Una dintre chestiile care mă enervează foarte mult la sistemul hotelier din zilele noastre este faptul că nu mai țin nimic în minibar. Bine, asta în cazul fericit în care există un minibar, un frigider, un ceva în cameră.
Mă termină nervos să trebuiască să mă duc să-mi cumpăr niște suc, sau apă, ca să am ceva de băut într-o cameră de hotel. Dacă mai trebuie să fac și un drum cu mașina pentru treaba asta, chiar mă seacă la inimă.
Ca să nu mai spun cât de neplăcut e să conduci 13 ore, să ajungi în camera de hotel pe care o așteptai ca pe a doua venire a Monicăi Bellucci, și când în sfârșit ai ajuns, ai reușit să faci check-in-ul, tot ce-ți mai dorești e să faci un duș si să te azvârli în pat, constați că trebuie să mai ieși o dată ca nu mori de sete. Păi ți se ia și de Monica Bellucci și de tot. Iar dacă nu mă duc, evident că n-o să mai pot dormi de sete și de senzația c-o să mă sting până dimineață.
Uite, hai să vă dau cel mai bun exemplu: hotelul în care am stat în prima parte a șederii la Köln (pentru că stau în două hoteluri la Köln. Unul este cel pe care l-am rezervat încă din iarnă, iar celălalt a fost cel pe care l-am luat ca să scap din maghernița de la München.
Ei, acest prim hotel în care am stat la Köln este extrem de mișto. Este un 4 stele spre 5, unul dintre cele mai șmechere hoteluri în care am stat vreodată și, cu toate astea, deși are minibar, e gol. E mai gol decât portofelul cu două zile înainte de salariu. Și e pus în plin câmp, deci șanse zero să cumperi ceva din jur.
De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, minibar în care să fie ceva suc sau apă, am avut în această călătorie doar la Oradea și la Gdansk. În rest, ori nu exista deloc așa ceva în cameră, ori era gol, așa cum se întâmplă acum.
Nu știu cum procedați voi în situații din astea, dar pot să vă spun cum am procedat eu. Mă uit pe maps unde e cel mai apropiat PENNY și acolo mă duc. Am fost până acum de trei ori, în trei magazine diferite. M-am dus, mi-am luat ce am avut nevoie pentru toate zilele cât aveam de stat în hotelul respectiv, m-am târât înapoi în cameră și cu asta basta.
Întrebarea de mai sus rămâne, totuși: nu le-ar fi mai simplu să umple minibarurile alea ca să nu mai fiu eu nevoit să merg la shopping? Repet, că poate nu e clar, vorbim de niște amărâte de băuturi răcoritoare.
O să mă întrebați, desigur, de ce neapărat PENNY? Nu mai sunt și alte magazine în Germania? Ba da, sigur că sunt. Dar eu aș fi ales să mă duc la ei chiar dacă nu erau partenerii mei. Îi alegeam pentru simplul motiv că ei sunt sponsorul principal al echipei naționale, iar eu merg la meciurile naționalei îmbrăcat în tricou galben, cu PENNY scris mare pe piept.
Știți, eu sunt genul care ține cont de amănunte din astea. Creierul meu de microbist le percepe și pe cele pe pozitiv (cazul de față), dar, mai ales, pe cele pe negativ. Să vă spun că n-am băut ani de zile o anume băutură răcoritoare acidulată al cărei logo apărea pe tricourile lui Dinamo? Nu vă mai spun. Idem, nu mâncam nici mort prăjituri produse de laboratoarele unui alt patron de club rival.
Da, înțeleg, mă duce capul suficient cât să pricep că PENNY există în șase țări și doar cel din România este sponsorul echipei naționale, dar astea sunt detalii. Când îți place un brand, îți place în orice colț al lumii te-ai afla.
Dacă aveți unul pe aproape, zic că puteți și voi să susțineți echipa națională. În toate magazinele o să găsiți gama SuporteRO, o marcă proprie creată special pentru fanii adevărați ai naționalei care urmăresc meciurile de acasă.
