Azi n-avem decât șase articole. Mi se pare normal, e jumatatea lui august, lumea trage tare prin concedii cu amenințarea valului patru deasupra capului.
Hai, luați de citiți.
- 10 lucruri pe care Florin Cîțu nu și le mai amintește din America (vaideplm cât am putut să răd la aia cu „A petrecut o noapte destul de ciudată într-un cort cu un alt cowboy”)
- Ce este legea Sharia și cum se aplică. Pedepse extreme pentru femeile care încalcă regulile
- Du-te dracului, PNL!
- De ce nu e bun țăranul român
- A blama mediul online pentru problemele de predare e ca și când am blama hârtia pe care a fost scrisă o declarație de amor pentru lipsa sentimentelor similare ale destinatarului
- Ori am avut eu ghinion, ori nu mergem deloc spre bine
Sa mai taie din ele, da-le dreacu, p-alea cu Catu, ca iar vine colega si mi le da de bune, ca pe aia cu tonele de marar…oricum nu-s fan tnr!
La eftimie am plans…
Viorel Ilisoi…
Mulțumim de recoltare.
😢 N-ai pus spoiler alert. Am plâns mult și am râs puțin la Ilișoi ( frumoasă lecție de istorie) și Eftimie.
Despre afgani a scris (și) Hosseini în „Splendida cetate a celor o mie de sori”. E scrisă fără patimă.
Despre cei ce ne înconjoară și le știu pe toate nu comentez. Suntem peste tot și nu veți scăpa. „The resistence is futile”. Chiar și aici pe blog! 😝😝😝
Educația? Lupți de mult cu ideea asta aici. Câți continuă să folosească ce le tot propui tu de ani de zile cu platforma aia? Să răspundă cinstit și serios.
E bine la mare!
L.E.: articolul făcea vorbire despre Sharia, știu, dar trimiterea era înclinată spre acțiunile sale asupra femeilor. Ori Hosseini despre femei a scris in cartea aia. Scuze!
@VictorR, de când ești în concediu tot scrii la sfărșitulul comentariilor ceva de genul : ”Mă simt bine la mare”, ”E bine la mare”. Pare cumva un strigăt de disperare ca a Maricicăi din Anglia … bă e mișto la mare da mi-e dor de munte ca di mama 🙂
Eftimie e cel mai tare azi.
Un țăran
4. Băi, știam că Eftimie scrie bine, dar articolul ăsta… 🤌
6. Stai să vezi cum e să întâlnești aceeași atitudine a românilor, dar în Germania.
„Vai, România e colonie! Vai, nemții ne tratează ca pe sclavi!”
Dar ei nu fac niciun efort să se integreze câtuși de puțin în societatea germană.
România rămâne în continuare țara aia mișto și jefuită, în timp ce ei continuă să se trezească la 3 dimineața ca să își rupă oasele pentru „stăpânul” neamț care îl plătește.
Atitudinea romanilor e cam peste tot la fel, peste tot se plang ca sunt exploatati. Asa zic si in Marea Britanie. Pe adevaratii colonisti nu ii aud sa spuna asta.
Total offtopic. Mi’aieee, mai știi pizza aia cu castraveți murați? Te-am pomenit aseară, boss. E genială! O găsești la Antik, în Balchik. Diseară te pomenesc din nou 🙂
Când io zic că m-aș mai duce o dată acolo special pentru ea.
2. Legea Sharia spune multe despre drepturile femeilor, dar nu spune ceva foarte evident: slăbiciunea bărbaților – a musulmanilor tradiționaliști, în general și a talibanilor, în particular. Nu degeaba termenul ”taliban” a devenit jignitor, înjositor.
Celelalte articole, bune, dar sunt despre politica românească și la mine asta nu mai încape 🙂
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.10
@Marius M, nu mai scrie comentarii gen TNR pentru că viața este mult prea serioasă pentru unii 🙂
Don’ shoric, pai mi au dat roșu fomeile puternice și independente. Da’ am depus deja cerere să înființeze partidul Talibănașii României, să vezi papară ce o să și ia ele.
