10,760 cititori

Câtă nesimțire!

Mă uitam ieri dimineață la știri și-am văzut exemplul ăsta tipic de nesimțire specifică spațiului carpato-danubiano-pontic. Deci, în Slatina, să adopți un câine de la distanță, te costă nici mai mult nici mai puțin de 1300 de lei (1.292 ca să fiu cât se poate de exact) pe lună. Bănuiesc că știți ce înseamnă să adopți de la distanță, da? Adicătelea, tu, mare iubitor de animale, adopți un cățel și hotărăști că vrei să ajuți cu niște bani  adăpostul respectiv ca să fii sigur că e bine îngrijit protejatul tău. Well, la Slatina, trebușoara asta te costă exact cât am zis mai sus: 1300 de leuți. Un pic mai mult decât salariul minim pe economie.

Dar poate vreți să știți și cum s-a ajuns la suma asta năucitoare? Păi cum sa se ajungă altfel decât în dulcele stil românesc “facem și noi o combinație”. Dacă v-a fost lene să dați click pe știre, vă spun eu că adăpostul are 30 de angajați. Dar nu asta ar fi problema, pâna la urmă te poți gândi c-au angajat mulți oameni ca să le fie bine câinilor. Să facă des curat, să le schimbe apa, să nu întârzie cu mâncarea, d-astea. Neah, ți-ai găsit, în fiecare lună, din banii ăștia sunt plătiți așa:

– Doi juriști. Pentru că, nu-i așa, oricând te poți trezi că te dă în judecată vreo gospodină, mare iubitoare de animale, căreia i-ai luat de sub balcon și i-ai băgat în adăpost cei cinci căței cărora le arunca mâncare de pe geam. Și-atunci trebuie să fii blindat, trebuie să ai oameni capabili și bine pregătiți să facă față la proces.

– Doi contabili. Mi se pare normal. Păi voi credeți că e ușor să numeri bobițele alea de hrană uscată, una câte una, de două ori pe zi, o dată la masa de dimineață și-o dată la aia de seară? Plus inventarul de la sfârșit de lună când trebuie le numeri iar pe toate. Greu de tot, vă spun. Mă mir că au doar doi contabili angajați. Acolo e treabă pentru minim cinci.

– Departament de resurse umane. Și ăsta e bine gândit. N-au precizat câți oameni sunt angajați aici, dar după părerea mea ar fi necesari minim doișpe. Cu resursele umane nu te joci, trebuie să ai o echipă pregătită la sânge când e vorba să ții interviuri cu viitorii candidați la postul de îngrijitor de câini. Că nu poți lăsa cățeii așa pe mâna oricui, fără să-i întrebi unde se văd peste următorii cinci ani.

– Domnul director general al adăpostului. Adică un cetățean destoinic care ridică în fiecare lună câte 10.070 lei pentru că are muncă de responsabilitate. Sunteți naivi dacă vă imaginați că e o joacă de copii să treci dimineața prin adăpost și să urli “Giculeeee, vezi că lu’ ăla negru care-a venit alatăieri i-ai pus prea multă mâncare! Aproape s-a săturat, animalul naibii! Ce e risipa asta?! De câte ori să vă mai spun că trebuie să tăiem din costuri, altfel ne ducem naibii”? Ha, credeți că e ușor? Nu e. De-aia domnu’ director saltă câte o sută de milioane în fiecare lună. În plus, după cum spunea chiar domnia sa în reportaj, citez: “a avea un câine nu este o obligație, este o plăcere”. Și plăcerile se plătesc. Ați înțeles? Săracilor!

– Gicu de la pază căruia i-au adaptat fișa postului. I-au trecut în responsabilităti și îngrijirea animaleler. Să facă bine să pună osul la treabă, că și-așa vine aproape degeaba la muncă, nesimțitul naibii. Și să zică merci că are un serviciu, nu de alta, dar departamentul de resurse umane abia așteaptă să dea drumul la interviuri, dacă e să facă figuri.

– Cei 22 de lei rămași pentru hrana câinilor. Repet, PE LUNĂ! Fucking 22 DE LEI! Și mă aștept să mai taie din suma asta colosală, că prea sunt grași și frumoși, javrele naibii, le iese bunăstarea prin blană.

Câtă nesimțire, fraților, câtă nesimțire!

P.S. Am să vă rog să dați mai departe textul ăsta. Poate, cine știe, ajunge unde trebuie.

97 de păreri la “Câtă nesimțire!

