8,692 cititori

Dumnezeu ne vrea proști și îngălați?

A venit din nou acea perioadă a anului când aproape 500.000 de mii de români se așază la coadă la lins o grămăjoară de oase care poartă pomposul nume de “moaștele sfintei Parascheva”. Foarte bine, e treaba lor, cine sunt eu să mă pun cu gusturile oamenilor?

Doar că nu pot să nu mă întreb cum ar fi dacă jumătatea de milion de oameni, care se pregătesc să se julească la genunchi și la coate târându-se împrejurul unor bucăți de cadavru putrezit, să decidă că vor să devină de mâine dimineață mai buni? Cum ar fi să înceapă să se respecte pe ei înșiși și pe cei din jur?

Cum ar arăta România dacă cei 500.000 de români, care n-au nicio problemă să stea la cozi ce ajung și la trei kilometri, pentru o iluzie, ar citi măcar o carte pe an? Una singură. Nici nu contează din ce domeniu. Poa’ să fie și “Cei trei mușchetari” sau “Pinocchio”. Vă dați seama ce-ar însemna 500.000 de cărți citite?

Cum ar fi dacă cei 500.000 de români ar decide să meargă la un singur spectacol de teatru pe an? Unul singur. Vă dați seama cam ce-ar însemna?

Cum ar fi dacă cei 500.000 de români ar alege să se spele pe dinți zilnic și să facă măcar două dușuri pe săptămână? Vă dați seama ce-ar însemna?

Cum ar fi dacă cei 500.000 de români ar dona în fiecare lună câțiva lei pentru o cauză umanitară (nu, cutia milei nu este o cauză umanitară) sau unor familii nevoiașe? Vă dați seama cam ce-ar însemna?

Cum ar fi dacă cei 500.000 de români ar decide să fie civilizați în trafic în fiecare zi a vieții lor? Vă dați seama ce-ar însemna?

Cum ar fi dacă cei 500.000 de români ar decide să iasă la dat zăpada când ninge? Vă dați seama ce-ar însemna?

Cam cum ar fi dacă 500.000 de români ar decide să facă ceva bun, ORICE, pentru țara asta. Vă dați seama cam ce-ar însemna?

P.S. Între “credință” și “religie” este o mare diferență. După capul meu prost, prima te eliberează, în timp ce a doua te face prizionierul unor dogme și obiceiuri stupide.

Atât pentru azi.

136 de păreri la “Dumnezeu ne vrea proști și îngălați?

 1. Dacă s-ar da si tigăi,prosoape,un zahăr,o ulei,o dvd,un cd cheie ar mai fi încă 500.000 pe lângă aia 500.000 care se târăsc religios.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 5

  • Da-i ideea lui MV.
   Iti dai seama cum ar arata blogul cu inca 500000 de cititori ?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Edelweiss, putem încerca, la o adică. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Bă,am o nelămurire.Am fost silit să ajung în biserica de câteva ori.Se pune si aia când m-am însurat.Nu am vrut,am spus să facem un compromis si să ma cheme după ce se termină tot.
   Asa,si fusei la biserică să duc un biletel cu nume de morti,de vii care or să fie si ei morti,în funcție de cumulul de vicii.
   Bă,si în lacasul domnului 80% femei.De toate vârstele.Unele mai tinere,20 plus, erau lejer de sapte.Stiu ca le-am masurat atent,nu ma pacaleste pe mine un batic si o fusta larga.Ce puteam sa fac in biserica?Sa ma uit dupa femei.Nu sunt si ele creatia Domnului?Si aia cea mai frumoasa si placuta.Poate mai mult de sapte dar nu am vrut să fiu generos că mă păcălea lumina lumânărilor.
   Pe alea bătrâne le înțeleg,ai fost o jivina toată viata,te trage pământul,vrei si tu un loc călduț.
   Da alea tinere?Pe câteva le-as fi salvat si le-as fi luat in spatiul locativ.Care este faza cu risipa asta?

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 7

  • @Edelweiss, nimeni nu știe.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 2. Cum ar fii dacă aia 500000 de români ar citi blogul ăsta?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Păi, o fac. Nu ăia, alții.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 13

 3. De ce zici de cei 500.000, uită-te în fiecare duminică, sunt pline bisericile de oameni credincioși și buni la suflet care respecta cuvântul lui Isus și fac numai bine. Te înjură vorba aia, creștinește și nevestele și le trosnesc la fel.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 3

  • Acesta este un subiect pe care l-am și abordat, de altfel. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Catalin,lasa ca nici toate dreptcredincioasele care merg cu batic la biserica, pupa icoanele si bat matanii mai ceva ca rotopercutorul,nu s mai rasarite.Barfesc si judeca mai ceva ca inchizitia.Acum, daca o mai iau la falci de la dreptcredinciosii care au plecat de la biserica la carciuma ca sa dezbata problema evangheliilor iar apoi isi varsa nervii pe ele ,e probabil doar un mod de al bunutului de a le reaminti sa fie mai pioase.

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • @Marius M nu mi-am pus așa problema, ai și tu dreptate :))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 4. Nu e rau ca merg la moaste, e rau ca se inghesuie in ziua “speciala”. CE puterile Paraschivei se activeaza doar de ziua ei sau in fiecare zi daca te rogi cu sufletul smierit? Cred ca oamenii nu inteleg ca poti comunica cu Dumnezeu si direct, fara intermediari.
  O sa mai dureze ca oamenii sa inteleaga maretia lor cat si a lui Dumnezeu.

