După ce am încercat ieri să aflu ce rută să aleg spre Grecia, încă o dată mi-am pus întrebarea: cum plm reușește țara asta să supraviețuiască, cum de nu intră în colaps?
Fiecare zi care trece, fără ca țara asta să intre în moarte clinică, este un soi de miracol.
Lipsă totală de informații, nimeni nu știe nimic precis, oamenii doar își dau cu părerea pentru că nimeni nu are de unde să se informeze în mod real.
Le mulțumesc celor care au încercat să mă ajute, chiar au reușit să mă facă să iau măcar o decizie fermă: în niciun caz nu plec pe la Giurgiu – Ruse. Doamne apără și păzește, informații mai contradictorii și lipsite de sens nu știu dacă am văzut vreodată.
Oameni care au ajuns la punctul de trecere la aceeași oră, în aceeași zi, au așteptat de la 45 de minute, la 4 ore. Explicațiile fiind complet năucitoare: dacă o luai prin oraș așteptai mai puțin decât pe centura ocolitoare. Ceva mai lipsit de orice logică, dar în deplin acord cu tot ce înseamnă România, rar mi-a fost dat să aud. Și când zic despre patru ore, nu bag de la mine, am văzut filmări de la fața locului.
Prin urmare, am decis că nu vreau să-mi forțez norocul (nu am nervi pentru așa ceva) și că nu vreau nici să testez dacă rezist patru ore, la o coadă de mașini, fără să ajung la nebuni. Mă voi duce pe la Calafat – Vidin și văd eu ce se întâmplă. Dacă e coadă kilometrică și acolo, mă întorc acasă.
Am exclus pentru moment și singura variantă, cu bacul, viabilă. Tot din comentarii, de la unul dintre voi, am aflat că la Călărași există și o linie de ferry privată care n-are treabă cu bacul din zonă. Dacă găsesc nenorocirea de pe lume la Calafat, sunt decis să folosesc ferry-ul ăsta la întoarcere.
La dus nu l-am luat în considerare pentru că teoretic ar fi timpul mai lung cu o oră. Vedem ce găsesc la Calafat și-n funcție de asta decid ce fac la întoarcere. Cert e că de plecat am plecat.
Oricum ar fi, voi documenta și experiența de la dus și pe cea de la întors, c-am văzut că sunteți mulți care vreți asta.
Poseidon ț-ajute. 🤞
Comentariu beton!43
Ăsta parcă răspunde de ape sărate.
Trăbă invocat responsabilu’ pe ape dulci.
😈
Comentariu beton!47
@Hârciogu: și de Dunăre tot el răspunde. Că-i pe bază de fluviuri vărsătoare-n mare sau ocean. 😎
Comentariu beton!15
Noi vom pleca din Iași spre Sithonia (cu o noapte în Veliko Tarnovo) sâmbătă dimineață. Caut, citesc cât și unde au stat alții… degeaba. Tot la concluzia că e funcție de noroc am ajuns și eu.
Vacanță plăcută!
Comentariu beton!13
In Veliko e jale cu parcarea și se ridică mașini în draci. Luați cazare in Arbanassi, e fix la 3km de Veliko, zona super, cazări multe, cârciumi multe. Îmi mulțumești la întoarcere 😁
Comentariu beton!11
@papi, mulțumesc pentru informații, dar azi dimineață am plătit rezervarea in Veliko Tarnovo. Și au parcare. Sper să fie ok.
In centrul vechi din Veliko exista 3 parcari publice, cu destul de putine locuri, plus cateva locuri marcate pe marginea strazii. Incercati sa aveti monede la voi, ca sa faceti plata la parcometre. Dupa ora 17 sau 18 si in weekend, parcarea este gratuita. In rest, costa 1 leva/ora. Mai exista o parcare privata, pe langa teatru, unde costa 2 leva/ora. In rest, daca nu va deranjeaza sa mergeti mai mult, puteti avea mai multe sanse cu parcarea in afara centrului vechi. Insa, in general, daca dati 1-2 ture de centru e foarte posibil sa gasiti un loc liber. Sunt si hoteluri cu parcare. Atentie insa la cele din centrul vechi, pentru ca sunt niste stradute foarte inguste.
@Alex, mulțumesc. Dacă ajungem fără mare întârziere ne vom plimba prin oraș fără mașină. Vom fi doar în tranzit, dar am notat pentru data viitoare.