 1. Plm,esti naiv,bă.Chinezii dacă fac autostradă pe Calea Lactee ies mai ieftin ca un trotuar in Bucuresti.Când romanii faceau drumuri mai repede ca noi,tu zici de câini.Când se fura de la bucatariile centrelor de copii,spitale,azile să se ducă cu roaba acasă sa mănânce si ciocu lor,tu spui de câini.Batem la construit viteză pe oricine la ridicat catedrale.Si la plonjat viteza in căcat,aci detinem recordu galactic.

  Comentariu beton! Thumb up 74 Thumb down 4

  • @edelweiss, nu-s naiv, bă, doar optimist.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Să fii optimist in tara somnului secular este ca si cum ai fi miss univers si te-ai duce in fesa si sfârcu gol in aripa vietasilor si să ai vise că o să scapi neîntoarsa pe dos.Isus n-ar putea să meargă pe apă la noi,ar pasi direct pe peturi,la mal si-ar rupe gleznele in sacii de moloz.Pe mal ar fi muscat de maidanezi,ar fi amendat de militie ca are cearceaf pe el.Popii i-ar cere taxa de parohie,iar blogurile de curve l-ar nota cu unu ca este neasortat si nu are aifon z.Probabil l-ai gasi in ratb,împins de controlori ca n-are bilet asta după ce panacotii i-au saltat coroana de spini.

   Comentariu beton! Thumb up 58 Thumb down 3

  • @edelweiss, mi se pare corect. Ce-a căutat în autobuz fără bilet?

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 2

  • Dar, daca in loc sa bombanim pe un blog am face ceva, cum ar fi? Ca, sa criticam tara si societatea in care traim e usor, si eu fac asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 2. Tu stii cat te duce ingrijirea unei matze ca ai. Pe mine la matza ma duce 200 de lei pe luna. Plus ca am avut si caine, tot cam asa 200 de lei. Deci 22 de lei sunt o bataie de joc si animalele alea sunt mai chinuite decat prevede legea…

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @Alexandru, miercuri ne-au ajuns în firmă doi bebeluși de pisică. Numai până acum am cheltuit peste 200 de lei cu ei. So…

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • @Mihai unde mai pui c-ai slăbit de grija bebeilor zilele astea. Slimfitule care ejti!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 7

  • @Vera, ăăă… nu chiar. Am halit mai mult, cred că pă fond de stres sau ceva. Altfel nu-mi explic de ce azinoapte la unșpe am dat într-o shaorma cu de toate și-o nirvana cu praline.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Oho! Eu ieri pe zi am dat gata un burger d-ala mare mare mare.

   De miercuri nici 1 saptamana nu e… Ma rog, exista vreo sansa sa le fie desfiintat tot ce e acolo? Cai legale evident, ca furci si topoare nu se intreaba. Mai bine liberi decat si incuiati si pe douajdelei de caciula…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 3. Are directorul ăla o empatie în glas și-o figură miloasă… de-mi vine să-l arunc în țarc cu vreo 5-6 câini. Să se sature și ei, săracii.

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 3

  • @Vera, yup, și mie mi s-a părut. Chirurg, nu altceva.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

 4. Și ghici ce?! Animalul ăsta doarme liniștit și așteaptă providența să-i mulțumească cu vârf și îndesat că a făcut ceva “bun” în viața lui.

  Și uite așa câinii vor muri în timp ce el va dormi liniștit că a făcut ceva în viața asta. Care e asemeni lui. Adică de c.cat.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Elena P, nu știu dacă vor muri, dar cu siguranță vor fi prost îngrijiți. Iar cu sumele astea pentru adopție vor fwte un cal în pizdă. Din 160, câți are adăpostul, au fost adoptați doar 8. Și pun pariu pe orice că doar vreo doi pe pune (cine plm plătește 1300 de lei lunar???), restul pe sistemul rugat rudele și pretenii să adopte și “hai, bă, că-ți dau io banii înapoi, da’ luna asta trebuie să se vadă că merge treaba”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

 5. un animal bine hrănit, e unul din mâna ta!! Așa că nu-mi dau banii unor pOmaNaGeuri să trăiască ei bine mersi….

  Băi am și eu 6 muște, 3 tânțari și 15 molii. Care le adoptă??? Doar 1000 de lei pachetul că e la promoție. Se poate plăti și în rate ….adică 2 de 650…oferta limitată!!!

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • @ardei gras, adică tu-ți imaginezi că un ONG avea bani să plătească 30 de angjați pe sistemul descris de mine în text? Ești naiv, șerif. Ăsta e un adăpost DE STAT. Numai statul e înstare să-și bată atât de bine joc de bani.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • Și un ONG își bate joc de bani și de donatori…nu e mai diferit de-o firmă de stat. Sugativează niște bani, asta e activitatea principală. Câini sterilizați cu pui după nu ai văzut? Sau erau prea fertili partenerii patrupedelor?

