Parerea mea este ca teoria opozitiei controlate este pusa in practica dupa manual. De catre PSD, evident. “Suveranistii” nu au nici cea mai mica intentie sa intre la guvernare, rolul lor este sa latre de pe margine. Si sa creasca. Guvernarea erodeaza.
De vazut cine va prelua PSD, este si aici o chestiune. Poate vine Victor Viorel, remember? Poate Olguta.
AUR si-au dublat scorul in opozitie. Un mare semn de intrebare este de ce USR nu reuseste nici in opozitie sa performeze.
La ce an se anunta, exista si varianta tehnocrata pentru o perioada, nu se va inghesui nimeni sa deconteze.
Daca nu-l leaga, Georgescu va castiga la pas, pentru ca la o prezenta totusi ridicata am reusit sa bagam niste SOS si POT in Parlament. Sa va uitati pe liste sa vedeti ce frumuseti sunt pe acolo.
Iar PSD este aproape cat PNL adunat cu USR.
Am fost sa votez, acum merg sa vomez.
Interesant ce zici tu aici. Insa cu doua lucruri nu sunt de acord.
1. La prezidentiale, in ipoteza unei finale Lasconi – CG, in momentul de fata balanta se inclina usor inspre Lasconi. Luand ca reper rezultatele de ieri, partidele pro-vest (fara PSD) au cam 37-38%, pe cand suveranistii au cam 34-35%. Asa ca balanta va fi inclinata de decizia ELECTORATULUI PSD, NU A PARTIDULUI! Care daca va mai fi speriat de bazaconii precum cele fatte ieri pe gura de Lasconi, ori nu va merge la vot, ori va vota cu CG. Poate totusi intelege si vaca asta cu pedale ca are nevoie sa isi aminteasca de meseria de prompterista si ca este cazul sa isi ia niste consilieri, care sa ii spuna cum sa abordeze comunicarea cu electoratul si sa ii si scrie speech-urile.
2. Ca votant USR de cand a propus candidati (2012? 2016?) si ca om care are de-a face cu administratii publice de la nivel de municipii pana la nivel national, nu ma pot opri sa nu constat ca, dintre partidele reprezentate in Parlamentul care isi incheie mandatul, habarnisti mai mari, mai aroganti si mai autosuficienti ca useristii nu exista!
USR nu performează pentru că alegătorii lor au pretenții și se cred mai deștepți decât ceilalți. Văd pe aici că se tot spune că Lasconi vorbește aiurea, să tacă. Ne place, nu ne place, asta a adus votanți în plus pentru ea și partid. Nu suntem în poziția de a fi elitiști și asta e vina anilor de mulțumire și nepasare.
Bun, momentan, i-am oprit pe cretinii aia, goldenii,potii si sosurile. Dar au peste 30%. Ce se intampla mai departe?
Psd+pnl+usr+udmr sa sara peste 50?
După rezultatele din turul I de la prezidențiale și eu am zis că, privind în urmă, PSD-ul actual nici măcar nu pare așa rău. Fură, ne f*t, da’ măcar știi cu cine ai de-a face și nu au avut treabă cu parcusul european al țării. Lor chiar le convine să nu fim suveraniști, banii europeni fiind o altă țâțâ la care sunt înfiletați.
Chiar ziceam, mai în glumă mai în serios, c-aș fi cotizat și eu la o plimbare de-a lui Marcel la Nisa.
Până la urmă, ieri, am votat USR.
Am irosit 20 de voturi pe SENS. Meritau, dar acum pare că am greşit.
Și eu, vreo 4 – 5 pe REPER
Votat pnl. Calculul era asa: psd e muulti la care hai sa adaugam ceva. Cine ?.. pnl.
Duminica viitoare e alta mancare de peste. Ma intreb,in prostia mea,cu cg pres.,cine va fi prim ministru? Simion…? 🙈
Direct pe PNL am pus ștampila și asta pentru că la sect. 1 avem acum un primar de la ei… Știu că n-are nicio legătură, dar am rămas cu sechele de când ne-a „păstorit” d-na Clotilde🙈😁
USR si eu, tot din considerentul ca sper sa fie presedinte Lasconi. M-am gandit si la PSD, recunosc, desi nu i am votat vreodata pana acum.
Simt asa cum ai scris. Cuvant cu cuvant. FRICA este viscerala! Nu mai pot dormi de o saptamana si mai este una.
Am votat cu Psd-ul din toate motivele pe care le-ai scris!
Mi-e frica de poporul asta needucat si misogin, care pune lupul paznic la oi!
Nu-i inteleg pe idiotii care traiesc in democratii stabile si care considera ca au dreptul sa ne arunce in prapastie acum!
Macar daca ar vota in cunostinta de cauza! Voteaza cu rautate si razbunare!
Comentariu beton!13
Cu PSD Io n.as paria niciodată pe frica ,mai degrabă masochism ! Aveau din ce alege ! Am votat cu Bolojan( nu cu PNL) și cu USR
Eu nu am putut sa pun stampila pe clotilde Imi pare rau dar asta e ref diaspora (UE) nu vreau sa intru in discutia legata de favoritul lor si de ce de data asta cel putin toti au votat cum au votat mai ales ca ei au putut ajunge acolo din cauza de UE cu O SINGURA exceptie Olanda , copii aia care invata acolo aproape gratis (dpdv taxe cel putin) facura diferenta. Si din fericire eu cred ca multi se intorc acasa peste 3-4 ani dupa ce termina scoala . Funny ca nimeni nu discuta asta stiu sunt putine voturi fata de UK sau Spania
Am votat, cu multa convingere o directie spre Europa.
Sunt sigur ca asta a fost ultimul snooze al alarmei de trezire.
Daca nici acum nu se trezesc adormitii din PSD si PNL vom avea anticipate si majoritate a partidelor extermiste.
Desi sunt multe comentarii ma bag si eu. La cata politica am citit anul asta deja cred ca ma inscriu la facultatea de Stiinte Politice si Sociologie.
Suveransitii (SOS+POT+AUR- ) 32%
PNL 14.30 +USR 12.2 = 26.5
PSD: 22.6
Datele de la ora 8:00 pe aep.
Daca nu se anuleaza prezidentialele, si PSD (prin absurd) indeamna la vot cu Lasconi, in cel mai bun caz jumatate din PSD se va conforma. Sunt si ei extremisti si misogini, sa nu ne amagim.
