Mi-a fost dat în această viață să trec și prin niște întâmplări dintre care unele ar putea intra lejer în sfera paranormalului. Doar că eu prefer să cred c-au fost doar niște coincidențe mai șmechere, doar știți că nu le am p-astea cu spiritualitatea și curățatul ceakrelor. Asta de mai jos e una dintre ele.
Va spune ceva Tehnologia Creșterii Animalelor? Bănuiesc că nu, ca de altfel oricărui individ normal de pe planeta Pământ. Ei bine, eu am avut-o ca materie de curs prin anul doi sau trei de facultate. Mor de ciudă că nu mai țin minte cum îl chemă pe profesor. Aș zice Stănescu, dar nu pot să bag mâna în foc. Băbăieți, îmi plăcea tipul ăsta mult de tot. Era mega-șmecher, trecut prin multe, și un povestitor extrem de bun. Păi când începea poveștile cu Marga Barbu (fuseseră prieteni de familie), aș fi dat orice să nu se mai oprească.
Prin urmare nu e de mirare că ăsta era și singurul curs pentru care îmi mai deplasam mirificul trup până la facultate. Problema e că cursul era pus extrem de prost, respectiv vinerea de la ora 14.00. Păi aia e zi de pus cursuri? Eram singurul nebun care pleca din cămin vinerea, ca să meargă la facultate. Râdeau ăia și cu curu’ de mine când mă vedeau c-o iau cătinel spre metrou.
Nfine, revenind, toate bune și frumoase, până a venit sesiunea. Când simpatia e simpatie și lenea e lene. Adică, te-oi plăcea eu, domn profesor, dar sper că nu ai pretenția absurdă să și învăț la materia ta. Dăăă.
Examenul era oral. Ori eu la exemenele orale aveam o tactică infailibilă. Profitam de numele de familie care începea cu V și așteptam să intru printre ultimii sau chiar ultimul. Aveam credința de nestrămutat că până la urmă va ieși proful din sală și va zice: „tu, ăsta, pentru c-ai rezistat până la final, ai un 10 de la mine”. Mulțumesc, domn profesor, la revedere, am plecat acasă.
Ce să vezi, nu s-a întâmplat niciodată, dar asta nu m-a împiedicat să sper și să-mi aplic tactica cea infailibilă pe tot parcursul facultății. Dacă până la urmă făcea vreun prof treaba asta? Păi nu-mi smulgeam io părul de ciudă?
Evident, nici la examenul ăsta n-a fost cazul, așa că în cele din urmă am fost nevoit să intru.
Am dat politicos bună ziua și m-am apropiat de catedră. Parcă-l văd și acum pe prof uitându-se pe sub ochelari și zicându-mi să aleg un bilet. Am ales, ce naiba să fac. Iar de aici încolo am să vă rog să fiți deosebit de atenți. În sală mai erau câțiva colegi de-ai mei. Toți erau așezați în bănci, dar strategic, la distanță unul de celălalt, ca să nu nu cumva să se poată informa unul de la altul prin procedeul „coae, zi și mie dacă știi ceva despre fermele de pui”.
Domn’ profesor aruncă o privire circulară prin sală, după care se întoarce spre mine:
-Te așezi în ultimul rând, al doilea scaun de la margine!
Rețineți, da? Nu mi-am ales eu locul, el și nimeni altcineva mi-a indicat unde să mă așez. Bun așa. Îi mulțumesc omului și mă duc și mă așez pe locul indicat atât de strict. Pe drum spre bancă, arunc o privire pe biletul proaspăt extras: „schema creșterii taurinelor”. Ăsta fiind subiectul principal, adică ăla baban care te scotea din rahat dacă voiai să iei măcar un 5 și să treci anul. Al doilea subiect era ceva cu „curba laptelui”.
Acum, cu subiectele citite deja, pentru mine totul devenise clar. La primul subiect eram lemn, dar măcar știam cum arată un taur. În timp ce la al doilea, dacă e posibil așa ceva, lucrurile stăteau chiar mai prost. De unde căcat era să știu eu că laptele are o curbă? Și dacă are, o fi periculoasă? E la dreapta sau la stânga? Tot felul de întrebări fără răspuns, vă spun.
Mă rog, cert e că ăsta al doilea era mai puțin interesant pentru domn profesor. Nota de trecere o luai pentru blestematele alea de taurine crescute după schema morților mamelor lor.
Între timp, ajung la bancă și mă așez pe „al doilea loc de la margine”, în timp ce mă gândeam foarte serios ce naiba a fost în capul meu de am intrat? La ce mă așteptam? Să coboare Sfântul Petru și să-mi șoptească? Și eu ce fac acum? Îi zic omului să-mi dea alt subiect? Pentru că de ce? Că n-am învățat? O s-o sug, asta o să fac.
Pe când încă mai cochetam cu gândul să-i spun omului să mă lase să plec, că oricum nu știu nimic și-o să ne pierdem vremea amândoi, văd niște hârtii pe bancă. Erau ciornele unuia dintre colegii care deja trecuseră prin supliciu. Dau să le fac mototol și să le arunc cât colo, dar am inspirația genială să-mi arunc un ochi peste ele.
O, Mare Manitou, carele ești tu bun și generos cu nevrednicii tăi supuși, ce credeți voi că era scris pe una dintre ciornele alea, cu tot cu schemă desenată? Ați ghicit, boss, acolo, pe una dintre foi era explicată schema creșterii taurinelor! De m-a bufnit și râsul.
Voi înțelgeți ce zic io aici? Cam care erau șansele să mai fi tras cineva exact același bilet? Și pe lângă că l-a tras pe același, care erau șansele să fie trimis de domn profesor exact în același loc pe care urma să mi-l indice și mie? Și să-și mai lase și ciorna pe bancă? Aud? Cam care erau șansele?
Am terminat cu subiectul în nici cinci minute. Ba, mai mult, plin de tupeu, am ridicat mâna și-am cerut să fiu examinat mai repede, pe motiv că pierd autocarul spre Vâlcea. Omu’, foarte politicos, i-a întrebat p-ăia din sală dacă sunt de acord să mă ia pe mine, ăia au zis da, și aia a fost.
I-am zis despre nenorocitele alea de taurine, după care nu știu ce-l apucă și începe să mă întrebe și despre curba aia a laptelui? Ce căcat era să-i răspund? Că despre curba aia nenorocită nu găsisem nimic pe nicio ciornă, deși mă uitasem temeinic pe bancă și prin bancă. Și uite așa se face că în loc de un binemeritat 9, m-am ales cu un amărât de șapte. După tot chinul la care fusesem supus? Nedrept, foarte nedrept, am plecat foarte dezamăgit acasă, să știți.
P.S. Dacă sunteți cuminți și-mi povestiți și voi „paranormale” de-ale voastre, v-o zic și p-aia cu autobuzul.
sursa foto: freepik.com
Profesor Mihail Stănciulescu
Comentariu beton!36
Da, boss, ăsta era. Mulțumesc.
@zedicus: io mănânc spaghete de pe plantația de spaghete a lui Spaghetti Monster. 😎
Cât despre Parascovenie mi se fâlfâie la 3 metri-n față. 🤭
@John, cred ca ai vrut “sa bagi comentariul cu o gaura mai jos”! 🤔😉😂
si eu ma cac in ea de paraschiva, sa ne intelegem!
E plină țara de de-alde Baranga, Manciu, Ponta, Oprea etc. Toți cu diplome fake, luate la mişto, că d-aia nu ne mai facem bine, de ce nu şi la influenceri gen Vasilescu care se autodenunta că a plagiat, gen a copiat dupa copiuțele altuia!!
Aşa ceva….Huooo…..
Se dezbate încă. Ce zici?18
@Cristian,
Tu erai pârâciosul clasei, așa-i? Și, ulterior, turnătorul intreprinderii.
Hai, ia un diazepam, ceva și calmează-te 🙂
Se dezbate încă. Ce zici?19
@Laura G. Cristian era prostul clasei, ăla de nu-l băga nimeni în seamă. 🤣🤣🤣
Se dezbate încă. Ce zici?12
Bine că sunteți voi dăștepți …
Totuși JT, cum e cu „poièzia Puiu'” 🤪
Totuși io-s bucuros că nu a copiat MV la facultatea dă blogări … că ce ne știam face 😋
Îți spun io că de la ceacre, planete și astre ți se trage. Erau toate aliniate acolo ca la carte. Marelui Manitou și blândului „Spaghetti Monster” i-au fost milă de tine și ți-au dat un brânci intergalactic. 😀 😀 😀
Zici? Păi și tactica MEA infailibilă?
JT care e ” poezia Puiul” ? …
@MV: Tactica ta infailibilă te părăsise-n ziua aia. Avea altă treabă. 😀 😀 😀
Dar ți-au stat ceacrele „drepți”? Ți-au stat. 😀
@HM: Aici e cu tauri și curbe, nu cu pui că nu suntem la Avicola, da? 😀
@John, tu te inchini la monstrul de spaghete in loc de sf paraschiaeva ?
Tauri și curbe… Curbe?!?!? Inițial credeam că vrei să scrii altceva în loc de curbe și că e un typo ceva… 🤣
Comentariu beton!18
Numa’ la curbe ți-e mintea. 😁😁😁
@Mișule normal pentru că eu sunt în zodia Taur
Par anormal ? Hmmm … nu știu ce să zic!🤪
Ziiii cu „autobuzul” 😋 un fel de vorba celor de la „Visuri la cheie” 🤭
Sau păr anormal. 🤭
Ce glume de pensionari aveți uneori. 🤭
Comentariu beton!22
@didino, pai ce, sunt foarte departe? Cred ca amândoi sunt pe partea descendenta “a curbei laptelui”! 😉😂😂😂
Comentariu beton!16
@Emil Hahaha, deși am terminat liceu și facultate de info chiar mă pricep și la tauri și la „curba laptelui” 😋 Am învățat de la bunicul meu ce fusese pădurar și măcelarul satului, plus din literatura de specialitate a vărului meu cel mai mare, văr care era student la Veterinară în Cluj pe vremea aceea. Știam să sacrific și să tranșez un taur și deasemenea cum să hrănesc o vită pentru a obține maximul de productivitate în perioada de lactație.
Cât despre pensie … mai e mult până departe🤪
Comentariu beton!20
@HM,
Ești multilateral-dezvoltat, ce să mai…
Aștept cu nerăbdare un articol despre împerecherea bulbului de orhidee cu ăla de ceapă, că precis te pricepi și la astea. Că doar bunicu’ pădurar, măcelar, alea-alea 🙂
@LauraG … sunt român și deși HabaRnaM 🤪 să știi că posed multe cunoștințe solide în diverse domenii, trăindu-mi viața într-un mod intempestiv și intens.
Orhideea nu are bulbi din câte știu eu, da’ … who cares …Pe la vreo 12 ani polenizam artificial triticale cu grâu ca să observ ce iese… Mda, sunt convins că alții mai invidioși așea sigur își băgau furnici pe nas și băteau cu lingurița în geam sau vorba aia clasică : se jucau cu puța-n țărână 😋
Apropo, din ce rațiuni contestatare îmi adresezi aceste cuvinte ? Nu știi că ne doare!? 🤪🥰
Comentariu beton!21
@HM,
Lăsând vrăjala de început, răspund la întrebarea din final: tocmai de-asta le adresez, știu că vă doare 😂
Tot la Tehnologia animalelor, imi pica ceva legat de inmultirea taurinelor. Desi nu sunt emotiv, am inceput sa turui despre inmultirea porcinelor, foarte sigur de mine ca pot avea pana la 12 pui. La care profesorul ma intrerupe si ma intreaba: unde dracu ai vazut tu vaca cu 12 vitei? 😀
Comentariu beton!73
Am copilărit la Cernobîl, domn profesor.
Ceakra sau mau știu e ce, a fost sau n-a fost.
