A trecut ceva vreme de la ultimele recomandări, deci am avut când să strâng suficient material.
👉 White Lotus – serial, HBO Max
Este de departe cel mai bun serial pe care l-am văzut în ultimele luni. Și spun asta în condițiile în care citisem sinopsisul, dar nu mă tenta deloc să-i dau play. Dacă nu insista Mara nici nu cred că-i dădeam vreodată.
Doamne, cât mi-au plăcut ambele sezoane. Sper să apară și sezonul trei, dar, mai ales, sper să nu-l strice.
Simt nevoia să fac o precizare. Aplicația celor de la HBO Max parcă e făcută special să descurajeze oamenii s-o folosească. N-aveți idee de câte ori s-a oprit fără motiv, după care refuza să mai pornească. Sau de câte ori eram nevoit să aștept minute întregi până reușea să încarce următorul episod. Ăsta este, de altfel, principalul motiv pentru care recomandările mele sunt în principal de pe Netflix. Pentru că ăstora le merge aplicația brici.
👉 The Windseeker / Căutătorul de vânt – film, Netflix
Filmul ăsta suferă de vechea boală a filmelor românești: l-au făcut în ideea că poate împușcă vreun premiu. Doar nu-i doare mâna, oricum e făcut pe banii noștri.
Nu știu dacă a împușcat, că mi-a fost lene să caut. Singurul lucru cu care am rămas, după ce l-am văzut, a fost că întotdeauna e bine să mai ceri și o a doua opinie, mai ales când este vorba despre medici și diagnostice.
Un tip află de la doctor că mai are maximum trei luni de trăit. Doar că, ce să vezi, trec alea trei luni, trec șase, trec nouă, și nu mai moare. Dimpotrivă, n-are nici pe dracu’. Ăsta e tot filmul. Producătorii probabil se mai întreabă și acum de ce n-a venit lumea în cinema să-l vadă. Că sunt oamenii răi, d-aia…
👉 Love Sorry – film, Netflix
Dacă aveți chef de o mizerie de film românesc pe lângă care Teambuilding e film de artă, ăsta e filmul.
👉 Unidentified / Neidentificat – film, Netflix
Tot film românesc, doar că ăsta e decent. Chiar un pic peste decent.
Mișto ideea, mișto jucat, mișto Vasile Muraru pe care nu-l credeam capabil să joace ceva în afară de vestitele scheciuri în care apărea cu Nae Lăzărescu. Well, omul e chiar foarte bun, m-am bucurat că pot să mă uit la el și să-l cred. Io vă recomand să vă uitați la filmul ăsta.
👉 A Man of Action – film, Netflix
Nu că e bun, este extrem de bun. Iar băiatul ăsta, Lucio Urtubia, personajul principal, chiar a existat și-a reușit să îngenuncheze un colos precum Citybank. De altfel, în sinopsiul filmului de pe Amazon, scrie exact asta: Lucio Urtubia – The anarchist who fucked Citibank. Fix așa este, iar filmul îți arată toată povestea din spate. Sfatul meu e să-i dați play, o să-mi mulțumiți după.
👉 Quicksand – serial, Netflix
În ultimul an m-am îmbolnăvit cu producțiile nordice. Oamenii sunt foarte buni, cred c-am văzut câteva zeci de filme și seriale produse mai sus de Copenhaga. Iar Quicksand ăsta nu face excepție, este un serial suedez foarte-foarte bun. Dacă ar fi să vă zic care să fie primul pe care să-l vedeți, dintre recomandările de azi, cu Quicksand aș începe.
👉 The Lørenskog Disappearance – serial, Netflix
Nu-i dați play! Repet, să nu vă pună dracu’ să-i dați play! E tot producție nordică și ăsta, e norvegian. Tot bun spre foarte bun, și mai e și după fapte reale. Doar că, ce să vezi, se termină sezonul în coadă de pește. Te lasă uitându-te ca prostul la ecran, fără să afli nimic.
Habar nu am dacă e în plan vreun sezon doi în care urmează să afli cine a răpit-o pe nevasta milionarului norvegian, dar mi se fâlfâie chiar dacă îl au în plan. Nu se poate să mă lași să mă uit ca prostul și să închei sezonul fără să-mi spui NIMIC din ce mă interesează. Adică m-ai făcut să mă uit, ai reușit să mă ții în fața ecranului și la final îmi dai mumu? Ca să ce? Să aștept doi ani după sezonul următor? Meam, n-aveți idee ce m-am enervat. Dracu’ se mai uită la sezonul doi, dacă o fi să fie.
👉 Ganglands – serial, Netflix
Deși acțiunea se desfășoară în Belgia, este un serial de acțiune franțuzesc la care m-am uitat pentru Sami Bouajila care îmi place de mă piș pe mine. Mi se pare unul dintre cei mai mișto actori în viață. Mă uitam și dacă era prost și slab făcut, dar ce să vezi, nu e. E mișto și te ține în tensiune bine de tot. E ușor tras de păr pe alocuri, dar, hei, și Superman zbura în jurul Pământului, nu?
Pe scurt, ăsta e serialul care îți poate umple liniștit un weekend în care stai pe-acasă. Și n-o să-ți pară rău deloc că i-ai dat play.
👉 Glass Onion: A Knives Out Mystery – film, Netflix
Nope, not for me. I-am dat play pentru c-a fost mare hype cu filmul ăsta. Dar după primele cinșpe minute m-am lămurit că nu e pentru mine și l-am oprit. Nu zic că e rău, poate o fi chiar bun pentru cei care apreciază genul, dar eu nu mă număr printre ei.
👉 Treason – serial, Netflix
Pe cât de mult îmi plac filmele cu spioni și cu agenți infiltrați în marile agenții de contra-spionaj din lume, pe atât de prost e Treason ăsta. Nimic, absolut nimic nu e credibil, totul pare făcut la repezeală, așa să fie. Și zic asta pentru că, naiv fiind, l-am lăsat să curgă cale de două episoade. Am zis că poate-poate se îndreaptă lucrurile. Din păcate, nu se îndrepta nimic. Aideplm ce slab e.
