Articol scris de Iulia.
…
Deși îmi crapă capul de treabă, am zis că trebe musai să vă povestesc.
Să vedeț. Se făcea că aveam eu un docoment. Pe care trebuia musai, moartă-coaptă, să-l expediez pă Jermania.
Acu, docomentul ăsta era atât foarte original, cât și foarte important. De asemenea, ar fi fost util să ajungă cât mai repede la destinație, deși să zicem că viteza nu era neapărat un criteriu esențial în alegerea modalității de expediere, fiind însă totuși un factor destul de important.
Mă apuc eu și mă interesez în stânga și-n dreapta și obțin următoarele variante: prima ar fi fost strașnicul DHL. Care pentru un plic cu literalmente o (una, 1) foaie de hârtie ar fi dorit să încaseze de la mine aproape vreo sutică de euroi.
Vreo patru sute de lei, aproximativ. Și nu vă gândiți că pentru vreun serviciu d-ăla uber-extra-mega rapid, de trimiți docomentul azi dimineață și ajunge la destinatar în aceeași zi, la ora la care ăla nici n-a apucat să-și halească prânzul. Ntz. Serviciu de expediere obișnuit. De făcea plicul 2-3-4 zile pe drum.
La auzul acestor tarife, aricii din buzunarul meu au început a protesta zgomotos și am zis să caut o alternativă. Așa că m-am îndreptat spre minunata și eterna instituție a Poștei Române.
Ca tot omul, m-am dus mai întâi la cel mai apropiat oficiu poștal. Recte, la cel de la noi din comună.
Acolo, nush să vă zic în ce zi am nimerit – c-o fi fost ziua de pensii, c-o fi fost aia de alocații, c-o fi fost aia în care se dădea ceva moca, dracu știe, că nici n-am întrebat, dar ce e cert e că toți cei șase metri pătrați ai respectivului oficiu poștal erau ocupați de circa 764 de cetățeni, îndesați mai ceva ca niște sardine într-o conservă uitată pe-un raft.
Ce a fost ciudat a fost faptul că doamnele de acolo nu numai că nu erau acre și nu zbierau la nimeni ci, dimpotrivă, erau chiar amabile, date fiind condițiile, și încercau să rezolve cât mai multe chestii cât mai rapid. Primul șoc.
Așa se face că una dintre ele a strigat la un moment dat dacă mai e cineva care are doar de pus întrebări, moment în care m-am ițit și eu de după un domn corpolent, care se ștergea de zor c-o batistă morfolită pe fruntea asudată, și mi-am exprimat păsul: și anume c-aș vrea să trimit un plic pă Jermania, cât mai iute și mai sigur.
Doamna mi-a zâmbit amabil și mi-a zis că asta nu se poate de aici, de la noi, ci numai „de la Poșta mare din oraș, aia din centru!”.
Așa că mi-am luat iute tălpășița de acolo, nu fără a mă întreba în sinea mea oare de ce n-o putea poșta din sat să trimită un plic în străinătățuri…
Dar nu mai conta. Am ajuns la Poșta mare, din centru, am identificat un ghișeu unde apărea p-o listă printată pe vremea imprimantelor cu ace „Expedieri internaționale”, m-am postat la coadă și am așteptat.
Mi-a venit rândul. Doamna din spatele ghișeului – amabilă. Al doilea șoc.
Și nu, nu vă gândiți că era vreo duduie tinerică și cu chef de viață și muncă. Nuuuu. Era una dintre tantile alea prăfuite, care par să existe de când lumea și pământul în orice oficiu poștal din țara asta ai călca.
Cu toate astea, a fost mai mult decât prietenoasă și mi-a expus pe larg toate opțiunile pe care le aveam.
Respectiv – puteam trimite cu nush ce serviciu mega-super-express, cu care plicul ar fi ajuns într-un termen cuprins între 5 și 7 zile lucrătoare, cu confirmare de primire, contra modicei sume de vreo 180 de lei. Care era să leșin când am auzit așa tarif.
