Probabil nu mai e o surpriză pentru nimeni că, din când în când, pe acest blog mai apare câte un articol publicitar, câte un advertorial, cum se numesc ele. În schimb, pentru mine este o continuă surpriză că de fiecare dată când se întâmplă asta, este imposibil să nu apară cineva care să-mi spună cu dispreț: „aaa, păi asta e publicitate”. Eventual și cu continuarea „credeam că tu ești altfel, nu te mai citesc” care apare măcar o dată la patru-cinci comentarii ale celor dezamăgiți de mercantilismul meu veros.
Asta însemnând, în traducere libera, că până să citească advertorialul am fost ok, am fost frecventabil și lecturabil, dar odată cu articolul publicitar, toate astea s-au dus în derizoriu și-am devenit doar demn să-mi bată obrazul. De fiecare dată mă întreb cum cred oamenii de genul ăsta că funcționează lucrurile.
Oare de ce în capul lor se formează ideea că ceea ce fac eu aici nu poate fi asociat cu munca? Oare de ce își imaginează că timpul meu nu valorează nimic? Oare știu că blogul ăsta nu stă în picioare prin rugăciuni și pocăință, ci prin bani plătiți lună de lună către un serviciu de hosting? Oare tot la fel gândesc și despre munca lor, oricare ar fi aia, că nu merită plătită? Sau asta e valabil doar pentru ce fac eu pe blog?
Adică e ok când intri în fiecare zi aici și găsești câte un articol? Bun sau rău, cum o fi el, e aici, îl găsești în fiecare zi. Dar când sunt și plătit pentru treaba asta, dintr-o dată nimic nu mai e ok și mă transform într-un „nenorocit care vrea să se îmbogățească pe spinarea cititorilor”. Da, pare logic. ☹
Iar toate astea în condițiile în care eu nu promovez niciodată lucruri în care nu cred. Nu accept să fac promovare politică, nu accept campanii pentru jocuri de noroc, indiferent de sumele oferite. Promovez doar produse sau servicii pe care le folosesc sau măcar le-am testat.
Ca să nu mai zic că, în 99% dintre cazuri, articolele mele publicitare nu sunt o simplă preluare a unui comunicat de presă sau niște cifre seci. Încerc, pe cât posibil, să construiesc o poveste în jurul a ceea ce am de comunicat. Să fac ceea ce în limbaj de specialitate se numește storytelling. Să fac astfel încât, chiar dacă este un articol advertorial, să fie în nota tuturor celorlalte articole de pe acest blog. Pentru c-așa cred eu că funcționează publicitatea.
De-aia aș fi vrut să știu care este mecanismul din mintea celor care îmi bat obrazul. Ai citit aici zeci sau poate sute de articole scrise în același stil, după care apare și o poveste care este reclamă. Ce te deranjează? Doar faptul că, spre deosebire ce celelalte articole de pe blog, ai constatat că pe ăsta am luat bani? Boss, păi în cazul ăsta, ești doar un egoist care nu dă doi bani pe mine și pe ce fac eu. Și-atunci ce cauți aici?
Hai să vă zic ceva ce n-am mai zis niciodată.
Când am scris primul articol nu mi-am imaginat niciodată că voi primi vreodată vreun leu pentru ceva ce apare pe acest blog. Îmi îndeplinisem un vis, ceva ce-mi dorisem enorm să fac, iar asta era tot ce conta. De altfel, când am primit prima propunere pentru un articol plătit, nici nu mi-a venit să cred că mi se întâmplă mie asta.
Opt ani mai târziu, consider că blogul este cea mai mare realizare a mea din această viață: mi-am transformat un hobby în job-ul din care trăiesc. Motiv pentru care, aceiași opt ani mai târziu, încă sunt extrem de mândru de fiecare dată când cineva mă contactează pentru a promova un produs sau un serviciu.
Pentru că, dincolo de câștigul financiar, faptul că cineva are atâta încredere în ceea ce fac încât e dispus să mă plătească, îmi validează munca. Iar asta este mai important decât toți banii din lume. Asta și cu voi, oamenii care intrați zi de zi aici. Astea două sunt singurele repere care îmi validează munca. Știți, eu încă mă întreb de fiecare fucking dată când dau publish unui articol: „oare o să intereseze pe cineva ce-am scris?”. De fiecare fucking dată.
Iar pe cei care au impresia că „ce mare căcat face ăsta, asta e muncă?”, o să-i rog să facă și ei același lucru. Indiferent ce hobby ar avea, colecționează cutii de chibrituri sau fluturi, scriu poezie abstractă, joacă șah, cântă, dansează, fotografiază, pictează, nu contează ce, să muncească până și-l transformă în activitatea care le pune pâine pe masă.
Iar după câțiva ani, să vină un neica-nimeni de pe internet și să le spună cu dispreț: „Aaa, păi tu vrei bani pentru fluturii ăștia, fotografiile, poeziile, picturile astea? Vrei să te îmbogățești pe spatele nostru?”. Iar la argumentele de genul „dar am muncit ani buni ca să ajung să fiu plătit pentru ce fac”, sa primească mereu și mereu răspunsul: „Credeam că tu ești altfel, la revedere”.
Din păcate, nu se va întâmpla niciodată nimic de genul ăsta. Pentru că oamenii care nu respectă munca altora nu vor fi în stare să construiască niciodată nimic.
Da de unde avetz colectzia asta de fetze,rogu-va?
Comentariu beton!21
You’re obviously not a golfer
Ba is oleaca,da n-am mai rezistat fara sa imi exprim admirația fața de minunata colecție de fețe..
aaaaaa, e clar, te-ai vandut
Asta cu „vândutul” mai e cum mai e, dar aia cu „m-ai dezamăgit, credeam că tu ești altfel” e cea mai tare. Credeai că io trăiesc cu aer sau de unde vine dezamăgirea?
M.A.I des amăgit 😜
Ce nu pricepi, a? Există poliția internetului, există oculta, etc … automat există și opoziția internetului. Credeam că ești altfel, ma…🤌🤌🤌
Comentariu beton!29
Nu-ți bate capul, faci bine ce faci.
Adu-ți aminte de donația OMV pentru spitalul de oncologie construit de cele doua doamne. Urla netu’ că au făcut-o pentru reclamă și pun pariu că aia care țipau nu donaseră nici 2 euro.
Articolul ăsta al tău m-a făcut să mă gândesc la ceva: pe lângă atitudinea mioritică și apetența pentru mocăciuni, poporul ăsta mai are ceva: sentimentul permanent că e sărac, amărât, că muncește pe bani puțini (ceea ce e și adevărat deseori), în timp ce alții fac banii extrem de ușor. Dacă iei bani pentru reclame, intri și tu în lumea bună a alora care fac bani ușor 😀
Comentariu beton!64
@Bertha: prostul e întotdeauna sărac. Doar că dă vina pe altcineva pentru prostia lui.
Comentariu beton!63
Mare vorba!
@Bertha, în The Founder, unul dintre cei doi fondatori ai McDonalds a spus la un moment dat chestia asta: „Și uite așa, după 30 de ani de muncă, am cunoscut succesul peste noapte”.
@MV: Sunt o mulțime de imbecili pe planeta asta care consideră că doar ei muncesc, iar restul trăiesc cu aer. Dă-i-ncolo. Dacă ne-am împiedica de fiecare prost, n-am mai ajunge nicăieri niciodată. 😎
P.S. Ai mâncat un „l” la „storytelling”. 🙃
Comentariu beton!15
JT, te log flumos nu mai manca lahat!
Știi care e faza cu imbecilii ăștia? De obicei, ce muncesc ei ar putea fi făcut, cu un minim de efort, și de o maimuță.
Ai devenit la fel de sensibil ca comuniștii ăia departamentali de la CSA. Am multe momente când nu sunt de acord cu tine, dar nu din cauza publicității. Citesc să văd cum împachetezi chestii publicitare . O faci bine.Și mai ai și tu dreptate.