Eu zic ca a fost un fel de răsplată din partea domnului profesor că ai fost prezent la cursul lui in ciuda faptului că era vineri la 2 pm.
O zi bună!
Comentariu beton!35
Eu am fost paranormalu’ altuia. Restanta la statistica an 3. Profa, o rautaciune.. asa cam ca madam din Voluntari..in sala vreo 100 de lesinati cacati pe ei. Eu cu 2 servite pe doua subiecte, stiam ca erau vreo 80 in total. Se dau subiectele si bineinteles ca la norocul meu profetic nu aveau nicio legatura cu servitele mele. Ma uit in jur poate ma inspir de la vreo unu cu ceva si ce sa vezi, individul din fata pe care nu l-am vazut niciodata avea un subiect pe care eu il aveam deja rezolvat. Il bat pe umar, individul „lasa-ma ba”, eu „ba boule intinde mana in spate sa iti dau ceva”, individul „ce”, eu „drumu’ spre rai. am subiectu’ tau”. Ii dau individului si asta, cam dupa 10 minute, isi scrie numele in dreapta sus, preda lucrarea si sparge usa sa nu-l ia profa la intrebari. Ii pune 6 cu remarca „hmm.. nu prea l-am vazut p-asta pe la cursuri, da’ s-a pus pe invatat”. Oare ma mai pomeneste asa.. in gand…
Comentariu beton!44
anu’ I, prima sesiune, ceva cu istoria/evoluția teoriei economice…
printre subiectele anunțate de dom’ profesor ierea și ăsta cu contribuția lui Ion Heliade Rădulescu la dezvoltarea respectivului domeniu…
și cum în mileniul trecut nici mâcar nu începuseră săpăturile pentru fibra oprică ce ne aduce azi goagălu’ iar la biblioteca universității erau cam tot atîtea cărți despre subiect cîte are viorica acasă…ne-am rugat toată grupa la marele manitou să evităm biletul fatidic, bilet pe care însă l-a tras concetățeanul meu Augustin, care, evident, a rezolvat oarecum celălalt subiect de pe bilet însă la IHR…
deși invitat în nenumărate rînduri de prof să predea teza, ăsta întreba neperturbat: „pot să mă mai gîndesc, dom’ profesor?”
și a tot întrebat așa pînă cînd ultimul din grupă a intrat în sală, moment în care s-a ridicat, a dus teza și s-a năpustit la budă, unde își dorea să meargă deja de vreo 40’…
la urmă, profu’ ne-a adunat pe toți cîți mai eram pe acolo, l-a chemat pe Augustin și i-a strîns mîna iar nouă ne-a decretat: „ăstuia tre’ să-i dați de băut moca pînă la sfîrșitul anului!”
Comentariu beton!34
Și i-ați dat? 😇
c’ești copil? o bere, atunci, imediat după examen…
Da’ ce facultate ai terminat, zootehnie?
ASE – Economia Producției Agricole și Alimentare. 😁
Mişu, ştiam că ai făcut ASE, dar era prea tentant 😛
N-aș fi crezut niciodată că la ASE se învață despre taurine și curba laptelui 😂
Tu? Da’ io??? 😀 😀 😀
la mine, la Iași era EPAS, S-ul de la „silvice”…da’ m-am transferat în anul II la „turism și servicii”; iaca d’aia am eu acum un sărvici cu minim 85.000km/an…
Mihai Vasilescu-minizootehnicus!
Era pe la începuturile mele ca bucureștean. Nu știam nici prea multe despre oraș, nici nu nimerisem la locul de muncă potrivit, așa că banii nu erau punctul meu forte în acel moment. Așa că, de multe ori rămâneam în până de ei fix atunci când mai erau câteva zile până la încasarea salariului. Dar moment mai nasol ca ăla despre care vă spun acum nu cred că mai traversasem. Mai erau 2 zile până la salariu și cred că mai aveam în buzunar câteva leuți care să-mi asigure minima, dar minima supraviețuire. Și ne anunță șefu’ că o să întârzie cu banii luna aia (nu cu foarte mult, dar suficient cât să mă dea peste cap total). Nu aveam de la cine să iau împrumut, iar adevărul era că aveam o rușine teribilă să cer cuiva, chiar dacă aș fi cunoscut. Iar ca să ajung la ai mei să iau bani ar fi trebuit să fac o călătorie de ceva kilometri și nu mi-ar fi ajuns banii. Iar telefoane nu prea erau pe atunci, nici oameni care să vină pe la Capitală din zona mea. Nașpa, ce să mai zi. Cei care au traversat o astfel de perioada știu cât de nașpa este și ce gânduri te apucă. Locuiam în vremea aceea pe C-tin Brâncuși și mă duceam de la Universitate (unde lucram) cu 70-ul. Am plecat de la muncă plin de gânduri negre, mai negre decât noaptea de afară. Țin minte că era toamnă, o vreme urâtă și se pregătea să plouă. Nu știu ce naiba mi-a venit, dar în stația de la intersecția Câmpia Libertății cu Baba Novac mi-a venit să cobor. Din senin. Și-am coborât. Cred că mă gândisem să merg pe joc până pe C-tin Brâncuși. Numai că în loc să trec pe lângă parcul IOR, drept înainte pe Baba Novac, picioarele mi s-au dus spre stânga, pe Câmpia Libertății. Întuneric beznă afară, se pregătea să plouă, nu era nimeni. Am trecut de zona unde stăteau taximetriștii și mergeam agale și apatic. Deodată, văd pe jos niște bancnote. Nu era nimeni în jur. Am luat-o și am făcut stânga împrejur și bagă mare pe Baba Novac, cu pași repezi până acasă. Când am ajuns am avut curajul să mă uit și să număr: vreo 100 Lei. Poate că nu vi se pare mult, dar pentru mine a fost suficient cât să-mi acopere nevoile pentru zilele de până la salariu. Nu știu cine i-a pierdut și va spun sincer că nici nu mi-a păsat atunci. I-am mulțumit celui care i-a pierdut, deși, mi-a părut rău pentru persoana aceea. Au trecut vreo 16 ani de atunci. De atunci am tot găsit bani și întotdeauna prin locuri prin care nu aveam ce caută și în momente mai sensibile ale vieții. Iar sumele s-au învârtit mereu în jurul valorii acesteia.
Din momentul în care a început să-mi meargă bine financiar mi-am făcut obiceiul să „dau în contul acestor bani” cât pot de mult. La noi, la țară, este o vorba „cine găsește ceva, pierde altceva, dacă nu dă în schimb ceva”. Plus că, am înțeles că banii pe care îi găsești nu trebuie să îi cheltui. Paranormal sau nu, noroc sau nu, pe mine m-au ajutat bănuții aceia.
Comentariu beton!66
Te-au scos din foame, boss, nu că te-au ajutat.
Știu, Mare Șef. Chiar așa este.
Bine, despre mine se spune că sunt un tip norocos. Iar chestia asta s-a probat de multe ori în viață. Dincolo de găsitul de bani. Am plecat de locul ăla de muncă fix înainte să dea faliment și mi-am găsit de lucru în aceeași zi la un birou de avocatură cu niște tipi super meseriași. La examenul auto am fost singurul care a prins liberă o ditamai nenorocita de trecere de pietoni la care au picat toți în ziua aia. Am intrat într-unul cu mașina și eu am avut doar numărul puțin îndoit. Am scăpat cu bine de pe munte după ce m-am agățat de un cablu (dar am rămas cu rău de înălțime). Am avut Covid, dar sunt bine acum. Am plecat de la biroul de avocatură și m-am lansat într-o aventură online și până acum mi-a fost super bine. Am avut niște spermograme care îmi indicau că sunt mort din punct de vedere al reproducerii și totuși am o fetiță minunată. Ce să mai zic? Paranormal sau nu, anumite chestii din viața mea nu se explică în mod normal. Noroc sau nu, sper să mă țină! 🙂 Ceea ce va doresc și vouă!
Comentariu beton!61
N-are treabă cu subiectul dar mi-am adus aminte de o fază din liceu la asta cu par…
La poștă:
– Vreau să trimit o scrisoare în Franța
– Paravion?
– Nu. Nu păreți.
Comentariu beton!24
Vasilescule, traiasca familia ta, si eu tot la coada alfabetului sunt si m-a ajutat asta de mai multe ori.
Ptr ca karma is a bitch si capitalism original romanesc, eu a trebuit sa schimb macazul la anii de maturitate, asa ca am lasat dracului chimia si la 36 de ani m-am apucat de ASE.
Licenta pana acum cativa ani, la ASE, consta intr-un examen scris care te trecea prin cateva materii – destul de nasol, se cadea cu gratie la asta! – si-apoi sustinerea orala a lucrarii propriu-zise.
La scris ne-a aranjat in sali dupa numele de familie, cei de 20 de ani langa cei de 40-50, cat avea omul ce se caznise sa mai invete si la batranete. Intre timp ajunsesem si eu la 40 si-aveam colegi de examinare tinerei, de seama lu’ fi-miu, aproape.
La scris nu s-a putut misca nimic, dar a fost ok, am luat nota buna, hai la oral peste doua zile.
La oral s-a pastrat aceeasi ordine, doar ca acum eram mai putini, ca vreun sfert din cei initial inscrisi nu luasera scrisul. Oricum, eu tot printre ultimii ar fi urmat sa intru.
Si-ncep astia sa intre la oral, aici lua toata lumea, doar ca era inconfortabil sa te frichineasca comisia cu tot felul de intrebari. Si se cam lungeau la vorba…
La 11 noaptea mai erau vreo 10 de examinat, printre care si eu.
Comisia era si obosita, dar si nervoasa, ca rasfoind lucrarea unui tinerel, descoperisera ei ca asta nici macar nu schimbase anii in ce debita el acolo, adica era un plagiat grosolan si l-au picat fara drept de apel. De fapt a fost si singurul picat.
Dupa infractor 😆 mai erau vreo doi si-apoi urmam eu.
Cei ce-si sustinusera lucrarea erau relaxati, stateau la cioace si mistouri, cu „incurajari” catre noi, astia care urmam, numai buna atmosfera sa intri la oral.
Intra cel dinaintea mea, urmam eu.
In timp ce ala perora acolo, inauntru, vad ca iese un profesor si ne numara pe astia care urmam – 5 cu totii, trecut bine de 11noaptea.
Iese examinatul, fericit parea, si-n brate cu proiectorul, in spate alt profesor cu ecranul de proiectie cu stativ plus alte balarii, intrati , doamna!
Comisia se saturase de prezentari power-point, voiau si eu sa scape mai repede: mi-a rasfoit putin lucrarea, m-a intrebat unu’ de niste indici si rezultate economice – bai, nu stiu, nici acum nu-s sigura daca le stiam sau doar le-am nimerit, cert e ca au fost incantati de cat de ferma pe pozitie eram si mi-au dat 10.
In ziua aia se dadusera doar 5 de 10, iar unu’ chiar picase, chestie care nu se intampla la oral.
Dupa ce-am scapat, mi-am jurat ca nu-mi mai trebuie scoala toata viata… decat pana anul urmator, cand m-am inscris la master, tot la ei, dar aici a fost mai lejer.
Si-asa baftoasa am fost, ca anul urmator s-a scos si examenul scris de la licenta, practic eu am fost in ultima generatie care l-a sustinut in formula scris+oral.
Comentariu beton!33
Ăhăăă, am multe. Da’ n-au legătură cu ceacrele, ci cu faptul că sunt io de treabă și mă răsplătește universul. 😛 Vara asta am verificat-o din nou pe Karma. Face bine, e voioasă, la locul ei.
Mi-a găsit poliția bicicleta furată (din fața casei) după numai o săptămână, ne-au chemat în celălalt capăt al țării s-o luăm. Inițial am crezut că e o glumă, șansele să se ocupe de așa ceva, să aibă și succes, sunt extrem de mici.
