Când îmi dau seama că săptămâna viitoare începe luna martie, mă ia așa cu niște fiori de bucurie prin tot corpul. Prieteni, a trecut iarna.
Da, da, știu că primăvara astronomică începe oleacă mai hacana, dar asta mă lasă rece. Din momentul în care în calendar scrie martie, pentru creierul meu iarna s-a dus. Poa’ să urmeze ninsori, ger, tot tacâmul, mi se fâlfâie cu mare grație. De ce? Păi tocmai v-am spus de ce: e gata și cu iarna asta.
Hai, luați de citiți.
- I-a tradus cineva Estavanei Polman ce se strigă din tribună, la Rapid? (probabil unul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit în ultima vreme);
- Credința în Dumnezeu, subiect la simularea de Evaluare Națională. Cum aș fi răspuns eu (dacă vă întrebați dun când în când de ce țara asta e unde e, ăsta s-ar putea să fie unul dintre răspunsuri);
- Dacia încasează mai mulți bani decât Ferrari (v-am mai spus cum mi se umflă pieptul de mândrie când trec de Nădlac încolo și văd câte Dacii sunt pe șosele);
- Escrocherie imobiliară lângă București: gaz de la butelii îngropate și apă de la rezervorul din pod (noaptea minții, prieteni, noaptea minții);
- La bine și la mai puțin bine (am cunoscut în viața asta atât de mulți oameni care trăiesc în colivii, dar se mândresc cu faptul că gratiile sunt din aur…)
1. –
2. Conducători oligofreni caută oi oligofrene. 🤬🤬🤬
3. Bravo lor.
4. Statul ce va face-n treaba asta? 🤔
5. –
Comentariu beton!11
4. Și eu mă întreb.Pentru că, după capul meu, aia e înșelăciune premeditată și ar trebui să se lase cu niște închisoare. Multă.
@MV: Teoretic, da. Practic, nimic. Cunoaștem sistemul „excelent” de justiție din România.
🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Comentariu beton!12
@Mihai, este exact cum spui! Doar ca o procedura din asta durează cam 2-3 ani în cazul cel mai fericit( a se citi rapid). Omul ala ce face în timpul asta? Exista opțiunea să-și ceara banii înapoi și sa o lase naibii de vila. Dar dacă nu mai are de la cine să-i ceara? Dacă dezvoltatorul e deja în faliment? Statul își va face treaba și va constata ca s-a comis o infracțiune, cel mai probabil o va și pedepsi, dar care va fi folosul practic pentru cel păgubit?
Comentariu beton!15
@Mihai, de ce sa ii băgăm pe toți la zdup? Hai să recuperam ceva bani și sa nu mai cheltuim alții cu întreținerea lor în închisoare. Nu vorbesc doar de această situație când un mârșav înseală niște oameni. De la Borcea sau Tate’s până la contabila aia de a furat încasările unei firmulițe de parter de bloc.
@MV, vazusem „stirea” cu inselaciunea si nici acum nu-mi vine sa cred ca e reala. Fara sa vreau, m-am gandit la aia care inca mai joaca alba-neagra in jurul turnului Eiffel si ma intrebam daca mai au „clienti” din Romania. Cam cat de tampit trebuie sa fii, ca sa te lasi inselat in halul asta? 🙄 Inseamna ca „mostenitorul milionar” care trimite banii din Nigeria, daca achiti nu stiu ce taxe, e pistol cu apa… 🙃
Comentariu beton!12
Aoleu! La faza cu buteliile si rezervorul, mi-a stat ceasul. Cum dracu` sa faci așa ceva? Cum?
Subiecte de evaluare: am văzut, pe când eram încă in România, așa de multe subiecte cretine sau exprimate total ambiguu încât credeam ca nu ma mai poate surprinde nimic. Ete ca n-a fost așa.
Comentariu beton!15
@Ruxandra: ei, cum? Ăia și-ar fute și mamele pentru o sută lei.
2. Răspunsurile sunt excelente și bine argumentate, de departe mai bune decât subiectul propus. Gizăs, asta chiar e pe bune sau e un pamflet?!
3. Bravo! Uzina Dacia generează nu numai un profit frumos pentru francezi, ci și o mulțime de oportunități pe piața locală a locurilor de muncă.
4. Incredibil! Sau nu?! Sincer îmi este și mila de proprietarul casei! Pe de alta parte însă, cum naiba sa cumperi fără sa te asiguri ca exista contracte( sau măcar racordări)cu furnizorii de utilități?! 🤔
5. Am observat mai ales la femeile care au fugit de colivie sub diverse pretexte mai mult sau mai puțin feministe, ca se trezesc la un moment dat ca este mult prea târziu.
Comentariu beton!16
2. Marcel Bartic este soțul doamnei cu același nume (ciudații ăia cu BRIO) și are emisiune la ioropaefem, la 18,18; nu mai țîu minte zîua
4. am auzit știrea la radio și, ca și tine, mi-am pus aceleași întrebări; prin urmare, de marți încoace am început să caut informații despre prețul plătit, ce acte a semnat omul ăla etc. nada, niente! un alt articol breichingniuz meid in roumeinia, pentru click-uri; unde mai pui că atingi 2 piețe:
– vaaai, ce animal dezvoltatorul!
– da’ și ăla ce prost, hă hă hă, cum a cumpărat așa…
Comentariu beton!12
@costicăm, nu, Marcel Bartic nu este soțul Gabrielei Bartic (de la BRIO), e doar o coincidență de nume. Gabriela Bartic este fosta mea șefă, iar în prezent suntem prieteni, știu exact despre ce vorbesc. 😉
@costicămusulmanu,
4. Bingo 😉
@MV, hai că măcar 50% din afirmații sunt adevărate; ba, aș zice chiar 72%, avînd în vedere coincidența de nume și preocupările comune ale celor 2?
cît despre status-ul marital, îmi cer scuze, sper să nu le fi creat probleme acase niciunuia dintre ei, da’ info am auzit-o la un radio, anpasa…; my bad că nu m-am informat din 3 surse independente!
și mulțumesc pentru selecție (2. și 5. nu le citisem)
Duminică plăcută.
Aș fi dat studenților să facă un eseu cu această temă, nicidecum unor copii de paisprezece ani. L-am întrebat pe nepotul meu de doisprezece ani ce ar scrie. S-a uitat la mine cruciș și a spus că nu e corect. Exact, nu e corect. Când am descoperit articolul acum câteva zile m-am gândit dacă se va lua vreo măsură. În afară de acest articol nu am auzit ca măcar să se mai discute.
Una dintre prietenele mele a fost în închisoarea căsătoriei. A reușit să iasă după câțiva ani, dar fără copil. Copilul a rămas la tată și la mama ei, locuiau împreună. Deși a obținut custodia în instanță, de trei ori a încercat să-l ia cu executor. De fiecare dată a ieșit cu scandal groaznic, cu poale-n cap, tăvăliri și țipete. A renunțat pentru că s-a gândit că face mai mult rău copilului. Câțiva ani nici nu l-a văzut decât de la distanță. Până când copilul a venit la ea singur, cu tot cu bagaje. Și nu au mai avut ce face. În tot acest timp a fost blamată și privită ca o paria. Inclusiv eu am fost admonestată în multe locuri și situații că mă însoțesc cu „o așa ființă”. În principiu mama „moare cu copiii de gât”. În teorie, dar pe teren e diferit. Acum, după mulți ani, prietena mea este și psiholog și ajută mulți copii și multe mame cu traume.
