A sosit vremea să vă povestesc ce isprăvi au mai făcut oamenii care se ocupă de proiectul meu de suflet.
Apropo, înainte să încep, vreau să vă spun despre ceva ce m-a impresionat. De fiecare dată când scriu un articol în care recomand un produs sau un serviciu, absolut de fiecare dată se vor găsi niște cetățeni care să critice fie produsul sau serviciul respectiv, fie pe mine, pe motiv că „iar faci publicitate”. Voi nu le vedeți mereu comentariile, pentru că pe multe dintre ele le bag direct în spam. De ce? Pentru că pot.
Ei, m-a suprins foarte tare că nimeni niciodată n-a sărit cu hate la articolele mele despre BRIO. Nimeni, nimic, niciodată, nici hate la adresa produsului, nici la adresa mea c-am scris despre. Iar lucrul ăsta mă bucură extrem de tare, îmi spune că chiar am ales să mă implic în promovarea unui produs mișto pe care oamenii îl înțeleg și-l apreciază. Nice.
Revenind, oamenii de la BRIO se pregătesc să le strice vacanțele copiilor voștri. Glumesc, desigur, dar nu foarte tare. Pe scurt, dacă ai un copil bun la matematică, până să înceapă pandemia asta nenorocită te puteai lămuri într-un singur fel dacă copilul tău chiar e bun sau doar ți se pare ție: mergea la olimpiade sau alte concursuri. Iar acolo totul devenea limpede. Și la ce nivel e față de alții, și cum rezistă în condiții de stres, și dacă face vreun progres de la o olimpiadă la alta, știți voi exact ce zic.
Doar că anul ăsta, nexam olimpiade, că, înainte de toate, am cam vrea să scăpam de corona. Așa că ce s-au gândit oamenii de la BRIO, băi, dacă tot e școală online, de ce n-ar fi și o olimpiadă la mate tot online? Prin urmare, doamnelor și domnilor, copiii voștri au la dispoziție prima olimpiadă digitală la mate, din Univers, un concurs recomandat chiar de Societatea de Științe Matematice.
Pe scurt, principalele beneficii, că pe lung, le găsiți și singuri la BRIO pe site:
➡️ Concursul este dedicat elevilor din clasele 2-12
➡️ Se pot înscrie și elevii direct, dar îi pot înscrie și părinții sau profesorii
➡️ Copilul poate să dea câte teste vrea mușchiul lui de matematician în miniatură, că în competiție îl înscrie p-ăla la care a obținut cel mai bun punctaj. Chestia asta mi se pare foarte tare, pentru că-i va ajuta enorm pe copiii mai emotivi. Desigur, în Etapa Finală nu se mai poate așa, după cum o să vedeti singuri în regulament, dar e foarte important că prin sistemul ăsta pot ajunge în Etapa Finală și copii care se acomodează mai greu cu atmosfera de competiție. Cine a fost vreodată la o olimpiadă, sau a dat vreun examen scris, știe exact despre ce vorbesc.
➡️ La înscriere primești 2 credite gratuite, adică are posibilitatea să dea gratuit 2 teste. După care, poți să optezi, fie folosești sistemul de abonament, fie îți cumperi pachete de credite special gândite pentru olimpiada asta digitală. Adică astea:
👉 Pachet de 10 credite (unde 1 credit = 1 test) – 25 lei
👉 Pachet de 20 credite (unde 1 credit = 1 test) – 40 lei
👉 Pachet de 50 credite (unde 1 credit = 1 test) – 100 lei
Nu știu ce părere aveti voi, dar mie mi se pare foarte tare ideea. Dacă aveți copii buni la matematică, sfatul meu e să le ziceți despre olimpiada asta digitală. Da, știu, e foarte posibil să-mi spuneți c-or să vă sară în cap, pe motiv că li s-a luat ca de mere acre de școală online, de tablete, de calculatoare și, în general, de învățat pe net.
Well, s-ar putea să nu mai fie așa vioi cu săritul de fund în sus, când o sa le arătați care sunt premiile: trotinete electrice și iPAD-uri. Nu de alta, dar s-ar putea să fie mișto să te prindă primăvara viitoare cu o trotinetă d-asta acasă. Zic și io, nu dau cu parul.