În sfârșit sunt și dinamoviștii pe locul 2.
Comentariu beton!23
Ha? Pe care loc doi sunt dinamoviștii?
Amicu’ tău #DDB4ever playout, Cismaru. Comentariul no. 2.
0 0
Mie imi place mult ce scrii si cum scrii. Inclusiv storytellingul. Fuck the haters! Nu ti dai seama ce oameni limitati?
ceicesuntdinamovistiniciodatanusunttristi
Da, ce şoc, adică faci reclamă la diverse chestii? Nu mă aşteptam.
Comentariu beton!17
Este că te-am surprins?
Maxim. 😛
Domnu’ Vasilescu, nu va mai faceti inima rea de luni dimineata !
Nu se merita ! Am aflat ca, dupa o varsta, vorbele pot dauna grav sanatatii. Cei care spun vorbele astea inca nu stiu, dar vor sti si ei la un moment dat.
Dumneavoastra doar bucurati-ne pe noi, ceilalti, care citim zilnic ce postati pe plaiul mihaivasilescublog.
Multumim !
Comentariu beton!26
Vaai, cum, tu nu trăiești cu raze de soare, zâmbete și aripioare de fluturași? Nu pot sa cred…credeam ca tu esti altfel 😂😂😂😂
Comentariu beton!23
Stai asa, ca nu pricep, tu vrei bani pe ceva ce n-ai facut. Pai s-o luam metodic, literele le-ai inventat tu? Scrisul l-ai inventat tu? cuvintele? Pai de fapt tu iei doar ce a fost facut de altii si le asezi pe un ecran si vrei bani, a? Pai de ce?
De cate ori am auzit ce mare lucru faci, o siguranta, niste fire, strangi un surub, faci o lipitura, schimbi o piesa de 20 bani. Ihim, fa si tu daca crezi ca e asa usor, ca doar nu e mare lucru. Culmea e ca vine unul si le da cu lavabila pe peretii unei camere si ia 1000 lei in 4 ore, dar na, ala munceste nu ia banii aiurea. E doar un exemplu, nu sariti, mi se pare corect sa fie platit zugravul ala.
Comentariu beton!36
Q: Știți vreo echipă să zugrăvească o scară de bloc ?
A: Dinamo București 🤪
Comentariu beton!20
Echipa nu, stiu pe unu’ care zugraveste. Meserias bun, a terminat scara intr o saptamana, avea pompa din aia si a stropit cu var peretii zi de zi intre doua sticle de bere. Da, stropit e termenul corect pentru ce a facut, macar de stropea doar pe pereti:)))
@MariusM, vezi dacă nu folosești consultanți de marketing? hai, că prima lecție e gratis; mai ales că nu-i a mea, e auzită la Toma Alexandru, stendapăru’…
vine ingineru’, măsoară, pune șurubelnița și strînge un șurub;
– 1000$ vă costă…
– ești nebun!? o mie de parai pentru strîns un șurub? da’, uite cum facem, dacă îmi trimiți un deviz de lucrări corect, îți plătesc…
așa că, ăsta trimite
DEVIZ DE LUCRĂRI
1. strîns șurub $1,00
2. știut unde pus șurubelnița
pentru strîns șurub $999,00
____________________________________
TOTAL $1.000,00
Comentariu beton!25
Culmea ironiei este că știam drept poantă toată istorioara 🤪
Domnu’ Marius, adică dv strângeți șuruburi?
1000 de lei in 4 ore mi se pare extrem de scump ptr Romania. Nu stiu daca e reala povestea sau doar exagerezi. Eu sunt zugrav in Norvegia si foarte rar fac banii astia aici in 4 ore , unde preturile sunt mult mai mari ca in Romania. Dar daca spui tu ca asa merge piata acolo la voi, inseamna ca zugravii romani castiga cel putin 25000 ron lunar! Ma cam indoiesc .
@Marin,
Cam ăsta e prețul, da. Dar nu câștigă 25000 pe lună pentru că nu muncește 25 de zile. Că nu vrea. O lălăie între 2 beri și 3 prânzuri. Asta numai dacă se mișcă din pat dimineața 🙂
Comentariu beton!17
Pai nu castiga atat pentru ca lucreaza putin si nu s seriosi iar alea 4 ore sunt efectiv orele in care muncesc, lucrarea o lalaie o saptamana. Nu toti, bineinteles, cei care se tin de treaba au preturi mai mici de obicei. Doar ca exemplu, cunosc pe cineva care se ocupa cu zugravit, pus parchet, rigips, faianta etc. Tipul f. serios, din asta traieste, are Pfa parca. M a rugat o cunostinta sa vorbesc cu el, avea de placat un perete cu rigips, l am sunat si stii ce mi a spus? Cam prin decembrie e liber sa ia alte lucrari, pana atunci are programat tot.
Da doamna Gabil, mai strang si suruburi. De pe jos mai ales.
Comentariu beton!18
cum raportul între cei care adaugă și cei care învață, zicea un profesor de-ai mei, este subunitar, am să citez un clasic, foarte actual din păcate; și cum tu îți dorești o excursie la kom jong-un, unde google nu funcționează, voi cita din memorie, adică aproximativ:
“…-da’ de unde va avea statul bani de lefuri dacă nimenea nu mai plătește bir, bobocule?
– treaba lui! că de aia e stat, să se îngrijească de lefurile oamenilor…ce altă treabă are?”
îmi pare rău @Mi(tz)șule, te credeam mai zen…
pies, vezi că ai rămas în urmă cu decontările… ori ți s-a făcut de o lege de murături?
ete că-mi răspund singur, că așa s’tem noi, ăștia cu personalitate multiplă…bine, cînd te trezești la 02,05 și te duci la nani la 00,20, după 900km, e cam greu să nu dezvolți…
ieniuei, nu mă poci abține, că mi-e naturelu’ simțitor, să nu observ că o glumiță de 2 leuți a strîns, la moment, de 2,5 ori mai multe reacții decît un citat, fie el și aproximativ, din Nenea Iancu…
păi, să mă ierți nene, da’ Tîmpitopole începe să se distanțeze din ce în ce mai mult de statutul de distopie…
să curgă mînuțeleeee…
„Credeam că tu eşti altfel”, adică cum credea că eşti? Ei ce zic când îi intrebi asta?
Nu mai am răbdarea necesară pentru a întreba așa ceva. De ceva vreme, comentariile de genul ăsta au început să apară preponderent pe pagina de Facebook (nu pe profil). Iar acolo e extrem de simplu: „delete comment and ban user”. Durează fix 0,5 secunde.
„Adică cum credeai că sunt?”. Durează ceva mai mult de 0,5 secunde să tastezi asta, dar ai afla chiar de la emitentul dezamăgirii care-i faza in mod real. Măcar de curioitate. Altfel, ne putem da şi noi cu părerea, dar nu e ca şi cum chiar am şti ce-i in capul unui astfel de om.
De ce m-ar interesa ce e în capul unui om care nu mă respectă și nu dă doi bani pe ce fac? De ce?
„Oare de ce în capul lor se formează ideea că ceea ce fac eu aici nu poate fi asociat cu munca? Oare de ce își imaginează că timpul meu nu valorează nimic? Oare știu că blogul ăsta nu stă în picioare prin rugăciuni și pocăință, ci prin bani plătiți lună de lună către un serviciu de hosting? Oare tot la fel gândesc și despre munca lor, oricare ar fi aia, că nu merită plătită? Sau asta e valabil doar pentru ce fac eu pe blog?”
Păi ai adresat nişte multe intrebări, am dedus că te interesează.
Ah, și tu trăiești cu impresia că unul care nu dă doi bani pe ce fac eu mi-ar putea răspunde la întrebările astea? Am serioase îndoieli, pentru mine sunt retorice.