Allahu Akbar și pregătiți va burka.
alo, domnii, ia faceți voi ciobănașii, așa, mai pe neaoș…
@Shoric,
Îți dai seama ce i-ar face lui MM ăia/alea 20 care i-au dat roșii, dacă l-ar întâlni? Sharia e cozonac cu stafide pe lângă ce-ar păți el 😂
Mda … cine ce să-i facă șeicului Marius ? Niște stafidite 🤪😝🤣
@HM, stafidite ? io cred că-s gogoșele pufoase și triste
6. La chestia asta nu prea cred sa fie ghinion, chiar exista multi sustinatori ai partidului „haurist”, reusesti sa dai de ei peste tot. Multi si in diaspora, ca, na, trebuie sa te dai victima, sa zici ca ai fost acolo vandut ca sclav si tot pachetul de conspiratii e si printre romanii diasporeni. Iar la ce procent de religiosi avem si antivaxxeri… Tare mi-e teama ca o sa ne ducem pe directia Poloniei, Ungariei.
Multumesc, Solandi. Ai expus mai bine ceea ce voiam sa zic. Daca pe vremea aia in evul mediu nu era femeia discrimata, imi mananc tot pantofii din dulap.
2. Legea sharia nu este medievala. Referitor la femei, in evul mediu, femeia a fost respectata, iubita, cantata. Sharia a izvorat din negura unor minti primitive ce iau drept litera de lege cuvintele unui „profet” pedofil. Un pedofil ce predica ura fata de cei care sunt carne din carnea ta si sange din sangele tau, fata de mama, de sora, de fetita ta. O lege criminala care cere spalarea onoarei familiei prin varsarea de sange a celor pe care, in mod normal, intr-o lume normala, trebuie sa-i aperi cu pretul vietii tale. Vezi Drasius Kedys!!!
Nu mai am cuvinte. Sunt socata de ce se intampla in Afghanistan. De ce naiba au incheiat americanii pact cu naparcile criminale talibane in loc sa-i starpeasca pana la ultimul? Mare curva-i politica asta!
Comentariu beton!22
Sharia nu provine din Evul Mediu, dar se aseamana cu perioada medievala (dus mai la extrem). Cred ca faci confuzie cu renasterea si celelalte curente artistice care au avut loc ulterior… Femeile erau arse pe rug nu doar alea care erau considerate vrajitoare sau cel putin notiunea de vrajitoare e mult mai largita in acea perioada. Daca erau vazute ca citesc sau ca invata sa citeasca in Evul mediu sau daca vorbeau peste barbati prea mult sau ‘imprumutau’ din comportamentului barbatului riscau grav sa fie arse pe rug. Ce-i drept, nu erau acoperite cu burqa si probabil ca nu aveau ferestrele vopsite sa nu priveasca spre strada, dar nici crestinismul nu a dus lipsa de ‘talibanii’ sai. Doar ca a fost o alta perioada istorica.
Evul mediu s-a intins pe o perioada de o mie de ani, de la anul 500 la 1500. Renasterea a avut loc intre 1400 si 1600, procesele vrajitoarelor au fost puternice prin 1600. Dar sa nu ne incurcam in cifre ca unii o sa zica ca nu-i adevarat, ca a inceput atunci si s-a incheiat altcandva!
Revenind la oitele noastre, femeile din Evul mediu, stim ca au fost vizibile, au detinut roluri sociale si de putere. Cele care faceau parte din nobilime erau regine, patronau arta, literatura, manastirile. Era vremea cavalerilor si muierile din inalta nobilime erau iubite si cantate. Sa-l citim pe Shakespeare si aflam. Sigur ca nu era acelasi lucru pentru femeia simpla insa femeile simple isi ajutau sotii si tatii in diferite mestesuguri, mosteneau si puteau cumpara proprietati. Totusi, pe vremea aia nu se batea apa in piua cu rolurile femeilor si barbatilor ca nu era timp, se traia putin (vreo 30 de ani) si greu, se nasteau, munceau si faceau copii si mureau.