Daca se repeta alegerile multi vor vota ca acum PSD (Ciolacu) de frica, inclusiv „dreapta”
Daca va uitati la diferenta obtinuta de CG+ Simion fata de primul tur, este de aprox 5-6%. Astia sunt cei care nu au stiut ce voteaza (de pe TicTok).
Parte din voturi s-au dus la PSD cam 4%
Varianta cea mai putin rea pt PARLAMENT – Guvern, care ne castiga aprox 4 ani este
PSD + PNL + UDMR 43.3% (ora 9)indiferent de cine iese presedinte.
PSD si PNL sunt cam la limita la nr de mandate
Varianta care ar naste circ USR+PNL+UDMR 32% ar cam forta o alianta PSD AUR
Cam asta e dragilor. Noi sa fim sanatosi
Vezi ca faci socoteli eronate, cand iei in calcul procentele pentru sprijinul parlamentar al guvernului. Calculele corecte se fac nu pe procentele voturilor obtinute, ci pe procentele mandatelor din Parlament, care rezulta dupa redistriburea voturilor risipite. Adica luand in calcul inclusiv procentele pierdute prin voturile acordare partidelor care nu au atins pragul de 5% (si pragul asta merita o discutie, candva).
O alianta PSD + PNL + UDMR, desi la ora asta are un procent de voturi pentru CD de 41,74%, ca numar de mandate are de fapt 48,70%, iar la Senat are 43,19% din voturi si 49,28% din mandate. Tinand seama si de faptul ca la CD avem cam 5% din mandate ale minoritatilor, la limita in cele doua Camere PSD+PNL+UDMR au deja majoritatea.
Pentru ca macar 20% dintre alesii AUR (adica aprox. 4% din totalul parlamentarilor alesi) au fost teleportati in partid in principal din PSD si este destul sa sune trompeta ca sa se intoarca la unitate, o alianta PSD+PNL+UDMR ar avea un sprijin parlamentar REAL de aprox. 55%.
@alphas
Ai dreptate. Calculele tale sunt mai amanuntite. Eu am facut rapid din pix o socoteala. Insa nu schimba cu nimic ce am spus. PSD+PNL fara UDMR sunt la limita. Iar cu sunatul din trompeta am cam vazut acum ca nu prea a contat. 🙂 Oricum mi se pare aiurea sa avem 35% extremisti si 25% conservatori/extremisti/oportunisti. Nu incep o discutie despre asa zisa freapta, ca nici acolo oamenii aia nu stau prea bine. O mocirla: USR-isti care se musca de c*r intre ei, PD si un PNL ciudat, care arata mai mult a PSD. Oricum asta nu justifica optiunile CG-USR, SOS, POT. Dar daca iau in calcul cati analfabeti functional sunt in RO….suntem pe aproape. Eram oarecum dezbinati de la inceputul ofertei electorale, care a fost anuntata oarecum tarziu.
Am fost foarte tentată să votez PSD, dar n-am putut. Nu pot şi gata! Probabil dacă aş fi avut de ales doar între PSD şi vreun extremist, aş fi pus ştampila pe PSD, cum am pus pe Iliescu în 2000, dar dup-aia m-aş fi dus să mă îmbăt. Am votat USR fără să mă uit la oamenii pe care îi propune, pentru că n-a fost un vot din încredere, a fost un vot din frică. Aş fi vrut să votez SENS, dar am crezut că, de data asta, trebuie să las principiile deoparte şi să votez strategic. Şi chiar şi cu USR, cred că i-am votat eu, familiile lor şi s-au votat ei înşişi, aşa scor au în judeţ. Nu cred că am scăpat de glonţ, deocamdată. Am un feeeling că va fi un mandat foarte agitat şi nu sunt sigură că nu vom avea anticipate până în 2028. La prezidenţiale, din păcate, nu cred că avem vreo şansă, indiferent pe cine decide Ciolacu să susţină. Românii sunt profund misogini, nu vor vota ever o femeie preşedinte. Sper din tot sufletul să mă înşel.
Românii nu sunt deloc „profund misogini”, cum nici moldovenii nu sunt! Nici xenofobi nu suntem, uite că am avut președinte neamț, votat tocmai de asta si ce țeapă imensă a fost! Toți care mi-au spus că n-o votează pe Lasconi au zis fie că e proastă (si chiar e, asta n-o putem nega, nici școală, nici minte, doar ton de toapa si mâinile in șolduri, nici o propoziție fără un „pe bune”) sau că e cu lgbt. Aici da, suntem, ca popor, foarte împotrivă, nu știu cum i-a scăpat usr-ului asta, chiar atât de rupți de realitate sunt?
Cât despre misoginism, chiar credeți că n-ar fi votat românii cu Kovesi? Că eu zic că o votau cu 2 mâini. Sau Maia Sandu, despre care am aflat acum 3 zile că are și cetățenie română. Păi dacă candida asta îi lua și pe suveranisti (că ce semnal mai puternic că vrem unire se poate da) si pe intelectuali (că a terminat Harvard, nu Ecologica) si pe cei anticorupție (pe la ea pe acolo s-a luptat cu corupția, și nu in stilul Clotilde). La alegerile astea suntem praf orice iese, poate la următoarele se prezintă toți cu candidați nepenibili.
Dupa votul de ieri cred ca sansele lui Lasconi sunt inexistente. Chiar daca PSD s-ar mobiliza exemplar pentru susținerea ei (putin probabil), așa cum stiu ei mai bine (cu sau fără spaga electorală), nu o vor vota oamenii. Cunosc o groaza care au votat PSD pentru siguranță parlamentara (ca sa nu ne ducem economic pe plută), dar care ar pune oricand stampila pe un extremist si nu pe o femeie (prost…) nepregatita. Parintii mei (de ceva ani pensionari) au spus din prima ca voteaza cu ea, dar ai mei sunt si educati si trecuti prin viață…
Eu va tb sa bag ceva metoclopramid pt. a vota Lasconi. E total pe lângă şi, sincer…limitată intelectual. Intelectul se vede atunci cand trebuie sa faci faţă unei situaţii pentru care nu ai fost pregătit, ori ea se umple de ridicol în astfel de situaţii, iar limbajul non verbal arată că e picata din Lună.
Atunci să te văd ce iei ca să-l votezi pe H2O, musiu.