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • @ardei gras, o fi, dar nu despre asta e vorba în textul de azi. Îm plus, sunt ONG-uri și ONG-uri. Eu știu vreo două care nu numai că nu-și bat joc de bani, dar au făcut mega-treabă cu animalele ajunse la ei.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Mihai….excepția care confirmă regula?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Mihai și eu vreau să știu excepția ^^

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 4

  • @Vera, tre’ să-mi aduc aminte cum se numeau. Lucram în Pipera și dădeam de mâncare la niște câini care la un moment dat se făcuseră vreo 15. A luat cineva legătura cu un ong care a venit și-a rezolvat problema, i-a plasat pe toți. Doi dintre ei au ajuns în Germania și-au ajuns pe bune. Fosta mea soție a ținut o vreme legătura cu familiile la care ajunseseră.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 2

 6. Da, o să dau share imediat. Între timp, celor 30 de animale angajate acolo și mai ales lu’ dom’ derector le doresc o viață lungă și exact așa cum le-o oferă ei cu generozitate, din 22 de lei pe lună, cățeilor.
  Sunt curioasă ce spun ei când îi întreabă cineva cu ce se ocupă. Ceva gen ‘a, păi aștept să moară niște câini ca să am și eu ce să pun pe masă’.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 2

  • @O cioară pe gard, greșești, nu așteaptă să moară, că-n acest caz își pierd joburile cele bine plătite. Așteaptă să vadă dacă un câine poate trăi și cu 5 lei pe lună. Ca să-și mai bage în buzunar și restul de 17 lei.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 2

  • @mihai vasilescu. Ai dreptate, uite de-asta nu ma pricep la afaceri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 3

  • @twister, gizăs fucking craist! Așa ceva…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 2

 7. În România “adopția la distanță” te pune deja pe gânduri. Iar ce se întâmplă acolo era previzibil, din păcate. Ce i-aș mai hrăni eu pe ăia cu 22 de lei pe lună.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @GabiI, ce i-ai mai hrăni cu 22 de lei pe lună dacă ai putea să-ți tragi și restul de 1270 de lei în buzunar.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Mă refeream la angajați și pentru ce au făcut i-aș hrăni cu 22 lei pe lună, de la mine…dar numai atât. Cîte o pâine pe zi, numai în cele lucrătoare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

 8. De aia nu ma uit eu la știri. Ca ma umple de “mândrie” patriotica. Sau sloboz. Prea sunt mulți nesimțiți în tara asta….
  Fraieri noi ăștia care cand donam nu cerem ceva la schimb, nu? Auzi tu, salariu de 10 mii de lei pt gunoiul ala. Speechless!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 2

  • Nu te supăra,ai folosit cuvântul sloboz și ai semnat cu A,n-ar fi trebuit a?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Ana, nu că ia 10.000 de lei mă enervează pe mine. Ci PENTRU CE îi ia. Practic pentru nimic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • 10000 roni… o suta de milioane vechi…o masina pârcoșă, ….2 telefoane note 8 sau iphone x …LUNAR !! și mai socotiți voi…. 10000 bani mărunți…

   PS: alții trăiesc cu mai puțin lună de lună…
   PP: eu l-aș închide în coteț măcar 3 luni cu beneficiul celor 22 de roni lunar!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Mihai, exact, de aici și uimirea mea.

   Marius M, îmi asum azi fiecare epitet aruncat acestor gunoaie de oameni. Găozari, lepre, PSD-iști, etc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • @Marius M care e problema cu acel cuvânt folosit de @Ana? Vezi că ți-a căzut mitra, boss ^^

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 4

  • Xena, nu mi-a căzut nimic….ăăă,pardon,Vera^^.
   Era o glumă,cănd folosește expresii neconforme cu statutul de lady ar trebui să se semneze cu a mic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 3

 9. Da’ domniile voastre vă închipuiți că la adăpost căinii sunt hrăniți cu Pedigree,Acana,Brit sau alte marci?Stați liniștiți,de sac de 10 kg cu 18 lei de la Kaufland n-ați auzit?Și nu cred ca ii dau mai mult de doi saci pe lună.đacă n-are probleme medicale,cheltuielile strict cu câinele (hrană și apa)nu depașesc 50 lei/lună,restul sunt salarii și altele.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Marius M, exact, asta zic și eu. Salarii pentru juriști, contabili, inspectori și alte posturi create acolo fix ca să pape bani. Ah, plus frumosul salariu al lu’ domn director.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Păi da,că aia de fac curat efectiv sunt cu minim pe economie.Și îi ajută voluntarii.La căți bani se cheltuiesc aiurea la adăposturi…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Marius M vezi ca n-ai urmarit reportajul?

