Mi se întâmplă niște chestii cel puțin ciudate. Și sunt curios dacă doar mie sau este vreo problemă generală. Ia fiți atenți aici.

Sunt la masă, la film sau în orice al loc în care libertatea de mișcare îmi este oarecum îngrădită. Brusc, îmi vine o idee bună de text. Bă, dar atât de mișto și funny, că râd singur când îmi formulez primele fraze în cap.

Mă joc un pic cu ea, mustăcesc mulțumit că a venit și îmi zic că ar trebui s-o notez, să nu cumva s-o uit. Moment în care tot eu îmi spun „hai, frate, vezi-ți de mâncat/film/ce faci tu acolo că e prea tare ideea ca s-o pierzi. Ai tot timpul după ce termini.

Ghiciți ce, aproape de fiecare dată (cam de 3 ori din 5) nu mi-o mai aduc aminte. Băi dar ştiţi cum, blank total. Şi nu vorbesc prostii. Când în sfârşit ajung în fața unui device care mi-ar permite s-o notez, a unei coli albe şi a unui pix sau în sfârşit scot telefonul şi dau să încep să scriu, ia-o de unde nu-i, nu mai e acolo. S-a dus. Nu ştiu dacă înţelegeti ce zic eu aici, dar senzaţia e nasoală rău. Începi să te suspectezi şi de prostie. Nu-ţi vine să crezi că juma’ de oră mai înainte râdeai încântat şi acum te uiţi ca boul în gol.

Prima oară te ia panica. După aia te încordezi din toată fiinţa, încercând să scremi ceva din creier. Nimic. Te trec toate transpirațiile, începi să rememorezi absolut tot ce-ai făcut în perioadă dinainte să apară IDEEA, doar-doar îți dai seama de la ce ți-a venit. Nada! Te uiți descurajat în gol, te blestemi și-ți promiți că este ultima oară când se mai întâmplă. „Data viitoare, jur că scot telefonul și mi-o notez, indiferent de locul în care mă voi afla. Să fiu sub ameninţarea cu arma,în timpul unui atentat şi tot o scrijelesc cu unghiile pe-un perete”. După care, plin de ciudă, cauţi alt subiect. Care oricum nu va fi nici pe sfert ca ăla pe care nu ţi-l mai aduci aminte.

Câteva zile  mai târziu. Ești la masă. Brusc îți vine o idee beton de text. E atât de amuzantă că nu ai cum s-o uiți…

mihai_vasilescu_semnul_intrebarii

sursa foto