Despre procesele vrajitoarelor stim ca s-au desfasurat intr-o parte de lume crestina, nu in toata lumea crestina. Si noi, spre deosebire de talibani, nu aprobam aceste crime, prin urmare orice comparatie intre lumea crestina medievala si talibani este nula si neavenita.
Am confundat cu perioada din secolul XIII in care incepuse sa aiba activitate mult mai raspandita inchizitia si sa decida pedeapsa cu arderea pe rug, care era de fapt aplicata oricarui eretic atunci. Tu vorbesti de cazuri de nobilime unde asta stiu si eu ca acolo nu era nicio problema pentru femei (in limita a ce puteau sa ofere acele vremuri), dar pentru femeia de rand nu cred ca lucrurile au stat atat de roz. A fost totusi o intreaga isterie cu arderea pe rug a ‘vrajitoarelor’, nu cred ca, femeie fiind, te simteai in siguranta. Ce e in Afganistan e mult mai rau (tocmai de-aia am zis ca e medieval dus in ‘extrem’ – inteleg daca s-a inteles aiurea partea asta).
@Andra Nu-i nici un bai ca nu-s io experta in Ev mediu. Unde mai pui ca esti si roscata, ca mine! Totusi e o perioada care ma atrage mult ca atunci s-au construit magnificele catedrale si castele ale Europei pe care nu ma mai satur sa le admir. Constructii unice, greu de egalat pentru ca sunt de inspiratie religioasa ( religia absenteaza in zilele noastre) si pentru ca nimeni nu mai este interesat de estetica lucrurilor, numai de practica lor. Plus ca asa cum ai mentionat, dupa framantarile Evului mediu a aparut Renasterea, o era absolut fabuloasa ce a continuat construirea de castele, cetati si a daruit lumii opere de arta divine. 🙂
Să nu confundăm arta Renașterii cu realitatea.
@Gabil Bine, arta Renasterii este o fantezie de-a mea! Nu exista decat in imaginatia mea. Am visat Cina cea de taina, pe David, Capela Sixtina, Pieta.. Sigur!
@MissLi,
Cum spune şi @GabiI, nu confunda arta cu viața de zi cu zi a femeilor de rând, de-a lungul timpului.,
,,…femeia a fost respectată, iubita, cântată. ” – poate unele femei bogate. Femeia de rând era inferioară bărbatului, era măritată împotriva voinței ei în funcție de interese și de zestre. Nu avea niciun cuvânt de spus în viața socială, nici intelectuală (pentru că nu ajungea la școală), dacă lucra cot la cot cu bărbatul era plătită mult mai puțin (ca și acum, în multe locuri), rolul ei era să fie mamă şi năștea copii după copii. Era adorată ca idol al fecundității, nu ca persoană de sine stătătoare, cu aspirații proprii, liberă să își trăiască viața cum vrea. Să nu mai pomenim de faptul că bărbatul avea dreptul să o bată pentru anumite greșeli. Fapt care se întâmplă și astăzi.
Sigur, femeile din înalta societate aveau avere și erau mai ferite de multe umilințe. Dar numărul este infim comparativ cu numărul femeilor de rând.
Așa că hai să nu mai idealizăm viața femeilor din trecut. Mă îndoiesc că ai fi vrut să trăiești atunci.
Evident, nici comparația Sharia = evul mediu nu merge. Pentru că prima e grotescă, e abjectă și e tot ce poate însemna mai bolnav în mintea unui posesor de penis, dar fără coloană vertebrală.. Se aseamănă doar prin dominația bărbaților prin forță și cu ajutorul unor concepte religioase vechi și răstălmăcite.
Comentariu beton!20
Nu idealizez nimic, aspectul amintit de mine a existat in acea perioada si l-am subliniat raportat la comparatiile cu talibanii. Spun talibani, nu societate musulmana, ca nu cunosc situatia femeii musulmane la vremea respectiva.
