La vecinii de lângă, unde nu era weekend fără party cu manele, iar weekend-urile începeau de joia, uneori chiar de miercurea, se ascultă de vreo două ore așa muzică ușoară românească.
Și când zic „muzică ușoară”, apăi vorbesc exact despre șlagăre de pe vremea ailaltă, că nici muzica ușoară nu mai e ce-a fost.
Dacă la Angela Similea n-am zis nimic și la Mădălina Manole doar am ridicat ușor o sprânceană, când a început să cânte maestrul Gheorghe Dinică, am vrut să mă duc la ei la poartă să-i întreb dacă sunt bine. Da’ m-am gândit că nu întotdeauna mai binele e dușmanul binelui, și-am lăsat oamenii în pace.
Nuș cum să zic, dar pandemia asta a avut și părțile ei bune, că anul trecut pe vremea asta ascultam „te cunosc după pantofi, cenușăreaso” și savuram dedicații pă Dani. Mocanu. Iar acum mai avem un pas până la simfonică sau jazz.
Sunt vagabondul vieții mele,
Ca într-un film cu Raj Kapur
Măturător de praf de stele
Și cusurgiu fără cusur…
V-am pupat.
La ţară, unde suntem cantonaţi momentan, avem un bar chiar peste drum. Care are program de noapte bag eu de seamă, din moment ce își încheie activitatea pe la orele 2-3 dimineaţa. Pe la ora 22,00 se începe într-un ritm săltăreţ de manele moderne, urmat de „șlagăre” din perioada de „haur” Guţă, Salam și Vijelie, ca mai apoi să urmeze urgia: încep să cânte mesenii. Orice fel de muzică accept, chiar dacă nu face parte din preferinţele mele muzicale, dar nene, voci răgușite și concert de limbi împleticite, niciodată. Mai ales la ore la care alţii execută program de somn. Mai ales că i-ar face de rușine pe „muzicanţii din Bremen”.
Iar ziua, am niște vecini care fac parte din ritul „Fanii lui Guţă Forever”, așa că sunt pe ritm de dimineaţă până dimineaţa următoare. Le-am zis într-o zi: „Voi nu aveţi și altă muzică?”
„Ă?”
„Adică, nu manele.”
„Ă?”
„Ceva mai ușor, mai de suflet, cu tematică mai bogată, nu doar de dușmani, bani, femei, veaţa mea…”
Cu un aer ușor flegmatic, îmi răspunde vecina:
„Muzică d-aia culturală? Exclus. Ne doare urechile.”
Nu, că pe mine nu mă dor. Iar ceea ce este mai nasol (pentru mine) este că am început să visez manele și să le cânt. Sper doar, că nu vorbesc în somn…
Comentariu beton!77
Numai vă place muzica.
Acum îmi place. Că un alt vecin a dat radioul pe „România Actualităţi”. 🙂
Comentariu beton!21
Și mai am um vecin care lucrează la Jandarmerie. El este mai liniștit. Îi place doar să bată…ritmul.
Comentariu beton!31
@Constantin: AC/DC? Metallica? Led Zeppelin? Guns N Roses? Alice Cooper? Nirvana?
Cred că un „Highway to Hell” „Live and let die” „Smells like teen Spirit” i-ar liniști puțin. 😀 😀 😀
Comentariu beton!26
Păi ,ia reclamă.i mata nea Constantine, că nu închid la orele 00.00. Mie îmi distruge neuronii genul ăsta de lălăială, dar ce e și mai distrugător pt creierașul meu e atunci când se hotărăsc 4- 5 indivizi d.astia să ” distribuie ” 4- 5 manele deodată ,la volum maxim !
@John Temple
Ale tinereții valuri…mi-ai adus aminte de niște momente frumoase din viață mea. Acum, doar în căști…
@Oviwan
Am făcut și asta (am povestit pe aici). După ce s-a terminat treaba (venit vreo 5 echipaje de Poliție, că au început „cântăreții” să se ia cu autoritățile în gură (dar nu era „musical battle”) mi-au bătut obrazul că le-am stricat toate Sărbătorile. Ultima dată (adică acum câteva zile) nu am mai ieșit eu la ei, ci jandarmul.