P.S. E posibil ca pe copiii voștri să-i pasioneze matematica exact cum mă pasionează pe mine situația meteo din Kuala Lumpur. Dar cu siguranță au în clasă colegi pe care-i pasionează și care chiar ar avea șanse reale la premiile astea. Rugămintea mea ar fi să dați articolul ăsta pe grupul de whatsapp al părinților din clasa copilului vostru, că poate faceți cuiva un cadou frumos.
Mda … Brio, matematici, olimpiăzi, trotineți ….
BĂĂaai oameni buni … VINE IARNA … a scris Vasilescu ” meteo ” în pi es …. bip, bip, bip 🤪
Comentariu beton!18
Anul trecut pe vremea asta aveam avertizări cod portocaliu de ninsori. 😔
Acumai avertizări de cod roşu de viscol?! 🙂
Daca incepi cu prognozele nu ma mai prinzi pe aici.
@Marius, bineee, o să vă pară vouă rău că nu mai are cine vă avertiza din timp.
Dar în unele dăți a fost cumva … altfel.
băi, voi s’teț niebuni, cî io numa’ ce-am cumparat prima bicicletă pt musulmăniță…?! asta a vrut de ziua ei…
Dacă am înțeles eu bine, acesta este un articol fie pentru părinții de copii super fani de matematică, fie pentru părinți implicați în grupurile de wattsapp. Nu mă încadrez. Totuși, în PM pe FB la câteva mămici cu copii foarte buni la mate și abonați de regulă la olimpiade, oare se poate trimite?
Glumesc, desigur. Le-am trimis deja. 👍
Nu-mi zice că nu ești în grupurile de whatsapp ale părinților, nu-mi zice asta!
Sunt în grupurile de părinți, dar doar pentru că în ele ne mai spun și dirigii una, alta. Dar de implicat o fac foarte rar. Respectiv când consider să reacționez la vreo dubioșenie sinistră. Altfel, seen&move forward.
Vezi, vezi? Acum ai putea să te afirmi cu un mesaj de genul: „Dragilor, ia uitați ce provocare deoseosebită pentru cei care aveți copiii buni la matematică”. Eventual și cu tag-uri către părinții despre ai căror copii se știe deja că sunt viitori Gheorghe Țițeica. Ce naiba, să te învăț io?
Să mă afirm în grupurile de părinți? 😀
Da, aș putea. Dacă aș vrea. 😛
Treaba ta, nu se știe când mai prinzi o șansă ca asta. 😛
Anduța, mulțumim mult! Sharing is caring!
Eu cred ca nu a sărit lumea cu hate… pentru ca nu sunt foarte mulți copii care folosesc Brio și părinți care sa verifice ce se întâmpla acolo.
Băieții mei sunt in a doua luna de când folosesc Brio și… dacă vrei, am eu cateva nemulțumiri. Lunar, apar alte nemulțumiri.
Prima data le-am scris celor de la Brio; ma așteptam sa facă ceva; încă nu au făcut nimic.
Nu am bombănit ca sa nu le tai aripile…
@Irina, ai să râzi, dar sunt foarte mulți copii care folosesc Brio.
Cât despre probleme, e normal să mai apară, pentru că este o platofrmă care acum se dezvoltă, acum i se adaugă noi feature-uri. Poți lăsa și aici problema sau problemele de care te lovești, mă voi ocupa să ajungă exact unde trebuie.
Buna, Irina! Te rugam sa ne spui ce probleme ai intampinat si incercam sa rezolvam cat de repede. Iti multumim ca folosesti Brio!
Bun, bun. Am copil pasionat de mate și fizică și altele. Cred că e o idee super. Așa ar mai verifica niște lucruri despre și pentru ea.
Oricum, nu doar olimpiadele nu se țin.
