N-am prea avut eu timp de citit nici săptămâna asta, dar câte ceva de citit tot s-a strâns, mai ales că duminica trecută rubrica a absentat motivat.
- Manifestul mediocrului
- Frica de transformare digitală
- Tu vorbești adolescenteză? (2) (continuarea articolului de aici)
- Cum scăpăm de rușinea naționalei de fotbal? (achiesez deplin la această idee, pentru că mai rău de atât oricum nu se poate)
- Paulică, chelnerii și bacșișul
Mă gândeam că dai bir cu fugiții și azi. Drumuri bune să ai. Și ce ne povesti.
4. Toata lumea o da înainte că Muntenegru are o populație de 30 de ori mai mică decât România.
Si se revoltă ca ne bat aia.
Pai pe raționamentul asta, India si China ar trebui sa fie campioane mondiale ca sunt cele mai populate tari.
Just saying….
Comentariu beton!20
1- superb!
2- așa e
3 și 4- pas
5- absolut perfect de acord!
1. Fain scris.
2. Asta am zis și eu. Transformarea digitală înseamnă mai puțină corupție, iar dorința de parandărăt e mult mai puternică.
3. –
4. –
5. –
Citiți bă ăla cu fotbalul. Că de-aia l-am pus. Nu e ce credeți voi. Promit.
4. Da, fain. Are dreptate.
@MV: Mea Culpa. 🤪
😇
Super făină selecția, apropo și eu am sărit articolul cu fotbalul 😉🤕.
Total de acord, uneori îmi zic că pe timpul lui Ceașcă lipsurile poate ne făceau mai îndârjiți și luptători..
În alte domenii avem vârfuri, tineri capabili, extrem de muncitori și competitivi, la fotbal nu știu pe unde or fi, poate încă nu s-au născut..
Drumuri bune să ai Mihai ! 🤗
1. Fix așa.
2. Mă gândesc că prin alte părți s-au digitalizat tăt felul, fără a afecta corupția în mod profund. Pentru că suntem niște luptători, ne adaptăm condițiilor. Oricum, mi se pare un efort utopic digitalizarea în România, având în vedere abilitățile tehnologice/informatice ale cetățenilor.
3. O exista limba aceasta, nu zic nu. Ce aud în jurul meu e ușor de înțeles, nu sunt cuvinte inventate, doar românizate. Sensul se bănuiește ușor prin traducere și context (mai un ochi dat peste cap, mai un gif).
4. Ahaha. Dar nu. I-am văzut jucând un meci de aur sau ceva. Vai, cât am căscat.
5. Perfect de acord. Câteodată și pe mine mă surprind dând vina pe cine nu trebuie. E halucinant cum au reușit să transfere responsabilitatea remunerării serviciilor prestate de angajat pentru angajator către o terță parte, fără ca nimeni să aibă ceva de obiectat.
Dar metalele? Unde’s metalele??
Astăzi e post… nu, nu negru. Alb închis.
Comentariu beton!12
1. Ce fain! 🙂
2. Da. In vreme ce corporatiile lupta pentru real time data visibility si alte din astea, statul roman are absolut tot interesul ca asta sa nu se intample. Triste vremuri…
3. Pas
4. Ca mi l-ai dat inapoi pe Georgescu (nu ratam nimic scris de el, acum cativa ani)…Are dreptate, daca ii pui in teren pe oamenii aia, am ferma convingere ca macar nu pierdem rusinos. Si totul vine din acel ceva de care vorbeai tu acum o saptamana – atitudine, mentalitate, felul in care au inteles sa respecte culorile de pe tricoul si munca lor de ani de zile.
5. Cand am auzit prima data in afara tarii „termina cu bacsisul la chelner, ca astia au salarii, nu din bacsis traiesc”, am crezut ca n-aud bine. Sigur, daca servirea e minunata, las bacsis oriunde. Dar nu ma simt vinovata ca nu fac asta in Elvetia (de exemplu)
Mulțumim cu plecăciuni că ne-ai dat ceva de citit şi astăzi.
