Faza mișto la primavara asta este c-a picat într-o miercuri, acum vreo două-trei săptămâni. În rest, să mor io dacă ce e pe-afară nu e un fel de noiembrie un pic mai răsărit. Macar de-ar veni odată alea patruzeci de grade la umbră, să ne liniștească.
Mno, până una-alta, luați de citiți.
- Care este scopul propagandei ruse;
- Ierarhia piramidală în companii promovează ineficiența;
- Sunt alții care n-au…
- Melancronici;
1.Se știe că mizerabila aia de Merkel e fan pro-rus și pro-turc. Ca și fostul cancelar german (Gerhard Schroder) care acum ocupă o poziție importantă-n CA al Gazprom.
Politicienii români pro-ruși visează și ei să lingă, chiar dacă parțial, mădularul rusesc.
2. Been there, quit that. Așa era la vechea firmă. Patronii iubeau lingăii, dar nu le convenea dacă cineva le arăta adevărul.
3. Da, educație…needucată. O proastă care a fost lăsată să puieze. Trebuia sterilizată.
4. Vremuri demult apuse…
@John Temple legat de punctul 3 dacă tu erai patron… fac pariu că și tu prefereai persoanele care te gâdilau la orgoliu în dauna celor care o dădeau ca din topor!
@BaGheRa: greșit.
Am lucrat și lucrez în posturi de management din 2011-ncoace, dar niciodată nu mi-au plăcut pupincuriștii. Știi de ce? Deoarece atunci când se ivește o problemă, ei sunt primii care urcă linsul cu o treaptă mai sus.
De-aia am plecat de la vechea firmă, deoarece pupincuriștii erau favorizați. După ce-am plecat eu din firmă, doi ani mai târziu firma respectivă s-a închis, iar pupincuriștii au rămas pe drumuri. M-au sunat apoi patronii, că să vin, că le pare rău, că câr, că mâr. Le-am zis că fără 20000$/lună io nu mă întorc. Știam că-și mâncă și căcatul de sub unghii, deși sunt milionari, de-aia am cerut atât. Au zis că cer prea mult, că n-au de unde, așa că le-am zis pa-pa.
@john pupincurismu e la rangu de artă în jandarmerie și în ministeru afacerilor interne
Deasemea mai sunt foarte apreciate și turnătoria și taxa de șmecher de 60% din soldă
@John Temple… vorbeam de patroni aici… adică persoana cea mai de sus. Patron presupune că cei care sunt sub tine și pupincuriști nu au cum să dea limbi o treaptă mai sus, pentru că nu mai au unde.
Nu mi-o lua în nume de rău, dar cunosc atâtea persoane care au zis niciodată și după aia au făcut lucrul respectiv, doar pentru că în contextul respectiv le era lor mai bine… încât îmi este greu să cred că există o persoană atât de onestă pe toate planurile care nu a greșit față de nimeni… cu nimic. Eu recunosc că am făcut-o! Am greșit la viața mea!
Cunosc băiețaș, muncitor ca și mine, persoană care a mâncat din aceeași farfurie cu mine, care atunci când a ajuns șef a uitat de unde a plecat. Mie mi-a plăcut mai mult ce făceam și lui funcția. Zicea că dacă ajunge șef o să schimbe modul în care sunt tratați angajații. Fix pe aceleași metode se bazează și el. Eu am plecat, puțin supărat pe el… și el plm e bine merci, îl doare la brișcă!
@John Temple:
Ce vrei sa zici aici:
„[…] Politicienii români pro-ruși visează și ei să lingă, chiar dacă parțial, mădularul rusesc.
Been there […]”
Ai fost politician roan sau … ai visat … ceva … partial?
Tudor, e vreun motiv anume pentru care ignori „2.”-ul din fața lui „been there”? Îl vezi? Știi ce inseamnă? Sau așa citești tu, parțial?
Mișule, numai de la prognozele tale ni se trage primăvara asta. Tu faci să ningă și în Sahara. Nu mai bine îți găsești alt hobby? Numa-ntreb.