A doua opțiune era un serviciu mai puțin mega-expres, cu care plicul ajungea în 7 până la 10 zile lucrătoare, tot cu confirmare de primire, contra sumei de vreo 44 de lei.
Iar a treia opțiune n-o mai rețin exact, era ceva de genul „lași matale plicu’ acilea și o ajunge când o da Bunuțu, dac-o ajunge, și te costă vreo 10 lei”.
Evident, am ales a doua opțiune, mai ales că mi-a precizat doamna că Poșta Română a ajuns și ea la următorul nivel al digitalizării, practic e aproape la zi cu standardele anului 2011, că mai nou are sistem de tracking pentru expedieri.
Care iar era să leșin – voi vă dați seama ce progrese uriașe se înregistrează?!? Pfffff…
Nfine. Înmânez doamnei plicul, bate dânsa cu două degete într-o tastatură de pe la 1992, acționează ceva butoane, începe să hârâie, să pârâie și să cârâie de undeva, de sub o masă, o imprimată cu ace (ce, credeați că a evoluat chiar ATÂT de mult, încât au dispărut imprimantele cu ace? :)))) și mi se înmânează chitanța pentru expediere.
Pe care, cu multă amabilitate, doamna îmi subliniază un număr cu ajutorul căruia să pot urmări eu plicul meu.
E, și de aici începe absurdul.
În primele 7 (șapte, da? Șapte de după șase și de dinainte de opt) zile, plicul meu a reușit performanța de a ajunge de la Brașov până, unde credeți? Până hăăăăăpt, departe, la București!
De acolo i-a mai luat vreo 3 zile să iasă din țară, după care, vă zic sincer, mi-a fost atât lene, cât și groază să mai urmăresc.
Am dedus însă la un moment dat, după vreo 2 săptămâni, că a ajuns unde trebuia, deoarece am primit pe mail niște chestii care îmi confirmau că documentul în original a ajuns la destinație.
Dar stați, că asta nu e tot.
Destinatarul din Jermania ceea a făcut ce avea el de făcut cu docomentul meu, după care mi l-a expediat înapoi. Utilizând de asemenea servicii poștale, nu de curierat.
Decât că de data asta, Deutsche Post. Adică poșta nemțească. Și iote așa se face că la vreo câteva zile, hai să zic maaaaxim vreo săptămână după ce ajunsese în Germania, m-am trezit în cutia poștală cu documentul returnat taman de la teutoni, d-acolo.
Iar aici intervine bomboana pe colivă. Plicul din Germania – deci returnat către mine, după ce documentul a ajuns acolo, a fost prelucrat cum trebuia el prelucrat, și apoi expediat înapoi către România – a ajuns la mine în 3 octombrie a.c.
Ieri, 16 octombrie, am găsit în cutia poștală confirmarea de primire de la Poșta Română. Pot să dorm liniștită, plicul meu a ajuns cu bine.
Atât pentru azi, că nu știu ce aș mai putea să zic 🤷♀️
PS: azi nu vă bazați prea mult pe mine pe aici, suntem în frumosul oraș Slatina, la prima expo cu cele două pupeze mici, așa că țineți-ne pumnii, dacă aveți chef 😊
De șocuri dintr-astea cu amabilitatea doamnelor de la ghișee (poștă, primărie…) am suferit și eu în ultimii câțiva ani, ani am zis, să fie clar. Singurii care erau nesimțiți, erau oamenii de la coadă, care nu știau la care coadă stau exact… Ori s-au schimbat lucrurile în foarte bine, ori am avut eu tot timpul noroc.
Hai cu premiile la pupeze! Să pui poze!
Comentariu beton!15
Să știi că în multe locuri am impresia că s-a mai schimbat atitudinea celor din spatele ghișeelor.