Acu’ mă gândesc dacă să pun în fața casei o poză cu bicicleta și o măsuță ceva, fac loc de pelerinaj în cartier. Ne tot întreabă vecinii, șocați, dacă sigur poliția a găsit-o, că nu le vine să creadă. După reacții, cred că le suna mai plauzibil dacă le spuneam că s-a întors singură acasă, știe drumul.
Comentariu beton!75
Pfff… și de ce mama naibii n-ați zis exact așa?
Îi mai țin un pic în suspans, până termin de scris scenariul. 😁
Comentariu beton!19
Aveam în facultate un prof de mate la care se știa că nu se poate copia, că prinde pe oricine măcar încearcă. Era sesiunea de vară, fusesem destul de ocupată și cu diverse și multiple activități extrașcolare, la mate erau de învățat niște formule dubioase, ce mai tura-vura, eu mi-am propus să nu le învăț și să copiez, la nevoie. Nu mai știu ce subiecte am avut, dar a fost nevoie de respectivele formule, am copiat, Universul a complotat la îndeplinirea cu succes a mârșavului plan, ba chiar mi-a trimis și un 10. Nu mai știu dacă singurul 10 pe serie, dar pe grupă sigur. Știu pentru că mă lăudau ulterior colegii pentru îndrăzneală.
ntz, ntz, ntz, desigur. Copii, voi să nu faceți din astea!
Și, povestea cu autobuzul?
Se dezbate încă. Ce zici?19
Povestea cu autobuzul va urma.
Vaaai … Anduța, tu ai copiat ? Păi e imoral, ilegal și mai și îngrașă 😋🤪
Comentariu beton!25
Habare, dar am zis eu vreodată că n-am făcut sau nu fac ilegalități sau imoralități? Am făcut, fac, doar că le privesc și le denumesc ca atare.
Se dezbate încă. Ce zici?17
Ihi, schimbarea incepe cu tine.Sau sa se schimbe doar ceilalti?
Vorbești cumva în meme-uri? Atunci uite încă ceva frumos, tot pe schimbare: ”Fii tu schimbarea ce vrei s-o vezi în lume”. 🙂
Zilele trecute am aflat că exită o școală într-un loc unde nu observasem asta înainte. Ca atare, am intrat fără mască în raza sa de 100m, încălcând, astfel, legea. Între timp am aflat, acum cunosc, sunt atentă și la asta când merg pe stradă, m-am schimbat, ta daaa. Până data viitoare când va apărea vreo nouă lege, sau timpul de digerare sau de dobândire a atenției la un nou aspect îmi va juca feste.
Cu morala e mai complicat, că oamenii au diverse interpretări ale acesteia. Dar, ca să acopăr o zonă cât mai largă de înțelegeri, recunosc că fac și voi face și imoralități. La urma urmei, trăim în țara în care, pentru foarte mulți, e imoral să porți fustă scurtă/pantaloni scurți, să calci/speli duminica, sau să nu ții post.
Cel mai mare bulan pe care l-am avut in viata mea a fost la BAC la romana oral. Am zis ca ma pun sa invat cacaturile alea de comentarii cu 3 saptamani inainte. Citisem 3 dintre cartile care se dadeau, Enigma Otiliei, Maitreyi si Motometii. Mi-au placut maxim si comentariile le-am invatat usor.
E, alea 3 saptamani s-au facut 3 zile, moment in care am intrat in panica. M-am pus sa invat toate comentariile de la proza, lucru care mi-a luat 2 zile jumatate. In ultima jumatate de zi am zis sa ma apuc de poezie.
Primul comentariu era la Scrisoarea I. Am citit primele pagini, dupa care am zis fuck it si m-am culcat.
A doua zi la examen trag bilet si ce sa vezi: Proza Morometii, poezie Scrisoarea I.
Am bagat la Morometii cu trimitere la Ion cu dragostea de pamant si alte kkturi din astea de am facut-o fleasca pe profa ce m-a ascultat. Am trecut la puctul doi si am inceput sa o scald. Dupa 1 minut de balbait imi zice profa: nu cred ca ai apucat sa citesti cum trebuie Scrisoarea I, nota 9 e bine? 😁😁😁
Comentariu beton!37
In clasa a XI faceam o materie la fel de folositoare precum cresterea viteilor pt tine. Si o faceam ca si optionala cu proful de istorie, prof foarte exigent si cam dus de acasa. Ne-a anuntat la ora de istorie ca la optionala o sa dam lucrare, ca nu are timp sa ne asculte pe toti, ca ..din astea. Asa ca am lasat balta tot si m-am pus sa-mi fac doua lucrari scrise inainte cu singurele 2 subiecte posibile. Am trecut tot, titlu, data, nume, prenume, scris frumos, aliniat. Am pus frumos hartiile in banca, una in stanga, una in dreapta, am scris cu creionul pe banca care in ce parte e si am asteptat lucrarea. A venit proful, ne-a introdus in atmosfera si a dat subiectul. Linistit am pus lucrarea buna in mijlocul spatiului din banca si am mototolit cealalta ca sa nu umva sa greseasc si am aruncat-o la cos. M-am pus apoi sa scriu ca si cum as cunoaste subiectul mai bine ca si el. El, profu se plimba printe banci si cauta motive sa iti mai spuna cat de nepregatit esti. Si scriu, scriu despre el, ca e asa si asa si tampenii de se prapadea colegul de banca uitand sa mai scrie in foaia lui. La un moment data striga, GATA, pixul jos, lucrarile in fata. Eu fiind in ultima banca si el langa mine am fost nevoit sa ridic foaia aia blestemata cu descrierea profesorului in cele mai urate moduri si sa o dau in fata. Calduri, lesin, dureri de ficat cu stomac si ce mai era de la gat pana la glezne. Intr-o fractiune de secunda m-am vazut linsat, cu parintii la scoala, cu profesorii trecand in sir indian si aruncandu-mi un blestem printre dinti. A trecut fractiunea de secunda si m-am trezit ca spun: Domn profesor, am uitat sa-mi trec numele pe lucrare. Liniste, bezna aia de vine inainte de furtuna. Bine d-le L, cauta-ti lucrarea si scrie-ti numele. Am cazut in scaun si nu stiu cum , dar am reusit sa inlocuiesc foaia aia blestemata pe care am pastrat-o cativa ani doar ca sa mai simt adrenalina din momentele acelea.
Comentariu beton!62
Restanta, geometrie neeuclidiana, am invatat toata vara, stiam blestematul ala de hiperplan de la infinit mai bine ca bulevardul cu castani din oras. Eu si cu inca o tuta, restul se serie veneau direct la rere. Boooon. Trag biletul, mi se impupazeaza vazul instant: nu vazusem teorema aia in viata mea! Profa zice; luati loc, ma duc sa caut un foc. Ma intorc la cealalta, stii? Stiu o pwla! Zice. Hai, da-ma dreaq, sa vezi cum pic… Vine profa inapoi (dna Turtoi) si-mi zice Tu fumezi, nu? Da-mi si mie un foc. Am chibrit, nu e in firea lui. Poftiti. Desigur, blestematul de scaparici s-a facut zdrente, si n-a putut sa aprinda, cu toate cele 2-3 bete pe care le aveam. Zice: Hai sa terminam cu examenul, ca vreau sa fumez; stiti? Pai subiectul asta nu, zic. Se uita femeia pe bilet, zice E foarte usor! Tu ce dreaq ai invatat?! Si incep sa turui teorema favorita cu fro 3 pagini de demonstratie scrise marunt. Se uita la mine, interzisa. Asta e cea mai grea teorema din curs, tu stii ca ai restanta?! Aaaa, daaaa?? Bine, zice, ca vad ca stii. Iti dau 7 ca pedeapsa ca n-ai foc, iti ajunge? Da, saru’mina! Si tu, stii ceva sa-mi spui? Da, zice ea, tot asta! Stii pe dreaq! Hai 5, ca ai venit.
Si data viitoare sa aveti brichete la voi!
Fac de matematica, sectia matematica generala, ’93.
Comentariu beton!53
examen la filosofie, anul II-III, profu’, un fruntaș de-ai lui Bachus, începuse, din cauza unor reclamații, să țină examenele în amfiteatru și nu la bodega de lîngă Complexul Pușkin; dar nu s-a dezis neam de zeul suprem, așa că fiecare grupă ocupa spațiul de sub catedră cu oareșce fiole; uzanța era că el întindea piciorul, se auzea „cling”, el se mira „hopaaaa, da’ ce avem noi aici?”, scotea o ceașcă pe catedră și începeau: degustarea și examinarea, simultan…
„- păi Nietzschea zis…
– daaaa, multe a zis Nietzsche…9 e bine?”
și fuma; la grupa amicilor mei, panică: nu-și găsea bricheta! au tăbărît cîțiva da’ profu’ i-a refuzat: PORTOCALIE! el își aprinde carpațiul doar cu brichetă PORTOCALIE!!!!
realizînd că nimeni nu are și dispoziția profului începe să se schimbe, un amic de-ai mei, s-a ridicat brusc: mă duc io să cumpăr!!!
și a plecat taifun…
doar că a trebuit să meargă pe Copou, de la Universitate pînă la Agronomie (vreo 2-3 km?) pînă a găsit una portocalie, pe care, mîndru, i-a adus-o profului…
ăsta, privind cu milă la plasticul portocaliu dar transparent, scoate un Bic antediluvuan și postulează:
uite, asta-i PORTOCALIE!!!
Comentariu beton!32
profesezi doamna?
Facultatea de Litere, anul II, cu examen la Economie Politica (am facut facultatea in perioada 1984-1988). In vara, normal ca-l picasem. Deci…la toamna, tataie!
Cu vreo trei zile inainte sa plec la Iasi sa dau restanta, ma joc mai brutal, asa, cu cainele si ma musca ala fix de gura. Era el vaccinat dar, profilactic, asa, am facut si antirabice.
Ma duc eu la examen, cam la fel de bata ca si in vara si, cand imi vine randul, ma cheama profa in prima banca, lipita de catedra.
S-a uitat aia lung la mine…eu cu buzele umflate si ranite vizibil. Eu aberam acolo cu simt de raspundere cand, isi ia inima-n dinti si ma-ntreaba:
„-Nu va suparati, dar ce-ati patit?”
La care eu ma aplec peste banca (am aproape 1,80 inaltime) si, cu un zambet sardonic:
„-M-a muscat cainele!”
S-a dat biata femeie pe spate, mai-mai sa cada cu tot cu scaun si mi-a dat 8. Asta, pentru ca nu prea ma vazuse pe la seminar.
Ceakrele au functionat si in anul urmator, la Socialism stiintific (sic!). Dar asta e alta poveste.
Comentariu beton!23
Anul 1. Facultatea de Geografie. Examen la Cartografie. O materie anapoda rău. Proecții ale globului pământesc. Modalitatea prin care se fac hărțile. Bine acum, materie faină pentru cei pasionați de geometrie. Examenul era oral. Pe fiecare bilet era câte o proiecție. Trebuia să o desenezi pe tablă. Ieșeau ai mei săracii distruși. Și care încercaseră să învețe cât de cât ieșeau praf. UN SINGUR BILET NU AVEA PROIECȚIE. Biletul numărul 1. Știam de existența lui. Ne spusese profesorul. Profesor maxim de exigent dar și de miștocar.Cine a tras biletul numarul 1? Moa. Waw. M-a apucat un râs….un râs MAXIM. Bine acum, un râs mut, in gând. Mă întreabă profesorul ce numar are biletul. 1. S-a uitat lung la mine. Na, a urmat mersul in bancă sub privirile admirative ale tuturor colegilor, apoi ieșirea la răspuns. Am luat doar 8. A spus profesorul că, na, a fost biletul ușor. 8? Când 80% din colegi au căzut? Mai mult decât un 10 valora ăla. Când am ieșit m-au așteptat ca pe o vedetă. Deja știa toată facultatea că Laura a tras biletul cu numărul 1.
