Pe lângă multiplele foloase pe care le dau pe lângă casa omului (lapte, blană, brânză, carne, ouă), în timpul cutremurului și imediat după, am avut revelația adevăratului avantaj de a avea o pisică în casă.

Nu, n-a venit să mă anunțe cu cinci minute înainte că plăcile tectonice urmează să-și facă de cap. Nici nu a început să miaune pentru că instinctul ei ancestral de animal de pradă îi spunea că urmează o dezlănțuire a naturii. În schimb, am avut motiv să mă dau jos din pat, căcat pe mine de frică, s-o caut prin toată casa, s-o găsesc dormind ca o nesimțită și s-o avertizez eu pe ea:

– A fost cutremur!!!

S-a uitat cu atâta scârbă la mine, de mi s-a făcut și rușine c-am trezit-o din somn cu așa un motiv de toată jena și m-am calmat instant.

De-aia zic, luați-vă pisici, n-o să știți niciodată că urmează vreun cutremur, prin urmare n-o să vă panicați aiurea nici înainte nici după.

P.S. Hai, acum vreau să aud poveștile pe care le credeam și eu înainte să am pisică: “Nu e adevărat, a mea a simțit, a început să miaune și a schimbat canalele la televizor până a dat peste emisiunea “dezastre naturale”, ca să mă avertizeze că se întâmplă ceva”.