Comentariu beton!53
1.Este cel mai bun articol din listă. Un articol despre sport care nu este despre sport. O radiografie a urâțeniei acestui minunat popor. Una care le cuprinde pe toate celelalte din listă.
Mulțumesc man.
Comentariu beton!56
@Mihai, îmi place foarte tare optimismul tău legat de venirea primăverii, dar sa știi ca în vestul țării ninge cu niște fulgi uriași!
1. Nu am crezut niciodată că galeriile de microbiști ar da pe-afară de persoane cu IQ ridicat!
2. Cum zicea și dl. profesor, „prozelitismul religios este interzis în unitățile de învățământ.”. So?
3. Ma bucur să aud asta!
4. Am luat blue screen! Cum dracu’ să faci asa ceva, când e doar o chestiune de timp până va ieși la iveala mârșăvia? Vreau sa zic de timp SCURT, cât poa’să țină apa din rezervorul păcii?
Comentariu beton!21
@Vic: schema tre’ să țină cât îi prezintă prostului casa și semnează contractul. Apoi, ura și la gară.
Comentariu beton!19
@John păi și tu, în calitate de cumpărător, nu ceri și tu contractele alea la Enel, Eon, apa? Io am luat un prăpădit de apartament, da’ alea le-am cerut primele, sa le pot trece pe numele meu.
Oricum, asta da tupeu jegos, pentru că, așa cum zicea și Mihai, asta e premeditată, că nu îngropi buteliile alea în 10 minute, nu duci in pod ditamai rezervorul chiar asa simplu!😡 Și eu pledez pt condamnări la niște ani de pușcărie. Să nu mai zic de 100 de bice! 😃
Comentariu beton!20
@Vic: ce spui tu denotă maturitate, care lipsește cumpărătorilor respectivi, din păcate.
100 bice zilnic timp de un an. 😈
Comentariu beton!18
@John: Amin! 🤣
Comentariu beton!12
văzut aseară pe neflics „7 prisoniers” (superscor pe rottentomatoes.com; mi-a plăcut) și fix la articolul ăsta mi-a zburat gîndul cînd i s-a spus unuia „vezi poate le facem o vizită familiilor voastre!”; cîtă vreme oamenii politici spun încă la teve „pentru că putem”, biznismeni ca ăla tot vor apărea la noi…
cît despre iarnă, ca mulțumire pentru munca de duminica, lui @MV propun să-i facem pentru la anu’ un calendar tip advent da’ de primăvară: „-29 Martie, -28 Martie…”; că-i bisect!
Comentariu beton!17
2. Cât timp există umor, mai e o speranță! 3. Bravo, bravo se aude și de la mine, însă aș vrea să văd o Dacie electrică. Nu e de ajuns că au scos hibridul, bătălia pentru etapa următoare deja a inceput, Musk face valuri în iaz. Din nou. 4. Organilii dorm? Probabil că firma respectivă a mai țepuit și alți clienți. 5. Aerul de colivie le priește multora. Se simt în siguranță acolo, restul nu contează.
Bună selecția, mulțam!
@Seladon: Dacia Spring? 🤪
Îi electrică 100%.
Comentariu beton!13
Ar fi bine să scoată Summer cat mai rapid 😜 ca să se mențină în competiție, care se anunță acerbă.🤞🏻🤞🏻
@Seladon: Summer = Spring, versiunea fără încălzire? 😂😂😂
Comentariu beton!16
@Vic: nu le da idei! 🤣🤣🤣
@Vic👍👏😆😂🤣😂
1. Chestiile astea te incurajeaza sa te tot duci cu copiii la meciuri. Vad ca se intampla lucruri “bune” in tribune nu numai la fotbal ci si la alte sporturi.
4. Daca pentru gaz si pentru apa dezvoltatorul a facut smenul asta, sa ne imaginam cat de bine a facut si restul casei: instalatia electrica, cea de incalzire, structura de rezistenta, etc.
Daca acest caz chiar a existat in realitate, nu ne putem decat mira de cat tupeu a putut sa aiba acel patron.
Teoretic, ar trebui sa ne “pazeasca” institutiile statului de aceste probleme, dar si noi (ca si cumparatori).
1., Da, m-am gândit și eu la asta, mai ales că uneia dintre fete a început să-i placă handbalul feminin. M-am tot gândit să iau bilete să mergem la ceva meci important, dar iată cum mă voi mai gândi o vreme.
1. Bine scris, dar din păcate, retoric.
2. @JT a spus perfect!
3. Iarăși au venit francezii să facă treabă, dar nu pot decât să mă bucur.
4. Prin 2006-2007 când lucram într-un șantier, aveam o mulțime de oameni veniți la vizionare de case, cu povești de genul ăsta. S-au vândut în anii ăia, locuințe noi care aveau întrerupătoare, dar doar 10cm de cablu în perete; robineți, dar doar 10 cm de țeavă. Practic nu aveau instalații. Nu credeam că o să ajung să mai citesc despre astfel de cazuri, în 2023!
5. Am fost una din cei care trăiesc cu ochii larg închiși.
Mulțam de selecție!
Duminică faină!
Comentariu beton!21
1. Cât timp „galeriile” au cu totul alte preocupări decât cele sportive, ce mai caută în tribune? Da, este o subcultura, da, își trage seva din socialul-politic de prin anii 50-60 și cam atât. Treaba lor cu sportul este cam aceeași pe care o am eu cu mersul pe Lună. Pentru un popor auto-intitulat cald, primitor, ospitalier și alte chestii făcute în tihnă și cu migală, avem cam mulți cretini.
2. A se consulta textul lui Edellweiss legat de „contribuția” creștinească. Btw, care a fost deznodământul? Presupun că a supraviețuit (soția nu a aflat), ceea ce mă duce cu gândul la….wink, wink.
3. Bravo lor. Eu am rămas cu privirea agățată de un Logan nou în parcare acu ceva luni. Frumușel.
4. Îhîm. Dezvoltatori imo. Vă recomand să analizați PHCL -urile de vânzări terenuri de la voi din oraș. Garantat, o luați la pădure.
5. Cred că avem cu toții o colivie pe care o purtăm cu noi. Contează să mai ieșim din ea. Cât despre presiunea familiei și a societății asupra femeii…să se citească pct.1. Sau articolul despre abuzurile casnice. Pe de altă parte, nici bărbații nu o duc prea bine. Cred că, undeva, am ieșit cu toții din așteptările tradiționale și încercăm să (ne) tratăm viețile punctual și individual. Pentru că sunt oameni care pot alerga 1km, și alții care nu. Cum era aia – omul se naște bun, iar societatea îl strică?