Din păcate, asta nu face însă ca respectivele instituiții per total să funcționeze mai bine 😕
E 8:27, la 9 ar trebui să intrăm în ring și noi încă suntem pe drum 🤣🤣🤣
E ok, la Slatina timpul curge altfel, la ei e ora 8:00. 🤭
1.Fan curier are serviciu de curier rutier la preturi decente. 2. Si neaparat la Slatina de incercat amabilitatea de la Atletul Albanez acolo sunt produse pe care ori la urasti ori le iubesti 😍
@Andra – Ultima vizită la Atletul Albanez a fost destul de ciudata. Ok, braga a făcut toți banii dar gandacul de bucătărie ce mergea la protipendada prin vitrina frigorifica…
În mirobolantul București există oficii poștale pentru zona comunitară și două doar două pentru extraUE, dar plicul cu docomentul era normal să plece și de la oficiul din sat, ce să spun cât m-am bucurat că există serviciul de tracking gratuit și la noi. Un colețel de la Satu mare până în București a făcut vreo două săptămâni 🤬 și până nu am sunat la un număr găsit pe site-ul poștei nu am reușit să intru în posesia lui, l-am găsit și desfăcut și vămuit 🤬 și relipit cu un scoch de toată jena, pe tracking îmi arăta că l-am refuzat și era pe drum spre hub să fie returnat. La poșta română se poate orice de la bună voință până la vămuire abuzivă. Traseul coletului meu a fost: Satu mare-Timișoara-Brașov-București dar nu găsesc logica.
Succes minunilor la concurs! ❤️
Eu interacționez cu Poșta deminim 3 ori pe săptămână. Pot spune ca serviciul Prioripost funcționează foarte bine. De exemplu, un colet trimis de la Galati la un sat din marginea jud. Botoșani ajunge în mai puțin de 24 de ore. Și invers e la fel. În principiu, în tara funcționează super ok, la București s-a terminat cu jmecheria😑 Sunt niște oficii pe acolo unde se ascund plicurile sa moară, sau ceva. Dacă ti-a ajuns plicul la Oficiul 52, numai cu rugăciuni pleacă de acolo. Tocmai ce am realizat ca e fix ca-n Area 52 din America🤣🤣🤣 , unde se întâmplă chestii paranormale 🤣🤣🤣
Comentariu beton!37
Baftă!
Să vă întoarceți cu coronițe 😀
Succes cățeilor la concurs! Cat despre poșta română, am multe povești. Da, doamnele de la ghișeul din orașul meu sunt foarte amabile, însă când e vorba de expediții preferăm curieratul. Prin 2010, cred, i-a trimis sora mea fiului meu un colet cu un roboțel Optimus Prime, super bengos pe vremea aia, cadou de Crăciun, cică. Doar ca, ce să vezi, trimis din noiembrie din Londra, s-a întors în Londra prin februarie… Cică stătuse la poșta noastră vreo două luni, fără să ne anunțe nimeni.. L-a primit în iunie, când ne-am dus noi în vacanță acolo până la urmă. Altădată, un colet din Brașov pentru care m-au sunat fetele care l-au expediat după vreo lună:doamnă, vă vine bine rochița, vreți ceva modificări la ea? Eu, hă? Nu a ajuns! Sunați, vă rog, la poștă! Sun eu la poștă, ce să vezi, cică fusesem înștiințată și, surpriza etapei, vă rugăm să veniți să luați coletul, dar aveți de plătit nu știu cât pentru magazinaj. Doamnă, cum naiba? Eu nu am primit înștiințare! Ba da, vă arăt ca a semnat poștărița ca nu v-a găsit acasă! Dar am cutie poștală! Ăăâ, cred ca poștărița de fapt nu ajuns la dvs și a scris ca nu v-a gasit! Dar noi nu avem ce face, știm ca este leneșă, dacă vreți faceți reclamație, dar o dă afară dacă faceți și are doi copii, e singură… Mai fă reclamație! De atunci le-am dat numărul de telefon și mă sună de fiecare dată când am un colet, plic.
Comentariu beton!20
Nu numai în poștă s-a mai schimbat atitudinea personalului. Iar funcționarea e foarte bună. Pentru anii 2000…hai 2010, așa.
