Trebuie să vă fac o mărturisire în urma căreia presimt că voi fi excomunicat și nu voi mai avea voie nici pe internet.
Nu m-am uitat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
Nu mă uit niciodată la vreo ceremonie de deschidere, indiferent de competiție. Mi se par niște manifestări mult prea lungi și mult prea plictisitoare, ba chiar și lejer anacronice. Răbdarea mea deficitară nu poate să ducă așa ceva.
De ce să mint, ieri am încercat de vreo două ori, când am văzut cum vi se scurge entuziasmul prin taste.
Doar că pe lângă entuziasmul vostru, am simțit și eu că mi se scurge viața din corp odată cu bărcile alea care treceau pe Sena. Pentru o fracțiune de secundă am trăit cu spaima că dacă mi se strică telecomanda în momentul ăla, o să-mi găsesc sfârșitul numărând la bărcile cu delegații. Ar fi fost un sfârșit dur, că erau câteva sute.
N-am putut, prieteni, n-am putut să duc nici măcar un minut adunat din două trei încercări.
Aia e, sunt un neanderthalian care nu poate cuprinde cu mintea frumosul și arta, sunt nevoit să trăiesc cu povara asta.
Ba chiar, mai mult de atât, nu doar că nu pot cuprinde arta, dar mi s-a părut și prea lung și, să mă ierte mult prea avizații critici de interneți, mult prea scremut. Să fiu nevoit să mă uit câteva ore la un ecran, în speranța că voi surprinde câteva momente care chiar să-mi placă? Da’ cu ce-am greșit în viață?
Știu, știu, mă duc acum să-mi scriu singur cererea prin care să-mi fie tăiat accesul la internet.
P.S. Îmi pare rău de un singur moment ratat: cel cu Céline Dion. Dar știți ce rapid mi-a dispărut orice părere de rău când l-am văzut azi pe net de câte ori am vrut? Fără să fiu nevoit să aștept cinci ore sau cât a durat toată chestia aia?
Eu am avut intentia sa ma uit, am cautat pe cateva posturi tv transmisiunea – presimt eu ca la orele gresite – am gasit days of thunder pe un post si … m-am uitat la nicole kidman.
Asta e, tura viitoare.
Cred că e prima deschidere la care (încă ) mă uit (Max). Probabil pentru că este pe apă și e cu „bărci”. E cam lungă, da.
Si eu prefer rezumatul ‘evenimentelor’ plicticoase. Am văzut la știri simultan cu frunzăritul netului la cafeaua de dimineață. Suficient.
Go-ji-ra. Tot pe net și eu.
Comentariu beton!20
Da, că pe TVR au simțit nevoie urgentă de reclame 🤮
Cererea aia să o faci în 2 exemplare, te rog, iar pe una o să-mi trec și eu datele. De dosarele cu șină mă ocup eu.
Comentariu beton!13
Eu am nimerit fix la momentul în care dansa un/o nene/tanti, blond/ă imbracat/ă în rochie și cu o barbă de toată frumusețea. Ptiu drace! M-am speriat și am mutat repejor pe alt post.
Comentariu beton!63
Ha ha, nu mă executaţi în piaţa mare! Eu m-am uitat, pe Max, pentru că TV-ul nu ştiu ce drac avea! Mi-am pus şi un pahar de prosecco! Impresii amestecate, simbolistică trasă de păr, etc. Sunt mii de comentarii pe net, pro şi contra! Ştiam că orchestra va fi dirijată de Cristian Măcelaru, pe care comentatorii năuci nici măcar nu l-au pomenit! Evident, Nadia şi Celine Dion! M-a impresionat faptul că, în ciuda unei ploi torenţiale, oamenii ăia şi-au văzut de spectacol. Măcelaru era ud până în prăsele, la fel şi coriştii care au cântat imnul JO. Nu mai spun de Celin Dion, în Tour Eiffel alături de un pian şi un pianist plouat!! Ok! A fost un spectacol care s-a vrut altfel! Liber la dat cu pietre în mesager!!!
