3,197 cititori

Ai grijă ce cânți când faci duș

Internetul ăsta e bun, e util, ne ajută și ne ușurează viața, dar, din păcate, vine după el si cu una dintre cele mai mari nenorociri: înmulțirea galopantă a sfertodocților. Iar ăștia sunt principalele ținte ale articolelor care suțin tot felul de teorii conspiraționiste sau porcării de genul Pământul este plat și apa este vie. Vorbim aici despre oameni cu o relativă inteligență care, din ignoranță sau prea mult timp liber, sunt dispuși să pună botul la toate mizeriile fără să-și pună întrebări, doar pentru că dau peste niște articole de pe net.

Cred c-am mai zis pe-aici c-am avut un prieten bun care susținea ca Pământul e plat. Omu’ nu era vreun idiot (în sensul că-l ducea capul), că n-am mai fi fost prieteni, dar când venea vorba despre subiecte de genul, te luai cu mâinile de cap și-l lăsai să vorbească. Partea bună era că nu se enerva dacă puneai întrebări de genul: ”și, când ajungi la marginea Pământului, dacă nu ești atent, poți să cazi în gol?”.

Revenind. De la ce m-am luat azi? Păi de la acest articol deosebit care tratează o temă foarte-foarte la modă: apa este vie, apa are sentimente și memorie. Și nu, nu l-am ales doar pentru că mi-a apărut în feed, ci pentru c-am mai auzit teoria asta cu sentimentele și memoria apei de la cetățeni la care, până atunci, mă uitasem cu un oarecare respect.

Articolul îl citiți voi pe tot, dacă aveti nervi de așa ceva, io am ales doar niște fragmente beton. Ia fiți atenți aici:

Oamenii de stiinta sustin ca structura apei din interiorul corpului nostru este identica cu cea din zona in care ne-am nascut. Acest lucru face ca expresia “patria mama” sa nu mai aibe doar o insemnatate poetica si explica de ce pentru multi dintre noi dorul de tara si bucuria reintoarcerii “acasa” sunt sentimente de multe ori de nedescris sau de neinteles.

Trecem peste “aibe” ăla, că doar gramatica n-are nimic de-a face cu lucrările științifice de o asemenea amploare, și ne mărginim să comentăm fondul, nu forma. Deci, cum? Bucuria reîntorcerii acasă? Păi și ce facem, boss, dacă te naști pe un pachebot danez, sub drapel canadian, în mijlocul Oceanului Indian? Unde o să tânjești tu să te întorci acasă? Acolo? în mijlocul valurilor? Sau, mai tare, poate vezi lumina zilei într-un avion la zece mii de metri. Cum e cu “patria mamă”? Unde o să vrei mereu sa revii? La buda din avion? Că e cam singurul loc unde găsești apă. Și dacă da, la care dintre ele? Că dacă avionul e mai măricel are măcar două.

Cum impotriva legii gravitatiei , apa poate urca prin trunchiul copacilor foarte inalti.

Despre asta nu știu zău ce să zic. Am io un prieten care stă la etajul 14 și l-am mai auzit plângându-se că “nu urcă apa”. Oare o fi o apa mai lipsită de sentimente sau de memorie? În sensul că ori e supărată pe prietenul ăsta al meu, ori o fi uitat pe unde trebuie să urce.

In 1995 , doctorul Emoto Masaru a fost primul care a reusit sa observe raspunsul apei la muzica. In laboratorul sau, apa a fost supusa mai multor genuri de muzica , iar dupa fiecare sesiune de auditii, aceasta a fost inghetata instantaneu , ceea ce a permis observarea sub microscop a cristalelor formate de apa in acest proces. Muzica precum cea a lui Bach , Mozart, Beethoven a format cristale frumoase, armonioase. Muzica precum heavy metal a format cristale urate, nedefinite.

Well, în lumina acestor ultime informații, nici nu îndrăznesc să-mi imaginez cam ce gândește apa de la mine din baie și cam ce sentimente o încearcă, vizavi de nevolnica-mi făptură, în momentele când mai scap câte un tril la duș. Că, na, mă mai apucă și pe mine cântatul, deși știu foarte bine cam ce riscuri presupune chestia asta, dar am scuza c-o fac rar și doar în momentele în care știu că toată lumea e safe pe o rază de câteva sute de metri.

Mno, de-acum, dacă tot am aflat cât de sensibilă e apa la behăiturile mele, o să fiu și eu mai atent cum iau notele, o să-mi mai lucrez vocea de cap, ambitusul, și, mai ales, o să-mi aleg cu grijă repertoriul, că nu poți să te prezinti așa oricum în fața jetului fierbinte (vorbeam despre duș, ca să fie clar).