   “muncitorii au lefuri ceva mai mici, intre 2000 si 3000 lei”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 5

  • Ți s-a pus pata pe mine:))).
   2000 e putin mai mult decât 1900.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Marius M al meu ești azi! :)))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 5

 10. 1300 lei/lună? Gizăs! Aproape 10 €/zi, deci aproape prețul de pe-aici, dacă îți lași patrupedul la hotel de animale.
  De fapt, nu știu de ce naiba mă mai mir, după cele 22 de firme municipale înființate de duamna primar general al României, ar trebui să știu că absolut orice este posibil.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @didina, păi și-aici ți-l lași la pensiune cu banii ăștia. Dar pensiunile-s private, nu de stat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Mihai, sistemul în ansamblu este putred, ăștia cu adăpostul sunt doar cojile de semințe de la colțul blocului. Io-s curioasă dacă se va schimba ceva la alegerile parlamentare din douăzeci douăzeci. De câte ori am zis că “mă piș pe el de vot” = psd, mi-a sărit lumea-n cap, așa că azi o să mă cam abțin de la comentarii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @didina, de parcă eu nu știu că banii pentru adăpostul ăsta sunt mizilic pe lângă ce sume învârt băieții șmecheri. Dar de peștii mari nu te atingi cu un articol pe blog. În schimb, la plevușcă din asta poate se mai poate face câte ceva. Asta a fost logica mea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Eu zic că la următoarele alegeri PSD câștigă zdrobitor și Dađy e viitorul președinte.Injurați-mă,nu suport partidul ăsta de lepre și consider că Dragnea e cel puțin la fel de nociv precum a fost Ilici ,dar logic așa ar fi dacă nu primesc o lovitură in cwaie care să-i pună la pamânt.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Mihai, unde am zis eu că nu-i ok să scrii despre ei? Eu sper să scrie cât mai mulți și cât mai des, poate așa or să iasă mai mulți la vot și-și vor folosi capul, nu dosul, când vor pune ștampila.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 11. Oameni cu suflet hain are țara asta din plin.
  Vă mai miră ceva ? Pe mine NU! Politichie și blasfemie. Pâine cu E-uri și circ și-o durere-n .. cric … eternă!
  Sistemul ăsta are nevoie de o deparazitare urgentă!

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • @HabaRnaM, deparazitare cu furci, coase și topoare. Ca la nouăsuteșapte.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

 12. Mishule, ai inteles gresit! Ala e adapost pentru pile, nu pentru caini!

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • @unu tr31spe, atunci să-i zică “adoptă o pilă”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 13. Lupul isi scimba parul dar naravul? Ce naiba ma nu v-ati invatat ca la stat umbla cainii cu covrigi in coada indiferent de cine e la putere? Nu inteleg ce va mira asa?
  Asta e natura noastra, asa am fost invatati. Daca merge o combinatie, si nu ne prinde nimeni de ce nu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Alin, mai grav e că i-au prins și tot în lupă-i doare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Misu daca oamenii sunt adusi pe sistemul PileCunostinteRelatii de aia ii doare in lupa. Sa manance si gura lu nepotu… chiar daca nu l-a vazut in viata lui pe nepot. Trece timpul si se uita de acest subiect – ei in continuare isi vor umple buzunarele si cainii tot morti de foame vor fi. Sau te incalzea sa il de afara pe director si sa fie pus un alt nepot? Sau chiar crezi ca daca il dadeau afara era pus unu caruia sa ii pese de animale?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 14. Nu vreau sa se considere reclama (fiindca nici nu este), dar compar situatia prezentata in articol cu situatia de la Adapostul de caini din Baia Mare. Asta e o “entitate” non-profit si reuseste, cu doar 3-4 voluntari (adica niste oameni care nu sunt platiti pentru ceea ce fac) sa ingrijeasca vreo 160 de caini, datorita sponsorizarilor primite de la unele fundatii de profil din strainatate, dar si de la oameni din tara. Conditiile din adapost sunt foarte bune, cateii au tarcuri destul de mari, curate si sunt bine ingrijiti (in masura bugetului, bineinteles).In ultimii aproximativ 3 ani, de cand am aflat eu despre baietii si fetele astea, au reusit sa trimita zeci de catei in adoptie internationala. Problema este ca nemernicii nostri autohtoni au mereu grija ca adapostul sa fie arhiplin, intrucat mereu se gasesc pe strazi animalute aruncate, de cele mai multe ori prea mici ca sa poata supravietui pe strazi, animalute care ajung, prin grija acestor voluntari cu suflete mari, in adapostul lor. Desi in fiecare an adapostul organizeaza campanii de sterilizare gratuita pentru toti posesorii de caini din oras, epopeea puilor aruncati pe strazi de crestinii care, cu sufletul lor “mare”, se roaga in zilele astea (cand e nu-stiu-ce plm de sarbatoare) sa le fie bine ca sa nu le fie rau, ziceam asadar ca aceasta epopee nu pare sa aiba vreun sfarsit. Am adoptat si noi un catel la distanta, iar suma pe care o depunem lunar in contul asociatiei pentru acel caine este de 50 lei. Asta am stabilit-o noi si suntem constienti ca este foarte mica, dar, din pacate, nu ne permitem mai mult (cel putin deocamdata), insa banii ajung macar pentru hrana respectivului catel. In urma cu doua saptamani am depus si formularele 230 prin care am donat cei 2% din impozitul pe salarii catre adapost.
  Ce m-a impresionat in mod deosebit a fost corectitudinea exemplara a Oamenilor din adapost. La inceputul sponsorizarilor noastre, luasem in adoptie o catelusa batrana si cu un ochi lipsa, deci un animalut care era 100% neadoptabil. Dupa vreo 10 luni, catelusa cu pricina a murit. Desi ar fi putut incasa lunar suma respectiva de bani de la noi, intrucat noi nu verificam utilizarea ei si nici n-aveam de unde sa aflam despre moartea animalului, am primit un mesaj de la coordonatoarea adapostului, prin care am fost anuntati de moartea catelusei si ni s-a spus ca, daca nu mai dorim sa sponsorizam un alt caine, nu este nicio problema, ea ne multumeste pentru ceea ce am facut pana atunci. Bineinteles ca am ales imediat sa adoptam un alt catel, dar gestul de o corectitudine desavarsita pe care l-a facut respectiva doamna ne-a lasat efectiv fara cuvinte.
  Ce voiam sa spun cu asta este ca, din nou se dovedeste actualitatea proverbului conform caruia omul sfinteste locul.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 2