Comentariu beton!36
Buna Laura,
unde ai studiat Geografia?
@Laura, poveste identica. Anul IV, Economie Politica(am detestat materia), la ultima ora de curs profesorul (de altfel unul exigent) ne anunta „cine trage subiectul nr.10, nu va fi ascultat si va primi nota 10”. Cum spuneam, am detestat materia si evident nici nu am deschis cartea. Bazandu-ma pe proverbialul meu noroc (a se vedea mai jos in comentarii) am intrat, am tras subiectul 10, am asteptat sa imi vina randul mi-am luat carnetul si am iesit. Profesorul se tinuse de cuvant.
Ei bine eu nu prea am fost privit cu admiratie, deoarece cand ma intrebau colegii: da’ tu nu inveti nimic? Raspunsul meu era: nu, ca eu trag subiectul nr. 10.🙃
Comentariu beton!19
un fost coleg de liceu, acum student la Poli, mergea vesel pe holul Universității…
– salut, ce faci?
– bine, am ieșit de la examen!
– și?
– 4!!!!
– păi, ce ești așa de vesel?
– ceilalți au luat 2!!! plec din pole position în re-uri!!!
Comentariu beton!36
Am terminat Studii americane, la Litere. Practic i-am intors pe americani pe toate partile, de la istorie la cultura, filosofie, literatura, teatru, globalizare…
Asta ultima, globalizarea, mi-a pus capac la un examen. Subiectul a fost McDonalization. Imi suna mie ceva cunoscut acolo, ca deh, la McDonald’s chiar mancasem, dar cat sa scriu despre Hamburger si Happy Meal? Stiam ca nu despre asta e subiectul, dar nu licarea nimic pe tema, asa ca m-am pus sa scriu o poveste despre McDonaldization. Am reinventat subiectul asta in vreo 7 pagini.
Vine ziua cu rezultatele si incepe profu’ sa laude unele lucrari, sa se arate dezamagit de altele si la final zice: am mai avut o lucrare, scrisa intr-o engleza extrem de eleganta, ce flow, ce surpriza, o poveste care m-a impresionat. Si se intoarce spre mine: dar nu avea nicio legatura cu examenul.
Eu eram destul de linistita, stiam ca pic, eram resemnata.
Omul continua: Am fost nevoit sa iti dau 5. Ai scris prea frumos. Dar sa nu mai faci asta!
Si nu am mai facut. Nu la examenele acelui profesor. M-am desfasurat la un examen de literatura, pe poezie.
Comentariu beton!33
Vreau si eu sa va zic una: acum vreo patru ani merg la serbarea de Craciun la fiica mea la scoala. Pana sa inceapa festivitatea…am vorbit la telefon sa mai treaca timpul ( vreo juma’ de ora ). Si am vorbit pana m-a anuntat telefonul ca bateria este epuizata si gaseste de cuviinta sa se inchida. De tot.
Serbare frumoasa, colinde, tot tacamul.
Ajungem acasa cu taxiul, moment in care vreau sa il sun pe sotul meu sa-i povestesc despre serbare. Nu-i telefonul ! Deloc, nicaieri. Cer telefonul copilului, sun la scoala sa intreb daca mai e cineva in sala de festivitati sa vin sa ma uit pe sub scaune, poate l-am pierdut pe acolo. Mi se spune ca da, mai e lume pe acolo. Iau iar taxiul, ajung, ma uit pe sub scaune…nu-i !
Plec necajita nu din cauza telefonului ( care era o pocnitoare – noua dar pocnitoare ) cat pentru agenda pe care o aveam …numere adunate in 20 si ceva de ani.
Ma indrept fara vlaga spre statia de taxiuri si…in momentul ala il vad pe taximetristul cu care am plecat acasa prima data facand manevre sa intre in parcare. Ma vede si el, deschide geamul si ma intreaba: „dumneavoastra ati pierdut un telefon la mine in masina ?”
In momentul ala am gandit „Mos Craciun chiar exista !”
Comentariu beton!44
Mai oameni buni, eu nu cred in Doamne-Doamne, dar parca uneori îți trage viața câte o palma după ceafa, de îți da de gândit profund, după miruiala! 😳
Cred ca ați văzut toți filmul “The adjustment bureau”? Eh, eu am momente când cred ca totuși in viața nu se întâmpla totul haotic. 🤔
Boss, metoda ta a fost infailibila dacă stai și judeci. A dat rezultate!
Prin 2010 lucram la o multinaționala, firma ce are reprezentante in vreo 70 de tari. Intr-o zi ma duc la sediu, la București, și aud colegi vorbind ca unul din trupa noastră, pleacă in Middle Est (oil&gas) cu contract in cadrul firmei. Cum relația mea cu tipul respectiv era una foarte buna, ii spun intr-o doară “Auzi, nu îmi găsești și mie o poziție acolo (știam sigur ca se caută și oameni pe domeniul meu)”. La care tipul îmi zice “ Dar nu ai vrea mai bine in alta parte? Acum vreo doua luni căutau oameni ca tine, doar ca e la capătul lumii!” “Unde?” “Australia” Culmea, colegul era amic bun cu omologul lui din Australia, cu care fusese împreuna la conferințe, seminarii prin lume. Îi spun intr-o doară “Da, de ce nu!”. El îmi zice “Lasă-ma sa pun o întrebare doua, și îți spun, ce și cum”.
Nici prin cap nu îmi trecea ca o sa ajung pana la urma “la capătul lumii”. După câteva zile îmi spune sa îi trimit un CV ca cei din Australia ar vrea sa îl vada. După câteva săptamani bune, eram la SF. Gheorghe cu un coleg in benzinărie și văd ca cineva cu un nr foarte lung, ma suna. Era viitorul meu șef, din Queensland. A avut loc un consiliu de familie (eu, soția și fiul nostru) in care am hotărât ca sa mergem mai departe.
Am ajuns in Queensland, intr-un orășel “in the middle of nowhere” (știam de la început ce ne așteaptă, dar am zis ca nu murim câțiva ani acolo, după care ne orientam spre un oraș mare). Ne gândeam ca șansele sa găsim familii de romani acolo erau nule.😢
Am ajuns acolo vinerea, iar sâmbătă seara cei de la firma au dat o cina pt cei din echipa de acolo sa îmi ureze “bun venit”. Jumătatea mea, care era aproape zero cu engleză, ma înghiontește la un moment dat și îmi spune “Auzi Emi, vezi ca tipa de lângă mine îmi spune ca știe o familie de romani, dar cred ca am înțeles eu bine ce vrea sa spună”. O întreb și eu, la care tipa zice “Sunteți din România?”. “Da”. “Pai am o tipa cu care lucrez și e din România. O cheamă Florica!” WTF? Va dați seama ca ăla e nume românesc get-beget, și putem sa pun pariu ca știu și de unde este (din Ardeal). 👍
Și uite așa am descoperit ca in oraselul respectiv erau patru familii de romani, iar pe trei dintre ele le-am și cunoscut, interacționat cu ele.
Cred totuși ca toți dintre noi am avut in viața câte o chestie din asta care te bulversează și îți pui întrebarea “oare totuși, cineva, undeva, îmi rostuieste calea?” 🤔😊
Comentariu beton!50
Inca una:
In 2016 eram contractor la firma la care lucrez, și de ziua mea primesc cel mai tare cadou de la șeful meu “contractul vostru nu se mai prelungește, căci firma vrea sa aiba proprii angajați, deci cu părere de rău vei fi șomer”!
Mama “ce bucurie”, și peste câteva zile urma sa plecam in Ro, având totul rezervat.
Mai târziu, ies din birou, aveam un bolovan in stomac, și nu vedeam pe unde calc. Mergând spre sala de mese, ma întâlnesc cu Superintendentul pe mentenanța, un brazilian de nota 10, cu care aveam o relație f. buna, și căruia îi spun “Fabio, mi-a părut bine ca te-am cunoscut, și a fost o plăcere sa lucram împreuna”. La care el rămâne blocat, și ma întreabă “care e treaba”? Îi spun totul, la care el îmi zice “stai puțin, dar noi avem nevoie oricum de cineva in locul tău, așa ca nu văd rostul sa aducem pe altcineva care nu cunoaște nici site-ul nici oamenii, când tu ești de-al casei. Da-mi doua ore, și îți dau vesti”. După doua ore, eram anunțat ca poziția va fi scoasă pe intranet, special pt. mine, doar sa aplic! Totul cu aprobarea managerului cu care aveam o relație f. buna. Nici măcar nu am mai dat interviu, și, si acum, după 4 ani și ceva sunt tot acolo. Brazilianul a fost parte din “Adjustment bureau”! 🤔😉
Comentariu beton!35
@Emil, Florica(Floarea) este și o autentică bănățeancă, nu doar ardeleancă. Mama. Dacă îți spun prenumele bunicii, mamei lui mama, atunci mă crezi pe cuvânt că e din Banat, da?
@Sandra Maria, am considerat Banatul inclus! Scuzele mele pt ofensa ! 😊😉😂
Cealaltă bunică era din Cluj, de Napoca zic. Acceptăm scuzele, pentru că știu de la ea cum includea(băga 😀 ) Banatul multicultural dar deloc bilingv undeva, undeva în afara zonei ei de confort. 😛
O bunică era Ema, cealaltă o icoană. Vară frumoasă acolo, omule! ( A se citi cu invidie, dar asta va trebui să ai. )
Eu, la examenele orale în facultate, aveam o tehnică: mă îmbrăcam la 4 ace. Am luat un 5 la Finanțe prin anul 3 sau 4 doar fiindcă am fost la costum cu cravată. Pe bune, fix așa mi-a spus profesorul: „În mod normal ar trebui să ne vedem la restanță, dar fiindcă ai făcut efortul de a veni îmbrăcat la costum îți dau 5.”😜 Până și licența am rezolvat-o onorabil cu costumul, deși credeam c-o să o umplu de sânge. Dar cred le-am impresionat pe doamnele din comisie cu făptura mea, fiindcă și eu m-aș fi dat afară în șuturi la ce tâmpenii am debitat. Dar așa eram eu cu costum, prezentabil și frumos ca un Adonis, și m-am scos cu notă destul de mare. 😜🤣
Am avut la un moment dat un examen, exact opusul a ce ne-a povestit @Mihai, și care mi-a confirmat și teoria că ziua de marți 13 este nefastă pentru mine. Nu eram eu prea superstițios (adică mergeam nebărbierit la meciurile Stelei și cam atât 🤣🤣), dar examenul ăla mi-a pus capac. Posibil să mai fi povestit p-aici, dar nu strică să mai povestesc încă o dată.
Marți 13, examen la o materie d-aia de umplutură (nu-i mai rețin denumirea), dimineața la prima oră, profesor mai mult decât ok. Era genul de examen pe care îl treceai ușor dacă citeai materia, dar cine avea chef de citit? Cu două săptămâni înainte ne dăduse o listă cu vreo 30 sau 40 de posibile subiecte care ar putea să pice la examen. Deci, aveam subiectele deja, da? Bun. M-am apucat conștiincios de treabă, la subiectele simple mi-am făcut fițuici, la cele mai complicate am făcut direct servite, m-a apucat lenea și am lăsat vreo 4 sau 5 fără. Dă-o dracu’, n-o să-mi pice fix alea!
Și-a băgat coada nenorocita de zi de marți 13 și mi-a stricat tot fengshuiul.
Bineînțeles că, dimineață fiind, m-am oprit în față la Bastiliei să-mi beau o cafea la patiseria care era acolo și să citesc presa sportivă (era un ritual, mai ales partea cu presa, fiindcă mă documentam pentru sesiunea zilnică de pariuri 🤣). Și am întârziat la examen. Primul semn! Adică am ajuns printre ultimii, nu am mai găsit loc în spatele sălii și m-am trezit ca prostul în prima bancă. Asta nu îmi dădea prea mult planurile de copiat peste cap, fiindcă eram destul de skilluit pe partea asta. În schimb altceva m-a scos complet de pe șenalul navigabil spre nota de trecere.