Pentru că indiferent că suntem pe stadion sau în fața televizorului, n-am nici cea mai mică îndoială că la ora meciului toți vom fi conectați la aceeași unică dorință: să învingă România.
Hotelurile nu mai au mini bar pentru ca in ziua de azi majoritatea rezervarilor nu se mai fac direct ci prin intermediari gen Bookings asa ca nu mai au access la cartea de credit a turistului pentru a trage banii pentru ceea ce s-a consumat.
Comentariu beton!23
Nu și dacă alegi opțiunea „plată la fața locului”. Eu nu plătesc NICIODATĂ în avans. Nu rezerv decât hoteluri pe care le pot plăti la fața locului.
La fel și eu, fac tot posibilul ca ceea ce aleg să fie cu plata la fața locului. Doar cu Sozopol am mers pe plata înainte cu 10 zile, era singura chestie extrem de bine pusă și extrem de bine din punct de vedere financiar de care am dat. Am zis că hai, 10 zile înainte nu moare nimeni.
Înțelege cineva ce se strigă acolo? Cine sare…..Da, fiecare cu ce-l doare. Altfel, Mihai are un talent aparte să găsească subiecte ca să scrie despre sponsor. Sa fie articolul interesant dar să fie și pentru sponsor. Nu e ușor.
Comentariu beton!17
@Adi, e din categoria respectiva articolul
Maaaaaammmmmmaaaaa ce articol mișto! Deci te enervează că nu poți să bei o bere din minibarul hotelului la un preț de 2-3 ori mai mare decât la un minimarket aflat poate la 200-300 metri distanță de hotel. Deh… Obrazul subțire cu cheltuială se ține. 😢
Comentariu beton!34
Uite, observația cu berea e bună. Nu mi-a trecut prin cap că nu toată lumea de pe aici știe că eu nu beau alcool. Am editat corespunzător și articolul, ca să fie limpede pentru toată lumea că nu la alcool mă refer.
Deci e vorba despre suc sau apă la preț mai mare decât la magazin. La penultimul hotel la care am stat trebuia să iei mașina ca să ajungi la cel mai apropiat magazin (care întâmplător era PENNY). Nu prea ai chef să mai iei mașina înco dată după ce-ai condus 11 ore.
Eu, cel puțin, nu am. Prefer să scot un suc din minibar și să-l beeau p-ăla. Știu eu sigur că nu voi sărăci dintr-un suc. Dacă l-aș fi băut la restaurant, tot de 2-3 ori mai scump ar fi fost. Tu bei suc sau apă la restaurant? Sau ți le aduci de acasă?
Cum aşa? Anul trecut la un hotel din Oradea m-am servit din minibar, pe care a doua zi îl umpleau cu ce consumasem. La plecare, am achitat ce am consumat!!! Nu cred că are legatură cu rezervarea pe booking! Poate are legatura cu eventuale „ţepe” date de trecătorii prin hoteluri!
Comentariu beton!14
Dar tu nu ai apa în mașină? Cum te hidratezi pe drum? 🤭
Poate pare blondă rău întrebarea, că noi avem permanent apă în mașină la drum. Aș prefera minibar, desigur, dar ne descurcăm și fără.
Comentariu beton!33
Tot eu, că uitasem: de ce „a doua venire a Monicai Bellucci”? A venit prima dată și am ratat eu?🤭
Comentariu beton!35
@Bertha: clar ai ratat-o pe prima, dacă n-o știi nici pe-a doua. 🤣🤣🤣🤣🤣
JT, îmbătrânesc ☺️😀
Am ajuns sa ma bucur daca am un minibar in camera, indiferent ca e plin sau nu. Inainte de a pleca in vacanta mai dau si un search pe supermarketurile din zona hotelului unde stam. Mai o apa, mai un suc, mai o crontaneala sunt pe lista de cumparaturi. In unele hoteluri ce se afla in minibar poate fi consumat fara a plati in plus. Chiar in primavara am avut apa plata si minerala si sucuri incluse in pretul camerei. Plus cadou, biscuiti din partea locului facuti cu sirop de artar. Deci se poate.