Si nu, nu sunt de acord cu ideea ca femeia era sluga supusa barbatului si familiei in acea perioada. Si barbatii erau obligati sa respecte reguli impuse de familie si societate si MAI ALES nu exista sub nici o forma o organizare a societatii gandita sa discrimineze femeia.
Lasa ca e bine azi, cu egalitati prost intelese si aplicate, eu traiesc intr-o societate profund feminista in care femeile mai au putin si se transforma in hiene capabile sa-si sfasie tatii, fii si sotii pentru ca-s barbati! Nu mai vorbesc de cum se sfasie intre ele!
,,MAI ALES nu exista sub nici o forma o organizare a societatii gandita sa discrimineze femeia.”
Sigur. De asta era considerată inferioară intelectual şi nu erau şcoli pentru ele. De asta nu avea drept de vot şi niciun cuvânt de spus. Era bună să nască sau să moară născând, să fie casnică şi suspusă capului familiei. Dar tu nu vezi nicio discriminare.
Nediscriminare înseamnă drepturi egale. Ceea ce abia în ultimul secol s-a obţinut.
Cât despre feminismul extrem – întotdeauna există extreme. Şi în general extremiştii de orice natură sunt foarte vocali. Asta nu anulează feminismul clasic şi nici meritele lui.
Pe tine nu te afectează ultra feminismul în mod direct, e doar o muscă care bâzâie deranjant. Iar tu poți să îţi vezi de viaţa ta, de munca ta, de libertăţile şi de idealurile tale personale.
Dar gândeşte-te cum era dacă trăiai în trecut. Fără drepturile pe care le ai azi ca femeie. Cu siguranţă impactul orânduielilor de atunci nu ar mai fi fost doar un bâzâit strident, ci neputinţa, nedreptatea și calvarul de zi cu zi.
@Solandi Off, dupa ce s-a luat ciocanul in mana, se vad peste tot cuie. Cuie acum o mie de ani, acum cinci sute de ani. Lgbtq baga cam aceeasi placa. Raman si eu la placa mea.
Sigur ca ma deranjeaza feminismul turbat de azi pentru ca este toxic si discriminatoriu, feministele nu vor sa fie egale cu alte femei, numai cu barbatii.
De barbati nu mai zic ce patesc, saracii de ei.
Ce pățesc săracii de ei?
@Solandi :)))))) imi place ironia! Ei bine, am un exemplu extrem de apropiat si actual. Sefu’ trebuia sa se intoarca din concediu acum o saptamana dar a fost anuntat ca nu mai e nevoie, ca ” a fost eliberat de sarcinile de munca”! Si de ce? Pentru ca a avut „curajul” sa ignore regulile nescrise ale unui colectiv plin de muieri isterice si sa dea cu flit propunerilor lor de cum trebuie sa-si faca el munca.
Nu-l plang, sunt sigura ca aterizeaza in picioare, ca-i bazat dar m-a speriat serios ce putere de influenta au si in ce fel.
Multumesc, Solandi. Ai expus mai bine ceea ce voiam sa zic. Daca pe vremea aia in evul mediu nu era femeia discrimata, imi mananc tot pantofii din dulap.
Ştiu câteva doamne şi domnişoare care dezamăgite/scârbite/revoltate/oripilate de starea deplorabilă a lumii contemporane declară nonşalant că nu s-au născut in secolul potrivit pentru ele. Şi că şi-ar fi dorit să trăiască in cutare perioadă, fie ea interbelică, a Renaşterii sau etc. Evident, cu gândul că ar fi fost vreo muză neprihănită, vreo ducesă, vreo contesă sau ceva de genul şi nimic mai puțin. Să nu vorbesc cu păcat, am picat şi eu in această capcană, căci m-am trezit intr-o zi cu dorința ca „astăzi, dragii mei, vom vorbi şi ne vom comporta ca la palat.” Ne pregăteam să luam masa. Fiu-miu s-a uitat chiorâş la mine, fie-mea şi-a luat instantaneu poziţie princiară la masă, bărbatul a aprobat din cap inițiativa. Şi-a suflecat mânecile, s-a proptit cu ambele mâini in masă, s-a ridicat de pe scaun şi a cuvântat regeşte: „Prea bine! Sclavilor, ochii şi urechile la mine!”. Mno, n-am avut cu cine, dom’le, n-am avut cu cine…
Comentariu beton!18
4. Domnule draga, te pup pe suflet pentru ce ai scris si cum ai scris despre cea mai frumoasa si chinuita si nedreptatita clasa sociala a noastra, clasa Mariilor Lor, a Taranilor Romani.