Ce se întâmplă de mâine? Aud? Că tot vorbim despre prognoze.
Începe o nouă săptămână în care o să plouă?
Comentariu beton!14
Relaxare, boss. Relaxare.
Pe ploaie?
😜
Bună dimineaţa „înainte de marea eliberare (aproape) finală!
Deja observ că numărul comentatorilor este pe un trend în scădere. Până aseară târziu mă rugam să apară și „haterul de serviciu”, că toate comentariile erau verzi de aprecieri. Deh, vacanţa pare că începe și pe secţiunea de comentarii.
Așadar, despre ce ne oferă astăzi Zeus-ul boggerilor de pe plaiurile mioritice (nope, nu este Zoso, cum ar zice unii, ci El):
1. O analiză care îţi dă de gândit. Și este reală, cel puţin din punctul meu de vedere, care interacţionez cu rușii în fiecare zi. Da, am fost și eu întrebat cine sunt cele mai puternice figuri din opoziţie și cum se prezintă situaţia politică din RO. Cei care întrebau erau de la o firmă de publicitate pe net (din aia care ne dă ţâţe, buci și rusoaice fierbinţi, alături de tot felul de reclame de slăbit, predicţii atro și altele asemenea).
2. Maddame le zice bine. Cam ca ElenaP pe aici. Numa’ că „a noastră” le zice cu tâlc și îţi face ziua bună o săptămână după.
3. „Alţii nu au” a făcut și face parte și din viaţa mea. Pe genul „alţii nu au timp să se joace PES, „alţii se mai odihnesc, nu muncesc toată ziua”, etc. Sesizează cineva o inadvertenţă mai sus? Adică mă joc, dar muncesc toată ziua? Deh, femeile! Corect este „mă și joc, dar numai atunci când nu muncesc!” Gen, doar când aruncă soţia un ochi la mine.
4. Frumoase vremuri și demult apuse. Vai de sporturile noastre de acum. Multe tatuaje, bani și nema performanţe.
Eu atât am avut de zis astăzi…să aveţi un weekend prelungit cât mai frumos și „La mulţi ani!” pentru mâine tuturor celor care și-au păstrat sufletul de copil!
1 – @radu e dubios din februarie de când a făcut reclamă la philips la un senzor de aer de care nu a zis că costă câteva sute de € pe an
Pe @vali petcu și pe @cetin îi citesc deși știți părerea mea onestă despre ei, în timp ce pe @radu îl consider dubios rău
2 – no comment chiar dacă @maddame scrie excelent
3 – Mie părinții îmi spuneau că ceilalți copii din bloc stau afară pentru că părinții n’au să le dea de mâncare și că eu trebuie să învăț ca să am o viață bună
Nu i’am crezut pînă într’o zi când un copil mai mic mi’a spus că n’a mâncat nimic în ziua aia și de asta stă afară
4 – umila mea părere e că stătu rromân trebuie să facă cu cap săli de sport multifuncționale, patinoare, bazine de înot, stadioane de fotbal, piste de atletism și să încurajeze și dezvolte sportu de masă
Atât
Iar dacă vine și o performanță internațională cu atât mai bine
Vă doresc o zi frumoasă și călduroasă!
Comentariu beton!15
Poate sa avem ce face cand incepe ploaia….. asa ca le savurez un pic mai tarziu…… ma duc sa ma bucur de soare!
1. Este un articol bun și la obiect. Am citit cu interes.
2. Piramida asta există indiferent cât de aplatizată pare… în orice firmă.
3. Toți cei care au avut măcar câțiva ani de copilărie în perioada comunistă, au avut parte de această mustrare. Dacă voi avea kinderi, voi încerca să nu o folosesc niciodată. Sper să îmi și reușească!
4. Misto, dar cam lung… am citit pe diagonală pe alocuri!
@Mișule ms de selecție!
@all să aveți parte de o duminică extraordinară!
Multam de recomandari.