E la fel de neplăcut ca atunci când ajungi în cameră să găsești frigider dar nepus în funcțiune și să aștepți o veșnicie să înghețe 😬 așa că deplasat cu nervi, ‘mnezei și răniți până la primul market nonstop să luăm apă rece sau gheață, pățit de mai multe ori. Pe bune că pentru mine și sticla aia de apă rece ține tot de confort și starea mea generală de bine.
Comentariu beton!15
Chiar nimănui , nu-i dă prin cap , ca înainte de a intra în hotel , să intre într-un magazin , (că doar n-o fi n câmp) să-și aleagă după preferințe , strictul necesar , dacă nu are în bagaje deja , chiar dacă o avea sau nu în cameră , ceva pe masă sau în frigider ?
Comentariu beton!34
Eu aş vrea totuși să amintesc că mai pot exista și situații particulare gen avion care aterizează la 11 noaptea, când chiar dacă “îmi dă prin cap” să mă opresc la un magazin… ce să vezi… nu există. În aceste situații, (mi se întâmplă destul de des), măcar o sticlă de apă în minibar parcă nu ar strica la un hotel cu ștaif. Și nu, de multe ori nu mai am chef să mai stau la o coadă la unicul market deschis în aeroport la acea oră.
@Ion Ștefănică, am precizat că nu este frigiderul pornit nu că nu aș avea la mine apă, care by default se mai încălzește pe drum, in general nu plec și cu frigiderul după mine iar dacă ajung după opt seara nu mai găsesc magazine deschise cu atât mai puțin cu apă rece. Sau poate le-am terminat pe drum 🤔
Uber Eats nu există în Europa?
Felicitări! Ai reușit să fii chiar mai arogantă decât mine. Cred că-l ia sughițul pe băiatul care mă certa că de ce perefer să plătesc mai mult pe sucurile din mini-bar. Mulțumesc! 💪
-Alo, patronu’ de la Coca-Cola? Aci-i băiatu’ de la UberEats. Hai și dășchide magazia și dă-mi o apă. Abia ce-o ajuns Vasilescu la hotel și ăia dorm. O comandat o apă că i-i sete. I-aș fi zis ceva de dulce da-i blogăr și vreau să-mi dea 5 stele. Hai, trezirea și dășchide magazia c-o să-i zic să-ț’ dea și ție.
Comentariu beton!15
economie la curent.. kw e scump :))
Păi e regulă de bază prin deplasări. Prima chestie după checkin e să dai o tură pentru recunoaștere: unde-i un butic de țigări și chestii de băut, indiferent că e alcool sau nu. Deja colegii știu regula, până când ajung ei, eu deja am făcut treaba de cercetaș.
De exemplu, hotelul meu preferat din Praga, are o Billa fix in față și hub de transport în comun sub el, restaurant indian în spate, libanezi veritabili lângă. Nici nu îmi pun problema să rezerv altundeva 😀
Comentariu beton!13
Dacă ai indian și libanez, te ai scos, e sejurul perfect. Am avut întâmplător la Barcelona, libanez la parter și indian peste drum. acum rezerv numai după restaurantele care se găsesc la max 50 m
Dacă treci prim Cluj, să tragi la Grand Hotel Napoca. 4 stele la preț de 3, papuci de casă, halat, parcare imensă gratuită și minibar. Plus view-ul. Am descoperit minibarul cu 5 minute înainte să plecăm, dar, oricum, eu îmi duc apă cu mine de fiecare dată. (Da, ne cazăm la hotel când mergem acasă, dat fiind că, deocamdată, nu mai avem o casă la care să mergem. E groaznic).
Sau…nush. fiind in Germania poti sa bri apa de la chiuveta?
Nu mă refer doar la Germania, este o situație generalizată.
Și doi, eu nu beau apă de la chiuvetă. Nu pot, am făcut reflex condiționat de la apa din România.
Apa din zona ta, zici. N-ai nici o treabă să bei Țevian prin Cluj, par example.
