Știu că aveți probleme mult mai importante de dezbătut, e posibil ca însăși soarta planetei să depindă de două-trei certuri pe rețelele sociale, dar nu pot să mă abțin să nu vin cu nimicurile mele.

Oameni buni, care e faza cu roșiile de anul ăsta? Suntem în luna august și eu n-am reușit să găsesc roșii cu gust de roșii, indiferent de unde le-am cumpărat. Că de la piață, că de la supermarket, că online, roșiile de anul ăsta pur și simplu nu au gust.

Am încercat toate soiurile și culorile posibile. Inimă de bou, d-alea crețe, d-alea lunguiețe, d-alea galbene, d-alea cu cioc, d-alea mov aproape negre, cherry de toate felurile, nimic, nimic, nimic.

Ok, poate nu sunt chiar atât de fade ca iarna, dar să dau de roșii din alea zemoase și dulci, de-ți vine să muști din ele să ti se scurgă pe piept, nici pomeneală.

Da, chiar, că uitam, pe lângă că n-au gust, nu sunt nici zemoase. Păi până anii trecuți, când făceam salată de roșii pentru patru persoane rămânea zeamă de puteai să mănânci o pâine întreagă muind în ea, și tot n-o terminam. Acum ne batem pe zeamă, nu lasă nici cât să chiorăști un șoarece.

Deși nu par genul, să știți că de la început de mai până pe la sfârșit de septembrue, roșiile sunt aproape nelipsite din meniul meu. Uite că s-a făcut august și eu tot n-am reușit să găsesc nicăieri roșii din alea bune. Or dacă nici în august, atunci când?

Singurele roșii care aveau ceva gust le-am mâncat la micul dejun de la hotelul din Kecskemet. De m-am și speriat când mi-am dat seama că așa ar trebui să fie niște roșii măcar decente. Roșii de mic dejun de hotel, da? Bănuiesc că nu cumpărau cel mai șmecher soi de pe piață.

Știe cineva de ce la noi nu au gust?

Sau te pomenești că sunt eu foarte ghinionist și voi, de fapt, găsiți roșii d-alea bune la discreție.

sursa foto: freepik.com