“Pentru că, dincolo de câștigul financiar, faptul că cineva are atâta încredere în ceea ce fac încât e dispus să mă plătească, îmi validează munca”
Correct
Reversul social al medaliei e ca tot companiile alea plătesc și “influențărănițe/țărăneți” ceea ce într-un fel denigrează efortul tău în mintea lor
No disrespect to țărani și țărăncuțe
Da, se poate, dar e fix treaba lor prin cine aleg să se promoveze. Asta e încă o chestie care nu mă caracterizează: să-mi fie ciudă că văd bloggeri într-o campanie, iar eu n-am fost inclus în ea.
Ați perimat termenul de țărani!!! Să vă fie rușine!!!
Comentariu beton!15
Ultimul paragraf pe care l-ai a scris spune totul.
Fii TU in continuare si lasa pe cine vrea sa latre. Neinteresant…de-astia vor fi mereu.
Eu, daca nu am nimic de spus, prefer sa nu comentez.
Citesc, cu placere, TOATE postarile tale. Chiar si pe cele publicitare. De multe ori am ajuns la concluzia ca promovezi chestii misto. Atata doar, ca eu nu am acces la ele, asa ca…mai bine tac.
Am vrut, acum vreo doi ani, sa comand niste carti pe Elefant.ro, ca, nah…simt nevoia sa mai citesc si cate o carte in limba romana. Mi-au raspuns, dupa vreo saptamana, ca ei nu livreaza decat in Romania, asa ca am renuntat sa ma mai entuziasmez la produse de pe emag sau alte situri cu .ro.
Cat despre dezamagitii aia…cainii latra, ursul trece…
Comentariu beton!15
Este o editura care trimite carti in strainatate, ptr o taxa mica, nu mai tin minte numele editurii.
@Marin: eu caut cartile dupa titlu, dupa autor si nu dupa editura. Editura e ultima chestie care ma intereseaza la o carte. Singura data cand m-a interesat editura a fost cand comandam manuale Humanitas pentru elevii mei.
@Ruxandra, Libris livrează prin DHL și în afara României. Și au și ei perioadele de reduceri, similare cu elefant (despre care am înțeles că oricum nu prea plătesc editurile la timp). Foarte rar s-a întâmplat să nu găsesc un titlu anume la ei pe site.
Fii liniștit. Oamenii aceia nu pot înțelege că e efort, e muncă în ceea ce faci, chiar dacă e și bucurie maximă. De aceea cred ei că nu trebuie să fie plătită munca asta. Plus că, în România, munca intelectuală nu este valorizată la fel cu cea fizică, în anumite pături sociale. Alții cred că e ușor să scrii texte cu înțeles, au uitat că, atunci când trebuia să scrie compuneri la școală, se uitau la foaia albă ca vițelul la poarta nouă. Dacă unii profesori au dat note mari pentru prostii debitate de elevi, pe ideea că trebuie să treacă toți. Tu te încăpățânezi să demonstrezi că unora le-a folosit școala.
Comentariu beton!19
Nu cumva sunt aceiași pentru care „Halep aia” nu e-n stare de nimic și pe ale cărei adversare „ei le-ar fi bătut cu ochii închiși”? Și pentru care nu contează că de o căruță de ani e nemișcată din Top 10, ci doar faptul că nu e pe vecie numărul 1 și nu câștigă toate meciurile? 🙂
Comentariu beton!22
Și eu apreciez împachetarea!
Mai ales la sarmale, dar să nu fac reclamă aici…!
E ciudat că, pentru a te citi, cineva trebuie să…nu muncească 10 minute (zic de ăștia care citesc până în ora 17, să zicem). Îți dai seamna MV, câte ore de pauză se strâng din cauza ta? Păi tu subminezi economia tărișoarei asteia ! Tu și cu amicu’ Marc Șugărbeib !
Vrem să se facă dreptate ! (Apropo, un giveaway, ceva? Că vine triada…, nu, că nu dau la nimeni…)
Comentariu beton!15
Subscriu, e un mod plăcut de a face o pauza, se asortează perfect cu o cafea și cel puțin două tigari….
Este ceva profund deteriorat în „cultura organizațională” a națiunii române. Suntem o națiune de indivizi convinși în majoritate organică că lucrurile merg într-o direcție greșită (absolut fals), și sunt sincer indignați că nu îi întreabă nimeni pe ei ce trebuie făcut 😆, ehei, dacă ar fi ei pt o zi președinte Elveția ar deveni lumea a doua prin comparație cu România. Trăiesc de vreo 9 ani într-o țară în care nu le pocnește vena oamenilor când aud că un nene primește bani frumoși de pe internet, ci din contra, se bucura că există oportunitatea asta, de care ei poate nu știau, că na, cine știe, poate vor profita și ei în viitor. O țară normală la cap, ceea ce România, cu tot respectul, NU este 😉
Comentariu beton!17
Zi-ne și țara aia. Că m-ai făcut curios,
Dacă nu aveați pe cine înjura, vă zic țara 😆. Pun pariu că o să fie o surpriză: in 2012 m-am angajat în Ungaria și in 2015 mi-am luat casă în Budapest. A-mi pare rău la domnii geto-daci, dar Ungaria este înaintea României cu un număr de ani aproximativ egal cu numărul de ani cu care este Austria înaintea Ungariei 😆
Numaram pana la 10, dupa care respiram adanc.
Sau invers. Dupa care scapam de idio…intrus.
Apoi ne continuam viata.
Cred ca nu merita consumul neuronal.
Te-ai vândut și tu domle, consumerismului global.. te-a cumpărat și pe tine oculta mondială…Și eu care aveam pretenții mari…pai acușica o sa ne pui sa plătim să îți citim blogul…. Ce pana mea fă domnule in continuare ce faci că faci bine, întotdeauna va fi vreun Gogu care găsește substrat in orice și chestia asta în jenere -vorba lui nenea Iancu- este invers proporțională cu nivelul de cultură/ educație… Cu cât e mai bou cu atât e mai vehement și mai atoatecunoscator….. Pai
– Adică pe tine te plătesc niște unii să desenezi?
– Îhî.
– Să desenezi, mă, să stai cu curul pe scaun și să tragi linii?
– Îhî?
– Și cam cât iei?
– Depinde. În medie, cam XX Euro/oră.
– Du-te, mă, a luat-o lumea razna. Pentru desenat???
Peste doi ani a venit omul cu coada între picioare, că și-a deschis un business, are nevoie de promovare, iar prețurile nu sunt mici deloc. Și că încercase să-și facă singur, dar nu îi ieșise ce trebuie.
No shit, Gogule? Păi ai senzația că se naște careva cu teoria gata downloadată în materia cenușie și cu miile de ore de practică gata făcute? Talentul fără muncă e zero. Iar munca se plătește, că nu suntem sclavi.
Comentariu beton!33
@didino, în București există o grămadă de vulcanizări unde e gratis să-ți facă presiunea în anvelope. Mai exact, îți umfli roțile moca. Pur și simplu nu pot să mă duc acolo și să pleca fără să nu-i las niște bani omului ăluia care mi le-a umflat. Că dacă era atât de simplu, mi le umflam singur.
@Vasilescule, oamenii care nu respectă munca altora, nu respectă munca în general. Ți-am mai zis, mie-mi plac tare mult ăștia de se oftică aiurea. Sunt foarte distractivi.
Altfel, ce să îți spun? Spor la bani e bine? 😜
Comentariu beton!13
@didino, nu e rău. 😛
Unde, unde sunt vulcanizările alea ? Dacă te uiți pe lista de prețuri, obligatoriu/ facultativ afișată 😜, ai să vezi tarife de 0,5 sau 1 leu pe pneu. Deci, io zic să nu confundăm atitudinea angajatului cu tarifarea serviciului!