Comentariu beton!15
nush cum sa iti zic, dar esti fix ca vanatoru ala de impusca mereu ursu gresit.
pe langa faza ca in alde germania apa de la chiuveta este baubila. Daca tot stii ca sansa sa gasesti minibarul plin este egala cu aia ca scotia sa joace fotbal, de ce nu te duci la penny inainte sa mergi la hotel? iti cumperi tu frumos o punga d-aia de tine rece si, inainte sa te duci la hotel, te opresti la supermarket, iei frumos ce bei si te doare la banana. Plm. Mergi cu facatorul de cafea dupa tine, dar nu iti iei suc?
*eu by default nu iau de la minibaruri ca nu imi place sa platesc 3x
Comentariu beton!29
Noi am fost la Bucuresti, sa vedem meciul la Ateneu, impreuna cu fiul nostru – care e in sesiune. Hotelul nostru micut si no name , in Dristor, ne astepta cu minibar cu apa rece rece si aer conditionat pornit. Vom reveni.
Acomodoro cumva? 🙂
In tarile cu apa calda si apa rece e altfel… Da’ noua romanilor ne place plasticul.
Nu se poate gasi o metoda prin care sa ti se ia niste bani in plus?
E din cauza ca clienții nu le declara la plecare. 😏mulți dintre ei nu le declara. Plus personalul care face curat se servește din el și da vina pe client 🤷♀️.
Comentariu beton!13
Poate fi si asta o explicatie
Cel putin in Franta, in hotelurile unde nu exista minibar in camera, pe hol exista aparate pentru distributie de bauturi si snacksuri.
Amin și doamne ajută! După astea mă uit prima oară, Ce să vezi, nu sunt.
Lasati fitele de burgheji si spineti-mi: se poate face ceva public sa desfiintam mizeria de ” imn al nationslei de fotbal” cu mizeria de personaj central? O pata mizerabila pe aceasta minune care ni se intampla, o scarna in fata acestor copii minunati, o expirata vulgara pana la voma…
M-a induiosat pana la lacrimi povestea cu Sonic, era desenul animat favorit al baiatului meu…
Dupa Ciuleandra sa vii cu mizeria asta… va jur, nu melodia cat profitoarea asta stafidita, inchingata ca-n cele mai proaste filme de adulti ma calca pe nervi…
Iertati-mi iesirea, mi-a intrat pe youtube si s-a dus dreac chefu de aspirat…
Ok, voce, dar in rest?? O melodie sa rupa gura targului, topurile internationale…prelucrari de folclor, mersi, la fel ca la cealalta valuare-andra- mercantilism pana-n maduva oaselor si cocalareala protevista!!
Comentariu beton!14
Macar un aparat de vandut bauturi (din alea ca la aeroport) in holul hotelului ar fi trebuit sa aiba, mai ales daca nu este minibar si mai este si in camp.
Noi am avut o excursie de pomina la Florenta acum cativa ani. Am ajuns seara tarziu la hotel dupa ce inloc sa plecam dimineata devreme din Bucuresti, am stat 3 ore in avion pentru dejivrare (era sfarsit de martie, inceput de aprilie), am vizitat Pisa si apoi tren spre Florenta. Cand am ajuns eram franti, tot asa nu aveam chef de iesit si in seara aia noroc de aparatul cu bauturi din holul hotelului. Apoi la intoarcere s-a anulat zborul pe motiv de Bucuresti inzapezit, ne-au repartizat la un zbor peste 2 zile de la Bologna. Ne-au dus cu autocarul si ne-au cazat la un hotel de 4 stele la marginea unei localitati aflate la 20 km de Bologna. Pe vremea aia Wizz-ul inca se comporta civilizat. Fain hotelul dar nimic prin jur, ne-au dat bauturi la masa de seara dar pentru noapte iar ne-a ajutat aparatul din hol. Nu mai spun ca m-am intors si o gripa frumusica luata de pe drum de am bolit vreo 2 saptamani.
