6,025 cititori

Cum a fost cu misiunea din Elveţia

Joia trecută pe la ora şase sună telefonul. Mă uit pe ecran, Bogdan de la TNT. Îmi fac cruce cu limba în cerul gurii, curierii, poştaşii sau popii nu aduc aproape niciodată veşti bune. Unde mai pui că întotdeauna sună de două ori.

-Omule, am o livrare de făcut în Elveţia, te bagi?

-Ăăă…

-În trei minute trebuie să-mi dai răspunsul!

-Ăăă…

De obicei reacţionez mai inteligent când vorbeşte lumea cu mine şi uneori chiar reuşesc să răspund la ce sunt întrebat, dar acum parcă prea venea informaţia dintr-o dată peste mine. Îmi revin din uluială şi confirm cu o voce fermă, hotărâtă, de om care ştie ce vrea:

-Ăăă…

Dar Bogdan probabil a văzut multe la viaţa lui, că n-a descurajat în faţa răspunsurilor mele onomatopeice:

-Deci? Nu auzi că în trei minute am nevoie de răspuns ferm?

-Mă bag, articulez în cele din urmă.

-Perfect, la şapte jumătate trebuie să fii la aeroport. Mă suni când eşti pe drum să-ţi explic ce şi cum. Şi închide.

Mă uit la ceas. Şase şi cinci. Băi, îmi zic, ăsta o fi sănătos la cap? Cum îşi imaginează că am timp să mă duc acasă, să fac o brumă de bagaj şi să ajung la aeroport în nici o oră şi jumătate? Acum, seara, când toată lumea iese de la muncă. Mă rog, treaba lui, măcar să zic c-am încercat.

Am luat-o în pas săltat spre metrou şi mă străduiam să îmi organizez un pic gândurile, dar ca un făcut mă izbeam de una şi aceeaşi problemă presantă: oare câte perechi de chiloți şi şosete trebuie să iau la mine? Nu ştiu de ce, dar întotdeauna mă trezesc că nu-mi ajung când plec pe undeva.

Mă rog, n-o mai lungesc, la şapte şi cinci eram gata de drum şi făceam comandă la taxi. Mda, ţi-ai găsit, evident nu era nicio maşină disponibilă. Doar că am reuşit să mai pierd aproape cinci minute din timpul pe care oricum nu-l aveam la dispoziţie. Ok, zic, nu e panică, mă duc la colţ, la Budapesta, unde de obicei se calcă pe cap minim cinci taxiuri. Ce să vezi? Gol, nicio maşină. Nici măcar un Pelicanul amărât. Deja simţeam că mă ia uşor capul.

Scot telefonul să fac comandă la Uber. Mişto, tarif mărit şi timp de aşteptare zece minute. Scap o înjurătură decentă în surdină (fără “morţi”, doar cu “mame”) şi apăs “comandă”.

Pe drumul către aeroport, sun la TNT să aflu şi eu unde plec şi ce am de livrat. Adrenalină pură, vă zic. Să fii în drum spre avion, dar să nu ai nicio idee unde te duci, creşte binişor pulsul, să ştiţi. Cam simţi inima cum încearcă să iasă afară. Tare senzaţia! M-am mai liniştit doar când mi-au pus în braţe pachetul cu şaişpe kile de sarmale care trebuia livrat de urgenţă. 🙂

Glumesc, desigur, despre ce era vorba? Un biznismen elveţian, ceva General Manager pe la o companie măricică (spre foarte mare), îşi uitase laptopul la București. Şi acum îl voia omul înapoi, că deja ţinuse două şedinţe fără excel-uri şi parcă se simţea incomplet. Nici delegarea de taskuri nu mai era ce trebuie fără grafice, plăcinte şi rapoarte. Mai nota el chestii pe coli de hârtie, dar le luau subalternii şi făceau avioane din ele.

Bref, când s-a lămurit că nu ţine treaba fără calculator, a dat comandă la TNT. Ei bine, asta trebuia să fac eu, să-i duc tipului “instrumentul de tortură” uitat la București. Eventual, cu tot cu date.