Eu sunt mai optimist! Din evaluarea mea, daca nu face boroboate spectaculoase (de care este EXTREM de capabila!), Lasconi are prima sansa sa castige la prezidentiale, daca acestea se tin duminica. Important este sa faca doua lucruri:
1. sa invete sa mai si taca despre anumite subiecte
2. sa isi ia un bun consilier de comunicare, PE CARE SA IL SI ASCULTE, mai ales cand nu este de acord cu el.
Am eu pe cineva in minte!…
Castiga fara probleme oricum impotriva astora. Daca face și un pelerinaj ceva și pupa și niște moaște castiga la scorul lui Iliescu din 1990.
@Adrian. Oare cati dintre noi nu am fi clacat in urma unui vald de hate si rahaturi aruncate de peste tot si din toate taberele. Nu spun ca trebuie cineva menajat/a. Dar cand unul e frate cu mafiotii, altii sunt derbedei combinatori si altii soimariti la mansarda, presa a facut tam tam de doua trei replici nefericite ale lui Lasconi si a faptului ca se imbogateste barbatul la grupul USR. Ma mir ca nu au tocat-o mai mult cu fi-sa…. Si da, nu e potrivita pt functia de presedinte. Dar in comparatie cu CG, eu zic ca e la ani lumina mai buna in varianta asta.
@Adrian, să zicem că luni, acum o săptămână, te-aș fi înțeles perfect. Acum nu mai am puterea să scot în evidență de ce antivomitivele nici nu ar trebui aduse in discuție având în vedere alternativa. Totul e la un click distanță și explicat de prea multe persoane ca sa mă mai aflu și eu in treabă. Nu mai e deloc un efort, e o maximă necesitate. Dar nah, dacă ne mai jucăm mult cu principiile, riscăm să rămânem de tot fără ele. Spor!
USR
Nu mi a fost frica ca psd nu castiga procente multe, asa are mereu-25-30%, usr ul mai sus de 12-13% nu are cum, pnl a luat bine totusi, durerea mare este ca drept, pmp, forta dreptei, si celelalte nu au intrat dar a intrat pot, un partid făcut acum 1-2 luni! Am votat psd in 2000, am jurat ca nu mai votez comuniștii ăștia ever. Daca se aseaza ăștia la masa, psd, pnl , usr si udmr si discuta cinstit, cu dorința sa arate tarii ca se poate face treaba, fără furăciuni, oameni penali in funcții si toata șleahta de ordinari de la psd, se poate face ceva bine si corect, altfel, sa ne ajute Dumnezeu!
Eu am votat PNL iar duminica, daca nu se reia primul tur, votez Lasconi.Daca se reia primul tur, am o dilema. Mi-e scarba de PSD, dar ipotetic vorbind este important ca in al doilea tur sa nu mai intre Georgescu.Reiau, daca mergem din nou la vot pentru primul tur.
PSD pt prima data de cand am drept de vot. Astia vor sa fure și pentru asta au nevoie sa fim în UE, sa producem. Sunt hoți și corupți, dar au electoratul lor( a nu se confunda votul pt președinte cu cel pt parlament) si era o miza sigura. Am aruncat votul în primul tur când am pus stampila pe Geoana, nu îl aruncam și acum. Practic am mers la sigur…
PNL, cu admiratia pentru Bolojan si in special CIUCU (nu Ciuca,bleah, prostu’ prostilor). Si cu zeama de lamaie bauta pentru a trece dezgustul dupa era Iohannis, pitipoanca Rares Bogdan si in genere toata fosta conducere penibila.
Nu am știut ce să votez până când nu am ajuns în cabina de vot: am luat în calcul PSD ( mai bine hoți decât fanatici, și m-am gândit ca e posibil PSD să fi peridot mulți votanti care au fugit la fanatici) sau PNL, am votat USR ca să fie sprijin pentru săptămâna viitoare
USR ca nici nu mi-a trecut prin cap ca PSD ar putea sa ne salveze democratia mai ales ca nu vad sa aiba sanse femeia aia sapt viitoare, dar la cat de jos a cazut PNL, nu m-as mira ca multe voturi pt PNL si unele USR sa se fi dus la PSD din aceleasi motive. Si alor mei le-am zis, votati orice vreti dar sa fie pro EU, inclusiv PSD e o optiune valida (sa-mi trag palme).
Eu PNL, pentru că Bolojan și pentru că oameni mișto pe listele de candidați. Dar mulți tâmpiți s-au dus la AUR și SOS și ajung în Parlament niște unii care habar nu au de ei. Niște foamea-n gât, proști cu diplomă, care or fi facă… să nu zic ce. Am votat cu frică și mi-e în continuare frică, pentru că văd că (mult prea) mulți români nu gândesc. Procentele extremiștilor se apropie de ceea ce înseamnă în România analfabetismul funcțional.
P.S. Aseară căutam să văd cum, unde și în ce condiții se poate emigra. Că dacă PSD+PNL+USR+UDMR nu fac ceva ÎMPREUNĂ, e belită…
Mi-a fost frică, exact cum spuneți și Dvs., așa că am ezitat mult dacă să pun ștampila pe PSD. Până la urmă am pus-o pe PNL, sperând ca acesta să facă mai multe procente în vederea unei posibile alianțe PSD + PNL + UDMR. Nu e bine că a intrat AUR… Nu e bine. Mă sperie fanii cincigeului, se înverșunează să-l susțină, în ciuda demonstrațiilor de tâmpenie absolută oferite. Mai e puțin și e deja martirizat… Mulți vor vota cu el, fiindcă avem un număr enorm de analfabeți funcțional, cu și fără diplome, total incapabili să judece cu neuronii proprii.
Am luat in calcul varianta vot catre PSD pentru mai multa siguranta, am votat USR pentru ca pana la urma n-am putut altfel si pentru ca am sperat sa se ridice pe locul 3.
Astept cu sufletul la gura decizia CCR- pana atunci parca tot suiera pe langa urechi..
Da, din votant PNL, în alte vremuri, am ajuns sa votez PSD. Sa votez PNL acum insemna sa votez PDL: Blaga, Flutur, Boc, Anastase, Turcan, Predoiu, Falca, Trăilă, etc, la care se adaugă gretosul personaj Rares Bogdan (vă amintiţi cărţile de joc Păcălici?). Iar primele două măsuri anuntate de „reformistul Bolojan” l-au făcut să lăcrimeze pe Băsescu: vârsta de pensionare a magistraţilor (legea e deja modificată, vârsta creşte cu fiecare an calendaristic, aşa că problema e falsă) şi numărul de parlamentari…Astea sunt urgenţele României, în rest le-am rezolvat pe toate. Cu Barna, Voiculescu, Drulă, Năsui, etc, din nou era imposibil să votez, în condiţii normale, votam UDMR, dar părea vot risipit, aşa că …PSD a fost. Oricum, în orice variantă de coaliţie, va fi un echilibru într partide, aşa că, om vedea. Vedem la prezidenţiale, dar am aşa un feeling că o coaliţie cu PSD se va înţelege suspect de bine cu psihopatul, dacă iese.