👉 Rise of Empires: Ottoman: Mehmed vs. Vlad – docu-serie, Netflix
Nu știu cum e primul sezon, că m-am uitat doar la al doilea, cel cu Vlad Țepeș. Dar ăsta al doilea este foarte slab și foarte pe genunchi făcut. Păcat de genericul ăla mișto care chiar te atrage să încerci un play. Dar după ce-i dai drumul, pe afară e vopsit gardu’ și-n curte e ditamai leopardu’.
Dacă nu era vorba despre Țepeș, îl opream după câteva minute. Actorii ăia joacă înfiorător, impresie la care contribuie din plin și faptul că e vorbit în engleză din aia cu accent arab. Nu suport, nu suport să mă uit la filme care sunt pe genul documentar istoric și să-i aud p-ăia vorbind engleză.
Boss, serios, îmi povestești despre Imperiul Otoman și mi-i arăți p-ăia vorbind engleză? Cât de greu era să-l faci cu niște actori vorbitori de limba turcă? Nici pomeneală, indiferent unde se petrece acțiunea, la curtea lui Țepeș, la cea a lui Mehmet al II-lea sau la cea a lui Matei Corvin, toată lumea o arde liniștită în engleză. Dezamăgitor.
Ca să nu mai spun că există vreo câteva scene vorbite în română. Altă surpriză extrem de neplăcută. Ai un casting cu atâția actori români, dar scenele în română sunt într-o română din aia stricată, cum vorbesc străinii care au învățat să zică primele vorbe în limba noastră. Să vă mai spun că Țepeș vorbea cu ăia de la curtea lui și cu nevastă-sa tot în engleză?
Poate pentru voi nu contează toate astea, dar pentru mine contează mult de tot. Amănuntele de genul ăsta fac diferența. Pe scurt, m-a dezamăgit îngrozitor. Ca să nu mai spun că o parte din întrebările de aici mi le-am pus și eu. Evident, nu pe cele despre acuratețea istorică, nu aveam cum, ci pe cele de bun-simț.
👉 Caliphate – serial, Netflix
Mă pregătesc intens pentru sezonul 4 din Fauda, așa că mi-am făcut încălzirea cu Caliphate ăsta pe care îl tot evitasem. Dar e bun, mi-a plăcut aproape tot în afară de agent Fatima. N-am crezut-o nicio secundă, mi se pare că e singura care joacă mult sub nivelul celorlalți.
Altfel, înțeleg perfect de ce „Caliphate” a deveni cel mai vizionat serial de pe Sveriges Television. Pentru că e bun și bine făcut. Și e jucat în limbile locurilor în care se desfășoară acțiunea. Nu vorbesc toți suedeză de-a valma. Am identificat cel puțin patru limbi în serial: suedeză (plus slang suedezo-arab), arabă, turcă și engleză. Așa construiești credibilitatea unui serial, nu arătându-mi cum vorbește Vlad Țepeș în engleză cu nevastă-sa.
👉 The Big Bang Theory – serial, HBO Max
Aveam nevoie de un serial de comedie bun, la care să mă pot uita cu plăcere și la care să râd pe bune. De obicei, pentru treaba asta mă folosesc de Friends sau Seinfeld. Dar cum n-a trecut decât un an de când le-am revăzut pe ambele, nu aveam cum să mă uit din nou așa de repede. Trebuie să treacă măcar doi ani până mă tentează din nou. Da, da, știu, sunt un primitiv care râde la Friends, Seinfeld și Las Fierbinți, va trebui să vă obișnuiți cu gândul că atâta pot.
Și uite așa am ajuns să-i dau play lui The Big Bang Theory, pe care nu-l văzusem la vremea lui. Mă rog, știam despre ce e vorba, mai urmărisem episoade disparate, dar atât. Ce e mai nasol e că nu mă prinsese și rămăsesem cu ideea că e slab. Well, lasă că m-a prins acum. Și nu numai că nu e slab, dar am avut momente când am râs cu muci. Iar cel mai tare mi se pare că vin fetele să se uite cu mine, ceea ce nu s-a mai întâmplat vreodată la vreun serial de comedie, că erau prea mici și nu înțelegeau glumele.
Am ajuns la sezonul 7 și trăiesc în fiecare zi cu vechea spaimă: „ce naiba mă fac după ce-l termin?”. De-aia mă mai uit și la altele, ca să prelungesc momentul când va ajunge la final.
Atât pentru azi.
Care frig? Eu tocmai am comandat un ventilator…
Ho, că vine el.
Oricât de bine ar suna unele dintre recomandările tale de tăvălit canapeaua, eu sper sincer să nu (mai) vină. M-am săturat de stat în casă. Cursiera are pană pe față de 2 luni…
Vreau și eu niste globăluărming, pls!
@Oldjohn nu vrei globăluărming d-ăsta de care am eu. De la jumatea lui Decembrie au fost 10-15 grade zilnic, dar 3 săptămâni în care azi văd soarele prima dată.
Și ca să nu fiu complet off-topic:
Six Degrees Could Change the World
https://www.imdb.com/title/tt1224519/
0
The Big Bang Theory e fain rău de tot.
Comentariu beton!29
Este, da. Cu el îmi închei ziua de vreo săptămână.
Păcat că s-a terminat, dar no, 12 sezoane.
Mai e o continuare, dar nu mi se pare la același nivel: The young Sheldon.
@IoanaMM: am văzut ceva secvențe din The young Sheldon, dar nu mă atrage. Deocamdată.
Young Sheldon e mai potrivit fetelor, ale mele sunt încântate de aventurile lui Sheldon cel mic! Plus că mi se pare o mișcare genială cu actrița care o joacă pe Mary Cooper în Young – fiica actriței ce o interpretează pe Mary in TBBT!
Le-am văzut și savurat pe toate!
Apropo, voi ați urmărit serialul „Bărbat în minoritate”??
Mie mi-a plăcut maxim! Joacă Tim Allen, o nebunie de replici! Și e mai așa,mai aproape de zilele și problemele noastre..inclusiv pandemia!
@Valeria: „Last Man standing” ?
Nu, dar mulțam de sugestie.
JT, da! Eu l-am văzut la TV, PRO Arena; cred că-l găsești pe Disney Plus, nu știu sigur!