Nimic nu-i gratis pe lumea asta. Și să mori … te costă 🤪
@HM, prima care îmi vine în cap e o vulcanizare micuța de lângă stația de metrou Timupri Noi. Era clientul lor când locuiam la Tineretului.
probabil ca is tot aia care dau like la dr alberts, olivia steer sau bilic, fara sa realizeze ca acolo vorbim de un concept care este cu totul de vanzare ( toate sunt pe acelasi model), dar asta nu ii deranjeaza. 🙂 Separat de asta , Marele Lebowski e unul din filmele mele favorite si pentru ca personajul principal aka „The dude” ( magistral Jeff Bridges) este complet dezinteresat de ce cred altii despre el. El isi vede de ale lui, in ritmul si in felul lui. 🙂
Block-ul e sfânt! Salvează timp și sănătate mintală!
Când dau de advertorial, pot fi interesat de ce prezinți tu acolo sau pot trece peste. Cei care reacționează de genul: ,,îmi iau jucăriile și plec” au o capacitate limitată de înțelegere a modului cum funcționează internetul și (de cele mai multe ori) un caracter mic. Deci, nicio pagubă!
Mihai, sa stii ca mie imi place!
Ai avut campanii care pe mine m-au atras… Genius, masti, Tefal (eu am gratarul electric ceva mai vechi, dar mai mare, si e super) si sunt curios cum este si cu Flexul. Acolo mi se pare ca inca nu te poti porta tu de pe un abonament pe Flex… Ceea ce parca ar fi pacat ca numarul vreau sa mi-l tin….
Mie-mi place tare blogul, si cu si fara reclame….
Mulțumesc.
Dar de ce trebuie sa ti spuna ca sunt dezamagiti ca oricum nu te intereseaza .Daca nu ti place ceva nu mai urmaresti si gata .Blogul tau,regulile tale ,ce atata stress .Va mai amintiti…..noi muncim ,nu gandim 😃😃
Aș fi curioasă de acești dezamăgiți când au prestat muncă de voluntariat ultima oară 😁
Adevărul e că eu aflu de la tine despre multe chestii. Și-mi convine modul în care faci publicitate. Și am încredere în produsele pe care le promovezi.
Înțeleg că te afectează atitudinea unora, dar cred că mai bine e să vezi imaginea de ansamblu. Eu cred că devenim mai buni când suntem conștienți de critici, chiar dacă unele sunt nemeritate.
Ăstia care întreabă poate cred că sunteți bugetar. Adică trebuie doar să scrieți, nu să vă și hrăniți
Mi-e tare teamă ca la bugetari e exact invers: ei doar să hrănesc. Bine, nu toți, dar majoritatea.
Nu toti, Mihai 🙂
Voiam doar să spun că bugetarii chiar dacă nu produc tot își ia banul, pe când la privat este diferit
Ce-ar trebui sa produca un Profesor, Anel?
Ar trebui sa produca educatie, pentru ca na, asa imi aduc aminte de cand am facut eu bruma aia de scoala, nu scrii cu majuscula in mijlocul propozitiei, nici educatie nici profesor.
Ma scuzati, mai am iesiri din astea idioate.
Haters gonna hate, atât îi duce capul.
Eu citesc cu drag articolele, chiar și cele publicitare, pentru că întotdeauna creezi o poveste frumoasă în jurul produsului respectiv.
Și nu, nu e ușor „să arunci niște cuvinte acolo pe ecran”. Chiar deloc. Mai ales când vin tot felul de neica nimeni să arunce cu noroi în munca ta. Tocmai de asta ezit să îmi fac o pagină de educație medicală, pentru că nu știu dacă am energia să moderez comentariile diverselor personaje toxice. Și îi admir pe cei care reușesc.
Keep up the great work!!
Am si eu o curiozitate. De ce iti pasa? Si, ca sa explic putin, absolut orice are succes pe internet va atrage o multime de hateri. Am citit mai demult un articol in care Andrei Plesu se plangea de violenta si primitivismul comentariilor pe care le primeste uneori. Eu insumi am citit ieri pe facebook un comentariu la o postare oarecum neutra (dar a unei persoane publice) si am fost socat de violenta limbajului si de faptul ca facebook permite asa ceva. In fine, ca sa revin la intrebarea de inceput, oare nu ar trebui sa ne invatam ca netul este plin de nebuni si sa incepem sa ii ignoram? Personal nu cred ca un om care iti scrie ca e dezamagit si ca te credea altfel merita vreun raspuns.
Strict din punctul de vedere al mentalitatilor am fost și inca mai suntem o tara rurala. In care muncă este dat cu sapa, condus camionul, construit blocuri. Este drept, tanara generatie a avansat pana ceva mai sus de genunchiul broastei. Invatand ca muncă este și ceea ce faci intr-o organizatie, ca sa produci bani pentru organizatie, din care o parte picura in contul tau. Asa ca au devenit munca scris liniile de cod, aburirea unui client intrat pe usa unei agentii imobiliare, eventual samsaritul unei masini cu 285.000 de km dati inapoi. Asta e chiar mai mult decat munca, daca o faci singur, pe cont propriu. Este șmecherie, este talent. Supradotare, chiar.
In ce te priveste, ca advertiser, am o opinie formata dupa ce am vazut (perfect superficial) pe mai multi, defiland in online. Ce face valoarea unui advertiser sunt cateva lucruri, destul de diferite, de la caz la caz. Sunt domenii mai tehnice, unde este clar ca esentialul este competenta tehnica, profesionala. Aici, derapajele se mai accepta. Pe principiul dupa care celui mai bun mecanic de pe o rază de 150 km i se mai iarta o macheală matinală. La fel, unei gagici aratoase i se iarta multe. Are cu ce compensa. La tine și la alti cativa, valoarea centrala este credibilitatea. Aderi și comunici credibil (aka autentic) mesajul advertorialului, treaba merge. Nu? Nu! Eu recunosc ca n-am nici o greata in a citi advertoriale, daca produsul promovat ma intereseaza ori cred ca m-ar putea interesa la un moment dat. Mai degraba nu citesc postari despre chestiuni ori din unghiuri care nu ma intereseaza ori cu care nu rezonez.
Dupa mine, iti place ori nu, vrei, nu vrei, pe tarlaua asta asta a ta, pentru advertoriale de succes, nu scriitura ta este valoarea cu cel mai mare potential de monetizare. Cum scrii e pe locul doi. Argumentul nr. 1 este credibilitatea ta, impresia de autenticitate și de onestitate. De asta am tot repetat ca, pentru a nu ti le atenua, pune și tu clientii sa faca un dublu check la informatiile pe care ti le livreaza. Pentru ca de macar trei ori ai batut campii cu maxima gratie, cu informatii false și cu denaturarea adevarului. De fiecare data am certitudinea ca vina sta in materialul de proasta calitate livrat de catre clienti. La o postare cu nu mai stiu ce tip (ori societate) de asigurari tin minte ca am citit-o superficial și am intervenit, corectand datele și informatiile total eronate, fara sa imi dau seama in primele minute ca-i advertorial. Dupa aia ai mai dat-o odata in bara cu ceva pachet Vodafone și a treia n-o mai tin minte. Nici macar nu conteaza asta aici. Important este ca niciodata nu ai de pierdut daca-ti suspectezi cititorii de inteligenta și de acces la informatii relevante. In plus, vorba ceea, Winter is coming și in maxim un an bugetele de publicitate vor trece printr-o periere strasnica și trebuie sa fii și sa ramai acolo.
Acum, despre finalul articolului tau. Unde te inseli amarnic. Și eu credeam la fel, dar am fost corectat brutal de realitate. Prin natura profesiei am avut și am de-a face cu persoane din mai toate mediile și de toate conditiile sociale, economice, educatie etc.. De la ministri și politicieni de top, la muncitori necalificati, de la multi-multi-multi milionari in euro, la persoane care traiesc din ajutorul social, de la academicieni (membri ai AR) la analfabeti, in sensul strict al cuvantului. Am intalnit personaje rudimentare in gandire și mentalitate cu un succes fulminant in afaceri. Și succes sanatos, pe termen lung, nu țepari. La fel cum am intalnit personaje educate și cu scoli inalte, care devoreaza carti grele ca un cocalar o saorma sambata noaptea. Oameni care, sigur, isi fac meseria, dar care încercând sa construiasca ceva pe cont propriu, au esuat lamentabil. Chiar de mai multe ori.