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 6

  • In restul zilelor sfanta e pusa in 3 racle si esti tinut la distanta de cordoane de plus si de preoti.In catedrala mare,multi credinciosi se pot produce interferente si cine stie ce se intelege,ce ajunge acolo sus.Asa,pui mana,ajunge dorinta mintenas.Cu indeplinitul nu-i sigur.Mai trebuie sa fii si vrednic.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 5. Cand nimic din ce ai enumerat tu mai sus nu s-a facut, cand trece timpul si se apropie scadenta, teama de ce e DINCOLO creste…Pacatosul devine habotnic

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 6. Era fii-mea prin clasa a doua. Avea o colegă isteață foc și plină de personalitate. S-a împrietenit fii-mea cu ea din prima zi și pentru că și eu am îndrăgit-o, le luam pe amândouă pe unde mergeam. Desigur, am fost nevoită să păstrez legătura și cu mama fetei și cu bunica ei (asta era familia lor tradițională).
  Mă sună mama fetei într-o zi să-mi spună disperată că Jasemin (așa se numește fata) a fugit de-acasă și că a găsit-o Poliția în gară, în seara precedentă
  Realitatea, pe care am aflat-o după câteva zile de la bunica fetei și de chiar de la Jasemin, era că mama ei o dusese cu forța la Iași la moaște și o săptămână a obligat-o să țină post negru. Pentru că fetiței îi era foame, maică-sa a legat-o ca s-o împiedice să mănînce. Iar Jasemin a reușit să se dezlege și să fugă și a venit singură cu trenul de la Iași dorind să ajungă acasă la bunica ei unde se simțea în siguranță.
  M-a afectat foarte tare întâmplarea asta atunci. M-a afectat foarte tare cum pot unii părinți să distrugă niște minunății de copii.
  Sper că e bine Jasemin acum.

  Comentariu beton! Thumb up 73 Thumb down 1

  • @Anouk, gizăs fucking craist.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 7. Utopie

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 8. Mătușa mea… o dulceață de femeie, exemplar tipic din ăia 500.000. Vine acum la noi ca o floricică, mă vede că mănânc, mă ia la zgărmănat.

  Ea: “la muncă nu mergi azi? stai acasă, ce boierie! Io cu mă-ta mergem la țară să facem treabă, tu stai la televizor”

  Rămân cu dumicatu-n gură… wtf ^^

  Eu: “păi am de luat un copil de la școală, altu’ de la grădiniță, dacă-s la birou, n-am cum…”
  Ea: “Eheee, pe vremea mea, veneam de la muncă și mă duceam pe câmp să sap. Si luam și copiii cu mine”
  Eu: “Uhm, copiii ți i-a crescut mamaie. Si nu săpa nimeni seara de nebun pe câmp…”
  Ea și mai îndârjită, către mama: “vezi, fă, dacă p-asta n-ai luat-o pe câmp să sape, stă numai pe la birou și la televizor”

  Io-s nedumerită, care pu.la mea e relevanța săpatului?!
  In concluzie, io-s de că.cat pentru că stau acasă azi și îmi văd de muncă (apropo, azi bag fișiere de la 5 jumate dimineața…) și copii, iar ele dau zor cu nuș ce pomeni de făcut pentru că “așa e lăsat”. Si mama mi-a pus în vedere să nu spăl duminică din motive de trăznete și fulgere de la Mniezău. Sau Zeus… plm, unul din ei.

  Comentariu beton! Thumb up 73 Thumb down 3

  • @Vera, da’ carne bagi în gură azi?

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Apăi are dreptate….

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Mihai carnati cu oua prajite! Sa-mi fie de bine.
   Nu, nu am folosit un eufemism, este chiar ce am mancat! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 1

  • Tibi dragă, noi nu furăm 😊
   Cică dacă lucri duminica nu-i păcat. Am avut un unchieș popă și m-o dezlegat 😉, pe când noi îi legam șiretele la spovedanie 😁
   A scris cu VeraCriticeeee … de la cârnaț i se trage 😋😎

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Vera,
   Mama ta nu e la curent cu ultimele noutăţi despre spălat. Cică dacă pui rufele de cu seară în maşina de spălat şi îi setezi programul, poţi să o porneşti a doua zi, chiar de-i sărbătoare.

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 2

  • Cred ca tu esti de vina pentru ca nu i-ai spus matusii tale, cu delicatete, sa mai taca din gura, ca este oaspete si ca este in casa ta si deci… Asa ca ai grija de tine si cei mici si nu te enerva pe neamuri.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 9. Nu, Dumnezeu nu ne vrea proști, dar afacerea de tip mafiot numită “biserica” (și aici nu mă refer doar la BOR) asta vrea. Asta și-a dorit de-a lungul istoriei și asta a încercat să facă. Să țină oamenii la un nivel de inteligență cât mai jos. Cum altfel ar mai tine sub papuc și ar jecmăni populația dacă toți gândi?

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • @Mariuse, da’ dar cetățenii ăia care stau la coadă la moaște nu prea știu asta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Mihai, așa e, nu știu, dar nici nu vor să știe din păcate…lasă că după ce merg la biserică merg acasă, beau ceva și își bat nevastă, copii, cățel, purcel în sfântul spirit tradițional.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • @Mihai, de fapt nu vor să știe. Dacă le-ai spune, te-ar considera un păcătos 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Laura, mă consideră deja. Mă mir ca încă n-au apărut bigoții să înjure.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Un SFist (adică dușman natural al rednecilor, indiferent că sunt religioși sau nu) a zis cam așa: ”Pământul e planeta aia ciudată, unde cu vreo 2000 de ani în urmă au răstignit pe cruce un Om pentru vina de a fi învățat pe alții să se comporte corect între ei!”