Nu am vazut decat cel cu glass onion, care trebuie spus ca este o continuare mizerabila a originalului Knives out si the big bag theory. La the big bang u ma plictisesc niciodata, este totusi mai uman decat seinfeld. un alt serial descoperit recent si recomandat parintilor cu copii pre adolesceti este familia Heck. daca il vizionati o sa intelegeti de ce.
Heck family rula la un moment dat pe o televiziune. Atunci am văzut multe episoade. E ok, dar, după părerea mea, nu e la nivelul de Frindes, Seinfeld și TBBT.
nu, heck nu este la nivel cu cele trei , dar este amuzant de urmarit. fata a ramas surprinsa sa constate ca nu este singurul adolescent din lume cu probleme.
Pentru a fi o altă serie la Lørenskog ar trebui să mai facă ceva politia norvegiană, dar nahhh, trebuie să aibă fiecare nație Elodia ei.
În concluzie, ești in siguranță
Ah, deci tu zici că în stadiul ăsta e poliția norvegiană cu răpirea? Nu m-am gândit la asta. :)))))))))))))
Vazut Big Bang Theory tot la recomandarea copiilor adolescenti. Foarte bun. White Lotus asemenea. Glass Onion am adormit la jumatate de la atat suspans policier. Multam de Treason ca ma batea gandul sa ii mai dau o sansa dupa primul episod. Acum prestez Kaleidoscope pe Netflix….m-a prins dar nu m-as baga la o recomandare ferma. Si Dopesick pe Disney+ cu Michael Keaton de care imi place tare. Sorry daca s-a mai spus.
PS Nu stiu de ce dar eram “precisa” ca azi vor fi recomandari de vizionare:))))
Eu mai am pe lista de râs și ”doi bărbați și jumătate”
Comentariu beton!14
Si noi, dar doar sezoanele cu Charlie Sheen. Cele cu Ashton Kutcher… meah.
Alt serial care ne place: The Kominsky method. Michael Douglas si Alan Arkind, doamne sunt fenomenali!
Alphamales, pe Netflix. Serial spaniol de 10 episoade la care am râs foarte bine. Cei de 40+ o să-l aprecieze, cu siguranță.
Comentariu beton!12
Pentru mine, „The Big Bang Theory” este, alaturi de „Seinfeld” si „Friends”, printre cele mai bune seriale de comedie existente – ma pot uita incontinuu la ele fara sa ma plictisesc. De vazut si „The Young Sheldon” – prequel la The BBT (e pe HBO Max).
Vad ca a mai mentionat cineva „The Middle” (Familia Heck) – bun si asta.
Nu stiam ca trebuie sa apara sezonul 4 la Fauda – o veste buna.
Comentariu beton!11
20 ianuarie, șerif. Nu știi cum aștept ziua asta.
TBBT e foarte bun, mă uitam cu copiii. Ar fi o idee foarte bună să îl reiau.
văzute:
-neidentificat, bun-bun
-urtubia, su perb
-ăla cu cuțîtele pe masă, muuult sub primul, dar, mai ales, o nesfîrșită reclamă;
dacă se permite o recomandare, un serial ușurel/comic-serios cu spioni siaiei, The Recruit; 1 sezon pe netflix
la TBBT mă uitam cînd era pe comedy central și de fiecare dată fie-mea mă bodogănea; de alaltăieri mi-am pus să revăd de la sezonul 10 iar aseară am terminat, cu fie-mea în brațe, cu mînuța pe după gîtul meu, jucîndu-mi-se în păr; jur că Bărbosul era acolo, pe fotoliu, cu noi!
Comentariu beton!23
LE văzut și Love Sorry, nu înțelegeți voi, oamenii răi, cum suntem noi, la Ieșî! sau cum devii, dacă vii în sitibreic…
haidipa, tocmai m-a luat de mînă: „tata, hai să ne uităm la oamenii ăia care-ți plac ție…” adică tbbt;
so, back to pilot
Comentariu beton!11
White Lotus am incercat. Atunci, mai demult, când a apărut. Vreo 4 episoade din prima serie. Nu m-a prins. Mi s-a părut că nu are nimic. Însă acum, de câteva săptămâni tot vad oameni (care îmi plac și pe care îi urmăresc cu drag) că îl tot recomandă. Se întâmplă ceva mișto după episodul 4 încolo? Care sa îl facă mai atractiv? Sau continuă în aceeași formă? Sa știu dacă mai are rost sa mai încerc o dată.
Nu, nu mai are rost să încerci o dată. Pur și simplu nu-ți place, nu e pe genul tău de seriale. Dă-i pace, caută ceva ce să-ți placă ție, nu altora.
Mihai, eu am văzut primul sezon de la White Lotus. Sincer, am sentimente contradictorii, dar abia l am așteptat si pe al 2 lea. Iar acum nu ma pot uita, nu am dispozitie pt crime sau suspans. Cum e sezonul 2 din aceasta perspectivă? Merita? Multumesc!
white lotus daca iti place, iti place din prima. e genial. dar nu cred ca are rost sa mergi mai departe daca nu te a atras de la inceput.
sezonul doi este la fel de bun ca primul. white lotus este atât de underrated…
@Irmi Multumesc pt răspuns. M ai provocat si e pe lista. O sa l vad. Mersi:)
Eu l-am vizionat pe Țepeș vorbit în română (are opțiunea asta!). Față de versiunea în engleză e mult mai „digerabil”.
Și am avut impresia, după mișcarea buzelor, că la filmări fiecare actor a vorbit în limba lui, iar apoi au făcut dublajele în engleză și în română.
Nostim e că la varianta „română cu subtitrare” sunt mici diferența între ce se aude și ce scrie (unele cuvinte sunt schimbate cu sinonime)!
Eu nu schimb niciodată limba originală în care a fost făcut filmul. Niciodată. Dacă oamenii ăia au hotărât să-l facă în dialectul tembo-habe, apăi în tembo-habe mă uit.
@MV, păi, tocmai asta voiam să subliniez, că nu poți să zici care e limba originală, din moment ce fiecare actor a vorbit în limba lui. Și marea majoritate a actorilor sunt turci. Doar „povestitorul” e britanic. Deci, toate dialogurile sunt dublate în engleză (și în română).