Comentariu beton!15
1. Comportamentul subbavian din galerii are legătură și cu corupția din sportul romanesc. Își permit să se poarte în halul asta pentru că pot. Ia să se joace un meci, două fără suporteri in tribune, să vedem dacă se mai încumetă
să mai zică ceva. Dar bavianii, pardon, subbavianii din tribune, știu că au susținere la nivelul conducerii.
@Seladon, sunt un pic nelamurit de termenul ăsta ”subbavian”. Apoi ”bavian” m-a dus cu gândul la pavian. Ăla e, adică babuin?
articolul lui striblea e o mizerie! nu avea niciun sens s-o bage pe estevana polman la mijloc în mârlănia societății românești (că nu doar galeria rapidului e problema)!
Păi pe principiul ăsta, nu mai poți să scrii PUNCTUAL despre nimic. De ce să scrii despre un politician care fură? Că nu în unul singur stă mizeria politicii românești?
Nu, șerif, mârlănia societății românești e compusă din mârlănia fiecăruia dintre noi.
Rămân la părerea mea: articolul lui Striblea este extrem de bun.
începusem un comentariu da’ o trebuit să cobor la maxi-taxi, că-mi venea varza murată de la vaslui, de unde e și Striblea; da’ nu de asta sunt de acord cu @MV ci pentru că articolul este corect 100%; cît despre prezența doamnei, aici se vede școala BBC la care a învățat al nostru meserie, pentru că numele îi pus acolo (și) pentru tracțiune;
Comentariu beton!11
Articolul ala e chiar bun bun si ti o spune unu care nu i fan Striblea chiar deloc.
Nici nu stiu ce sa comentez… cel cu dezvoltatorul imobiliar mi se pare de domeniul fantasticului – e si vina cumparatorului, nici nu m-as gandi sa nu verific racordarile la retea (si in plus ar trebui semnate contracte de furnizare gaze/apa, nu?).
Cel cu religia sper(am) sa fie un pamflet – cum sa intrebi asa ceva pentru un subiect la limba romana (daca am inteles bine)? Cred ca ar merita o plangere oficiala cumva. (P.S. e un typo la descriere – „dun” in loc de „din”).
La primul articol ma bucur ca nu mai sunt in Romania si pe la evenimentele sportive la care am fost pana acum n-am avut parte de manifestari de genul asta (e drept si ca am ezitat sa mergem la meciul Metz-Rapid exact din motivul asta, desi era la o ora de noi).
1. Educație, inteligență, bun simț, calități “admirabile, sublime, am putea spune, dar lipsesc cu desăvârșire”poporului român!
2. Mi-au plăcut răspunsurile, sunt sigură că elevii nu au răspuns chiar așa.
Mă întreb totuși, de ce acest subiect a fost la Bacău?
3. Bravo lor! Sper că vânzările sunt mari, nu din cauza prețului mic, ci și a calității produsului!
4. Mie personal, mi se pare fake news. Și nu vorbesc de dezvoltator aici, sunt sigură că ei pot încerca să înșele.
Dar tu, om întreg la minte, care în conturile tale atâția bani să îți permiți o vilă, cum poți sa semnezi un contract, fără sa verifici toate autorizațiile de construcție și contracte de utilități?
Nu vorbim de cazul în care împrumuta bani din bancă, pentru că ăia sunt un pic mai inteligenți și nu îți dau bani până nu au toate aceste acte…
Apropo, n-au găsit și o găleata cu curent electric?!?!🤣😂🤣😂
5. Întotdeauna am spus, căsătoria este o loterie. În cazul în care nu ai tras lozul cel mare, îți trebuie un caracter puternic și determinare sa ieși din colivie
Comentariu beton!17
Mai ramanea sa intrebe „continuu sau alternativ?”, ca-n banc…
Tot nu cred…
Am un nepot care avea un apartament la Mamaia-Navodari si l-a vandut…ca acum sa sflu ca sunt luate la puricat autorizatiile diverse si ca nu-s chiar cum ar trebui…
Acolo m-am mirat, la prima vedere, cum dracu sa faci bloc langa bloc in buza marii, da nu mi-a prea pasat, pdap ma gandeam ca geaba ai castigat niste bani daca nu te gandesti unde duci copilu la scoala sau la doctor,ci doar la a avea un apartament de fitza!
Da asta cu butelia ingropata mi se pare anecdota, suprarealism, speechless…
2.Cred ca sunt doua raspunsuri la intrebarea ,, de ce la Bacău ?”
*in comisia de realizare a subiectelor, a fost o doamna preoteasa profesoara de romana.
* e o incercare de strecurare a religiei in educație, intr-o simulare la Bacau, ca sa vada reacția societații.
Anul trecut s-a propus trecerea la calificative la religie. Ministerul s-a ținut un pic tare, apoi a dat inapoi.
Eu ma intreb ce a scris un copil musulman din Bacau la acest subiect.
Religia încearcă să se strecoare peste tot în învățământ, nu doar la Bacău.
Am o fetiță în clasa a cincea. Încă de la începutul clasei a treia am scos-o de la opționalul Religie. Atât învățătoarea cât și directorul de atunci al instituției școlare au luat act de cererea mea și au acceptat-o fără comentarii, cum e și firesc.
La începutul clasei a patra am avut surpriza ca fata să vină acasă și cu manualele de religie, în ziua în care i s-au dat manualele. M-am dus la secretariatul școlii să înapoiez cele două manuale, ocazie cu care am fost înștiințată că trebuie să fac cerere de retragere a minorei de la opționalul Religie la fiecare început de an. Mi-am făcut trei cruci cu limba, ca să împiedic bestia din mine care dădea semne că vrea să iasă și am replicat, angelic „dar nu mai bine vin și fac cerere doar dacă mă răzgândesc? zic și eu…”. Ei bine, cică nu, că poate ai uitat că te-ai răzgândit și, na, instituția e bine intenționată și mereu în ajutorul părinților. În fine, am făcut cererea vieții și mi-am văzut de drum.
La începutul clasei a cincea, ca să nu ne trezim iar cu manualele de religie printre celelalte manuale, am trimis copila la școală cu cererea de retragere la purtător. Șoc și groază! Diriginta, o doamnă nou-venită în școală, s-a inflamat. Nu a acceptat cererea din partea copilului și a cerut să i-o aduc eu, personal, la ședința cu părinții, ceea ce am și făcut. La ședință am fost interogată de față cu toți părinții de ce retrag copila de la ora de religie. Am fost cât se poate de politicoasă, i-am spus doamnei că este metoda mea de a protesta pentru faptul că școala oferă copiilor cărți de religie (foarte bine și frumos lucrate), dar nu oferă fix manualele de limba spaniolă, școala fiind una dintre școlile cu predare a acesteia ca limbă străină 1. Am fost întrebată și dacă sunt creștin ortodoxă, am zis că sunt doar creștină, nu și cretină, că nu am nimic cu Dumnezeu, am ce am cu lucrătorii săi, cărora nu ar trebui să li se permită înfiltrarea în toate sistemele, și mai ales nu în cel de învățământ.
În fine, ca să scurtez povestea, am ajuns și la noua doamnă director cu solicitarea mea, care doamnă este foarte credincioasă, dar departe de a fi un bun director, dar asta este altă poveste.