Cam asta aflasem când am oprit uberul în curte la TNT să ridic coletul. Aşteptam jos să-l preiau şi văd că apare cineva care semăna izbitor cu un om. Adică avea două mâni, două picioare, doi ochi, ca noi toţi, puteai să juri că e un cetăţean ca oricare altul. Nici pomeneală, Ciprian de la TNT este reprezentarea umană a cicălelii. Poza lui ar trebui sa apară în dicţionar pentru termenul ăsta. Mi-a înmânat obiectul, m-a pus la curent cu tot ce trebuia să ştiu şi apoi mi-a comunicat cu o voce gravă:

-Din momentul acesta, până i-l predai clientului, personal, în mână, eşti al meu. Îmi raportezi în permanenţă unde eşti şi ce faci, la orice oră din zi şi din noapte.

Eu am zâmbit crezând că exagerează. Nu, frate, de cum m-am întors cu spatele, a început cu sms-urile. Şi m-a ţinut aşa până am scăpat de laptop-ul ăla. Eşti bine, Ciprian? Nu ţi-ai muşcat limba, n-ai păţit nimic în neregulă, da?

Da, ştiu, nu sunt tâmpit. Înţeleg că reuşita livrării era responsabilitatea lui, dar acum mă distrează că pot să-i zic şi eu nişte chestii, prea m-a stresat. Te-ai urcat în avion? Ai coborât? Ai luat taxi? Te-ai trezit? Cum e vremea? Mai lipsea să mă întrebe dacă am mâncat şi m-am îmbrăcat gros, că-l treceam în telefon “mama”.

Evident, nu s-a întâmplat nimic nasol, a doua zi dimineață am ajuns şi am livrat până să apuce să-şi bea cafeaua managerul elveţian. Cred că nici nu apucasem să părăsesc clădirea că deja programase prima şedinţă din ziua respectivă.

Ba nu, mint, s-a întâmplat ceva. De la aeroport până la locul faptei am mers cu taxiul (aş fi vrut să mă urc în tren, dar cred că făcea Ciprian atac de apoplexie). Când am ajuns la destinaţie, stupoare:

-Monsieur (aşa zic taximetriștii de la ei, în loc de “boss”), 137 de franci face cursa.

Cââââât? Mon ami, în România la banii ăstia mă duc cu taxiul pe litoral şi-mi rămâne caşcaval şi de cazare. Nu pot să mint, am sughiţat un pic când i-am plătit şi am luat în considerare varianta să ma relochez în Geneva şi să-mi iau licenţă de taximetrist.

Bun, înainte să închei, hai să vă răspund la întrebarea care vă stă nerostită pe buze: “bine, bine, dar de ce să livrezi tu pentru TNT, eşti angajat la ei, eşti colaborator sau care e treaba?”. Vă lămuresc acuş.

Nu foarte multă lume ştie că TNT are o echipă care se ocupă cu tot ce poate înseamna “livrare specială” (special delivery, în română). Ei bine, departamentul ăsta poate să livreze, în condiţii optime, tot ce vă trece şi nu vă trece prin cap. Ţi-ai uitat în Africa girafa de bronz abia achiziţionată, suni la băieţi şi ţi-o aduc ei, ca nouă, în orice colţ al lumii te-ai afla. Ai tranşat-o pe soacră-ta în baie şi ai fost nevoit să pleci de urgenţă într-o delegaţie, comandă o “livrare specială” şi ţi-o răspândesc băieţii pe tot globul sau unde le laşi tu vorbă. Hai c-am dat-o n caterincă și soacra ar trebui să fie în urnă și să aibă toate actele necesare de export, dar voiam să înţelegeţi cum stau lucrurile. Practic, echipa asta preia cererile mai neobişnuite. Uite, am trei exemple reale, care vă vor face să înţelegeţi clar. Sunt sută la sută veridice, le ştiu chiar de la sursă, mi-au fost povestite la o bere, unde ştiţi că se dezleagă cel mai uşor limbile.