1. Mi se pare corect si la obiect, poate si pentru ca vine sa confirme ceea ce am inceput sa cred de pe vremea scandalurilor cu amestecul rusesc in campania Trump si Brexit, si anume ca exista o politica a Rusiei legata de aceasta propaganda pentru a slabi SUA si UE. Ce dovada mai buna avem pentru succesul acestei politici decat razboiul din Ucraina si anexarea peninsulei Crimea (oare de ce imi amintesc de Anschluss?).
2. Nu pot decat sa confirm, am lucrat cativa anisori buni in interior sau pe langa (consultant) mari companii din Romania si cam asa e, numai ca am observat ca trendul a venit de obicei la pachet cu ceva „expati” deci cam este de import, nici macar aici nu am fost originali :).
3. Cred ca tindem sa ne comparam cu cei mai slabi pentru a ne face sa aratam mai bine dar nu este ceva pe baza de (in)cultura nationala sau efecte ale perioadei comunista ci mai degraba face parte din natura umana.
4. Da a fost o perioada chiar foarte buna a sportului in Romania si in general in tarile din blocul comunist deoarece statul investea masiv in domeniu. Din pacate reversul medaliei era situatia politica pe care nu as vrea s-o uitam niciodata cand analizam perioada pentru ca, nu-i asa, cine nu cunoaste istoria ramane repetent si o ia de la capat.
2. Eu am lucrat într-o singură corporație (între 2003 și 2006, imediat după facultate) și n-am simțit niciodată acolo ierarhizarea în felul descris în articol. Ierarhizare strictă exista, era un General Manager și, pe linie de raportare în zona în care activam, urma un Marketing Director, apoi existau Brand Managerii, fiecare fiind responsabil de 2 sau 3 Assistant Brand Managers -ABMs pe scurt – poziție pe care am intrat și eu în companie (după un stagiu de internship de 6 luni), definită în cartea de muncă ”șef birou marketing”. Dar un șef fără oameni în subordine, în schimb cu colegi din diverse departamente cu care lucra împreună la ce era de făcut acolo. ABM-ul era, în plus, leader-ul și owner-ul de proiect, prin urmare, resimțea cel mai puternic atât succesul, dar și diversele probleme apărute, sau un eventual eșec). De asemenea, Brand Managerii nu aveau aere de șefi sau șefuți, ci aveau sarcina de a-i ”crește”, de a-i ajuta să se dezvolte pe ABM-i și manifestau o atitudine ca atare. O vorbă celebră în companie era ”up or out”, iar dacă un ABM nu ajungea să performeze astfel încât să devină la rândul său Brand Manager în câțiva ani, o mare parte din responsabilitate era și a superiorului său ierarhic. Pupincureli n-am văzut, oamenii ajunși în funcții superioare și le cam meritau pe bază de competențe și rezultate dovedite, plus feedback-uri scrise de la o groază de oameni, prin urmare era pur și simplu chestie de respect în interacțiunile avute. Nici creare de locuri de muncă special pentru a justifica angajări n-au existat, dimpotrivă, dura și până la 2 ani să se găsească un om potrivit pentru o anumită poziție rămasă liberă. În fine, mare parte din ce scrie acolo eu nu pot confirma, deci ori percepția mea a fost foarte diferită, ori au existat/există și corporații care au culturi organizaționale diferite, care deși practică ierarhizarea strictă, nu promovează ineficiența. Cea despre care vorbesc eu se numește P&aG (Procter&Gamble), nu știu cum mai e acum acolo, dar în perioada în care am făcut eu facultatea, era nebunie printre studenții la Comerț sau Marketing să aplice la vreun post entry level disponibil sau la programul anual de internship (se numea Balkans Case Study). Și, deși pentru mine s-a dovedit că nu era ceva la care voiam să mă întorc după primul concediu de maternitate, prețuiesc enorm întreaga experiență profesională și chiar personală trăită în acel mediu.
Ești sigură c-ai vrut să folosești adresa asta de email? 😀
Normal că nu, am folosit o altă adresă, din greșeală. 😀 E ok, nu-i bai, doar lipsește poza de la nick.
Am rezolvat io. 😀
Mulțumesc! 🤗