Ca să începem săptămâna abrupt, avem această situație din Italia pe care o să v-o povestesc pe foarte scurt.

Italia, Viareggio, o femeie de afaceri în vârstă de 65 de ani, Cinzia Dal Pino, este jefuită după ce ieșise de la restaurantul unde luase cina cu prietenele (a se observa că n-am scris „servise cina”).

Jefuitorul, Nourdine Naziki, un marocan în vârstă de 52 de ani, îi fură geanta femeii după care o rupe la fugă.

Probabil n-am fi aflat niciodată numele jefuitorului, nici noi nici poliția italiană, dacă faptele n-ar fi luat o întorsătură cel puțin ciudată. Femeia pleacă în urmărirea hoțului cu mașina, dar, evident, îl pierde din vedere.

Totuși, câteva minute mai târziu îl vede din nou pe stradă, îl recunoaște și hotărăște că e acum ori niciodată. Prin urmare, îl lovește cu mașina, îl pune la pământ și apoi trece liniștită cu roțile peste el. De mai multe ori. Gen, dă în față și-n spate de mai multe ori, ca la parcarea laterală, trecând peste ăla la fiecare manevră.

După care coboară din mașină, își ia geanta și pleacă.

Dacă nu ar fi fost camere de luat vederi pe stradă, nu afla nimeni niciodată cine a dat peste marocan cu mașina. Pe când așa, au găsit-o carabinierii în secunda doi.

Ei, faza e că la acest moment, când citiți asta, signora Cinzia Dal Pino este la ea acasă, nu în arest, iar societatea italiană este împărțită în două tabere.

O tabără o condamnă pe femeie și abia așteaptă s-o vadă la pușcărie, în timp ce cealaltă tabără susține că a avut toate motivele să treacă cu mașina peste ăla și că n-ar trebui condamnată.

Înțeleg că pe fir au intrat și ceva politicieni ai unor partide naționaliste (dacă nu mă înșel, chiar ai celui aflat la guvernare) care susțin nevinovăția femeii, pe principiul „un emigrant marocan bun este un emigrant marocan mort”.

Acum, că aveți toate datele problemei, aș vrea să aud păreri și de la voi? E bine cum a procedat signora Cinzia Dal Pino? E greșit? Cam cum vedeți situația?

P.S. Mai jos aveți videoul în care se vede cum îl calcă signora Cinzia, pe Nouredin, până se plictisește și pleacă acasă.