Primul. Un tip pleacă în State la o negociere pentru care avea nevoie de un contract, semnat şi ştampilat în original, pe care a uitat să-l ia de la Bucuresti. Îi trebuia a doua zi dimineaţă, altfel îi pica toată afacerea. A sunat la TNT şi a întrebat dacă se poate face ceva. S-a putut. Pentru că livrarea pe procedură normală (cu avioanele lor) ar fi depăşit cu mult termenul limită, şi-au urcat un angajat într-un zbor al unei companii de linie normală, dar care pleca în două ore. A luat contractul cu el şi a doua zi dimineaţă i l-a înmânat pe aeroport clientului, care era in culmea fericirii.

Al doilea. Ceva mare producător auto constată că rămâne fără stoc la nu ştiu ce şuruburi de care aveau nevoie ca de aer, ca să nu oprească producţia la unul dintre modele. Au cerut termen de livrare de la furnizor şi ăla le-a zis: “trei săptămâni, mai puţin nu avem cum”. Păi în trei săptămâni nu numai că opreau linia de producţie, dar mai şi ruginea daca scăpa femeia de serviciul mopul mai tare în găleată. Au găsit şuruburile în România, dar nimeni nu voia să le trimită de pe o zi pe alta. Lasă că a vrut TNT-ul. Pe modelul de mai sus, un băiat care lucrează la ei s-a urcat în avion cu două geamantane pline ochi cu şuruburi. A doua zi le aveau ăia de la fabrică şi s-au mai gospodărit cu ele până au primit stoc baban de la furnizor.

Al treilea, cel mai impresionat fără îndoială, este cel de aici.

Acum aţi înţeles? Există situaţii care par fără ieşire şi în care nu mai contează nici macar banii, ci să izbuteşti cumva să le rezolvi. Ei bine, pe partea asta de transport/curierat, TNT se pare că reuşeste să te scoată din impas, dacă ţi se ivesc probleme precum cele pe care tocmai vi le-am povestit.

Bun, pentru livrări speciale, cei de la TNT colaboreză uneori şi cu oameni din afara sistemului, a companiei, inclusiv bloggeri, ca să înţeleagă şi ei ce logistică este în spate chiar când vorbim despre cel mai banal obiect, dar care trebuie livrat în condiţii de “îmi trebuie ieri”. Uite-aşa am primit eu telefonul de joi seară.

Una peste alta, zic că m-am descurcat onorabil şi cert este că am predat coletul cu bine, după care mi-am reintrat în meseria de scriitor de texte. Şi, slavă domnului, am avut material, că elveţienii s-au întrecut în a mi-l procura. Well, despre asta o să povestim mâine, că azi ne-am lungit cam mult şi mai trebuie să şi muncească cineva.

P.S. De data asta mi-au ajuns chiloţii pe care i-am luat, chiar m-am întors cu unii curaţi. Deşi, dacă fac socoteala zilelor, nu-mi prea iese. Hmm, sa fi purtat o pereche de două ori? Când eu va zic că mereu se întâmplă ceva cu drăciile astea…

P.P.S. Chiar când terminam de scris textul, am mai aflat una tare, ia fiţi atenţi aici. TNT sunt singurii care îți dau banii înapoi dacă nu îți livrează a doua zi pe teritoriul României. Şi asta fără să mai fii nevoit să faci tot felul de petiţii, sesizări sau alte reclamaţii. Dacă se întâmplă, te contactează ei. Cool.

mihai_vasilescu_livrare_speciala_tnt1

Foto credit

135 de păreri la “Cum a fost cu misiunea din Elveţia

 1. Trebuia să bagi (P) în titlu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 14

  • Da’l ma in Pe-ul meu de P…pai la asa poveste mai e nevoie de P?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • “Aşa poveste”. O zici de parcă ai fi citit “Luni de fiere 2”. E doar o reclamă frumos cosmetizata, monşer.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 10

  • Pai si ce, bruckner nu a facut reclama la tara aia de rahat?N’ai vazut ce frumos a cosmetizat india?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Redoo, nu, mă, bloggerii nu au voie să facă reclamă. Bine, în cazul ăsta nici macar nu este vorba despre reclamă, că până la urmă nu m-a plătit nimeni. Dar, asta e, din toate poveştile mişto scoatem doar lucrurile care nu ne convin şi i le aruncăm în faţă ăluia.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @skogentrollet, şi ce e rău în asta? Sau cu ce scade din farmecul poveştiî? Pentru că, să vezi ce, chiar nu e uşor să fii curier.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 19