Cert e că mi-a admis cererea, după un alt interogatoriu și după expresii de genul „dar vai, dar e păcat ca un copil atât de bun să nu facă și religia…” (câtă răbdare am avut!), dar că, la două săptămâni, fata a fost anunțată că atât ea cât și colegul ei care, tot așa, a venit cu cerere de retragere de la opțional, nu au voie să stea în sala de clasă în timpul orei de religie, ceea ce este ilegal, dar chiar nu am timp și nici răbdare de a lupta cu sistemul și pe tema asta (dar, cine știe, poate că încă un dialog așa mirobolant mă va scoate din stare).
Inspectoratul de sector a fost înștiințat de această situație de către părintele colegului de clasă al fetei, dar rezultatul se lasă încă așteptat.
Colac peste pupăză, doamna director adjunct încearcă să îmi convingă fata să opteze pentru ora de religie de câte ori are ocazia (mâine sau poimâine mă văd cu dumneaei pentru un alt subiect, dar voi ataca și acțiunile dumneaei, clar).
Fix persoanele care sunt cu Dumnezeu pe limbă și cu crucile mereu la purtător uită ce e aia toleranță, din punctul meu de vedere. Uită și de liberul arbitru. Uită și să fie oameni. Uită tot, mai puțin propriile interese.
Comentariu beton!22
@MariaB, mîine fie-mea va merge la școală de la ora 9, că de la 8 au religie; ceilalți; dar cum deja au fost niște discuții, a căror continuare o prevăd laborioasă, și cum fata e abia în clasa 0, m-ar ajuta niște sfaturi împotriva „LOR”; poate, dacă ești de acord, @MV ne intermediază un schimb de mail-uri?
mulțumesc
@costicamusulmanu nu exista discutii, la fiecare inceput de an se completeaza o cerere de la secretariat /site-ul scolii/invațatoare ca nu doriți sa participe la ora de religie. Daca e posibil se pune ora de religie prima sau ultima ora / elevul sta in clasa dar nu participa(are casti si nu aude lecția sau alte activitati in liniste) / elevul sta la biblioteca.
Depinde de posibilitatile scolii.
@Maria B, cred că bestia din mine, care e bine de tot îngropată, ieșea cu mult înainte de jumătatea povestirii tale. și ieșea cu tămbălău.
grrrrr. efectiv nu-mi găsesc cuvintele pentru a comenta.
Legislația spune fix cum a spus Florina B, dar practica lasă mult de dorit. Fata nu găsește biblioteca deschisă și este nevoită să stea pe coridoarele școlii, alături de colegul ei (care coleg are idei trăsnite, dar, până la urmă, nu asta este problema mea), cu toate că legislația (toate ROFUI-urile și ROF-ul) specifică negru pe alb că în instituțiile școlare copiii nu sunt lăsați nesupravegheați în atare situații.
Mai nou am vorbit eu, personal, cu băieții de la pază și fata stă pe un scaun, lângă ei, dat fiind faptul că religia este penultima oră, pentru a evita participarea la trăsnăile colegului ei (efectiv deranjează orele de la toate sălile de clasă care îi ies în cale – și îi ies cam toate, în 45 de minute).
Am și băiat în clasa pregătitoare, în aceeași școală. Dat fiind faptul că trec prin ce trec cu fata, la înscrierea băiatului am ales să nu optez pentru ora de religie, spre surpriza (neplăcută) a persoanei care mi-a luat dosarul la puricat. Fiind ultima oră, vineri, îl iau mai devreme.
CosticăM, te ajut oricând, cu plăcere. Am nevoie doar de câteva mici informații, în rest mă descurc.
exact despre asta vorbeam; că nu-mi convine nicicum să rămînă în clasă iar despre manifeste vizuale sau acustice marca @Edelweiss nu poate fi vorba, la vîrsta ei…
pentru că o lege mai românească nu cred să existe, normele de aplicare fiind de-a fwtw-i mă-sa!?
1. Rapidistii aia sunt niște perverși nenorociți! Handbalistele arata ca niște dulapuri pline de vânătăi (aveam colege de clasa handbaliste profesioniste). Cine ar vrea sa pună un practica dorințele lor bolnave???
2. O provocare interesanta: o poveste despre nimic!
3. Ne mândrim cu Dacia, dar când trebuie sa ne luam masina noua, parca nu mai este atât de atractiva.
4. Cam ciudat. L-au legat la ochi și i-au pus cuțitul la gat? Probabil, având în vedere cartierul.
5. Intr-o căsnicie sunt doi: un om și o femeie.
Tu te crezi asa, inteligent si sarcastic, nu? Si simti ca ai tot timpul raspunsurile la tine.
Cum e oare cand esti asa prost?
Bingo! A sosit primul!
Nici macar troleala nu-ti iese
Înțeleg ca nu ai cunoscut nici handbaliste, nici femei…
boss, n-ai treabă? de dat apă/fîn la cai sau ceva…
Comentariu beton!15
Nu.
No lăsați, dacă-i fluturăm niște ghiudeN tăiat subțire nu mai vede nicio vânătaie
Un om si o femeie ? 🤣🤣🤣🤣 Ma mamica ma , tu esti nascut in 1932-1938 ? Ca numai pe vremea lor femeia nu era om .
@Jame, ai citit și răspunsurile anterioare?
@jame: s-a schimbat ceva între timp???
Adică nu se mai zice ca cineva are doi copii și o fetiță?
Oldjohn , ba daaa chiar si la alte articole .
CarMan , in lumea mea se spune : am trei copii, doi baieti si o fetita .
Bune articole, multam fain!
Legat de 3, imagineza-ti ca am fi avut alti conducatori in ’90 si industria din Romania ar fi avut parte de investitii straine, retehnologizare si privatizare. Si am fi produs o masina de teren la Campulung. Si camioane si tractoare la Brasov, locomotive si avioane la Craiova.
Degeaba ne imaginam, ca nu se intampla nimic. Uite ca se fabrica locomotive la Craiova la Softronic (ginerele lui Mondea – fostul prefect PSD): cu fostii angajati de la Electroputere (parca si niste utilaje de la Electro, din perioada cand a fost Mondea director general), cumpara DB Schenker la greu. Bine ca se mai fac
Stiu despre Softronic, comentariul meu era ceva mai subtil 🙂
1. Noaptea minții! Avem noi respect sau apreciem valorile din țara asta vreodată? Îi tărâm pe toți în mocirla în care ne lăfăim😒
2. Bine punctat de către autorul articolului. Mi-a mers la suflet. Dar subiectele astea nu sunt monitorizate de mai marii din minister? Cum au permis așa ceva?
3.Bravo, Dacia.
4. Auzisem știrea! Și nu,nu e vorba de un dezvoltator imobiliar, ci de un bombardier ca mulți alții din Pantelimon.
Iar cumpărătorul a crezut că a pus mâna pe marele chilipir al vieții lui. Cum să cumperi tu o casă fără să verifici tot, tot, dependințe, instalații, contracte etc. Mai rămânea să fie și ipotecata pentru nu știu ce datorii ca să fie tacâmul complet!