Eu USR
Faptul că PSD, PNL, USR și UDMR au intrat în Parlament nu mă miră. La noi în țară sunt județe unde minoritatea maghiară e majoritară și e cumva normal să-și voteze reprezentantul lor, iar celelalte trei au electoratul lor format. Pe București USR e majoritar și e singurul loc de unde SENS ar fi intrat în Parlament.
Pe de altă parte, aproape în fiecare județ din România și în municipiul București, toate cele trei partide extremiste au fost votate suficient de mult, încât să facă peste 5%.
PSD, PNL, USR și UDMR cumulează 55,39%.
AUR, SOS și POT au împreună 32,26%.
Restul de 12,35% sunt ceilalți.
Înainte de 2020 AUR nu exista, iar celelalte două partide nici atât. Patru ani mai târziu sunt în Senat și în Camera Deputaților trei asemenea partide.
Am votat cu USR în ideea că Elena Lasconi va avea susținere parlamentară. Sunt foarte dezamăgită de scor. Asta e. Urmează zile grele.
Mare magarie cu scorul UDMR, au tras psd-eii si de data asta sa intre in parlament… partidul balama nu se dezminte. Si de aici a mai scazut scorul partidului stat, parerea mea… plus partidele alea cu nume asemanator (naiba stie cum si de ce au aparut?!).
Pericolul mare este ca la urmatoarele alegeri aur-ul sa bata psd-ul, deja in multe zone din tara s-a schimbat culoarea judetelor.
Fals. Avand in vedere configuratia etnica a Romaniei, UDMR chiar nu are nevoie de 5% din voturi la nivel national ca sa intre in Parlament. Dar e mai simplu sa batem campii decat sa ne documentam!
Tot USR, deși nu prea meritau, dar am dorit să nu iasă PSDNL, dar din păcate, se pare că tot PSDNL ne vor conduce, și nu se vor reforma…
simt ca parca traiesc ultima parte a cartii ”Ceausescu se intoarce”, de Silviu Iliuta
Eu m-am dus increzatoare tot pe USR, mai aveam in considerare FD si chiar UDMR ( nu imi sariti in cap) dar mai bine decat pe altii. Primul buletin, senat, pun stampila, iau camera depitatilor si imi vine rau fratilor! In capul listei Cristian Ion, pentru cine nu stie, avocatul lui Mazare!!!! Sa cad jos de nervi! Ca sa stiti de ce, am votat la Constanta😃, si eu abia asteptam sa vad numele lui Nasui….
Votat USR si Lasconi. Daca in situatia de fata partidele pro-europene nu lasa orgoliile deoparte si nu fac o coalitie la guvernare, situatia este albastra pentru noi. Mai ales in contextul in care il vom avea presedinte pe imbecilul de Georgescu. Sper din tot sufletul ca PSD sa nu fie atat de tembel incat sa faca intelegere cu AUR.
Pentru turul doi nu mai am nicio speranta vazand procentele AUR+SOS+POT in diaspora la parlamentare. La parlamentare au votat pentru cateva locuri dar la presedentie Lasconi nu va mai putea conta pe voturile din diaspora
Se va face o asa alianta, incat vom intelege ca glontul este in ureche!
Am votat cu cel mai puțin corupt partid adică USR, am votat și voi vota Lasconi, și tine cont că nu am mai votat de la referendum pentru familie. Liberalii dacă nu venea Bolojan „erau la gară”, sper ca omul ăsta să facă curățenie în partidul ăla putred de corupt, mai corupt chiar decât psd-ul.
Degeaba ne stoarcem noi neuronii aici de cum ar fi mai bine. Ei nu gandesc ca noi. Lacomia și ciolanul le dictează.
Pe surse am primit informatia ca vom avea dobitocul presedinte si puie monta premier….
Prepare for unforeseen consequences !
Tot usr. Se pare ca vom avea:
2 partide europene ( usr + pnl)
3 partide rusesti ( aur+sos+pot)
2 curve ( psd + udmr)
Astfel vom fi la mana curvelor iar pe curve nu te poti baza 🙂
Comentariu beton!16
Am intrebat în familie. Pensionarii au votat PSD pentru ca le a recalculat pensiile și au primit o suma considerabila în plus.
Pe din doua , USR și PNL, ca nu o vad pe Clotilde făcând multe la parlament…
În fine…in schimb…am citit asta de dimineață..
Poate mai afla și alții…
“Ce lipseste din CV-ul lui Călin Georgescu:
– In anul 1985, in ultimul an de facultate este contactat de cpt. Lopatita Tiberiu, loctiitorul comandantului UM 0659 Bucuresti, unitatile care aveau doar 4 cifre erau ale Ministerului de Interne. I se propune posibilitatea de a primi o repartitie buna si specializari in strainatate fapt pentru care acesta accepta sa devina informator cu pseudonimul Petrov (ce coincidenta!!)
– Dupa 1986 este repartizat la IEELIF Făgăraș si trimis la specializare (a se citi misiune) in Regatul Unit și Statele Unite ale Americii. Trebuia sa ia contact cu Diaspora Romana care devenise foarte activa dupa evenimentele din iarna lui 1986 de la Brasov si Iasi pentru a afla ce contacte au in tara si cine sunt cei mai activi.
– In Statele Unite in 1988 la o petrecere in care apare in unele fotografii compromitatoare, consumase alcool si nu s-a mai putut controla, este contactat si santajat de Vladimir Pegov, atasat cultural al Ambasadei URSS. Pentru cine nu stie Vladimir Pegov este fiul lui Nikolay Pegov creatorul KGB-ului. Va comunica in tara acest lucru si este sfatuit sa accepte. La sfatul securitatii va accepta sa devina agent al KGB-ului sub pseundonimul Romanov. Ce-or fi avand astia de la securitate cu numele terminate in OV?
– La revenirea va continua munca la Fagaras si va da note informative in special despre activitatea minoritatilor cu rude in strainatate.