Boss, Netfix îți arată care e limba originală, adică cea în care a fost făcut filmul.
În plus, nu înțeleg ce vorbești. Eu n-am schimbat opțiunea de limbă, dar Țepeș vorbea engleză cu nevastă-sa și română (din când în când) cu frate-său? Ce e mizeria asta?
Eu zic să încerci să-l vezi și în varianta română. Așa ai să înțelegi.
Iar ce zici tu, că vorbea ba engleză, ba română, într-adevăr e o mizerie! Mi se pare o eroare de procesare a dublajelor.
Adică să mă mai uit o dată la el? Ahahahahaaaaaa, nu merci.
Te înțeleg, pentru că, pe lângă stângăciile despre care discutăm, filmul e axat pe glorificarea lui Mehmet, iar Vlad e doar un fel de „sparing partner”, ceea ce nu se potrivește cu ce am fost noi învățați la istorie.
@MV: B0$$ nu te-ai prins? Frate-su tolomac știa numa’ română, nevastă-sa cultă era bilingvă, d-aia vorbea cu ea-n engleză, ca să nu afle frati-su’ că merg la șaorma fără el, iar sultanu’ vroia neaparat să-și exerseze engleza studiată cu Marco Polo. Și cum Marco Polo o mers să predea cantoneza și mandarina chinezilor, sultanu’ l-o sunat pe Vlad Țepeș și l-o invitat la un „barbeque”. Da’ fără frati-su, că ăla nu știe engleză, iar cu româna lui dă pe spate cadânele sultanului. 🤣🤪🤣
Comentariu beton!13
@JT: 🤣🤣🤣🤣🤣
Chernobyl (2019). O serie care te face să-ți uiți învățul de-a te mai ridica de unde te-ai așezat să-l vezi. Însă scurtele inserturi sonore gen post de radio în background sau comunicațiile originale a operatorilor stației de pompieri, m-au facut să mă intreb: Oare cum ar fi sunat producția asta vorbită în limba locului? Parca i-a lipsit tușa asta de autenticitate. Și v-o spun cu toată gura: l-am văzut legat de vreo două ori și anumite episoade hă hă… Ce-i drept e un produs british și probabil greu de făcut altfel. Da’ aștia? Nu mai știu pe turcește, adică pe limba lor?
Hai că m-am răcorit un pic.
Eu am o problema cu zgomotele puternice. Aspiratorul, hota la putere maxima, pana si muzica ascultata la un nivel la care nu nu poti purta un dialog cu cineva, toate astea imi dau o stare de anxietate incredibila. Astfel ca din filmele romanesti vechi am reusit sa vad doar BD-urile si Operatiunea monstru. Am vazut si Morometii dar cu greu am trecut de plansetul din cimitir. Am vazut zilele astea teambuilding si love story. Am fost incantata de faptul ca femeile nu poarta basmele, nu se lasa batute de barbati, nu sunt victime ale diverselor abuzuri, nimeni nu mananca ciorba, nimeni nu se jeleste cu muci, barbatii nu sunt betivi, agresivi si badarani, copiii nu sunt desculti si nici bolnavi, nu intra muzica peste replici sa-mi sara inima din piept cum se intampla la filmele lui Sergiu Nicolaescu. Bineinteles ca nu am ce povesti din ele si nici nu m-au miscat in vreun fel insa pentru moment m-au relaxat si asta este tot ce conteaza
Comentariu beton!14
Cred că trebuie să-mi explici, că nu m-am prins care e legătura cu zgomotele puternice.
@MV: dacă urli „Băh!” în timp ce ea se uită la film, se lasă cu maro.
🤣🤪🤣
Aseara jumatatea mea mai buna a dat cu aspiratorul, dupa ce a gatit varza calita si a tinunt hota pe maxim. Sunt inca socata, asta e legatura :D. De fapt, ce voiam sa zic este ca filmele astea 2 romanesti sunt ca un refresh pentru mine care nu sunt vreun critic de arta si nici vreo elevata tinand cont ca imi cumpar carti de citit de la raionul de copii si adolescenti desi am depasit varsta demult. Eu asociam pana acum filmele romanesti cu zgomotele puternice si nepotrivite
Narco Saints, Madoff si The Angel (film)
Iti recomand sa incepi cu The Angel 🙂
Am văzut The Angel. 😉
Ugh, abia am apucat să terminăm The Watcher. M-am uitat acu, ai scris despre el în octombrie. În ritmul ăsta, până ajung să mă uit la astea de azi, o să devină filme clasice 😂
Dar mulțumesc oricum, puse pe listă.
Ps: diseară începem Dahmer. Dacă mâine nu apar pe aici, să știți că e posibil să fiu ascunsă sub păturică (da, sunt genul ăla de proastă pe care o sperie filmele creepy. Nu, nu alea de groază, cu sânge și topoare, alea care îți induc groaza prin sugestii).
Deci o să ai un weekend în care o să-ți testezi rezistența psihică. :)) Eu doar așa mă pot uita la filmele de genul ăsta. Și doar la alea care sunt bazate pe fapte reale. Cumva simt că trebuie să-mi și folosească la ceva, că n-am cum să spun după „mi-a plăcut”/”nu mi-a plăcut”. La ceva de genul Dahmer m-am uitat ca la un film „nimeni nu e, de fapt, rănit, pfiu” , dar și ca „ok, trăim într-o lume în care sociopații sunt mult mai răspândiți decât credem, chiar dacă nu toți ajung criminali. Nu strică să aflăm mai multe despre ei. Chiar și așa, din fața televizorului”. M-am uitat după și la niște documentare și chiar la un interviu cu adevăratul Dahmer. Imaginează-ți să trebuiască să iei interviu unui așa personaj. Față în față, nu sub păturică. 😬
Am vazut si eu cateva episoade din Dahmer. Extraordinar de bun, fantastic de bine jucat. Poate prea bine? Prea dur pentru mine, nu prea m-a mai tinut stomacul la un moment dat, tocmai ca e dupa fapte reale. Iar ochii aia… Spooky! am vazut vreo 3 episoade, si intr-o noapte l-am visat. Cosmarul naibii cu ochii aia galbeni de psihopat. De atunci am zis pas! Cine are forta de asa ceva, go for it, cred ca merita vazut pana la final. Eu nu am putut, si cam regret. Dar nici nu vreau sa imi sacrific noptile pentru un serial, ca doar nu am innebunit (inca!). Ma trezeste suficient de des un gremlins de 3 ani.