Pe final, ce voiam să-ntreb, oare dacă bag ceva clasic, niște Elvis sau niște Dean Martin, mi-o veni și mie factura mai mică?

64 de păreri la “Ai grijă ce cânți când faci duș

 1. n-am putut citi tot…da, zici ca apa are memorie? memoria sta la baza …cum kkt îi zice la revenge in romana…așa, s-ar putea să ai surprize daca te caci în mare și să-ți intre apa în qur

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • Exact. Mie chiar mi s-a întâmplat asta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 2. Nu de la Elvis îți vine factura mai mică. Eu am o vecină pe scară cu niște sâni imenși. Și când zic imenși, gândiți-vă că mi-a spus odată că bretelele de la sutien îi lasă urme adânci în piele. Mie, da, tocmai mie, din tot blocul, s-a gândit să-mi destăinuie acest secret.

  Bă, da’ măcar mă bucură că plătește mult la întreținere. Mă rog, mai mult decât mine. Cu cantitatea de apă cu care ea își spală sânii, sigur 100% eu îmi spăl tot corpul.

  Așa că, Boss, nu te bucura la factură mică.

  Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 3

  • Plus că dacă e rece apa, practic reduce factura spre 0 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • Ea ca ea, dă-o-n spanac, dar la mine dacă e apa rece nici nu mă mai spăl. Dau cu un șervețel umed. Sau mă scuip.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • Șefa, la mine oricum vine factura PREA mare.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Mihai, tot de la sâni și la tine?!🙄

   Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 1

  • Mhm.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Există un studiu care zice că 50% dintre bărbați cântă la duș, iar ceilalți 50% se masturbează. Știți ce cântă cei 50%?
   Răspunsul mai târziu.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • @doctore, “nu e apa ca și vinul și nici la.ba ca vaginul”?!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Elena P și “dacă nu găsim vaginu’ ne putem spăla-n lighean? “

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Duamne, @Eleno, mi-i jenă, zău, ce măscări scrii p-aci în postu’ Paștelui. Ia, că ți-am coafat un pic: nu-i mimoza ca mușcata, nici inelu’ ca-nghețata. 😜

   (Care nu știți povestea cu înghețata: mihaivasilescublog.ro/2016/10/05/penibila-situatie-inghetata/)

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @didino, da’ când dracu’ (na c-am scăpat încă o rea😜) n-am scris eu măscări, ha?

   Pies: frumoase poezii scrii și tu, nebuno!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Eleno, n-am ce face, mă-ncearcă o dispoziție d-asta lirică pă la tâmple, de-mi vine să croșetez numa’ plimbări și vacanțe, că de treabă mi s-a cam luat. Las’ că aprind io deseară o lumânare și pentru tine, să-ți fie iertate păcatele. 😇

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Elena și restul doamnelor/domnișoarelor, întrebarea era pentru băieți… dar e fain și așa 😉
   Faza e că ăia care nu știu ce se cântă, se masturbează.
   Știu, de kkt, dar gluma asta mi-a venit în minte când am citit aici.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 3. N-au studiat ce cristale se formează dacă ascultă manele?

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Dar nu e timpul pierdut. Poate la Gopo de anul viitor.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Moo cristalele este Jvarovski cu pedale praleo … fără număr, fără serie ..

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 4. Aha, deci când se spune că “ți se urcă alcoolul la cap” de vină este apa vie din alcool care urcă la fel ca prin trunchiul copacilor? Morții lor de bandiți, că numai porcării bei în ziua de azi!!
  Ceva adevăr este aici, dacă te gândești la câtă apă vie beau alde Făt-Frunos și Prâslea prin povești. Cum să le treacă asta prin cap ălora de le-au scris dacă nu era un sâmbure de adevăr acolo?
  Ca să nu mai vorbesc de faptul că mie îmi place mai mult marea decât muntele, lucru de înțeles având în vedere că m-am născut în zona Brăilei. Dunăre care se varsă în mare, alea, alea, “Marea ne cheamă la ea” (cine dracu’ cânta chestia asta?). Trecem peste faptul că în zona satului în care m-am născut nu treceau decât canale de irigații și un râu secat 8 luni pe an. O fi fost ceva prin pânza freatică care s-a vărsat în mare de mă macină mereu dorul de Litoral.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

  • Gaz pe foc, Ioane. Ei cântau marea ne cheamă la ea. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mihai, ca să citez din fi-miu cel mare când îi mai arăt ceva de genul pe Youtube: “Ai o cultură muzicală dubioasă rău!” Gaz pe foc, frate!! Cum am putut uita? 🤣

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Păi când ai pomenit-o, mie deja îmi suna în cap.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 5. Dacă apa este vie oare face struguri ?