– KGB-ul ii va reaminti de relatie din cand in cand doar prin felicitari cu ocazia zilei de nastere, sarbatori si unele invitatii la Ambasada URSS-ului
– Dupa Revolutie este sprijinit din umbra de vechile structuri ale securitatii sa acceada in diverse functii in guvern, functii din care putea afla informatii importante ce erau transmise vechii garzi.
– În perioada 2010–2012 a fost raportor special al ONU privind efectele adverse ale traficului și depozitării ilicite de produse și deșeuri toxice asupra drepturilor omului. La Geneva, ghinion, apar fantomele trecutului si in 2010 este contactat de un vechi prieten Vladimit Pegov, din acest moment devine un agent activ al fostului KGB si in tara incepe activitatea politica a acestuia cand numele său este vehiculat pentru ocuparea funcției de prim-ministru al României.”
(Ioana Pîrvuloiu-Pârlog)
Nu stiu cine este dna care a scris articolul si unde l-a scris.
Pot sa spun ca pana la alegeri nu stiam nimic despre CG, iar acum am vazut mai multe interviuri pe net si am ajuns la concluzia ca la televiziunile de top sunt scoase din context anumite stiri si este prezentat negativ dinadins pentru ca sunt platite de anumite partide. Postul Realitatea este mai aproape de adevar.
Nu sunt de acord cu tot ce spune, dar nici nu mai cred tot ce se spune despre el.
Sunt de acord ca nu mai trebuie sa ingenunchem in fata UE si NATO si orice alta organizatie si ca trebuie sa negociem mai bine contractele. Asta nu inseamna ca trebuie sa iesim din NATO si UE. Uitati-va la unguri, sunt si acum in UE, nu i-a dat nimeni afara.
Si cu corporatiile are dreptate. Au venit strainii, ne-au dus fabricile la fier vechi ca sa nu mai producem nimic, au facut supermarket-uri sa ne vanda produsele lor, ne-au luat apa, petrolul, gazele, padurile, absolut tot. Suntem vasali in propria tara, numai ca este alta forma de vasalitate.
Ați văzut rezultatul votului din Diaspora? M-am îngrozit.
Da’ de ce te-ai ingrozit? Se putea si mai rau. Muuult mai rau!…
Eu am votat cu Elena Lasconi in primul tur când nici nu mă interesasem cine e Georgescu. Am votat ieri cu USR pe ambele liste. Dar dacă după mascarada cu renumărarea voturilor ar exista posibilitatea sa aleg intre Georgescu și unul de la PSD m-aș simți mai puțin vinovat daca as lua drumul Rusiei decât să mai pun stampila pe hoții ăștia după 35 ani. In 2000 oamenii l-au mai ales încă 4 ani pe Iliescu doar ca sa nu iese Vadim. Din seria știm că nu ne mai vreți dar ne votați că n-aveti ce face, s-au gândit la asta și acum cum să renunțe la putere. Oricum ne gândim că partidele suveraniste ne fura democrația și așa e dar ce s-a întâmplat cu renumărarea voturilor numai democratic n-a fost. Și în orice caz daca USL(PSD& PNL) nu s-ar gândi că au nevoie de ajutorul USR la guvernare n-ar mai fi nici Lasconi in turul 2 doar nu degeaba au decis publicarea rezultatului renumărării doar azi.
Am votat USR din acelasi motiv cu tine, pt ca cea de votat saptamana vitoare sa aiba acolo, o sustinere. Altfel, imi sunt antipatici cu totii si nu pot spune cu mana pe inima ca am incredere in efectele votului meu. Cu PSD nu am fost insa tentata sa votez.
și dacă nu erau suveraniștii, PSD tot pe primul loc era.
DE PROSTIE, nu de frică.
Noi ne lingem între noi aici în bula ta pe net, ia ieși la țară și întreabă-i pe oameni.
Mulți vor spune c-au votat cu PDSR, nici nu știu cum se cheamă exact.
PSD iese mereu fiindcă îi ține pe oameni ori bugetari, oamenii partidului, ori proști.
Am sperat la o surpriza ieri. Nu s-a intamplat.
Surpriza era sa ia USR spre 20% iar polul suveranist sub 30% si POT sa nu faca pragul. Greu, stiu!
Dreapta s-a mai si impuscat singura in picior dand voturile (spre 6%!) unor neica nimeni gen sens, reper, biete soparle care ar fi trebuit de mult sa dispara in neant.
Majoritatea psd+pnl+udmr+usr e fragila rau.
Cat despre alegerea intre hot si prost, ne-am linistit, au iesit amandoi, hotul cu un varf de bombeu in fata.
Desi l-am votat, sper la o contopire a usr in pnl pt ca usr nu este echipat corespunzator pt a supravietui politic. Tine sa ne-o dovedeasca cu fiecare fuckin’ ocazie.
Nu de alta, dar in ritmul asta nu vom mai avea ce vota la alegerile viitoare.
Pe usr doar ura/frica de ailalti si lipsa unor optiuni de bun simt pt alegatori ca noi il mai tin pe scena politica.
Asa se vede de la mine.
Cat despre Lasconi, nu sunt sanse sa castige.
Psd-istii nu vor vota Lasconi indiferent ce le canta Ciorapu’ iar fara voturile lor Lasconi e pa-pa.
Ciorapu’ ar avea mai bune sanse sa-l invinga pe jegos pentru ca o buna parte din votantii lui Lasconi si chiar minoritatea celor cu un pic de creier care au inclinat catre KG pana acum, probabil l-ar vota.
Dar aranjamentul asta depinde de CC.
Eu unul sper sa se intample pentru ca nu vreau suveranisti in nicio pozitie de putere si daca pt asta trebuie sa castige un psd-ist, so be it! Ce-am avut si ce-am pierdut?
De acord in totalitate.
Daca se tine turul 2, castiga CG. Daca se repeta, mai e o sansa sa nu castige guru ci hotu’. Inca nu stiu daca Ciolacu mai vrea. Aud ca se da „supi” zilele astea. Din cauza/datorita (depinde) procentului obtinut de PSD, mai avem 4 ani sa luam o decizie. Ori plecam, ori ne desteptam ca natie (slabe sanse).
In ce hal am ajuns daca trebuie sa punem „PSD” si „datorita” in aceeasi propozitie. Pentru ca asta e realitatea.
Datorita PSD nu avem acum majoritatea de partea „rusoveranistilor”.