Și eu, care veneam cu cafeaua la pod.. Și cu tablele… Dar nu-i nimic, găsesc cu cine sa joc. Sunt mulți doritori:).
Comentariu beton!28
Drum bun și cât mai scurt! 🙏🙏
Păi, nu e aici Grădina M.D.?! Dacă nici noroc n-am avea, atunci ce ne-ar mai rămâne. Principiul “merge și așa” e valabil în multe locuri. Se mai întâmplă câte o tragedie, dar uităm repede.
Distracție maximă să ai!
mai degrabă Grădina M.V
Drum bun! Sper sa iti iasa la calcul cu drumul.
In rest ce sa zic de România? Un site cu informatie credibila nu gasesti pe plaiurile mioritice.
S-au încărcat chacrele cu energie bună de la fotbal.
Dacă totul ar merge ceas, nu am putea spune: am noroc!
Răbdarea e subapreciată în alte țări.
La noi e tehnică de supraviețuire.
Drum bun!
Chiar ne ajuta sa luam in calcul ce preferam 3-4 ore de stat sau ceva zeci/sute km in plus. Mai ales ca urmeaza in curand sa decid ce aleg din Ploiesti: pod Giurgiu, bac Calarasi, Vama Veche sau pod Calafat.
Chestia cu lipsa de informatii in Romania e traditionala si endemica. De fapt e lipsa de comunicare. Purtatorii de cuvant nu stiu ce fac, in afara de certurile pe la TV.
In toate situatiile, in tot ce tine sau are legatura cu aparatul de stat, nu exista comunicare. Eu cred ca vine din mostenirea comunista, cand „nu tre sa stie pulimea, las ca stim noi aia iluminati”. Ma uitam pe la alte tari (dezvoltate), bai, guvernele lor comunica. Uneori zici ca comunica prea mult, dar comunica populatiei tot felu de chestii. Ai locuri, saituri ale guvernului care centralizeaza informatiile importante.
La noi, tacere.
Greu gasesti chestii, daca ai noroc, doar in presa.
Imi aduc aminte in pandemie, erau comunicarile alea de doua ori pe zi, cu restrictii, etc la TV. Bah daca le pierdeai era greu sa gasesti un site cu informatiile centralizate, pe toate judetele, etc.
Se rezolvă toate după ce proclamă BOR încă 4 sfinți. Se simte lipsa sfinților calificați și doar n-o să-i aducem din Shri Lanka
Comentariu beton!21
Ar trebui să înceapă cu sfinți de profil. Cum ar fi Sfântul Apolodor din Damasc. Ar merge și Sfântul Anghel Saligny, că văd că s-a scurtat mult timpul de așteptare în antecamera sfințirii.
Comentariu beton!18
Drum bun și mult noroc să fie timpul cât mai scurt!
Esti curajos. 😀 Clima si rezervorul plin cand ajungi in zone crepusculare.
Aseara am revenit in Romania. am stat 10 min sa platim taxa de pod de la Ruse si apoi inca 4-5 minute sa ne lase sa intram pe pod. In vama Giurgiu am petrecut alte 3 minute. Mentionez ca pe sensul celalalt era o coada ceva mai marepe pod (asteptau sa trecem noi …normal atat timp cat era semafor la capatul dispre Ruse) si nici dupa nu erau atat de multe masini. Dar coada era inainte de vama din Romania. Cumva cred ca ei tineau traficul prin politia de frontiera. controlul pasapoartelor la iesire era la bulgari.
Tot o revenire ieri. La dus spre Bulgaria am asteptat la pod mai bine de o ora. Pe sensul spre Romania coada era mult mai mica. La intoarcere nu am stat deloc la intrare in Romania. In schimb, coada era pe sensul de iesire din RO. Tot cam spre 1-1.5 ore. Si eu cred ca se face coada la noi, nu la ei 🙂
După articolul de ieri, referitor la timpii de așteptare la frontieră, am ascultat la Radiojurnalul de la ora 13,00 (Radio România Actualități) un reportaj cu timpii de așteptare la trecerea graniței din România spre Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova (inclusiv cât se stă la Giurgiu).
Eu i-am zis de Budapesta-Zagreb și face stânga la Adriatică, dar nu cred că a găsit niște motive bune să justifice familiei întârzierea.
Comentariu beton!12
Drum bun si mult noroc! Chiar ma intereseaza situatia, sper ca voi merge in Grecia la final de august.