Vin dintr-un sat ardelean, nascut dintr-o poveste cu oameni ce erau una cu padurile, vaile, dealurile si apele pamantului pe care au vietuit de sute de generatii. Din povestea asta nu a mai ramas decat amintirea. Oamenii astia nu mai sunt si odata cu ei au disparut si padurile si apele. Cred ca s-au mutat cu totii intr-o lume mai buna.
Au mai ramas urmasii lor, unii din ei poarta povestea gloriosilor inaintasi mai departe, restul is alterati, le este rusine de identitatea lor, au devenit niste corcituri maneliste de la oras ce cred ca veceul din casa ii face sa fie mai civilizati. De-aia te ia cu ameteala cand intri dupa ei in incaprea asta intima sau le esti companie in autobuz!
Mi s-a zburlit părul pe mine când am citit ”Domnule dragă, te pup pe suflet”. Mai dau din greșeală peste domnu cu pupatu sufletului când mai schimb canalele. Bleah.
De fapt corect este ”Vă pup pă suflet”
@Shoric Corect este sasugetipwla si dumneata si ala (habar n-am cine e personajul!) ce a manelizat expresia. Nu ca ar fi una dintre favoritele mele!
@MissLi sora lu’ chinezu’ ardelean bRoccoLi
Și dă-i și luptă … și bagă-i carne 🤣🤣🤣 Omul care a „manelizat” expresia a fost jurnalistul Florin Condurățeanu.
Ti-i foame si tie, Don Habar? Dupa cum bine ai observat, eu nu servesc broccoli :))))))))
Că veni vorba de nedreptăți, numa’ suflet sau pwlă să nu fii. Că uite-aşa te trezeşti pupat sau supt când ţi-e lumea mai dragă. Se cuvine o discuție despre consimțământ oare?
Comentariu beton!21
Serios? Oare ma insel? Oare suptul nu a fost provocat, cerut, dorit?
De pupat, Eftimie nu zice ca nu!
Esti avocatul diavolului, Anduta? :))))))
Nici mie nu îmi place expresia ,,te pup pe suflet”. Prea siropoasă.
MissLi, grefierul. Continuați.
Solandi, mie-mi place. Are potențial de noul „pupici cu sclipici”.
Comentariu beton!15
@Solandi E prima data cand o folosesc! Sunt o exaltata cand oamenii spun lucruri pe care le simt, gandesc si doresc si eu.
Eftimie mi-a atins coardele sensibile. Hai, nu mai dati cu pietre, talibanilor! :))))))))
@MissLi, pentru mine expresia ” te pup pe suflet” pare vers de manea ieftină.
Nu sunt sigur dar corect ar fi să vă sugeți singură pwla. Sau singur.
Ce mi-a placut: https://www.dor.ro/totul-se-asaza-baby/
Citit! Merci!
6. Astia cu colonialismul au nostalgii si simpatii comuniste. Daca le zici ca vinovati de tradare si vanzare is neocomunistii de la conducere sau tac malc ( ca nu vor sa recunoasca adevarul) sau protesteaza ca nu-i asa! Occidentul e dracu’ si a venit sa ne lase flamanzi si goi, nu suntem noi de vina ca inchidem ochii ca cei care ne vand is tot de ai nostri sau zic ca sunt de ai nostri, ei fiind ceva corcituri ce ne urasc cu spume. Vezi patachinele de-si zic intelectuali si se considera ca fiind spuma neamului romanesc.