Plm, smf, fmm…
Dar asta e o chestiune de timp si momentan de orgolii in tabara rusoveranista. Daca astia fuzioneaza, asa cum ma astept, pana la urmatoarea runda de alegeri POTSOSAURul ar putea depasi masa critica de 35% (semnificativ mai mare ca PSD actual) moment in care particulele libere de constiinta si moralitate din PSD (nea’ Stanescu e doar un exemplu) vor migra catre miezul rusoveranist urmandu-si instinctul de supravietuire iar democratia romaneasca va face boom.
Sunt ca cei care se inghesuie la coada si imping lumea din spate. Acum un pas si inca unul pana iti pun piciorul in prag. Tot aud in jurul meu persoane care il sustin si cand vb despre el, scriu cu litera mare (El). Deja imi pute a secta, nu a vot anti sistem. Inca sunt uimit/stupefiat si incerc sa gasesc o explicatie logica, dar nu prea am succes. Oare promisiunea lui Trump ca incheie razboiul in Ucraina nu e chiar blatul asta ? Sa ii dea Ucraina si sa retraga Nato din Romania ? Muta frumos granitele dupa Ungaria. Si gata….
Spuneam zilele trecute la maestrul rapiței că voi vota Sens, dar cum vremurile pe care le trăim sunt groaznice, am ștampilat Usr. Speram ca măcar pe diaspora să facă pragul, unde campioni sunt auriștii, șoșocarii și poții. Am mari emoții cu Lasconi. Cred că glonțul încă levitează pe lângă cap și va levita următorii 4 ani prin zona aia. Iar dacă Lasconi nu câștigă, glonțul ne va răni și ne va mai da o mică șansă. Dar dacă Lasconi pierde și PSD bate palma cu auriștii (nea ciolacu nu pleca premier țara te vrea), e cam stop joc
Lasconi pierde, este scenariul cu probabilitatea maxima.
Cat despre probabilitatea batutului palmei intre PSD si rusoveranisti sau dizolvarea unei bucati mari din PSD in rusoveranisti, treaba sta cam asa: rusii au trecut deja granita cu tancuri, cu mic, cu mare.
Credeti ca ajung sau nu pana la Bucuresti?
Eu zic ca e doar o chestiune de timp, nu de ‘daca’.
Ca bazin electoral, eu mă încadrez în zona liberală. Și am votat cu PNL multă vreme. După care m-am trezit cu PDL și am început să am nevoie de lămâie. Traseismul continuu PSD-PNL, în care candidatul dedicat penelist de azi devenea candidatul dedicat pesedist de mâine și invers, a necesitat și mai multă lămâie. De două ori m-am trezit cu alianță pe față PSD-PNL (una contra lui Băsescu, alta de dată recentă). Penelistul Iohannis a pus și el bomboana (cutia cu bomboane, de fapt) pe colivă. Toate astea m-au făcut să caut altceva și am devenit votant USR ca vot antisistem, nu pentru că simpatizez partidul. Acum, după turul întâi la prezidențiale, m-am uitat la săbiile scoase pe masă de Lasconi/USR și Ciolacu/PSD și am făcut un exercițiu de imaginație despre cum ar putea să lupte împreună, după parlamentare, împotriva aripii extremiste, despre care anticipam că va lua un scor destul de consistent. Mi-a dat cu virgulă. Mă așteptam ca PSD-ul să-și mobilizeze electoratul, mă așteptam ca USR să crească pe valul Lasconi. Dar, ulterior, își vor scoate ochii unii altora, spre deliciul și câștigul extremiștilor. Așa că mi-am zis că e musai să mai fie o formațiune puternică acolo sus – adică PNL-ul, chiar dacă nu sunt deloc împăcat cu ei, însă reprezintă, până la urmă, formațiunea cu care rezonez la nivel de viziune asupra lucrurilor (ca program). Habar n-am dacă judecata mea a fost corectă, mai ales că în primul tur al prezidențialelor am dat un vot antisistemul PSDPNL, votând-o pe Lasconi. Dacă ar analiza cineva modul cum votez de o vreme încoace, ba cu ăla, ba cu ălălalt, ba iar cu ăla, ba iar cu ălălalt, ar zice că am nevoie de un consult psihiatric. Dar acum chiar mi se pare că e groasă și că, în fața pericolului mortal (la propriu) al extremismului, m**a pe care ne-o dau ăștia mai vechi se mai poate rezolva cu un pic de lămâie. 🙂
Da si eu am gandit tot cam la fel dar tot nu am putut vota PSD, am votat PNL pentru ca mi a fost teama ca USR nu treace pragul si votul meu ar fi fost redistribuit catre PSD sau si mai rau AUR. Acum regret ca nu am votat USR. Asa teama nu am simtit niciodata 🙁
Ca în banc, mă tot uit după calul primit cadou dar nu îl găsesc. Nu pot să mă uit în jos și să nu mă întreb de unde am o gaură în plus, dacă oare nu a fost de la glonțul ăla „care ne-a trecut pe la ureche.”
De fapt cred că ar trebui să zici „Să ne bucurăm că nu a fost headshot!” pentru că glonțul ne-a nimerit, dar (înca) nu am murit.
Stai asa ca nu e gata.
Ponta a zis ca lui nu ia zis niciun pesedist sa voteze cu Lasconi….deci, cine mai ramane?
Pac, sustin tacit din nou Kremlin Georgescu si …ala il pune pe Ciolacu prim-ministru si gata guvernul, iar in Parlament:
PSD cu Aur, cu unii suverani si, binenteles, cu udemereu` iese o sustinere genială pentru acel guvern frumos „ca-n centru”,
de ne luam cu totii viza de Australia
Am cam lipsit azi de la citit, nu știu ce s-a scris mai sus, sunt 150 de comm-uri. Dar m-am uitat acum pe rezultatele de la votul de ieri.
AUR+SOS+POT au luat în diaspora aproape 56%.
Ca să vedem și noi cum își văd ei țara… cam la mișto, părerea mea…
Votat PNL dar daca Lasconi nu ii promite lui Ciolacu functie de premier astfel incat PSD sa o sustina (cel putin declarativ) la presedintie ma tem ca nu prea avem sanse cu Lasconi in turul II. Si daca o sustine oficial vor fi multi din PSD care vor vota CG pe cont propriu, daca n-o sustine toti PSD-istii vor vota CG ca asta e genul lor
Si in cazul asta glontul ne-a nimerit, nu ne-a trecut deloc pe la ureche: PSD+AUR+SOS+POT cu Georgescu presedinte
O posibila explicatie a dezastrului ce se intrezareste, o are Octavian Herta.