  • @Florine, ce-aș putea să mai zic?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 15. ha,ha,ha,ha!

  ia uite dom’le de unde a rezultat faimoasa suma de 1292 lei:

  Nr.
  617/11.05.2018
  APROBAT
  DIRECTOR
  Cosmin Bogdan Apostoliceanu
  DEVIZ ESTIMATIV
  p
  rivind cuantumul ce reprezin

  calcula
  ția de preț a cheltuielilor
  de întreținere în adăpost a
  câinilor
  fără stăpân
  care se adoptă prin fo
  rma ,,adopț
  ie la distan
  ț
  ă

  La alcătuirea devizului es
  timativ s

  au avut în vedere urmă
  toarele elemente
  :

  fond salarii luna
  r alocat prin bugetul local
  conform
  HCL nr. 58/09.03.2018

  lista de costuri estimative referitoare la hran
  ă
  ,
  publicată de ANSVA privind
  stabilirea cheltuielilor de întretinere în adăposturile publice conform art.
  26
  ,
  alin.
  (
  4
  )
  d
  in
  HG.1059/2013;

  contractele de utilităț
  i încheiate de Serviciul public de gest
  i
  onare a câinilor fără
  stăpân
  Slatina
  cu furnizo
  rii de servicii de salubritate
  , de energie electrică
  și hrană astfel:
  contract
  nr. 466/08.04.2016 și contract
  nr. 843
  /13.04.
  2016 încheiat cu SC SALUBRIS SA
  ,
  convenția de exploatare nr.
  9100000470/18.03.2016 încheiată cu SC CEZ DISTRIBUȚIE SA,
  contract nr.
  960000185/2016 TELEKOM ROMANIA COMUNICATIONS SA pentru internet

  telefonie și
  achiziția directă
  pentru hrană
  uscată nr.
  1
  5785193, furnizor Sc. Intermed
  Piramid Vision Srl.

  capacitatea de cazare în adăpost a câinilor fără stăpân
  autorizată
  la un num
  ă
  r maxim
  de
  160
  câini.
  1.
  Calculație cost întreținere pentru un câine
  A.

  fond salarii lunar
  =
  199500
  lei
  :
  160
  câini
  =
  1246,90 lei/lună/câine
  B.

  hrană uscată
  =
  2
  ,
  30
  lei / kg x 0,
  325
  gr/zi =
  0,75 lei/
  zi x 30 =
  22 lei
  / lună
  /câine
  C.

  uti
  lităț
  i :

  cheltuieli salubritate
  =
  1500 lei/lună

  energie electrică
  =
  152
  0 lei/lună

  internet, telefonie
  = 730 lei/lună
  Total
  =
  3750 lei
  /lună :
  160
  =
  23,40
  lei/lună
  /câine
  ———————–
  Total cost întreținere/câine
  A+B+C
  =
  1292
  ,30 lei/lună
  :
  30
  zile
  =
  43,10
  lei/zi
  , respectiv 1293 lei/lună.