Comentariu beton!29
Comentatorii, vai de ei, dar au pomenit de Cristian Măcelaru! To be fair…
Stai liniștit, Mihai! Eu am aflat că a fost deschiderea fix acum 15 minute. Urmăresc situația cu atenție dar încă n-a apărut nici un Men în Black să îmi taie wi-fi.
:))))))))))))))
La partea cu defilarea bărcilor sunt de acord cu tine: mult prea lunga. La fel si discursurile din final. În rest, a fost un spectacol unic. Problema mea este alta: am avut impresia ca urmăresc gay price. Eu înțeleg partea cu diversitatea, cu acceptarea, cu politically corect, dar băi nene, am început sa ma simt prost ca nu sunt homosexual.Parcă sunt defect, parcă nu e locul meu pe lumea asta. Nu înțeleg de ce in numele artei ni se baga cu forța pe gat asa mizerii. As zice ca sunt eu de moda veche, ca nu inteleg noile tendințe. Dar am fost de curând prin Paris, Londra, Amsterdam și pe acolo toți oamenii sunt normali. Atât cei hetero cât și cei homosexuali. Mi se pare ca li se face un mare deserviciu prin aceasta forma de arta pentru că li se creează o imagine complet deformată acestor oameni. Și nu, nu a fost doar un moment dedicat unei minorități, asta as fi putut sa înțeleg, dar parca tot spectacolul s-a bazat pe asta. Și e păcat, pentru că a fost un spectacol grandios, cum nu știu când vom mai vedea…
Comentariu beton!92
Știi că tot ce e scris înainte de „dar” n-are nicio valoare. „Dar” ăla anulează tot.
Încerc sa înțeleg, DAR nu reusesc 🙂
Am recitit ce am scris și sunt doar doi „dar” : unul când am zis ca sunt de acord cu diversitatea „dar” parca ma simt prost ca nu sunt homosexual pentru că spectacolul a părut făcut exclusiv pt aceasta comunitate.
Și al doilea „dar” e când am spus ca poate sunt eu de moda veche „dar” am fost de curând prin câteva capitale cu o mare comunitate gay și acolo nu am vazut nimic din ce am văzut în spectacolul de aseara. Deci chiar nu înțeleg în care din cele două variante este o contradictie.
Comentariu beton!31
@Dragoș
Sunt 3 de DAR. Confuzia crește.
:)))
domnu’ @MV, după ce ieri ați luat oscaru’ azi au sunat de la vatican, cică vă vor papă, că s’teț mai catolic decît actualu’!?
exprimarea lui @Dragoș poate n-a fost cea mai fericită, DAR… e corectă observația că prin promovarea agresivă a incluziunii și diversități li se aduce de fapt un deserviciu acestor semeni…
Comentariu beton!28
@hârciogu
Așa e, l-am văzut acum. Nu știu de unde au ieșit atâția, cred ca am uitat ușa deschisă… DAR, dar din dar se face rai , așa că cu cât mai mulți cu atât mai bine 😀
Comentariu beton!20
@costicămusulmanu, mă bucur ca ai înțeles ideea. Te urmăresc de mult și știu ca ești un om echilibrat.
Iubirea nu este proprietatea cuiva. Un bărbat iubește o femeie, dar la fel de bine poate sa iubească și un alt bărbat. Le fel cum o femeie poate iubi o alta femeie. Nu e nimic special si nici nu e anormal. E dragoste și sunt norocoși cei care o găsesc, indiferent pe cine iubesc. Poate sa fie și o pisica…
Mai plec câteodată la concerte în străinătate și stau 2-3 zile fără soție. După o zi, parcă întru în depresie, deși știu ca peste o zi ma întorc la familie. Și în momentele alea mă gândesc la cei care nu au pe nimeni, pe care nu ii așteaptă nimeni acasă niciodată. NICIODATĂ. Mulți si-ar dori sa-i iubească măcar un hamster, nu doar un om, de orice sex ar fi el. Asa că iubirea e ceva cât se poate de normal. Doar ca unii încearcă sa prezinte iubirea dintre două persoane de același sex ca fiind ceva cool, sau ca pe o virtute. Ei, exact asta nu e normal. Și e vina canalelor de media și a formatorilor de opinie. Cum am zis și în primul comentariu, în țările în care minoritățile sexuale au fost acceptate acum multe zeci de ani, viata lor este cât se poate de normala. De fapt si la noi in țară e la fel. Am prieteni un cuplu de homosexuali care sunt minunati si care duc o viata la fel de normală ca a mea. Nu se cred nici mai buni nici mai rai decat oamenii din jurul lor si nici nu se bat in piept cu relația lor. Pur si simplu isi trăiesc viata. Dar uite ca apare media care vrea sa duca totul în derizoriu, pentru spectacol, sau din motive politice, pentru a crea conflicte artificiale. Din cauza asta au apărut si paradele Gay pride. Niște maimuțăreli care de fapt nu au nici o legătură cu persoanele homosexuale sau cu acceptarea lor.