Pun aici analiza sa:
…
„Tot revine întrebarea asta: dar cum e posibil ca niște oameni care trăiesc de ani de zile în Germania, Anglia sau SUA, în democrații solide, să voteze un ins transportat parcă din Evul Mediu, care crede în entități imaginare mai mult decât în evidențe științifice? Mai jos încerc o explicație, asumându-mi și riscul hârdăului de rahat care o să mi se arunce în cap.
O bună parte dintre românii din diaspora locuiesc, de fapt, tot în România. Mulți dintre ei nu au părăsit niciodată satul sau orașul din țara natală. Mental, sunt tot acolo. În Londra, Berlin, Chicago sau Viena sunt doar trupurile lor, care muncesc, se hrănesc, dorm, elimină urină și fecale. Atât.
Iar pentru că și-au lăsat mințile în România, nu contează că trăiesc de ani (uneori întreaga viață adultă) în altă țară. Nu învață nimic, de multe ori nici măcar limba, deși le e atât de trebuincioasă în viața de zi cu zi. Nu sunt interesați să afle nimic nou, să se adapteze regulilor, să viziteze locuri, să învețe, în general.
Țara aia străină reprezintă pentru ei doar un loc de muncă și un pat în care-și odihnesc oasele. Un univers paralel bidimensional care le bagă niște bani în buzunare. Nimic mai mult. Locuiesc și muncesc împreună cu alți români, intersectarea cu englezii, nemții ori americanii e pe cât posibil evitată iar când se întâmplă, e periferică, nesubstanțială ori, în cazuri extreme, conflictuală.
Cunosc astfel de români în Londra, îi întâlnesc des pe șantiere sau aiurea. Nu se feresc să o spună de câte ori au ocazia: nu vrem să fim aici, dar nu avem încotro. Urăsc și disprețuiesc cam tot ce oferă Londra, în afară de bani. De câte ori au ocazia, merg acasă și de fiecare dată, nu le mai vine să se întoarcă în Anglia.
Și îi înțeleg: pentru ei, orașul ăsta e un chin. Doar muncă grea și o casă aglomerată, pe care o împart cu alți români la fel ca ei. Mulți își urăsc viețile, pentru că simt în fiecare zi că li se scurg printre degete.
Viețile lor reale sunt departe, în satele și orașele în care s-au născut și au crescut. Visează cu ochii deschiși la porcul tăiat de Crăciun, la prietenii cu care ar vrea să asculte manele și să bea o țuică, la mai știu eu ce. Și, până la urmă, nu e nimic rău în asta. Astea sunt lucrurile care îi fac pe ei fericiți.
Oamenii ăștia au însă o dublă problemă. Se simt abandonați de țara lor, în care nu au putut avea un nivel de trai de decent. A doua oară, se simt respinși de țara asta străină. Muncesc din greu pentru bani mai mulți decât acasă, însă se simt umiliți și marginalizați. Sunt de două ori victime.
Sigur, o să spuneți că dacă ar fi încercat să se adapteze, să învețe limba, să evolueze un pic, nu s-ar mai fi simțit așa în străinătate. Corect, însă ne răcim gurile degeaba. Esențial e să înțelegem cum au ajuns oamenii ăștia trăiți prin țări străine să voteze un legionar prorus care crede în reptilieni. Răspunsul e ăsta: pentru că, de fapt, ei nu au părăsit niciodată România.
Niciunul dintre ei nu trăiește în Londra sau Paris. Și-au trimis doar brațele, picioarele și umerii la muncă în străinătate. Mințile le-au rămas acasă. Și sunt pline de frustrare, de ură, de revoltă. De când se știu, se simt înșelați. De politicienii care i-au mințit, furat și alungat. De cei mai educați ca ei, care au reușit în viață, privindu-i de sus. De cei mai avuți, care sigur au furat, altfel n-aveau cum.
Se simt batjocoriți, marginalizați, ignorați. De străinii care le-au pus în cârcă sacii de ciment ori în mâini mătura și mopul. De șefii englezi, nemți, francezi ori austrieci care-i văd doar ca pe niște unelte. De șefii români din Bruxelles, New York ori Londra, care le cer să respecte reguli, în loc să o dea la pace pe românește. De toți și de toate.
Și atunci, când prind prilejul, se răzbună. Toată furia și frustrarea lor se concentrează în votul dat o dată la patru ani. Dacă nu e Vadim, e Șoșoacă. Dacă nu e Șoșoacă, e Simion. Dacă nu e Simion, e Georgescu. Caută în permanență omul antisistem, care le promite că o să le răzbune umilințele, sentimentul neîntrerupt de abandon, batjocura.
Care o să le oblojească rană însângerată a respingerii. Caută mereu insul mesianic care le va da țara înapoi, cea în care nu pot locui decât cu mintea, nu și cu trupul. Care le va vindeca existența asta schizoidă, frântă mereu între două lumi. Care le va reuni sufletele chinuite și corpurile obosite.
Așa ajung la extreme. La indivizi toxici, care se joacă cu mințile lor prea puțin antrenate să discearnă. La manipulatori fără scrupule, care le toarnă în urechi ce vor să audă. La profitori rapace, care le cunosc sensibilitățile și le speculează cu niște sfori invizibile.
Singuri, în trenul care îi duce spre casele lor în care nu-i așteaptă nimeni și nimic, cu fețele luminate de ecranul telefonului din care le vorbește cu voce molcomă un nene care li se pare prezentabil și deștept despre străinii care vor să le fure țara, microcipurile din sucuri, firul divin din păsărică, extratereștri și daci nemuritori, simt deodată că au găsit omul providențial.
Isusul politic care le spune povești frumoase și care le promite edenul. Speranța într-un viitor în care ei au controlul, nu alții.
Și atunci, prin hipnoza asta de doi lei, dar iată, atât de eficientă, se întâmplă declicul. Trezirea. Din păcate, nu aia la care ne gândim noi, ci cea a mortului viu. Pentru că asta a făcut sandilăul ăla de Georgescu: a adunat o armată de zombie.
Nu e puțin lucru să aduni hoarde de morți-vii, pe care i-ai însuflețit cu niște idei de Bălăceanca. Să spargi toate recordurile de manipulare în masă, să realizezi ce n-au fost în stare Vadim și Simion la un loc, asta e adevărata artă a subjugării umiliților și obidiților din țară și de peste granițele ei.