5. Da, eu am trăit pe pielea mea consecințele acestor concepții! Tinerețea mi-am trait-o înainte de revoluție, în timpurile alea în care era o tragedie să nu fii virgina când te măritai sau să rămâi însărcinată fără să fii căsătorită!
Erai o paria în societate, părinții te alungau de acasă, așa că preferai să te măriți și să înduri!😡 Bărbatul era domnul și stăpânul!
Comentariu beton!14
Vreau să completez un pic vis-a-vis de pct. 4: tot la știri, comenta cineva că păcăleala asta a mai fost folosită; e o schemă folosită destul de des de interlopi.
Și apropo de regulile care trebuie respectate, noi am construit casa în regie proprie. Nu poți construi fără certificat de urbanism, autorizatie de construire dată în baza unui proiect întocmit de un arhitect autorizat, din ordinul arhitecților , proiect cu stampile de verificator proiect pe partea de rezistență s.a.m.d.
La finalizarea construcției s-a întocmit proces-verbal de recepție semnat de proiectant, noi ca beneficiari și primărie. În baza acestor hârtii s-a făcut și intabularea în cartea funciară.
Ce vreau să scot în evidență este faptul că primăria nu te poate obliga să te racordezi la utilități în momentul recepției construcției. Adică ei fac treabă asta și înregistrează în baza de date construcția, chiar dacă nu e racordata la utilități. Pentru că din momentul ăla tu plătești impozit pe clădiri. Că ești sau nu racordat nu e treaba primăriei.
Poate nu vrei să te muți imediat, poate cauți alternative să fii casă independentă energetic sau poate vrei să o vinzi și cel care o cumpără e treaba lui să-și facă racordurile la utilități.
Aici intervine șmecheria și păcăleala, că ăștia vând casele ca și cum au racordurile făcute. Și dacă cumperi în grabă, că de, e chilipir și să nu-l pierzi…o faci pe barba ta!
@Valeria, exemplul dat de tine vine exact să ne confirme ca legislație există, dar trebuie și aplicată. Multumim!
2. Cred că deja eram la știri dacă primea copilul meu subiectul ăsta.
4. @Mihai, nu există premeditare la înșelăciune. Adică există, dar nu ca la omor, de exemplu. La omor se poate și fără premeditare, la înșelăciune e întotdeauna cu premeditare, că nu poți spune că ai reacționat pe loc și l-ai înșelat pe X. Din păcate, prostia nu e infracțiune, așa că ne trezim cu fapte de genul ăsta, când Gheorghiță, upper middle class, are să dea 200.000 de euro pe o vilă de lux (sau cât o fi, că eu nici să număr până la suma aia nu știu), dar nu mai are 500 de lei să-i dea unui avocat să-l asiste la semnarea contractului și predarea-primirea imobilului. Pentru că românul știe de toate, el n-are nevoie de nimeni să-i spună cum să facă.
Mă distrează faza cu „ce va face statul”. Păi ce să facă statul că ăla a fost imbecil? Statul va analiza fapta și va aplica sancțiunea, penală sau/și civilă. Dacă dezvoltatorul va fi găsit vinovat, una din sancțiuni e închiderea firmei. Ce să mai facă altceva? Că e un contract civil, ăsta. Un civil a încheiat un contract cu o societate privată, dacă se bagă statul în contractele private săriți de cur în sus că-i comunism.
Pe mine efectiv m-a bușit râsul când am citit știrea. Cum, frate, să cumperi o vilă de lux și să descoperi după câteva luni că ai în pod un rezevor de apă? Adică ai încheiat un proces-verbal de predare-primire, când se verifică inclusiv racordările la utilități, umbli prin casă și cauți vicii aparente, verifici toate colțurile și dup-aia semnezi. Că bănuiesc că idiotul ăla nu era lucrător la salubritate, cu 5 clase, dacă a avut bani de vilă de lux.
Tuturor prietenilor mei le-am spus, mergeți, măi, cu un avocat când semnați un contract de sute de mii de euro, mergeți cu un mecanic când cumpărați o mașină, dacă nu sunteți d emeserie, mergeți cu un constructor care are ochi să vadă și viciile ascunse din imobil, că dup-aia ieșiți în presă că ați fost înșelați! Da, constructorii români înșeală, oamenii înșeală când vând mașini, când vând un apartament îl spoiesc pe dinafară și vi-l vând de nou, în țara asta trebuie precauție când dai un ban. Nu vă mai zgârciți și dați-i mărunțiș unui profesionist, să vă confirme sau infirme că ați plătit ceva conform!
Probabil că o să isc polemici, dar când nu caști ochii, caști punga. Iar statul nu poate decât să-l oblige pe ăla să-ți repare paguba și să-i ridice, dacă-i cazul, autorizațiile. Nu poate să te asiste să nu fii cretin pe bani mulți.
Comentariu beton!35
@Ligia, fix la „ce treabă are statul” mă gândeam și eu citind comentariile. Sprijin punctul de vedere ca o achiziție importantă să fie făcută cu ajutorul specialiștilor
Ligia, sunt perfect de acord cu tine cu privire la importanța de a consulta un specialist. Și din păcate acest reflex ne lipsește. Cu toate acestea, eu nu m-aș grăbi să scot statul din ecuația problemei. Cred totuși că întrebarea de mai sus este legitimă. Și aici nu mă refer la rolul punitiv post-factum (la care iar sunt de acord cu tine că pârghiile statului sunt limitate), ci la rolul preventiv pe care statul ar fi trebuit să și-l îndeplinească prin organisme de reglementare, avize de construcție, procese verbale de recepție și toată pleiada de formalități care teoretic pentru asta există. Pentru că dacă în acest caz, cu o minimă educație și/sau consultarea unui specialist situația ar fi putut fi evitată, sunt și multe cazuri unde nu se poate. Dau un exemplu extrem, Colectiv, unde eșecul statului de a-și îndeplini acest rol de prevenție s-a terminat cum s-a terminat. Sau exemple din zona financiară, unde oameni mult mai sofisticați în ale educației financiare au pierdut tot tocmai pentru ca anumiți watchdog au dormit in ghete, sau mai rău, au cauționat ceea ce se întâmpla.
@Ligia & OldJohn: statul trebuie să asigure o legislație coerentă-n domeniu, iar cel ce n-o aplică să fie sancționat.
De asta am și-ntrebat ce face statu’.
Frate-miu și-o construit casa-n semi-regie proprie, dar la final a venit un tip de la primărie ș-a verificat toată casa să fie conform normelor. Altfel n-o putea lua-n folosință. O zi întreagă o stat ăla călare pe capu’ nostru.
@JT, și legislație pe linie de mediu există, dar nu se aplică. În speță nu putem decât presupune că cel care a cumpărat a fost nepăsător și acum trebuie să suporte efectele propriei indolențe.
@Ligia, felicitari!
@JT, Legislatia in domeniul constructiilor exista, si e chiar buna! Aplicarea ei este o cu totul alta poveste. Ligia e explicat mai sus, cat se poate de clar cum stau lucrurile intr-un contract civil care exprima vointa partilor!
Asta-i priceless: (STATUL) „Nu poate să te asiste să nu fii cretin pe bani mulți.”