Am tras 2 subiecte. Blestem! Erau două din cele 4 sau 5 pe care nu le pregătisem deloc. Băi, nene, cât ghinion! Apoi, după vreo 5 minute, colegul din spate și colega din stânga mea s-au ridicat, au dat foile goale (alți amărâți ai sorții ca și mine 🤣) și au ieșit. Nu aveam nici după ce copia și rămăsesem și descoperit, în prima bancă, izolat de restul lumii, ca un far stingher pe o stâncă într-o noapte ploioasă. Pe când încercam să-mi storc creierii, poate îmi voi aminti ceva despre subiectele alea ca să nu dau foaia goală, că nu eram genul să capitulez așa ușor, se mai ridică un coleg. Îl întreb din priviri care e faza. Se strâmbă, îmi arată foaia goală și-mi zice în timp ce se îndrepta spre ușă: „Hai, bă, în plm, să bem o cafea, că azi e marți 13, nu merge nimic. ” M-a lovit faza cu marți 13. Clar! Asta era explicația! 🤣🤣 M-am ridicat, am dat foaia goală și-am ieșit voios. Normal că nu mi-a mers nimic bine în continuare. Am pierdut la toate biletele pe care le băgasem la Astra de la Perla și abia am scăpat de controlul de pe ratb (mă prinseseră fără bilet, lucru care nu mi se întâmplase ever, dar i-am îmbârligat cu texte d-alea de student sărac 🤣). De atunci mă feresc de marți 13, iar când nu mă feresc, inevitabil mi-o iau.
Comentariu beton!23
@Ioane, te înțeleg perfect, să știi. Io aveam ghinion din ăsta teribil în toate zilele săptămânii care se terminau în „i”. De-am ramas naibii și traumatizat, n-am mai putut să învăț nimic.
Faza cu costumul am pățit-o și eu la Bacalaureat, la chimie organică. Proful mi-a dat 9 în loc de 8 pentru că eram la costum.
Am avut un prof la financiar-bancar, Dan Drosu Șaguna, ne voia la examen înțiplați la costum cu cravată, respectiv taioraș cu cămășuță. Am fost la examenul ăla de anul II de zici că dădeam licența. Pe la sfârșitul lui iunie, așa.
La unul din ultimele cursuri s-a oferit să-i împrumute pe băieți cu cravate. Nu mi s-a părut că glumea.
A dat vreo 2 tipi afară pe motiv de bermude și o gagică pe motiv de rochiță de plajă. Nu dădeau pe la cursuri și nici n-au întrebat.
Pe de altă parte, mie personal mi s-a părut un profesor senzațional.
Eu cand zic c-am scapat de marti 13, am ghinion miercuri, 14. Adica ieri. :))
Examenul de licenta scris.
6 grupe in sală. Unii dădeau pe istorie veche si medievală altii pe moderna si contemporană.
Vine comisia si ia aleatoriu cate un sudent de la fiecare specializare sa traga subiectul.
La veche m-au ales pe mine. Cred că ma ajuta fața sau ceva. Erau vreo 50-60 de subiecte din care trebuia să aleg 2.
Si ghici ce: ” Satul medieval” si ” Cultura Cucuteni”.
Cele mai ușoare subiecte din toata istoria. Mai usor de atât nu avea cum să pice. Chiar daca nu ai fost niciodată pe la cursuri in 4 ani si tot puteai să aberezi despre ce munceau aia, despre nobili și tărani, despre case și pământuri, etc. până rămâneai fără pastă la pix.
Nu exagerez, dar n-a luat niciunul mai putin de 7. S-au luat o cârcă de 10 de cred că am iesit cea mai misto serie la note…
Dacă m-au cinstit colegii? Daaaaaa.
Si acum partea cea mai interesanta.
Cu o seară inainte m-am visat copil, la țară cu bunicul preferat, la cosit iarbă pe marginea șoselei.
Cum dădea el cu coasa, tot ii venea pe lamă o hârtie. La un moment dat, enervat imi zice : ” Ia hartia asta de aicia că mă apucă dracii ăia marii”.
Iau hârtia, erau cateva randuri scrise : Lucrare de control
1. Satul medieval
2. Cultura Cucuteni
Zic : O lucrare la istorie, bre, cred ca e de clasa a sasea da’ aia cu Cucuteni se face intr-a cincea. Era băută profa, bre! Și mototolesc hârta si o bag in buzunar, cum fac atunci când nu am coș de gunoi.
Ce șanse au fost să visez cu o noapte inainte de ex de licență la AMG că o să pice ” Astmul bronșic” la subiectul de sinteză?
Nu m-a crezut nimeni in dimineata examenului că pică „astmul”. Nu mai picase de 5 ani.
Am mai citit si eu o data linistită inainte de examen si aia a picat.
Taică-miu zice că și el visa subiecte, dar 1 din 2 …
Comentariu beton!38
Eu am luat 9 la examenul de franceză la BAC. Dar examenul l-am dat la engleză. 😛
Comentariu beton!23
:)) Same here. Am luat 9 la examenul de mimico-gestual, oral, cu prof surdo-mut, fara sa stiu o boaba si fara sa fi dat vreodata pe la cursuri. Cica am iesit foarte demna si am scos ceea ce a ramas in grupa mea drept perla anului III: „Limbajul trupului e universal!” :))
P.S. Eu uitasem; mi-a povestit de curand o fosta colega.
Salutare.
Ceva in genul asta. La bac, oral la romana.
Eram cu alti colegi in curtea liceului asteptam sa intram. Nume de familie cu S, tot pe la final imi era randul. Vad colegi din alta clasa ca se adunau, ii stiam pe multi de acolo, ma duc si eu, aveau niste subiecte ce s-au mai dat la bac. Iau foile alea ma uit pe ele, da foarte interesant, si tocmai cand incepeam sa citesc despre Titu Maiorescu mi se striga numele.
Intru in clasa ma pun sa aleg un bilet. Planul meu era sa aleg un bilet mai lat, ala avea versuri iar la barbologie ma pricepeam. Aleg biletul, erau versuri de Nichita Stanescu Leoaica tanara iubirea, super ok facut comentariu la clasa.
Subiectul 2 ….. Titu Maiorescu, nu mai stiu ce era exact deci incepeam sa ma gandesc ce stiam despre Titu Maiorescu..
Imi vine randul, am urmarit cat erau examinati cei de dinaintea mea, planul era sa vorbesc cat mai mult despre poezie si sa trag barbi mai mari ca ale unui invatat chinez. Se termina cu poezia si cica sa trecem la subiectul 2. Incept sa aberez despre Junimea, bag la inaintare pe Eminescu si Creanga. Si unul din comisie ma intreaba despre teoria lui Titu Maiorescu despre dezvoltarea Romaniei si eu pauza, iar cel care apus intrebarea imi spune forma…, iar eu foarte bucuros raspund forma fara fond, faza e ca asta mi-am asta de la istorie.
Iar piesa de rezistenta vine acum, ma duc la comisie sa imi treaca nota in carnet si cel ce m-a intrebat de forma fara fond ma intreaba daca imi place nota. Eu fara sa uit la nota, mi s-a parut ca am dat-o de gard cu subiectul 2, zic ca nu. Imi raspunde ca la oral nu pot face contestatie. Nota fost 10
Vezi că ți-am editat eu nick-ul, că mai avem un Constantin pe aici și să nu se iște confuzii.
Constantin 1 scrie cu diacritice, că așa a solicitat Marele Șef. 🙂
:)) Seamănă leit cu bulanul meu de la examenul de AutoCAD, din anul 3. Am intrat cu a doua grupă de colegi în laborator pentru examen unde extrăgeam câte un bilet de pe catedră și apoi ne așezam la un computer pentru a rezolva exercițiul. Fiecare bilet avea desenată o schemă/figură ce trebuia reprodusă întocmai in CAD, cu dimensiuni, etc.
Eu cam chiulisem sau jucam CS în orele de CAD, ceea ce făcea ca examenul să mă cam sperie, în timp ce îmi așteptam rândul pe holul facultății. Așa că iau biletul și îl citesc în drum spre orice birou disponibil din sală, în timp timp ce în cap eram blackout – schemă de șurub înfiletat într-o măgăoaie de piuliță, ceva.
Mai mult de un Stickman nu îmi ieșea vreodată în CAD..dar…când m-am așezat la computer și deschid CAD-ul, din taskbar, văd că mă întreaba dacă vreau să salvez înainte de a închide sesiunea. În spatele mesajului stătea falnic șurubul desenat frumos, cu cote scrise și tot tacâmul! Ca și cum Dumnezeu ar fi zis în ziua ceea „Hai, fiule, ți-am pregătit tot ce ai nevoie pentru nota maximă, tu doar trebuie să te prezinți”
Comentariu beton!35
Prima condiție să promovezi un examen este să te prezinți. Am învățat asta în primul semestru din primul an de facultate. Am luat doar Arhitectura Calculatoarelor, examen la care am mers direct după un long night în internet cafe și Engleză, unde deși eram slăbuț spre slab am luat nota 9 că mă chema cum mă cheamă și profa tinerică avea un crush pe un unchi de al meu.
Condiția să pici un examen este să crezi că știi materia 😊 Algoritmi și programare an I – picat cu brio deși haleam programare pe pâine având 4 ani de liceu de info cu 8 ore pe săptămână în programă. Cauza nepromovării ? Dacă n-am scris exact cum era în curs … Nici nu știți cât m-a demoralizat nedreptatea asta. În fine, bine că s-a terminat. Culmea, profesorul acela a fost și îndrumătorul meu de licență. M-am dus să văd rezultatele îmbrăcat cu un tricou cu un zâmbăreț🤪 mare de tot și cu mesajul : M-am născut inteligent, facultatea m-a tâmpit !!!
Comentariu beton!29
@Habare, dacă nu ai folosit metoda divide and conquer atunci când te-ai cocoțat pe turnurile din Hanoi ce să îți fac 🐆
Am avut o cumpănă la sfârșitul anului IV de facultate, adică am pendulat între repetenție și divorț 😂
De obicei aveam 2-3 restanțe pe toamnă, acum doar o restanță – un drac de tehnologie la nu-știu-ce, că și numele cursului era greu de memorat. O materie infectă și stufoasă, nimeni n-o putea învăța. Doar examen scris.
Soțul era proaspăt absolvent, cu repartiție, deci urma să fim în orașe diferite doar 1 an (anul V al meu).
Pic examenul ăsta în vară, ok. Dar făcusem rost de lista biletelor de examen și singurul efort a fost să mi le fac servite. Cinstit vorbind, nici când le transcriam nu pricepeam nimic din materia aia.
Să mai spun că pe o căldură de foc am mers la examen cu un sacou cu buzunare interioare format A4?
În fine, la reexaminare pică toată lumea pentru că proful venise cu ALTE bilete decât cele din vară. Băbăieți, cât de ticălos să fii să faci așa ceva, cât?!!
Urma re-re peste 3 zile, pe care n-aveam cum sa-l iau. Sun acasă și-mi anunț proaspăta repetenție, moment în care omu’-mi zice tranșant: ”adică să mai stai încă 2 ani acolo? Nici să nu te gândești! Dacă pici anul, te transferi aici, la subingineri și gata”.
Mă duc la re-re așa, ca să nu zică cineva că-s rău-voitoare. Cu aceleași servite, altele de unde? Și aflăm la intrarea în sală că proful și-a rupt ieri piciorul (blestemele, deh), e în spital și dăm cu asistentul lui. Care asistent avea biletele de examen din vară (alea proaspete erau la prof).