   😀

   Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 4

 10. Cum ar fi dacă cei 500.000 de români ar decide să iasă la dat zăpada când ninge? Vă dați seama ce-ar însemna?

  HAOS. 500.000 de romani care arunca zapada peste gardul vecinului dintr-o parte in alta. HAOS

  Comentariu beton! Thumb up 109 Thumb down 2

  • @cosmine, ai câștigat internetul astăzi. Am râs cu muci. :))))))))))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

 11. Anul trecut aveam la birou doi colegi care urmau Teologia. Erau în an terminal. Între timp și-au dat demisia ca să-și urmeze visul de a fi preoți. Pe unul dintre ei l-am întrebat la un moment dat cum s-a luat decizia de a se construi măreața catedrală sugătoare de bani. Până să-mi răspundă m-a certat puțin pentru limbajul meu neadecvat. I-am zis să depășim momentul cu limbajul meu că n-am cum să vorbesc altfel și să-mi răspundă. Și mi-a răspuns: pentru că nu avem biserici atât de încăpătoare, pe cât de mulți enoriași avem. Din ce în ce mai multă lume vrea să se roage.

  – cocoș, oamenii ăștia mulți care vor să se roage, au ajuns în pragul disperării. Nu mai au speranță. Realizezi?! Iar voi îi manipulați în loc să faceți ceva pentru ei.

  – păi cum nu facem?! Catedrala pentru ei o facem.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • Elena, partea mai proastă e că mulți chiar cred inepțiile pe care le debitează.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Asta e ca povestea lui MV cu recepționeru ”pe care… păi și eu ce am zis ?”

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 47

  • @Viorele, atât am de spus: ahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • M-a enervat asa de tare replica prietenului tau incat imi venea sa dau dislike, apoi mi-am dat seama.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Ți-ai dat seama că ce?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Viorel, voia Domnului?! I-a apărut lui Daniel în vis și i-a spus: fă o catedrală?! Toacă banii de la buget și din donații! Bănuind că da, crezi că Dumnezeu ar vrea un templu de această amploare ca să vină lumea să se roage la o viață mai bună? Sau ar vrea ca lumea să aibă pur și simplu o viață mai bună?
   Eu cred că Dumnezeu ar vrea mai degrabă un spital, o școală, un cămin. Locuri d-astea unde oamenii să se simtă cu adevărat ocrotiți.

   Noi tratăm efectul și nu cauza, cum ar fi normal. Ce vor oamenii? Să se roage! De ce? Pentru că au o problemă pe care vor s-o rezolve. Ex: Au un copil bolnav. Ok! Nu mai bine fac un spital unde se poate trata?
   Răspuns: NU! Las’ să vină părinții să se roage în timp ce copilul stă SINGUR într-o mizerie de spital. Și nimeni nu știe dacă o să scape.

   P.S. Aș fi putut scrie direct: hai sictir! Dar am ales să-ți dau e explicație, poate te trezești la realitate.

   Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 7 Thumb down 43

  • Viorele tata…tu chiar existi??? 😐

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Viorel, primaria a alocat doar în luna iulie 10 fucking milioane de lei pentru catedrală și un toatal de 63 de FUCKING milioane de lei pentru alte 100 de biserici.

   Răspunde la întrebarea mea: crezi că Dumnezeu vrea sărmani care să se roage într-o biserică care a îngropat 550k de euro pentru 6 clopote? Boss, pe ce lume trăiești?!

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • @Viorel, milioanele date din bugetul Primăriei pentru nenorocita aia de catedrală se numește donație?!
   Cum se implică Biserica activ în viața socială?! Concret. Că în afară de implicarea în colectarea taxelor de înmormântare, nunți, botezuri nu prea am auzit de vreo campanie pentru ajutorarea copiilor orfani sau a bătrânilor. Că, deh….de-acolo nu ies bani.
   Biserica administrează chibzuit banii?! Ia să plătească ca noi toți taxele și impozitele!
   …hai că m-ai enervat!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 17

  • Păi banii ăia prisoseau primăriei, ce ştiţi voi.
   Şi cum: ‘Preoții într-adevăr ne oferă speranța în viața de apoi…’ (cum zice mai sus @Viorel) e logic de ce nu se fac în loc spitale, şcoli, cămine: ca să ajungem mai curând la cele veşnice, dacă tot avem ‘într-adevăr’ speranţa aia. Ce să ne mai batem capul cu existenţa actuală?!

   P.S. Încercaţi să nu băgaţi in seamă nepotrivirea asocierii celor două cuvinte:’ într-adevăr’ şi ‘speranţă ‘ (primul se referă la ceva sigur, cert; al doilea este atât de instabil şi de volatil). Că nu ne mai rămâne nimic.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Bă băjeți ce nu ați înțeles… catedrala asta se construiește ca să facă concurență islamului care are moscheia de la Mecca! Să moară “dujmanii” de ciudă 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 27

  • @Viorel, comentariul tău este al doilea (în topul meu) cel mai de căcat comentariu pe care l-am citit vreodată aici. N-ai fost în papucii @Solandei, dar îți permiți să o persiflezi.

   Să-ti fie rușine! N-ai avut niciun argument astăzi la tine. Nimic.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Elena,
   Evident că n-a fost. Eu port gumari în preajma lupilor în blană de oaie. Lasă ăştia în urmă un noroi ceva de speriat.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Viorele,
   Păpușel, drept să zic, io mi-aș bate capul cu cele mai insignifiante lucruri decât să cred/să fac tâmpeniile spuse de popi și de habotnici.

