Pen’că mi-e foarte lene, dar şi din alte motive pe care nu vi le-aş dezvalui chiar acum, nu am scris nimic pentru azi. Dar cum stăteam eu şi fluieram în faţa pc-ului, aşteptând să-mi pice un text din cer, să vezi minunea naibii, chiar a picat. Ma rog, nu chiar de acolo de sus, ci sub forma unui articol scris de upprann, venit pe email. Am mulţumit în gând dumnezeului leneşilor si vi l-am pus aici. Luaţ dă citiţ!

 

Panica a cuprins întreaga Mare Britanie, începând cu cercurile politice și economice, întrucât ieșirea din criza financiară a început să stagneze.

Unii dintre cei mai mari angajatori din Regatul Unit și-au exprimat îngrijorarea, după ce au observat care este una dintre cele mai alarmante probleme a celor consideraţi stâlpii economiei britanice: comunitățile poloneze și românești.

„Lăsând glumele la o parte, o Națiune este măreață şi datorită comunităților conlocuitoare, care fac munca considerată grea pentru noi, ceilalți,” afirmă abia trezitul Boris Johnson într-un interviu la radio în această dimineață, sorbindu-și alarmat ceaiul cu lapte.

„Din păcate, forța de muncă din Europa de Est, locuind atâția ani printre noi, a fost asimilată de cultura noastră, devenind mai britanici și mai leneși decât noi.” afirmă panicat George Gideon Oliver Osborne, încercând să puncteze faptul că situația este mai gravă decât criza bancară din 2008.

Un grup alarmant de mare al oamenilor de afaceri au confirmat tendința angajaților români şi polonezi de a se adapta rapid la cultul lenii britanice, în majoritatea întreprinderilor până nu demult prospere.

„Am angajat trei programatori români acum doi ani. Munceau de la 8:00 până la 19:00, fără oprire, dar în ultimul an și-au scurtat programul la nivelul angajaților londonezi get-beget. Vin la 9:15, beau două cafele, fumează trei țigări, iar la ora 11:00 se apucă de muncă. Să nu mai spun că la ora 17:30 rup ușile plecând spre casă. Păi asta îmi face afacerea neprofitabila şi-mi scade drastic nivelul de trai personal.” afirmă Tim Griffin, CEO la DELL UK.

Griffin a început apoi să explice cum angajații săi de origine română, Vasile, Costică și Horia, au început să dezvolte caracteristici tipice angajaților britanici, cum ar fi să anunțe lunea că nu se simt bine, doar pentru a-și prelungi weekendul. Când întârzie şi ajung la birou în jurul orelor 11 – 12 încercă să dea vina pe traficul ultra-aglomerat, dar de fapt inexistent la acea ora. În plus, au început chiar să-și ia pauze de masă de câte două ore și să ceară salarii mai mari.

„Adică, deja am 60 de angajați britanici leneşi în departament, iar acum şi est europenii ăștia îmi duc afacerea spre marginea râpei” adaugă Griffin înainte să izbucnească în lacrimi.

În acest sens, Guvernul Marii Britanii s-a implicat în ajutorarea corporațiilor, încercând să dea locurilor de muncă un aer mai românesc sau polonez.

„Am căutat România și Polonia pe Google, am printat multe stegulețe poloneze și românești, apoi le-am trimis companiilor care au angajați din cele două țări, ca să le poată afișa peste tot. Dorim prin această măsură să le reamintim est-europenilor că nu sunt din Regat, iar lenea ar trebui să fie un apanaj specific doar britanicilor.” spunea purtătorul de cuvânt al lui David Cameron pentru BBC mai devreme.

mihai_vasilescu_angajat_roman

Foto by Flickr