Nu mi-a venit să cred ce noroc chior aveam, am luat examenul lejer, vreo 3 minute chiar mi-a fost jenă că prea lejer l-am luat.
Ulterior am aflat că profesorul (el a corectat lucrările) a fost profund uimit de lucrările noastre minunat scrise și documentate.
Oricum, i-am mulțumit în gând, că piciorul lui rupt mi-a salvat facultatea și căsnicia 🙂
Comentariu beton!35
A propos de subiecte servite. Anul III, socialism. Pe la curs mai dadusem ca, nah, socializare. La seminar, o singura data ca pe urma, mi se facea greata.
Lista cu subiectele (examen oral), scris in draci pe foi A4, puse in ordine, in dosar, cu opis…meserie!
Vara, cald, o fusta lunga la jumatea gambei si larga de tot. Un clos dublu, as zice.
Trag biletul, gasesc cele doua foi, rup inima targului cu povestitul, iau 8 pentru ca nu ma vazuse pe la seminar si zbor la Telefoane, la Fundatii, sa sun acasa cu vestea minunata.
Ai mei, stiind ca avusesem in anul I filosofia pe toamna, in anul II, economia, nu-si faceau mari iluzii.
Sun (evident dupa ce am blocat telefonul cu o moneda legata cu ata), raspunde tata si urlu:
„-Am luat 8!!!”
„-Ai fost cu fusta scurta!”
„-Gresit! Am fost cu fusta foarte larga.”
Incapea dosarul deschis sub poalele fustei mele!
Comentariu beton!23
De-asta cu servite am una de la omu’ meu.
Tot asa, avea un examen de-asta imposibil si-si facuse servite toate subiectele, cu opis, pregatit pana-n dinti.
Omu’ meu a fost coleg de armata si de facultate cu ZV, fost presedinte al Senatului, chiar au fost prieteni buni.
Se-aseaza ei in banci, ZV in fata lui, se dau subiectele.
ZV -Frate, stii ceva?
Tot! sunt pregatit!
ZV – Le ai scrise? da si mie subiectul 4!
Ia-l, da-te…
Multumit ala, multumit omu’, dar la sfarsit, cand sa dea subiectele, isi da seama ca a incurcat foile, dandu-i aluia din fata foile cu subiectul 4, nu se mai potrivea numaratoarea, daduse alte foi profesorului.
N-a avut timp de cumpanire, s-a ridicat si glont dupa el:
Dom’ profesor, stiti, cred ca am confundat subiectele, cred c-am scris altceva – ceea ce era perfect adevarat 😆
La care profu’, binevoitor: Hai, lasa, daca ai scris bine, iti dau examenul.
Si i l-a dat.
Cat l-a mai injurat pe ZV dupa aia!!!
Comentariu beton!16
@ Mihai Vasilescu, azi m-ai prins pe subiect, ca sa zic asa.
Am atatea intamplari la examenele din facultate incat as putea scrie cel putin o carte de povestiri, asa ca o sa aleg una la intamplare.
Examen la Tehnologia cultivarii plantelor furajere, prof. Adrian Ionel (zbirul,hopul anului IV).
Ca o paranteza, tot timpul am crezut, cu tarie, ca prima conditie si cea mai importanta pentru a lua un examen este sa te prezinti, restul sunt detalii.
O saptamana pentru invatat nu era chiar suficient nici chiar in conditiile in care nu lipsisem la nici o ora de curs, dar unde mai pui ca era saptamana in care colegii din anul V jucau meciul de adio cu profesorii, meci care se termina cu o petrecere crunta. Avand un prieten foarte bun, nu puteam sa nu merg sa il sustin la meci si petrecere.
Dar sa revenim. Timpul trece, meciul trece, mai ramasese o zi pana la examen. Mbuun, ma abuc sa invat (citesc). Apuc sa citesc doua culturi ( mazarea furajera si mazarichea furajera).
Suna prietenul din anul V sa mergem sa ne revenim cu 2-3 beri. Cu greu ma las convins stiind ce urma a doua zi. Ce uitase Fane sa imi spuna era ca 23 se scrie legat.
Dimineata, in ziua examenului, mahmur rau, ma hotarasc sa nu merg. Ar fi trebuit sa intru in prima serie de patru.
Beau o cafea resemnat si intre timp gasesc o bere in frigider pe care o folosesc pe post de antinevralgic. Prind curaj, ma imbrac si ajung la examen. Vorbesc cu asistentul, ii inventez un motiv pentru intarziere (stateam in camin vis-a-vis) de facultate🙂) si primesc permisiunea de a intra ultimul.
Intru. Pe catedra ultimele sase subiecte. Trag subiect si il citesc: mazarea furajera. Dar stai asta nu e tot. Profu’ imi zice intoarce-le si pe restul ca sa vedeti ca toate au fost din materie. Intorc urmatorul subiect: mazariche furajera.
Tinand cont ca acel profesor nu a pus in toata cariera lui, de 40 de ani, niciodata zece, am fost notat cu 8. Eeee abia asta-i noroc.
P.S. Pana se termina cu glumele la urmatoarea mea afirmatie: daca dadeam doar oral examenele in facultate, terminam sef de promotie o sa incerc sa fac un rezumat catmai scurt examenului de Microbiologie din anul doi.
Comentariu beton!23
1.o întâmplare pe care o țin minte toată viața
Examen facultate anul 6 (2014)cel mai nasol examen-eredopatologie.Materia era din 1900toamna cu regionalisme și arhaisme .
Ce am făcut ce nu am făcut nu am apucat sa invat și m am gândit să nu particip la examen dar restul colegilor au zis că trebuie să mergem chiar daca ne retragem că e o un pitic pe creier la prof care îi spune că așa îi arătăm respect.
Mă prezint la examen și toți se grăbeau fiind sfarsit de semestru ,ii las pe toți în fața și mă pun eu sa mai citesc prin carte .îmi atrage atenția unul din subiecte cu inima ,parca și visasem o inima în plan cu o noapte inainte și cât stăteam pe hol așteptând să intru la examen învăț 2 subiecte.
Intru in sala și trag bilet deci din 300de subiecte care erau șansele sa trag unul care avea fix unul din subiectele pe care le am învățat cat așteptăm afara?
Acuma aveam dubii pentru că pe foaie erau 2subiecte și la noi trebuia să ști de minim 5 la ambele că altfel nu treceai(că doar nu ajungi veterinar cu jumătate de bilet).
Nu știu care zeitate a făcut că toți cei din fata mea sa se retragă așa că mă aud strigata domnișoara răspundem sau ne retragem?
Mă gândesc ce am avut și ce am pierdut?
Bai băiatule mutra profesorului când am început să îi explic primul subiect?priceless
Urmează subiectul 2 boala junincilor albe nu am auzit în viața mea de ea ,dau sa zic ceva abureală și proful incepe să îmi spună când era el tânăr frecventa era mai mare bla bla
Nu știu cărei zeități trebuie sa îi mulțumesc dar fix atunci intra un alt prof de la alta disciplina care avea treabă cu proful care mă ascultă și îi spune,,auzi o asculți tu pe ea sau ea pe tine?”.Rezultat examen9 nici acum nu înțeleg ce s a intamplat in ziua aia.Am trecut 2 studenți din 80oameni.
2. Tot din categoria paranormalului
Examen ceva materie antica cu multe date statistice de pe vremea lui Ceașcă ,profiluri ii plăcea să tocești tot felul de date inutile.
Merg la examen prind biletul cu nr8
3subiecte 2le știam bine dar primul era doar date statistice și numere ,la fel trebuia să facem de minim 5la fiecare.
In ziua examenului au venit mai multe grupe odată și proful avea bilete limitate pe care le extrăgeam dintr o vaza pe rând și apoi le băgăm la loc.
Încep sa scriu subiectele pe care le știam și mă tot gândeam ce până mea a fac la cel cu date inutile.Cand mă uit în fața mea colega avea același bilet și vad că scrie de zor la cel pe care nu îl știam și mai auzeam o voce slabă care ii dicta.care erau șansele că fix fata din fata mea să aibă același subiect ?și handsfree pe timpan (din ala cu cabluri prin sutien cum erau la moda)
Comentariu beton!14
paranormale d-astea nu, că eram mai tocilară de fel, dar am o fază pe care n-am lămurit-o până în zilele noastre.
Am locuit 10 ani cu chirie în regim studențesc (un cuplu/o persoană per cameră): anii de facultate și încă vreo câțiva. Fără mama, fără tata, fără gazdă, la noi se mai adunau și alții.
Intr-o bună zi în șifonierul din camera mea (nu în curierul din hol) apare o geacă. De jeans, scurtă, fix pe măsura mea. Culoare blugi vomați, pt cine-și amintește începutul anilor 2000. Întreb colegii de apartament, întreb iubitele colegilor, prietenii și prietenele, orice ființă umană care ar fi putut întra în casă în ultimele zile. „Nu-i a mea” a fost răspunsul unanim. Am spălat-o și am purtat-o vreo 3-4 ani
A dispărut tot din șifonierul din camera mea după cei 3-4 ani, 2 apartamente închiriate mai târziu, din altă parte de București. „Nu știu eu de greaca ta” a fost răspunsul la fel de unanim.
Comentariu beton!17
Stai! Cum?
Ady, la tine e caz clasic de zâna țoalelor în toane bune. Și, ulterior, ne-bune. Nimic paranormal aici 😀
@Ionuț, ce, ți se pare dubios că există și tocilari pe lumea asta?! 🙂
@Anduța, poți să-mi pui o vorbă la zâna aia?! Nu găsesc o bluză de la o pijama de vară. Nici n-am apucat s-o port măcar o dată.
Ady, păi tu crezi că eu mă înțeleg bine cu ea? Eu inclusiv șosetele care dispar din mașina de spălat consider că sunt ”opera” ei și cred c-am supărat-o cu ceva. :-))
Înseamnă că la mine se ocupă doar cu mărunțișuri, că-mi amintesc doar o singură șosete pierdută ever în mașina de spălat. Orice mașină de spălat.
ia, stați jos, c-o bere-n mînă…
profa de română din generală, anii ’80, (Dobriță se numea, o superprofesoară), în copilăria ei, a jucat într-un film; Caramitru era un soldat care moare, doamna era Măriuca, o fetiță care interacționează cu soldatul și al cărei cal o ia la fugă pe cîmp, în timp ce copila striga „călusuleee!!! călusuleeeeee!!!”
filmul s-a dat duminică dimineața și ghiciți cum a fost întîmpinată doamna, luni, la ora de română…exact! nu se știe de unde, dar toată ora s-a auzit, șoptit, „călusuleeee”…
deși ținea la glumă, ca oricine-i stăpîn pe profesie, eram deja cam obraznici; așa că, la cîteva zile a intrat val-vîrtej în clasă: „scoateți o foaie de hîrtie!”
nu mai știu prima întrebare, că am răspuns la ea corect, „popa” (eu și încă 3 colegi) dar a doua, la care n-a răspuns nimeni, era așa: „cum se numea prietenul lui Lucian Blaga, cel care se îneacă, din Hronicul și cîntecul vîrstelor?”
a corectat pe loc: 4 de 7 și 37 de 4 (eram 41 în clasă) iar cînd a ieșit, a susurat suav, cît să auzim cei din primele bănci: „călusuleeee”…
Comentariu beton!27
Brîndușa Dobriță –> ,,Baladă pentru Măriuca”. Eeei, ce zici?
Comentariu beton!17
merge serviciile…🤣
Filmul e Balada pentru Mariuca (1969).
Doamna profesoară se numea cumva Brindusa Hudescu? Pe imdb.com are trecut la nickname Dobri.