TLDR , da’ am cetit … și mi-am amintit de unu’ care zicea să te înconjori dă oameni mai inteligenți și capabili ca tine … oare îi bine ?
@alphas, păi și cum mă înșel amarnic cu finalul articolului, dacă tu vii EXACT cu aceeași concluzie: „Oameni care, sigur, isi fac meseria, dar care încercând sa construiasca ceva pe cont propriu, au esuat lamentabil.”. Cum mă înșel dacă eu am zis fix același lucru?
@ MV
Pai matale ai zis ca „Pentru că oamenii care nu respectă munca altora nu vor fi în stare să construiască niciodată nimic.”.
Speram ca s-a inteles ca cea mai mare parte a personajelor rudimentare se supravalorizeaza si, in acelasi timp, nu debordeaza de respect pentru munca altora. Dar asta nu ii impiedica sa lanseze la apa afaceri de maxim succes, construite pas cu pas, de la „0”, la cifre de afaceri anuale de sute de milioane de euro
Să te lansezi într-o afacere, construită de alții, și sa ai succes nu prea e acelasi lucru cu să-ți transformi un hobby în job. Nu e același lucru nici cu să iei ceva de la zero și să contruiești tu până ce acel ceva are succes.
@MV
Mereu m-au impresionat cei care si-au transformat hobby-urile in job. Iar asta este valabil mai ales in cazurile celor care practica profesii post-moderne.
Iar acei multi-milionari de care iti zic au inceput cu 2-300 de dolari, facuti probabil din bisnita, pe la mijlocul anilor 90. Nu au mostenit nimic de la nimeni, nu au cumparat nimic de la stat pe aproape degeaba.
Șerif, tu ești pe bune? Tu chiar crezi în poveștile despre cum au ajuns unii miliardari, deși au pornit cu 100 de doari (de obicei împrumutați de la cineva)? Serios, în România?
@MV: da, da. Știu io vreo doi: Sebastian Vlădescu o-nceput cu vânzarea de blugi contrafăcuți în piață și Videanu care-o-nceput cu vânzarea prafului pentru borduri la plic. Ambii au ajuns milionari prin sârguință, dedicație și pasiune, multă pasiune. 🤣🤣🤣
@MV
Omule, mai iesi din bula asta postmoderna si redundanta. Macar din cand in cand. Mai exista o lume si in afara ei…
Unii dintre cei despre care vorbesc sunt din familia mea apropiata, altii din cea mai extinsa, unii sunt personaje discrete, altii sunt doar figuri mai mult ori mai putin publice. Iar cei 300 de dolari i-au facut la multi, multi ani dupa momentul in care i-am intalnit eu. Macar cinci-sase ani dupa ce i-am cunoscut eu au fost ocupati doar sa supravietuiasca.
Nu stiu cum sa iti spun, dar sunt in tara asta mii si mii de oameni care au venituri nete anuale de minim 1 (un) milion de euro si care au inceput fix de la „0”. Extrem de multi de la zero bani si zero scoala. Unii, din cauza frustrarilor personale in raport cu cei cu scoala multa si facuta pe bune, au vrut sa aiba controlul total al afacerilor. Si au atins un anumit nivel, la care s-au si plafonat, ca mai tarziu sa decada pana la maxim cei 300 de dolari initiali. Altii, mai rezonabili, au inteles ca managerii, inginerii, marketerii au si ei rostul lor. Personaje care, daca ii mai si platesti bine, iti vor produce si mai multi bani.
Saptamanile trecute faceam o analiza a pietei de infrastructura. Si mi-au atras atentia doua companii ale unui personaj cu mult talent in afaceri. Si cu o buna cunoastere a lungului nasului propriu. Fost tractorist. Cu o cifra de afaceri cumulata pe cele doua companii de aprox. 750 de milioane de lei, in 2019. Din cate stiu, prin contractele de anul trecut a depasit binisor miliardul.
Sper ca personajul a ramas tot tractorist, ca studii. Daca si-ar fi luat o diploma la SH ori la alta bomba universitara, cred ca as fi putin dezamagit.
@alphas, nu e nevoie să ies din nicio bulă. Pentru că ăștia despre care vorbești tu SUNT EXCEPȚIILE, nu regula. Și încă ceva, nu contest că există și oamenii ăștia care s-au îmbogățit plecând de la nimic, dar ei se înscriu în categoria care niciodată nu ar considera că ce fac eu nu e muncă. Fostul tractorist cu studii n-o să-mi spună mie niciodată că l-am dezamăgit făcând reclamă vreunui produs. Deci nu, n-am nevoie să ies din bula mea. Bula mea e ok. o să rămân aici.
@MV
Tu ai reusit sa monetizezi un hobby. Bravo tie! Dar asta este mai rar ca afaceristii care devin milionari plecand de la 300 de USD. Insa, sa treci de aici la impresia ca oamenii astia de care zic eu, simpli, rudimentari, dar de succes dau doi bani pe ce faci tu inseamna sa fii naiv de tot. In general serviciile tale postmoderne le contracteaza oameni cu scoala și, mai mult de atat, care fac ei insisi afaceri postmoderne.
Sa iti zic cum am fost abordat eu de unii dintre cei din tabara rudimentarilor? Cam asa: De ce zici tu ca ceea faci este o munca? Asta nu-i munca! De ce sunt unii care iti dau atatia bani și pentru ce? Ce faci tu și cu cine ii pui in legatura ca sa le rezolvi problemele? Problemele acestor oameni rudimentari dar de succes sunt simple, iar rezolvările de care-s in stare mințile lor și mai simple: Cu cine trebuie sa vorbim sa ne ajute? Cat trebuie sa dam? Putem sa ne bazam pe X? Garanteaza cineva ca este om de cuvant?
@alphas, îmi pare rău, dar nu te cred.
Sau, te cred, dar atunci oamenii ăia despre care zici nu sunt ceea ce-ți imaginezi tu. Știi, te poți îmbogăți și plecând de la 300 de dolari, dacă știi pe cine trebuie. Ai prins câteva contracte cu statul și aia a fost, nu-ți mai trebuie nicio moștenire sau bani căzuți din cer. Am eu un prieten care s-a îmbogățit EXACT așa: din trei contracte cu statul. Iar când zic îmbogățit, inainte de al treilea contract statea cu chirie într-o garsonieră, după al treila contract și-a cumpărat vilă în București. În oraș. So, zic să mai ieși tu din bula ta, că nu știi de unde și-au câștigat banii oamenii ăștia despre care povestești tu. Iar chestia asta pe care ai scris-o tu cu mânuța ta, mă face să cred că am sută la sută dreptate: „Cu cine trebuie sa vorbim sa ne ajute? Cat trebuie sa dam?”. Cam ăsta e genul de întrebări pe care îl pun cei care-și câstigă banii cu ajutorul relațiilor de tip „dacă știi pe cine trebuie, vin imediat și banii”. Mda, cred că dintre noi doi, naivul nu sunt eu.
Ajut oameni nevoiași prin sistem PCR. Nu trebuie să-mi dați banii acum, merge și pe caiet. 10% din cifra de afaceri pe primii 10 ani.
Băiet serios. Scriu frumos. 🤣🤣🤣
Dar chiar ești altfel! Si asta e mișto, dpmdv.
De pe margine e ușor să-ți spui părerea. Dar de ce să dai cu parul? Pune mâna, apucă-te de făcut ce face Mihai, vezi dacă ai cine să te citească (asta, dacă ești capabil să scrii citeț și original) și abia atunci te apuci de critică. Până atunci, dai scroll la postare și toată lumea-i fericită!