Succes la concurs!
PS: ce pupeze, care pupeze? Aparent, nu mai sunt la curent cu evoluția șeptelului arătabil prin expoziții…
ai încercat cu un porumbel?
A încercat, l-a mâncat felina înainte de decolare…
Comentariu beton!28
Nu prea mă bag pe aici la comentarii, dar voiam doar să-ți spun despre firma de curierat GLS. Eu trimit frecvent în România pachete, care se preiau de la expeditor și se predau destinatarului acasă. Pachetul ajunge in 2-3 zile. Dacă l-am trimis vineri, destinatarul îl primește marți. Sunt extrem de mulțumită de ei, nu am avut vreodată probleme, pachetele au ajuns intacte, iar preturile sunt rezonabile. Nu am trimis niciodată plicuri, dar probabil e la fel. Precizez că pachetele le trimit de la locul meu de muncă, nu de acasă. Din păcate nu știu cum funcționează serviciul invers, adică pentru un plic sau pachet trimis din România. Poate te ajută și cu alte ocazii. https://gls-group.com/RO/ro/home/
Multă baftă la concurs!
Factura de germania trimisa prin curier pe 20 ianuarie a ajuns la sfarsitul lunii martie. Bine, le-am explicat eu dupa aia sa nu-si mai cheltuie banii de pomana ca oricum aia de pe mail e buna si e si platita pina ajunge factura.
A doua, e si mai si. Felicitare de craciun trimisa din jermania cam cu 1 saptamana inaine de craciun, dohhh, a ajuns… pe 10 aprilie. Asta am tinut minte ca le-am multumit celor din germania in momentul primirii ca sa nu zica lumea ca-s nesimtit! Si aveam mailurile ca nu m-am riscat sa le multumesc tot prin felicitare ca sigur ajungea inainte de craciunul lor.
Timpul curge diferit la postele satesti… niciodata nu stii cu ce te pot surprinde
Deutsche Post e acționar majoritar la DHL.
https://postandparcel.info/6826/news/deutsche-post-to-buy-the-rest-of-dhl/
Deci folosesc DHL pentru expedieri internaționale. De asta viteza mirobolanta.
Cat despre poștă română, acum vreo 15 ani am făcut și eu aceeași experiență cu un document oficial căruia i-a luat 3 săptămâni să ajungă. Dar funcționarii erau mai acri. Să ne mulțumim cu pașii mici. Măcar e progres.
145 $ _ Fedx – Michigan pana în inima României- la Tg. Mures🙈, dar a ajuns în 60 de ore. Ceva mai mult fata de serviciul ultra mega extra rapid al postei române, dar nici noi nu avem salariile americanilor.
Tarif normal la Fedx 35$ și pe verificate ajunge în 5 zile, calendaristice.
Bine ca și au schimbat măcar atitudinea, ca serviciile și scorurile …
Zi faina!
Io n-am nimic de comentat, ma bag in seama doar ca sa nu te bucuri inainte de vreme c-am murit si te vei ospata cu colac. Gratis.
In alta ordine de idei, succesuri
Ieftin și bun și repede. Hai ca se poate 😏🤣🤣🤣
Mvaaaai, și ne spui abia la sfârșit de pupeze 2 cuvințele, când trebuia sa începi cu ele. Cu posta știm și noi ca am mai luat mooie pe acolo. Succes maxim va dorim!
@Iulia: când ai chestii de genul de trimis, alege cu DPD. Nu e scor de DHL, nici viteză de Poștă. Cam 3-4 zile, aprox 60-ish lei.
Pentru Germania și zonele scandinave e un țzâr mai scump, pentru Euro Central (gen Cehia, Austria, etc) e bani de țigări.
De exemplu, plic de docomente trimise în München, plecat luni dupămasa de la mine, ajuns joi.