Nici tezele semestriale nu se mai dau. Cică ar copia copiii cu telefonul și cu calculatorul.🤣🤣🤣🤣🤣Abia acum le-a picat fisa că unii copii le știu mai bine cu digitalizarea decât cred adulții. Eu, trăind în România, nu prea cred că un copil nu ar fi tentat la așa ceva. Și nu vreau să aud că nu știm să ne creștem corect și moral copiii. Dacă Gigel ia 8 copiind cu telefonul, online, de ce n-ar face toți asta?
P-asta cu tezele n-o știam. Geez.
RMD, Brio Challenge e pe bune! 🙂 Nu doar că e aproape imposibil să copieze, dar pot câștiga și premii cool!
Eu ma incadrez cu un copil care crede ca mate e cea mai fun materie. Dar ma ingrijoreaza nr de ore online, deja e pe sah in fiecare zi, plus scoala. Dar am luat Brio demo si i-a placut, iar daca ii spun de premii s-ar putea sa creasca si mai mult entuziasmul.
Păi aia zic și io. Dacă tot trăim vremurile astea în care stau toți mai mul online, măcar să câștige o trotinetă sau un iPAD.
Vio, suntem convinși că o să-i placă!
– Domnule @Vasilescu, aveți experiență (și o vârstă, desigur, dar poate mai țineți minte), spuneți-ne și nouă, vă rugăm. Cam cât de mișto e să te prindă primăvara cu o trotinetă d-asta acasă?
– E ăăă… wow. E mișto rău de tot. Mai iei niște bitum pe caroserie, zice Vasilescu mângâindu-și, cu grijă barba, da’ mi-am dat cu un spray și s-a luat. Apoi m-au vopsit fetele, că îmi sărise un pic lacul.
Cu sau fără premii (și glume), proiectul e fain tare! 🙂
Comentariu beton!15
Doamna, @didina, faza cu trotineta e că dac-o folosești, nu poți să mai iei niște bitum pe caroserie. 😛
Ahh, deci dvs … domnu’ Vasilescu ați fost olimpic d’ăla când erați mic de v-ați luat trotinetă când ați devenit mare ?
Ce înseamnă dom’le dragă să treci cu BRIO prin școală… pfoai .. numai succese or succesuri 😋
Ps. Țin minte că n-am dormit o noapte întreagă pe când eram copchilandru că nu știam din ce e făcut bitum-ul … ce vremuri, n-aveam goagăl, n-aveam BRIO, … dăcât cărți în dulapu’ ăla de îi zice bibliotecă … și alea insuficiente 🤪
Comentariu beton!15
Didina, mulțumim!
Buna! Pe Brio sunt teste de matematică, de română, teste vocaționale, teste de personalitate, teste de stiluri de învățare, teste de inteligență emoțională bazate fie pe abilități, fie pe personalitate. Vor fi disponibile în curând și teste de fizică, chimie, istorie și biologie.
Cunosc Brio încă de pe când era doar o idee. Știu toate astea, dar azi am vrut să povestesc despre olimpiada asta care e foarte tare.
Eu le-am recomandat tuturor colegelor care au copii de școală.
Le-ai recomandat Brio în general sau olimpiada asta?
Le-am recomandat BRIO în general și, de fiecare dată când aflu de la tine că e ceva special sau nou, le spun și lor.
Anouk, îți mulțumim mult!
De când cu acest BRIO, parcă mă-ncearcă o părere de rău că nu mai sunt de vârsta școlii.
Bine, m-aș putea juca și-acum așa, de fun, să fac niște teste la mate. Dar cred că aș avea niște rezultate de repetenție și nu vreau să-mi scadă stima de sine 🙂
Citind asta mi-au venit in minte doua doua zicale, habar n-am de ce:
Femeile sunt ca vinul, odata ce trece timpul ori devin mai spumoase ori se acresc.
Odata cu trecerea timpului oamenii ori devin intelepti ori dau in mintea copiilor.
Fara nici o legatura cu ce ati scris mai sus, nu stiu ce mi-a venit.
Continuati.
@Laura, nu pot să mint, dacă eram copil acum aș fi urât BRIO la fel de mult cum uram culegerile de matematică. Poate la testele de română sau cultură generală să mă fi băgat.