Asta au făcut și regizorii spectacolului de ieri. Care a fost, de altfel, senzational. Din cauza aia m-am si enervat. E o prostie sa faci un spectacol atât de măreț, cu costuri pe care nici nu mi le pot imagina, și sa îl strici cu un astfel de subiect. Sau de fapt, un non-subiect.
Noi ar trebui sa milităm pentru echilibru în viețile noastre. Orice extremă este nocivă. Trebuie sa ne bucurăm și de zi si de noapte, și de soare și de ploaie, și de tinerețe și de bătrânețe. Tot ce face parte din viata e normal.
Comentariu beton!56
umpic cam abraziv, în stilu-i caracteristic, da’ ui’ ce frumos le zice @Arhi
https://arhiblog.ro/a-nceput-olimpiada/
„
@costicămusulmanu, ce pot să zic?
Aprob pozitiv!
Ei m am uitat și m am mirat că m am uitat,dar bine mi a parut, că altfel ratam finalul,cel cu Celine Dion,iar oricât aș fi urmărit o pe YouTube, tot n aș fi trăit emoția pe care am simțit o aseară, în direct, ca să zic așa! Dar,mă rog,gusturile nu se discuta și corect ar fi să facem ce ne place ,atâta cât este posibil!
Am deschis TV-ul fix când Zidane se urca în metrou cu flacăra olimpică. Și s-a defectat metroul la puțin timp după plecare, iar el era foarte liniștit. A dat apoi flacăra unor copii de pe peron care, au luat-o prin canalele subterane, că nu mai erau în stare să iasă la suprafață.
Am plecat din fața TV-ului.
Am mai văzut în trecere câteva momente (Lady Gaga, ceva bărci pe Sena) apoi am schimbat fără regrete.
Nici eu nu m-am uitat. Deloc.
Bine, sunt și în Grecia și eram ocupată cu niște caracatiță aseară. Am văzut pe Facebook numai entuziasm in postări când m-am întors de la tavernă.
Aștept rezumatul și mă uit când nu voi avea lucruri mai bune de făcut.
Pen’că aseară am sosit din concediu, iar seniorii familiei, care au fost au fost gardienii curții si animalelor familiei, se uitau la TV la ceremonia deschidere, n-am avut curajul sa le cer sa schimbe postul. Așa că am aruncat si eu din când in când câte o privire la festivitate si, mai ales, la scurtele numere artistice care au asezonat navigația pe Sena a unor bărci, bărcuțe si vaporoaie, pe care câteodată erau puși la nimereala sportivi din diverse tari. Arta elitista si superideologizată a intelighentsiei franceze mă depășește (si, cinstit, mă si cam lasă rece). Dar n-am putut sa ma abtin sa nu observa ca performerii artei celei noi erau de toate felurile: si grasi in exces, si slabi si urati (astia simultan), si barbati cu rochii si decolteu adanc cu vedere la ce-ar fi trebuit sa aiba, da’n-aveau, si asiatice zglobii, si negrese eclatante si…, si… Dar un barbat alb, atletic si barbat frumos, sa faca muierile sa viseze lucruri nepermise noaptea n-am vazut neam.
Comentariu beton!38
Nu erau pusi la nimereala. Tarile au defilat in ordine alfabetică, dupa alfabetul francez, care e limba oficială a JO, pentru ca au fost inițiate de un francez, Pierre de Coubertin.