  http://www.primariaslatina.ro/images/proiecte_hotarari//Sedinta%20extraordinara%2022.05.2018/Proiect_159_.pdf

  deci nu salvezi niste caini, ci le platesti unor javre salariile umflate
  perfect legal n’est-ce pas ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Cam multe aditionale fac cateii aia, sa mai taie din ele, ce dracu!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 4

  • 2,30 lei kg e deja umflat,cand cumperi mancare cu tona de la distribuitori scoti un pret mult mai bun.Doar sa vrei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Vera,

   facem deal sa dam si noi cu picioru’ la saracie ? Eu ma ocup de duba, tu cu prinsul potailor, ce zici ? Facem si invers daca-ti convine mai mult, e doar chestie de procent.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Faianțare Nu m-ai nimerit deloc. Îmi e frică de câinii mijlocii și mari. Deci de alergat, alerg, dar DE ei, nu după ei. Nici la condus nu mă bag, decât dacă ai o supărare cu cineva și vrei să-i parchez eu duba în vitrină :))))
   Facem bani altfel, găsim noi o combinație, dar musai cu Statu’, că acolo e gălagia de lovele.

   P.S. Am băgat azi 8h de muncă cinstită, multă și prost plătită. Vera rulz… :/

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

 16. “10000 roni… o suta de milioane vechi…o masina pârcoșă, ….2 telefoane note 8 sau iphone x …LUNAR !! și mai socotiți voi…. 10000 bani mărunți…
  PS: alții trăiesc cu mai puțin lună de lună…”

  E un citat din @ardei gras si să-mi fwt una dacă îl înțeleg. Unii trăiesc cu mai puțin de 10000 lei lună de lună? Plm, pe ce blog mă aflu? Ultima oară când am cheltuit banii aștia într-o lună a fost acu, când mi-am plătit concediul (și pt care am strâns din buci și tăiat din bere juma’ de an). Iar penultima oară acu 2 ani, de făcui credit. Adicătelea, așe bine o duceți?
  PS: Sau să-mi explice cineva că-s prost și n-am ințeles răspunsul 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Ahahahah, @Papi, ochisem și eu citatul ăla, dar cred că s-a exprimat aiurea ardeiu’. Plm, o sută de milioane n-am văzut recent. Am visat dăcât 😂😂😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 4

  • @Papi, șerif, aici toți suntem nababi. Io dai 100 de milioane pe lună doar pe semințe.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Verooo, băgai muncă (de acasă) azi de la 8:30 și până acu’. Iar vineri bag la fel. Plm, jobu’ meu ține doar sărbătorile din Vest. Dar și când mă gândesc la concediul de peste 2 săptămâni, înjur mai lejer 🙂

   @Mi’ai: Păi d-aia, boss. Că nu bag semințe. Bagă consoarta, dar ea are voie… câstiga mai mult decât mine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Am avut 100 mil pe mana cand am dat avansul la prima casa. Si aia luati dintr-un alt credit. Viata e frumoasa…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 17. Eu am o curiozitate,pe aici toti zic că cei din Bucuresti au cele mai barosane salarii si învârt banii ca pe semințe. .Așa că de ce vă plângeți?
  Vera,ai voie să mă porcăiești.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Marius M ahahahah, dacă aș avea un euro de fiecare dată când am auzit asta. Plus aia cu “în IT sunt salariile (cele mai) mari”. Eheee, nu l-aș mai invidia pe domnu’ director de azi. Noi să fim sănătoși, că bani cu țârâita să tot facem :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Vera,am rude care dau cu sapa in IT in Brasov și nu că stiu cat au dar merg în concediu in afara în fiecare an.Nu că ar fi mare efert financiar asta .Doar de curios si daca vrei sa spui,ajungi la 1000 euro/luna?Net nu brut.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Sper că toată lumea din bula asta ştie că un salariu de 2000 de lei brut însemnă de fapt 1200 net. Mă cam enervează ştirile “jurnalistice” care spun că X are salariul Z şi care nu prea fac diferenţa dintre salariul negociat şi venit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Marius M Nu, pentru că nu dau cu sapa pe tehnic, ci pe design/dtp, unde ie chișchirei mici, cât să nu mor de foame. Mă rog, sunt ușor legată aici, nu prea îmi dă coraju’ ghes să caut ceva mai cu moț, pentru că, din păcate, nu am plasă de siguranță și sunt solo provider pentru 3 guri. Aia e, noi să fim sănătoși, aștept o mătușă tamara ceva 😂😂😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 3