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • Cred că face direct vin.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Iată o întrebare pertinentă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Solandi Și Iisus făcea asta și uite unde a ajuns 😋

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 6. Celor care cred inepțiile astea le doresc să nu mai bea vreodată apă. Că doar are suflet și nu poți să înghiți așa, ca un animal, ceva care are suflet.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 7. Sigur că apa este vie, doar că ăștia nu știu cum să explice.
  Dacă pun furtunul cu apă pe voi, vă trezesc imediat.
  Q.E.D.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • Plus că, ai văzut cum se mișcă furtunul singur?

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • @Mona … parafrazând… din prea mult sau prea puțin… beți din vaza mea cu vin 😏 – asta cânți?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Mihai, exact! Și mișcarea depinde de ce cânți, categoric!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 8. Tu vrei sa ne faci sa nu mai cantam sub dus ,cred io…..fuge naiba apa de noi si ramanem clabuciti.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 9. Mie îmi stă gândul la “înghețarea instantanee” … se poate aplică și pe alte forme de viață ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 10. daca bagi pe player, poate. daca intentionezi sa fredonezi tu, s-ar putea sa plateasca dublu si vecinii 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • Niciun player. Că nu poți să păcălești apa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Peste o luna ajung acasa. La marea moarta – o s-o intreb ce i s-a cantat ei 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

 11. E cred că e vie ! Cu tărie ! Pentru că, odată, stăteam eu așa și ma uitam la un film po…vestit pe cale orală de o doamnă (cred că era) și la un moment dat, apa din țeava de la calorifer a țâșnit supărata direct pe fața lu’ doamna și s-a stins televizorul !

  De atunci, mă uit la televizor cu o pătură pe calorifer ! Să nu mai supăr jetul !

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

 12. Eu chiar cred in teoria asta, pai nu suntem noi 65-70 % apa??
  Si daca da, apai noi suntem vii, deci si apa e vie….pam pam 😉
  Vedeti, e logic! 🙄

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • Păi castravetele e 90% apă, deci e mai viu ca noi?

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 3

  • @Mona, clar !

   Că dacă moare castravetu’, e grav !

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

  • @Mona, exact!
   Pe firul asta logic, noi nu suntem chiar atat de vii ca CAstravetele sau pepenele, ceea ce inseamna ca tb sa ne mai hidratam.😁

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 13. Da, da Mihai.
  La niște Dean Martin îți vine factura mai mică sigur. Se oprește apa din curs numai ca să te asculte. 🙂
  La Elvis, nu știu ce să zic… Dacă nu cânți așa din adâncul inimii să nu te trezești lângă tine chiar cu Maestrul… Să te bată ușor pe umăr și apoi să îți arunce prosopul.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Să nu-i arunce săpunul, vrei să zici

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 14. Declar pe proprie răspundere că fac parte dintre cei care consideră ”sentimentul” o chestie exclusiv umană. Dar acest lucru nu mă împiedică să-i cred pe cei care spun că simt afecțiune, chiar iubire din partea animalului de companie, sau pe cei care vorbesc cu plantele, le pun muzică și acestea reacționează . Am ajuns cu înțelegerea până la a discuta elaborat (trolling style) cu fie-mea despre posibilitatea construirii unei căsute pentru păduchi, în care să-i creștem și să-i îngrijim până vor muri de bătrânețe, nu intoxicați fără milă cu substanțele dintr-un șampon ucigaș. Sau tot cu ea despre soarta ploșniței adusă de vânt pe fereastră, în sensul că nu cumva s-o fugăresc, că e și ea un suflet ce are nevoie de odihnă.
  Deci apa are sentimente, bun așa. Dar mă întreb acum: oare când o bem, o doare? Și prin toată nebuneala și întunericul din corpul nostru, nu i-o fi teamă? Tocmai ce-am băut un pahar mare cu apă, oare ar trebui să mă simt vinovată?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Eu beau direct apă cu doliu 😎
   Știu, știu, nu e bine… o să mor… înfricoșătoarea judecată…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • De fapt eu înțeleg că ești un altruist și îi asiguri apei un însoțitor, pe ”doliu” cela. Plus bulele, iată că deja e ditai echipa. Te va ajuta asta la judecată, cred. Damn, acum mă simt și mai nașpa. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 15. E vie sigur, dă-o-ncolo, ăsteia de la mine nu-i place Queen. Cred că nu se potrivește cu ph-ul sau ceva, că mi-a făcut zilele trecute o nasoală.

  Termin repertoriul, dovedesc clăbucii și când să ies constat că s-a mutat marea la mine în baie. Noroc că știu să înot, că barcă n-aveam, numa’ șlapii pluteau ușor în derivă. Mno, în fine, evacuez apa cu un mop, lustruiesc bine gresia cu o lavetă, dau să mă ridic și simt cum mi se mulează chiuveta pe scăfârlie. A fost o întâlnire scurtă, intensă, ușor lacrimogenă, ne-am despărțit cu înjurături și blesteme.