In rest, grași, slabi și urâți…. cam astia suntem si in realitate, grași, si mici și urâți si slabi și șchiopi si orbi si multe altele. poate nu cu rochii pe stradă, dar ce știm noi ce se întâmplă în spatele ușilor închise, indiferent de țară…
@Minaosi
Eu remarcasem doar ca organizatorii au avut maximă grija de sentimentele minoritarilor, prin ilustrarea prezentei lor in societatea diversității, dar mai deloc de majoritari. Care, din punctul meu de vedere, strict proporțional cu timpul alocat lor in timpul evenimentului, au cam fost daca nu complet excluși din ceremonie, atunci măcar marginalizați. Un fel de bâști, ba, ca acuma noi suntem la putere.
Sigur ca mulți dintre noi suntem grași, mici, urâți, slabi, șchiopi, orbi, chelboși. Numai ca ăia grași vor sa slăbească, ăia mici si urâți caută sa compenseze prin alte calități, prin efort si munca suplimentare, cei șchiopi și orbi fac si ei eforturi sa se integreze si sa dea societății maximul de care sunt in stare, cei chelboși, unii, își fac implant de par iar alții își lustruiesc cheliile. Fiecare face ce si cat poate: cat îi lasă timpul, lenea (mai ales la grașii alergăreți) ori baierele pungii.
Ce poarta unul, altul in spațiul lui privat este strict problema lui. Problema mea de creatura primitiva este că dacă treaba asta este privata, aș cam vrea sa rămână privată. Este minima formă de respect pe care o doresc pentru mine, ca majoritar oropsit.
Cum remarca Peredhil câteva postări mai jos, promovarea cu maxima stridență și intensitate a acestor conduite si manifestări, in detrimentul viziunii comune si tradiționale, arunca pături din ce in ce mai semnificative de populație înspre zone si curente politice mult, mult mai periculoase decât că un francez își bălăngăne ouăle in fata Mapamondului. O astfel de societate a diversității îl pune totalmente la colt pe un individ straight, normal si plictisitor. Omul banal majoritar ajunge in societăți precum cea franceza să trebuiască să își justifice si să își apere punctul de vedere împotriva establishmentului cultural dominant, care îl condamna si, in anumite medii si situații, ajunge sa îl ostracizeze pentru viziunea lui simplist-rudimentara. Si atunci, ca să se protejeze de această agresiune, nu i se dau alte șanse decât sa se refugieze la zărghiți precum Trump ori la autocrați ca Putin. Nu Putin creste procentul extremiștilor din FR, DE, US, IT, A, RO, ci mai ales agresiunea diversității fata de majoritar. Care se vede pus in fața indemnului deja perpetuu: EVOLUEAZA, MAN!, fără să i se dea dreptul să decidă singur cât, cum și în ce direcție evoluează, ori, de ce nu?, ca pur si simplu să nu vrea să evolueze. C-așa vrea el!
In rest, ca majoritatea celor din generațiile născute in anii 60, 70, 80, oleacă de franceză am făcut si eu. Așa ca observația mea era că, aplicând rigid regula succesiunii alfabetice a țărilor, au pus pe același vas țări si sportivi care produceau un efect tare discordant: o tara cu zeci sportivi împreuna cu una cu unul singur, plus vreo trei-patru oficiali, care ocupau doi metri pătrați de ambarcațiune. Părerea mea!
Comentariu beton!12
Ratat cu intentie si eu !
Am internet pe telefon,la o adica..
Eu am inceput sa ma uit la festivitate cam la o ora dupa ce incepuse. Ma uitam la filmul lui Guy Ritchie, am avut ceva treaba in camera cu TV -ul la care rula spectacolul, m-am uitat cateva momente si apoi am ramas pana la final. Adevarat, putin cam lunga dar spectacolul a fost inedit, superb realizat chiar si in conditiile alea meteo oribile. O explozie de culori, energie si bucuria de a trai. Cu totul altceva decat o ceremonie plictisitoare pe un stadion.