@Anduța, parcă zicea și patronu ceva de un documentar cu personajul adevărat. Tot pe Sfântu Netflix? Că azi mă simpt curagioasă 💪
@Andreea C, vedem, am auzit și eu că nu e foarte „light”. Mai am un picuțel. Culc odrasla, termin ce mai am de făcut prin casă și dau play. Vedem cât mă ține curajul 😁
Eu ma axez in general pe filme bazate pe fapte reale, am vazut „n” filme cu criminali etc…dar Dahmer..chiar nu l am putut duce.Inainte sa ma apuc de serial am citit despre el, am vazut si interviurile cuDahmer, nu mi se parea ca nu as rezista sa l vad…dupa un episod si jumatate am renuntat, e prea mult. Poate daca l as fi vazut ziua si nu pe la 11-12 noaptea nu ar fi avut acelasi impact, dar oricum, nici nu mai vreau sa l vad😁
White lotus – interesting, totuși nu am avut timp/dispoziție să continui. Big bang theory – moama, l am văzut acum câțiva ani pe tot, e super șmecher, mă mai uit pe comedy central la cate un episod. Caleidoscop – am inceput aseară, drăguțel până acum, nu extraordinar. Glass onion – nici nu îl remarcasem dar erau la metrou in Roma reclame mari din metru în metru și am zis că o fi ceva de el… NOT. Love sorry – abandonat la jumătate, mi a plăcut că e filmat in Iasi. Pe HBO max m am chinuit 2 zile sa mă loghez și recomand „This is going to hurt”. Mi a plăcut mult. Un pic de spoiler alert: cui nu i plac serialele despre spitale, cezariene, sânge, gay, nu are rost sa se uite. Am înțeles că e făcut după o carte. Fringe iar mi a plăcut mult pe hbo
@Mojo: “This is going to hurt” e scrisa de Adam Kay, doctor o perioada. Cartea e foarte bine scrisa, naratiune fara dialoguri, omul are umor cu carul, m-am distrat copios. E o lectura relaxanta, dar da, pentru cei obisnuiti cu mediul spialicesc. Chiar o recomand (Kindle Amazon).
Big band l-am vazut de 2 ori cap coadă. Si fetele mele s-au uitat cu mine.
Si acum e pe comedy central, iar dacă se întâmplă să dea de el cand zapuiesc telecomanda, mă anunță că e Sheldon la momentul respectiv.
Apropo de Vasile Muraru, vezi Oameni de treabă, o să vezi că și-a irosit talentul cu scălămbăielile, și nu, nu face un rol comic.
Și-a irosit sau NU și-a irosit? Că nu mă prind ce vrei să zici.
Scuze, am vrut să zic că e un actor foarte talentat. Scălămbăielile cu care se ocupă de-o viață nu-l avantajează deloc, păcat de talentul irosit.
Big Bang Theory şi episoadele vechi din Two and a Half Men sunt nemuritoare, le revăd zilnic pe Comedy Central fără să mă plictisesc. În schimb, Young Sheldon nu m-a prins, iar Familia Heck mi se pare meh.
Tot la categoria seriale de comedie nemuritoare, dar ignorate de unii, recomand The IT Crowd de pe Netflix, care e o capodoperă din multe puncte de vedere. Tot pe Netflix mai merita trecut la plusuri si Kim’s Convenience.
În schimb, seriale noi şi bune de comedie cam subţire în ultima vreme, la remarcate pe alte meleaguri fiind Mythic Quest şi Ghosts US.
Vrei aplicatie de kko? Disney+. Cel putin varianta de desktop e distrusa maxim. Abia mi-a salvat setaile de subtitrare, iar dupa terminarea fiecarui episod dintr-un serial, nu ramane in full screen.
Nu, merci. 😛
Eu n am reușit să îi fac subtitrare… Dar nici nu prea m ar interesa ce au de oferit. Deocamdată… Pas
Din serialele nordice de pe Netflix cred cä cel mai tare este Fata din Oslo, parcă așa se cheamă. Tot așa, vorbesc ăia în vreo patru limbi, foarte mișto făcut și extrem de interesant. Cred că s-a mai vorbit despre el pe-aici
Văzut. Mi s-a părut o idee cam mult tras de păr. Dar nu e rău deloc.
Pe Netflix – un film italian ”7 femei și o crimă”, bate Knives Out cu mult!
Eu as recomanda un serial, tot italian, de pe Netflix. Suburra, un serial care mie mi s-a părut genial.
Si mie mi-a placut The White Lotus- nu as sti sa spun ce anume, dar te prinde. Aparea in toate topurile si eram sigura ca e o mizerie ultra promovata, dar m-a surprins placut, are ceva special. Nu mai zic de peisajele din sezonul 2, am fost in Sicilia si as mai merge o data numai ca sa urmaresc locurile din film:)). Actorii faini, replici bune, abia astept sezonul urmator.
Mie-mi place mult să văd filme la cinema. Unde n-am mai mers de hă hăt, de când a apărut Teambuilding. Între timp, s-au lansat deja de ceva timp Avatarul nou și filmul despre Whitney Houston. Ambele sunt pe lista de “must see”, sper că pe unul dintre ele îl voi vedea chiar in acest weekend.
Da, White Lotus e superb! De departe cel mai bun. Scenariu, regie, dialoguri, atmosfera, imagine, personaje, actori, etc. Plus muzica!
Tocmai am vazut Kaleidoscop 🙂 Mi-a placut. Si Recrutul a fost nice asa de uitat cand esti racit si mai dormi din cand in cand :)))
Nu trebuie sa mai citesc comentariile in viitor :))
Este 2:17 noaptea, prima zi cand ma simt mai bine dupa 3 zile de febra si zacut (amigdalita) si sunt la ultimul episod 🙄🙄🙄🙄🙄🙄
Am auzit multe lucruri bune legat de White Lotus, l-am adaugat in watchlist.
