Presupunem c-ai fi (sau poate chiar ești) un antreprenor, patron, angajator (sau ce titulatură ți s-o potrivi) care activează în mediul de afaceri privat. În fiecare zi a vieții tale te lupți cu piața și cu concurența, încercând să spraviețuiești sau să faci profit într-o țară și o economie în care ăștia mai au un pic și iau și pielea de pe provizioanele tale, o țară în care impozitele te cocoșează și unde ți se jefuiește cashflow-ul la drumul mare. Zi-mi și mie dacă tu, angajatorule, patronule, antreprenorule, ai angaja-o pe doamna Dăncilă pe un post în firma/compania ta?

Și nu vorbesc musai despre un post de management sau cu nisciava responsabilități de conducere, vorbesc despre ORICE post. De la dus tava cu cafea, facturistă pentru oamenii de la vânzări, lucrătoare pe motostivuitor sau femeie de serviciu, până la cel mai șmecher post disponibil în organigrama companiei tale. 

Serios, fă un efort și imaginează-ți c-ai avea-o în fața ta, pe un scaun, pe doamna Dăncilă (presupunem că tu ai fi cel care ține interviurile) și trebuie să iei hotărârea dacă o angajezi sau nu. N-ai voie s-o întrebi nimic, trebuie să decizi doar în funcție de cum a performat până în acest moment din postura de prim ministru.

Ce vreau să te rog e să uiți de orice simpatie politică, să treci peste faptul că urăști pesedeul (dacă te afli în această situație absolut ingrată, desigur) și să iei în considerare doar factorii care contează atunci când angajezi pe cineva: ce-are în cap (și aici te poți orienta strict după ce și cum a debitat doamna de când este premier) și modul în care s-a prezentat ca imagine (da, oricât ar sări de cur în sus adepții politicăl corectnesului, cam contează cum arăți la un interviu, că d-aia te duci îmbrăcat în hainele ăle bune și aranjat la marele fix).

Gata? Ți-ai imaginat scena interviului? Acum zi-mi sincer, angajatorule, ai lua-o la tine în firmă sau în echipă? Te-a câștigat suficient cât să-i oferi un job și-un salariu?

Dacă răspunsul tau e NU, am să-ți dau o veste: deja ai angajat-o. Și pe ea și pe Olguța Vasilescu și pe Tudorel Toader și pe Daea și pe toată șleahta asta de guvernanți care-și dau măsura inteligenței și priceperii în fiecare zi a existenței lor. Iar acum poți doar să asiști neputincios la toate elucubrațiile lor și să te rogi la Dumnezeu, Iehova, Buddha sau Marele Manitou să mai reziști încă o zi, încă o săptămână, încă un trimestru sau încă un exercițiu financiar.

Pentru că, din nefericire, pe ăștia nu-i poți concedia.

P.S. Dacă răspunsul tău e DA, să fii pe fază, s-ar putea să ți se îndeplinească dorința zilele astea.

mihai_vasilescu_dancila