Dar oare de treaba asta chiar nu știe nimeni?
https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/
Nu. Tu ești singurul.
S-ar putea să aveți noroc pe la Calafat. Ieri am plecat din zonă și nu se vedea aglomerație pe drumul care duce la Calafat. Bine, nu știu cum este pe partea cealaltă dinspre Vânju Mare. Acum nu știu dacă aveți ghinionul să prindeți aglomerație la ieșirea de pe Expres, între Pielești și Craiova
singura explicație pentru 4 ore pe centura ocolitoare (trăit de mine cam cu vreo lună în urmă, dar doar un +30′) rezidă în nesimțirea unor TIR-iști; ei așteaptă pe centura nouă, pe o singură bandă; unii care trebuie să facă pauza nu mai ajung la parcare, așa că fac pauza acolo, pe centură; în afară de mixtul de camioane oprite și camioane care le depășesc pe cele în staționare, care oricum îngreunează traficul pe banda 2, dacă ești norocos, mai găsești pe unii care ori sunt prima dată, ori au calculat greșit spațiul de repliere, ori pur și simplu sunt idioți/nesimțiți, astfel că, ocazional se blochează și B2…
PS voi folosi GR-Ruse de nevoie, că am un client chiar pe malul dunării; #kipintaci
@costica, sa ne tii la curent pls, totusi eu pe podul asta as merge, exact pe 25.
Pe Calafat ma intorc din Bg si ma opresc la un zaibar la Nea Marin. 🍷🍷
https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/
https://www.facebook.com/share/r/TrVxdCZrzacLWH3m/
FEERY BOAT TURNU MAGURELE – NIKOPOL – 5 minute asteptare la turism / 15 minute trecere dupa care 1 h pana in Pleven apoi autostrada pana in Grecia
Verifică https://www.politiadefrontiera.ro/en/traficonline/ in ziua plecării, vezi care vama e mai lejera și o iei pe acolo. Din cateva experiențe anterioare, ideal e sa fii la vama după miezul nopții. Negru Vodă as zice ca e mai ok, am trecut de doua ori fără așteptare, dar sa, nu era podul suspinelor închis.
Mare adevar grăiși şef de blog! Eu am citit cǎ Valea Oltului e inchisǎ pana pe 9 August si sunt ceva rute ocolitoare cu niste cozi kilometrice.Intentiinam pe 8 August sa bin cǎtre Ro cu masina ass ca am mutat tot pe 10 august. Cineva din țara imi spune ca de fapt se circula acum sunt un pic pierduta asa ca voi mai intreba peste vreo 2 -3 sapt care este treaba si voi decide atunci. Totul este la noroc!Have fun in Grecia cu fetele!
Valea Oltului e inchisa ziua între 06.00 și 20.00. Noaptea de la 20.00 pana dimineața la 06.00 se circula. Am fost weekendul trecut București – Alba Iulia. La dus ( spre Brașov) ne-a băgat pe Pârâul Rece, Râșnov, Poiana Mărului, Sâmbăta, Avrig. La întors am așteptat ora 20, sa se deschidă Valea Oltului 😂😂 Si a fost foarte bună alegerea, chiar dacă am ajuns acasă în creierii noptii nu am stat deloc în trafic. Drum bun!
Giurgiu- Ruse, acum 15 minute. Ajuns la zona.cu semafor de pe.pod la 18.31, trecut la 18.34. Mai mult stam.la control documente…
Colegii mei strainezi mi-au zis la un moment dat “cand vorbim cu tine arati ca si cum ai fi gata sa pleci la razboi, ai mereu 2-3 solutii”. Am stat si m-am gandit si realitatea e ca in tara asta, aia care am ales sa ramanem, traim constant in mod “razboi”. Cand ai zero asteptari de la societate si autoritati, te bagi intr-un mindset nasol dar eficient.
Si eu as fi curioasa pentru vestul tarii. Plecare din Timisoara, pe unde sa o iau catre greci. In august. Ca nu vreau sa stau cu orele la vami, nici in tara, nici afara.
Revin cu update, poate ajută pe cineva.
20 iulie 2024, sâmbătă. Giurgiu Ruse
Plătit taxa de pod la 13,10. Ieșit din vamă la 14,10.
Pe https://www.politiadefrontiera.ro/en/traficonline/
ziceau 40 minute.