  Io vă zic prietenește: aveți grijă ce cântați. Dacă nu îi place vă deschide ușa cabinei de duș, fuge și vă face și cucui.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

  • Nu vă supăraț, da’ ghiveta iera dă dizainăr? Avea și senzori de proximitate?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Deci chiar e vie, futu-i. De măine schimb repertoriul.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @HM, de dizainăr, da, colecția pentru căscați. Senzor n-avea, i-am desenat eu unul cu carioca: loc de dat cu capul se numește. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Vasilescule, ai mare grijă, că nu-i de joacă.
   Ironic, din living îmi cânta Louis Armstrong “the colors of the rainbow so pretty in the sky…”. Păcat că n-am ochii albaștri, curcubeul îl văzusem deja. 😂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Și zici, Didino, că o pățiși cu apa! Eu în ultimele două săptămâni am reușit să inund de trei ori baia pentru că am uitat să pun furtunul de la mașina de spălat în cadă după bălăceala copiilor. Prima oară îmi zic: hait, cât de tambă să fiu să uit, a doua oară am plâns în hohote pe toată durata operațiunii de evacuare a apei în timp ce fii-mea îi dădea raportul lui taică-su la telefon, iar fii-miu mă întreba candid din ușă “mami, ce s-a întâmplat?” A treia oară am fost cea mai tare, am auzit din dormitor cum țâșnește apa și în două secunde furtunul era în cadă. Tot am avut de muncă, dar mai puțin. A fost singura oară când n-am stat întâi să scot mașina din priză. Oi fi imună la curent! 🤔 De melodii nu știu ce să zic, am avut o obsesie în ultima vreme cu Bad Liar de la Imagine Dragons, poate de-acolo mi se trage. Eu nu cânt doar sub duș, eu cânt tot timpul! 😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Blanche, bine că nu sunt singura expertă în făcut tâmpenii. La curentat pot da lecții, am ceva experiență. 😂

   PS: că te-am văzut cam răruț pe aici în ultima vreme, mi-a plăcut atât de mult Eleganța ariciului, încât am citit-o de două ori.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Te-am “simțit” că o să-ți placă, e o bijuterie literară! 😍 O să o reiau și eu într-o zi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 16. Traiască apa! Asa spun oamenii din Panciu, orașul in care s-a născut jumătatea mea mai buna. Apăi dacă nici ei nu știu mai bine ca apa-i vie iar din vie iese vin! De unde si proverbul: Morții cu morții și vii cu viile.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 17. Situatia este foarte clara. Cum apa are suflet si memorie cel mai bine este sa renuntam la a bea apa si a ne spala. La inceput o sa fie greu, foarte greu, dar ma gandesc ca in timp o sa ne obisnuim. Cu vinul rosu repede , cum mirosul mai greu, dar daca trebuie facem sacrificii.

  Am o problema existentiala totusi, daca beau vin prost , il injur si ma pis in vie, apa aia cu memorie care se retransforma in struguri si apoi din nou in vin,nu o sa imi stea in gat? Adeca ma gandesc ca la un moment dat mi-ar putea face necazuri cu digestia , daca nimeresc sticla cu ghinion.

  Celor care cred le multumesc pentru raspuns.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Pentru înlăturarea ghinionului dai a doua zi cu zeamă de varză, viezure și alte cele .. ups.. m-a luat valul, scuzeee, hâc!
   I’m ă bea.livăr d’ăla …p(r)0$T🤘👿😇

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 18. “Pământul e plat și apa e vie”? Au înțeles un că cat. Adevărul e fix pe dos. Pământul e viu și apa este plată.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 1

  • Acest comentariu… :))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 19. Matrix its not a movie, its a documentary !

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 20. Ăi de cred că Pământul e plat au și un fel de asociație, Flat Earth Society sau cam așa ceva, care când a adunat nujcâți nătărăi a pus pe site o chestie belea: “we have now X milion members all around the globe”

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 21. eu nu cânt la duș, nici în alte părți că mă sperii eu și turbează pisicu’, d-apoi apa, săraca!
  eu cânt așa, în cazuri extreme, să alung urșii din calea mea în drumeții prin pădure (chiar nu vreți să știți de câte ori un om poate pune pe repeat ”țăranul e pe câmp”!) și ținut treji șoferi obosiți.
  cât depre pământ plat, sunt sclav de pisică. n-am dileme d-astea. dacă pământul ar fi fost plat, pisicul meu ar fi aruncat tot de pe el până acu’.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.