A mea e cam rușinoasă, dar tot o las aici. În clasa a XI-a cred, făceam economia cu profa cu care făcusem Logica în clasa a IX-a. Profa careia ii cam lipsea o doaga în general, dar era simpatica în felul ei. În semestrul I am dat și teza la economie(sau un test final, ceva. Nu mai știu exact ce era), lucrare care putea să ne ridice media. Ei și, nefiind o materie care sa ma intereseze, am cam lălăit-o tot semestrul și nici pentru lucrarea asta nu am învățat. Asa ca, din 5 subiecte, am reușit sa îmi amintesc câteva chestii, cât sa iau nota de trecere, dar prea puțin ca să îmi ridice media. În fine, eram împăcată cu ideea. Fiind organizate tot felul de petreceri și serbări de craciun, profa ne-a rugat pe mine și încă 3 colege sa o ajutam cu un afiș. Ne-a dat tot ce aveam nevoie și ne-a lăsat singure și nesupravegheate în cabinetul ei. Și cum lucram noi acolo, ne cad ochii pe un teanc de lucrări necorectate. Exact lucrările clasei mele. Am făcut ochii cât cepele și deja aveam toate același gând în minte: sa ne facem lucrările de 10.. Am stat și ne-am gândit la tot felul de soluții care sa nu bata la ochi și am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne copiem subiectele, ne refacem lucrările acasă și le punem înapoi a doua zi. Le-am pus pe toate împreună, ca să nu trebuiască sa le cautam prea mult și adoua zi am ne-am întors cu lucrările noastre de 10 și cu speranța în suflet ca profa mai are nevoie de noi, ca să le putem plasa. Desigur, ne-am dus sa ne oferim disponibilitatea pentru orice alt proiect ar mai avea profa și a fost foarte incantata, pentru ca era ocupata cu ascultări de final de semestru și lucrări la alte clasa. Asa ca, regulamentar, ne-a plasat în cabinet și a plecat la ora. Noi tot regulamentar ne-am extras lucrările inițiale și le-am plasat pe cele refacute(de data asta împrăștiate printre celelalte, ca să nu bata la ochi). Am avut grija sa nu fie perfecte, deci am luat doar nota 9.50. Și am fost singurele care am luat 9.50. Și în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit, profa ne-a mai pus câte un 10. Și asa am scos și eu o medie decenta
Comentariu beton!20
Tata mi-a fost profesor (matematică) toată generala. N-am corectat ever nici măcar o cifră, un semn, orice, nici pt mine, nici pt alții.
Și nici colegii nu mi-au cerut.
PS. Nici tata nu mi-a spus ever ce-ar putea pica la „lucrare”/teză, nici măcar vagă aluzie.
Comentariu beton!25
@Ady,
Zi drept, tu ești soră cu @Anduța, așa-i? 😂
Comentariu beton!15
@Laura G, io-s olteanca, ea moldoveancă. Nu știu ce-au făcut tații noștri, dar pt mama bag mâna-n foc că n-a jucat în deplasare. 🙂
Nici de bunici nu știu. 🙂
Plus că ea are umor și eu nu. 🙂
Dar om fi suflete pereche. 🙂
Comentariu beton!14
Laura G, n-ai frați sau surori, așa-i? 🙂
Ady, la ”suflete pereche” m-am topit. 🤗
Comentariu beton!15
Maică-mea e profesoară de lb germană la liceu. Eu învățând bine limba (chiar și olimpică-la Tg Mureș, de acolo mi se trage), mă mai lăsa pe mine să corectez unele dintre compuneri. În același timp eu ajutam colegii de clasă (studiam cu altă profesoară) din mărinimia sufletului meu sau cel mult contra unui pateu de la chioșc (în clasele 5-8 le scriam temele colegilor contra câțiva lei, pe care îi țineam într-un penar; la examenul de capacitate stând în curtea școlii cu alte mame, maică-mea a aflat de business-ul meu și i-a picat fața, așa că mi-a interzis să fac teme pe bani la liceu; banii din gimnaziu s-au învechit în penar și nu mi i-au mai schimbat la bancă). Așadar făceam compuneri de germană (mai cu greșeli, să pară scrise de ei) și la cererile fierbinți ale colegilor care mijloceau pe lângă prietenii lor de alte clase, am extins oferta. Numai că o parte dintre ceilalți colegi făceau germana cu maică-mea, încât am ajuns să-mi corectez propriile opere 😁😁😁
Dar dacă profesorul te-a pus strategic acolo pentru ca știa ca ciornele erau lăsate pe banca?
Plot twist in curbă
Comentariu beton!21
Aveam in facultate un profesor care se uita cu un ochi la faina si cu altul la slanina. Examenul (scris) consta in partea de teorie si, dupa o scurta pauza, partea aplicata, unde aveam de rezolvat cateva probleme. Pentru rezolvarea problemelor puteam folosi carti, note de curs, whatever voia fiecare dintre noi. Bun, primim subiectele de teorie, profesorul cu ochii pe noi, la un moment dat vede o miscare suspecta si spune pe un ton foarte ferm „Dumneata din spate, ridicate in picioare!” Insa avand in vedere ca ochii profesorului se uitau fiecare in directii diferite, s-au ridicat doi colegi in picioare.
Comentariu beton!21
am si io una funny, eram anul 5 la poli, examen scris, asezati pe randuri si coloane cu un spatiu liber, cam cum e acum la covid, subiexcte diferite la toti vecinii imediati, fata spate stanga dreata.
Vine un coleg intarziat care fusese cu o seara inainte la striptease, inca rupt in gura, il trezisera colegii de camera sa se duca la examen, si se aseaza intre randuri, incepand sa scrie ce nota ala din fata lui. Dar scria la genul o litera pe o coala, la cat era de treaz.
Il vede profu si ii sugereaza sa se mute in ultimul rand liber. la care asta zice nu. Proful : de ce? Omu raspunde, ala din penultimu rand nu stie nimic, nu am ce scrie de la el :D:D:D. Toata sala rade.
Fiind anul 5, daca nu ma insala memoria, toata lumea prezenta a luat minim 5, ca asa era traditia la unele materii 😀
take this.
Comentariu beton!19
Examen la info in anul I de facultate de economie, in vremea in care calculator exista 1 exemplar doar intr-un birou din 20, iar timp de practica nu aveam, ca aveam prunc de 2 ani. Asa a am hotarat sa nu merg , ce sa ii pierd timpul profei de pomana. Cu o seara inanite de programarea la sala, ma suna semeni de suferinta si imi comunica ,, hai vin-o, nu fi fraiera, asta pune 4 daca spui sincer ca nu stii”( ailalti profesori puneau 2). Asa ca dimineata m-am asezat prima la usa laboratorului pt ca voiam sa fie scurt si fara sa pierd si timpul. Cat stateam sprijinind peretele, cele 2 colege isi aratau una alteia exercitii, iar eu de plictiseala le ascultam (fara sa fiu atenta). Am intrat, am tras biletul si mi-au iesit ochii ca la melc, exercitiul nr 1 era exact cel discutat pe hol. L-am facut repede, am primit nota 9 si numai nu chiuiam, a 2a cerinta ma lasa rece, putea sa imi puna si nota 1,media iesea pe +. Am stiut si al 2 ex, da, am luat nota 9. Una dintre colegele mele care stia sa faca cerintele a fost atat de speriata incat s-a blocat. Spre norocul ei profa a iesit sa vb la un telefon si ghici ce? I-am rezolvat si ei ex 1, nus de unde mama masii le stiam…Asa ca mi-am invatat copiii sa nu refuze niciodata placerea niciunui examen , ca nu stii de unde sare iepurele.
Comentariu beton!22
Examen biochimie anul I iarnă. Primul subiect îl știam beton. Al doilea era dintre ultimele trei pe care nu le citisem. Știam că un singur subiect nu îți aducea promovarea. Colega de masă îmi observă frământarea și îmi face rapid schema ciclului acidului citric. Îmi vine rândul, încep în forță cu ce știam, la al doilea întind profului schema..Bine, bine, povestește ce-i acolo. Îi cer schema înapoi că n-aveam habar ce era pe ea și bălmăjesc ceva și eu pe acolo. Proful se prinde că-s plantă și mă invită să mai particip o dată. Rugămințile și implorările fierbinți nu aduc rezultate, proful spunând că și el mă va implora să-l salvez și eu o să-l omor că nu știu ciclul citric 😁
În vară am mai dat o dată biochimia 1 și am luat 9, proful fiind în toane bune și povestind fiecăruia câte o chestie interesantă, mie despre șoseaua pe care urci dar de fapt cobori undeva pe lângă Sighișoara. Apoi ascultând sfatul cu „condiția principală să iei examenul e să te prezinți” mi-am încercat șansele la biochimie 2. Învățasem vreo 10 subiecte din 50, iar colegii din zilele precedente accentuaseră cu pixul numerele subiectelor să fie ușor de identificat cu fața în jos. Vin eu la rând, învârt febril subiectele, doar-doar oi nimeri măcar unul știut, proful observă „nu le mai învârtiți atâta, trageți odată”, iau ce nimeresc, semi-plantă. Mă pun la masă, scriu ce scriu, proful trece printre mese să vadă ce scriem. Mă bate pe umăr și îmi spune să mă străduiesc mai mult dacă vreau să trec. Îmi screm mintea ce mi-o screm, între timp răspund colegi mai varză ca mine, trag speranțe că poate oi trece. Un coleg vorbește despre gută. „Acumulare de nitrați în încheieturi” zice el vesel, fluturându-și mâna dreaptă sub nasul profului. „Lăsați gesturile teatrale și puneți mâna să învățați!!”. După o asemenea performanță eram sigură că firavele mele cunoștințe îmi vor aduce victoria. Ei aș..ne vedem la toamnă ca să vă dau 10. Atât mi-a dat după ce am turuit colesterolul fără să-l las să mă întrerupă. Al doilea subiect nici nu mai știu ce a fost..
La banchetul de absolvire a fost invitatul nostru special, iar acum suntem prieteni pe facebook și comentăm muzică clasică.
Tot respectul prof Virgil Hobai 💗
Comentariu beton!18
Bravo, dragilor! Am retrăit, cu comentariile voastre, toată studenţia. Vă iubesc.
Comentariu beton!18
🤗
Interesant articol :)) asteptam pe cel cu autobuzul ! :))
Hai că mi-am amintit una paranormală. Eram acum 2 ani la congresul național de medicină internă. Aveam o prezentare de caz clinic seara pe la 18:30-19. Sala mică, plină ochi, de abia am avut loc pe un colț de scaun până să-mi vină rândul. Duc tratative cu comisia și operatorul pc să-mi încarce ppt-ul (trebuia să prezint sâmbătă dar am schimbat cu o colegă să prind autocarul de Mureș-congresul se ține în fiecare an la Călimănești-Căciulata). În fine prezint mai cu emoții și poticneli, comisia dură, mă critică fără milă. Intervine un prof de reumatologie (care știa de probleme mele de sănătate și mă încuraja mereu) și începe să mă critice și el, dar până la urmă își îndulcește tonul și îmi spune că totuși nu m-am descurcat așa rău că proaspăt specialist. După terminarea sesiunii m-am tot întrebat de ce o fi venit tocmai la sesiunea mea când erau prezentări de caz în 3 alte săli..ei bine au fost ultimele sfaturi pe care mi le-a dat pentru că peste 2 săptămâni a decedat 😢
P.S. azi în fața spitalului un autobuz a lovit o mașină destul de tare. Așa că aștept o poveste pozitivă cu autobuzul 😁
1. La Bac am știut, nu îmi dau seama cum, că o să dau Ilie Moromete carcterizare sau Harap Alb ( toți au râs de mine când le-am zis că simt eu), dar eu cu o seară înainte de Bac-ul la română am fost la biliard și le-am zis amicilor care faceau mișto de mine că eu iau nota mare cu Ilie Moromete, ca la Harap Alb mă depunctează că e ușor. A doua zi am dat desigur din Morometii ( sau Harap Alb aveam de ales) caracterizare, și am luat 9 🤣. La mate nu am invățat Integralele, adică nu am putut oricăt am încercat, dar am dat din martrici la subiectul la care picau mereu integrale, noroc chior,am scos tot aproape de 9, un 8,95.