6 …ca sa fiu sincera pana la capat trebuie sa adaug ca avem si noi talibanii nostri religiosi ce sustin aceleasi tampenii ca si nostalgicii comunisti. Ba am descoperit cu stupoare ca unii o ard comunistoortodox! Brrr, asa imbarligaturi ma sperie! Mno, astia, pe langa turuiala cu colonizarea, imi predica iertarea si intoarcerea obrazului, nu pedepsirea ticalosilor. Sunt si eu ortodoxa dar la astia le-as sparge dintii cu bocancii. Toti interpreteaza orice dupa bunul plac, ca sa le serveasca interesele si sa iasa basma curata din mocirla in care se scalda. Nu mai stiu ce sa cred, is prosti ori alienati ori ticalosi sau toate trei la un loc?!
Am auzit un „crac” mai devreme. Ea la volan, a vrut să iasă din parcarea hotelului unde suntem cazați printr-o zonă mai inaltă a trotuarului. Ies amândoi din mașină, să inspecteze daunele. El zâmbind, se uită la noi, „mna, femeie la volan.”. „Huooo, misoginule!” îi răspund, tot zâmbind. Suntem prieteni, ne permitem din astea. Glume proaste, adică.
Sharia asta, cu misoginismul ăsta extrem dus la rang de lege, în numele religiei, ar trebui (peste ani/secole/milenii?) să ajungă să fie doar o glumă extrem de proastă.
Comentariu beton!18
scuzaț că așa tîrziu, da’ am dus mașina la spălat (mîine plecăm în conced, și nu se face, unii știe, să te duci la oaminii ciia jîgos…) iar eu am umblat creanga (și calu’), cu fie-mea, vreun ceas jumate; o dulceață, vorba lu’ Sorescu…
m-a apucat brusc dorința cînd am văzut în selecție (merci Miaie) analiza lui Ilișoi, pe care am început s-o citesc de 2 ori săptămîna asta; n-am reușit, poate și datorită foiletonului lui Valeriu Nicolae de pe FB; da’ am dat peste Eftimie; su perb! epic! de neînțeles pentru mulți, din păcate;
bunicii mei se constituie în oale și ulcele în cimitire din același sat; cît au trăit, ca oameni, erau ca apa și untdelemnul; dar ca “țărani”…aveau aceeași “școală”; bunicul matern, orfan înainte de război (deci cu o viață deloc ușoară, a lui și a celorlalți 4 frați, mai ales că nu aveau prea mult pămînt), a crezut în comunism; vreo 3-4 ani, la început, ( a fost chiar și președinte de CAP), după care, văzînd nedreptatea generalizată, a început o luptă absurdă cu sistemul; n-o să uit în veci fața albită a tatălui meu în cîte o duminică seara, cînd se trezea cu el la ușă, pentru că luni dimineață se ducea în audiență la partid, la primul-secretar, la directori de instituții, cu probleme care nu erau ale lui; reclama vreo rechiziție abuzivă a vacii vreunei văduve, cote prea mari de lapte/miei, mai știu eu ce nedreptăți; sincer, mă mir cum de nu l-au săltat băieții cu ochi albaștri și singura explicație o găsesc în precaritatea stării lui de sănătate (un ulcer perforat pe la 23-24 de ani, boală care l-a și pensionat devreme); pentru că nu putea munci precum oamenii sănătoși, la cîmp, iar fetele TREBUIAU ținute la școli, s-a apucat de apicultură (i-a prelungit viața pînă la 73 de ani), și, mai tîrziu, de construit sobe…
bunicul patern, pe de altă parte, venea dintr-o familie de chiaburi; singur la părinți (înfiat), ar fi urmat să stăpînească toate cele 14ha de teren agricol și 2 de pădure, carul, boii, caii, plug, borună, car, căruță…plus căsoiul de deasupra unei pivnițe de-a dreptul boierești, clădită din piatră; n-a mai apucat c-or venit ăștia-lu’ dej să bage spaimă-n burgheji; și chiaburi; așa că, “de bună voie”, s-a trecut la “colectivă”, unde l-au pus brigadier și de unde a plecat după doar 1-2 luni, în ziua cînd un subordonat i-a zis că “nu mai suntem pe vremea boierilor și chiaburilor!” îi ceruse să țesale două vaci pline de bălegar; așa că, le-a curățat singur iar apoi și-a dat demisia; următorul job (pentru vreo 2-3 ani), a fost de hamal în port; a mai fost gestionar la MAT și căruțaș la Cooperație dar la CAP nu s-a mai dus; și, fără să exagerez, se uita în altă parte cînd treceau vacile alea costelive…
cînd mi-e dor tare de lumea aia, făcînd abstracție de interpret (pe care îl detest de cînd cu susținerea lui ponta), ascult asta:
https://m.youtube.com/watch?v=XKJvOkUXeLY
Mulțumesc pentru selecție!