  • @skogentrollet, mda, exact ce ziceam.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Redoo, nu, mă, dacă făceam asta de capul meu nu mai era nicio problemă, aşa e nevoie de “P”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @skogentrollet, aşa? De ce?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Gata, m-ai convins! Ma gandeam cui sa trimit un colet “special delevery” si nu am gasit asa ca o sa-mi trimit chiar mie unul oriunde vrea muschii mei! Abia astept sa-i vad fata celui trimis de TNT cand n-o sa ma gaseasca!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Georgian, dar ce te face să crezi ca n-o să te găsească? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Ups! Adica “haoleu” nu UPS! Ai dreptate…la asta nu m-am gandit! Eu ma gandeam sa trimit coletul cu numele meu pe el acolo unde nu puteam eu ajunge dar mi-as fi dorit (Tokio, de exemplu). Macar el sa se bucure (coletul). Scuze pentru exprimarea alambicata, sunt la a 3-a cafea super tare si imi tremura pupila stanga…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Georgian, cum ar fi să ţi-l expediezi la Tokio şi să te găsească acolo? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 3. Bai, nu tot ei au adus elefantul lu Niculae din Africa?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Redoo, frate, habar nu am, dar exact la asta mă gândeam când scriam. As putea să întreb. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Nu ne-am băgat la elefanți până acum, dar nu ar fi așa o mare problemă de adus… bucată cu bucată, dacă și ei colaborează, cu toate că le stă mai bine în Africa 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 4. Si eu care credeam ca TNT e programul ăla de filme vechi care începea când se găta Cartoon Network. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @gabi, hai, mă, adică e prima oară când vezi logo-ul portocaliu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Glumeam desigur. Bine ca n-ai păţit ca în Naufragiatul. Dar ăia erau de la Fedex şi tu nu zburai peste ocean.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @gabi, sau ca în “Terminalul”, că tot a venit vorba de Tom Hanks. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Heiiiii, prea multa reclama la TNT!!!!!!!!! DHL rules!!!!!!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Stanca, well, rămâne de vâzut.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Logica chestia, bine de știut. Sora mea a trebuit sa trimită un laptop in țara din SUA: 1000 de euroi si drumuri pierdute pe la UPS pt sute de acte. Ca doar era laptop. Asa cu ce oferă cei de la TNT se pare ca ieși mai avantajos, cel putin la timpul de livrare, ca acel laptop a ajuns in țara dupa 2 sapt.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 6. Hmmmm, foarte interesant! Pai si ai fost singurel asa? Nu te-ai plictisit?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Cristinica, să mă plictisesc? Cum naiba? Nu ştiam când zboară timpul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Am şi eu un pachet cu nişte prafuri pentru mama-mare de adus din Turcia. Da’ mi-ar trebui urgent că abia se mai ţine pe picioare săraca. Te bagi?

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @krantz, absolut. Când plec?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 8. Baejnebun? Daca-ti dadeau aia o bomba ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @zazania, am ascultat cu atenţie să văd dacă ticăie ceva. Aşa am văzut eu în filme. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 9. Unde mai pui ca-si zic si TNT asica trinitrotoluen!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @zazania, da, da, nume predestinat. Plus că am prins acolo şi o manifestaţie a unor sirieni, se leagă lucrurile. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 10. The Transporter 🙂
  Trebuia să fie cineva care încearcă să-ți fure pachetu , tu să-i căsăpeşti bine , şi în ultimul moment, când “uitucu” trebuia să înceapă şedința ,supărat pe Tnt, tu să ajungi ( prin geam ) tot rupt şi murdar să-i înmânezi pachetu.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @n-am1ban, şi gagica mişto? Unde e gagica mişto în povestea asta?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • păsărica de la terasă 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @lulu, auzi? Ştii bancul cu bulă, învăţătoarea şi barza?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Gagica misto presupun ca a ramas in patul din care te-a trezit telefonul matinal si a trebuit sa ajungi pe fuga acasa. Eu asta am retinut din articol, nu asa trebuia? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mama Aluniţă, asta pentru că nu am zis eu că era vorba despre şase după amiaza, nu? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ba scriai acolo ca era seara, ca bla-bla, da’ mie imi place sa cred altceva 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mama Aluniţă, aaa, e aia cu “vrabia care visează mălai”? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Hmm…. Măi Mihai…ia spune-ne tu nouă… Ai terminat cu reclama la Mega Image si acu te-ai dat cu TNT-ul? ? Spune repede cât decartează aștia. Că ai dat-o cotită cu cei de la Mega Image si te-ai fofilat să ne spui ????