1. Excelent
2. Cam aşa a fost şi cu cardul de sănătate. Rezultat 0. Cine vrea să fure sistemul o poate face şi cu card şi fără.
3. Situându-mă pe panta descendentă a vârstei celor de aici, pot spune că îmi sunt familiare expresiile. Pe unele le-a prins şi maică-mea şi ne amuzăm împreună. Cât despre whatsapp şi alte mesagerii, aşa procedez şi eu: dacă nu am chef/timp să răspund mă prefac că nici n-am văzut mesajul. Sorry not sorry.
4. Achiesez ideii
5. Paulică ştie el ceva. Şi mie mi se pare corectă abordarea salariu vs bacşiş.
Duminică faină tuturor!
1. Nu din toți mediocrii, iese ceva bun. Ba din contră, ajung membri haur, locali sau politicieni (nu, nu m-am repetat – hauriștii nu’s nici un căcat, darămite politicieni)… nu putem promova mediocritatea, în detrimentul celor care chiar trag să însemne ceva.
2. Nu o să vedem digitalizare, spre niciodată, atât timp la putere ajung tot aia, tot mediocrii, tot hoții, sau de ce nu, tot analfabeții. Ce dracu’, nu e clar că bezna și nu transparența, e politica de bază?!
3. Meh…
4. Fotbal nu se mai joacă de multă vreme. Acum e doar PR, bețivaneală, cocălăreală, evaziune fiscală pe bani grei, orice, da’ nu sport. Dar pentru că e o vacă costelivă la care mulg mulți, se promovează intens. Sunt destule domenii sportive în care sunt rezultate, dar banii nu ajung acolo. Personal, refuz să urmăresc orice legat de fotbal, pentru că a trecut de penibil… și nu vom scăpa niciodată de situația asta, atât timp cât nu dispare interesul național pentru mediocritate.
5. Corect. Bacșișul și salariile mizerabile în domeniul HORECA, ajută patronii să facă ceafa groasă și angajații să fie neinteresați, dar toate pe banii clienților. E o situație pe care o perpetuează tot cei care plătesc adaosurile nesimțite la orice.
Comentariu beton!14
Fara legatura cu subiectul si fara suparare 🙂
Am o intrebare – n-ati putea folosi altceva in loc de „achiesez”? „Sint de acord”, „aprob” etc.
Fiind plecata din Ro de ceva timp, toate aceste englezisme sau frantuzisme, aparute in ultimii ani in vorbirea curenta, mi se par barbare si fortate.
De ce nu putem spune, de exemplu, „marca” in loc de „brand”, „tinuta” in loc de „outfit”, „a incepe” in loc de „a antama” etc.
Nu insist, pentru ca ar fi o dezbatere aparte, am facut remarca doar pentru ca am vazut termenul „achisez” de mai multe ori in textele sau comentariile dvs. si m-a cam zgiriat pe timpan 🙂
In rest, apreciez continutul articolelor.
Cum ziceam, fara suparare…
Comentariu beton!14
„A achiesa” nu este englezism sau franțuzism. Îl folosesc dinainte de revoluție. Altfel, mi se pare incredibil c-ai consumat atâta energie pentru ceva ce efectiv nu contează. Încă ceva, dacă te uiți prun DOOM 3, s-ar putea să ai o surpriză. Mulți din termenii care ți se par ție barbari și forțați au fost adoptați în limba română. Și mi se pare normal să fie așa.
„Doar o vorba sati mai spun” – editia 2022 😀
1. Oblomovism? 🙂
Cine-i apatic?
Ți -ai făcut timp, deci mulțumesc. Fix cum zice Adrian Georgescu, la orice oră ne prezentăm mai bine cu cei mai în vârstă. Despre bacșiș problema e mai delicată și nu doar în țară. In foarte multe țări ospătarii au salariul minim pe economie plus acel „service charge” plus bacșiș. Că în țară nu ajunge la angajat e altă poveste. Ospătarul a exagerat cu salariul motivant de 9000 lei, dar și George o dă în diverse dacă crede că munca unui ospătar se rezumă doar la a nota (ține minte) și a aduce mâncarea la masă.