Faza cu meciurile astea între echipele naționalele ale unor țări care cândva erau aceeași țară e că seamănă cu derbyurile dintre cele două Craiove: niciodată nu știi care o să câștige.

Există atât de multe ambiții pe plan local și se declanșează energii atât de nebănuite când vorbim despre meciuri de genul ăsta, încât diferența de valoare aproape că nu mai contează.

Dovada cea mai bună este exact acest meci. Serbia nu doar că era considerată echipa mult mai valoroasă, dar, după calculele hârtiei, Slovenia avea mai multe șanse dacă juca la 6 din 49. Bilet simplu, nu schemă.

Cu toate astea, în prima repriză cea mai mare ocazie a fost bara Sloveniei.

În repriza a doua a venit și golul. Cine l-a dat? Păi tot echipa aia care avea șanse aproape inexistente.

Vedeți? De-asta ziceam că atunci când sunt implicate ambiții din astea locale nu poți să fii sigur de nimic dinainte. Este extrem de multă presiune, nimeni nu vrea să piardă ca să nu cumva să pară mai slab decât „ăia”.

Rezultatul? Meciuri extem de tensionate în care nimeni nu vrea să riște. De-aici și fazele de poartă care sunt la fel de multe, rapide și cursive precum discursurile președintelui.

Cum care președinte? Păi mai știți voi altul?

Până la urmă s-a terminat 1-1, cu gol egalizator în minutul 90+5. Iar egal. Al șaptelea rezultat de egalitate între cele două, din nouă partide jucate una împotriva celeilalte. Fix ca la cele două Craiove.