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Florin, da, da, am profitat că s-a închis Mega de lângă mine şi am schimbat imediat cu TNT. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Au cam sărit , de cur in sus , haterii ce n-au gustat gluma ???

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Florin, lasă că am gustat-o eu. Na, poate lumea nu ştie ce e cu Mega Image. Anyway, eu am rămas mirat de reacţia lui @skogentrollet, cu care nu mă stiu de azi de ieri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mihai, reacție zici… dar e un editorial publicitar chiar dacă e expus prin experiența ta. Eu aş zice că tu ai reacționat aiurea la comentariul meu.
   Poate te miştocăream… dar la cum ai sărit de fund în sus…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @skogentrollet, pentru că nu mă aşteptam de la tine şi nu după un astfel de text.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 12. @Mihai, intrebare: te pun sa semnezi ceva, au vreo dovada ca ti-au dat tie, persoana din afara companiei, pachetul sa il livrezi? Adica, daca iti trecea prin cap sa-i “spargi” tipului laptop-ul, sa gasesti cine stie ce chestii…interesante si sa le vinzi la concurenta, apoi sa zici ca nu ai avut niciodata obiectul in posesie, au cum sa demonstreze contrariul? Sau merge doar pe incredere? ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Ionut, păi hai să le lămurim. În primul şi în primul rând, îşi aleg colaboratorii externi când sunt convinşi că pot avea încredere în ei. Trag nădejede că în ăstia doi ani de când ne ştim, Bogdan de la TNT s-a lămurit că nu-s vreun diliu. Apoi, ca să răspund la ce m-ai întrebat, da, am avut proces verbal de predare-primire. Am semnat pe el. După care am luat şi semnătura şi ştampila cilentului, la livrare. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Aha, ok. Deci e si proces verbal. Ca, stii tu, eu nu prea am incredere in treaba cu increderea.? Oricum, am aflat chestii interesant despre TNT. Astept cu nerabdare si chestii misto despre “neutrii” aia, poate reusesti sa ma convingi sa ma mut acolo. Pana acum, au deja o bila neagra la faza cu net-ul si nici gestul comercial nu m-a convins. Adica, si eu primesc moca un ardei iute de cate ori cumpar legume de la “omul meu” din piata.???

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Ionut, man, m-aş muta în multe locuri din Europa, dar acolo nu. Oamenii ăia par că nu au valoarea banului. Sau că îi fabrică singuri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Iti dai seama ca Ciprian te manca cu fulgi cu tot daca aparea o amprenta aiurea pe laptop 🙂 O poza ceva cu Ciprian? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Alex, aoleu, asta ar mai lipsi să-i pun şi poza aici, ca sa nu mai dorm noaptea. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 13. Gagica?
  E în sala de şedințe.
  Pune ochii pe tine după livrare, si de acolo, no…treaba voastră.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @n-am1ban, adevărul este că au intrat vreo două gagici mişto cât am aşteptat în hol. Oare una dintre ele să fi fost? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 14. Mai Mihai… grozava aventura, sincera sa fiu eu as cam fi stat mult pe ganduri inainte de a-i da omului un raspuns. Si chiar daca i l-as fi dat imediat, cand ma urcam in masina catre aeroport, as fi facut un atac de panica…:-)))
  Ma bucur ca in urma acelui raspuns te-ai ales cu o plimbare superba in Elvetia!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Camelia, “adrenalină” is my middle name. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Hmmm… chiar suna dragut: Mihai Adrenalina Vasilescu!=))))) Da’ stai asa, in ce zi pica sfanta “Adrenalina”? Ca sa stim si noi sa-ti tragem niste urari de sanatate si belsug….