Stai, cum? Adică tu, din când în când, ești plătit ca să scrii despre anumite chestii? Incredibil! Unde a ajuns lumea asta, dom’le! Minți lumea pe bani ca să cumpere produse capitaliste decadente. Dacă mai trăia Ceaușescu…. La canal!
@Ioane, stai că nu mai e mult. În rimul ăsta, cu AUR dezlăntuiți, poate mă paște și niște canal.
Eu comentez foarte rar spre deloc, pentru că nu mă pricep să aranjez cuvintele așa de frumos cum o faci tu. Dar să știi că eu ABSOLUT FIECARE ARTICOL îl consider un răsfăț de câteva minute pentru mintea mea (odihnită, n-am găsit altă rimă). Ai umor și tot ce trebuie ca eu să mă simt pentru câteva minute, cât citesc articolul, ca la SPA. Sună pompos, știu, dar aș vrea să crezi că ceea ce zic e sincer, pentru că nu am niciun interes.
Comentariu beton!14
eu chiar te rog să continui cu advertorialele. Doar datorită lor am liniște în casă, că ne-a venit Optigrill-ul și, în sfârșit, avem friptură exact cum își dorește jumătatea mai bună și cum nu reușeam eu să fac până acum. Tot datorită lor nu se mai bagă diverse organe la primii pași pe stradă, căci nu ni se mai aburesc niciunuia ochelarii de la măștile minunate pe care le-ai prezentat. Astea sunt primele exemple care îmi vin în cap, dar am mai urmat recomandările tale în nenumărate rânduri. Aparent, unii oameni nu înțeleg că recomandările nu le faci fără să crezi în ele și fără să fie dovedite calitatea și eficiența lor. Lasă-i pe ei și tu educă-ne în continuare, că tare bine ne faci.
Tot în anii ăștia ai observat- sper- că o droaie de oameni te respectă, te simpatizează, te urmărește. Ești destul de mărișor încât să fi înțeles cam cu ce se mănâncă internetul…Alege partea bună a lucrurilor, fii pozitiv! 😀 Mie mi se pare pierdere de timp și nu numai de timp să te pui cu cei care vin împotriva ta. Trăim vremuri cu adevărat grele și complicate așa că această gingășie e un lux pe care nu ar trebui să ni-l permitem. Zic și eu…
Mie chiar îmi plac articolele publicitare, așa am mai aflat și eu de servicii sau produse utile.
Doar cu praf de unicorn roz și cucubee😉😝
Nu îți mai bate capul, ceea ce faci, faci bine, chiar foarte bine! Baga mare!
Lasă-l domnule sa se bucure si ei…. Asa desss… Zzz… Amăgiți…
Știi cum se spune cu șutul în partea dorsala… Se potrivește cu pasul înainte… Goooo planet!
„Credeam ca tu esti altfel!”… Pai esti altfel. Pe alte bloguri apar, imediat ce le deschizi, reclame cat toate zilele la orice te-ai putea gandi, se suprapun peste continut, sunt agasante si invazive. Tu faci promovare de produse, asta e diferenta, promovezi doar produse testate si pe care le recomanzi in cunostinta de cauza. Blocheaza haterii, nu iti bate capul cu ei, oricat le-ai explica nu au cum sa inteleaga. Nu pricep si pace de ce se obosesc sa deschida blogul daca nu le place ce faci. Planeta internet e imensa, au de unde alege pana vor gasi ceva pe placul lor. Dar nu asta e scopul. Ei sunt marii viteji de tastatura: nu au construit nimic in viata lor dar adora sa demoleze orice e facut cu truda de catre altcineva.
Eu te-am găsit din întâmplare „pă internetz” și te citesc pentru că îmi place ce și cum scrii. Inclusiv articolele publicitare. Mereu voi aprecia faptul că un produs bun are parte de o reclamă binemeritată. Dar când văd o chestie de genul „bagă codul gigel10 și ai 10% reducere” și apoi intru pe site-ul produsului respectiv și văd că și acolo este aceeași reducere pentru toată lumea cu codul „happyziuadeazi10”.. Nu zic că e vina ta, dar eu nu aș mai adăuga reducerea în articol. Măcar să fie acolo un „gigel11”, nu pentru 1%, dar pentru mai multă credibilitate asupra faptului că, omul care a citit reclama ta, chiar are ceva în plus de câștigat, ca să zic așa.
@Edy, păi și s-a întâmplat asta cu codurile de discount pe care le-am mai dat eu pe blog? Ai găsit același discount dat pe site-ul respectiv pentru toată lumea? Pls, dă-mi link sau spune-mi la ce campanie s-a întâmplat asta.
Cât despre „eu nu aș mai adăuga reducerea în articol”, lucrurile nu funcționează așa. Există un brief în care se stipulează exact ce trebuie să menționezi în articol.
@MV- sper să nu te superi, dar înainte de Crăciun la campania Ugears (unde exista discount 10% cu codul mihai10) pe site-ul lor se oferea oricum 10% reducere pentru prima comandă. De altele nu îmi amintesc..
@ametist, n-am de ce să mă supăr. Am aflat între timp, că mi-a zis mai multă lume chestia asta. Well, să-mi fie învățare de minte pentru data viitoare.
Oricum la ce chestii faine au nici nu mai contează discountul 😉 btw, mulțumesc pentru recomandarea asta, a fost un cadou super reușit pentru sărbători 💖
@ametist, discountul nu mai contează, da. Dar pentru mine contează că practic m-au anulat prin deciza de a da același discount oricui care intră la ei pe site. Mie mi l-au vândut ca pe o chestie deosebită pentru cititorii mei, dar ei l-au dat oricui care ajungea la ei pe site. Not nice. 🙁
Bro nu am facut comentarii niciodata aici la nici un articol de al tau , dar sa vad ca simti nevoia sa explici ce , si cum ,si de ce ? Trebuie sa ai MAI MULTA INCREDERE in tine si in ce ai construit , cei ce nu inteleg ban si gata !!!
Am FOARTE multă încredere în tot ce-am cosntruit. Dar asta nu înseamnă că n-am voie să am nedumeriri din astea. Plus că mai am un avantaj: de-acum articolul ăsta ramâne scris, o să pot răspunde printr-un simplu link ori de câte ori o să mai apară dezamăgiți din ăștia.
Au dreptate oamenii aia! Dupa ce ca iei bani si de la Bill Gates, si de la Soros, acu’ nu te multumesti si mai vrei, nutz ajunge!!
Om rau.
P. S. Mie banii pe laicuri cand imi dai? Ha?!
@THE CRISTINA: Ăia și io-i aștept. 🤣🤣🤣
Să știe că b0$$u’ hipster e „mano a mano” cu Șoroș, Gates și Buffet. 🤪
Gates e ăla care tărăgănează livrarea banilor. 🙃
Mai bine luați-vă voi de mână și nu mai cereți bani p’aci. Știți vorba aia … stați la coadă ! 🤪
Fa dom’le reclama linistit ca sa stiu si eu ce dracu’ cumpar !! Ca m-am saturat de testat pe propria-mi piele…🤣
Bine, problema se întinde în orice domeniu în care rezultatul muncii tale nu e ceva considerat de mulțime ca fiind „palpabil” (iar în România, unde pirateria e încă la cote maxime, palpabil înseamnă chiar „palpabil” – dacă nu faci pâine sau piese auto, ai o problemă).
Nu știi de câte ori mi s-a cerut să fiu plătit în „expunere” (și nu mă refer la blog, care e pe linie secundară de vreo cinci ani – noroc cu link-urile tale și ale prietenilor – ci la cărți publicate, unele pe piața de-afară sau la lucruri pe care le fac și la job și nu tocmai ieftin). Că na, e știut că expunerea și comentariile sunt o monedă des folosită pentru a-ți plăti rata, chiria sau cheltuielile administrative.
