Eram în Kecskemét la micul dejun, că dacă tot l-am plătit, măcar să le fac pagubă.

La două mese de mine, undeva în lateral dreapta, era un cuplu de nemți pe care nu l-aș fi observat niciodată, dacă el nu semăna izbitor cu Octavian Bellu.

Prieteni, semăna atât de bine, că efectiv m-am holbat la el de s-a simțit și prost bietul om. Până nu l-am auzit zicând ceva în germană, nu m-am liniștit.

Uitasem complet de faza asta cu Bellu cel neamț, dar mi-am readus-o aminte când mi-a apărut în fața ochilor aceasta postare a imbecilului numit Dan Negru:

„Bronzul în gimnastică era eșec! Cândva ne băteam doar pentru aur! Cândva Belu și Bitang puteau să facă și din mine campion olimpic 😀 Ce interese or fi în gimnastică dacă cei mai de succes antrenori români sunt exilați? Lucescu poate la 79 , de ce Octavian Belu n-ar putea la 73?

„După eșecul gimnasticii am auzit din nou vorba : “Suntem o țară mică”. Nu suntem mici! România e a 10 țară europeană ca număr de populație, peste Portugalia, Grecia sau Belgia si a 13 ca suprafața, aproape cât Anglia! Ca și suprafață suntem peste Cehia, Olanda, Danemarca. Nu suntem mici ! Să-i învățăm asta pe copii în școli : România nu e o țară mică în Europa, nici ca mărime și nici ca populație. Om fi neputinciosi dar nu suntem mici ! Dar adevarata forță ți-o regăsești doar în neputință! Să ne-o regăsim !”(greșelile îi aparțin, eu am luat-o cu copy/paste)

Aș fi scrolat liniștit peste postarea putregaiului ăstuia, dacă nu mi-ar fi sărit în ochi cifrele pe care le are.

Zeci de mii de oligofreni, care plâng după vremurile când „eram liberi, nu eram sclavii Europei”, au considerat că Dan Negru are dreptate. Că ce bine era cu doamna Mariana Bitang și cu domnul Octavian Bellu care știau să aducă medalii pentru noi, românii, pentru țărișoara noastră, nu ca ăștia de acum.

Cât despre această frază complet imbecilă: „Cândva Belu și Bitang puteau să facă și din mine campion olimpic”, da, prostane, sigur că puteau, cu înfometare și bătaie poți face și dintr-un câine campion olimpic. Fmm de imbecil, că mi-a sărit tensiunea citind.

Nfine, poate că sunt eu nebun, poate că munca acelei copile pentru o medalie de bronz (care i-a mai fost și furată, doar cu TAS a putut s-o recupereze) este un eșec, poate că normalitatea este ce făceau Bellu și Bitang, poate că scopul scuză mijloacele și, când ai un sistem care aduce rezultate, nu mai contează abuzurile la care sunt supuse niște fetițe care încă mai visează la păpuși.

De-aia vin și vă întreb: cum era mai bine? Cu antrenori despoți absoluți care călcau pe cadavre, dar erau fabrică de medalii?

Sau e ok cum se întâmplă lucrurile în prezent, cu antrenamente normale, cu gimnaste cărora nu le dă nimeni vreo palmă și nu sunt abuzate? Cu gimnaste care muncesc cu anii ca să le explice Dan Negru că medalia de bronz e un eșec?

Păreri?