   * insignifiant – caută în dex ce înseamnă, că-n biblie nu explică și probabil nu știi.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 12. Mihai, acești oameni sunt pe cale de dispariție, ai puțintică răbdare! Va pleca în altă lume această generație și-i va lua locul una ca-n occident, civilizată.
  Acuma…eu nu pot ști cât de proști ori de deștepți sunt cei despre care ai făcut scriere în acest minunat articol. În creștinism nu are importanță . Creștinul este omul acela care crede- cum se pricepe, după buget, coane Fănică deci- în Iisus Hristos. Punct. Că e prost, că e deștept, că e bun ori că e rău…sunt chestiuni secundare. Multă lume se așteaptă ca un creștin să fie mai bun decât un ateu. Inepție.
  Eu am o teorie a mea: omul nu poate fi mai bun decât e! Dar…poate face mai mult bine. Asta da. Creștinul, musulmanul, ateul da, pot face mereu mai mult bine dar mai buni decât deja sunt, nu pot fi.
  Moaștele respective sunt ale sfinților iar prin def sfântul este acea ființă care NU putrezește. Că de aia e sfânt. Corpul lui nu e ca al nostru, al muritorilor de rând.
  Ca să fiu profund antipatică azi, mie îmi fac scârbă cei ce pupă, și nu numai pupă, alte chestii…nu dăm nume.
  Fiecare dintre noi are dreptul să fie deranjat de câte ceva/ cineva.
  Stai (ne) liniștit…acești oameni proști vor dispărea, vor veni alții mai deștepți.
  Întrebarea e una esențială: care-i prostul și care-i deșteptul, totuși?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 18 Thumb down 21

  • @GMT eu nu cred că vor dispărea cei de genul ăsta. Am avut niște surprize atât de neplăcute în ultimul timp de la oameni relativ tineri. Unii de 40 de ani mai habotnici decât unii de 60-70. Și nici așa puțini nu cred că sunt 🙁. În provincie e prăpăd. Uneori simt că vom rămâne pe veci blocați în evul mediu.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Ăăăă, ups, atunci sunt scârboasă! Da’ nu regret ni-mic! 😍😊

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @GMT, cred că n-ai înțeles. Nu oamenii care fac asta deranjează. Ci cei care i-au adus în situația de a face asta. Cei care profită de lipsa speranței lor, de lipsa educației lor, de sărăcia lor. Ăștia sunt de condamnat. Textul ăsta e un fel de: ce-ar fi dacă ai face altceva și ai crede că puterea o ai tu?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Eu aș fi scris direct, în loc de “alte chestii”, PULA. Dar, mă rog (ca să fiu pe tema textului😜), eu sunt eu.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 13. Cum ar arata? Plm…ca o tara cu mai putini pupatori de moaște…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 14. Cum ar fi daca 500 000 de români, și-ar curăța șanțul din fața casei, gospodăriei..
  Nu ar mai fi prinși nepregătiți de vremea nefavorabilă!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 15. 80% din 500000 aia e babe…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Băi tâlhare, nu fi sexist 😋, sunt și moși 😊
   Popa,cantorul și groparul IE moși 😉
   E ca și cum ai zice că doar moșii sunt alcolici.
   Sunt câteva cazuri de babe care au zăpăcit alcoolmetrele😋
   40% babe, 40% moși, 20% babe “vesele” ☺

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • de aia e aglomeratie si se merge baba la baba, vorba celor de la TNR:)))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 16. Nu cred că din cei 500000 de români care se adună la moaște niciunul nu se spală pe dinti si că niciunul nu citește măcar o carte pe an. Sau că fix ăia de acolo sunt cu toții necivilizați în trafic sau că nu dau la zăpadă.
  Or fi ei naivi că-și rup coatele si genunchii sperand ca astfel li se vor indeplini dorintele sau vor fi spalati de păcate dar totusi nu cred ca ar trebui sa-i blamăm pentru toate relele acestei țări.
  Faptul ca se aduna la un pelerinaj pe care noi nu-l întelegem nu-i face nici mai buni nici mai rai decat altii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 22 Thumb down 19

 17. Dumnezo joaca poker pe dezbracatelea cu dictatorii!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 18. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 10 Thumb down 31

  • @Leo, nu-ți bate capul, că pierzi rândul la coadă.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 23

  • Respect..o pwlă!

   Un spital pentru copiii bolnavi de cancer, cărora niște OAMENI au decis să le dea o sansă la viața, se construiește exclusiv din donații, în timp ce voi credeți că oamenii trebuie să se târâie efectiv în fața unor oase ca să aibă o sansă la o viața normală. Și vă simțiți atacați, și vă justificați prin întrebări la care nici voi nu aveți răspuns. Răspundeți în plm la întrebarea pusă în titlul textului!!

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 9

  • Tu n-ai cuvintele la tine?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 19

  • @Viorele băi popo și după ce dai jos sutana poti? Îți permite?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Virele,
   Tu ești popă? Așa zi, dom’le! Acum e de înțeles ce aberezi pe-aici :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Viorel, chiar nu mă așteptam să te intimideze o pwlă și un plm. Voiam argumente de la tine. Ai pasat totul la @Leo. Nasol!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 19. ar arata ca o tara normala ,cu oameni normali si nu cu disperati neputinciosi care cauta raspunsuri la propria neputinta sarutand moaste sau ce or mai saruta ei ……si hai sa lasam exagerarile nu toti credinciosii sunt acum betivi si si bat nevestele e ca si cum am zice ca homosexualii vin sa ne fure copiii

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 7

  • @claudia, n-ai citit ultimul paragraf, este?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • habarnam, ma lamuresti si pe mine ce-ai vrut sa spui cu idioteniile astea?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 20. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 6 Thumb down 16