–––––––––––––––––––––––––––––––-
Apropo de viteză de livrare:
La clientul X crapă o sculă în producție. Nu era prețul neapărat problema, ci faptul că îmi trebuia unul identic să rezolv problema și nu am găsit gata de livrat decât hăpt într-un depozit din Sheffield, UK (mai cumpăr eu Dell când îl votez pe Iohannis). Na, mă uit ce soluții au la shipping, văd acolo overnight cu UPS. Mă uit la preț, 40 de lire, pentru o hardughie de 40 de kile aproape.
Exact așa a și fost. La ora 16:00 ora României am dat cu cardul (deci 1400 UK), dimineața următoare pe la 10 îmi lubrifiam sinapsele cu o litră de cafea când m-a sunat curierul de la UPS. A traversat Europa pentru abia 200+ lei peste noapte. Deci se poate.
Comentariu beton!13
@Atti: în Austria, DPD are cel mai prost serviciu, iar Poșta cel mai bun.
@John: am auzit și eu asta. Dar am trimis cu serviciul lor de Central-EU către Austria și Cehia, a mers fără nici o problemă, ieftin, rapid, au fost clienții mulțumiți (în general chestii fragile, laptopuri, harduri, diverse scule)
Cred că e fix același sindrom ca la curierii din Ro. Într-un cartier e X mumă și Y ciumă, dincolo invers. Cum e personalul, zic eu.
Iti spun eu cum e cu varianta a 3a si pe care mama o foloseste sa ne trimita noua felicitari de zilele noastre de nastere. Aici la Belgia inca se dau felicitari din alea traditionale de zile de nastere si de alte sarbatori. Deci mama vrea sa ne trimita si ea felicitari.
Daca ai noroc ajung in vreo 2 saptamani. Daca nu, asteapta-te la vreo 2 -3 luni. Daca pentru ziua juniorului si a domnului sot ajung felicitarile in 2 -3 saptamani, nu asa se intampla si cu ale mele. Nu de alta, dar eu sunt nascuta in noiembrie. Asa se face ca mama imi pune felicitarea de ziua mea undeva prin octombrie ca sa ajunga, tineti-va bine, pe la jumatatea lui ianuarie. Asa se face ca la acea data, eu strang felicitarile de Craciun si Anul Nou si pun in loc felicitarea pe care am primit-o de ziua mea, zi care a fost cu cel putin 2 luni in urma. Traiasca Posta Română pentru viteza de melc cu care expediaza plicurile.
Nu aveau nemții un cântec pentru copii „Ich fahr’ mit der Schneckenpost”? Păi ce, noi nu avem melci?
Am pățit și eu. Tot la München, a venit mail de confirmare, apoi confirmarea de la poșta nemțească , iar într-un final dramatic un cartonaș roz prin care posta română mă anunță că scrisoarea a ajuns unde trebuie. Nu aveau tracking acu un an și ceva. In schimb am fost anunțată de vecina de alaturi că mi-a sosit confirmarea de primire. Adică, mi s-au confirmat bănuială că doamnele din bloc fac un revue la cutiile poștale, care-s toate fără lacăt.
Comentariu beton!14
Am expediat din Bruxelles, in 20 noiembrie 2022 ( da, data exacta, n.am gresit cifrele!) doua plicuri cu felicitari, sa ajunga pe 26 la fratele meu respectiv sora sotului, nascuti in aceeasi zi, ani diferiti. Nu au primit nimic, m.am resemnat. In iulie 2023, dupa ce am iesit la pensie,ne.am intors in tara definitiv( nu ma intrebati „de ce?” , m.au intrebat deja 500 de persoane!) . In octombrie, dupa nici un an!!!😜 primesc telefoane de multumire pentru urari…minunata, extraordinara poșta romana reusise sa le aduca felicitarile!
Comentariu beton!17
Asa ceva… priviti partea buna a lucrurilor: macar au ajuns la destinatie. Astia sunt mai rau ca Someday
@Lucia – atunci raspunde te rog neintrebata – eu sunt chiar curioasa.
Titlul corect: Poșta Română sau Statul PSD. Sunt sinonime.