Hahaha Vasilesculee … gâdi, gâdi… Gangaa, Schneider, Olivotto 😋👻
Păi ce ? Credeai că scapi netachinat ? Te-am tachinat cu BRIO ?
@HM, am și acum coșmaruri la numele astea: Olivotto, Gheba, Năstăsescu. Brrr…
Băbăieți, l-am iubit pe Gheba, dormeam cu el sub pernă. Cel mai bun, ever 🙂
Domnul Marius Mî, dar ce chestii vă vin în minte joia la prânz! O integrală sau vreo funcție matematică nu v-ar bântui, așa ceva…
Laura G, să știi că noi ne-am jucat! Nu regretăm nimic!
Ia vezi doamna ca eu nu te-am injurat!
Eu zic sa te pasioneze situația meteo din Kuala Lumpur și să lași celelalte situații meteo la o parte. Nu sunt pt trotinetiști eșarfiști. Auzi la el, de meteo ii arde. Vezi că te strigă Vasile.
PS interesant Brio, dau mai departe. Mi-a plăcut și data trecută.
Marius, apreciem tare mult!
Vom distribui și către dascăli, deși venind de la „profa’/profu'” uneori feed-back-ul e taman pe dos.
Dacă profa sau profu sunt îndrăgiți de copii și dacă le mai povestesc și despre premii, nu cred că va fi nicio problemă.
VictorR, îți mulțumim mult!
Copilul a intrat pe BRIO cand ai scris ultima data si i s-au parut cam usoare intrebarile. Mai insistam , mai ales daca aude de un concurs, sigur va fi mult mai interesat . Ideea cu testele ne place, dar intrebarea este daca acele teste au acelasi nivel de dificultate (sau macar pe aproape) cu testele de la concurs. Sa-ti spun de ce : baiatul meu (clasa a III-a) e foarte pasionat de mate, lucreaza mult singur etc. A participat anul trecut si anul asta la concursul Luminamath ( organizat de ICHB), iar aia iti ofera posibilitatea sa faci simulari online contra cost. In primul rand pretul e ridicol de mare (10 lei /testul cu 30 de intrebari) comparativ cu ce ofera cei de la BRIO , care suna absolut decent, dar mai ales acele teste sunt MULT mai usoare decat testarea propriu-zisa, ceea ce e aiurea. Si se cheama „simulari ” online ! Ca sa nu mai spun ca de la o simulare la alta intrebarile se cam repeta…deci platesti de mai multe ori aceleasi probleme (poate la asta se refera „sim-„…) , ca necesita efort sa faci altele noi . Chiar si asa, stiind asta de anul trecut, tot i-am cumparat niste teste inainte de concurs ca sa faca si teste online, nu doar pe hartie. Prin urmare, intrebarea mea era in ce masura ne vom lovi de acelasi lucru si aici . De inscris oricum il inscriem, ca il mai tin in priza concursurile si postez si pe grupul de scoala pentru doritori . Dar ideea e super, multumim!
Dacă puștiului tău i s-au părut ușoare testele de pe Brio, înseamnă că chiar e bun la matematică, deci cu atât mai mult trebuie să-l înscrii la olimpiada asta. Probabil are șanse mari să câștige.
RC, ne bucuram sa auzim ca folositi Brio si tinem cont de feedback-ul oferit! Referitor la Brio Challenge, mentionam faptul ca testele care se dau in primele etape acopera toate gradele de dificultate, insa etapa finala va fi diferita, iar nivelul de dificultate va fi mare. Spor la testare si speram sa ne vedem in finala!
Si noi am inceput sa folosim BRIO – suntem in a doua luna de abonament- si suntem foarte multumiti de rezultate dar mai ales de faptul ca putem ,,corecta” din mers eventualele carente ale copilului(clasa a 6-a) la anumite capitole.
Cu siguranta va fi interesat de acest concurs mai ales ca premiile sunt atragatoare – vom informa si parintii colegilor de clasa de aceasta oportunitate.
Multumim BRIO!
CalinG, multumim mult, ne bucuram sa auzim asta!
Cum spunea şi @Laura mai sus, ce fain ar fi fost să fi existat Brio şi când eram eu elevă… Matematica era materia mea preferată, dar stăteam prost pe partea de îndrăzneală.