O, da, primesc măcar lunar câte o propunere de a fi plătit în expunere.
Adică cum? 🤣🤣🤣
I-o expuneți și vă plătește? Mult? C-atunci mi-o expun și io. Moale, tare, nu contează. Expusă să fie și banu’ să curgă. 🤣🤣🤣
@JT, ceva de genul ăsta:
Bună, Mihai,
Urmărim de multă vreme de faci și ne place foarte mult. Felicitări, ține-o tot așa. Noi suntem un mic business care comercializează peruci pentru veverițele de șes cu ochi galbeni. Ne-am dori un articol de promovare a prosuselor nostre pe blogul tău, iar noi o să-ți oferim spatiu de promovare în publicația online pe care o deținem: „Salvați de la calviție veverița de șes cu ochi galbeni”. Ce zici, te-ar interesa să colaborăm?
Ce rahat e aia cu plata in expunere? Ca nah, mai sunt si paisani ca mine care n au habar
@Mariuse, tocmai i-am explicat lui @JT mai sus. 😀
@MV: dacă veverița are blană nu mă bag, iar dacă deschide și ochii atunci e poltergeist de-a dreptul. 🤣🤣🤣🤣🤣
La mine mai e o treabă: blogul nu mai are cine știe ce trafic de vreo câțiva ani, dar scriitura mea în zona de advertising și marketing are vreo 15 ani vechime și un preț pe măsură. În momentul ăsta de exemplu colaborez doar pe conținut în engleză și doar cu firme de-afară (în afara jobului, care e localizat parțial în România).
Ei, și îmi mai vin oferte de la oameni care știu cam în ce lucrez, dar fac cumva o asociere greșită între ce scriu pe blog (și relativa mea relaxare de acolo) și ce fac profesional. O asociere pe care eu fac tot posibilul să o evit. Și nu doar asocierea e greșită, ci și prețul oferit :))
Presupun că mai întâlnești și tu din ăștia care vor și un „copy” mic (vreo 5 pagini) la preț de articol pentru page rank. Și știi ce e mai nasol? Că atunci când le spui cât costă un text de calitate despre un subiect specializat (nu neapărat publicat pe blog), încep să se vaite că pot să facă nu știu ce cu banii ăia, că e mult și așa mai departe…
E ca și când m-aș duce de bună voie în magazin, aș cere o specialitate de pâine și apoi m-aș văita că pot lua 10 pâini normale de banii ăia (în vreo trei mail-uri date managerului).
Mămică, gândire de nivel de sapă sau de cărăuș de piatră măruntă când se reface strada…Ce să știe un om care n-a depășit granița pământului pe care l-a cultivat ?că n-a vrut nu că n-ar fi putut,mașina de navetă îi oprea în poartă ,doar să urce să ajungă să vadă și un oraș mai cizelat decât satul lui.Si aici să fie clar:nici o muncă nu e de luat în râs atâta timp cât o faci responsabil și te intreții din ea.Tocmai ce avuseși un conflict în care statul pe cameră video, pentru școală sau între prietene,înseamnă la unii videochat de care știm cu toții..poftim gândire.
Mulți dintre noi am avut înaintași care n-au depășit granița ogorului lucrat cu trudă … și totuși au avut bun simț, decență și alte asemenea …Dix it!
Man, lasa-i in plata Domnului, tu ambitioneaza-te sa il bati pe Petreanu la storiteling.
E greu sa bați la storytelling un om care face jurnalism, de calitate, de niște zeci de ani.
Cine-i Petreanu? Că io din câte bloguri am citit, io încă n-am dat de el.
Storytelling, jurnalism, calitate, Petreanu… mă abțin…
@Ioane, dincolo de simpatii sau antipatii (am văzut și eu campania soției lui cu Firea), Petreanu e un tip care știe sa scrie mișto, foarte mișto.
Nu e vorba de simpatii sau antipatii, că doar ai văzut că nu-mi e jenă să zic de unii sau de alții că sunt pesediști, comuniști, securiști etc. 🤣
Pur și simplu, mie nu mi se pare că scrie mișto. Poate sunt eu setat pe alt stil, dar am o listă întreagă de blogeri care mi se par peste el la scris. Să fiu jigodie și să te întreb de ce nu-l găsim duminica în lista ta de recomandări? Sincer, chiar nu-mi aduc aminte când l-am văzut ultima oară în lista aia. Eu te cred că tu crezi că el scrie foarte mișto, dar e ceva acolo care nu… n-are… ceva nu este… știi tu… pocnitul ăla din degete… „asta este, dom’le, așa se face!”… asta lipsește acolo… Zic și eu, marele critic literar dă la colț dă Militari. 🤣🤣🤣
@Ioane, l-ai văzut sigur în lista de duminică, pentru c-ai și comentat ceva de genul: „Petreanu nu servesc”. :))))))
@MV: dac-am ajuns să fiu de acord cu Ionuț… 🤭
@Mihai, da, man, recunosc, l-ai pus, am exagerat (greșit) eu pentru impresie artistică. Da’ tot nu-mi place cum scrie. Și tot cred că ești peste. Na! 😜
O avea petreanu coloana flexibila, dar scrie si povesteste al naibii de bine; zic sa nu ne alintam
Man, nu baga în seama hate-ul, eu personal ma bucur și-mi doresc sa ai cât mai multe advertoriale! Poate asa o sa continui cât mai mult cu blogul, ești plăcerea mea de dimineață, tu, cafeaua și o țigare :))
Da’ cine-i oprește să citească bloguri fără advertoriale? Sunt și de-astea care n-au nevoie de reclame, că sunt ținute în viață din donațiile cititorilor (pentru că, citez, „complimentele nu-i plătesc acestui autor cafeaua”) și din sponsorizările studioului de videochat. Altă viață 🤣 Asta dacă nu te deranjează să fii făcut albie de porci de către prea distinsa autoare, că numai donatorii merită respect, restul sunt un fel de pielea pwlii 😅
Cine, cine? Că m-ai făcut curios. 😀
Lorena Lupu
Ahahahahaha. Bănene, cât se mai chinuie ființa asta.
Eu nu prea aș numi-o ființă, la ce epitete mi-a adresat, da-n rest sunt de acord cu tine 😀
Vă rog să nu vă loaț de Lorena!
E ideală pentru cei care vor să facă tranziția M2F. 🤣🤣🤣🤣🤣
Rămâneam fără măști în care să am încredere dacă nu puneai tu anunțul! Ai destui pe aici care te apreciază, zic eu. Acum … pădure fără uscături și blog fără hateri cine a văzut?
Succes în continuare!
P.S. Mai pune un articol (te rog!) cu voucherul acela, că mai completez și eu colecția de măști!:) Am cumpărat și cu preț întreg, dar … 🙂 Strigă fashionul în mine!
Pe mine nu ma intereseaza ca e publicitate platita atat timp cat e ambalata frumos intr un articol in genul celor deja existente, imi face placere sa citesc articolele de pe site si da, uneori, chiar e utila publicitatea, mai aflu chestii noi
Eu abia astept sa faci reclama la cate ceva,serios de grilul ala de ieri nu stiam si mi se pare misto.La mai multe reclame,la mai multi bani.Aaa si sa nu uit scrii foarte bine.
Multumesc ca pot citi ceva in fiecare zi.
Hmm, ce-ai facut boss, te-ai vandut?
Pai atunci macar fa si tu ca Buhnici, baga reclame la produse scumpe gen duster, si intreaba-te contemplativ
„Ce mai vrei romane?”
Ideea e ca internetul romanesc e la fel de educat ca managementul romanesc, dupa zecile de ani de conducatori auriti care erau ba securisti ba nomenclaturisti ba propagandisti comunisti, lumea s-a cam invatat cu aceste standarde de calitate, si nu prea accepta cand cineva iese din tipar.