Si toate astea DUPA ce ai dat banii…
@Ana Georgia, nu comparăm mere cu pere, nici clubul cu locuința personală. E normal ca statul să aibă grijă cum e cu locurile PUBLICE în care intri, dar acuma avem pretenția să ne verifice și casele, dacă-s ok? Nu faci diferența între utilitate publică și utilitate privată. N-ar fi mai ok să avem noi mai multă responsabilitate cu privire la ce contractăm? Adică eu am testat până și toasterul când l-am cumpărat.
@JT, nu din cauza legislației proaste a luat ăla m*ie de data asta, ci din cauză că a fost prost. Când dai sute de mii de euro, îl verifici pe ăla căruia i-i dai și la dimensiunea p*lii. By the way, există o platformă „Termene” îi zice, unde poți vedea dacă X a avut sau nu procese, dacă a fost vreodată sau nu în insolvență, chestii de-astea. Apoi, mai sunt site-urile ANAF și ORC , unde îl cauți pe ăla și de purici. După ce iese că ăla e ok din toate punctele de vedere, contractezi cu el, cu avocatul lângă tine.
@Ligia, nu-ți trebuie nicio platformă.
e portalul instanțelor de judecată, la nivel național, cu toate instanțele din românia. public, făcut de ministerul justiției, actualizat la zi, tot ce trebuie.
https://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx
@Ligia, eu nu am comparat mere cu pere, cu toate că așa poate părea la prima vedere. Cunosc diferența dintre utilitate publică și privată, însă numitorul comun al exemplelor mele este altul, și anume informația asimetrică dintre părțile contractului. Dacă în speța în cauză asimetria putea fi “nivelată” prin ceva mai multă responsabilitate a cumpărătorului, și aici ți-am dat perfectă dreptate, sunt cazuri în care nu se poate și aici văd eu rolul statului ca “supraveghetor”. Și de aceea am considerat legitimă întrebarea lui @JT. Un exemplu la care mă pot gândi acum este un depozit bancar, unde oricât am fi de responsabili și informați tot nu putem verifica personal și în timp real situațiile financiare și plasamentele băncii respective. De aceea există supraveghere bancară de la care mă aștept să își facă treaba. Nu mă aștept ca statul să îmi verifice mie casa daca este ok, însă mă aștept ca statul să vegheze la respectarea cadrului legal și prudențial. Și eventual să nu emită autorizații și avize de conformitate în schimbul șpăgii. Pentru că aș putea băga mâna în foc că și despre asta este vorba în speță.
Dragii mei, se pare că nu m-am făcut înțeles. În Austria, legiuitorul are un reprezentant care verifică orice construcție nouă ÎNAINTE de a fi pusă la vânzare sau înainte de a fi folosită (când construcția se face-n regie proprie sau semi-proprie).
Cu alte cuvinte, un reprezentant de la primărie trebuia să verifice ca fiecare construcție nouă să îndeplinească toate normele legale în vigoare, tocmai ca naivii să nu poată fi fraieriți.
Ei, în România, etapa asta lipsește cu desăvârșire.
Asta am vrut să spun.
@John ba te-ai făcut înțeles, și cam asta spuneam și eu în mai multe cuvinte și filozofii🤣. Că statul are sau trebuie să aibă un rol preventiv. Nu sunt expert în ale legislației construcțiilor din RO, însă în cazul meu, după ce am terminat construcția casei a trebuit să obțin de la autoritatea locală un așa numit certificat de edificare care să ateste că respectiva construcție a avut autorizație, este conformă cu autorizația, și că există o recepție semnată de dirigintele de șantier autorizat de inspectoratul de stat în construcții. Also, înainte să îl primesc pe el certificatul, o venit și o echipă de la primărie să verifice. Fără această țidulă nu se poate înscrie imobilul în cartea funciară, și deci nu se poate vinde. Ori ce cred eu este ca pe tot acest parcurs birocratic… cineva undeva ar fi văzut pozna dacă chiar voiau să o vadă.
@Ana Georgia: exact.
În cazul prezentat în articol, statul român a făcut exact ceea ce știe el mai bine: a adormit, comă de beat, în propria budă din spatele șandramalei, cu căcat la gură. 🤬
5. ..si de la Nora incoace, noi, adultii, alergam mereu sa obtinem fericiri si impliniri foarte personale lasand in urma cadavre pentru ca de obicei, ca cineva sa fie fericit, altcineva trebuie sa fie nefericit. Printre cei mai afectati de zbuciumul asta existential al adultilor sunt mereu copiii care cica se nasc cu toate drepturile din lume, minus dreptul la doi parinti, de preferat dreptul la cei care i-au conceput.
Zic toate astea pentru ca nu-mi place Nora chiar daca o inteleg pana la un punct. Intoarcerea ei la familie dar doar ca sa divorteze, realizata de un regizor tanar si modern, nu mai incalzeste pe nimeni, adica ba da, pe feministe.
Nora nu mai este actuala, nu avem de ce sa ne raportam la ea. Oare am ajuns sa vorbesc ca mult prea detestabilul patapievici? Ar fi groaznic! Oricum traim vremuri in care suntem liberi sa ne alegem omul care ne aduce fericirea! Acum sunt ironica pentru ca tot in timpurile astea nu ar trebui sa depindem de nimeni, nici emotional, nici material. A nu se intelege ca promovez mai acum cateva zile pomenita „labuta” sau ramanerea in relatii ce ne ingroapa. Mai degraba zic ca ar trebui sa invatam sa fim mai responsabili in ce priveste alegerile noastre in viata.
@Tia, teoretic ai dreptate, dar in practica de multe ori e altfel. In „saptamana oarba” ori un destept, ori un prost, reactioneaza cam la fel.
Numai ca dupa ce toata saptamana m-am hahait pe subiecte hazlii, iar ieri am halit la ciocolata si cremes de mi-a crescut glicemia, azi nu-mi stric siesta cu subiecte d’astea „grele”. (ca sa nu-mi creasca si colesterolul) 😂 Mai bine fac clatite!
Tavi, da, inteleg. Cred ca am baut o cafea mai amara azi decat de obicei. Ar fi mers indulcita cu cremsnitul tau. App cum ai facut rost de cremsnit?😅
Hai mai bine sa ne hlizim in continuare, sa incheiem saptamana veseli.
Un explorator este prins de un trib de canibali foarte supersitiosi. Acestia il dezbraca la piele si il leaga de un stalp, cu mainile la spate, in desert. Tribul nu avea voie sa-l atinga si sa-l priveasca pana dupa apusul soarelui. Asa ca il lasa singur si pleaca in treburile lor de canibali. Cum statea el asa disperat, batut in cap de soare, are brusc o vedenie, i se parea ca vede dansand, asa fara sa atinga pamantul, o aratare ingereasca, cu aripi, inconjurata de lumina si raze. Sigur acuma, isi zice omul, mai am si halucinatii. Deodata i se pare ca himera se opreste in fata sa si adresandu-i-se il intreaba:
– Ce faci ba, aici?
– Ce sa fac? Uite m-au prins canibalii si nu stiu ce au de gand cu mine.
– Aaaa, ce sa aiba? Asteapta sa apuna soarele ca sa mi te omoare si sa te gateasca la oala inalta cum n-a mai fost alta.