Tot de la tine stiu de ‘My brilliant friend’ de care urmeaza sa ma apuc in curand.
Acum ma uit la Prison break, am tot evitat sa ma uit la el insa din plictiseala am zis sa-i dau o sansa. Este foarte bun si imi pare rau ca nu l-am vazut mai devreme. Din punctul meu de vedere bate Breaking Bad si chiar si Lost.
Stai să înceapă sezonul doi și mai vorbim. Da, primul e bun, după care au făcut pipi pe el.
Si sez 2 e destul de ok daaar clar trebuiau sa ii gaseasca final la sfarsit de sez 2 si din cate stiu asa era planificat dar succesul i a facut sa traga de el.
Încearcă Frasier, din aceeași perioadă cu Friends și Seinfeld. Pentru mine este peste cele două, mai populare.
Chiar dacă nu m-a prins Cheers, al cărui spin-off este, Frasier a rămas până acum favoritul dintre comedii.
Cred că se găsește pe Amazon Prime.
Din cele menționate de tine am văzut ,,Dispariția” și am rămas la fel de surprinsă de final. Dar este foarte bine realizat, ca tot ce vine de la nordici din zona asta, polițist/thriller/acțiune.
Recomand:
Fără zgomot 2, dar neapărat văzut după primul. Excelent realizat, excelentă interpretare a actorilor, mai ales a copiilor.
Nu recomand:
Amantul doamnei Chatterley.
Slab, foarte slab.
Am asteptat cu entuziasm ecranizarea aceasta, sperând că vor reuși sa redea emoțiile si pasiunea din carte. Dar iar actorii principali nu au chimie si povestea scârtâie teribil. M-am chinuit să-l vad pana la capăt.
Am mai vizionat chestii usurele de Crăciun, care nu merita menționate dar care au rolul lor pentru atmosfera din jurul sărbătorilor de iarnă.
M.V. când scoți si rubrica de cărți citite ? Chiar sunt curioasă ce citesc comentatorii tăi și mai ales recomandarile tale.
Desi m-am hotarat mai greu sa-l vad, White lotus a fost o revelatie. E foarte bine facut, personajele sunt bine definite si sunt extrem de captivante. Tipa care o joaca pe Harper m-a tinut in corzi tot serialul. E o bomba cu ceas ce ameninta sa arunce totul in aer, in orice clipa si asta fara sa se isterizeze, nu, ea tine totul in ea, simti doar taceri apasatoare si vezi in ochi si auzi in vocea joasa reprosuri furibunde.
Jennifer Collidge e super si ea in rolul americancei cu stil de viata decadent si destin tragic.
Am vazut de curand Emily the criminal cu aceeasi actrita ce o joaca pe Harper, Aubrey Plaza, si filmul nu e deloc rau.
Mie imi place si Yellowstone cu Kevin Costner si fabuloasa Kelly Reilly.
Ai dreptate ci Big Bang Theory! Nici eu nu l-am vazut la vremea lui, abia anul trecut m-am opintit! Dupa aceea nu m-am mai putut opri!
Am vazut White lotus sezonul 2 pe HBO, televizor, ca n-am internetul si cablul de la acelasi furnizor, deci pas HBO max. A fost interesant, auzisem ca e filmat in Taormina si cum plec o saptamana in martie la o scoala de vara, am vrut sa vad peisajele. Mie imi place sa astept de la o saptamana la alta un nou episod, e ceva de anticipat, sa treci peste saptamana.
Knives out m-am plictisit pana la jumatate, finalul cat de cat il salveaza, si era tare interesanta vila si decoratiunile.
Am vazut pe HBO Sotia calatorului in timp, foarte frustrata ca l-au lasat in aer la al nu stiu catelea episod, apoi am vazut alta ecranizare, film, nu serial, si am vazut finalul, ca eram moarta de curiozitate.
De anul nou singurul binging a fost sezonul 3 la Emily in Paris, mie imi place, inclusiv pentru vederile spectaculoase.
Boss, multumesc pentru sugestii. Nu stiam ca a fost ecranizat Quicksand. Am citit cartea acum vreo 5 ani si va fi interesant de vazut daca serialul este la nivelul ei.
De doua zile tot caut si eu teambuilding si nu gasesc. oare nu mai e pe netflix sau sunt eu asa bolovan? help
Probabil nu ești în România. Deci îți trebuie un VPN.
Mulțumesc. Sunt fix în Craiova, mai încerc, ceva sigur fac greșit
@MV : nici eu nu îl văd, va trebui să încerc prin VPN
The Bing Bang Theory e serialul meu preferat. Mă uit și la reluări și mereu descopăr câte o glumă sau un detaliu care mi-au scăpat sau pe care le-am uitat. Vă spun ceva și despre viața particulară a două dintre personaje. Leonard și Penny erau un cuplu și în realitate.
Boss, si daca vorbea Tepes in romana cu ce te incalzea? Romana din 1500, daca o outem numi romana, nu seamana absolut deloc cu limba actuala. Asa ca tot o inacuratete ar fi fost. Mai grave mi se par faptele denaturate dintr un documentar, nu.limba. poti ramane cu impresii gresite.
Am si eu o intrebare, numa’ nu dati cu pietre. Se uita careva la filme turcesti? (nu la TVR, nu locuiesc in Romania). Eu nu-s impatimita de film in general, n-am fost niciodata, dar uneori mai vad cate un film sau doua. Asa le-am descoperit pe cele turcesti, multe bune, unele asa-si-asa. In special doua seriale mi s-au parut de exceptie, din pacate nu le gasesc pe Netflix (le-am vazut pe Turkish TV): Don’t let go of my hand/Elimi Birakma, unde Alina Boz e absolut fantastica, si Raven/Kuzgun, cu Baris Arduç, pe care il consider actorul perfect (l-am vazut in mai multe filme, de categorii diferite). Acum urmaresc Black Money Love (pe Netflix), care deocmdata m-a prins, dar sant 164 de episoade de cate 45’, iar eu nu-s genul care vede un singur episod pe zi, si uite-asa se duc noptile mele 😵💫
Mă mai uitam eu (că se uita şi maică-mea), dar niciunul cap-coadă.