2. Examen la Dreptul Afacerilor, 2015. Examenul era la final de sesiune, pica fix în timpul Electric Castle, la care eu țineam neapărat să ajung, așa că am dat mail profului pe motiv că nu sunt în țara atunci și ca nu am cum sa anulez niște bilete de avion. A trimis el mail catre toti anii cu care facea si a zis ca daca ne adunam 10, se vede separat cu noi pentru examen inaintea sesiunii sau dupa, in functie de cum decid cei minim 10. Ne-am stras 15, si ne-a chemat intr-o sambata inainte de sesiune, a venit după o oră in care l-am așteptat, a uitat subiectele printate si avea in servieta lui doar un examen pentru ETA ID( invatamant la distanta economie teoretica si aplicata),un subiect foarte usor, mult mai usor decat cele de la ZI ,cu 15 intrebari grila din care ne-a zis sa alegem 10 si la cate raspundem corect aia e nota. Am luat 10 aproape toti, ca intrebarile erau din primele 10 pagini din ppt-ul de 150 al nostru , ca la ID aveau mai putin de tocit. In sesiune a picat mai mult de jumatate de an la acelasi prof pentru că le-a dat spețe/legi ca la Drept :)).
3. Examen la Statistică cred că tot 2015 sau 2016. Se știa că profa dă și subiecte din alți ani, dar niciodată nu știai pe care, trebuia doar să faci rost de cât mai multe și să le înveți ca poate, poate, pică unul din ele. Colegii mei au făcut rost de vreo 40 de subiecte din anii trecuți, moștenire de la cei mai bătrâni. În săptămâna dinaintea examenului am plecat la Cluj într-un proiect de voluntariat internațional, și printre bere, distracție și plimbări n-am avut chef de statistică. Cu o seară înainte de examen, prietena mea cea mai bună, pe atunci colega care tragea mereu de mine să citesc măcar un subiect, mi-a dat unul rezolvat să îl vad și a doua zi înainte să intram a mai rezolvat cu mine încă unul, și eu m-am uitat la tot ce a scris ea până ne-au lasat să intrăm. Ajungem în sală și vine cineva care ne roagă să ne mutam puțin mai la dreapta ca să aibă și ea loc, apoi doi colegi de an ne întreabă dacă nu vrem să facem schimb de locuri ca prinseseră pe rândul din față loc colegii lor de grupă. Așa că ne mutăm pe alt rând, mai ales pentru că era puțin mai în spate. Și vine profa și ne zice să lăsam o bancă libera între noi ( pe răndul unde ajunsesem nu era loc de așa ceva, dar fiind la mijloc am rămas pe locul meu si restul s-au departat/ mutat). Când primesc biletul, era numarul cu cel pe care îl rezolvasem pe hol fix înainte de examen, adica nu eu, colega mea. Și am scris tot, că îmi aminteam exact cât trebuie să dea la calcule și ce să scriu la teorie cum a scris Ana inainte de examen. Am luat 10. Paranormal e că și cel care a stat pe locul unde mă așezasem prima dată a avut celalat subiect știut de mine, cel pe care îl primisem rezolvat cu o seară inainte. Au fost 6 subiecte 😅 2 din anii trecuți.
Dupa examenul ăla am mers pe varianta cu măcar un subiect din alți ani invățat la toate examenele, și aproape de fiecare dată au picat exact alea și unde nu,am improvizat și tot am trecut. Cred că am noroc sau ceva, mereu a fost acolo puțin paranormal în viața mea.
„Cred” că am noroc? Gizăs fucking craist, ești mamăl și tatăl norocului.
Încă una și mă duc 😊
Anul trecut sprijinind pereții la nefro Fundeni așteptând externarea, văd cum asistenta șefă preia rotația de stagiu de la o colegă și o întreabă dacă e pentru nefro sau dializă. Mie îmi trece așa un gând prin minte „cum ar fi să aduc și eu rotație de stagiu aici”. Trece timpul, nu mă mai gândesc la asta. Dau încă odată examenul de rezidențiat să fac a doua specialitate. Voiam reumatologie dar nu aveam notă..intru în sală de repartiție neștiind ce să fac, să aleg altceva sau nu. Pe ecran tronează în toată splendoarea ultimul loc de nefro pe toată țara, care este în Mureș. A rămas la locul lui până l-am luat eu (parcă era pentru mine 🙄), în dauna unei rivale de-ale mele care avea doar un punct mai puțin ca mine la examen. Așa că gândul meu din toamnă se va împlini în viitorul nu foarte îndepărtat și voi ajunge și eu în capitală prin detașare pentru anumite stagii 😉
Tu ai terminat zootehnia ?
Oieritul, secția transhumanță.
Specialist în belirea mielului 🙂
Comentariu beton!16
Omul simplu tinde sa dea in paranormal orice nu poate intelege la momentul respectiv. Probabil profesorul isi facea un pustiu de bine…
Ai dat cu mucii-n fasole la faza asta…ai înțeles nimic. 🤣🤣🤣
Asta e…nimeni nu-i perfect…😉🤣🤣🤣
Să fi fost prin ’96, prima probă de BAC, română oral. Așteptând randul, vorbesc cu un coleg care se „lăuda” că el știe doar Moara cu Noroc – oops, ce e aia, ca io nu l-am înghițit le Slavici nici c-o tona de lămâie? Și scot frumos cărticica si tot ce am gasit acolo a fost un amărât de rezumat, dar tot mai bine decât nimic. Intru in sală, trag biletul și surpriza: Moara cu Noroc (rezumat) si ceva Eminescu sau Bacovia. Am râs in fata comisiei atat de tare, că mi-era ca ma dau aia afara. Daca la poezie ii rupeam (deh, olimpic la română pana cu vreo 2 ani in urma), fara bulan nu scoteam mai mult de 5. Rezultat final? 9.5 🙂
PS: cred că acolo s-a terminat bulanul 😀
N-am paranormale despre facultate pentru că nu mă prezentam la examene dacă nu învățam de minimum 7. Dar m-am amuzat copios citind comentariile. 😁
Ce mi s-a întâmplat mie: pe 25 martie 2010 am cunoscut un tip mișto, actor la teatrul din oraș. Prietena mea ne-a făcut cunoștință, dintr-una-ntr-alta, exclam cu regret că mai sunt doar câteva zile din luna lui Marte și eu nu m-am iubit niciodată cu cineva prin mansarde. Tipul îmi spune că stă la ultimul etaj dintr-un bloc, dacă merge în loc de mansardă. A mers… câteva luni. 🙂
Pe 25 martie 2012, am cunoscut alt tip mișto. El nu le are cu artele, e mai tehnic, să zic așa. 😁 Ne-am căsătorit după un an. Primul nostru copil este născut însă chiar de ziua actorului, 27 septembrie, după un travaliu de 20 de ore. Soțul e tot Balanță, dar acum în octombrie. Mă mai tachinează din când în când cu actorul, inclusiv mă anunță (anunța, că s-au suspendat) când vede afișe cu spectacolele în care joacă.
@Constantin, și eu l-am pus pe consort să facă spermogramă (că nu mai apăreau liniuțele odată). I-a ieșit că are înotătorii foarte lenți, dar l-am rezolvat cu Brânca Ursului. Înainte de al doilea copil am mai cumpărat un flacon, dar nu a mai apucat să ia. 🤭 Mă bucur că ai trecut cu bine peste covid!
@costicamusulmanu, exclus serviciile :)))
Dar cred că, pe undeva, cândva, ne-am intersectat cu doamna profesoara… M-a surprins perioada (aceeași) – in ’81 am terminat școala generală. Și îmi mai amintesc de soțul ei, care scria cărți de povești..
Anul II, Facultatea de drept la Universitate, examen oral la drept penal, partea generala. Daca am urat ceva in viata asta, au fost examenele orale. Nu dormisem toata noaptea, invatasem la modul „citit cu atentie + subliniat toata materia”, de vreo 2 ori, aveam ceva subiecte pe care le stiam, dar…hm.
Am stat ce am stat pe hol, jumatate din studentii examinati fusesera picati. Am intrat, am tras biletul, nu mai retin primul subiect, dar al doilea, era „efectele circumstantelor agravante”.
Norocul a facut sa intru in sala cu un student din anul III, care era in re-re si pentru care era ultima „tragere”.
L-a ascultat inaintea mea, omul era praf. Il enervase tare pe profesor cu afirmatii de genul „…. si in cazul asta se acorda un bonus de 2 ani la pedeapsa”.
Unul dintre subiectele lui era „circumstantele agravante”. Proful a vrut sa il ajute, si sa ii dea 5-ul si incepusa sa traga de el. Ce ne poti spune despre asta? Si asta ce inseamna? etc
„Asa, ce ai acolo…circumstantele agravante. Ce ne poti spune despre efecte?’
Ala- a baigut ceva
„Nu stii nimic!! Hai ca ti le zic eu”
Frate, si a inceput proful sa le dezvolte pret de cateva minute.
Cine era cu urechile palnie si isi nota tot? JE ! :)))
Imi vine randul. Zic la primul subiect si cand ajung la al doilea, incep sa povestesc exact cu aceleasi cuvinte.
Dupa primele 10 secunte proful da din mana „Esti fata desteapta! Lasa.”
Mi-a dat 9 😀
Întotdeauna am învățat la modul „citit cu atenție și subliniat”. 🙂
Te citesc constant dar de comentat o fac putin inspre deloc. Doar ca de data asta, mi-ai trezit „amintiri din copilarie” 😊
1. Anno Dominii 2000 e.n- proba de bac la romana oral, pe vremea cand inca se mai puneau note. Locul desfasurarii : Școala Centrala. Personaje: sor’ mea( mai mica cu 6 ani decat mine) care a tinut mortis sa vina cu mine si eu. Desfasurarea actiunii : inainte sa plec spre locul cu pricina, o intreb pe sor’mea intr-o doara ca „- ce crezi ca-mi pica?”, asta fara sa clipeasca raspunde „- Eminescu!” ( stia ca am un „fetis” pt poeziile lui Eminescu). „- Si daca nu e Eminescu?” „- Atunci Eliade sau Bacovia”. Si a tinut-o cu Eminescu tot drumul spre liceu si pana inainte sa intru in sala.
Intru in sala, dau buna ziua, ma cheama la catedra sa aleg un bilet, imi plimb privirea asupra lor, ochiesc o foaie mai stinghera, o iau, pun foile de ciorna deasupra cu gandul ca daca tot o sa lesin macar sa cad de pe scaun decat din picioare ca sunt daune mai putine, ma pun in banca, trag aer in piept si incep sa ridic usor foile de ciorna de pe foaia cu subiecte si vad sentința (nici fecioara maria sau jesus daca se pogorau in fata mea nu as fi fost atat de șocata) ” Demonstrati caracterul romantic al unei poezii de Eminescu”. O ora mai tarziu si 10 pagini de ciorna scrise ieseam triumfataoare cu 10.
2. Anul 4 de facultate. Examen grila la nu mai stiu ce drac de materie legata de istorie + geopolitica…cert e ca aveam „de invatat” 40 de pagini cu intrebari si raspunsuri. Ma apuc sa rezolv acasa grilele, doar ca nu stiu ce-mi vine sa ma gandesc ca daca daca astia schimba ordinea raspunsurilor la ordonarea cronologica a unor evenimente(la raspunsuri multiple) sau la „incercuirea” lor ca eveniment sau an( in cazul unui singur raspuns), am dat de dracu’…asa ca ma apuc sa invat anii…exact ce-am intuit s-a petrecut…ordinea raspunsurilor a fost schimbata iat cei care invatasera mecanic grilele au picat cu succesc.