1. Am râs la faza cu „a alunecat pe mașinuța de jucărie și s-a fript la clanță”. Restul nu mi s-au părut așa funny, par să încerce prea mult să stoarcă povestea cu Câțu.
2. Oribil. Ce viață mai e aia??
3. Îl citisem deja. Un articol excelent ca de obicei
4. Emoționant
5. Opinie corectă. Dau un exemplu din domeniul meu. Conferințele și congresele online. Oponenții ar spune că e pierdere de vreme, te conectezi, oprești camera și microfonul și faci altceva. Dar nici la congresele live nu contorizează nimeni dacă ești atent sau te uiți pe facebook, intri și-ți scanează ecusonul, apoi poți ieși și intra de câte ori vrei. Iar de prezentat este mult mai greu de prezentat de acasă. Trebuie să te asiguri că laptopul/pc-ul/tableta se conectează ok la internet, că suportă dimensiunea lucrării și o rulează cum trebuie. Nu mai spun de aranjarea încăperii din care prezinți să nu se vadă chestii aiurea, de exemplu scaunul cu haine 😁 Așa că nu se poate trage concluzia așa simplu că onlineul e un kkt.
6. Din păcate așa este. Dau un exemplu trist: dintre colegii mei de suferință autoimună aflați pe terapie biologică și implicit la risc mare prea puțini sunt vaccinați 😢 și nici nu prea se protejează, umblă brambura. Măcar transplantații și dializații sunt mai conștienți..
Duminică faină tuturor!
4. Tot despre taranul roman.
Era o toamna tarzie cu ploaie mocnita si rece si batea un vant al schimbarii dinspre iarna, drumurile erau tot mai noroioase, de intrai in glod, ramaneai descult. La vreme de seara, vrajmasa de sa nu scoti cainele afara, pe ulitele pustii au rasunat dintr-o data, tropot de cai si de roti de caruta, scartaind de poveri ascunse si nestiute. Doi straini, femeie si barbat, cautau adapost in satul nostru. Erau din celalalt colt de tara. Erau fugiti. Fugeau de trecut, de familie. Nu mai erau tineri. Si le-au deschis mama si tata si i-au chemat in casa, sa manance si sa se incalzeasca. Le-au dat si o casa saseasca, sa stea in ea, cu curte, gradina si vie si nuc batran la poarta. Si au ramas cativa ani si el a murit de cancer. Era om cumsecade. Dupa ce i-a murit omul, vaduva i-a scos vorbe tatei, pe la vecini, ca tata vrea sa-i ia lucrurile. Se auzise ca femeia umbla cu lucruri necurate, facea vraji si alte bazaconii. Adolescenta fiind m-am dus la ea si i-am spus sa se care ca e o mincinoasa. Tata si-a facut cruce si i-a spus: „-Ce sa-ti iau femeie cand eu ti-am dat loc unde sa stai? Imi trebuie mie bulendrele tale?”
Vaduva si-a luat talpasita si parintii mei i-au ingropat omul cu preot si tot satul a venit la priveghi si la mancare.