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Camelia, pe 30 februarie. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 15. Weekend adventure! Fara pregatiri, aranjamente, chestii…Cool!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @AmiB, and it’s so not me. Eu când plecam pe undeva aveam notate şi numele staţiilor de metrou sau tramvai unde urma să cobor. A fost pură adrenalină pentru mine să o iau din loc aşa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 16. Stau si ma intreb care e problema ca articolul nu e semnalat cu “P”. Da, mi-am dat seama din prima ca e un text publicitar, dar e atat de misto scris, atat de savuros, incat l-am citit de doua ori. Va deranja mai putin daca in loc de TNT scria X? Avea mai multa savoare? Ce va mai place sa va hahaiti pe gratis…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @opantazi, exact la asta m-am gândit şi eu. Dacă scriam că m-a trimis mama, nu mai era nicio problemă.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 17. Super, coane! Cu P sau nu, pe mine m-a intersat articolul si-am aflat si niste chestii noi. Bani sa ai, ca se poate orice, bag seama.
  Da’ cel mai misto a fost ptr tine, o plimbarica, la ceas de seara, intr-un loc misto si scump, pe banii altora…f tare! M-as fi bagat!
  Ref la logistica pe numarate, la noi e o poveste: cand plecam, fiecare isi face bagajul, treaba lui! Sa-l vezi pe om cum numara si tot ii da cu virgula. Asa ca-n ultima seara tot mai spala cate-o pereche de ceva. Ast’ toamna, la Londra, injura sistemul astora cu apa calda/rece pe tevi separate, ca se oparea la maini tot chinuindu-se c-o pereche de ciorapi, n-a reusit combo perfect.
  In rest, bine!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @moatza, cel mai important lucrur pe care l-am descoperit în mini-excursia asta a fost că hainele rulate ocupă mult mai puţin loc decât cele împăturite. Nevoia te învaţă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 18. Asa misto poveste…vreau si eu sa livrez cu TNT-ul ceva, prin Bali daca se poate, sa si aduc de acolo inapoi in Romania vreo poseta uitata de vreo duduie.Si fac apoi un articol despre ei, de sta mata-n coada! Bre, mare norocos mai esti !

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @szqwer, nu e rea ideea cu Bali. Sau măcar un Dubai. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Tu du-te in Dubai, lasa-ma pe mien in Bali sau Maldive, am asa multe de livrat acolo :-))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @szqwer, da, e treabă multă de făcut în zonă. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 19. Am de adus niște schiuri din Slatina. Cum fac? 🙂 Te bagi cu CFR-ul?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Haivas, la olteni??? Pare periculos de tot. Mi-e că ajung acolo doar cu beţele. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 20. foarte tare 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @LillysBoutique, şi în scris nu am reuşit să redau exact. Îmi bătea inima ca naiba.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 21. Pingback: #CeVrăjiMaiFacBloggerii Mihnea Vasilescu o arde cu o livrare în Elveția - Cristian China Birta

 22. Pingback: #CeVrăjiMaiFacBloggerii Mihai Vasilescu o arde cu o livrare în Elveția - Cristian China Birta

 23. acum ai aflat? eu le pun rulate si-n geanta de sala, inclusiv prosoapele.

  mie de ce nu-mi pune reply acolo unde l-am dat?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @moatza, acum aqm aflat, da. Am avut o revelaţie.
   N-ai dat tu reply unde trebuie. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 24. Mi-a placut maxim sa citesc etapele “misiunii”! Sa tot ai misiuni de-astea, sa le faci in ciuda la dusmani. Este OK exprimarea? :))

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Scorpya Cristina, e valoare exprimarea. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 25. Ăăă…. asta zic si eu domne , cum de ti-au ramas chiloti nefolositi, de la atata adrenalina :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @dede cati, sau i-am încurcat din viteză. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 26. Cu un gest frumos toți suntem datori…dar eu am așa o bănuială că ai face un serviciu unui prieten și dacă nu ar veni la pachet cu o excursie și subiecte noi pentru articole. Ok, TNT își face reclamă, dar măcar a apelat la un prieten talentat ?Felicitări, TNT ! Și tu meriți felicitări, dar mă abțin ?nu vreau să îți provoc vreun disconfort cu laudele mele ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Corina, aş face oricând un serviciu unui prieten, da.
   Da, a fost o mega-idee. Pur şi simplu nu-mi vine să cred că există reacţii negative. Mai ales că eu am scris exact în stilul meu. Nimic în plus sau în minus.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ba să crezi ?Noi avem dreptul să ne bucurăm de talentul tău…dar tu nu ?ne cam păcălești, se pare ?. .. (e o glumă)