Eram convinsa ca romanii neaosi vor ramane fixati pe partea cu diversitatea ignorand complet celelalte parti: evolutia sportului, muzicii, a dansului, a modei, mesajele de pace, solidaritate, iubire, acceptare si intelegere, lupta pentru drepturile omului si a femeilor in special. Unii sunt prea speriati de nou si de ceea ce nu inteleg. Asa cum spunea @MV mai sus „dar-ul” (prea mult LGBT, in cazul nostru) anuleaza tot restul. 🤷♀️
Una peste alta, mie mi-a placut si ma voi uita si la ceremonia de inchidere.
Comentariu beton!12
„Unii sunt prea speriati de nou si de ceea ce nu inteleg.”
Sau unii sunt capabili să folosească filtrul propriu al rațiunii fără a îmbrățișa entuziast orice pentru că este la modă. O problemă de perspectivă, aș zice.
Nu m-am uitat la festivitate, n-aveam timp și nici interes prea mare. Am văzut interpretarea Cinei cea de Taină în poze și, prin mintea mea de agnostic (cu puseuri habotnice, se pare) au trecut două idei. Primo: frumos cu arta avangardistă, frumos cu statul laic și zeflemeaua la adresa religiei, mare păcat că nu au luat la mișto și alte religii, cum ar fi islamul, pentru a completa conceptul artistic. Nu aș bănui motive ascunse, în definitiv JO sunt despre unitate, nu dezbinare.
Secundo: s-a dus dracului conceptul de frumusețe și armonie al JO, moștenit de la greci. Conceptual, mergem spre Hieronymus Bosch și a sa grădină.
Comentariu beton!39
Pai daca este asa, sa traim ca pe vremea grecilor antici, barbatii sa poarte tunicile alea pana sub fund si pulpele goale (grecii antici nu se rusinau de goliciune), sa renuntam la toate avantajele si tehnologiile lumii moderne (de ce numai in sport? peste tot), la toate sabloanele si restrictiile impuse de religia crestina (ca doara grecii aveau zei multi nu numai unul singur) in numele unei asazise moralitati. https://ro.pinterest.com/pin/308707749451182725/ .
Dar nu, noi vrem sa fie numai ce acceptam noi cu mintea noastra fara a incerca macar sa ne depasim limitele si sa ii intelegem si pe ceilalti.
Hai că poți mai mult (sper) decât să gândești problema în sistem binar: dacă apreciem estetica Greciei antice nu trebuie să anulăm progresul tehnologic.
Să reformulez un pic, pentru partea cu depășirea limitelor și înțelesul celuilalt. Prefer să-mi depășesc limitele pe alte planuri, ceva mai constructive. Pentru că este atât de multă relativizare în societatea modernă, încât dacă nu ai un nucleu personal de idei la care să aderi, cazi în plasa primului vânzător de uleiuri de șarpe. Sau sari ca peștele la nadă la orice îți livrează societatea drept trend. Nucleul ăsta se formează în timp.
Deși există o estetică a urâtului, nu toți trebuie să o aprecieze, nu în fiecare manifestare. Grecii au avut un ideal de frumusețe mult mai apropiat de modul în care ar putea arăta o ființă umană, iar maeștrii Renașterii au recunoscut asta. Nimic rău în a admira operele lui Bosch (un artist fantastic, de altfel), problema e când ai impresia că imaginile lui ar trebui să existe dincolo de fantezie, transpuse în realitate.
Dacă toată sceneta cu cina se dorea o întărire a laicismului și o caricaturizare a religiilor, a fost incompletă. Lipsea un bărbat cu turban călare pe un porc (pentru a demonstra renunțarea la un un tabu prăfuit) căsătorindu-se cu fast cu o fată prepuberă (asta chiar respecta adevărul istoric). Sau un bătrân cu barbă mixând muzică pe ceva ce seamănă cu niște table ale legii, în timp ce participanții (drag și toată suita) dansează conga în jurul unui vițel de aur. Modernism și incluziune. Sau suntem deschiși doar selectiv?