  • @E.O., ar ajuta la o chestie care se numește generic “nivel cultural”. Cu cât e mai mic, cu cât o să vezi mai mulți oameni care pupă moaște. Ca să nu mai vorbim despre analfabetismul funcțional. Știi ce zic?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • E.O. ești safe. Rogu-te să nu sari de 20 că-i bai. Te caută adepții lu’ Bivolaru să te racoleze 😋
   La facultatea ta acolo te obligă și la alte perversiuni ? Întreb pentru un prieten 😏

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 17

  • @E.O.
   Am citit comentariul tau de vreo 10 ori.
   Ai reusit sa ma lasi fara replica….si nu patesc des asta.
   Gresesti asa de mult incat nu stiu cum sa incep sa explic.Nu pot.Dar imi permit sa te intreb…chiar esti student?????
   Daca da,e vai de capul nostru.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Chris06, eu zic că e bine că e student. Mai are timp să se schimbe. Mi se pare normal să crezi în povești până la o anumită vârstă (Moș Crăciun, Zâna Măseluță, Dumnezeu), mai nasol e când nu ai crezut toată viața și începi să crezi pe la 40-50 de ani pentru că ți s-a întâmplat un miracol. Deci Dumnezeu s-a hotărât subit să ignore, pardon, să continue să ignore toți copiii flămânzi și bolnavi din lumea întreagă ca să te scape pe tine de un “necaz”! Slavă lui, laudă lui, Dumnezeu te iubește! Pai stai așa, cum rămâne cu copiii…? Dă-i în plm, eu sunt bine, deci există Dumnezeu!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • @Blanche
   Cum sa se schimbe,sau cum sa schimbe ceva,cand el isi face un titlu de glorie pentru ca citeste 5-10 carti pe an fara sa fie obligat sa o faca???

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 21. Cutumele astea nu vor dispărea curând. Cunosc oameni tineri, 30 de ani, 30 şi un pic, când trec pe lîngă o biserică îşi fac trei cruci, nu coc vinerea şi duminica, nu spală că e nu ştiu ce sfânt de care nu a auzit nimeni. Ce-i drept la moaşte nu am auzit să meargă, dar la Arsenie Boca da.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 8 Thumb down 18

  • @GEAMANA, reflex e când vine o mașină spre tine și te ferești. Sau când pui mâna pe cratița fierbinte și ți-o retragi rapid. Astea sunt reflexe. Să-ți faci cruce când treci pe lângă biserică și să nu speli duminica se numesc SUPERSTIȚII.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 6

  • Nu zic că nu e un reflex, dar eu de exemplu nu am reflexul ăsta.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Geamăna, nu eu ţi-am dat minus. Eu de obicei îmi expun punctul de vedere, sau tac. Nu putem avea toţi aceleaşi păreri, ceea ce e normal.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Mihai,posibil sa fie superstitie. Privind spalatul hainelor merg pe principiul daca nu le-am spalat pana duminica , nu ma apuc taman duminica.
   @GabiI stai linistita, nu ma sperie minusurile 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 22. Prefer să nu comentez. Îți dau dreptate, dar până la urmă fiecare face după cum îl taie capul!
  Rămânem la ce ar fi fost dacă! Și de aici sunt foarte multe puncte de vedere…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 23. Asta e exact ca aia cu de Craciun fii mai bun. In restul anului, poti sa devii diabolic, dar de Craciun musai trebuie sa bifezi bunatatea. Bine ca tine doar trei zile, dupa te poti intoarce linistit la viata obisnuita, nu mai e nevoie sa faci eforturi ca sa fii mai bun.
  Daca nu te vede Doamne Doamne la coada la moaste, te scrie intr-un catastif ca sa te tina minte la judecata de apoi.
  Ce voiam sa intreb: stie cineva, petele de pe creier ies cu detergent automat sau cu inalbitor?

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • @Simona, bine spus. Nu am nimic împotrivă că se fac acte de caritate.. Foarte bine.. Cu cât mai dese, cu atât mai bine. Și sunt de lăudat aceia care chiar se implică în așa ceva.
   Dar de ce numai atunci ne aducem aminte de cei care sunt mai săraci ca noi ??
   Și eu am fost la pupat moaște când eram mic.. Acum intru în biserică doar când mai particip la vreun eveniment cum ar fi o ceremonie religioasă a vreunui cunoscut care se căsătorește sau la vreun botez și atunci o fac pentru acele persoane.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Exact, nu ne trebuie o ocazie anume ca sa facem o fapta buna. Iar divinitatea cred ca ar fi mai incantata de o mana de ajutor data cuiva aflat intr-o nevoie, decat de tarasul pe coate si numarul de ore petrecute la coada la moaste.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 24. Eu m-am uitat de multe ori pe Rai1 la italieni la ceremoniile cu papa…lume multa, f multa dar ordine..n-am auzit pe nimeni sa fi lesinat pe acolo sau sa fi venit salvarea dupa careva..o fi si civilizatia de vina, nu?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 25. Traim in tara lui “sa ni se dea”. Acum li se da voie sa pupe moaste. Sa stai ore intregi la coada cand afara sunt 5 grade, sa te tarasti pe coate si genunchi sperand ca asta iti iarta ce ai facut rau in viata si sa mai faci rau ca doar ocazii de a pupa moaste apar destul de des…..aia determinare si iubire fata de…habar nu am fata de cine ! In perioade ca asta se umplu cutiile milelor .Numai ca “mila” ajunge la cei care nu au niciun pic de mila.La popii care isi umplu buzunarele deja burdusite.Si in tot acest timp undeva intr-un colt de tara unde nu calca picior de popa nici daca i se intinde covorul rosu( ca si ei au limitele lor) ca sa nu-si murdareasca louboutinii prin tarana saracilor atunci cand coboara din Mercedesul de lux,un copil…doi…multi…isi doresc sa manance piure cu carne. Nu vor nici acoperis aurit la bordeiul in care stau, nici Mercedes sa-i plimbe, nici covor rosu de la poarta pana in casa. Isi doresc piure cu carne.Isi doresc sa nu se mai culce nemancati. Doar atat. Numai ca pe ei nu-i vede biserica ortodoxa romana . Ei sunt saraci si nu au bani sa cotizeze. Prea micii bisericii sunt ocupati sa fie preafericiti.