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Corina, da, da, si eu simt că vă cam păcălesc (tot o glumă). 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Pfuuu….ce glume bune…Să sperăm că nu le mai citește nimeni ?Batem recordul la anvoturi ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Corina, dacă e record, e bine, chiar dacă sunt dislike-uri. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Era tot o glumă da’ m-am grăbit și n-am mai scris ?Recordurile de-aia există…să le batem, da’ n-am eu pretenții de-astea…?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Corina, ei, eu să ştii că am. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mihai, eu n-am pentru că respect drepturile omului și am pretenția să mi le respecte și el ? Recunosc, sunt o ciudată ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Corina, cam eşti, dacă vii cu pretenţii din astea deşarte. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mulțumesc ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ei,lasa carcotasii in pace,da-i inainte tot asa,mie personal imi face placere sa-ti citesc blogul si multe comentarii savuroase!stii cum e ,nu poti multumi pe toata lumea!De gustibus non discutandum!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @rodica, “p”. Disputandum. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 27. data viitoare când sunt plecat din țară o să apelez la tnt să-mi aducă o șaorma de la calif.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @un muc, alooo, dacă te aude Radu (de la Calif) că zici “shaorma” în loc de “kebab”. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • să organizeze o degustare să ne arate care e diferența 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @un muc, să ştii că-i zic. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 28. Citit, plăcut mult, mult, mult de tot. Una din cele mai interesante dintre scrierile tale ( puține cred c-am ratat!). Care-i problema dacă e publicitate sau nu? Ce? Pe Turcescul nu-l plăteau și serviciile? 🙂
  P.S. Mi s-a părut doar sau a reapărut SorinB duminică?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @VictorR, care e problema? Problema esta că “bă, blogăre, să nu cumva să îndrăzneşti să scrii vreun material publicitar. Indiferent cât de bine sau mişto faci textul, mie nu-mi convine. Tu n-ai voie să iei bani sau vreun altfel de beneficiu, trebuie doar să livrezi articole pe care să le citesc eu, moca”. Cam asta este problema, în mare. Şi m-am ofticat, pentru că evident mă mai lovisem de genul ăsta de atitudine, dar nu mă aşteptam s-o văd la oameni pe care-i consider apropiaţi.
   Da, a apărut @SorinB, dar scurt. Săracul e stresat cu un examen şi cum prinde timp liber învaţă pe rupte. Sau aşa zice el. Ştiu eu dacă nu studiază anatomia cu vreo negresă? 😉

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Atunci – în ultimul caz – îi ținem pumnii și-i urăm baftă! Și lichid în instalația de ungere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @VictorR, da, da, dacă este a doua situaţie, are nevoie de ceva baftă. Examenul îl ia sigur. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 29. Eu vreau să mă livrez in Costa Rica? Mâine. Oare se poate?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @lulu, să te livrezi singură sau să te livrez eu? Că tot m-am obişnuit cu livrările. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • păi tu esti acreditat de TNT, nu eu. :))) și cu ocazia asta imi spui și bancul că nu, nu-l știu. vezi că drumul e lung, să știi multe bancuri

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @lulu, sunt enciclopedie ambulantă de bancuri. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 30. “Ştocar” Statham ăsta nou. Recunosc debilitatea mea pentru nasul lui. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @lectorarumana, este că semănăm? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 31. Da spirit aventurier, sunteti sLEITI, 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 32. caaaaat naiba te-a costat taxiul ala? …si o intrebare ar mai fi…cat naiba o fi costand o cafea pe-acolo?…..

