Mi-am dorit mult să deschidă scorul Georgia, pentru că eram curios ce va urma și cum va reacționa o Spanie rănită în orgoliu.

Și dorința mi s-a îndeplinit încă din minutul 19, după un contraatac devastator purtat de băieții cu nume imposibil de pronunțat: Mikautadze, Chakvetadze, Kvaratskhelia.

Dar de înscris a înscris un spaniol, să le facă sarcina mai ușoară comentatorilor. Le Normand și-a băgat mingea în propria poartă, ca să fie sigur că n-o fac georgienii.

A urmat ceea ce ar putea intra în cărțile de istorie georgiene sub numele de „Asediul de la Köln”. Spaniolii s-au pus cu toate liniile pe georgieni, treacă care i-a impresionat foarte puțin spre deloc pe oamenii lui Willy Sagnol. Dovadă stau șarjele de contraatac care semănau panică de fiecare dată.

Meciul părea că se duce pe coordonatele celui în care Georgia a bătut Portugalia. Puștii spanioli Lamine Yamal și Pedri, altădată foarte dezinvolți, acum păreau că le-au luat frica fioroșilor georgieni. Lamine, cel puțin, părea mai timorat lângă fundașii adverși decât în fața culegerii de matematică.

Doar că Spania nu e Portugalia. A venit Rodri și-a repus lucrurile la locul lor, spre suferința tuturor celor care și-ar fi dorit să-i vadă pe spanioli urcați în avionul spre Madrid.

După pauză, Georgia a ieșit de la vestiare mai hotărâtă ca oricând să mănânce spanioli pe pâine. Aveau niște priviri gruzinii de puteai tăia în ele. Iar în minutul 48, Kvaratskhelia a fost la cinci centimetri să le dea gol de la intrarea în Köln.

De dat gol tot spaniolii au dat. Proaspăt scăpat de grija temelor și examenelor, Lamine Yamal și-a spus în cele din urmă că fundașii georgieni sunt pistol cu apă față de profesorii lui de fizică și chimie, așa că și-a luat inima în dinți și-a centrat decisiv pentru un Fabián Ruiz care doar a pus capul.

La 2-1 pentru Spania, Georgia a scos coasele și topoarele, sub formă de intrări la rupere și la intimidare. Treabă care mi-a făcut-o mult mai puțin simpatică decât până atunci. E ok să nu-ți placă să pierzi, dar nu e ok să vrei să-ți bagi adversarii în spital.

Până când s-a enervat Nico Williams și-a stins luminile la Tbilisi. 3-1, noapte bună, hai, toată lumea la culcare că mâine vă duceți la muncă. La scorul ăsta agresivitatea georgienilor s-a dus repede de tot acolo unde cântă racii.

Când să zici că e gata, Dani Olmo a făcut 4-1 dintr-un singur motiv: pentru c-a putut.

Ultimele minute au fost doar un antrenament cu public, pe ploaie.

Ce meci Spania – Germania o să avem în sferturi, prieteni.