In vara ce-a trecut, intr-o luni dupa-masa la ora 17h00 aflam ca trebuie sa depunem pâna miercuri la ora 14h00 un document in original la o institutie din Bucuresti. Am evaluat posibilitatile postale (Posta Fr + Ro, DHL), dar n-am avut curajul sa riscam – daca se pierde documentul, daca nu ajunge la timp? Si am luat decizia sigur nu cea mai economica, insa, clar, cea mai sigura: si-a luat musiu sotul bilet de avion pentru a doua zi, miercuri a depus actul si…a profitat de 2 saptamâni de vacanta dupa aceea, ca daca tot a venit 2500 km, doar nu era sa se intoarca imediat!
Comentariu beton!12
Mi se pare cea mai buna soluție. Eu, de exemplu, când mi se va termina rezerva de parmezan, nu voi merge la lidl, după cum face lumea normala la cap. Noi ne vom lua frumos bilet de avion și vom merge la italea sa ne luam de la alimentara de acoloșea din cartier. Nici nu prea contează orașul, contează sa fie bilet de avion din apropiere, probabil roma, bergamo sau bolognia.
Comentariu beton!11
Absolut delicioasa povestea! Putin trista, pentru ca e reala. Ps: mult succes acolosha! :*
Posta Romana e o institutie care ar trebui demolata din temelii, apoi dat foc la temelii, apoi pusa o bomba pentru a distruge temeliile arse. Apoi eventual reconstruita.
Eu locuiesc intr-un satuc lipit de un oras mare si din pacate folosesc la greu deserviciile ….. pardon, serviciile Postei. In special pentru trimiteri internationale. Si ca destinatar si ca expeditor.
Si aici sunt vreo 2-3 babute care vaneaza literele pe tastatura si sunt vai de capul lor. Cand am de primit, urmaresc trackingul. Teoretic doamna postarita ar trebui sa vina cu plicul la mine (e vorba de plicuri mici intotdeauna), dar, cel mult, cam o data la cinci incercari, ma suna sa vin. M-am resemnat. Cel mai frumos e cand vad pe tracking ca a ajuns, ma duc singur, le explic intotdeauna aceeasi placa („Nu a ajuns nimic”. A ajuns, doamna, apare la posta noastra. „Sunteti sigur?” Foarte sigur). Apoi se duc in magazie si revin fericite dupa un sfert de ora, cu plicul in mana si sentimentul datoriei implinite.
Asigur 100% ca orice posta din tara poate efectua trimiteri internationale, numai ca sunt tampiti. Si discutia asta am avut-o. „La noi nu se poate!”. Se poate, se poate. Pe viitor, faceti de acasa awb-ul – https://awb.posta-romana.ro/ si dati-le numarul AWB. Vor realiza, bucurosi, ca se poate. Eu asta fac de fiecare data, completez formularul si generez AWB. Dureaza si mult mai putin decat sa vaneze ei prin sistemele din 1987.
La tara la mama nici nu au calculator la poștă. Prin urmare, se întocmește factura cu chitanță cu pixul pe hârtie și doua foi de indigo, sa iasă trei exemplare, și pe colet se lipește o eticheta autocolanta cu nr de tracking. Bine ca etichetele alea se trimit „de la centru”. Mașina vine IN FIECARE ZI la ora 14.00 și când ajunge coletul în primul oraș (la 40 km) se introduce nr.in sistem. A doua zi la ora 9.00 dimineața am coletul la usa. Serviciul Prioripost.
Si o poveste reala si simpatica. Scuze pentru zidul de text, dar arata cat de buni sunt in meserie.
Si la primiri sunt vai de capul lor, eu cand primesc de afara aleg posta doar daca nu se poate altfel. FedEx si in special DHL (chiar cu serviciul ieftin, DHL Paket, care e livrat prin Cargus) merg foarte bine.