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 1

 26. E doar un simptom al situatiei in care numarul celor preafericiti e mult mai mic decat numarul celor preanefericiti. Si ambele categorii nu vor sa-si schimbe calitatea, preferand o relatie vag simbiotica.

  Oarecum in context, desi nu-i exact stilul meu preferat, putem incheia cu un evlavios “Amin!”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 27. Si pe FB un amin. Ca Dumnezeu cand oboseste sa-si numere preacrediciosii care se tarasc pe coate si genunchi verifica si FB-ul sa vada daca enoriasii il cinstesc cum se cuvine si in spatiul virtual. Si apoi ii da cu minus si se lasa cu pedepse. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 28. Ne povestea maică-mea că pe vremea când era studentă la Iași, mergea și ea cu câțiva colegi la astfel de întruniri. Ea de curiozitate, alții din convingere, alții pt distracție. Deci, câți pumni, coate și îmbrânceli a luat atunci, n-a luat in toată viața.
  Era o mulțime atât de mare și compacta, încât erai luat efectiv pe sus. Eu îmi amintesc de anii in care mergeam cu tramvaiul la școala, prin generală și erau atât de ticsite dimineața, cum puneai piciorul pe prima treaptă zburai instant pana sus pt ca din spate te împingea un val uman. Și ușile nu se închideau 🙂 iar când trebuia sa cobori începea războiul 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 29. Nu mă deranjeaza ca oamenii sunt credinciosi, pot sa creada si într-un capac de bere, daca asta ii face mai buni e ok. Sunt ieșeancă si trăiesc an de an targul. Si nu iñteleg , e un fel de sfânttold, pt ca biserica a facut balci pe spatele unui sfánt.Cuvioasa Paraschiva poate fi vizitata mereu , e acolo și nu ii trebuie spectacol, poți să ii spui ce ai pe suflet fara sa aiba baldachine pline de flori. Targul ca targul dar sa vedeti in an electoral cum intra masinile negre, una dupa alta și se deschid porțile și intră mandri dragii noștri politicieni. Nu, ei nu stau 7-8 ore la rand sa se caiasca , pt preoti ,,in fața lui Dumnezeu suntem cu totii la fel” are un alt algoritm de aplicare. Și in zilele alea sper din tot sufletul meu ca există un Dumnezeu.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • Da, moaştele sunt acolo tot timpul, daâ ce farmec are să le pupi de unul singur, trebuie să vadă lumea că si fost, te-ei îmbrâncit, călcat în picioare…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 30. Ar putea un popa acolo la slujba sa le vorbeasca si cred ca le zice sa fie mai buni etc dar nici jumate nu asculta

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 31. E foarte trist, ca să nu spun tragic, faptul că în realitatea mea apropiată am persoane care în urma unor traume aleg calea bisericii habotnice.
  Adică dacă se roagă, țin toate posturile și fac exact cum spune preotul, sigur se vindecă.
  De depresie, anxietatate , alte tulburări din sfera asta.
  Dar preotul nu îi îndrumă ca pe lângă toate acestea, să vadă și un psiholog sau unde e cazul un psihiatru.
  Se profită de vulnerabilitatea lor emoțională.
  Se speculează și se taxează financiar prin cerințe de donații pentru biserică.
  Mi-e silă.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 32. Iar ai vise umede, @Mihăiță? 😂

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 33. Ajutorrr! Adineauri m-a sunat un coleg si la final mi-a zis sa am o Sf. Paraschiva fericita. What? Om cu scoala de altfel, as fi zis si cu ceva minte, da’ toate pan’ la sfinti.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 34. Păcat că mulți nu se duc acolo doar pentru că așa îi îndeamnă credința, ci pentru a bifa evenimentul (să povestești cum ai fost acolo, cât ai stat la rând, să comentezi ce ai văzut, etc) sau să ai material pentru facebook (am vazut persoane care se filmau în timp ce stăteau la rând, cred că am vazut și la știri ceva pe tema asta la o sărbătoare).

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 35. Mishu, vreau să cred că ai parcat ,,pe avarii” să îți iei nește țigari de la Mega….gen.Nu sunt de acord, dar beneficiezi de circumstanțe atenuante…
  Te-ai prins, boss?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 36. Dumnezeu e iubire.
  Unde dă tata crește.