Cât privește „orgia manelistică”, mi s-a întâmplat și mie. Nu am nicio dorință să îi impun cuiva genul muzical pe care să-l asculte, dar pe aici, „maneaua ie veața mea, să moară dujmanii mei”…Plus că, se pare că pe ritmuri de manele, toți românii devin viteji, curajoși și gata să „spargă pe toată lumea”. Poate fi folosit drept armă în caz că ne invadează careva…
Comentariu beton!24
Deh … cartelul Artiștii Noi … da’ vechi 😋
Chiar că „cartel”. 😁
Hai, merçi, că ș-așa fredonam ca nebuna alarma de la telefon. Acum o fredonez p-asta.
Două ore numai asta am avut în cap. Până nu am ascultat-o tare, la mine acasă, nu mi-a trecut.
@Elena P: adică făceai prin casă „nino nino alarma la telefon”? 😀
@Mihai, Am pus-o in căști. LA MAXIM.
@John, cred că nu-s sănătoasă la cap. Am boala asta: ultima melodie pe care o aud o fredoneze până aud (de) alta. Și tot așa.😃
@Elena P: Hă! Hă! Hă! Cine-i sănătos la cap pe blogul ăsta? 😀 😛
Comentariu beton!27
@ElenaP
‘ai de capu’ meu, sorela de calendar! Le-ai dat la „dujmani” kryptonita ta. Aoleu și vai de veața mea! Să te ții acum! În fiecare dimineață o să posteze unul pe blog titlul unei melodii și tu o să cânți toată ziua. Și sunt singur că nu o să fie Brahms sau Beethoven. Nici măcar o Laura Stoica ori Gabriel Dorobanțu. O să fie din categoria grea, of veața mea! (m-au „acaparat” și pe mine dujmanii)!!! A, ooooooo, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…
@Vasilescu, boss, vezi că pe sidiu’ cu Dinică este și Iordache cu:
Laaaaa, șarpele negruuuuuu
iubeAm, cu dulceațăăăă
ooooo, tînără fatăăăă
cu păr…mlădios
sau, dacă nu vă place, băgați o bulgărească…😂
p’ăsta l-am prins la restaurant în Pavel Bania:
https://m.youtube.com/watch?v=JxIYW2pCjZQ&list=PL1DIry9wzae2wfmba6BE9dI2bM2YZurox&index=2&t=0s
Aici, duminica se mai aude muzica la câte-o petrecere, dar volumul e de foarte bun simț și de obicei sunt „manele” austriece care nu deranjează așa tare auditiv.
Aici, la orice reclamație, poliția-i promptă și dornică dătătoare de amenzi. Mai ales dacă li se spune că individul în cauză e la a doua sau a n-a abatere, fără să fi ținut cont de sfatul vecinilor de a da muzica mai încet. Și cum amenda nu-i tocmai ce-a mai ieftină, oamenii aici ascultă muzică și petrec în limita bunului simț.
Comentariu beton!22
M-ai făcut curios…cum sună manelele austriece? Adică, tot pe teme similare celor de la noi?
Ceva gen … https://youtu.be/2Ua9af7xC9c ?
@Constantin: seamănă cu muzica ușoară românească înainte de 1990 gen Angela Similea, Dan Spătaru, d-ăștia. Versurile-s tot despre iubire, copii, bani și noroc/dezamăgire-n dragoste. Nu prea le au cu „dujmanii”.
Am căutat un exemplu pe youtube, dar nu găsesc.
L.E. A găsit @HM. Alea-s. 😀
@HM
Mersi, frățică! Marfă! Hai că nu-i rău dacă le asculți maxim de două ori (hai, că merge și a treia oară, dar este ultima dată).
@John Temple
Da, altă veață! 🙂
Plus că la austrieci toți par să fie DJ-i. Cum ar sună DJ Guță? Sau DJ Salam? Ori DJ Vali Vijelie? Ce-ați zice de un DJ Babi Minune? Ori, inconfundabilul și insesizabilul (din cauza înălțimii) DJ Adi Minune?