– Auzi da’ tu cine esti?
-Cum cine sunt? Sunt ingerul tau pazitor.
-Oh slava domnului. Sunt salvat. Ajuta-ma! Dezleaga-ma!
-Nu, nu pot sa fac asta. Dar pot sa-ti furnizez informatii utile.
-Ca de pilda?
-Pai de exemplu pot sa-ti spun ca tribul asta e foarte superstitios.
-Si?
-Si. Si daca o sa te gaseasca cu dânsa belita n-or sa te manance. Or sa-ti dea drumul.
Bine, bine, dar cu ce ma ajuta pe mine informatia asta? Nu vezi ca sunt legat cu mainile la spate? Hai fi bun si ajuta-ma.
-Nix. Zice ingerul. Eu la asa ceva nu ma cobor.
Omul se chinuie sa combine cum poate mai bine cunostintele sale de yoga si kama sutra pentru solitari, dar fara succes.
-Inger, ingerasul meu… Ce ma fac?
-Bai, zice ingerul, mai am o informatie utila.
-Pai si n-o zici mai repede ca uite apune soarele.
-Fii atent baiete. Concentreaza-te la ce-ti spun. Cand va ajunge tribul aici vor incepe dansul razboiului cu sulite in jurul tau. Tu fatul meu sa nu te sperii. Sa-l privesi in ochi pe seful tribului si cand ajunge in dreptul tau sa-i tragi un sut cat poti tu de tare. Ok?
-Ok
-Bai ai inteles?
-Am inteles sefu.
Zis si facut. Vine tribul. Incepe dansul razboiului cu sulite. Uga-cea-ga, uga-cea-ga etc. Omul il bungheste pe seful tribului si-i trage un sut dureros.
Ingerul apare brusc la vedere si-i zice zâmbind protejatului sau: EI, ACUM AI BELIT-O.
Comentariu beton!15
@Tia, cremsnitul l-am halit numai in gand, din postarea Iuliei de ieri🤣
Bun bancul😂😂😂
Tavi, nici ingerii pazitori nu mai sunt ce au fost! In loc sa te scoata din necaz, ei te baga in el. 😂
Bună ziua, sunt Estavana Polman, sunt campioană mondială și mă mândresc enorm cu asta. Nu trebuie ca NIMENI să-mi traducă trivialitățile adresate celei mai bune jucătoare de handbal din lume, pentru care am un deosebit respect și pe care o admir enorm și în plus mai e și româncă adică din țara unde eu dau cu sapa pe bani publici și destul de mulți.
Eu mi-am spus părerea despre cea mai bună jucătoare de handbal din lume – Cristina Neagu – acum cer răspicat cu bustul gol ca VOI cei 3 mari bloggeri – Vali, Cetin și Vasilescu – să scrieți câte un articol în apărarea celei mai bune jucătoare de handbal din lume – Cristina Neagu.
Vreau de la Vali un articol scurt dar punctat exact acolo unde trebuie. Vreau de la Cetin un articol scris în dulcele grai românesc. Vreau de la Vasilescu un articol mai lung că el le are mai bine cu sportul. Da asta vreau și vă mulțumesc anticipat.
Acest comentariu e scris de mine -Laur – și am încercat să mă pun în locul Estavanei prin prisma articolului scris de domnul Striblea. Mulțumesc și eu.
Comentariu beton!15
Citind comentariul mi-am adus aminte de o faza de care am aflat de pe blogul lui Vali. Ipocrizia e maxima in cazul lui Striblea. Aici scrie doct ca vezi doamne ce nesimtiti sunt animalele din tribune, dar uita cand facea glume cu tenta sexuala cu o colega cu vreo 10-15 ani mai tanara ca el cand facea nu-s ce matinal. Sunt satul de personaje de genul asta din presa romaneasca.
1. De fiecare dată când vine vorba de galerii ale unor cluburi mă gandesc ce transformare a putut surveni in Anglea, cu celebrii huuuuuligans din si mai celebrul an ’85,Liverpool,Heysel, coneseorii stiu… În zilele noastre e total opus. Deci, s-ar putea, cu voia lu’ barbosu de la pct 2.
2. In Norvegia ar fi un interesant subiect de sinteză și ar fi tratat cu maximă seriozitate, dar copchiii s-ar referi la toate credințele religioase. (ai mei au învățat la aceeași școală și mai cântă și acum un cântecel idiot pe care profa de religie i-a obligat să-l învețe. Ei râd, dar eu vad trauma. Fraților, după 5 ani ei mai știu versurile…)
Aici se face istoria religiilor și se discută la modul realist despre marile curente, deosebiri și asemănări, se fac eseuri și dibeituri.
4. De fiecare dată când aud despre astfel de grozăvii imi aduc aminte de sarcastica vorbă a fratelui meu rostită când se duce la vreun client: astia au lucrat pe principiul „când își vor da ei seama, noi vom fi departe” Evident, nu ii spune clientului că a fost nătărău, imi povestește mie, ca să „ne” râdem. Dar se poate mai rău, cu victime multiple, cum ar veni spus. Baiatul foștilor proprietari ai apartamentului cumpărat prin 2005, se asociase cu un proprietar de teren și au devenit mari dezvoltatori. Luaseră bani de la oameni pe baza la niste desene. Atentie!!! Ăia au plătit juma de apartament de lux văzând doar fundația și cateva armături din ce urmau a fi coloanele. Ghiciți, dintr-o singură încercare, la ce ușă veneau să bată toți acei proprietari înșelați, poliția, înștiințări de prezentare in instanță! Exact, la mine! Unii nu mă credeau și imi arătau copie de pe buletinul altuia, cu adresa, și voiau să îl caute in casă.
Dar am văzut și på Norvejea apartamente penhaus cu terasa acoperiș (cu grătar aferent) la care panta nu era spre scurgerea pluvială ci exact spre casă. Nu, nu se vede pentru că e acoperită de o podină de lemn impregnat. Preț de achizitie 800K euro. El, mare sef in firma de asigurări.
5. Am o cunoștință mai indepartată care nu pleacă de acasă terorizată de ideea că ăla ar veni să le ia beregata, ei și copiilor. Copiii nu mai sunt chiar sugari, 11 și 14 și au sfătuit-o să plece, inițial. Mai apoi tatăl a inceput să le cumpere indulgența cu telefoane de top etc.
Comentariu beton!13
1.Performanta sportiva ar trebui sa starneasca admirație, nu un val de injuraturi. Comportamentul adecvat ,, creste” la umbra regulilor si sancțiunilor. Și acest comportament se perpetueaza, am vazut mulți parinti cu copii care merg la meci.
Din aceasta cauza nu i-am dus pe copiii mei la stadion.
2. Aceste subiecte sunt la nivel de județ. Nu sunt controlate de minister.Nu ințeleg uimirea. Biserica ortodoxa s-a opus introducerii educației pentru sanatate in scoala. Si a reusit. Mai e un opțional in unele scolii. Eu mi-am retras copiii de la religie. Sa vedem ce facem daca le pica un asa subiect la evaluare.