Le ia o vreme sa proceseze si inca dublu pe atat sa se convinga ca nu e teapa, ca nu e doar un interes, etc.
Revenind la subiect, cat timp exista un echilibru nu am o pb cu vreun advertorial. Cand ceea ce se recomanda e fix opusul in realitate, da, am o pb ca imi pierd increderea in cel ce a recomandat. nu zic ca e cazul la tine. Dar la altii a fost. Si am incetat sa ii mai urmaresc.
Corina BACANU care s-a vandut PNLului pe fata e doar un exemplu. Buhnici e altul, care s-a vandut consumerismului si recomandarii oricarei chestii doar de dragul profitului. Dupa ce l-am urmarit ani, nu il mai urmaresc de ani, pt ca am fix zero incredere ramasa in ce zice el. Asta nu ii impiedica sa aiba in continuare success cu ceea ce fac, poate chiar mai mare, avand in vedere ca idiotii sunt destul de raspanditi pe aceste meleaguri.
O alegere grea, milioane de idioti vs cateva mii de oameni care gandesc liber.
Inteleg ca ai ales varianta 2 si te respect pentru asta.
Buhnici: 🤣🤣🤣🤣🤣
Un măscărici cu pretenții de cunoscător.
rezum
„Minte-ma, minte-ma frumos! ” 😀
Ieri am fost la piață și mi-am cumparat flori. Când am ajuns acasă mi le-am băgat în cur, pe post de vază, și-am stat așa cu ele cam jumătate de zi. A fost frumos ieri.
Da, pare c-ai avut o zi reușită ieri.
@MV: B0$$ trebuia ș-un advertorial la veze de flori. Vezi, săraca fătucă a rămas derutată și-a băgat florile-cur. Dac-avea acum o vază, ce bine era. 🤣🤣🤣
@JT, face băiatul. M-a dezorientat un pic, că aveam impresia că nu musai vazele o interesează, dar facem și advertorial dacă e. 🤭
Dacă tot e pe reclamă pe astea, eu vreau să știu de unde și-au cumpărat doamnele de pe blog periuțele. 😀😀
Că poate o să am vreodată nevoie de așa ceva și să mă duc la sigur.
Bănene, ce oameni răi. :))))))
Elen(oh), sunteți cei mai eficienți. Mă gândesc că oferta voastră la optigrill-ul reclamat de boss-ul blogului este singura care mă face să mă gândesc la investiția asta.
Așa, cam o lună mă gândesc. 😛 După asta poate faceți o ofertă la un Panasonic de 12șiceva cm.
Șef, tocmai de asta faci ceea ce trebuie, pentru că așa mulți putem folosi informația găsită la tine, dar destui alții pot învăța că pe modelul muncesc și-mi place ce fac, dar din asta trebuie să trăiesc ar putea deveni (și ei) profesioniști. Dacă pot.
Moah, @Eleno. :)))))))))))))) Mi-a ieșit cafeaua pe nas.
Și tu iei în seama toate rautatile
recomand OralB 😀
te scapa de multe probleme 😀
Elena P.Periuta pentru Boss am cumparat-o din Germania ca acolo am descoperit eu blogul,si are culoarea albastra dar am cumparat si una pentru tine,poate cine stie o sa-mi trebuieasca intr-o sambata.
Comentariile de genul acesta izvorăsc din lipsă de cunoaștere, de informație, de conectare la actualitate. Sunt mulți din ăștia și mai sunt și vocali, țin morțiș să-și expună părerile. Articolele publicitare de pe acest blog sunt scrise cu asemenea măiestrie că nu știu ce fel de om e ăla care are ceva de comentat în sens negativ. Iar noi, cititorii, ne delectăm cu lecturarea unui text bun și aflăm o părere avizată despre produsul prezentat. De exemplu, eu visam de mult la un grătar electric, dar am făcut comanda numai după ce am citit aici articolul care m-a convins pe loc. De-abia aștept să-l primesc. Mulțumesc mult!
Pe bune ?! Imi dau jos tabloul cu tine de pe perete.
Eu abia astept ceva recomandari de la tine,asa mi-am luat masti si mi-am comandat si grill! Sunt fan!
Da’ nu înțeleg de ce te oftici și nu-ți vezi de treaba ta in continuare. Ignora micile mizerii de genul care te-au stârnit și așterneți in continuare gândurile pt că o faci foarte bine. Cei care te respectă pt acest lucru te vor respecta și in continuare.
Ești zidar, instalator, mecanic auto, taximetrist? NU? Cum vrei sa fi plătit in Romania daca tu „nu faci nimic”?
Cam asta e conceptul. Daca ai o meserie creativa (copywriter, scriitor, actor, artist de orice fel) sau faci suport in IT (frustrare personala multi ani in trecut – ce dreaq apeși câteva taste acolo) trebuie sa prestezi moca si trăiești cu aer.
Raspunsul pentru acei oameni e simplu: Ia si citeste cel mai citit articol de pe acest site – la ora asta – Cinci semne clare că ești prost. Daca nu simti ca te incadrezi acolo, mai citeste o data…
Să știi că eu te citesc cam de un an jumate, chiar dacă nu am comentat până acum (cu toate că uneori aș fi vrut dar, recunosc, mi-a fost lene să scriu). Te citesc aproape în fiecare dimineață pentru că ești unul din cei care mă face să sper că omenirea încă mai are scăpare și nu ne-am retardizat (nu știu dacă chiar există cuvântul asta) de tot. Și dacă cineva este dispus să te plătească pentru ceea ce scrii, înseamnă că faci bine ce faci. So, în concluzie, eu îți mulțumesc.
P.s. și uite așa m-am abonat și la newsletter, ca să nu mai gâdil facebook-ul să te caut.
Mișto spus. Mulțumesc.
Nu mai stiu exact de cand te citesc. Nu cred ca sunt mai mult de 2 ani dar imi pare rau ca nu te-am gasit mai devreme. In general nu prea comentez deoarece citesc destul de tarziu articolele si nu mi se pare ca as mai aduce ceva in plus prin comenatariul meu si nici nu imi place sa comentez doar pentru a comenta. E absolut normal sa fii platit pentru ce faci. Ce nu inteleg este de ce iti bati capul cu toti dobitocii.
Sunt bune si articolele platite. Nu stii niciodata cand afli de chestii interesante. Toti vrem chestii faine de la firme faine dar cum am putea afla de ele fara reclama?
@DT, păi sunt și eu ca un om, mă mai lasă nervii.
marcheaza-l cu P in titlu si nu se mai ia nimeni de tine.
isi da seama ca e publicitate, daca vrea il citeste daca nu, nu.
dar sa faci un articol cu o poveste care in cele din urma iti dai seama ca e publicitate e aiurea.
Articolele sunt marcate, sunt toate în categoria „Promo”. Iar dacă ți se pare atât de aiurea, ai un internet întreg la dispoziție. Serios, nu mai veni să-mi dai sfaturi nesolicitate. Că nici eu nu bat la tine la ușă să te învăț chestii.
Mie întotdeauna mi-au plăcut advertorialele tale, chiar dacă nu mă interesa produsul respectiv, tocmai pentru că am remarcat că sunt ambalate frumos într-o poveste la fel de interesantă și de amuzantă cum sunt și celelalte de aici. Cei mai mulți probabil nici nu realizează căt de dificilă e sarcina asta și ce efort presupune, fiindcă una e să scrii liber o amintire din copilărie ori să creezi o scenetă din ceva ce ai văzut pe stradă și altceva e să fii nevoit s-o faci pentru a lăuda un produs, oricare ar fi el și oricât de bun/util/eficient ar fi și să nu sune aiurea, forțat, penibil. Bine, poate ție să-ți vină mai ușor, tu lucrând deja în publicitate…dar tot mi se pare mișto felul în care reușești să transformi totul într-o lectură plăcută, marcă proprie.
Like! 🙂