Au venit dupa o vreme copiii omului ce a murit, la parintii mei, recunoscatori, sa le multumeasca ca le-au ingropat tatal crestineste si au povestit ca vaduva le-a furat parintele si l-a dus departe de ei. Au plecat apoi si povestea a fost uitata. Mie mi-a ramas in amintire, vie, asa cum mi-a ramas tot ce are de-a face cu parintii mei… tarani romani!
Beat that, orasenilor cu veceu in casa!
Probabil că dacă nu scriai ultima propoziție era mai frumos (și poate și mai credibil). Sunt sigur că tatăl tău n-a făcut faptele respective cu gândul să-i demonstreze ceva vreunui “orășean”.
Comentariu beton!18
Credibil sau nu, e Adevarat si asta e tot ce conteaza.
Eftimie a scris de veceu, eu am subliniat ideea. Nu spun care e ideea, ca e tare vizibila.
1. Io cred că a fost și în The Hangover.
2. Să fie la ei acolo, dacă nu mă afectează pe mine, nu am nici-un stres. Mbine, empatizez cu bula aia pro democrație dar se pare că au fost prea puțini să schimbe ceva și 20 de ani este fix pix.
3. Mi-ar place să mă întâlnesc cu Viorel Ilișoi la un pahar de vorbă. Dacă ar fi să vorbim despre politică și eu am fost atras de Crin Antonescu chiar dacă eram socialist pe vremea aia. Nu știu de ce s-a retras din politică dar cred că fost singurul politician după Iliescu și Năstase care a avut cuvintele și charisma de partea lui.
4. Din povești am înțeles că bunicii paterni și materni au fost, nu chiaburi, dar erau pe acolo, pe la mijloc. Primii aveau vreo 14 hectare de pământ care au fost cedați statului și copii lor au primit un teren de 1200 mp. Au plecat rând pe rând în orașe industrializate ca să facă bani să-și facă o casă la țara lor. Case construite cu ani de chinuială în concedii și eforturi financiare, drumuri cu cfr de 12 ore doar dus. La final, am vândut tot cu 18000 de euro prin 2016. Mi-a rupt sufletul dar era distanța prea mare și nu mă prea coafa locuitul la țară.
P.S. Nu vrea nimeni o vie cu o produție garantată de vreo 500-600 de litri de vin pe an undeva pe malul Prutului ? Moca.
6. Ei căcat. Acuma dacă a povestit un blogăr despre ce vorbeau unii la masa alăturată este klar că se merge într-o direcție greșită și trebuie toți să fugim.
Băi, io mă dau pe mine exemplu. Când sunt pe relaxare și dau peste persoane care la un moment dat o dau spre politică aprob tot. Adică sunt politicos.
– Ai văzut domle ce au făcut hoții ăia de la pesede ?
– Daa, klar, niște mizerabili.
Dacă durează mai mult de 5 minute subiectul, intru în modul ignore, scot telefonul și mă uit la ce comentarii mai sunt pe mihaivasilescublog.ro. Mbine, mai intru și pe la concurență dar rar de tot.
@MV: Mulțumesc pentru articole. O seară faină tuturor.
Decât atât ? Hmm, se pare că ceva nu merge bine pă Australia.
evident că pă australia nu mere nica, că-s cu capu-n gios; da’ văz că și-n “oltenia nemțească” (aka austria) s-or înecat corăbii…?
@șoricu-vericu, matale, în loc să te ocupi cu introdusul bățului prin gard, nu mai bine termini articolu’ ceala de-l tot promiți?
@costicămusulmanu, am mai scris un comentariu acum vreo juma de oră și încă nu o apărut. Trebuie să facem cumva un sindicat pentru că nu se mai poate. Noi tot scriem, de multe ori nu apar comentarii, nu rămâne username și parolă memorată (la băbălăi)
🙂 banii se bagă cu țârâita… e klar că cineva ne fură.
Pe eftimie sau pe ilisoi s-a hi suparat musiu heiterii??!!
da’ matali, doamna irinușa, di undi știț că-s doar musii? poate-or hi șî demoazăli?
La 3. se vaită.