3. 👍
4. Cand am cumparat casa am verificat temeinic.Contracte, am verificat inclusiv contoarele. Am dat drumu la gaze, lumina. Soțul meu s-a urcat in pod, s-a interesat despre materiale etc.
Plus expertul bancii, era un credit ipotecar la mijloc. Sotul meu a adus si un coleg inginer.
Sunt mulți bani cand cumperi o casa.
Viața iti e afectata major de o greseala.
Știu, autoritati ,nu ar trebui…
5.Eu si soțul meu provenim din familii disfuncționale. Am simtit pe pielea noastra, că atunci cand ceva nu merge intre soți, sufera toți din casa. Am locuit impreuna fara sa ne casatorim si am stabilit niste lucruri.
După formula, tot pățitul e priceput.
Au trecut 21 ani si inca vrem sa stam impreuna. In final, e vorba doar de alegeri personale. Ce e bun pentru mine, nu e pentru tine! Fara sa judecam.
Mersibocu pur letra(m)vai.
1. Foarte bun articol. Din păcate pentru mulți bărbați femeile rămân ceva second-hand, de care își pot bate joc după pofta inimii. Asta se poate vedea și din comentariile articolului cu whatabout-ismul lor ieftin-că vai, Cristina Neagu a înjurat nu știu cum. Că trebuia să vorbească ca la pension și să fie devreme acasă. Bleah.
2. Foarte faine răspunsurile lui Marcel Bartic, am și râs. Așa trebuie comentat la întrebări absurde. Credința în ceva sau cineva este un lucru intim, nu subiect de examen. Urmează să-i întrebe dacă au superstiții și dacă joacă la loto.
3. 👏👏👏 Și eu mă bucur să văd Dacii în străinătate.
4. Criminal. Dezvoltatorul și întreaga companie la închisoare.
5. Din punctul meu de vedere încă persistă ideea că trebuie să faci anumite chestii că „așa se face”, „asta e legea firii”, incluzând căsătoria și copiii. De parcă ar fi electrocasnice și le poți returna. Fiecare are ritmul lui și ar trebui să se ghideze după el, nu după ce spun alții, dar e greu când predomină vechile mentalități. Printre colegii de aproximativ vârsta mea (32-36) sunt destul de multe cupluri care au divorțat, unele și cu copii. Pe de altă parte sunt și destule care au rezistat..care o fi secretul?
Duminică frumoasă tuturor!
Comentariu beton!13
Ce răspunsuri frumoase si la obiect. Mulțumesc. Multi bat campii pe aici si comenteaza orice altceva decat articolele recomandate.
Si io am zis ca-i acru cremsnitu` cela ni dar nu ma cred astia. 😛
@ametist, la punctul 2 aș completa răspunsul tău și ți-as atrage atenția că asta a fost simularea! 😀
Dacă tot e să ducem absurdul pe cele mai înalte culmi, la examenul propriu zis o să le ceară numerele pe care le joacă la loto și nota primită va fi corelată cu numerele extrase! 😀
Duminică frumoasă și ție (cât a mai rămas din ea)!
Wow, ce lectură! Mulțam’ de selecție!
1. Splendid articolul!
România, țara aia, care și în 2023 pare cam din toate punctele de vedere încadrată în lumea a treia și în care, valorile sunt puse la pământ, abuzate și tăvălite în mocirlă, iar abuzatorii(oricare ar fi ei și din orice categorie) sunt de cele mai multe ori priviți „decât” cu îngrijorare.
2. Exact cum spuneam și mai sus: țară de lumea a treia. Needucați, analfabeți funcționali, pupători de moaște, inculți ușor de manipulat, țară producătoare de proști și prostie pe bandă rulantă, cu marcă inregistrată de țară.
3. Bravo lor! 👏 și pentru locurile de muncă create.
4. Ei, aici, credeam că le-am auzit și le-am citit cam pe toate in materie de fraude în construcții, ciupeli și înșelătorii imobiliare, mai ales că am trăit și pe pielea noastră ceva „chestii interesante”, dar asta, asta, e la alt nivel. Sper ca „dezvoltatorul” să primească mulți ani, intr-o garsonieră nedecomandată, cu vedere prin zăbrele, cu pază de maximă siguranță și probleme ireparabile de refulare la wc, pe care s-o impartă cu alți 12 „colegi iubăreți”.
5. Cu foarte mulți ani în urmă, mama a avut curajul să evadeze dintr-o colivie. A fost cel mai bun lucru care i se putea întâmpla. A fost cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla.
@calimera, la 2.nu sunt in totalitate de acord cu tine. Prin 1993 la un examen, la disciplina ‘istoria culturii și civilizației universale’ am primit ca subiect „credeți că yoga reprezintă viitorul Umanității?”.
Cărțile și orice surse pe masă. Eu rămân la parerea că 2.poate fi un subiect frumos, filosofic vorbind, oare sunt chiar singurul nebun?
Comentariu beton!11
@OldJohn
…”istoria culturii și civilizației universale”, deja vorbim de alt nivel de studii.
Eu nu sunt împotriva culturii, diversității sau a cunoașterii. Sunt impotriva îndoctrinării. Și unde mai pui că e la un examen național de simulare Bac.
În rest, ai dreptate, subiectul poate da naștere unor teme de discuție cel puțin interesante.
De fapt acest minunat subiect( subiectul nr. 8) e la clasa a VIII-a https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.edupedu.ro/simulare-evaluare-nationala-2023-subiecte-si-bareme-la-limba-si-literatura-romana-si-matematica-din-judetul-bacau-pentru-subiectul-b-1-la-care-se-cerea-numarul-diftongilor-dintr-o-propozitie-ras/amp/&ved=2ahUKEwj6mNTPtbP9AhUNIewKHV-jCMIQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw2QZwqovowoNm296L_THD0V
@FlorinaB
Cu atât mai grav.
2. formularea mi se pare foarte ambiguă. nu știu dacă la 14-15 ani aș fi făcut asta, dar acum m-aș fi legat de indicația din paranteză și aș fi expus situația din punctul de vedere al personajului/personajelor din textul indicat (”lampa cu căciulă”- nu l-am citit).
21°C nădușeală mare ☺️
1. Respect față de femeie, performanță, wth, femei care fac performanță în orice domeniu poate doar în primele 24 de ore că-n rest potopul.
2. Inadecvat la fel ca toate subiectele pentru evaluări, era temă de eseu pentru teologie, filozofie nu pentru copii de 14 ani.
3. – mă abțin pentru că am o problemă pe rol cu domniilelor 😬
4. Când cumperi ceva, orice, nu faci puțină documentare, nu vezi că nu poți face contract la Energie, Gaz, Apă, chiar la paușal trebuie să ai contract pe numele tău 🤨 de canalizare ce să spun 😱 aveau groapă sub budă?! Nu au avut curiozitatea să urce în pod, nu au văzut că nu au cameră tehnică, mi-e greu să cred. Sutele de mii de € vin la pachet cu prostia, obligatoriu?!
5. Complicat să te pui în papucii altora, am trecut prin separare și a fost lucrul cel mai bun pe care-l puteam face pentru sănătatea noastră mintală (a copiilor și a mea) și nu numai.