  P. S. V-am zis deja care-i secretul succesului.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 37. Nu stiam că Dumnezeu indiferent ce ar fi el,concept religios,echilibru cosmic este vinovat de înfometarea copiilor.Sau de cancer.Sau de oprimarea unor masive parti din umanitate.De chestia asta se ocupă cu succes chiar semenii lor.Când cumpăram toale pe care niste copii sclavi le fac pentru doi centi pe oră,ne doare in pu.la.Este ieftin bos.Sau cu sclavia de pe liniile de ansamblare a aifoanelor din China.
  Biserica,a omorât învățătura si calea creștină.Ei sunt fariseii moderni ai templului.
  Ateii,agnostici,religiosi au un singură trăsătura comuna,habotnicia.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 38. Am cunoscut acum ceva ani un cuplu – datorită unei anumite conjuncturi ne vedeam cam o dată la 2 luni (timp de vreo 5 ani), am ajuns să ne cunoaștem, să mai stăm de vorbă. La un moment dat, prin această perioadă, o aud pe ea că se pregătește să se ducă la Iași, la sfânta Parascheva. Având impresia că cei care participă la acest eveniment sunt exclusiv talpa țării, masa de manevră a pesedeilor / clericilor, iar ea nepărându-mi să se încadreze în acea categorie, am întrebat-o cum de și de ce. Pe scurt, după ani și ani de infertilitate, după tratamente și o grămadă de alte proceduri nereușite, cineva a luat-o la moaște. A rămas însărcinată la câteva luni cu primul copil. I-a mulțumit frumos lui Doamne Doamne și și-a văzut de viață, până ce și-au dorit și al doilea copil. Aceeași poveste, nici acela nu venea doar prin cele lumești. Țup, la sfânta. Pac, copilul. De-atunci a zis că se duce anual, mort-copt, în semn de recunoștință. Așa că datorită ei, ca un om în totală necunoștință de cauză în ceea ce privește o asemenea durere, m-am abținut o lungă perioadă de la comentarii în privința fenomenului.
  Până anul trecut, când am văzut acest filmuleț, e printre primele ale oamenilor de la Recorder.

  https://www.youtube.com/watch?v=pY-QJcpJqxU

  L-am văzut de peste 20 de ori atunci, am râs (când am auzit faza cu ”e gratis” – ca și cum n-ar fi bani publici, dintre care și ai lor sau ai copiilor lor – dacă mai sunt în țară, de bine ce se trăiește aici), m-am enervat (când i-am văzut cu câtă duioșie și recunoștință vorbesc de domnul primar Pandele și doamna Firea), mi s-a făcut milă (că oamenii ăia nu realizează că într-o țară guvernată cu responsabilitate și bună credință ar avea pensii suficient de mari încât să-și permită ce excursii vor mușchii lor, fără să se bucure la astfel de pomeni anuale chiar din partea celor care-și bat joc de ei), dar finalul m-a lăsat mască.
  Unul dintre pelerini, urcând în autocar, îi zice cu superioritate cameramanului că ”o să ne rugăm și pentru dumneavoastră”. O co-pelerină, râzând și ea, cu aroganță, adaugă – ”Da, da, ne vom ruga”.
  Ulterior am văzut la știri cum pelerinii din Voluntari au avut statut aparte, n-au stat la coadă ca fraierii, au fost băgați în față ca Tăriceanu la permise auto.

  Așa că, evident, oamenii aceștia numa’ proști sau îngălați nu se consideră a fi, ci dimpotrivă. Se văd norocoși și privilegiați (”tot să trăim, tot să trăim ca să avem așa noroc și baftă, tot așa, mamă, tot așa”).
  Spre deosebire de restul, amărăștenii neatinși de milostivenia și bunătatea sfintei administrații de stat.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Placebo ? Draq știe .. sau poate Dumnezeu 😋 … prima parte a comentariului tău. Restul descrie … cum să zic … holly shit 💩
   Nu există numai bine sau numai rău.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Placebo zici? Uite încă una. Mergem într-un an în Rodos, în vacanță. Printre obiectivele de vizitat alegem și o mănăstire aflată în vârf de munte, faimoasă cică pentru astfel însărcinări miraculoase. Tsambika îi zice. Aveam 2 prietene, ambele se străduiau de ani buni și mulți cu partenerii lor să aibă copil. Că nu mă durea neuronul, m-am gândit la ele în timp ce bănănăiam pe-acolo. Ambele, la interval de câteva luni, au rămas însărcinate. Evident că nu le-am zis ce și cum nici înainte, nici după, coincidență fiind răspunsul logic. Dar sincer, fără să vreau, mă întreb – și totuși, dacă?

   Faza cu nu există numai bine sau numai rău n-am înțeles de unde vine. Poate detaliezi.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • un scurt la (si la) obiect e intodeauna binevenit

   si pentru femei si pentru barbati

   votati @Anduta

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Anduța Doamne feri … sper să nu te gândești la mine 😋😊 Aș detalia dar n-am timp. Sunt zi lumină plus ceva întuneric prins în prea multe ca să fac filozofia chibritului cu tine. Plus că ești un adversar prea capabil uneori🤗 Citesc, gândesc, studiez, mă relaxez, zâmbesc, înjur și sper prin blocu’ ăsta administrat dă domnu’ agitator influIEnțator MV 😋. Io’s vecinu’ de la apt 13. Dvs. unde vă poziționați?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Habarnam, cum dorești. Dar ai fi fost primul bărbat din lume însărcinat. Cu cvadrupleți. Minim 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 39. Nu e bai.
  https://www.youtube.com/watch?v=Oa62ozXsyHg
  Hai atunci să facem împreună analiza pe text.Sau mai bine zis pe materialul video atașat.
  Anul 2018.Spania, localitatea Almonte.
  Autostrăzi au ,slavă Domnului cele mai multe din Europa, par spălați, cu toții dinții în gură, dau și zăpada, desi în general nu prea au, în trafic sunt chiar OK.
  Putem presupune ca sunt un un pic misogini, dacă te uiți mai atent o să vezi că majoritatea copleșitoare sunt bărbați.Și popi,cam light,putem la fel, să tragem concluzia că sunt cam atei, deși se înghesuie la ceva ce pare a avea o ușoară semnificație religioasă.Care e motivația lor?.
  PS.Opinii de genul BOR sunt hoți, nu avem spitale, analfabeți funcționali sau glume de autobază nu le iau în considerare.Deci ,de ce ai noștrii sunt mai proști?.
  Îţi place sau nu: 0  0