Acea muzicã pe care o numeşte tu ,, manele austriece,, sunt şlagãre. Şi in România se cântau/ascultau şlagãre din pãcate manelele au luat loculul la tot ce se numeşte muzicã in România.
@Alexandra: Captain Obvious here. D-ai-am pus ghilimelele de rigoare. Știu și io că-ș șlagăre. Ritmul țigănesco-turcesco-arab n-a prins în Austria ș-asta mă bucură „Minodora la maxim”.
😜
Probabil ca la ei maneaua de baza a ramas ABBA. Interesant ar fi de imaginat cum ar fi fost la noi, daca nu ar fi avut loc revolutia asta culturala. Candidatul la maneaua inspirationala sa fie Smokie, cu Alice?
Alice ? Who the f@ck is Alice ? 😋
Da’ Boulevard of broken dreams ce are, a ? Modern Talkin’ 😉
@ JT si HM “Manelele” austriece seamana al dreacu’ cu cele nemtesti, vezi Hansi Hinterseer 🙂
John Temple, asta pentru ca nu stai in vreun cartier cu sarbi, romani, turci sau arabi/afgani ..
@Cornelia & Anca Ionescu: eu în Austria locuiesc într-un cartier liniștit și am împrejur, din ce știu eu, doar 2 familii de români, în rest sunt doar austrieci.
Unde-am stat înainte am avut chiar deasupra mea un neo-nazi d-ăsta de stătea pe social, doar prietena-i muncea, care asculta până pe la 1-2 noaptea AC/DC, Nirvana șamd, iar pe mine nu m-a deranjat. În schimb, i-a deranjat pe ceilalți vecini, austrieci ca și el, care au chemat poliția. La a treia chemare, l-au zburat din apartament cu noaptea-n cap. Doar pe prietenă-sa am văzut-o apoi cărând tot felul de lucruri din apartament.
@John Temple, cumva stai in Viena, 13. Bezirk? 😃
La 2 case de mine este un bloc. La parter e un apartament prin care s-au perindat diverse familii și genuri muzicale. Acum câțiva ani era o familie care puneau manelele să urle, iar ei chinuiau. În weekend, bineînțeles. Când aș fi stat și eu în curte, în liniște. Atunci am găsit o soluție, scoteam un cd-player în curte și puneam niște rock sau Wagner. La maximum. Și intram în casă. Am observat că Wagner avea cel mai rapid efect.
Comentariu beton!30
Mi-ai luat posterea din tastatura! La mine, a functionat cu Bach si Beethoven. Efect rapid, garantat si de durata.
Sunt oameni care asculta tot felul de genuri, ati fi surprinsi ca sunt oameni care il asculta si pe guta si pe andre rieu, si pe salam si pe clayderman, gusturi si gusturi
Comentariu beton!19
@keepcalm, pot asculta orice, ideea e să nu îi deranjeze pe alții, eu înțeleg că gusturile diferă, dar să nu trebuiască să aud și eu.
Se dezbate încă. Ce zici?18
@Gabil, asa este, eu am un vecin mexican la care tv-ul e mereu dat la maxim indiferent daca sunt stiri, muzica sau film, il atentionez dupa care o bucata de timp nu am probleme pana cand uita, macar daca as intelege, da io nu am nici o treaba cu spaniola lor 😀
Norocoșilor!
Aveam un vecin (s-a mutat de câteva luni de-aici) care înjura non-stop. Fără fond muzical. Nu-și înjura nevasta, nu. Înjura diverse, niciodată n-am descifrat exact ce, dar înjura tare, cu năduf, mult și variat. Prin geamurile deschise într-o curte interioară de bloc, cu ecoul aferent, era un adevărat și perpetuu concert 🙂
@Laura, asta se întâmpla la pensionul elvețian?! 😜
Prima amintire e de prin 2000, locuiam perete in perete cu directorul meu. Intr-o noapte, vine fi-su de pe la club/discoteca (cred) și pune Marcel Pavel, “Frumoasa mea”. Ma băieți, nu o data, nu de doua ori, ci continuu timp de vreo 2 ore. A doua zi aveam ochii de parca sudasem fără masca. Ca sa nu mai spun ca in nopțile următoare ma trezeam fredonând melodia!