E la modă să fii mare fan al unui spectru mergând de la parafilii (selectate) până la afecțiuni psihice netratate (nu găsesc o categorie mai bună pentru prostiile cu n genuri, eventual fluide funcție de fazele lunii). Moda va trece, mai târziu, sau mai devreme dacă societatea se va confrunta cu crize majore. Una e să tolerezi (că de lipsa de toleranță bocesc unii) anumite chestii, alta e să le promovezi peste tot, fără excepții. Și, mult mai enervant, e că excesul de asemenea manifestări împing nehotărâții în brațele extremismului finanțat din Est.
Lipsește moderația și se încurajează divizarea. „Jesus Christ Superstar” a fost foarte ok pentru Broadway. Nu i-a venit nimănui în cap s-o pună în deschiderea JO de la Montreal. În final, nu niște saltimbanci de o calitate artistică discutabilă sunt problema, problema e că sunt promovați cu atâta stridență și intensitate încât după seara de ieri Le Pen, Trump, AfD și alte marionete moscovite au mai primit cadou voturile unor nehotărâți cu înclinații conservatoare.
Comentariu beton!43
eu nu ma uit la nimic de genul, pierdere de timp, vad la final cine ce a casigat si cam atat
Nici eu. Pe sărite, cînd treceam prin fața TV. Da ma tot întreb de unde or fi scos atâtea vaporașe.
Eu m-am uitat ca de fiecare dată.
Defilarea pe Sena mi s-a părut foarte faină și deloc plictisitoare.
M-am bucurat de includerea Nadiei în purtarea flăcării și am urmărit cu emoție prestația lui Celine Dion.
Și balonul pe post de cazan olimpic a fost o alegere inspirată.
Au fost și momente care nu mi-au plăcut, găsindu-le penibile (de exemplu individul vopsit în albastru cu 🥚🥚la vedere), dar per total nu mi-a părut că m-am uitat.
Evident că alții au alte opinii și sunt la fel de valide 🙂
Comentariu beton!11
@ametist, individul albastru cu ouale la vedere era Dionysos/Bacchus. Are legatura cu raul Sena (Seine) al carui nume provine de la nimfa Sequana, fiica lui Bacchus. Legenda zice asa:
„Ceres, zeița agriculturii, a fost nevoită să-și părăsească țara pentru a-și găsi fiica Proserpina, răpită de Pluton, zeul lumii interlope, care se îndrăgostise de ea. A traversat Italia și a ajuns la granițele Galiei, unde un grup de nimfe a primit-o. Una dintre ele, pe nume Sequana, fiica lui Bacchus, zeul vinului si al fertilității, și-a oferit ajutorul și după cercetări sub ochii binevoitori ai zeilor, Proserpina a fost găsită în Normandia.
În bucuria revederii, Ceres i-a dat mâna fiicei sale lui Pluton. În semn de recunoștință pentru nimfele galice, ea le-a făcut cadou țara în care fusese găsită Proserpina.
În timp ce Sequana se plimba cu celelalte nimfe, descoperind țărmurile noului lor domeniu, l-a întâlnit pe Neptun, zeul mării, care, sedus de frumusețea ei, a decis la rândul său să o răpească. Sequana a început să alerge să scape de el și, traversând multe țări, a ajuns în inima Burgundiei.
Acolo, chiar înainte ca Neptun să reușească să o prindă, ea a cerut ajutor de la tatăl ei Bacchus și de la Ceres. Atunci a avut loc metamorfoza: Sequana a luat forma unui râu cu apa de culoarea ochilor ei de smarald. S-a născut Sena și odată cu ea Aube, Yonne, Marne, Oise, Eure, simbolizând astfel unitatea nimfelor galice.”
Comentariu beton!15
Din pozele văzute, mai era un muțunache nevopsit cu gonadele pe afară pe lângă cel albastru. În spiritul simbolistic și artistic, cred că avea rolul de rezervă în caz că se accidenta titularul Bacchus și ieșise la încălzire în echipament regulamentar.
Comentariu beton!14
Tipul e un artist cunoscut, scriitor, realizator, pictor, etc etc. Philippe Katerine. Nu e fie-cine….
@Minaosi- mă bucur că nu e vreun neica-nimeni, dar asta nu îl face mai puțin penibil în ochii mei. Sorry.