La posta trimiterile internationale intra in tara la BSI Bucuresti, unde e o incompetenta crasa. Cea mai frumoasa experienta am avut-o acum cateva luni. Primesc un plic din San Marino, omul respectiv trimitea de obicei prin DHL Express (un serviciu excelent), acum s-a gandit sa faca economie pe spatele meu si la acelasi tarif mi-a trimis cu Posta. Zic, aia e. Ajunge, tarait, pana la BSI Bucuresti (ma rog, realitatea e ca ele ajung, dar la BSI intarzie sa fie inregistrate si apar tarziu in sistem). Ajunge apoi la centrul meu zonal, trec 3 zile, nimic. Nu dureaza mai mult de o zi in mod normal. Deja stiam ca au sfeclit-o cumva. Dupa ce sun la centrul zonal la vreo 146 de numere de pe net, toate nealocate, raspunde o cucoana acra ca varza murata care imi spune ca e greseala si sa sun la acelasi numar cu 1 in coada nu cu 0. Care era nealocat.
Sun la call centerul Postei Romane, care e in Chisinau, acolo o domnisoara imi explica, foarte candid, ca a ajuns, dar nu poate fi livrat pentru ca e adresa gresita (numele, strada etc erau OK, dar aparent era un nume de localitate asemanator – TODIRESTI in loc de TOMESTI). Ii confirm toata adresa si numele, ii cer redirectionare, „nu si poati” „noi ii fashim retur si dvs vorbiti cu EXPEDIATORUL si il retrimiti”. Ii cer sa repete, carevasazica plicul a ajuns din San Marino, la 5 km de mine, confirm unde tre’ sa ajunga, dar ei nu pot, il trimit inapoi in San Marino. Da, asa si fashi.
Csf, ncsf. Gasesc un mail, scriu, si acolo o persoana semianalfabeta imi sugereaza sa ma duc la depozitul postal din orasul mare langa care locuiesc, sa vorbesc cu seful de tura si sa-mi iau plicul. O fac si pe asta. Un depozit imens, o hala unde intai sunt dat afara si mi se face morala – „noi nu avem program cu publicul”. Explic, le arat mailul, ca am fost trimis, nu am venit eu de capul meu. Cu chiu cu vai mi se permite accesul LANGA hala (si vad cum saci cu colete si plicuri sunt trantiti de parca erau cartofi) iar seful de tura imi spune ca l-a gasit, „a corectat”, dar nu mi-l poate da, ca ei n-au voie. Si sa nu mai vin alta data. Intreb ce trebuia sa fac, sa accept returul, seful de tura da din umeri.
Ce se intamplase? „expediatorul” scrisese corect si clar adresa, nume, LOCALITATE. Idiotul de la BSI care a inregistrat plicul a trecut alta localitate, din acelasi judet. Todiresti in loc de Tomesti. Cum in acea metropola, Todiresti, nu exista strada mea, voiau sa-i faca retur in San Marino desi totul era scris foarte clar pe plic.
Am trimis un mail aceluiasi semianalfabet anonim care m-a pus pe drumuri, intreband daca e bataie de joc sau altceva.
„Nu si-a batut joc de dumneavoastra nimeni.In sistemul postal ati vazut si dumneavostra ca la adresa scria clar Todiresti si nu Tomesti.Eu nu am avut trimitera in fata ca sa vad ce scrie pe adresa.Trimiterea dumneavoastra a fost incadrata ca si recomandata externa,trimiteri care nu sunt prelucrate de cei de la prioripost,ci de colegii de la tranzit.Eu am vrut doar sa va ajut spunindu-va sa veniti la HUB ca sa lamuriti situatia,in nici un caz sa-mi bat joc de dumneavostra.Geseala a fost facuta de cei de la BSI Bucuresti,pt ca ei au facut prezentarea in sistem si in nici un caz cei de la prioripost.”
Nici macar nu e singura tampenie pe care au facut-o cu plicurile/coletele mele, dar asta a fost bomboana de pe coliva.
am inceput sa urasc posta romana pentru cati nervi produse incat si facturile le primesc pe mail sa nu mai aud de ei, am si uitat cand am primit ceva prin posta