A doua amintirea e din 2008, undeva pe malul râului Buzău, mai precis pe lângă Vama Buzăului, plecați cu cortul in Weekend. La circa 200-300 de metri de noi era o casa la care un tip supărat nevoie mare, ne-a pus toată ziua Gabi & Remus, “ Pușca și cureaua lata”. Și noi mersesem la liniște! 🤔🤪
Dacă a fost un lucru pe care l-am urat in Ro, au fost manelele (și promotorii acestora). Făceam “icter” când auzeam manele. Așa ca Mister @ Mihai, de la manele la “ șlagăre” este un improvement! 😉😂
As prefera Mirabela Dauer cu “ Fotoliul din odaie” decât Guta, Salam sau Pustiul minune! 😉
Comentariu beton!19
Esti tu ceva mai vechi decat alti @Emil 😉
@keepcalm, recunosc, sunt mai expirat un pic așa, decât alții, dar o muzica buna nu îmi displace. Eu chiar ascult muzica multă căci de fiecare data când zbor sunt cu, căștile pe urechi. Ascult de la Queen, Bon Jovi, ABBA, Aka Daka (ca-s de-ai noștri), Celine Dion, Guns N Roses, Pink Floyd…am cca 800 de melodii in telefon! Ah, inclusiv Anotimpurile de Vivaldi și Bolero de Ravel! 😊
De acord, cu o schimbare mica, imi place Bolero varianta lui Andre Rieu 😀
Uite unul dintre motivele pentru care am plecat din Romanica: manelele! Ma scoteau din minti, la orice ora din zi si din noapte.
Aici, doar asa…o data la 6-7 luni, mai trece cate un turc cu bamvau’ din care urla lalaiala din aia de-a lor (de altfel, foarte asemanatoare cu manelele), dar…trece; nu se opreste.
Nemtii sunt, toti, cu castile pe urechi si asculta ce vrea muschiul lor fara sa deranjeze pe nimeni.
Imi amintesc acum de un concediu facut, acum vreo 10 ani, la Balcic. Erau, cat e faleza aia de lunga, terase langa terase. Fiecare terasa cu muzica ei, LIVE. Ei, nu stiu cum se face ca nu se auzea la o terasa muzica de la cea de alaturi. In plus tu, ca omul care voia sa manance si sa bea o bere linistit, puteai sa discuti cu cei de la masa fara sa urli din bojoci.
Se dezbate încă. Ce zici?15
Ceva n-am înțeles. Zici mai sus că la nesimțirea celor care ascultau manele la maximum ai răspuns cu Bach și Beethoven la maximum. Păi a funcționat sau nu?
PS de curiozitate, dacă turcul s-ar opri, la voi in Germania acolo, cum se procedează?
Se dezbate încă. Ce zici?17
Din fericire nu prea am parte de concerte manelistice nocturne, din când în când mai dă câte un vecin muzica tare (de obicei ceva DJ nu știu care) sau se aud ritmuri din complexul de agrement din apropiere. Apropos de ultima chestiune, erau la un moment dat discuții pe un grup de Tg Mureș legate de faptul că muzica din respectivul complex (cu ocazia festivalului studenților mediciniști) este mult prea tare și deranjează cetățenii din apropiere. La care comentează cineva „dă-i să sune, când ajungi la 2 m dedesubt nu mai auzi nimic”
E de bine Mișule ,eu aici unde trăiesc am două familii de țigani spanioli la colțul străzii ,ziua nu ii vezi însă de pe la 7 seara apar ei,copiii ,verii,cuscri ,cumetri etc,etc ,aprind grătarul ,pe care nu pun nimic niciodată apoi pun muzică ,sau cântă ei ,depinde de foame cred , și așa o țin până pe la 3 dimineața sau până se supără vreun vecin și cheamă guardia ,bun e cä nu au manele !!!😂😂😂
Traiul în Rahova în anii ’90 m-a făcut imun la orice tip de muzică dată la maxim de vecini, indiferent de oră.