  • Vera, da’ cine stă toată ziua pe bloguri de la 9 la 17 , hă ? . Tanti Eliabeta nu ştiu dacă mai are prinţi da’ sunt sigur că are regele Cioabă ceva moştenitori. :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • Boss, eu am 3 ani de proiectare in spate si abia ma invart la 900 euro. Si proiectez totul 3D. Deci cainii cu covrigi in coada nu sunt la mine. Doar un pisoi pe Whiskas…

   P.S. Da stiu, sunt prea mic sa am pretentii salariale la 26 de ani. Stiu cat ma duce capul si stiu ca am fost la interviuri unde am cerut cei 900 euro si m-au injurat. Adica am cautat ceva pana m-am impiedicat de salariul asta…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 3

  • Cel mai mare salariu pe care l-am incasat intr-o luna a fost 6000 de coco. Asta a inclus salariu + ore suplimentare + diurna. Dar am muncit ca nebunul si am bagat ore suplimentare si ore de noapte ca la balamuc. In mod normal am undeva la 1000 de coco, in cazul in care sunt in tara si am doar salariul. PS am vreo 11 ani in campul muncii

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 3

  • Auzi bă la ăsta micu, Alexandru Tioc, este cam nemulţumit cu 900 de euroi la 26 de ani cu proiectare 3D. Păi băăă , când scriam io cu creta pe ziduri PWLA în 3D tu mâncai creta pentru că credeai că e ciocolată albă. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Shoric,ieri a stat ,,majestatea sa” la o masa langa mine.El cu inca vreun conte,ceva.La masa cu ei un copil de vreo 15-16 ani si unul de vreo 10 ani,la o masa langa ei regina cu contesa presupun ,plus doua fete.Pe ala mic il strigau Armani:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Shoric. Ma bucur ca stiai sa scrii sau sa desenezi o pula in 3D cu creta. Eu mi-am exprimat opinia si intotdeauna o am in balanta cu un manager de KFC sau sa zic si mirificul minim pe economie (mno, stiu, din 1900 ramane cu 1260. Pizda ma-sii, pe hartii e 1900) la care se tot umbla si la ala mediu, pentru prostii de pe bancile facultatii, o ramas de rahat (din cunostinte stiu ca este 2400 net ramasi in mana). Am plecat si eu pe 1700 ca tot rumanu”. Nu sunt milog cand cer, mortii ei de facultate, am invatat de placere si fac de placere. Poate in viitor va fi mai bine. Nu ma plang, nu ma laud.

   Ce faceai tu si pe ce salarii te-ai jucat tu 3D e strict problema mea. Daca te-am deranjat cu opinia mea, sorry.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 18. Tot vorbiţi de bani, că este mult 10000 de lei sau că sunt mulţi 30 de oameni să îngrijească 160 de caţei … da’ voi nu ştiţi cât de greu este să plimbi 160 de câini în fiecare zi, să-i despuriceşti, să te joci cu fiecare, să ştii care, ce jucării preferate are, plus ore zilnice de dresaj profesionist şi consiliere psihologică.

  Tu’le muma’n cur de hoţi şi atârnători, oameni de rahat care nu au făcut, şi nu ştiu să facă nimic pe bani mulţi.

  PS. tocmai am văzut la tv cum un idiot îşi legase câinele cu un lanţ de maşină, şi-l târâia pe drum. De ce ? pentru că aşa a vrut el şi pentru că poate.

  Suntem ţara lui “Pentru că aşa vreau eu şi pentru că pot”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Ala si-o luat dosar penal. Nu stiu nimic de caine in schimb…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 19. 😒😡zic asa…in mod sec, nesimtit, jignitor, ofensator…e mai ieftin sa adopti la distanta un copil in Africa: €25/luna!!…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Camila, ăăă, dacă este vorba de copii, sunt şi în România fundaţii, ongeuri, care se ocupă de copii orfani sau cu probleme. Trebuie să fii un pic snob să adopţi un copil din Africa când sunt atâţia aici, aproape, şi pe care-i poţi chiar şi vizita.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 20. Tocmai am adoptat un curcan, specia de boschet județean GR 😁 Lacrimi și sfinți… printre dinți. Cu ocazia asta am aflat că hârtia roz e format A4. Era cică o formă de prevenție 😉 cu șase cai … ăăă puncte. După ce stai ca fraierul 30 de minute printre tiruri / turisme și te îndrepți nerăbdător spre haosul finalului de mini vacanță din capitală ai super surpriza să ocolești 2 câini cu ” roatele-n sus” și dai de prevenitorii ce au pus rahatul ăla de radar în exteriorul localității, dar te opresc în localitate.
  Ce frumos 😁. Isn’t cute ? But it’s wroong