Revenind la olimpiadă, fiica mea de clasa a XI-a şi-a exprimat dorinţa de a participa. Ea cam duce dorul concursurilor, participă de mică, din propria-i dorinţă, la tot felul de competiţii.
Iată. Poate câștigă și ea un iPAD după ce-ai deschis tu seria norocoasă. 😀
Păi să ştii că m-a suspectat când i-am spus de premii -> ‘Tu vrei iPad-ul ăla!’
Apropo de telefon, e super fain 💚 A sosit ieri prin curier.
Solandi, acesta este si unul dintre motivele pentru care ne-am gandit la Brio Challenge. Ca elevii sa poate participa la o olimpiada digitala si sa duca mai putin dorul concursurilor 🙂
Dacă m-ai provocat, iată câteva din ofurile mele legate de Brio (testele pentru clasa a șasea):
1. “Poți monitoriza evoluția copilului”; da, poate ca da, dacă nu ai gemeni (cazul nostru); și nu, nu țin minte și nici evidentă in xls cine a făcut luna asta primul test la mate, cine a făcut primul test la romana și tot așa (așa cum mi-au propus cei de la Brio).
Deci nu, nu poți monitoriza evoluția copilului (copiii mei utilizează și Khan Academy … făceam comparație cu ei, cu modul lor de abordare a informațiilor primite referitor la activitatea copilului)
2. “Vezi unde a gresit și ce tb îmbunătățit” – “mai ai de lucrat 4h la acest capitol” ….hmmm nu e foarte clar; pentru copil deloc, pentru un părinte mai puțin implicat in programa școlară suna la fel de ciudat; poate un link cu exerciții “ de antrenament” ar fi util.
3. In fiecare test de matematica a fost câte o greșeala ( de scriere, rezultat corect lipsa) prima data am trimis print screen cu greșeala; apoi m-am lăsat păgubașă.
Ar trebui ca atunci când găsești “ceva” gresit/ lipsa sa iti acorde încă un credit. De ce ? Raportul la finalul acelui test nu este concludent (asta dacă este un părinte care “ nu prea se pricepe” la matematica).
Eu am plătit suma cerută, dacă aveam minus un ban… nu puteam face testul.
In cazul asta este greșeala lor…
Nu vreau sa aud răspuns cum ca “ dacă mai mulți trimit aceeași poza, toată lumea ar trebui sa primească in credit suplimentar”. Mai știm și noi sa calculam niște probabilități….
3. “Din a doua luna ai gratuit 1test de personalitate și 1 test de inteligenta (in funcție de tipul de abonament)”.
Nu am găsit nicăieri scris ca unul din teste este pentru copii peste 12 ani, celălat pentru copii peste 14 ani.
Adică, dragi părinți, pana in clasa a șasea, respectiv a opta…. nu aveți ce face cu acele teste oferite gratuit….sunt bune doar pentru reclama.
4. Testele de la limba romana: am încercat primele doua capitole; nu respecta nici pe departe ceea ce a fost predat la scoala. Băieții au luat punctaj mic și s-au cam demoralizat. Și nu, cel puțin in cazul copiilor mei, nu fac testele de plăcere sau ca sa vadă dacă au evoluat; le fac pentru ca ii pune mama lor!
Atât deocamdată!
Țin sa mentionez ca deși bombăn, copiii vor continua sa dea testele Brio și chiar ma gândesc sa fac un “upgrade” de abonament, pentru o testare săptămânală a cunoștințelor acumulate.
Apreciez critica posibil constructivă și scrierea cu diacritice 🤪
Irina, e foarte bine ca ne-ai scris! Punctual, iata raspunsurile:
1. Vom avea pana la finalul anului sectiunea noua in cont – Profil – unde testele vor fi alocate fiecarui copil
2. Anul viitor vom avea un modul de practice (matematica), copiii vor putea face teste de antrenament in functie de capitolul ales (acesta este proiectul cu care am castigat premiul 1 la Innovators 4 Children, lucram la el deja) 🙂
3. Tinem cont de feedback-ul tau si o sa facem din nou verificari la itemi (sunt peste 20.000 doar la matematica)
4. O sa semnalizam acest lucru, multumim pentru atentionare
5. Itemii de la testele Brio sunt facuti de profesori, iar acestea respecta programa scolara, insa luam in considerare acest feedback, asa cum spuneam si la punctul 3.