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @nagaq, păi am zis cât a costat taxiul. 137 de franci. Adică puţin peste 120 de euro.
   Cafea? Am băut eu la Starbucks una la filtru, chioară. Şase euro.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • am vrut sa-mi confirmi ca nu-s io chioara cand am citit pretul :))))) daca imi amintesc bine…era cam o treime din rata mea la casa, rata care era evident in franci elvetieni :))))) ….sa-mi dai numarul celor de la TNT sa-ti livrez o cafea ca lumea, gratis, evident 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @nagaq, scrie-le direct pe Facebook. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 33. Transporter 3: The swix pack.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 34. Foarte tare! Spun sincer ca sunt invidioasa, vreau si eu asa surpriza 🙂 La cat mai multe “misiuni” :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @DanaR, să dea ăl de sus. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. Cea mai buna reclama e ”din gura in gura”, ca o recomandare de la persoane de incredere. In acest caz , a venit la pachet cu detalii ” din bucatarie”. Pentru mine , personal, e important sa aflu de ce sunt în stare unii sau altii, in caz de urgenta sa stiu unde apelez sau ce sa recomand. Cui i se pare reclama si nu digeră asta, nu e obligat sa citeasca, că doar nu intrăm pe blog in urma unui test din articolele precedente. ? Mă bucur că am citit articolul, scris in maniera ta cu toate informaţiile folositoare pe care le cuprinde.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Dana, nu ai să citeşti vreodată altfel aici. În ziua în care voi pune un text publicitar şi atât, o să închid blogul. Iar povestea din Elveţia a fost impresionantă dincolo de orice fel de publicitate. Până la urmă oamenii ăia au pus reputaţia companiei în mâinile mele. Ceea ce pentru mine înseamnă enorm. Puteam s-o dau în bară şi să se facă de tot râsul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Tocmai despre asta spuneam . Nici prin cap nu-mi trecuse ca se poate si astfel de curierat. In concluzie, esti o persoana de incredere pentru mine ( ca altfel nu-ti citeam blogul ), cat si pentru cei de la TNT. Nu zic ca-s de acord cu tot ce scrii, dar o alta opinie decat a mea nu poate sa-mi faca decat bine. Ma destupa la minte. 🙂 Pe langa portia zilnica de amuzament, aflu multe lucruri utile. Nu comentez decat atunci cand am ceva de transmis, dar sunt prezenta cat de des pot. Multumesc !

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 36. Cat despre adrenalina, este binevenita si chiar o cautam cateodata. Ne face sa ne simtim vii. Eu am ales, pentru prima data , duminica sa ma intorc de la Bucuresti cu blablacar si intamplarea a facut sa fiu in compania a doi ucraineni si jumatate. In sensul ca unul era stabilit in Bucuresti de multa vreme. Am aflat pe loc. A fost super. Mi-am primit portia de adrenalina pt jumate’ de an. 🙂 Mai merg.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Dana, păi povesteşte mai pe larg.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Grea misie, misia de…curier! Și cu păsărica aia cum a rămas?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Paula, hmmm… si vrei să spun aici? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Pingback: mihai vasilescu blog | Aventuri elveţiene

 39. Imi repugna cretinetii care iti intra in casa si incep sa iti spuna ce si cum sa faci.
  Prietene, ai primit un produs gratuit din care ai mai aflat si informatii de care habar nu aveai si te-a mai si distrat. De ce insisti sa fii genul ala de roman jegos, caruia ii merge tv-ul pe teleshoping, dar a observat el ca aici e vorba de TNT (perspicac, nu gluma)?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Mareshalul, man, sunt obişnuit. Nu-mi mai fac probleme. Dar acum am rămas uimit pentru că a reacţionat aşa unul dintre puţinii oameni la care nu mă aşteptam.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 40. Offf, rămân în urmăăă, n-am terminat lucrarea aia, profesorul ăla, după ce se scarpină după cap, îi mai vine câte o idee, iar je trebuie s-o iau de la capăt. În fine, chiar azi mă întrebam ce ai făcut, totuşi, pe meleagurile alea. Aşadar, tu ai avut o ditamai misiunea! 😀 Bine că ai revenit. Poza îi criminală, îţi şade bine pistolar. 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Din Cartea Evei. Statham curat. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 41. Pingback: mihai vasilescu blog | Dacii liberi şi-au cerut dreptul la replică

 42. Pingback: DACII LIBERI ŞI-AU CERUT DREPTUL LA REPLICĂ - Apropode

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.