Pe atunci nu era zi în care să nu bubuie muzică pe undeva prin cartier. Se identificau trei curente în zonă: nostalgicii după formații gen Azur, Generic, Odeon, Zorile din Galați, Fata Morgana etc., fanii noului val de manele reprezentat de Adi Copilu’ Minune, Dan Armeanca, Vali Vijelie, Adi de la Vâlcea și mulți alții (că răsăreau ca ciupercile după ploaie) și fanii rock, punk, depeche etc. pe care i-am băgat în aceeași categorie, că erau mai puțini, dar la fel de zgomotoși. Câteodată scoteau și unii și alții „sistemele” la geam și avea loc un adevărat duel muzical în care se împleteau armonios „E noapte și e târziu”, „Banii n-aduc fericirea” și „Fear of the dark”, „Another Brick in the Wall”. Mă rog, armonios e mult spus, dar pentru noi, copiii, care ne jucam prin spatele blocului, era un fond sonor deosebit și un izvor de cultură inestimabil. 😜 Apoi, pe la jumatea anilor ’90 a venit puternic din urmă muzica house, trance, tehno și ce alte genuri asemănătoare mai erau, și ceva hip hop local, iar alde Van Buuren, ATB, Prodigy au acoperit cu bumtzi-bumtzi-ul lor celelalte genuri. Manelele au rezistat la geamuri, restul nu.🤣 Cred că de atunci am devenit ușor imun la orice zgomot de fond, asta fiind motivul pentru care dorm neîntors deși am geamurile la haosul de pe Iuliu Maniu.
Dar, totuși, muzică ușoară nu prea am auzit prin cartier în anii ăia. Lipsă de cultură muzicală, bănuiesc. 😀
Comentariu beton!24
Distanțare socială, că de nu te spun lu’ Velea ș-ți arată deștii la oache! 😁
Că tot ziseși de pupat (îhc!) și muzică, eu nici acum nu mi-am revenit după asta:
Buzele tale, două petale / Când le sărut, mă topesc pe picioare.
Deci, pentru unele în muzică, petalele-s kriptonite/kriptonite.
Lângă noi stau 2 studenți la medicină, arabi, în chirie. Mai exact, sunt chiriașii noștri. Într-una din zile, primește bărbatul un mesaj de la un alt vecin de pe palier cu alt perete comun cu ei, că există o problemă cu băieții și să vorbim. Să vorbim, hai la noi, îi zice. Vine omul, il invităm să ia loc, care e problema, îl intreb eu direct. Se uită la mine suspicios: ” Adică nu considerați că avem o problemă?”. Imi devine clar că ceva imi scapă, așa că îl rog să detalieze. Problema e că chiriașii noștri ascultă muzică prea tare, inclusiv noaptea, și că de un an de zile el nu poate dormi. Noi ne uităm ca tâmpiții unul la altul, în completă necunoștință de cauză. El se uită la noi ușor înfricoșat. În final descoperim că apartamentul nostru este mai bine izolat decât al lui, deoarece, în timp ce la el se aude muzică arăbească în draci, la noi e liniște și pace. Își cere scuze întrucât ne-a considerat nebuni, hai să vedem acum ce facem, că el a tot incercat cu vorba bună, dar fără succes. Eu propun să inceapă să cheme poliția de fiecare dată când se întâmplă treaba asta, pe motiv de deranjare a liniștii publice. Ei doi nu sunt de acord. La momentul prezent se întâmplă în felul următor: vecinul dă mesaj la bărbat când ăia sar calul, bărbatul le da mesaj sau îi sună să dea muzică mai încet, ăia se execută și promit că nu mai fac. Se pare că e singurul de care ascultă, fie și temporar, până data viitoare. Eu consider în continuare că dacă vorba bună nu funcționează, soluția e să ne obișnuim să chemăm poliția.