Multumim inca o data pentru feedback si pentru faptul ca ai ales sa folosesti in continuare Brio! Si speram sa participati si la Brio Challenge! 🙂
@Irina, vrei să-ți dau eu soluția cu monitorizarea evoluției copiilor în cazul gemenilor? Că și la mine tot despre două gâze gemene e vorba. Le faci două conturi separate, folosind două adrese de email diferite. Dacă ții cont ce adresă de email ai alocat fiecărui copil și-i conectezi de fiecare dată de pe adresa alocată fiecăruia, o nouă lume ți se va deschide. 😉
HM, și noi apreciem critica constructivă. De aceea, de data aceasta, am scris cu diacritice. Corect, cum scrie la carte 🙂
bre, ce mă-niervaț cu copchii voștri di școalî!!!
da’ BRIO nu face un prepaid ceva? că mă gîndesc să încep să plătesc de pe acum (are 4 ani), să-mi fie mai ieftin mai încolo…
Io nu văd de ce n-ar face. Gen, îți cumperi creditele acum și le folosești peste câțiva ani. Ia să vedem dacă am zis bine, că sigur o să vadă BRIO ce aberez pe-aici.
Costicămusulmanu, rezolvăm, no worries 🙂 Că tot era cazul să avem o asigurare și pentru educație, facem Asigurarea Brio și strângem credite de testare.
Mihai Vasilescu, nu există idei proaste, știi deja asta 🙂
@Brio, I wasn’t kidding at all; primu’ pe listă mă treceți;
mulțumesc și aștept invitația
another thing; l-am auzit pe dom’ profesor Iliescu ieri seară la româniacultural și mi-au plăcut 2 lucruri la discursul ‘mnealui: primo o fo că vor să facă cercetare (mai ales fundamentală) “da’ cum vrem noi, nu politicienii”! și bemic, tare mi-o plăcut cum s-o bucurat cîn’ o aflat că cercetătorii s-or unit ș-or decis că purced la treaba asta: “yeah baby!” cuvintele astea 2, pe RRC, au sunat într-un mare fel…
breicăleg, dom’ profesor șî colejii!
there is still HOPE…
Dacă vrei, sar eu.
E ok, tu poți să sari.
Bună,
Eu nu înțeleg cum pot upgrada abonamentul. Există butonul pentru,, renunță”, pentru” adaugă voucher” dar pentru ce vreau eu nu găsesc o soluție. Brio/M Vasilescu, mă poți ajuta?
Mulțumesc frumos
A lucrat si baiatul meu cu BRIO, inca din decembrie, de cand am citit aici.
Da, intradevar, au fost teste gresite, dar ideea era sa munceasca. Am avut toate testele de clasa a VII-a, la romana, neaccesibile, dar am vorbit cu BRIO si ni le-au trimis pe alt format.
Cu siguranta l-au ajutat, a luat examenul de evaluare cu 10 si 10. La matematica nu a luat ore in privat, iar la romana, in urma rapoartelor ce veneau de la BRIO, ne-am dat seama unde sunt punctele slabe si….3 luni meditatii la romana, rezultatele s-au vazut!
Foarte tare. N-ai idee ce mă bucur.
Am trimis linkul pe grupul de parinti 😊
Să ne ții la curent cu reacțiile. 😁
Eu nefiind parinte 😊😌
Mi-au multumit. Cred ca sunt pasionati de matematica printre ei.te anunt cand aflu ceva.
Am trimis si pe grupul copiilor 🐭
La limba și literatura română nu? Nu mai este timp, pentru unii de a XII-a, dar poate-poate. Copiii care au mers an de an au nevoie de asta, își doresc cu adevărat. Ei chiar își testează limitele. Poate aveți un răspuns și pentru OLLR. Mulțumesc anticipat! Felicitări!