O să-mi spuneți că nu toți cei care-l votează pe sandilău sunt umiliți și obidiți. Că printre admiratori se numără și oameni de afaceri, indivizi realizați financiar, ba chiar inși educați. Sigur. Acolo vorbim însă despre o anumită predispoziție către extremism, despre lacune morale, iar în anumite cazuri, despre pură ignorare a interesului public. Însă, în general, Georgescu e votat de către cei despre care am făcut vorbire mai sus. Ei sunt regula, restul, să zicem, excepția, deși și aici ar fi foarte multe de discutat.
Ei sunt masa de manevră a sandilăului. Oameni aparent vii, dar ale căror suflete și-au dat de multă vreme obștescul sfârșit, zăcând de cine știe când sub straturi de dezamăgire, rușine, abandon, marginalizare și umilință.
Pe ei i-a readus la viață prin campania lui subterană de nebunie, prostie, extremism și alienare. Cu ei ne confruntăm, prieteni. Și nu o să ne fie deloc ușor. Sunt mulți și determinați. Nimic nu-i mai greu de înfrânt decât umilința răzvrătită.
Și nu mă pot stăpâni să nu evoc imaginea aia teribilă din World War Z, în care milioane de zombie iau cu asalt o cetate din Israel, cățărându-se unii pe alții, ca o iederă dementă de trupuri cotropind zidurile de piatră.
Fix în punctul ăsta se află acum România, prieteni: în plin asediu al unei imense armate zombie. Dacă nici ăsta nu-i coșmarul perfect…”
E bine ca a descoperit nenea ăsta că apa e udă și a impartasit lumina acestei descoperiri cu noi, naivii.
Băi, zici că unii trăiesc pe alte planete și vizitează Terra doar cu ocazia câte unui ciclu electoral.
Când le mai zici că idem și la fel sunt majoritatea concetățenilor lor pe care-i pot vizita simplu, ca la safari, doar conducând pe o rază de 100km in jurul casei, leșină.
Mițo, adă sărurile, fato!
Coșmar, necoșmar, e țara pe care și-o dorește majoritatea. Și majoritatea decide, bună, rea, știrbă, proastă, needucată, antivaccinistă sau cum e.
Este rezultatul celor 35 ani de democrație construită și lustruită de noi toți, prin tot ce am făcut sau nu am făcut: cetățeni de rând, politicieni, funcționari publici, „țărani, muncitori si ‘telectuali” cum se zicea pe vremuri.
Asta e.
„Atata am putut eu” cum tocmai s-a confesat nea’ Ciorapu’ in fața ziariștilor înainte să o arunce pe candidata Lasconi în arena cu lupi dacici flămânzi.
Valabil pentru o țară întreagă.
Excelenta analiza. Cel putin pe partea de psihologie sociala. Mai este o parte, care tine de felul cum se raporteaza aceiasi indivizi de care vorbeste Herta asta al tau (de care parca am auzit candva, prin presa) la clasa politica si la felul cum ii trateaza politicienii nostri
Autorul isi studiaza conationalii superior, rautacios si nedrept. Si eu intalnesc romani in care nu ma recunosc dar niciodata nu ma consider mai buna decat ei. Ca nu sunt! Ce descrie el este starea oamenilor saraci, obligati sa lupte pentru supravietuire. Este o traire dureroasa, o trauma greu de inteles si acceptat si din cauza asta apare instrainarea de sine si respingerea lucrurilor. Oamenilor dezavantajati social le este greu sa se integreze in societatea pe care o simt straina si ostila (cea engleza) iar pentru societatea romaneasca care i-a alungat si nedreptatit, nu pot avea decat sentimente de dispret si revolta si de-aia voteaza pe cineva care pare ca nu face parte din sistemul abuziv si furacios, adica pe Georgescu.
In afara de apartenenta NATO si UE, conducerea politica romaneasca nu a facut nimic pentru societatea romaneasca si oamenii ei in 35 de ani! Intrarea in cele doua organizatii este una la nivel de vorba, nu una de munca concreta, practica. Oricum eu cred ca daca respectivii nu ne voiau, nu intram nici cu rugaciuni.
N-am văzut la timp comentariul ăsta, că-l ștergeam. Herța n-are ce să caute aici.
Boss, ce ne-a trecut pe la ureche cred că e ecoul glonțului pe care l-am încasat… în umăr, de data asta.
Extremiștii au procent mare in viitorul parlament, și va crește din cauza mini-partidelor gen reper, sens, etc.
Visul romanului este sa fie șef (dacă nu de stat, măcar de partid, de secție sau de bloc). E singura explicație pe care o găsesc pentru aceste partide de buzunar. Buzunarul PSD și aur, de data asta.
PSD va fi pivotul in jurul căruia se va constitui guvernul, iar PSD e destul de divizat, chiar daca momentan pare un monolit. Acolo sunt multe eșaloane și multe interese. Unii dintre ei vor avea probleme cu justiția dacă nu vor mai fi la putere. Pentru asta, sunt dispuși să dea foc țării, dacă e musai (adică să se alieze cu extremiștii și să facă guvern cu ei). Asta pe de o parte.
Pe de altă parte, șansele ca Lasconi să câștige la prezidențiale scad odată cu rezultatele la parlamentare, cu aberațiile CCR și…cu fiecare ieșire a ei în public (ar fi mai bine să tacă vreo câteva zile, dar nu cred că o va face). De asta, părerea mea e că glonțul l-am încasat în plin. Din fericire, nu e mortal. Vine o perioadă foarte complicată dpdv economic și e foarte posibil ca dacii liberi, când îi va lovi valul, să se dezică de cei pe care i-au votat. In maxim 2 ani eu vad alegeri anticipate. Pot fi evitate, dar ar însemna o reformare a partidelor mari și sincer, nu ii vad nici doritori…nici capabili sa o facă.
Sunt optimist de fel și sper să mă înșel, dar cam ăsta e ceea ce văd.
Dacă se adeverește ce am băsmit eu pe aici, la anticipate luam glonțul direct intre ochi.
Sa fiu sincer, habar nu am cine-i Herta, ce hram poarta si de ce e un paria pe-aici.
Ma rog…
Am vazut doar acest comentariu pe undeva ( nu pe FB ), absolut intamplator, comentariu pe care il consider destul de bun si am vrut sa precizez ca nu-mi apartine, specificand si sursa.
Ca asa mi se pare cinstit.
Dar, din partea mea, se poate si sterge, daca autorul e un incomod.