Mi-a plăcut „Mireasa din Istanbul”, se potrivea cu starea mea melancolică din perioada respectivă.
Am vazut filme turcesti doar dupa recomandarea proprietarului blog-ului de aici!
Apropo de seriale de comedie, Brookly99 ai vazut? E simpatic. Si da, eu te inteleg. Big Bang theory e urmatorul pe lista la genul asta. Momentan ma uit la Friends pentru relaxare si e tare simpatic. Il vad in premiera pentru ca nu l-am urmarit la vremea lui
toy boy – 2 sezoane spaniol
daca faceti abstractie de la faptul ca totul se invarte in jurul unor striperi, actiunea politista a filmului si intrigile sunt bestiale, plus marbella….
Eu am trecut pe documentareNetflix:
Three Mile Island ( no, or avut americanii Cernobâlul lor, eu nu am știut de acest caz, puțin plictisitor dar interesant),
Vulcanul- salvarea din Whakaari (nice sa vezi ca și alte țări au pantofarii lor, la alt nivel, evident, eu nu pot pricepe cum te duci la un vulcan activ sa socializezi cu el, ma rog , mai mult a socializat vulcanul cu ei),
Pepsi unde mi-e avionul( o poveste pe care o știam, dar nu știam cum a finalizat Pepsi disputa).
Mulțam pentru sugestii.
Poate sunt off topic, cred că risc blocarea de către domnul Vasilescu, dar dacă nu ați văzut Cuibul de viespi, îl recomand. Nu știu cum, în acele vremuri triste, cineva a reușit să facă acest film.
Băi nene, nu găsesc și io un blogăr influensăr care să-i placă filmele SF sau cu pac-pac 🙁
Nu prea cred ca are ce. Un singur serial SF am văzut de la un capăt la celălalt, cu ceva interes: Battlestar Galactica cu EJ Olmos. Puzderia de seriale Star Trek m-au lăsat eșuat. The Mandalorian pf pf, de la un războinic (el și ăilalți) am pretenții să se miște mai cu talent, bătăile din orașe parcă-s la grădiniță. Nu mi-a mai venit să mă uit la Andor. Cu pac-pac mai răruț mi-a plăcut Yellowstone, cu Kevin Costner, e delicioasă fiică-sa din film Beth Dutton (Kelly Reilly). Inteligentă, sarcastică și rea și îndrăgostită de vodcă.
@MV: … încearcă aplicația HBO Max de pe Chromecast cu Google tv. Vizionarea prin prin proiectare de pe tel. este o imbecilitate uneori.
De când am acel device, nu am avut probleme…cu HBO cel puțin:)
PS:
Sau încearcă router cu dual band.
Dacă-l ai deja, conectează Chromecast sau tv-ul la rețeaua de 5 Ghz. Simptomele pe care le ai sunt de regulă din cauza rețelei 2,4 Ghz supraîncărcată.
Am fost pentru prima oara in Turcia anul acesta pentru a descoperi diverse orase, nu ne place varianta lancezit in hoteluri. Da stiu, nu trebuia ca e idiotul ala la putere dar il injura si ai lui la greu.
Ideea este ca ce am invatat noi la istorie nu are legatura cu ce s-a intamplat in realitate, am avut un ghid pentru 2 zile de plimbat peste tot si in afara de sabia lui Stefan cel Mare (uzata, se vedea ca spre deosebire de altele tinute de ceremonie aia chiar a participat in cateva batalii) …romanii nu le-au pus prea multe probleme de-a lungul timpului…nu se invata la istorie despre „marile” batalii…
Era un ghid tanar, parea sincer pasionat de ce ne prezenta si mai parea si foarte sincer…i-am calcat usor pe bataturi in niste batalii asa…cat de cat…dar nimic notabil pentru ei. Nici nu aveam cum la ce bogatii aveau ei pentru a-si intretine si sustinele armatele iar pe noi ne vindeau pe mai nimic boierii nostri. (ca si acum)
Nu am nicio concluzie, nu vreau sa calc pe careva pe nervi, dar..nu..nu am prea contat in istoria Imperiului Otoman iar in muzeele lor avem suprafete FOARTE mici alocate ca am stat cuminti in cea mai mare parte, ne-am platit peschesul si cam aia a fost.
Aceste clisee ne doare. Nu cred ca in manualele de istorie ale altor tari se elogiaza rezistenta inamicului in lupta! Nu cred ca i se atribuie acestuia merite extraordinare chiar daca are. Consider ca trei statulete ca cele romanesti au depus o rezistenta eroica ca sa nu devina pasalac turcesc ca altii si rezistenta lor nu a fost prin vanzare si daruri ci prin razboaie si jertfe de vieti nevinovate. Unui imperiu ca cel otoman, cu o armata enorma si care a cucerit si supus Imperiul bizantin si a smuls de la greci teritorii pentru care si azi se afla in conflict, nu poate fi infruntat in lupta dreapta de cei mai mici. Au trebuit sa se gaseasca alte solutii, nu chiar fericite.
Eu inca nu am vazut serialul dar auzind ca e turcesc si ca este dedicat si perioadei razboaielor cu Vlad Tepes, consider asta un gest de respect din partea Turciei fata de un domnitor roman ce a indraznit sa infrunte o armata precum cea otomana. Este un semn de recunoastere a meritelor stramosilor nostri. Pacat ca noi nu suntem capabili de asta! Mai bine am recunoaste ca noi, cei de azi, suntem de toata jena pentru ca nu ne asumam nimic din ce suntem si din ce ni se intampla doar dam vina pe amaratii de inaintasi ce s-au straduit sa ne lase un loc in care sa traim si un nume.
eu m-am simtit mandru cand am vazut la Vatican ca singurele statui neromane erau cele ale dacilor. reprezentati cu mainile legate, era o fala pentru romani ca au reusit sa cucereasca Dacia, acea provincie mica a imperiului.
ce s-a intamplat dupa in istorie, s-a amestecat sangele cu cel al fanariotilor si iacata ce a iesit.