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 40. Mergeam spre gradi azi. In fata mea, trei tiganci si-o tigancusa. Puneau la cale bagajul pentru “Stefan”, ca merge “la sfanta”: vesta si caciula si “manusele” pentru noaptea.
  Ma uitam la ele: imbracate ingrijit, aur peste tot, sprancene tatuate. Dar erau asa patrunse de importanta “expeditiei”, nici urma de piosenie sau credinta, doar detalii practice, ce sa faca ala acolo, cum sa se imbrace etc.
  Mnoh, acu’ asta cred ca noua incercare de vitejie pentru barbati: sa razbeasca la pelerinaj.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 41. Biserica este implicată activ în viața socială dar nimeni nu vede asta…
  Eu văd și știu destui oameni cu credință în Dumnezeu care întâmplător fac parte din tagma preoțească.

  E mai ușor să hulești decât să lauzi.
  Mare adevăr. Fă-i omului rău să te țină minte, că binele mulți îl uită sau nu îl apreciază.

  Iar catedrala s-a construit din donații și bugetul cultelor,nu din banii din bugetul ministerului sănătății.
  Parțial adevărat. găbița a dat, BOR a luat.

  Dacă fiecare minister și-ar chibzui bugetul cum o face Biserica,am fi departe.
  Mare adevăr. Experiența de milenii în administrarea fondurilor de orice fel a bisericii nu poate fi egalată de nimeni.

  Și reține că nu este rolul Bisericii să construiască spitale,deși o face iar ceilalți nu fac nici măcar ceea trebuie,darămite să facă ceva în plus.
  Corect,însă mă întreb care mai este rolul bisericii în contextul socio-politic din țara noastră? Apreciez marile figuri ale ortodoxiei și ce au făcut ele pentru țara și cultura românească. Nu uit istoria, păcat că nu cred în ciclicitatea ei în cazul acesta.

  Dar cum spuneam,e ușor să dai cu pietre.
  Am văzut, văd și sigur voi vedea … mormane de pietre în viața mea. Și de aici … și de aievea.
  Să dăm cu pietre să facem un azil, să dăm cu pietre să facem un edil ? E cam senil? Sau pueril? Cât de abil? Sau chiar labil? E instabil ? Sau chiar dur, abil 😋
  Viorele am simțit să spun că nu ești singur între lupi. Comentariul disecat e bun și parțial adevărat. Restul sunt cam de căcat, nu neapărat. Să nu te simți, neAPĂRAT !

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Habar,
   Dacă Viorel și-a dat jos hainele de dimineață și le-a îmbrăcat pe-alea de huleală? Păzea! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • HabarBam….au aruncat cu pietre in tine cei care promovau “sa nu arunci primul cu piatra”…asta am inteles…dar personal iti recomand ca daca ai fost nimerit in zona capului sa mergi repede la un medic pana nu dai iar cu capul de praguri multiple.

   PS: incearca prima data o tuica si/sau daca nu functioneaza, incearca cu ceva diluant mai tare

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 42. hai sa-mi bag fripturi pe gat, iar am ratat asta cu parascheva. chiar azi mi-am luat zborul. fuck it! chiar cum ar fi? altfel esti ok si inca speri…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 43. Ar însemna că încă 500000 de români au părăsit țara.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 44. @Anduța, cunosc și eu un caz: vărul meu și soția lui, căsătoriți de zece ani, nu aveau copii, la câteva luni după ce au botezat unul, ea a rămas însărcinată. Au fost si pe la mânăstiri, nu știu câte de-a lungul anilor. Între timp, a facut și ea tratament de fertilitate, dar și el (avea azoospermie). Eu cred că tratamentele au dat rezultate, nu botezul, nu dusul pe la mânăstiri.
  @Edelweiss, evident că noi oamenii suntem vinovați că există copii care mor de foame. Presupun că la comentariul meu te-ai referit. Dumnezeu nu poate fi vinovat pentru că nu există. Dacă ar exista, ar fi de-a dreptul neverosimil să-și plece urechea la o femeie care își dorește un copil și nu la milioane de copii care își doresc o coajă de pâine. Adică ce fel de priorități are Dumnezeu?! Știm, știm, îi place să lase femei însărcinate. Dar și să omoare prunci (Irod a poruncit, dar El, atotputernicul, a permis să se intample)! Non-sens pe linie și în prezent și acum 2000 de ani! Am fi atât de departe fără această molimă denumită religie!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 45. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 12

  • @Mara, vezi că până la crăciun mai sunt vreo două luni și jumătate. Să nu-ți pierzi bunătatea și altruismul până atunci.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 46. Pingback: La gunoi cu politica! Vorbește despre o carte! | O mie de semne

 47. Răspunsul la întrebarea din titlu: Dumnezeu nu ne vrea nicicum, pentru că este un personaj fictiv. Dar fiindcă religiile s-au născut atunci când primul hoț s-a întâlnit cu primul prost, urmașii acelui hoț primordial vor cu orice preț ca urmașii prostului primordial să rămână la fel de proști precum strămoșul lor, întru degrabnica și permanenta lor îmbogățire.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 48. Eu cred că am găsit răspunsul în scurtmetrajul „Șanțul”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 49. Pingback: La gunoi cu politica! Vorbește despre o carte! | O mie de semne

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.