Se dezbate încă. Ce zici?18
Asta îmi aduce aminte de cei 2 colegi pakistanezi care stăteau fix sub mine în cămin când am fost un semestru cu Erasmus în Lituania. Prietena mea (cu care eram colegă de an) ajunsese cu vreo 2 săptămâni înaintea mea și mă avertizare asupra fundalului sonor nocturn. Deși ruptă de oboseală după călătorie și welcome party cu ocazia zilei de naștere a unei colege nu am putut adormi decât spre dimineață visând elefanți multicolori. Zilele următoare am descoperit că sunt colegi de serie engleză cu noi și mergeam împreună la stagii prin clinici. Așa că îi mai rugam prin pauze să o lase mai moale cu concertele. Se potoleau câteva zile apoi o luau de la capăt. Iar rugăminți, pauză, iar concert și repeat. Până am început examenele la chirurgie și pediatrie și s-au liniștit definitiv. Ba chiar la un curs de pediatrie unul dintre ei mi-a cântat o piesă de-a lor la pianul din încăpere 🙃 o tempora..
Da @Anduta, functioneaza doar ca uneori si memoria e o problema(e scurta) si uita repede, si trebuie sa le tot improspatezi memoria la vecini ca sunt alti locatari ce vor liniste, vecinul meu mexican e unul din aia
@Anduța, aideplm, avînd în vedere că arăbeții ascultă (temporar) doar de soț, coroborat cu locul nașterii tale, să înțeleg că te-ai măritat cu daihard…?
Costică, m-am măritat cu un om mult mai priceput ca mine în interacțiunile cu oamenii, indiferent de gradul lor de inteligență, cultură sau civilizație.
PS. M-am născut și am trăit primii 7 ani din viață in Câmpina, la ce fel de coroborare te referi?
Exact așa și la ai mei. Exact. „Șoc am luat” când am auzit.
Oare nu e mai simplu să chemi poliția? Să îi f**ă o amendă
Sau jandarmii 😆
Când lucram și trebuia să dăm amenzi ne duceam la oamenii străzii să îi amendăm că era liniște în tot bacăul și n’aveam la ce să dăm
Dacă suni repetat la 112 se face o fișă de loc de verificat și vin polițiștii și jandarmii singuri și amendează dacă se tulbură liniștea
Simplu și eficient
Toni, dacă-mi permiți o intrebare, de ce „trebuia” să dați amenzi, deși era liniște și ordine în oraș? Iar când zici de „oamenii străzii” te referi cumva la oamenii fără adăpost? Intreb pentru că ne-ai povestit cum și tu ai fost cândva în postura oamenilor fără adăpost și, cumva, m-aș fi așteptat de la tine să-i hrănești, nu să-i amendezi.
Se dezbate încă. Ce zici?17
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.2
@Anduta
Oamenii strazii nu primesc amenzi pentru ca oricum nu le platesc. Pentru jandarmi insa, oamenii strazii sunt doar o sursa de distractie si bani de buzunar. Probabil Toni se referea la jecmaneala periodica pe care le-o aplica cand ramanea fara bani de tigari. Sa-i hraneasca? Doar daca te gandesti ca unii oameni ai strazii au si copii, iar jandarmii sunt mari amatori de sex oral cu finalizare.
Ventidius, când Toni a ajuns pe străzi, ne-a tot povestit cum a suferit foarte mult deoarece nu a fost hrănit. Normal că m-am întrebat de unde asemenea așteptare și răspunsul pe care mi l-am dat singură a fost că probabil așa ar fi făcut el. Ei, imaginează-ți acum surpriza mea la comentariul lui (exagerat de) sociopat de astăzi. Am zis să intreb, totuși.
Comentariu beton!24
nu-s vreun fan montana, but, @Anduța șî venti, ză riăl faching laif, de prea multe ori, mi-a arătat că homleșii& associations, de cele mai multe ori au ajuns acolo prin „eforturi” proprii…
@Anduta
Autocompatimirea si compasiunea sunt lucruri atat de diferite!