CatalinR Fanariotii au fost prea putini numeric ca sa-i putem invinui de apucaturile de oribile ce ne caracterizeaza pe unii din noi, ma refer la guvernanti acum, adica hotia si crima (vezi Revolutia). Si fanariotii au fost localizati in Tara Romaneasca si Moldova, nu in toata tara, s-avem pardon! :))))
Statuile de daci sunt foarte faine si cred ca nici un alt neam ce s-a batut cu romanii, nu are atatea reprezentari cioplite in piatra si marmura. Ar trebui ca statul roman sa cumpere v-o doua-trei statui de daci de la italieni. Macar cu atat sa ne alegem daca tot ni i-au casapit stramosii lor celebri.
Cred ca la Roma mai sunt reprezentati si celtii si alti inamici istorici, Hanibal, Cleopatra, pentru ca romanii ii respectau pe cei curajosi in lupta. Era o onoare pentru romani sa arate ca nu s-au batut cu orice terchea berchea si era si mai onorant sa iasa invingatori.
Gomora! HBO L-am inceput aseară și-am văzut deja primul sezon. Extrem de dur, dar extrem de bun.
Am mai recomandat mai sus Suburra.Tot serial italian, tot cu mafioți. E la fel de bun ca și Gomora.Il găsiți pe Netflix.
1. Designated survivor – serial Netflix destul de bun
2. Suits – serial Netflix – mi-a plăcut maxim
3. Emily in Paris – serial Netflix – ceva usor dar m-a prins
4. Young Sheldon – Hbo Max – explică cateva chestii din TBBT
5. Shooter – primul sezon bunicel, al doilea okeish, al treilea – au început să o zbarcească deja de la al doilea. M-am uitat pentru Ryan Philippe – sper că am scris ok numele omului.
6. The Crew – mi-a plăcut, cu râsete, păcat că are doar 10 episoade…
Pe listă
1. Better call Saul – recomandat de farmacistă, cică ar fi bun…
2. Peaky Blinders
3. The recruit
Ms de recomandări chiar mă cam chioram pe aici la ce să mă uit și doream sa vad un film.
Thanks, bigcat
The Windseeker / Căutătorul de vânt
Foarte bun filmul, ma asteptam la ceva destul de trist, la cum a inceput.
Foarte bun in simplitate, vreau sa zic, parea cam ingrijorat Radu (Dan Bordeianu) sau mai bine zis resemnat in momentul interviului pentru firma de constructii. Inclusiv salariul l-a luat prin surprindere. Sau are legatura cu divortul…
Ma asteptam sa ajunga la tatal lui in Buzau, ajunge in alta localitate. Foarte bun Adrian Titieni, felul in care povesteste de fiul lui.
Dar aici avem cateva puncte interesante, cum a vrut fiul lui sa construiasca o casa cu etaj(e), dar curte mica, tu fiind in mediul rural si ai nevoie de culturi, o mica ferma, micul gospodar, cum zic eu.
Nu prea am fost atent la tanara mamica, sotul ei era cel din spania sau italia? Fiul lui nea Pavel, plecat in Spania, care intre timp se casatorise cu cineva in acea tara (fapt pentru care i-a spus tatalui ca poate sa vanda, el nu mai vine in Romania, va dati seama, cine stie cat de suparat sa fii pe familie incat sa ii lasi de izbeliste),
Femeia din film, muncitoare (de nevoie, insa harnica, mai rar asa ceva), se vede ca e ospitaliera si a vazut in Radu, care a si ajutat-o, se comporta frumos cu baietelul, un barbat bun la casa omului, cum e o expresie.
M-a induiosat, dar ulterior eram furios cand o refuzase, bai omule, asa decizii mai luam si eu in trecut, nu m-a dus prea departe, din contra.
In orice caz, ajunsese prin Bulgaria, acum nu stiu daca au trecut cele „doua-trei luni” si a constatat Radu ca e inca in viata…
Bun, dar de luat notite!!!
Aviz celor pierduti prin viata si care INCA mai pot schimba ceva.
Cam brunet nea Tepes.
Se dadea cu catran pe mecla, ca sa arate mai fioros :-))))
Nimeni nu a bagat la categoria, daca doriti sa revedeti, Breaking Bad ?
Poate sunt eu defect, atunci.
Serialul ala cu otomanii si Tepes, nu numai ca e penibil, cu engleza aia cu accent balcanic, de parca ma uitam la „Dracula: Untold” (adica un fel de Dracula la festivalul ala anual de la Cluj), dar este si „historically incorrect”: turcii nu o luau prin tarile romanesti ca sa atace Viena, pe care noi, cica, o aparam ca sa aiba ei cum construi biserici.
Pe linga faptul ca statele din sudul Dunarii erau vasale otomanilor, ce sens ar fi avut ca armia otomana s-o ia spre nord si apoi spre vest ?? Sa se ia la capaceala cu ostenii lui Vlad ? De ce sa n-o ia prin sudul Dunarii si mai departe prin Bulgaria, Serbia … ??
Neidentificat, parte dintr o trilogie, al doilea e Miracol.
Vasile Muraru in Oameni de treaba/Men of deeds.
Serial,hmm: jack Ryan, the rookie, deputy, two and a half men cu Charlie Sheen, seal team six. La filme seria mission impossible, Jack reached, serial sniper, wind river, top gun, orice cu Jeremy Renner, orice cu mark Wahlberg, Jean reno, Paul walker, Ben Affleck. Si e cam gata. Daca mai punem si seria nasul …. al TV ului sunt.
Exact din aceleași motive mi-a plăcut și mie „Neidentificat”, inclusiv Vasile Muraru, o surpriză. Vasile Muraru e foarte bun și în „Oameni de treabă”, film care nu trebuie ratat, după părerea mea.
Se poate incerca :”How I met your mother”.
Am vazut la matusa serialul Slow Horses, tare bun, 2 sezoane scurte pana acum, de sine statatoare. Spionaj englezesc. Recomand.
Mihai, incearca un episod din Mayor of Kingstown
https://www.imdb.com/title/tt11712058/?ref_=nv_sr_srsg_0
Taylor Sheridan are un stil inconfundabil!