Si de atunci cand calatorim am intotdeauna o sticla de 0,5l cu apa in poseta. Iar in masina avem mai mereu 2 sticle, una cu apa plata si una cu minerala.
Offtopic, dar acest articol mi-a făcut o poftă teribilă de merdenele de alea bunele de la PENNY. Io și cățelul lui Pavlov:))). Motiv pentru care s-au și prestat două bucăți.
Dar chestiile alea cu sirop de arțar le știi? Tot de la patiserie.
Nu… Mă întorc acum:)) Revin cu impresii.
Îți înțeleg perfect frustrarea legată de minibarurile goale din hoteluri. După o călătorie lungă și obositoare, ultima chestie pe care ți-o dorești este să mai faci un drum pentru a-ți cumpăra ceva de băut. De ce nu ar putea hotelurile să simplifice lucrurile și să umple minibarurile cu câteva băuturi răcoritoare de bază? Ar fi mult mai convenabil pentru toți oaspeții și ar îmbunătăți semnificativ experiența de cazare. Oare câți dintre voi ați avut o experiență similară și cum ați rezolvat situația?
Ne-am nimerit de 1 mai într-un orășel din Italia. Check-in, totul în regulă, minibar gol. Ne gândim că e o oră rezonabilă pentru cumpărături…însă italienii fiind oameni serioși cu sărbătorile legale, nici picior de magazin deschis sau cârciumă ceva… Găsește blonda de mine pe maps o benzinărie pe autostradă la 10 minute, mergem înspre acolo, și la un moment dat îl lovește pe al meu inteligența brusc și mă întreabă dacă am verificat și drumul de întors, dacă există ieșire de pe autostradă la o distanță rezonabilă. Nu verificasem, nu exista:)). O oră jumate și 60 de km mai târziu eram înapoi cu sticlele de apă. Cred ca minibarul ar fi fost mai ieftin:)). Așa am rezolvat:)).
Comentariu beton!23
Patit de multe ori in tari diferite si de atunci inainte de a ajunge la hotel fac aprovizionarea.
Mulțumesc de informație! Cum n-am mai călătorit pe la vest de România de ceva vreme, e bine de știut pentru perioada concediului, fiindcă nu mă simt prea bine cu apa de la robinet (reflex de România).
la 4 stele e inadmisibilă lipsa minibarului, că nu-i hotel pentru camionagii; spun asta strict prin prisma profesiei, că altfel nu cred că am apelat la produse din el de 5-6 ori în viață; vreau vinul/berea și apa pe care le prefer; plus că-s și zgîrcit; nici din benzinării nu (prea) iau mare lucru, cafea și apă; am zis că-s zgîrcit?
bine, cu mine, că dacă vor fetele ceva… doar nu-s nebun
Comentariu beton!21
uite, asta e o concluzie corecta. 4* ar trebui sa fie nu numa salteaua ci intreaga experienta. altfel ii 4 margarete sau 4 roti de tir
vezi că ești ușor în eroare, margareta și steaua se acordă în funcție de categoria unității de cazare, pensiune sau hotel; altfel, de la 4 în sus așteptarea e să te gîdile și la oo, dacă asta vrei; mai puțin în grecia, unde cifra depinde mai mult de cît a fost dispus proprietarul să ̶ș̶p̶ă̶g̶u̶i̶a̶s̶c̶ă̶ motiveze funcționarul oficiului de turism…
Am fost la un hotel in care știam că există frigider gol. Ne-am dus cu toții dotați, care cu apă, care cu bere, fiecare după nevoi, ca-n raiul comunist. Era un „schimb de experiență” – aka team building deghizat. După ce am schimbat experiență, unii pe terenul de handbal unde jucau fotbal, alții la piscină, alții catarandu-se pe drumuri stâncoase să facă poze și selfiuri (eu printre ăștia eram), ne întoarcem în cameră. Deschidem frigiderul. Nu încălzea. Nu răcea. Era pus în priza „aia” unde se întrerupe curentul când scoți cardul de acces din device. Am crezut că a fost o eroare a cameristei, dar așa era în toate camerele. Priza pe bune era la zece cm mai la stânga. Deh, nu verificasem nici unul. Așa că la cină am făcut un real schimb de experiență și am învățat înjurături noi.