Comentariu beton!19
Io am vazut fix 10 minute din deschidere. Am inceput cu Portugalia si dupa ce a trecut usor de România m-am dus la culcare.
Nu mai e ca pe vremea lu’ raposatu cand nu aveam ce vedea pe micul ecran si cand erau Jocurile Olimpice era sarbatoare.
Io zic sa nu iti faci griji. Daca ramai fara internet iti faci timp de o vacanta 😀.
Bine ca nu sunt șanse sa organizam si noi asa ceva. Va dați seama ca de ceremoniile de deschidere/închidere s-ar ocupa Catalin Botezatu, Beatrice Rancea, Emil Rengle, Edi Stancu, Mihai si Elwira Petre si ar dansa ansamblul Furnica? Iar prezentatori ar fi Octavian Ursulescu si familia Natanticu?
Comentariu beton!18
Eu nu m-am uitat. Barbatu-meu a vrut sa ma convinga, tot ma chema „uite asta, uite si astalalt” pâna m-am enervat si dupa aia nu s-a mai uitat nici el.
Am facut overdoza cu jocurile astea, de 6 luni numai de astea se vorbeste. Tara n-are prim ministru, ce cearta aia ca prostii in parlament si la TV vorbesc numai de cât de minunate si de grozav organizate sunt Jocurile Olimpice.
M-am uitat in familie, am adorat. Am vazut Parisul pe care il cunosc, in care traiesc de apropate de 20 de ani. Am gustat toate aluziile la toate scenele, toata simbolistica, toate mesajele, poate doar pacat ca uneori a fost prea pentru „connaisseurs”.
Mi-am dat din nou seama de ce e Franța Franța, coroversată, obraznică, elegantă, opulentă, cu multa istorie, personalități din literatura, balet, politică, sport arta, dj, etc. Aya Nakamura care a cantat cu fanfara Gărzii Republicane in fața Academiei Franceze a fost momentul meu preferat. Am avut sentimentul ca inteleg Franța asa cum am inteles-o dupa atentatele de la Bataclan. Imi pare rău doar ca am plecat la țară week-end ul asta, ca un parizian acrit ce sunt. Abia aștept sa vad dacă e deschis Tuileries, sa fac o poza la flacara olimpica. In rest, nu am bilete la nici o competiție, dar cred ca vom lua la jocurile paralympice, asa vrea sa-l duc pe fiu-meu sa vada atletism sau tenis, sa vada ca exista si altceva.
Comentariu beton!21
Când mi-am amintit că se da drumul la olimpiadă am mutat pe TVR1. In 5 minute mi-au spus de 3 ori că Sena traversează Parisul. Cu geografia pusă la punct am adormit la prima reclamă.
Comentariu beton!16
Unii zic ca fost mascarada cu incluziune, cu diversitate, dar eu am vazut numai paparudele lor, nici una de-a noastra si foarte putine de-ale altora. Nu inteleg, totusi, de ce nu au fost inclusi si copii africani, scheletici si mancati de muste sau macar de-ai nostri, din orfelinatele groazei, de ieri si de azi! O fi un fel de incluziune cu excluziune!
Parca vad ca azi-maine ma trezesc si cu sec(x)ta asta la usa, a inclusilor si diversilor incercand sa ma includa si diversifice si pe mine. Abia astept ca mi-i dor sa-i bestelesc asa cum am facut cu mormonii, pocaitii si alti „sextanti” din astia. Numai zilele trecute am tresarit de bucurie cand am auzit soneria, am crezut ca-s ceva iehovisti si cum aveam repertoriul pregatit, am iesit sa-i pun pe fuga. Am fost foarte dezamagita cand am vazut ca era doar vecina!
Cat despre Cina cea de taina, s-a produs o neintelegere grava! Eu stiu ca Isus a spus „Luați, mâncați; acesta este trupul Meu.” Tipa care s-a pus in locul Lui a inteles gresit mesajul, in loc sa-i lase pe invatacei sa o pape, i-a papat ea pe toti.
Amin! De la deschiderea când au prăjit live un stol de porumbei, nu a mai fost nimic interesant…