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 4

  • Vaiii, ce trist, a luat Habarnamdenimic amendă pentru că a stat ca fraeru 30 de minute în trafic şi când a scăpat a dat talpă şi l-au prins nişte ţărani de poliţişti din giurgiu. Alt nepot de’a lu’ Ilie Năstase.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @HabaRnaM Ahahahaha, un comentariu cu de toate: TNR + youtube + 2 stupid dogs 😂😂

   Da’ tu ce cauți în orașul meu?! 🙄

   Jesus, @Shoric, ești acru rău azi ^^

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Nu e trist că am luat eu amendă. E trist cum se face treaba în țărișoara asta. În loc să fluidizeze traficul, să facă ceea ce trebuie ei stau la pândă ampwlea, la japcă. Pentru mine e îmbucurător că nu am avut intenția să le dau dreptu’ 😁. Am șanse să devin cetățean model 😁 genul de prost care se ceartă cu Enel,Luxten, care sună la Engie, la toți să își ceară drepturile lui și ale altora. Îți dai seama că am tractat taximetriști? Am salvat țigan de la îngheț 😎 etc.
   Mă doare-n pix de o amendă. Mă oftică mersul lucrurilor și direcția spre care ne îndreptăm. Mă gândesc serios să renunț la tot și să o iau de la capăt într-o altă țară.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • @Habar right back at you 😉. Daca mergeai regulamentar ajungeai poate mai devreme si cu banii in buzunar.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Habarnam, asta cu “Mă gândesc serios să renunț la tot și să o iau de la capăt într-o altă țară” am citit-o pe toate blogurile scrisă de mii de nemulţumiţi de ţara asta de căcat. Plm, de ce plăngi ca o muiere care tocmai si-a luat-o peste bot pentru a duăsutepatruzeciaoară de la bărba’su alcoolic ? GO GO WEST
   PS. De aia nu se face face ţara asta bine, sunt oamenii prea stresaţi.
   PS 2. Am glumit, nu se face bine pentru că sunt prea puţini oameni amendaţi.

   Amendă plus bătaie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Alin, nu, pentru că Habarbnam lucrează în IT pă 3000 dă euro:) şi se pişă cu jet pe o amendă de 300 de lei . El aşteaptă doar o oportunitate să plece în westul sălbatic unde nu stau miliţieni în boscheţi.:)
   A, şi aşteptă o medalie de la Iohannis pentru că a salvat un ţigan de la înec şi a tractat un taximetrist. sau măcar să-i de-a cetăţenia română.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @Shoric dap ai dreptate pe afara curcanii nu sunt boschetari, pe acolo sunt camere peste tot. Acolo daca ii dai talpa iti vine amenda acasa. Testat pe propia-mi piele in Germania si Olanda unde am platit 30 respectiv 289 de euro ca am depasit viteza.
   Daca ar fi si la noi la fel cred ca nu ai mai vedea flash-uri pe strazi :). Uneori civilizatia se poate intoarce si impotriva noastra. #VremOTaraCaAfara!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • @Habar inca o chestie bro’, ma bucur ca nu ai incercat sa le dai dreptul pentru ca mentalitatea politistilor nu mai este ca cea de dinainte, cand mergea cu o atentie mica, o maslina ceva. Am exemplu un tovaras caruia i s-a facut dosar penal pentru dare de mita si i s-a dat cu suspendare pentru simplul fapt ca a incercat.
   Era mai ok daca o ardeai pe: bai am gresit, am luat-o, voi incerca sa fiu mai atent data viitoare si nu iti sarea @Shoricul in cap. Eu am intervenit pentru ca iti sunt simpatic si ai introdus cuvinte special pentru mine. Stiu, sunt!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Eh, am făcut umpic mişto de Habarnam, ştiu ce a zis, da’ şi eu aş vrea un drum cu 2 benzi pe sens în oraşul meu de carton pentru că duminica toată lumea merge la cumpărături la kaufland. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Mda … aveți și voi dreptatea voastră… Optometriștilor 😁

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Habarnam, şi ce faci, plăteşti amenda sau fugi în Costa Rica să ceri azil politic ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 21. @Shoric…ce am scris era de citit printre rânduri…Copiii saraci exista pretutindeni si chestia cu snobismul nu cred ca isi are rostul. Era doar un exemplu!🙄

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 22. Hai sa facem ceva. Cui ne adresam? Eu trimit petitie, cerere, orice, dar sa stiu unde. La departamentul Anti-Coruptie?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 23. Eu stiu pe cineva suficient de tamp.. diperat ca sa dea sapaga sa se angajeze acolo. Spaga pe care n-a recuperat-o inca pentru ca bineinteles a dat-o degeaba ca in final nici postul respectiv nu a mai fost creat…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.