Comentariu beton!14
Se zice că pe la unele hoteluri de patru stele spre cinci ar fi unii care mai dau cu aspiratoru prin camere și mai pun niște ziare la budă. Au televizor în camere ca a lu mamaie, cu tub, și wi-fi ul ăla gratis este doar la recepție.
Poate că unii au râs de hotelu meu din eforie nord de trei stele cu piscină, restaurant și lift. mbine, mai puțin baia aia mică 🙂
Mbine, nu au minibaruri prin camere. Decât niște minifrigidere pe care le umpleam cu apă plată de la un lidl din apropiere.
😁😁😁Idem la faza cu Dinamo, eu am 46 de ani și niciodată nu port haine în combinații alb-roșu, niciodată!😁😁😁
Deci este clar, ÎNCĂ un lucru de ținut minte pe viitor (se cam adună lucrurile pe care trebuie să le țină minte turiștii ca să fie totul bine): de cumpărat de pe drum, cât mai aproape de locație, apă și eventual suc, reci, și poate și ceva de ronțăit. Asta dacă știi că nu mai poți sau nu mai vrei să ieși afară după check-in.
Subscriu. După pandemie s-au stricat lucrurile rău, ai mai multe șanse sa nu găsești apa sau mini-bar decât sa găsești și în genere la hoteluri mari e mai rău decât la cele mici unde proprietarii încă fac un efort. Eu insist totuși să le las comentarii de fiecare dată. Dacă plătesc 150- 200 de euro pe cameră pe noapte mă aștept să fie apă în cameră. Pentru o economie de 50 de cenți la o sticla de apă tocmai au pierdut un client, data viitoare nu mai stau la ei, eventual și alții potentiali care vad comentariul.
Acum vreo 10 ani, delegație în Ungaria la o firmă colaboratoare.
Înainte de a ieși din România, am luat noi provizii – apă minerala, suc, bere, pateuri, brînză topită, etc.
Dar, iulie, pe cînd am ajuns la hotel lichidele erau toate clocite.
Mort de sete, minibar full în cameră.
Bag eu vreo 2 ape minerale RECI, un suc, fac un duș, mai bag vreo 2 -3 beri RECI. OK.
Pe cînd vine colegul să mă ia în oraș, la mine pe masă vreo 6 sticle goale.
– Tu știi că astea se plătesc ?
– Whaaat ?
În naivitatea mea, prima dată la 4 stele, am crezut sincer că sînt din partea casei.
Mă uit la lista de prețuri, gen 3-3.5 euro bucata.
– Whaaat ?!
Să leșin. Zic: las ca iau altele în locul lor din oraș.
Ți-ai găsit, nu era așa ceva în comerț, niște sticluțe minuscule de 150-200 ml.
Le-am băut, ce să fac, le-am plătit, asta a fost, vreo 20 de euro m-a costat să-mi potolesc setea o dată!
A doua zi, tot ce băusem era înlocuit, dar naiba s-a mai atins de minibarul lor…
Unde s emai gasesc tricouri cu ROmania ?Ca am cautat la ei pe site si nimic…
Posibil in Pepco.
Sunt gunoaie. La 200 de euro/camera ar putea sa-ti dea macar o apa si o doza de suc generic gratis.
De ce nu au ? Pt ca au ajuns sa tina personalul la minim si cand au hotelul plin vorbesc cu firme de curatenie sa suplimenteze personalul.
Raspuns simplu: pentru ca nu le consumau decat putini si le expirau.
Pentru ca logistica de aprovizionare/stocare e mai scumpa/complicata pentru profitul generat.
La fel a murit si room service ul in multe hoteluri.
Nu moare nimeni daca comanda ceva prin Uber Eats, coboara la magazinul de proximitate, cumpara de la restaurantul hotelului sau (the absulute horror) bea un pahar de apa de la robinet. In Europa, apa de la robinet e potabil