@costicamusulmanul
Asa, si?
Azi nici nu pot să gândesc de la bubuiala continuă care se aude pe plaja pe care, printr-o alegere nefericită, mă aflu.
întrucît am executat (și îngurgitat) grătarul săptămînal regulamentar datorat fie-mii (care a decretat azi că „e plictisitor să mănînci”…fată de moldovean, deh, are în ADN că „mîncarea-i fudulie, băutura-i temelie”), am dispoziția să-mi amintesc…
în 2003 am achiziționat o parcelă de pămînt, o groapă, vorba maică-mii, care se întreba dacă-s normal la cap…(the exact words were: așa copil prost am făcut?!)…
doar că „groapa” este la fix 5′ de centrul Ieșilor și mărginită de pădure…
în 2007, cu „ajutorul” băncii pentru următorii triijdiani, m-am apucat de construit…a ieșit o căsuță(oaie, iarna, la factura de gaz…😇) destul de…home;
primul semn, în vara lui 2008, cînd un cetățean a fost foarte ofuscat de interpelarea mea cu privire la grătarul lui care-mi afuma casa în construcție…l-am ignorat;
am terminat casa, ne-am mutat de un Crăciun, all good (mai puțin spaimele nevesti-mii cînd eram io în delegație; care v-ați mutat la casă in the middle of nowhere, știți ce zic…o amică a plecat în toiul nopții, doar cu paltonul peste pijama, la mă-sa…)
all good, pîn’ la Paște (sau 1 mai, i don’t remember)! s-a umplut, nene, pădurea de grătare! și muzichii…la fel tătă vara…
ziua cînd unu’ care se pișa pe gard, (mi-a zis că n-a găsit alt loc) a fost și ziua cînd am sunat prima oară la unuunudoi… circul de pe lume! deși legea spune clar că nu se face foc în pădure, oamenii legii voiau să fac eu plîngere pentru tulburarea ordinii publice…românica…
între timp, pentru că nu-s mijloace (personal, mașini, benzină), pentru că orice 112 înseamnă o tonă de hîrțogăraie, am convenit, cum au zis băieții: ” domnu’, vă rugăm frumos, sunați direct la secție, că dacă nu depuneți plîngere, ne taie din salar…”;
știu, nu-s un cetățean model, da’ cum ai mei n-au fost bancheri, mai știu că ăla care face grătar sub gardul meu nu-i nici el f’un rocfelăr, că dacă avea o mașină se ducea naibii în altă parte…
între timp (pentru că nu-mi instalasem în casă AC), cu geamurile dășchise, începusem să învăț: guță, denisa, puștiu’, minune… eram în pragul depresiei: triijdiani mă „fute” banca și din mai în septembrie învăț manele?! mai ales că, un fost șef pază Romsilva (prin prisma meseriei am contact și cu ei), mi-a dat lovitura de grație: păi, zice omu’, soluții nu prea ai…că io, cînd eram șeful pazei, înainte de Paște, luam niște căruțe cu căcat (!!!!) de prin sate și le duceam pe dealul Bucium, să nu vină oamenii la grătar în luminișuri…!!!
soluția a fost că am făcut cîteva plîngeri la mănăstire (proprietara pădurii) iar ăștia au pus puieți de copaci prin toate luminișurile pretabile la loc de grătar…acu’ e liniște.
Se dezbate încă. Ce zici?19
Eram la un amic de al meu acasă. Salutari lui @Mânută pe această cale, chiar dacă nu mai suntem prieteni ca în tinerețe! Vine poliția la noi la ușă, de fapt la el la ușă. Polițista, o amică de la noi din cartier, vede că suntem doar noi doi, eu cu @Mânută și zice bă ce pwla mea faceți. Bem în pwla mea! ce să facem.
Făcuse vecinul de la parter, reclamație pentru muzică în surdină. Bă muzică în surdină, înțelegeți… pwla mea nici nu se auzea. Vecine din malo rosso să mă swgi! Ghici cine și-a luat amendă pentru reclamație mincinoasă!